- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
Sh@dowMAN007 #22880 üzenetére
hidd el, tanultam fizikát, elég magas szinten, szerintem többet tanultam, mint az itt lévők nagy része.
ahhoz tanulni se kell nagyon, hogy a 40T-ás kamion nagyobb tömegénél fogva biztosan kilapít egy hagyományos személyautót.
de itt arról van szó, hogy mindegy, hogy mibe ülsz, úgyis meghalsz, ami annyira nem igaz.
az autók 99%-ra lehet, amit még a hagyományos tervezéssel és anyagokkal gyártottak.Ha utánaolvastok az IIHS small overlap tesztjének, akkor kiderül, hogy az euroncap-ra optimalizált autók úgy törnek, mint a ropi, kevés gyártó az, aki valóban komolyan veszi az autói tényleges törését.
pl. link.A legújabb autókban viszont már ultra-magas szakítószilárdságú acélokat használnak, amik nagyságrendekkel haladják meg az eddigi autóiparban használt acél szakítószilárdságát, ezáltal sokkal biztonságosabb autókat tudnak tervezni.
Egy példa az sx4 scross szerkezeti felépítése:
Ha választani kellene, inkább egy ilyenben ülnék egy kamionnal való ütközés esetén, mint a linkelt google keresőben szereplő képeken látható autókban pl.
Nem azt mondom, hogy ebben tutira frankón túlélnéd, de lenne esélyed.
Persze ahogy korábban is írtam, a körülmények nagyon fontosak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest