Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
válasz Formaster #32798 üzenetére
"Végigvered az egész bracketet, de Grand Finalba a Lower Bracketessel kell megküzdened a fődíjért?!... ...grand finalt ellaposítják azáltal, hogy döntőbe hozzák a vígasz ág nyertesét."
Bár ezt konkrétan nem követtem, de azt ugye az tudod, hogy a vigaszág nyertese szintén végigvert mindenkit, csak az elején valahol hibázott egyet. A vigaszág azért lett kitalálva, mert ha az elején kikapsz a bajnoktól, akkor még lehet, hogy második legjobb vagy a tornán, csak szerencsétlenül pont vele kerültél össze az elején.
(Az olimpia is elég jól megvolt vigaszágas rendszerrel.) -
Formaster
addikt
Akkor én nem tudom mit láttam, de Vortix elverte 2-1-re Stephanot, tovább nem is néztem mert mindenhol csak a búval bélelt arcokat láttam, többet közt ha tükörbe néztem akkor is
Lehet, hogy valamit benéztem, azért nem kell egyből kötelet rakni a nyakam köré ... Másrészt döntőben BO3- szerintem akkor is gyenge.
-
rt06
veterán
válasz Formaster #32802 üzenetére
igen, 2:1-re nyert vortix, aztan volt meg egy bo3, amit 0:2-re elbukott, igy vegul stephano nyerte a wcs euroup-ot (ami nem dreamhack)
a bo3 oka pedig valoszinuleg az, hogy elo rendezveny volt, nem volt ket honap bo7-ekre, mint a tsl-nel, es a dontoben tovabbra is ket bo3 volt (akar felfoghato bo7-nek is)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyat szeretnék kérdezni, hogy valaki szokott-e arcade játékokon belül "CraftCraft"-ot játszani?
Ha igen, az legyen szíves írni nekem egy privát üzenetet, mert a barátom meg én toljuk, de jó lenne ha négyen lennénk. -
Alg
veterán
Egyébként rájöttem mi az igazán jó dolog a zergben: minden létező egysége használható, és használják is
T-nél, P-nél ott a reaper, BC, Raven, Carrier amiket mind nagyon ritkán látni...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
BeLucZ
addikt
a reaper és raven nagyon hasznos tud lenni, ha valaki jol mikrozik reaperrel elég durva harasst tud csinálni vele ha nem számitanak rá, jó pár munkást ki lehet gyakni
a raven meg egy jó kis detektor , ha többet hozol akkor sok mass sereget meg lehet vele ritkítani a seekerrel, szóval haszontalannak semmiképpen sem nevezném, egy armyhoz kötelező vinni szerintem, olyan mint az observer a pnél vagy overseer a zergnél
BC önmagában tényleg egy darab kaki, mert olyan lassú mint egy nyugdíjas de ha valaki nagyon rá utazik a thorokra akkor kellemes tud lenni
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Hehe, vicces P... jó öreg 4gate, utána még egy stargate (mindez a bejáratához, csak hogy jól lássam), utána exp, aztán még 2 robo...
RIOS ERROR???
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz killerjohn #32811 üzenetére
2base hydra-lingből sem
Másik P, szokásos FFE vs pool-exp, csak nagyon elcseszte a buildet, vagy nem tudom mit csinált de mire az első 6 lingem odaért akkor rakta le az első cannon-t, gate még épült, fal sehol... szó nélkül kilépett, 4:15 win
Érdekes meccsek voltak ma, egy ZvZ is ahol lerakott vagy 20 spine-t, aztán írogatta hogy i dare you... nekimentem roachokkal, persze visszaverte, erre visszatámadott vagy 10 roach-al meg pár linggel, mikor agyonfungaloztam meg írta hogy I'm tired, sorry, gg
Egy szem mai ZvT-m meg valami katasztrófa volt, elég gyenge ellen volt, de én mégjobban bénáztam - mikor a 2. expet támadta akkor jöttem rá hogy nem gyártottam még lingeket sem 9 perc alatt, pedig már az infestation is lassan készen volt - aztén jött a felismerés hogy a ling speed is kimaradt a végén valami 5K min 3K gas-al GG-t írtam mert csak egy hatalmas szenvedés volt az egész kb. silver szinten
[ Szerkesztve ]
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz BeLucZ #32808 üzenetére
Reapert szerintem csak TvT-ben érdemes hozni a játék elején, később már másra kell a gáz. Zergként nagyon ritkán látok reapert a ladderen. A korai játékban már a queen is countereli, 1-2 spine meg pláne. Később meg a speedlingek gyorsan odaérnek oda ahol a reaperek kellemetlenkedni akarnak. A hellion és a banshee is sokkal jobb T harass egység a reapernél szerintem.
Viszont a raven tényleg jó, P ellen erősen ajánlott is a sereggel hurcolni egyet, nem csak azért hogy legyen detector, a PDD is nagyon hasznos ha a sok a stalker.
(#32807) Winner_hun: Azért annyira mégsem egyszerű, ha már megvannak a melee upgrade-ek, utána már macera átállni ranged egységekre.
[ Szerkesztve ]
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Eyesis
őstag
válasz Tuco Ramirez #32813 üzenetére
Ezt most úgy mondod, mintha a többi fajnál nem kéne fejleszteni az egységeket
Eyesis
-
Tuco Ramirez
őstag
-
Alg
veterán
válasz Tuco Ramirez #32815 üzenetére
Ha roach-okat maxolsz és addig jut a meccs hogy kellene, akkor már bőven késő átállni BL-ra, és az upgrade hiány lesz a legkisebb problémád
-
Tuco Ramirez
őstag
Pedig ha a P már 3 bázison van, akkor már kevés a mass roach, még 3/3-al is... Ilyenkor az a tapasztalatom, hogy csak a BL-ra váltás jöhet szóba megoldásként. Tegnap épp így sikerült meccset nyernem egy P ellen. Ahol egymás után kétszer is elvérzett a kimaxolt roach seregem, ott 8-9 BL (némi roach támogatással) szépen rendet rakott. Mondjuk mákom volt, hogy se blink stalkerei se mothershipje nem volt.
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Alg
veterán
válasz Tuco Ramirez #32817 üzenetére
Pont erről beszélek, hogy ha 3/3 roachokig eljutsz és nem nyersz vele, akkor bőven késő elkezdeni BL techre váltani, mert nem lesz rá időd, hamrabb bedarál a colo/immo/sentry/stalker
-
Tuco Ramirez
őstag
Na de akkor mikor váltsak? Amikor kiexpel a harmadikra és érzem hogy a mass roach már kevés lesz? Az a baj, hogy a váltás elég időigényes, és közben nem tudom nyomás alatt tartani és a P összeszedi magát (sőt, örülök, ha nem gyalul le a köztes időben).
Vagy 2/2-ről már nem igazán éri meg tovább fejleszteni a roachokat, inkább álljak át BL upgrade-ekre?WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Alg
veterán
válasz Tuco Ramirez #32819 üzenetére
Na de akkor mikor váltsak? Amikor kiexpel a harmadikra és érzem hogy a mass roach már kevés lesz?
Nagyjából igen.Én úgy vettem észre, hogy akkor megy a legjobban, ha a roach-ra csak minimális fejlesztést áldozok (speed, esetleg burrow + move és max. +1 attack). Meelee upg. megy inkább és lingeket is használok hogy az expeket késleltessem. Persze ehhez eléggé össze kell állni a makrónak, ami nem mindig sikerül, ilyenkor van az hogy jön a deathball én meg max roach-corruptornál járok az meg szinte mindig bukta.
Közben meg roach-ling harass ahogy az apm engedi, és tech infestor-BL felé minél hamarabb. Roachokat meg zépen cserélgetni BL-ra, lehetőleg úgy hogy közben leszedsz egy-két nexust.
-
Eyesis
őstag
Ha menet közben készülsz, hogy hmm 3/3 rócs, aztán BL, akkor nyilván nem akkor kezded el a BL fejelsztéseket, amikor már jönnének ki...
Hiába magyarázod, a tech váltás a zergnél a legegyszerűbb.. Nem azt mondtuk, hogy instant win, de zerg könnyebben vált techet, mint egy protoss, vagy egy terran.
Pl 3/3 mmm-ből váltanál helion thorra, akkor pont kéne hozzá úgy 10 factory, ha meg BC-re, akkor 10 starport, és mág akkor is csak 10 BC jön ki egység idő alatt, míg zergnél, ahány lárva és supply hely van...Eyesis
-
Formaster
addikt
Addigra neked már 4-en kell lenned. Onnantól bármire mehetsz enemytől függően. Infestor kell a roachok mellé + ha sok a sentry akkor burrow és tunneling claws, hogy a FF-eken átmehess.
Ha colora megy akkor roach+infestor+corruptor, a colok fókuszálása után mehet a BL. Ha Archon stb akkor ultralisket neki. A lényeg, hogy toss ellen mindig legalább 1 bázissal többön legyél.
Mindenképp megéri a 3/3, ha már fejlesztesz. Ott már be szoktam hozni a hydrákat is ha nincs colo a BL-ek alá, mert nagyon komolyat sebeznek (kb marauder szint, csak 2x gyorsabban és légire is), persze attól függ mekkora nyomást tudok generálni, illetve hány exp előnyöm van és mindenképp a roachok mögül támadnak, mert még így is elég sebezhetők.
Jah, és soha nem maradhat le a winfested terran
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Eyesis #32821 üzenetére
Ha úgy készülsz hogy hmmm 3/3 rócs, akkor igen sokszor meg fogsz halni a 3/3 róccsaiddal együtt, már ha van egy kis esze a P-nak... meg feleslegesen késlelteti a Bl-ot, amellé inkább ling, corruptor, infestor kell.
Hydra is jó lenne, csak elég all-in lassútetű szegény, a BL-al tudja tartani a lépést ugyan, de a countereket nem tudod kezelni. Meg elég drága is, ahhoz már 12 gáz kell szerintem.Egyébként nem az volt a kérdés hogy egyszerűbb-e mint a többi fajnál, hanem hogy mikor kell.
[ Szerkesztve ]
-
Eyesis
őstag
Amúgy szerintem a queent többet kéne használni a zergeknek... creep terjesztés, es gyógyítás miatt eléggé fontos, ráadásul levegőbe is elég kártékony
Szerintem váltani úgy kell, hogy húzzad az ellenfelet, igen is adj a képébe valamit, amire tudod, hogy fog reagálni, de Te annak a hard counterét hozod, persze ez a mind game csak magas szinten ér bármit is
Eyesis
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
A tegnapi nappal én is beléptem a játék tulajdonosok körébe.
Egyelőre még csak a single-t néztem, multihoz bármilyen túlélési tanácsot elfogadok, illetve ha valaki segítene stratégiázni azt is meg köszönném.
-
Eyesis
őstag
válasz Motaba78 #32825 üzenetére
Szerencsére elég sok magyar nyelvű VOD van már a neten, érdemes egy két meccset megnézni, illyetve nézz szeritnem a választott fajoddal játszó pro gamert is, mikozben streamel.
Itt pl. megtalálod egy két vodom: link
Itt meg böngészheted az élő stream-eket: link
Illetve a játékban van egy mód, ahová kattinthatsz, most meg nem mondom a nevét, a feladat, el kell osztani 3 felé a sereged, és aztán mikrózni velük, cél, hogy te maradj életben mindháromszor. Ezt javaslom MEg a Starcraft MAster arcade mapet isEyesis
-
zuzu000
őstag
Na de akkor mikor váltsak? Amikor kiexpel a harmadikra
5 percnél húzós a BL nem? -
Alg
veterán
Első tanács: ne add fel! Ebben a játékban rengeteget lehet fejlődni egyszerű gyakorlással.
Második tanács: linkelgetnek itt a többiek, szerintem elsőre EZT érdemes megnézni, játszani (streamből nem tanulsz meg) aztán mikor már nagyon elment a kedved a játéktól , folytatni ugyanitt az archívumban newbie tuesday témákra keresve
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
köszi mindenkinek a segítséget, igyekszem, rá fogok feküdni a témára.
-
föccer
nagyúr
Mennyire akarod "komolyan" venni a játékot? Cél a magas liga besorolás és kemény, vérre menő csaták, vagy csak könnyed szórakozásként veszed a játékot?
Szerintem mindkettőre másképpen kell készülni.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
killerjohn
addikt
válasz Motaba78 #32834 üzenetére
hát, az SC2 az minden szerintem, csak nem könnyed szórakozás. max bronz ligában a canon rush
ha fejlődni szeretnél, haladni a ladderen felfelé, akkor minden vesztett meccsednek a replay-ét (kapcsold be az options-ben hogy minden replayt mentsen el a játék) nézd vissza. Nézd az ellenfél BO-ját, nézd a tiéd, nézd hogy adott pillanatban mikor ki hogyan állt, miért tudott téged lenyomni. Nézzél streameket, olvass fórumokat, nézzél VOD-okat (day9 elemzései nagyon jók, igaz, hogy legtöbbször ő inkább pro elemzéseket csinál, ami még a halandó diamondosnak sem használható).
SCOUTOLNI kell, látni, hogy mi van az ellenfélnél, következtetni arra hogy mit fog csinálni, tudnod kell, hogyan kell rá reagálni. Alapból azt hinnéd, hogy egyes egységeid gyengék, de ez csak azért van, mert nem ismered őket.
Amikor én kezdtem SC2-zni, fröcsögtem, hogy milyen hülyeség az a sentry, mert 3 hiteli bármi... oh yeah, csak meg kellett tanulni a hotkeyeket, meg a micro-zást, és hopp rögtön nem volt gondom a terran korai pushokkal... tanulni, tanulni, tanulni... sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
Eyesis
őstag
válasz killerjohn #32836 üzenetére
Valamennyire igazad van, de talán a legeslegfontosabb az, hogy mennyire tudsz felgyorsulni egy játékban. És ez alatt nem a vad kattintgatást kell érteni, hanem a konkrét parancsokat minél gyorsabban megcsinálni. Pl. ha terran vagy, zerg ellen semmi esélyed, ha nem tudsz időben szídzselni, marin splittelni, és bizony tudni kell kifókuszolni a kulcs katonákat.
Eyesis
-
Alg
veterán
válasz killerjohn #32836 üzenetére
Én simán tartom a platina szintet úgy, hogy hetente 15-20 meccset játszok maximum, és egyáltalán nem erőltetem ha nincs kedvem - gyakran inkább csak streamet nézek mert fáradt vagyok játszani - de mikor nem dolgoztam még akkor sem szakadtam meg és megvolt a diamond is.
-
Alg
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest