Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:05

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2019) #65675776 válasza Apollyon (#2016) üzenetére


#65675776
törölt tag

De, ugyanaz a téma. Pár évszázada még a feketéket is egy tárgyként kezelték a rabszolgatartók. Ahogy a világ egyes részein a nőket a mai napig is. Szóval Data és a Doki is kb a feketék és (fent említett) nők szinonímája a ST világában. És igazából rámutat arra, hogy nyitottnak kell lennie az emberiség gondolkodásának. Még három évszázad múlva is létezni fog ugyanaz a probléma. Csak már nem magunk felé irányítjuk. A korábbi ST sorozatokban minden faj és életforma egy a forgatás időszakára jellemző embercsoportot jelképezett. Persze ezt nem feltétlenül tolták a mai szokások szerint explicit az arcodba, hogy ki kicsoda. Gondolkodni kellett. A mesterséges életformák minden esetben a rabszolgákat "képviselték" a ST-ben.

Dehogy ő tette tönkre. Ha már csak a gyanú is felmerül az elég. Tudhatná Kevin Spacey, elvégre ő volt a David Gale életének a főszereplője. Szopó, de élőben is megtapasztalhatja, bár ezért nem jár halálbüntetés. Kissé irónikus, hogy mindig azt mondták róla, hogy csak olyan filmekben vállal szerepet, amelyeknek van mondanivalója. Erre pont ő nem foglalkozott ezzel, bár annak a filmen több üzenete is volt. Egyébként meg nem a hírnököt kell lelőni ha rossz híreket hoz. Persze őt a legkönnyebb hibáztatni. Snowden-t meg gondolom hősnek tartod. Pedig ő is pont ugyanazt tette, mint amit bármely híres ember mocskát kiteregető újságíró, vagy kolléga, áldozat.

De a lényeg továbbra is az, hogy felkapják az emberek a fejüket erre. De miért? Része a társadalomnak (meg úgy általában az egész állatvilágnak is). Ott van a filmekben, sorozatokban, stb, ahogy a való életben is. Azt nem értem, hogy ez miért probléma?

lezso6: Pff, egy totál általános kijelentésbe erőlteted bele Spock-ot. És miért vet el bármit Spock-ban. Eleve nem csak Kirk, az egy bromantikus háromszög volt. A legtöbbet egyébként nem Kirk látta Spock-ban, hanem Chapel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.