Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-08 11:43:51

LOGOUT.hu

A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33351) Eyesis válasza LinogeOW (#33343) üzenetére


Eyesis
őstag

Köszönöm, hogy mosolyt csaltál az arcomra :) Te sem tudsz olvasni :)
Azt írtam csupán, hogy NE LEGYEN ingyenes stream, jó az ingyenes biztos megvezetett, de nem az volt a mondanivalója, hogy legyen fizetős stream, amikor épp azt fejtettem ki, hogy mennyire nehéz ezt egy olyan rendezvényen megoldani, ahol nem csak sc2 körül forog a világ, sőt, egy olyan rendezvényen, ahol 1 sc2 fanra jut 100 tánci táncis gyerek. Azt, ahogy pár béna próbál úgy táncolni, mint a tv-ben a rajzfigura, többen nézték, mint az sc2 döntőjét!
Ha nem lenne élő stream, akkor akit igazán érdekel a verseny és a hangulat, kijön, és nézi élőben, esetleg elindul egy folyamat, és még a végén nem úgy veszik majd ki a kezünkbő la mikrofont, hogy na most akkor a táncverseny eredményt bemondanánk, mert az a csöppet több embert érdekel, nem is értem miért van itt sc2 verseny.
Ráadásul ha replayből leadnánk a versenyt, akkor azt akár több kommentátor páros is csinálhatná, nyugodtam otthonról, ahol minden flottul menne.

Azt még azért megjegyezném, hogy eddig az sc2 nekem nem, hogy nem hozott semmi bevételt, de elég komoly összegekkel szálltam be az SC2 magyarországon álomba, amire sajnos nincs valós kereslet. Akiket érdekelne ilyen, azok meg csak kritizálni, trágárkodni tudnak.

Eyesis

(#33354) BeLucZ válasza Eyesis (#33351) üzenetére


BeLucZ
addikt

kár pedig a legjobb e-sport szerintem, leglátványosabb, legérdekesebb és a legtöbb gondolkodást, stratégiát és ügyességet követelő pc játék amivel eddig valaha dolgom volt, külföldön nem véletlen örvend nagy népszerűségnek, de hát sötét kis hazánkban nincs túlzottan nagy kereslet rá, reméljük ez majd változik pozitiv irányban

apropo: igen, utólag jobb lett volna közvetíteni MondoCon Live Invitational -ot , mert igy borzalmas volt a hangi része, képminőséggel nem is lett volna baj, legközelebb ha lesz ilyen, szerintem is érdemesebb utána összehegeszteni és ugy feltölteni, nincs is annál jobb mikor 1080p minőségben kristálytiszta hanggal lehet élvezni a közvetítést, mert amúgy jól nyomjátok, számomra legalábbis kifejezetten élvezetes így közvetítéssel
:R

(#33355) adrian360 válasza Eyesis (#33351) üzenetére


adrian360
őstag

btw azt írtad hogy " Baromira szeretném, ha lenne egy olyan magyar rendezvény, ... , lenne online jegy a streamre, és rendes jegy az élő showra ..."
Ez nálam is azt jelenti hogy fizetős online streamet akarsz :)

Amúgy az ötlettel csak az a baj hogy nincs elég ember az sc2 közösségben. X számú ember feléhez eljut a felhívás, a felének felkelti az érdeklődését, a felének jó az időpont, a fele tényleg el is megy, és máris a kezdeti X-nek az 5-6 %ánál járunk. sokkal nagyobb bázis kell ehhez.

Most arról ne is beszéljünk hogy önmagában a sc2-ért egy MLG-re se mennének annyian. egyrészt ott is van több játék, van mellette showműsor kaja pia nők stb stb.

Előbb szerintem egy normálisabb online versenyt kellene összehozni, mert látszik hogy még az se megy ma magyarországon. lásd HSL lásd Huncraft szenvedés...

(#33361) Winner_hun


Winner_hun
félisten

HotS béta kulcsokat lehet nyerni, nem is keveset. Holnap bronzosokon (is) a sor, lehet jelentkezni. Bővebb infó itt
Ezen kívül lehet még memegyárral is nyerni és egyéb képekkel is.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#33362) BeLucZ válasza Eyesis (#33351) üzenetére


BeLucZ
addikt

Versenyre visszatérve, picit meglepődtem, hogy nem Breach nyert, azt hittem ő a legjobb magyar player, legalábbis ahány replayt láttam tőle, eddig szinte kivétel nélkül mindent ő nyert, de Stunter valami félelmetesen játszott, azok a zerg droppok nem voltak gyengék, meg kell hagyni.

Szerintem Mo. legjobbjai felvennék a versenyt a világ elitjével, legalábbis játéktudásban nincsenek messze vagy nagyon tévedtem?

Azért megnéznék néha egy idra vs stunter, vagy Drg vs Breach vagy MC vs nfteamMate meccset :D

(#33363) sith7 válasza Winner_hun (#33361) üzenetére


sith7
nagyúr

Neked van már ? :U

(#33364) szilva01 válasza BeLucZ (#33362) üzenetére


szilva01
őstag

Ha lenne eselyuk annyit jatszani mint a kulfoldieknek meg koreaba menni edzeni siman lehetnenek olyan jok. Ezt arra alapozom hogy egyszer azt hiszem eyesis kommentalt egy breach-stephano meccset es szep jatekkal kapott ki breach, nem pedig legyalultak a maprol.

(#33365) Winner_hun válasza sith7 (#33363) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nem tudok róla.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#33366) Eyesis válasza BeLucZ (#33362) üzenetére


Eyesis
őstag

Mate és Breach sokat dumálnak, és mivel mostanában csak HotS-al játszik Máté, azzal is ritkán, Breach biztonsági BO-kra ment, de Máté kapzsi nyitásokkal kezdett a várt sajtolás helyett :) Amúgy piszkosul szép stromokkal oldotta meg a helyzetet, nekem nem lenne hidegvérem így letolni egy-egy csatát :)

StuntR szerintem Mo legjobb zergje, ha nem a legjobb játékosa, akinek zvz után a zvp megy a legjobban, Mátéról meg tudható, hogy a pvz-je nem a legjobb. Breach jobban meg tudta volna szorongatni StuntR-t mert erős a tvz-je. Amúgy elég szépen összejött ide a legjobb 8 magyar sc2 játékos, persze xSn és Spirit helyett jöhetett volna egy Zsákos, vagy Yashock. Kár, hogy a HSL nem megy, pedig tényleg kíváncsi lennék, hogy ki lenne benne a legjobb 16-ban.

Annyi biztos, hogy a verseny nagy meglepetés Máté volt, de Faint menetelése Purple-n keresztül is váratlan volt.

Nekem mondjuk jobban tetszene egy vígaszágas verseny, ahová csak az előző év dobogósai lennének meghívva, és a a maradék 5 játékos egy egy vígaszágas open tournament győzteseiből állna, ahová tényleg bárki nevezhetne. Az még problémás, hogy mivel offline versenyről van szó, nem mindenki tudna / akarna / merne eljönni személyesen.

Eyesis

(#33367) Tuco Ramirez válasza Eyesis (#33366) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

Jó verseny volt, köszi a szervezést és a közvetítést! Sajnos csak utólag tudtam megnézni, pedig szivesen kimentem volna, csak pont ütközött egy családi programmal. Jó meccsek voltak, szerencsére a makro játék és nem a cheese dominált. StuntR makrója félelmetesen jó volt. :R
A harmadik helyet ki szerezte meg? Esetleg a hiányzó meccsekből is lesz később VOD?

#33364 szilva01: Én is láttam azt a meccset, tényleg jó volt. Breach-nek sikerült alaposan meglepnie Stephano-t egy mass air build-el. Ha nem csúszik el a makrója, hozhatta is volna a meccset. :K

[ Szerkesztve ]

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#33368) hopehu válasza Tuco Ramirez (#33367) üzenetére


hopehu
tag

Stephano vs Breach:
http://www.youtube.com/watch?v=a7unUTPj1e8

SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever

(#33369) BeLucZ válasza szilva01 (#33364) üzenetére


BeLucZ
addikt

én is láttam azt a meccset, szerintem írtam is már vele kapcsolatban a fórumba, hát nem volt gyenge, tényleg centikkel nyert csak stephano, méltó ellenfele volt Breach.

(#33366) Eyesis : igen, én már sejtettem a közepefele hogy ez bukó lesz Breachnek, valahogy az mmm vs storm meg robo buildből nem szokott túl jó dolog kisülni terran részről, mármint ha addig elhúzódik a meccs hogy sok colo is jön akkor over, hiába húzza szét, mondjuk a droppos próbálkozások nagyon ütősek voltak, csak hát mate meg lehivott mindig egy valag chargos zelát , így nem voltak túlzottan hatékonyak.

tvz-je viszont tényleg erős Breachnek, ha előbb kerülnek össze stunterrel, nem biztos hogy így alakul, na mind1, ez az a szint amit tényleg jó nézni, mert látványos és izgalmas

[ Szerkesztve ]

(#33370) Tuco Ramirez válasza hopehu (#33368) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

Ez az. ;)

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#33371) Eyesis válasza hopehu (#33368) üzenetére


Eyesis
őstag

Ez az bizony, én is láttam. Sajnos ezt nem én castoltam :)

Amúgy láttam én Breachet győzni is ezzel a BO-val, protoss ellen is jó, zerg ellen is jó :)

Eyesis

(#33372) Tuco Ramirez válasza Eyesis (#33371) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

Ja, néha egy-egy meghökkentő build meglepően hatásos tud lenni. Egyszer egy T úgy vert meg, hogy erősen lefalazott a naturalnál, aztán mass vikinget hozott (semmi mást, de azt de valami embertelen mennyiségben). Kínyírta velük az összes overlordomat, az újonnan hozott overek is csak másodpercekig éltek. Állandó supply block, unitokat nem tudtam hozni, a makróm megállt...
Egy másik mass raven-el csinált ki, teleszórta turretekkel a main-emet. Mire eltakarítottam őket, ugyanez történt a a naturalon, aztán a harmadik base-en. Mondjuk ha időben derítem foghattam volna, úgyhogy az én saram. :)

Más:
Valamiért lockolták az acountomat, pedig semmi disznóságot nem csináltam. Másnál is előfordult már ilyen...?

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#33373) rt06 válasza Tuco Ramirez (#33372) üzenetére


rt06
veterán

volt mar ra pelda masnal is, probalj meg jelszot reset-elni, meg ugyanott lehet lock-ot feloldani is
aztan meg kerits egy authenticator-t es allits be mobile alerts-et

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#33374) Tuco Ramirez válasza rt06 (#33373) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

OK, köszi! :R

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#33375) adrian360


adrian360
őstag

(#33376) Winner_hun válasza adrian360 (#33375) üzenetére


Winner_hun
félisten

Azigen:DDD

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#33377) Winner_hun


Winner_hun
félisten

1v1 legutóbbi 50 meccs: 31 win 19 loss.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#33378) killerjohn válasza Winner_hun (#33377) üzenetére


killerjohn
addikt

szép :)

(#33379) föccer válasza adrian360 (#33375) üzenetére


föccer
nagyúr

Szpesöl taktiksz. :DDD

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#33380) Eyesis


Eyesis
őstag

Warning: Brood War :)

Breach vs Fold! YSL döntő! www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=375974

Már az eredményt is lehet tudni, mert a közvetítés replay-ből lesz, de nem árulom el, hogy élvezetes legyen a közvetítés vasárnap :)

Eyesis

(#33381) szilva01


szilva01
őstag

Terran mech ellen mit ajánlotok? (tank, thor, hellion, banshee, mindegyikből elég sok) Ling ultra kombóval a füldi seregét bedarálam de ~12-14 banshee megölt 7 ultrát a harc után így mégse nyertem :N Mutalisk/corruptorra meg már nem volt gázom se upgrade-em.

(#33382) föccer válasza szilva01 (#33381) üzenetére


föccer
nagyúr

Winfestor. :K

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#33383) Alg válasza szilva01 (#33381) üzenetére


Alg
veterán

Harass, exp,exp,exp, és BL+ultra+ling+infestor.

Mech-es T általában nem nagyon mozdul ki 200/200 környékéig (ha mégis, roach+ling+infestor). Én spire technél ~tucatnyi mutát is szeretek lehozni, saját harassra meg banshee,hellion ellen.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#33384) föccer


föccer
nagyúr

IGNProLeague adásán EG vs MVP mérkőzés van. Most játszák a 4- meccset. EG részről még csak Stephano játszott. Eddig végig verte az egész MVP csapatot. :)

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#33385) szilva01 válasza föccer (#33382) üzenetére


szilva01
őstag

Ha tudnám rendesen használni... :P

(#33386) föccer válasza szilva01 (#33385) üzenetére


föccer
nagyúr

Amíg nem kezded el használni, addig nem fogod megtanulni használni. Amíg úgy érzed, hogy nem megy a kezelésük, csak keveset hozz. Ne költs rá sok erőforrást. Inkább támaszkodj más egységekre. Csata alatt pedig próbálj meg mind többször használni őket. 1-1 fungral meg tudja változtatni 1-1 csata kimenetelét. A IT-vel remekül lehet harassolni, ha az ellenfél nem figyel a detectorokra. Néhány tucat játék után, amikor használtad őket, már kifejezetten igényed lesz arra, hogy ott legyenek az unit mixben. Megtanulod a hotkeyeket, ami hozzájuk tartozik és egyszer csak azon veszed észre magad, hogy folyamatosan az infestorokra támaszkodva játszol.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#33387) szilva01 válasza föccer (#33386) üzenetére


szilva01
őstag

Köszi a tippeket, meghoztad a kedvem hogy elkezdjek "infestoroz ni". Csak ugye eddig elköltötte rajukb150 gázt fejenként aztán beléptem őket vagy nem is használtam :DDD

(#33388) Tuco Ramirez válasza szilva01 (#33385) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

Jah, nekem is ez a legnagyobb problémám, enélkül pedig aligha tudok magasabb ligába lépni. Mondjuk az én módszerem mostanában az, hogy very hard AI ellen gyakorlom az infestorok használatát. Alakul lassan, de még nagyon sokat kell fejlődnöm.

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#33389) föccer válasza szilva01 (#33387) üzenetére


föccer
nagyúr

Minimum 4 gáz kell hozzájuk az biztos. Roachok kellenek tankolni, ahhoz is kell námi gáz. A fejlesztések is eszik. Burrow, roach speed, a winfestorok energy upgradeje. Nem igazán lehet nagyon korán rá techelni, viszont midgameben már szerintem elengedhetetlen lehalább a minimális használatuk. Ha vissza akarsz vonulni 1-1 fungrallal meg lehet menteni az egész sereget és viszont. Ha az ellen akar visszavonulni, jó pár egységet el lehet még vele kapni. A már korábban említett harassra is kivállóan alkalmas. Nézz pár órát pro zerg streameket. Dimaga, Stephano, Seth stb. és meglátod, hogy milyen rengeteget tud segíteni.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#33390) Alg válasza föccer (#33389) üzenetére


Alg
veterán

4 gáz kevés a roach+infestor+upgrade-hez (ZvZ tapasztalat) - 6 gázból már lehet szépen techelni hive felé is, hive-ra nem árt a 8, 10 gázból meg szinte bármi jöhet

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#33391) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Mindjárt kiderül hogy a Z sokkal gázigényesebb mint a P.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#33392) szilva01 válasza föccer (#33389) üzenetére


szilva01
őstag

Lefekves elott idrat szoktam nezni kb 0,5-1 orat. Mar sokat tanultam belole szerintem (hova rakja az epuleteket, hotkey hasznalat, sereget hova helyezi stb.)

Winner_hun: azert a hive armyhoz + infestorokhoz rengeteg gaz kell...

Mas: a mobil verzios ph forummal mi a here van? Tegnap reggel ota frissites alatt all a rendes ph meg nehezkes mobilrol. :(

(#33393) atidzsiforc válasza Winner_hun (#33391) üzenetére


atidzsiforc
őstag

En a p-t is csak min. 6 gazrol tudom rendesen nyomni.

r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt

(#33394) execute93


execute93
őstag

No comment :)

MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK

(#33395) mhmpista válasza execute93 (#33394) üzenetére


mhmpista
aktív tag

Meg jo hogy a protoss az OP...

(#33396) szilva01 válasza execute93 (#33394) üzenetére


szilva01
őstag

Zerg op ki kene venni a jazekbol a hatchery-t ;]

(#33397) Tuco Ramirez válasza execute93 (#33394) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

Alacsonyabb ligákban azért más a helyzet. :) Konkrétan az én gold division-omben 4 P, valamint 3-3 T és Z van az első tízben.

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#33398) Eyesis válasza szilva01 (#33396) üzenetére


Eyesis
őstag

:) ez jó volt :)

Eyesis

(#33399) execute93


execute93
őstag

http://hu.twitch.tv/bbqsc2s

STREAM! Gyertek nézni engem:)

MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK

(#33400) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Heart of the Swarm - UI Update

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.