- eBay-es kütyük kis pénzért
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- svajcsik18: email csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doze
aktív tag
válasz
szakalistvan #19272 üzenetére
persze és beesik a pedál
, ha ez így lenne napi 100 autó csavarodna fel a fára.
Az abs a kerékfordulatszámot figyeli, ha hírtelen blokkol akkor oldja a féket egy pillanatra. Amúgy az "átverés" max a fos lengéscsillapítóra igaz, mert mikor levegőben van a kerék akkor folyamatosan oldja a féket... ergó mindig. De pedál nem esik be....
-
szakalistvan
senior tag
válasz
szakalistvan #19257 üzenetére
-
szakalistvan
senior tag
válasz
Motion_Blur #19270 üzenetére
Ugyanez a jelenség volt nálam is.Kiokoskodtuk hogy a téligumi eléggé kopott,nincs tapadás,igy "átveri" az ABS jeladót,mert azt hiszi hogy csúszik az autó.Kapott új nyári gumikat és megszűnt a hiba.
-
Doze
aktív tag
válasz
Motion_Blur #19270 üzenetére
Próbáld már meg úgy a féket: hogy álló helyzetben kis erővel nyomod.. de csak tényleg kicsivel. Ha be tudod nyomni teljesen így akkor a főfokhenger dugattyúja átereszt. O-gyűrűt kell benne cserélni.
Az abs meg daráltatja nagyon.... a beesésnél gondolom mikor vissza felengeded utána megint van fékhatás nem?
Ha levegős a fék akkor nem esik be a pedál... csak puha, és olyan mint a takony, ráadásul mindig.
-
Motion_Blur
félisten
Srácok!
Az mitől lehet hogy egy satunál darál egyet az ABS majd utána beesik a fékpedál és szinte semmi fékhatás? Az elmúlt fél évben már 3-4x előfordult, hirtelen vészfékezésnél. Levegős a rendszer? -
Kornel
veterán
Kar, hogy 3 ajtos es 4 szemelyes
-
t1
veterán
válasz
Kornel #19251 üzenetére
2x vezettem egyszer teszt vezetésen Miskolcon, a motor - futómű páros nekem nagyon bejött ki lehetett menni vele pályára is óra szerint a 190-et elég gyorsan elérte stabil is volt, nekem nagyon bejött viszont úgy emlékszem, hogy csak 4 személyes .
A jelenlegi szériát teszt vezettem a beltere nekem minőségibbnek hatott, viszont az a +10Le szerintem annyira nem észrevehető sőt alacsony fordulaton gyengébb is mint a 126LE verzió, ezt onnan tudom, hogy a tesztvezetésre jött barátom akinek SSS volt akkor és rögtön kipróbálhattam a teszt után az övét.
Amúgy ő járt ki vele Németbe, annyi változtatás volt rajta, hogy az SX4 5. fokozata lett a váltóba rakva így autópályán nem pörög annyit és a fogyasztása is kedvezőbb. -
roberto211
őstag
válasz
hzsolee #19260 üzenetére
Delphi szerintem nem rossz ,sok gyár használ delphi alkatrészeket de ha a felsoroltak közül kell választani akkor en nippartsot választanám.
En is kiváncsi leszek meddig bírja ez a 5 rugós lengokar de face csoportba egy ember csak ilyeneket rendel állítólag es bírják. Mondjuk függ ugye attol is hogy milyen utak vannak környéken stb stb. Autopalyan nyilván elmenne végtelenségig valószínű
-
válasz
Ace Ventura #19261 üzenetére
Farkas Zoltán, Budapest
0hatvanhét02hat5 kilenc78nulla
-
Ace Ventura
addikt
Tud valaki megbízható suzuki szakit pest megyébe?
Ma elvittem egy szerelőhöz a kocsit, mert a jobb oldali futómű kattan egyet, ha fekvőrendőrre megyek. Azt mondja lengőkar csere. Ami most benne van, az egy éves sincs, még a régit sem vettem ki a csomagtartóból, olyan közel volt a cseréje. 3 év alatt a harmadik lengőkart akarják cserélni. Azt mondják vacak, ami benne van.Nem hiszem én ezt már....
Szilentet nem lehet cserélni, csak kompletten? 99-es 1.3-as 5 ajtós glx swift. -
hzsolee
őstag
válasz
roberto211 #19256 üzenetére
Köszönöm. Mivel napi használatban van, inkább az arany középutat választanám. Ezek helyben is átvehetőek és talán a Nipparts, vagy a Delphi jó lesz. Ha az "ötezresnél" nem is bír többet, de a tudat....
-
Halver
csendes tag
válasz
szakalistvan #19257 üzenetére
Üdv!
Nekem most tavasszal halt meg a 2005-ös swiftemen a jobb első ajtó motorja. Utángyártott nincs, bontottat nem érdemes (a szerelőm szerint) ezért gyárit vettem. Suzuki kereskedésben 35000 -t mondtak rá, a szerelőm 29000-ért szerzett.
A rudast a helyedben bontóba nézném meg.
H
-
dnelb
veterán
Ez szerintetek wtf ?
Lökösök, lámpák 1értelmuen nem sport (klíma,óra,pedálok,motor igen) viszont akkor hogy ment fel rá a sport felni ? -
szakalistvan
senior tag
Üdv!
A bal odali ajtón (Swift 2005) hogy nevezik a zárat amibe a kulcs belemegy és az ahhoz kapcsolódó rudat?
Márkakereskedésbe annyit mondtak hogy zárbetét,de konkrétan ilyet sehol sem találok a neten,sőt még egy képet sem.
41K lenne a komplett,de nekem csak az a rúd kéne amivel kapcsolódik a központi zárhoz.
Másik kérdésem hogy a központi zár motorját lehet e külön cserélni,kb 1 éve az is megdöglött,szintén a bal első. -
roberto211
őstag
válasz
hzsolee #19254 üzenetére
Nekem van egy olcsó benne pont olyan amit linkeltel bal első illetve van egy drágább a jakoparts.
Jakoparts par hónapja bennt van , az olcsóbbik par hete de nem vettem észre semmi különbséget. Jakoparts 17 volt, olcsóbbik 5240.
Futóműállítás javasolt utana igen.1 évet szerintem az olcsó is kibír simán vagy többet.
-
Reaper
őstag
Ahogy nézem, akkor marad a sima 1.3 áttétel, sajnos ezt sejtettem. Köszi a táblázatot roti86 !
Ma reggelre megint meghalt az akksi, valszeg a generátoromra ráfér egy kis törődés, pedig elég sokáig húzta.
Viszont amikor kivettem az akksit, az utas oldali lámpa mögött találtam egy ilyet egy szakadt vezetékkel, valaki tudja mi ez? Gondolom azért kellene bele -
Studi
veterán
válasz
Reaper #19246 üzenetére
Az enyémbe is a vissza kettőbe a recsegős.
A roti86 által linkelt táblázat helytálló, 4000 körül forog 130-nál. Az enyém ott már elég hangos is emiatt sajnos.
(#19245) tboy93: Ha igaz az óraállás, amivel 2008-ban megvettem, akkor nekem is 135 körül jár most.
-
roti86
őstag
1.0 váltóáttételek
1.3 váltóáttételekt1: a fene a jódógodat
-
roberto211
őstag
-
Studi
veterán
Sziasztok Srácok!
Nem is tudtam, hogy ilyen jó kis közösség van a PH!-n!
Néha nem ártana szétnéznem...
Van egy viharvert 2002-es "big block" (1.3-as) Swiftem, háromajtós, 16 szelepes, veszedelmes. A kérdésem az lenne, hogy nincs-e valakinek a sufni mélyén egy perfekt állapotú, vagy esetleg annál jobb 1.3-as váltója? Az enyémben 1.0-ás váltó van, és mivel többnyire városon kívül autókázom, ezzel nagy "zabál". Na jó, ez azért túlzás, 5,6-5,8-ból el van így is, de jó lenne egy gyári váltót belepattintani alkalomadtán. -
Hego
tag
válasz
roberto211 #19237 üzenetére
Neked már eddig is kurvajól ment az ezres swifted. Vegyél még bele egy illatósítót és holnap legyorsulhatod a Lambókat is
-
Thome
veterán
Na megvan a hiba oka, bent a suzuki gyárban megmondták, hogy az 1120 és 1170es kód együtt jár... Hát mi csináltuk a bajt, 5. ajtó kárpitot levettük mert hiányoztak a bolhák, zörgött. Mikor levettük, az érzékelőt megpiszkálhattuk. Suzukiban dolgozó cimbivel derítettük ki ajtógomb nyitogatással, kulccsal a zsebben, mert a hátsó nem reagált a gombjának a nyomására, csak a kp zár nyomására.
Megnyugodtam, plusz mégsem lettem becsapva, ez a legmegnyugtatóbb.
-
roberto211
őstag
Az létezik ,hogy az új benzinszuro miatt jobban "harap" , pörög a stiftem ?
Szombaton kicsereltem nagy nehezen ( berohadt csavarok,kis hely,berohadt bilinccsel,stb ) azóta sokkal szebb hangja van mikor dolgozik gyújtásnál az ac illetve mintha jobban menne /pörögne kicsivel. Ma kiprobaltam s szerintem észrevehető vagy lehet placebo
Szerintem még a gyári volt benne ahogy elnéztem.
-
Doze
aktív tag
válasz
roberto211 #19232 üzenetére
Nem olcsó, csak minden alkatrész a leggagyibb ami fellelhető a piacon.
Pl: Sx4 lengőkar: ebben a boltban: 9250Ft,
Zs+U kft-nél: 11570ft (de ez már nipparts és ez a legolcsóbb)Mellesleg ugyan ez csak Sidem márkában: 20 541 Ft
-
Motion_Blur
félisten
válasz
roberto211 #19232 üzenetére
bele is raktam a rendelésbe egy hátsó ablaktörlőlapátot + gumit 1700-ért
-
roberto211
őstag
válasz
Motion_Blur #19229 üzenetére
Itt vettem a lengokart en is. A bal elsőt.
Nem tudom,de nekem gyanúsan olcsó az egesz boltOlajok is olcsóbbak náluk meg minden szinte.
En szerintem valami nem tiszta a bolttal v valamit mahinalnak az áfával, de mondjuk engem nem nagyon érdekel amig olcson adnak mindent
Boltjuk a volt sulimtól 10percre van.
-
Kornel
veterán
ki vezetett már swift (2006-) sportot?
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #19227 üzenetére
no para.
az azonos technikai színvonalon lévő m16a-ra már 20k km-t ad meg a gyár jelenleg olajcsere intervallumnak, igaz 0w20 szintetikus olajjal.
ezért javaslom, hogy legalább 5w30 szintetikus menjen bele, ha lehet eneos, azzal még 20k után se lenne baja, de fő az elővigyázatosság, 15k-nál nem árt cserélni -
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #19224 üzenetére
ennyiért eneos 5w30 is van
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Swift II-be (2005-) ez az olaj simán rakható, ugye?
Eddig minden évben 12-13e km-t mentem így mindig augusztusban cseréltem olajat, de ma vettem észre hogy már 17e-nél járok az utolsó csere óta...
-
Doze
aktív tag
válasz
Kornel #19213 üzenetére
Ha normálisan tekernek, jóféle kütyüvel, akkor azt utána senki nem mondja meg.
De volt itt egy másik eset is, úgy emlékszem még beszéltük is. Az egy ignis volt, és ott is gagyin csinálták az óratekerést. A baj az volt, hogy a kilométer számláló fixálódott egy álláson. Volt benne 152.164 km, és mentek vele xy kilométert akkor még semmi baj mert azt számolta, de ha levették a akkusarut, visszalát megint 152.164-re
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #19216 üzenetére
úgy, hogy nem csak a km óra tárolja az aktuális km állást, mit a régebbi típusoknál.
-
dnelb
veterán
válasz
roberto211 #19214 üzenetére
Kár hogy a könyv se bizonyít semmit.. Szerviz előtt megtekered mindig, aztán lesz egy végig vezetett szervizkönyves 100k-t futott kocsid papíron, közben meg 300+ van benne..
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #19214 üzenetére
szerintem ez nem igaz.
sok új autónál simán kideríthető, ha tekert volt.
az a kérdés, hogy suzukinál mi a helyzet. -
-
Thome
veterán
Akkor nagyon jól leplezte a hozzá nem értését az ürge, illetve annyi pénze van, hogy 99%-ig biztos vagyok benne, hogy nem tekert, illetve látszik hogy rendben tartott volt műszakilag, de mivel nő vezette (és volt a tulaja) nem véletlen volt olcsó, egy ép karosszéria eleme sincs...
Szerintem szimplán behalt a bcm, okot felesleges keresni úgy érzem. Most hogy nullázni akartam, kiírta a hibakódokat a km számlálón, azok voltak amiket kiolvastam. Majd kiderül mi lesz.
Krisztián: A második képpel meglett a csatlakozó, köszi!
-
Doze
aktív tag
Most mondjuk visszanéztem a hozzászólásaidat. GS 150k-val.. 950.000 ft-ért. Nem tudom, az valahogy nekem gyanúsan kevés. Lehet csak én vagyok paranoiás.
Visszatérve a hibára: lehet van egy hiba az eeprom-ban, és mikor program hivatkozik a memória címére, akkor nem kap vissza adatot. Lehet olyan rész sérült, ami kevésbé fontos, és a működére nincs kihatással. De aztán lehet csak egy megtört kábel.
Csak furcsa mert ezek hibák nem gyakoriak. A kereskedő meg gondolom köröltekintően kitörölte a hibakódokat, nehogy észrevegye a kedves vásárló. (vagy ha nem kereskedő akkor más)
De egyre jobban érik bennem a gondolat, hogy mostanában a használt autók 99%-a lutri. Mindenki trükközik/faszakodik.
Amennyi újonnan vásárolt hibás használtatót látok.... 150k-nál meg sem kéne neki mukkannia.
-
Thome
veterán
Közben végignéztem az angol szervizkonyvben a hibaleirast, ha minden stimmel akkor section 10b-re vezetett ami a hiba kinullázása. De holnap kiolvastatom a kódot, abban meg csak bízom hogy nem km átírkálás, végig vezetett szervizkönyvvel, még a motorra is ráírva az előző karbantartás illetve a következő esedékessége. Ha meg átvertek akkor rossz hangulattal, de vezetem tovább.
Ezt a magyar manualt netről ellehet érni? Sajna ezt az egy dolgot nem kaptam hozzá.
Kornélka: Ez lesz ha holnap nem lesz megfelelő eredmény. Suzukiban dolgozó műszaki manusz checkolja majd le.
-
Doze
aktív tag
Szervízkönyv:
B1170 1170 b1170 EEPROM hozzáférés hiba Memória hiba.
Javítás:
1) Gyújtáskapcsoló OFF helyzetben.
2) Cserélje ki a BCM-et.
3) Ismételje meg a BCM ellenőrzés folyamat-táblázat műveleteitIgen szellemes
A többire nem nagyon van semmi.
Valami rosszindulat azt súgja nekem hogy kilométeróra állás átirkálás volt.
Törölni is lehet a műszerfalas módszerrel, vagy akkusaru le-fel. Ha megint előjön akkor viszont lehet mem hibás a computer,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Kugoo Kirin G1
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest