Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1979
őstag
Rolex presztizsveszteség nélkül ETA-t tokoz, end of story.
Ezzel nem kannibalizálják az anyacég nyereségét a Tudor javára, hanem a konkurenciától szipkázzák el a vevőket. Az, hogy az anyacég "hátán" kapaszkodnak, ki vetné a szemükre? Ki titkolná el ezt a viszonyt?
Azt sem szabad elfelejteni,hogy nem csak inhouse werk és 904L miatt tart ott a Roli, ahol. A know-how házon belül marad, az elvárások, a minőségbiztosítás is.
Ja igen, egyik brit haveromnak egyszer meséltem, hogy itthon miért hangzik viccesen a Tudor (kint: Doc, the dwarf), azóta mindig mondja, ha találkozunk, hogy ma is a dwarf-watch van rajta
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
resool
aktív tag
Rolex-Tudor 1
2 - "Even when it has an aristocratic name of its own, a Tudor still remains a Rolex."
3 - " Tudor watches utilize the same case material and similar design, similar bracelets and dials, but the movement is typically a Swiss made ETA or Valjoux movement rather than an in-house Rolex movement. Although both watches are manufactured, distributed and serviced by Rolex"
4Pár érdekes cikk a témában.
-
squir
aktív tag
"Igen, ahol komolyabb "kultúrája" van az óráknak, ott a Rolex-Tudor egynek tekintik. Értem ezt az antik-vintage (még Rolex tokozású) Tudorokra."
"A találó szerintem a jelölésük: a Rolexeken a korona és a Tudorokon a "Prince" felirat"
Idézetek magamtól.
Condy:
-
Wg5113
aktív tag
válasz ronin s8 #125190 üzenetére
Figyelmesen olvastam és tényleg nehéz úgy fogalmazni,de mivel nem szereted ezért nyilván ez is benne van az írásodban és ezért kellett volna a szerintem szó a végére és nem tényként kijelenteni.Figyelmesen olvasva talán ez látszik abból amit írtam ,meg az is ,hogy sok a fél igazság.Ezért nem lehet ezt eldönteni,hogy mi is történik mire elkészül egy ilyen óra.
Tegnap három szinből kellett választani annak aki akart és hol tartunk.Jó ez a téma ,de mivel kevés az ismeret anyag soha nem érnénk a végére.Szerintem. -
WiZARD
addikt
válasz fagyalllo #125183 üzenetére
Szép, bár inkább sbga011, annak a szíjjában van 2 sor polírozott elem is, ez valahogy túl egyszerű lett. Na meg a piros is kicsit sok benne nekem.
ronin s8: Rolex pedig önszántából adja az árnyékot, sőt be is világít oda, hogy mindenki jól lássa
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
fagyalllo
őstag
-
ronin s8
senior tag
válasz Wg5113 #125189 üzenetére
Nehéz úgy fogalmazni, hogy ne értse félre valaki.
A Tudornak a legnagyobb hibája, - és ez az, amit külföldi fórumokon is a szemére vetnek, és számon kérnek rajta - hogy a Rolex árnyékát felhasználva akar érvényesülni. Mint óra, mint termék, valszeg semmi baj nincs vele, és ha figyelmesen olvasod, amit írtam, én se ezt kritizáltam..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Wg5113
aktív tag
válasz ronin s8 #125175 üzenetére
Nem szereted a Tudort ez oké,de nem is számit ebben a témában.A tudor-nak szebb formavilágú órája is van,de nem mindegyik.Sokan panaszkodnak rá minöségileg .Konkrétan mire ,láttad ,tapaszttaltad?
Akkor mert nem 904 acél( ami nem nagyon hozza a karcmentességet) és nem Rolex szerkezet a szíve azért nem óra hanem silány torzó.Ezt olvastam ki a hozzászólásodból ,amiben biztos sok minden igaz,de egy szerintem hiányzott a végéről ha már valamit silánynak nevezünk.Szerintem. -
ronin s8
senior tag
-
Wg5113
aktív tag
válasz phranxinatra #125174 üzenetére
Igen nehezebb a 904 -el dolgozni ez igaz.Persze az is lehet,hogy egy kicsit jobban vigyázok az óráimra.Lehet ,hogy egyeseknek nem sikerül az óra külsejének megóvása és ezen a 904 sem segít,csak a tagiment.Nekem 1978 16013 Rolexem volt.
[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
Én nem tudom tanulmányoztátok-e a Tudor Pelagos szerkezetét, de szerintem azért egy kicsit arra is kéne vetni egy pillantást mert elég sok hülyeség elhangzott a márkáról az elmúlt órákban. Szal szerintem egy sima tokozócég közel sem tudna ilyen remekművet előállítani.
-
5-ös kezelő
senior tag
Próbáltam átérezni a vita lényegét, de kár volt ma fórumot olvasni. Nem találok egyetlen bejövős Rolit sem. Hidegen hagy Tudorostul. Amúgy a szemetek meghamisították a történelmet rendesen III. Ricsi kapcsán.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
fagyalllo
őstag
válasz phranxinatra #125182 üzenetére
Külföldi fórumon olvastam egy panaszkodót, ő a Seiko nyakra-főre kiadott limitált és speciális szériáit sokallja, ez lehet neki készült
A fordítót ráengedve úgy gondolom ez csak egyetlen üzlet számára készült, így érthető a darabszám.Ezeket a képeket meg most találtam a Snowflake piros és acél változatáról, SBGA129 a neve, valami elképesztően szép.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
szatocs
őstag
Az már biztos közös a Tudorban meg a Rolexben, hogy egyiket sem venném, mert (az egyikre nincs is pénzem és) egyik sem tetszik.
=== Szatocs ===
-
fagyalllo
őstag
SBGA119
20 darabos széria: [link]- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
jolti
senior tag
Van köztetek valaki aki ért a lakásriasztókhoz? Írna rám egy privátot? Lenne egy kérdésem.
-
TemFug
csendes tag
válasz phranxinatra #125157 üzenetére
Természetesen nem találsz infót erről, mivel ebből egy szó sem igaz.
És Te legalább gondolkosz (bár ettől még nagyon erős volt a Tudor olyan mérvű lehúzása!), nemhogy nem a Rolex gépsorokon nem készítenek Tudor alkatrészeket, de azok meg csak a Rolex gyár közelébe sem kerülnek soha.
Sokakat az a tény téveszt meg manapság is, hogy régen a Tudorok valóban Rolex által gyártott (és lógott) tokokat kaptak. Ennek mára vége! Két külön cég![ Szerkesztve ]
Tempus Fugit
-
ronin s8
senior tag
válasz phranxinatra #125165 üzenetére
Kissé idegenkedve figyeltem ezt a vitát... Függetlenül a tényektől (amiket talán senki sem ismer a Rolex és a Tudor bennfentesein kívül), nem kedvelem a Tudor márkát. Amióta csak létrehozták, megosztja a közvéleményt. Se a neve, se az állítólagos minősége nem kelt osztatlan elismerést. Formailag talán kicsit modernebb, divatosabb modelljei vannak, mint az anyacégnek, hiszen a Rolex sohasem futott a divat után, nagyjából a legkonzervatívabb filozófiát követi a fejlesztések terén. Nem vitatom, vannak pofás Tudorok. A szerkezetei ugye semmivel sem jobbak bármelyik hasonló, katalógus szerkezetet tokozó cégéinél, és a saját szerkezete is szürkére, esztétikailag alultervezettre sikeredett - gondolom, azért, hogy még véletlenül se konkurráljon a nagy testvérrel. Akárhogyan is nézzük, nem több ez a márka egy egyszerű tokozónál, mégha a Rolex felügyeli is az összeszerelést (bár én egyáltalán nem vennék erre mérget... ). Az egészen biztos, hogy külön gyáregységekben készül minden, a felhasznált tokanyagok is mások, a werkekről nem is beszélve, egy ekkora agglomerátum eléggé eloszlik a térképen. (Talán kevesen tudják, de a Rolex gyártott az USÁ-ban is szíjakat, saját gyárában, kapacitási és vámproblémák miatt. Ezek ma az ún."amerikai szíjak", és kevesebbre értékeli őket a piac a svájci gyártmányúaknál.) Szóval egy teljesen önálló gyártócégről van szó, aminek "csak" a tulajdonosa, pénzügyi háttere, fejlesztője, és jótékony marketing háttere az anyacég. Semmi több...
Számomra a Rolex jelenti a tökéletes megvalósítását az "óra" elvnek, és bármennyit is veszünk csak el belőle, a maradék elégtelen, silány torzó marad csupán...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Wg5113
aktív tag
válasz phranxinatra #125168 üzenetére
Nálunk az LBS-ben egyetlen tudor sincs csak fénykép.Kapsz egy névjegykártyát ami a Bulgár Rolex bolté és ott megnézheted aztán viszajöhetsz megrendelni,vagy kiválasztod az itteni katalógusból.Nálunk ennyire árulnak a Rolex boltban Tudort.
Az acéllal kapcsolatban azt tudom ,hogy a Tudor sem karcolódik jobban ,mint a Rolex.Ez saját tapasztalat volt mindkét órám kb.1-1 évig.[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
válasz Deskdiver #125170 üzenetére
Az összeset? Egyet se! A világ egyik legtitkolózóbb cége. Amikor az 51-es körzethez hasonlítottam, csak félig szántam viccnek.
(#125171) vadászcsiga: Én nem googleben kerestem, hanem felmentem a Tudor honlapjára. De ha neked az nem elég hiteles forrás... Nem is tudom, mit szeretnél hallani. Sőt, tulajdonképpen a nézőpontodat is csak találgatni lehet ebben a vitában.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Keressek en is angol nyelvű mondatokat google-ban amik az én igazamat bizonyítják? Konstruktívabb lennék úgy?
Puszta találgatás mindegykunk részéről.[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
Tudom. Én is értettem a szöveget. A több mint valószínű nekem elég. Nyilván nem fedik fel az összes kártyájukat külsősöknek. (Hol vagy Ronin? )
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
és Rolex toknyitó kell hozzájuk
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
vadászcsiga
félisten
Engedd el
-
Misi1979
őstag
A Tudor-órákat Rolex-alkalmazottak szervizelik. A Tudor-alkalmazottakat a Rolex fizeti.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz Deskdiver #125159 üzenetére
More than likely. Tehát biztosra azért nem merik leírni. Csak tudnám, hol kujonkodik ilyenkor Ronin, mikor ekkora szükség volna rá.
(#125160) resool: Talán nem mondok túl vadat azzal, hogy a közben eltelt 60 év alatt esetleg történt némi változás a Tudex háza táján.
-
bucsher
őstag
válasz phranxinatra #125162 üzenetére
Vagy inkább az, hogy basically identical
In the pipe - five by five!
-
phranxinatra
aktív tag
válasz fagyalllo #125158 üzenetére
Á, jobban védik a gyárat, mint az 51-es körzetet. Viszont mostanra úgy érzem, hogy a foglalkozás elérte célját: szét lett a fing fűrészelve. Holnap bejelentkezek egy tetoválószalonba, varratok egy pajzsot és egy koronát, alattuk gót betűkkel az fog állni, totally separated.
-
resool
aktív tag
Most telefonról vagyok, de holnap linkelek 4-5 cikket erről. A Tudort a 40es években, ha jól emlékszem vezette be Wildorf, hogy több emberhez eljusson olcsóbban a termékük.
-
Deskdiver
senior tag
Nem szeretnék túlzottan belefolyni ebbe a témába, csak ezt az írást pont ismertem. "However, it is true that Rolex and Tudor components are made for the most part by the same people using (more than likely) a lot of the same machines." [link]
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Nincs más hátra, be kell épülni és ide és oda is
-
phranxinatra
aktív tag
válasz resool #125155 üzenetére
Nem találok erről infot, de puszta logika alapján nehéz elképzelni, hogy ugyanazok az emberek ugyanazokon a gépeken csinálják a két márkát. Alapból a Rolex más acélt használ a tokjaihoz, de sok egyéb apróság miatt sem tartom valószínűnek a közös gyártósort. Az viszont tény, hogy a Tudi címe megegyezik a Roli egyikével.
-
Magnum_
nagyúr
tegyetek rendet a fejemben pls.
akkor most van köze a Tudornak a Rolihoz, vagy nincs?
I humbly and respectfully decline™
-
resool
aktív tag
válasz TemFug #125145 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy alapból hibások az állításaid amikre építed az érveid. Nem ugyanaz a kapcsolat a Tudor es a Rolex között, mint a Swatch egyes márkái között. A Tudor minden egyes alkatrészét a Rolex gyártja csak a szerkezetet veszik bele. Egy termékdifferenciálás a Rolex részéről Tudor néven. Ezzel nem azt mondom, hogy a Tudor Rolex, csak azt, hogy jóval nagyobb a kapcsolat ebben az esetben, mint más említett márkáknál.
-
TemFug
csendes tag
válasz resool #125064 üzenetére
Ennek inkább jobban nézz utána!
Iszonyú, mennyien vélik egy cégnek a Tudort és a Rolexet..
Ebből semmi nem igaz! Két külön cég, külön gyárral, külön vezetéssel, mindkettőnek megvannak a maga alkalmazottjai, beleértve a mérnököket, takarítókat és en block mindenkit.
Az, hogy mindkettő a Wilsdorf alapitvany tulajdona, pontosan annyira teszi őket azonossá, amennyire a Tissot azonos a Breguet-vel (Swatch Group tulajdonában áll mindkettő.
Az pedig, hogy a Tudor is Rolex boutique-ban kapható, pusztán marketing strategia és gazdasági megfontolás (eleg egy üzletet fenntartani mindkét márkának).[ Szerkesztve ]
Tempus Fugit
-
terra052
őstag
Aki érintett benne, egy videó: A Seiko és Michelisz Norbi a kedvencünkről
werkmania.hu
-
teratti
senior tag
Vasárnap valaki nem megy át autóval Szolnokon vagy környékén a börzére menet? Mert nem akarnék csak azért egyedül felautókázni.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
Reverting
őstag
válasz BAti77 #124987 üzenetére
Nehez ugy... leginkabb a kek, de fekete bezel-el...
Igy hat marad a fekete... viszont tenyleg csak elmeletben... tudjuk mi lenne az igazi, de Ők nem...
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Misi1979
őstag
Egy kis érdekesség: vatera jótékonysági aukción pár komolyabb óra: link
-
fagyalllo
őstag
válasz madarasz92 #125131 üzenetére
Igen, általában teljesen kitöltve, egy esetben csak bélyegezték.
-
Misi1979
őstag
-
teratti
senior tag
válasz vadászcsiga #125124 üzenetére
Csak lenyeled valahogy ezt a békát de ha nem, szívesen átveszem tőled természetesen csak féláron.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
fagyalllo
őstag
válasz madarasz92 #125125 üzenetére
Írj nekik nyugodtan, biztos nem zárkóznak el valamilyen megoldás elől (pénz vissza, doboz küldés).
-
alphaville
aktív tag
válasz madarasz92 #125122 üzenetére
A mondatot csupán jópofa oximoronnak szántam. Az óra egyèbkènt kellő nosztalgiával tölt el, tízenèves koromban osztálytársaimnak hamisítottam szüleik aláírását az ellenőrző-könyvükben, s a "dedikálásokèrt" kapott ellenèrtèkből egy hasonló sokgombos Casio-t vettem.
-
madarasz92
őstag
válasz fagyalllo #125123 üzenetére
Ejha szép lett..
Egyébként múltkor vettem egy arany számlapos seiko 5 +4dolláros shippinggel és nem küldtek dobozt.
Seiko 5 -höz rendeltél te dobozt valaha?vadászcsiga : Huha nem semmi ára van .
alphaville : Na megnéztem még egyszer igy már értem , egyébként én is a nosztalgia miatt venném volt egy hasonlóm nekem is .
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz madarasz92 #125122 üzenetére
Ui. órát vettem mutató és dátumtárcsa donornak az SKX átalakításához, ez pedig így nézett ki utána: [link]
Nem spóroltak a festékkel, a számok szépen világítanak.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
madarasz92
őstag
válasz alphaville #125118 üzenetére
De gonosz vagy .. Még nem vettem meg , most túrom a skywatches-on az órákat.
szbalogh: Igen érdekes egy óra olyan csodabogár..
Szerk: Inkább egy Seiko 5 választok[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
válasz madarasz92 #125116 üzenetére
Igen, ha a papír takarná az órát úgy még elmenne Ez inkább hasznos óra mint szép
Nick: HE_Storm
-
vadászcsiga
félisten
válasz alphaville #125118 üzenetére
-
alphaville
aktív tag
Szèp! Feldobja a lelógó papír.
-
Magnum_
nagyúr
En szeretem a Casiokat.
De ezt pont enm
I humbly and respectfully decline™
-
fagyalllo
őstag
válasz phranxinatra #125110 üzenetére
Guglis segítséget kellett kérnem a márkanevekhez, ennyire érdekelnek a bicskák
BAti77: egy témát tovább lehet vinni, nem az egyéni vélemények különbözéséből született a baj...
[ Szerkesztve ]
-
TemFug
csendes tag
válasz BAti77 #124987 üzenetére
Szamomra a "Blue Bay" a legelegánsabb és at at egyetlen amihez nem tarsul a hamis vintázs kinézet, aminek ez esetben nem vagyok híve.
Szívesen vennék, de nem ETA-val. Sajnálatos, hogy a fekete megjelenésével egyidőben nem cserélték a szerkezeteket az összes BB-ben manufakrurálisra.Tempus Fugit
-
BAti77
aktív tag
Emberek, hogy mi van itt... ...felteszek egy egyszerű kérdést, erre Rolex vs. Tudor vitát csinálnak egyesek...
Szerintem a két márkát, még ha egy tőröl fakad is, nem kellene hasonlítgatni egymáshoz, mert nem egy kategória...
Hogy mi, mennyire túlárazott és miért...arról hosszan lehetne vitázni jó néhány nagy nevű gyártó esetében is...
Az meg, hogy kinek mi tetszik teljesen szubjektív...ezért kár a másiknak esni...
Nem volt muszály válaszolni...pusztán kíváncsi voltam az itt lévő óra szerető emberek véleményére a modellel kapcsolatban...főként azokéra, akiknek tetszik is az adott óra...ennyi és nem több..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
squir
aktív tag
válasz phranxinatra #125109 üzenetére
Jó, elolvastam. Kifejtenéd kicsit bővebben, hogy ezzel mit is szeretnél mondani?
Szerk: ez jobb hasonlat!
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz phranxinatra #125099 üzenetére
Én kíváncsi vagyok a folytatásra, ez a közjáték ne vegye el a kedved!
Ehhez sajnos hozzá kell szokni, nem először és utoljára történt ilyesmi, egy hónapja Rolex-Tudor díszítéses témában történt hasonló, sajnos az akkori ígéretből nem lett semmi.
Dzsana: ők pedig az egyik törpétől kapták a nevet
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
A Tudor az egy angol királyi uralkodóház volt.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
squir
aktív tag
The History of Rolex Tudor Watches
Külön felhívnám a figyelmet eme rövid szöszenet utolsó mondatára.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz vadászcsiga #125098 üzenetére
pont mint ahogy én is, külső szemlélőként
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- SSD kibeszélő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen videókártyát?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest