Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Ha nagyobb a kvarc frekvenciája,akkor pontosabb az óra?
És a kedvencem a digitális kijelzésű.[ Szerkesztve ]
-
-
@mriya@
őstag
válasz alphaville #126392 üzenetére
Csak akkor pontos(?), ha hordod!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz Kezdő vagyok #126389 üzenetére
Néha a Lidl-ben, vagy az Aldi-ban lehet kapni rádióvezérlésű asztali, fali, és karórákat.
Bármelyik megfelel a célra, ha megtalálod nekik a megfelelő elhelyezést.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
fiktív1
tag
Casio és Citizen táján nézz körül, pl aTimecenter oldalán. A rádiósok ált. prémium kvarc szerkezetek. Tapasztalatom az, hogy 3-4 naponta azok 1 mp-t tudnak sietni, ha nem kap jelet. A jelet maguktól éjszaka-hajnalban fogják, ki kell tapasztalni, hogy hova tedd őket. Én remek funkciónak találom, valamint fényevőek is legtöbbször. Neten pedig a time.is a legjobb pontos idő. Nekem a legpontosabb órám 1 Timex digital T49932 típusú, ami meglepő nekem. Gyakorlatilag nincs eltérés hónapok óta.
[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
válasz Mercutio_ #126391 üzenetére
Az árából adódóan a Stein olcsóbban adható használtan is, ezért keresettebb...
De ha nem eladásra veszi az ember, hanem hosszabb távra tervez, és méretben nem kell csak 40mm...jobb választás lehet a Davosa...amelyből már van no date-es "vintage" változat is..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
fagyalllo
őstag
-
alphaville
aktív tag
Bulova Precisionist
-
Mercutio_
félisten
válasz BAti77 #126390 üzenetére
+ itthon(?) talán a Stein jobban tartja az értékét
evo87: Igen, maga a méretkülönbség nem indokolja, valszeg az arányok teszik
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BAti77
aktív tag
válasz Narakh #126368 üzenetére
Davosa egy svájci gyökerekkel rendelkező, ma már német kézben lévő, de Svájcban gyártó cég. A tokozásuk minősége, finiselése szerintem jobb, mint a Steinhart-é. A szerkezet (még) gyakorlatilag ugyan az a típus a két modellben. A Ternos véset kerámia lünetta betétje szerintem szebb, mint a Ocean1-é. Összességében a Davosa talán egy picivel jobb, de drágább is...
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Milyen órát tudnátok javasolni,amit időetalonként(ehhez állítanék be mindent)tudnék használni?Én valami rádióvezérlésű órára gondoltam,aminek nagyon jó kvarc szerkezete van.
Várom a válaszokat!
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Mercutio_
félisten
válasz Deskdiver #126382 üzenetére
Ó tényleg, be is ugrott, hogy evo87 Makoját próbáltam is,d e nekem kicsinek tűnt az MDV-106 után
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
evo87
őstag
A Seiko 7S36...és az őt befogaló SNZG13K1 jól vizsgázott a hétvégén. Pénteken tettem le az óratartó dobozba olyan 18.00 körül és ma 13.30-kor vettem ki. Ergo 0 43 órás járástartalék biztosan megvan.
egyedül a 41-42 mm-es átmérőt kell szoknom (még kicsinek érzem), de szerencsére nincs vaskos csuklóm.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Misi1979
őstag
A 2894-2 nem DD modulos - ETA modulos. A modul itthon elvileg nem is szervizelhető, hiba esetén ki kell küldeni Svejcba. Mondjuk azért ismerek pár órást, aki simán hozzányúlna, de ez a hivatalos szerviz-forgatókönyve.
Egyébként jó kis kaliber, megvan az előnye, hogy az alapja könnyen szervizelhető, kalibrálható - csak leszedik róla a modult és mehet a zsír az alapkalibernek.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
teratti
senior tag
válasz ronin s8 #126372 üzenetére
Ez a segédszámlapos eltérés nézése eszembe sem jutott, valóban így könnyen ki lehet zárni.
#Wg5113: nincs egyvonalban, a korona középpontja egy hangyabokányit lejjebb van mint a stopperek gombjai...
A hátlap nem nyitott így a kövek száma rejtve marad így az sem árulkodhatott. Elvileg 37 köves a 2894-2 de a hozzáértőktől kérdezem, hogy milyen ez a werk? Olvastam, hogy árban a középkategóriás órákba pakolták őket ... Annyi egyenlőre lejött, hogy pontos, tegnapelőtt állítottam be és másodperc pontos.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
resool
aktív tag
válasz mugiwara18 #126377 üzenetére
Igen. Szerintem legalább 30 ilyen van itt a fórumon belül.
[ Szerkesztve ]
-
mugiwara18
csendes tag
válasz KelemenUhr #126284 üzenetére
Ez nagyon jól néz ki! Próbáltam gyorsan megtalálni skywatchesen, esetleg ez lenne nato szíjjal?
-
Misi1979
őstag
A kavicsok számát is rá szokták írni az órára, ha látszik a szerkezet, akkor pláne. Ha nem ismersz fel egy 7750-est, de mondjuk tudod, hogy az átlag 25 kaviccsal szemben kb duplaannyit ír, akkor bizony modulkronó zizeg a nünüben.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
ronin s8
senior tag
válasz teratti #126350 üzenetére
A 7750-es segédszámlap és dátum elrendezése más. Annál 12-6-9-nél vannak a segédszámlapok, és a 3-asnál a dátum. A dátumablakkal tudnak picit variálni, hiszen a dátumtárcsa fölött bárhol megnyitható a számlap, max álló, vagy fekvő számelrendezéssel készítik.
De a klasszikus 3-6-9-es segédszámlap elrendezés biztosan nem 7750-es. Az vagy kvarc, vagy modulkronós, de rendes, nagy méretű elrendezésnél egy Breitlingnél pl. a B01-es saját szerkezet, esetleg Zenith El Primero, vagy dátum nélkül Rolex Cosmograph (ezek ugye itt értelemszerűen szóba sem jöhetnek.)Oldaltól nézve, a modulkronós szerkezeteknek valóban nincsenek egy síkban a koronái.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
werna4
csendes tag
válasz Narakh #126353 üzenetére
A Davosa Ternos-t BAti77-hez és g0n21-hoz hasonlóan csak ajánlani tudom. Jó pár hónapja egy ilyet hordok minden nap, vékony csuklón is jól mutat és nagyon jó minőségű a tok kidolgozása, kerámia lünetta, kiváló minőségű szíj, rakott indexek, a legfeketébb/legsötétebb számlap amit eddig láttam, nagyon jól néz ki. Na meg persze a szerkezet is kiváló, tudtommal még mindig ETA 2824-2-vel kaphatók. Ha nem zavar, hogy kinézetre gyakorlatilag egy az egyben Rolex Sub, erősen ajánlott. Engem a Rolexhez való nagymértékű hasonlóság egy picit zavart, de gyorsan túltettem magam rajta, és most már csak szimplán élvezettel és nagy örömmel hordom.
[ Szerkesztve ]
-
Narakh
senior tag
válasz jookomak #126355 üzenetére
Köszönöm!
(#126356) BAti77:
Elég laikus vagyok az órák terén, szóval még csak névről sem ismerős. Ránézek, köszönöm!Olyan 150 ezresig bezárólag egyébként van a Seikon, Orienten, Certinán túl még olyan gyártó, amelyik gyárt konzervatívabb, kisebb méretű, fémszíjas automatát?
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Mercutio_
félisten
válasz Deskdiver #126351 üzenetére
Így már tiszta
Jól emlékszem a Ray kisebb mint a Mako? Mert akkor a végén újra oda jutok, hogy vadászni kell jó áron egy szép állapotú skx007-etEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ans
aktív tag
válasz Ereshkigal #126352 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
-
szatocs
őstag
Gratulálok hozzá!
Más:
Jött egy levelem a Chr. Ward-tól:
"The enclosed 15% off Voucher (code: BFCM15) is valid on all purchases* made up to midnight on 24th December 2015, with Free Standard Delivery Worldwide.Want to share the offer with your friends and family? They too can benefit from 15% savings by entering code FAM15 at checkout."
Szóval ha valaki rendelne, ajánlom figyelmébe.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
BAti77
aktív tag
válasz teratti #126350 üzenetére
Fórumokon a tulajok ETA 2894-2-ről írnak...ami egy 2892-es alapwerkre épített kronó-modulos verzió...
Narakh
Davosa Ternos-t nézted már? Az csak 40mm...[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Narakh
senior tag
Sosem tetszettek igazán a "búvár" modellek, de itt vesztemre rátaláltam a Steinhart oldalára, és minden órájuk annyira ízléses, hogy az borzalom. Az Ocean One-on még el is gondolkodtam, de tartok tőle, hogy még a relatíve kis méretével is nagy lenne a ropi csuklómra. Egyszer volt rajtam egy 43 mm-es Seiko 5-ös, azt elég nagynak éreztem (40 mm-es órát hordok).
Van esetleg olyan, aki szintén keskeny csuklón hord ilyet? Ha igen, szabad kérnem egy képet róla, hogy mutat?
Azért kicsit sajnálom, hogy konzervatívabb fémszíjasakat nem gyártanak.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Deskdiver
senior tag
válasz Mercutio_ #126348 üzenetére
Mako-m már volt régebben. Ízlés szempontjából a Rayen nekem jobban tetszenek indexek/mutatók és a hátlap lézer gravírozása. Ami még fő szempont a Makoval szemben az a Ray sokkal erősebb lume-ja. (Valószínű ,hogy Lumibrite ami a Seiko divereken van.) 3-4 ezer forint különbség van a két óra ára között, ezért számomra a felsorolt "extrák" miatt a Ray jobb vétel.
-
teratti
senior tag
Melyik lehet az igaz. Több oldalon a 2894-2-vel van megjelölve szerkezete a Haminak de találkoztam már 7750 és 7753-as kaliberű szerkezettel is ugye itt a bázis a 7750. A hivatalos oldalon nincs Square vagy csak nem találtam.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
TripleB
senior tag
válasz vadászcsiga #126089 üzenetére
Szép munka, csak valaki lektorálhatná az írását, mielőtt mindenki elé feltárja...
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Reverting
őstag
válasz V-I-D-A #126343 üzenetére
Ilyenkor a posta kulfoldi rendelesei 15X nagyobb tetelben erkeznek, tavaly ennyi volt, iden ennel is nagyobb, mindenesetre en mar iden nem rendelek semmit...
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Sungoo
addikt
válasz 5-ös kezelő #126341 üzenetére
Egyelőre most nem foglalkoztam vele, pont azért, mert nem tudom egész nap hordani. Fizikai meló, nem akarom lelakni. Majd az ünnepek alatt kísérletezek vele.
-
tamasia76
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetek volnék kíváncsi.
Mennyit érhet egy Seiko 5 SNKF47K1?
Árazást előre köszönöm!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Sungoo #126328 üzenetére
Mennyit javult lapjával letéve éjjelre? Nappal végig kezeden van? Én is előszedtem megint. Most két másodpercet késik nappal - éjjelre le kell tennem, h behozza. Ebben az árkategóriában nem találtam jobbat, jegeltem is a tervezett vásárlásokat.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
törölt tag
válasz TimeCenter #126336 üzenetére
Köszönöm a válaszokat !
Én ma ebben tusoltam, mert megfeledkeztem róla hogy levegyem. Gondolom nem éri nagyobb behatás mint kézmosás közben, ahol közvetlen vízsugárnak is ki van téve. Szerintem tusolás közben nem éri ilyen hatás, mégsem ajánlott. Ez kicsit fura. Nem baj, nem kockáztatok és inkább leveszem ha kell . Nagyon hamar megszerettem.Az a linkelt Casio tipus nekem is megvan. Tisztán emlékszem rá, hogy Gyulán vettem 15 éve és semmi baja. (Kivéve a szíjnak, ami évekkel ezelőtt szétmállott) ...még strandoltam is vele akkoriban ezerszer.
-
redzsi
senior tag
válasz Deskdiver #126333 üzenetére
Ááá! Csak Ray jöhet szóba, abból is vagy kék vagy semmilyen. Azért köszi!
-
TimeCenter
tag
válasz fagyalllo #126335 üzenetére
fagyalllo:
Köszönöm. Már azon gondolkodtam, hogy soroljam fel korrektül a "komoly" márkákat.Rhcspsz01:
Van egy 80-as évek óta gyártott CASIO ( W-59 ). Ezt 1.990 Ft-ért árultuk akkor, ma 5.000 Ft körül van. Nem emlékszem arra, hogy beázással hoztak volna vissza belőle, pedig több 10 ezer db-ot adtunk el belőle. -
fagyalllo
őstag
válasz #42007296 #126332 üzenetére
De igen, a komolyat nem az árára, hanem márkára és az ebből várható megbízhatóságra értette.
A skálázott lünettájával ez egy igen szép kis óra, a vízállóságról pedig: [link]
Fürdés előtt vedd le, de hétköznapi használatot bőven bírni fogja.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Aladdin
aktív tag
válasz TimeCenter #126331 üzenetére
Node meg szerencse, h az órákat nem építjük be a zárt csőrendszerbe. Mert kezmosaskor, meg zuhanynal a töredéke van a nyomásnak, mert nem zárt a tér...
-
Deskdiver
senior tag
válasz t_a_m_a_s #126329 üzenetére
Ha el is adsz néha a már megunt órákból akár egy kis haszonnal nem fog cseszegetni. Nekem már követni nem tudja az órás dolgaimat. "Ez a kék színű új?" - "Dehogy! Ezt már láttad régebben csak mostanában nem használtam."
(#126330) redzsi Jófogáson volt egy jó áron. Megvettem. Most van Mako is. [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TimeCenter #126331 üzenetére
Köszönöm a választ. Gondolom akkor ezek a "komolyabb" órák nem az 50e Ft-os órák.
Nekem erre SNKD99K1 -re esett a választásom. Biztosan vannak komolyabb órák is ennyiért, de ez nagyon megtetszett és jó érzés tölt el ha rápillantok.Szerk.: zárójelben, nem innen és picit olcsóbban vettem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Oravásárlás közben egy furcsa dologra lettem figyelmes.
Különböző márkáknál egyaránt láttam feltüntetve, hogy vízállóság 5bár 50 m vagy 10bár 100m...az eladó mégis azt mondta, hogy az 5bár max kézmosás, különben bukott a gari. A tusolást még a 10 bárra sem adja. Akkor ezek a mutatók mit takarnak valójában, ha egy 5-10 bár nyomást "kibíró" karórával nem állhatok a zuhany alá? -
szbalogh
addikt
Egy kis kísérlet vintage lume kikeverésére.
A 75-106 um osztályból ugyan abból a keverékből van mindkét pötty, csak a barnába került barna vízfesték por is. Hozzáteszem ez azért túl sok, elég lett volna egy enyhe barnás árnyalat.
A fényerő szabad szemmel kb a fele.
Kíváncsi vagyok mennyire lesz látható hajnalban.Ja és egy kis Titoni Seascoper lume
[ Szerkesztve ]
Nick: HE_Storm
-
squir
aktív tag
A legutóbbi Rolex-Tudor tapasztalata alapján inkább úgy döntöttem, hogy ebbe most nem lépek be...😉
Nem szeretem a nagy, drabális órákat, meg a széles lünettát, meg inkább a mechanikusokat pártolom... Ennek örömére hétfőn egy Seiko Caesar-al bővül a gyűjteményem!😁
Telefonról vagyok, légyszi' valaki linkeljen róla egy képet! -
7s26c
őstag
hatásotokra elkezdtem nézegetni a skywatches é a creationwatches oldalát...de nem jut eszembe a harmadik neve.. segítenétek? köszi szépen!!
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
WiZARD
addikt
válasz Reverting #126302 üzenetére
nincs itthon ilyesmi, max citromsav
kínaiak által alkotott bújtatót, és tüskecsatot akarom csekkolni, mióta az egyik mindenáron bizonygatta, hogy acél helyett csináltassam spiáterből, mert az is ugyanolyan jó, azóta nem bízok bennük
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Misi1979
őstag
-
Reverting
őstag
válasz WiZARD #126298 üzenetére
A spiater oxidalodik, egy kis ido utan bemattol, kemenysege nyomaba sem er az acelnak...
Savallosagot haaat ovatosan... a sima fem a sosavra reakcioba lep, enyhen barnul... marja a feluletet... az inoxon semmi nyoma... de ipari sosav 30% os nagyon nagyon veszelyes jatek... inkabb csak tedd vizbe, feluleti rozsda par napon belul jelentkezik...iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EAFC 25
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest