Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sonarr és Radarr
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
Szerintem messze nem az az olvashatóbb forma, plusz elméletileg a JOIN a szabvány táblakapcsoláshoz.
Mit, mihez, miért csatolsz, sokkal jobban látható a második példából, épp komplexebb lekérdezéseknél.
Ránézel a Join-ra mi mihez, a where feltétel ezután alap esetben nyilvánvaló nem is nagyon kell olvasgatni.De amúgy egyéni preferencia kérdése
.
-
Tv
senior tag
Sziasztok
Bocsánat előre is, lehet együgyű kérdés jön. Ha van két táblám, mondjuk egy ember, meg egy auto, és az auto táblában pl. egy "tulaj" mezőben idegen kulcsként vannak emberek, akkor a következő két lekérdezés közt van különbség? Csak nagyon egyszerű példákkal
1:
SELECT e.nev FROM ember e, auto a WHERE e.szemigszam = a.tulaj;2:
SELECT e.nev FROM ember INNER JOIN auto a ON e.szemigszam = a.tulaj;Mármint működik mindkettő, inkább arra gondolok, hogy az első is teljesen rendben van?
-
Chrystall
senior tag
Sziasztok!
BBPress forumot kellene Simple Machines Forum-ba konvertálnom, valaki közzétett egy módszert amivel az adatbázist át lehetne ültetni. De nem mindent értek benne, valaki tudna segíteni abban ezek mit jelentenek:
1. Felinstallálom az SMF forumot - EZ OKÉ
2. Ezeket a részeket a BBPess adatbázisából az SMF-ébe kellene másolni: wp_posts, wp_postmeta, wp_users, wp_usermeta És oda van írva, hogy pl Mysql Dumper-rel. Én letöltöttem ezt a dumpert, de nem tudom min ez. Valami PHP megoldás, de ezt most akkor fel kéne tölteni egy szerverre és onnan futtatni? Meg ebben hogy másolom át a dolgokat az SMF-be. Mind a kettőnek letöltöm archívumba az adatbázisát, és megadom az elérési utakat az archívumokhoz, vagy hogy? Kézikönyvet nem nagyon találtam a honlapon ehhez.
-
válasz
csiki_92 #1993 üzenetére
SELECT valamimező, valamimásmező FROM egyiktábla JOIN másiktábla ON egyiktábla.egyikmező = másiktábla.másikmező WHERE keresőmező >= nagyobbegyenlőmint AND keresőmező <= kisebbegyenlőmint;
és
SELECT valamimező FROM egyiktábla LEFT JOIN másiktábla ON egyiktábla.egyikmező = másiktábla.másikmező HAVING COUNT(keresőmező) = 0;
és/vagy
SELECT valamimező FROM egyiktábla LEFT JOIN másiktábla ON egyiktábla.egyikmező = másiktábla.másikmező WHERE keresőmező IS NULL;
-
csiki_92
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni? Ezeket a kérdéseket nem tudom megoldani:
Tábla
talalmany(tkod, talnev)
tkod - a találmány azonosítója (szám), ez a kulcs
talnev - a találmány neve (szöveg)kutato(fkod, nev, szul, meghal)
fkod - a kutató vagy feltaláló azonosítója (szám), ez a kulcs
nev - a kutató neve, vezeték és utónév sorrendben (szöveg)
szul - a kutató születési éve (szám)
meghal - halálozási éve, ma is élők esetén üres (szám)kapcsol(tkod, fkod)
tkod - a találmány azonosítója (szám)
fkod - a kutató azonosítója (szám)A következő feladatok megoldásánál a join szó szerepeljen!
7. Írasd ki az összes 1850 és 1900 között született kutató nevét és találmányát!
8. Írassuk ki azon kutatók nevét, akiknek nem szerepel találmánya az adatbázisban.
9. Írasd ki hány olyan találmány van az adatbázisban, akiknek nem szerepel feltalálója!Köszi a segítséget
-
ravenwood
csendes tag
az, hogy a first_name -re nem tudok filtert beállítani mert: "first_name is not a member of the event_member table" - hibaüzenetet kapom.
Az fql-nek közvetlenül nincs multy query funkciója, csak ehhez hasonlóan ha összekapcsolsz 2 query-t:"query1":"SELECT uid, rsvp_status FROM event_member WHERE eid=2365236243624valami"
"query2":"SELECT name, url, pic FROM profile WHERE id IN (SELECT uid FROM #query1)"... de ezt én nem tudom lefuttatni hibaüzenet nélkül az fql queryben.
-
ravenwood
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni fql alapszintű programozásban?
a kérdésem az lenne hogy hogyan tudok filtert használni event_member table specifikusan, azaz csak az event tagjai között, keresztnevük alapján pl.: SELECT first_name FROM event_member WHERE uid IN (SELECT uid FROM event_member WHERE eid = 239856239756235valami) AND first_name = "xyz név"
Vagy egyáltalám hol kellene ezt a kérdést feltenni (ebben sem vagyok biztos) ? -
Petya25
őstag
MS Access VB-ben kéne némi segítség.
Úgy kéne egy képet megnyitnom, hogy a pontos nevét nem tudom.
A fájlok nevében van a kép neve + egy növekvő sorszám (amit előre nem tudok) + .jpg
Minden kép egyedi, tehát csak egy fájlt ad vissza ha keresném csillaggal: kep_neve*.jpg
De ezt így simán nem eszi meg a VB, nem ad vissza képet.
A csillaggal elérhető fájl pontos nevét kéne valahogy visszakapnom, azt már tudom használni.
A sorszám nélküli verzióban fájlnév keresés nélkül is simán működik pontos névre.
Ezzel próbálkozok:Dim kep_nev As String
Dim filename As String
Dim url As Stringkep_nev = "a kívülről megkapott kép neve sorszám és jpg nélkül"
filename = My.Computer.FileSystem.GetFiles("\\gep\Images\",
FileIO.SearchOption.SearchTopLevelOnly, kep_nev & "*.jpg")url = "\\gep\Images\" & filename
Shell "explorer.exe " & url, vbMaximizedFocus
-
válasz
fordfairlane #1979 üzenetére
Ahogy a cikk hsz-aiban is írják, a Venn-diagram modell csak 1:1 kapcsolatnál áll meg - aki így képzeli el a joinokat, az komoly meglepetésben részesülhet, ha nem 1:1 kapcsolatban állnak a táblák...
-
amargo
addikt
-
Ha időpontként tárolom az adatot, milyen formátummal tudom megoldani, hogy csak az óra&perc szerepeljen a táblában, tehát ne a teljes dátum? Illetve ez megoldható mssql compactban?
MSDN alapján sajnos nem jöttem rá -
quby
őstag
válasz
fordfairlane #1979 üzenetére
Az lesz az
Remélem ebből már megcsinálom...
-
fordfairlane
veterán
Keresd meg a második left outer join részt:
-
-
quby
őstag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Van két táblám (postgres). Mindkét táblában vannak közös mezők.pl:
dátum óra user tipus hely. Ezek a_datum <-> b_datum, a_user <-> b_user stb néven
A B táblában akkor jönnek létre a sorok amikor a user elvégezte a feladatát. Azokat kellene kigyüjtsem, akik nem végezték el a feladatukat. Tehát A táblában szerepel de B-ben nem
Remélem érthető. Ritkán dolgozok postgressel (meg adatbázissal) és nincs kedvem guglizni
Plz help! -
martonx
veterán
válasz
dellfanboy #1973 üzenetére
ezzel nem leszel kisegítve, de az adattisztítás mindig az egyik legnagyobb szopás. Regexp-el esetleg ki lehetne szedni a fixen 4 jegyű számokat -> irányítószám.
-
dellfanboy
őstag
két kérdésben kérném a segítségeteket, van egy táblám 5 mezőből áll és ki kell szűrnőm a azon rekordokat amik duplikálva vannak az első3 mezőbe?
bvan 1 táblám tele címmel és ketté kell szednem egyik részébe csak 4 jegyű irányítószám legyen másikban a város.
(irszám össze vissza van pl1044bp, budapest 1044, ujpest stb.nem pontos megoldást kérek mert ez a "házim", csak elvet, mi alapján induljak el..
-
válasz
Peter Kiss #1971 üzenetére
Valamilyen idő típus, igen, erre gondoltam, de nem néztem még körbe ennyire, egyenlőre örülök, hogy az adatokat fel tudom vinni végre
Persze ezt még lehet turbózni, de még nem ismerem annyira a környezetet.
[Eddig egyszer se használtam mssql-t, mysql-t is csak párszor "láttam"]
Előbb utóbb fel fogok tűnni, ha nem megy, mert tényleg sokkal szebb lenne az egész, ha rendesen, időformátumban tárolnám -
válasz
Peter Kiss #1969 üzenetére
Ez volt.
INSERT INTO 32avasrol (indulora) VALUES ('1');
Egy sima menetrend részletet akartam tárolni, csak kissé problémásabb lett, mint reméltem.. -
válasz
Peter Kiss #1967 üzenetére
Érdekes, esetleg a probléma lehet, hogy szám volt a tábla nevében?
Ez persze gond nélkül lefut..
CREATE TABLE dafuk (ertekegy INTEGER, ertekketto INTEGER);
INSERT INTO dafuk (ertekegy) VALUES ('1'); -
Sziasztok!
Microsoft SQL server management studio-ban szeretnék adatbázist kezelni. (compact edition)
A problémám, hogy a query-k nem futnak le, errort kapok vissza.
Major Error 0x80040E14, Minor Error 25501
Van valami ötletetek, mi lehet a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm! -
MZsoltee
veterán
Ezer éve nem használtam a lassan már nem létező sql tudásomat. Fel kellene hoznom a lekérdezésekkel kapcsolatos tudásomat. Kellene egy adatbázis szerver, aminek egyszerű a szekezete és gyakorloni tudok rajta. Tudtok ilyent javasolni? Esetleg ha valakinek van valami jó jegyzet könyv ötlete, ahol jól lehet követni a dolgokat azt is megköszönném!
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
PL/SQL-ben csinálok egy lekérdezést, de a regexp része nem úgy működik, ahogy gondolom
where regexp_like(blabla, '^[D][0-9]{3,4}$')
Azokat szeretném szűrni, ahol az első karakter D, utána pedig 3-4 vagy 4 számjegy áll.
A manóba, csak le kellett írnom mégegyszer, lemaradt a $ jel a végéről
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni?
Még csak most ismerkedek az SQL-el, de már feladatott kaptunk és nem igazán megy.
"Hozza létre benne a következő struktúrájú táblákat:
KOLCS
Sorsz -> egész(5)
Olvj -> egész(6)
Raktj -> egész(11)
KiDat -> dátum
VDat -> dátum
KDij -> egész(6)elsődleges kulcs: Sorsz
KONYV
Raktj egész(11)
Cim szöveg(50),
Szerz szöveg(40)
Peld egész(3)elsődleges kulcs: Raktj
OLV
Olvj egész(6)
Nev szöveg(40)
Cim szöveg(50)
Fogl szöveg(50)elsődleges kulcs: Olvj"
Ez hogyan nézne ki?
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Egyszerűnek tűnő kérdésem lesz. Hogyan tudok olyan SQL lekérdezést írni, ami egy txt/dat/excel fájl tartalmát beolvassa egy adatbázisba és összehasonlítja egy másik tábla adataival?
Nem tudom mi a parancs neve, amivel importálni lehet egy külső fájlból.
-
bpx
őstag
na ezt például kifejezetten nem szeretem a mysql-ben, hogy egyáltalán engedi a group by-t így használni...
(a másik amit utálok, ha nincsenek kiírva az aliasok mindenhol)
egyébként nem csak a vehiclename-mel van gond ha megnézed, hanem a minutes, seconds, milliseconds sem jóSELECT
d.Name,
t.Minutes, t.Seconds, (t.Milliseconds/1000) AS Milliseconds,
x.besttime AS besttime,
r.TrackTitle,
v.VehicleName
From
tracking t,
driver d,
tracks r,
vehicle v,
(select a.driverid, min((a.Minutes*60)+(a.Seconds)+(a.Milliseconds/1000)) as besttime from tracking a group by a.driverid) x
WHERE
d.id = t.driverid
AND t.driverid = x.driverid
AND t.trackid = '1'
AND t.trackid = r.id
AND t.vehicleid = v.id
AND (t.Minutes*60)+(t.Seconds)+(t.Milliseconds/1000) = x.besttime
order by x.besttime; -
Kommy
veterán
Sziasztok van egy ilyen lekérdezésem:
"SELECT Name, Minutes, Seconds, (tracking.Milliseconds/1000) AS Milliseconds, min((Minutes*60)+(Seconds)+(Milliseconds/1000)) AS besttime, tracks.TrackTitle, VehicleName From tracking, driver, tracks, vehicle WHERE driver.id = DriverID AND TrackID = '".$map."' AND tracks.ID = '".$map."' AND VehicleID = vehicle.id AND TrackingTime > '".$timestamp."' GROUP BY DriverID ORDER BY besttime ";
A lényege az lenne, hogy a legjobb időt írja ki az adott időkből ezzel nincs is gond, viszont az autót (VehicleName) az nem biztos, hogy a legjobb időhöz tartozik. Mit kéne módosítanom, hogy jó eredményt adjon.
-
Immy
őstag
Sziasztok!
MSSQL2005 ékezes jelszó kezeléséről tud valkai mesélni?
Konkrétan az "ő" és "ű" betűk érdekelnek -
V.Stryker
nagyúr
sziasztok
Van egy debian alapú fájlmegosztó szerverünk, ami sql adatbázist is kiszolgál a számlázó pc-nek. Most szeretnénk ezt az adatbázist áttenni magára a számlázó gépre. Mi ennek a menete?
-
martonx
veterán
"Viszont ez durvan 200x lassabb kodot general, mint ha megirnad SQLben, es feladnad rendes querykent, ahol viszont nem biztos, hogy minden esetre gondoltal, es kimaradhat valami..."
Újabb EF-eket (5-6) használva, ezzel azért vitatkoznék, bár nyilván ha valami szuperbrutál 30 soros LINQ kifejezést írtál, akkor azzal elszuttyog a LINQ, míg SQL-t csinál belőle. Egy Entity.Add eset viszont korántsem 200X lassabb, mint egy kézzel megírt, rendesen SqlParameter-ezett SqlCommand.
-
nyunyu
félisten
válasz
orbanka #1935 üzenetére
Gondolom kb. akkora lehet a kulonbseg az elso es a masodik verzio kotott, mint MS platformon a Linq es az SqlCommand osztaly hasznalata kozott.
Linq baromi kenyelmes, mert definialod az adatkotest, aztan a tablak frissiteset, betolteset, stb. a hatterben magatol intezi a .NET keretrendszer, nem neked kell megirni, hogy ha modositanak egy mezot a griden, akkor mit hova updateeljen.
Viszont ez durvan 200x lassabb kodot general, mint ha megirnad SQLben, es feladnad rendes querykent, ahol viszont nem biztos, hogy minden esetre gondoltal, es kimaradhat valami...
-
Kommy
veterán
Sziasztok, lehetséges olyat csinálni, hogy van nekem 3 mezőm ami időt tárol, az egyik a percet, a másik a másodpercet a 3. pedig az ezredmásodperceket.
És nekem ebből jön ki egy időeredmény és ebből kéne nekem kiválasztanom a legkisebbet emberenként, természetesen mindenkinek lehet több ilyen eredménye.
-
orbanka
csendes tag
Sziasztok,
én delphiben programozok, és SQL kliens-szerver programot írok. Delphiben van az ADOTable és ADOQuery objektum, amelyen keresztül tudom kezelni a táblákat, például egy új rekordot fel tudok vinni, módosítani tudom a rekordot, törölni tudok. pl:
ADOTable1.Insert;
ADOTable1.FieldValues['NEV']:=Edit1.Text;Ezenkívül vannak a szabványos SQL utasítások, mint pl:
INSERT INTO partnerek VALUES ('Fülemüle Kft') vagy
UPDATE partnerek SET partner ='Fülemüle Kft' WHERE cim='Budapest'
DELETE partnerek WHERE cim='Budapest'amit az alábbi ADOQuery utasítással tudok szerver felé elküldeni, pl:
ADOQuery1.SQL.Text:=' INSERT INTO partnerek VALUES (''Fülemüle Kft'') '
A kérdéseim:
- mi a különbség a kettő adatbevitel között, mármint
a.) a Delphis objektumos megoldás, vagyis amikor az insert és fieldvalues -zal viszek be egy új sort
úgymond közvetlenól a táblába,b.) és aközött, amikor az ADOQuery1.SQL.Text:='.....' utasítással a szervert kérem meg rá,
hogy végezze el a műveletet, és a szerver a saját berkein belül végzi el a műveletet?- miért jobb esetleg az egyiket használni a másik helyett?
- adódhat-e az egyikből valami programhiba, probléma, vagy valami adatintegritási hiba az adatbázisban?
- az SQL szerver melyiket szereti jobban?
- programozás szempontjából melyiket és miért ildomos használni?
- sebességben van-e különbség a kettő között?
- vagy talán a kettő teljesen ugyanaz, és teljes mértékben egyenértékűkösz
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #1931 üzenetére
Telepíteni kell egy Microsoft SQL Server Management Studiot és azon keresztül csatlakozni az SQL szerverhez.
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Telepítettem frissen egy sql server Standertet.
Ki szeretném próbálni, hogy máködik - e ?
És ezt hogyan.
Mindössze annyi lenne a lényeg, ha egy akármit bele lehetne tenni az adatbázis, majd kinyerni belőle.
Csak azt akarom megnézni, hogy kommunikál-e a hálózaton, hála a jó égnek nem nekem kell használni. -
Gabró
tag
Sziasztok!
Legyetek szívesek ajánljatok egy könyvet, amiből az alapoktól el lehet kezdeni az SQL tanulását.
No és Visual Basicet miből tanulnátok szintén az alapoktól?
Köszi
-
nyunyu
félisten
Majdnem.
year, month eredmenyet vissza kell castolni varcharra, kulonben nem hajlando osszefuzni a stringekkel.
Illetve az is problema, hogy az egyjegyu honapoknal nem teszi ki a nullat a honap ele, igy az osszefuzott string '2013.8' lesz.Igy vagy kezzel atirod a tablaban az ertekeket ilyen formara, vagy lehetne bonyolitani a lekerdezest CASE-sel, de szerintem egyszerubb kettebontani a ho oszlopot ev+ho-ra, aztan utana egy szimpla query is megteszi:
SELECT * FROM honapok WHERE ev = YEAR(CAST(vizsgaltnap AS DATETIME)) AND ho = MONTH(CAST(vizsgaltnap AS DATETIME)) AND lezarva = 1 -
nyunyu
félisten
válasz
Petya25 #1920 üzenetére
Mi a datum formatuma?
Pl. ha a win '2013-08-12'-ot ad vissza, az nem fog betalalni a '2013.08'-hoz.
Lehet, hogy egyszerubb lenne a year, month fuggvenyekkel szetdarabolni+a lekerdezesben ujra osszerakni a datumot, es akkor nem okozna gondot az eltero formatum.
SELECT * FROM honapok WHERE ho = " + "'" + YEAR(CAST(vizsgaltnap AS DATETIME)) + "." + MONTH(CAST(vizsgaltnap AS DATETIME)) + "'" + " and lezarva = 1
Legalabbis az SQL Server igy castolva siman megeszi a '2013-08-12', '2013.08.12', '08-12-13' formatumot is.
-
Petya25
őstag
MS Access VB-ben kéne segítség.
Már korábban nekifutottam, csak akkor félretettem...Azt kéne levizsgálnom, hogy egy beviteli mezőbe írt dátum benne van-e a tíltott dátumok (hónapok) között és jelezni. A táblában a hónapok 2013.08 formában felsorolva és ahol kell a tíltott jelzővel ellátva.
Ezzel próbálkozok:Dim RstCon As ADODB.Connection
Dim Rst As New ADODB.Recordset
Dim lekerdezes As String
Dim vizsgaltnap As StringSet RstCon = CurrentProject.Connection
Rst.ActiveConnection = RstConvizsgaltnap = Left(Me.datum, 7)
lekerdezes = "SELECT * FROM honapok WHERE ho = " + "'" + vizsgaltnap + "'" + " and lezarva = 1"Rst.Open Source:=lekerdezes , ActiveConnection:=RstCon
Eddig minden ok, a lekérdezésben szépen bent van a select.
Azt kéne vizsgálnom, hogy van-e benne találat/rekordszám.
Na ez nem megy sajna mindig 0-át ír RecordCuntra. Mást kéne vizsgálnom?If Rst.RecordCount > 0 Then
MsgBox "Erre a dátumra nem rögzíthet!", vbInformation
End if -
-
ferensz
senior tag
Kedves urak!
Adatbázis szerkezettel kapcsolatos kérdésem lenne. Tudom, hogy egyértelmű dolgot fogok kérdezni, de már harmadik napja próbálom megoldani a gondomat, és nem sikerül. Egy kérdőívhez kellene nekem adatbázis struktúra. Az igazi nehézséget az okozza, hogy az egyik kérdésnél a válasz alapján lenyílik még egy rész, ahol vannak további opciók, és erre nincs lövésem se, hogy hogyan lehetne ezt letárolni. Tudom, hogy egy kicsit zavaros még a dolog, de kérdezzetek és megpróbálok mindent megtenni.
-
nyunyu
félisten
Adott egy tabla, amiben csomopont adatai, meg celtol valo tavolsag ertekek vannak.
Problema az, hogy egy csomopont a celtol tobb kulonbozo tavolsagra is lehet, attol fuggoen, hogy a grafot bejaro algoritmus eppen milyen uton jutott oda. (A->B->C eseten 2, A->C eseten 1...)Ezt kene valahogy ugy megupdatelni, hogy x,y parosnak mindenhol a maximalis erteke legyen, mert a graf rajzolo progi hulyet kap tole, ha egy csomopontot tobb kulonbozo tavolsaggal is probalom definialni.
Hogy lehet ezt szepen megirni?
Valami ilyesmi kene:
UPDATE a
SET hier_lvl=b.hier_lvl
FROM valami a,
(SELECT x, y, MAX(hier_lvl)
FROM valami
GROUP BY x, y) b
WHERE a.x=b.x AND a.y=b.yCsak kevesbe adattarhazas dialektikaval, hogy az SQL Server is megertse.
-
Speeedfire
félisten
válasz
dellfanboy #1911 üzenetére
Sql developert nem nagyon szeretem, inkább toad vagy plsql developer.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Apollo17hu #1912 üzenetére
igen, nálunk is azért van oracle sql dev, mert ingyenes a plsql meg licence díjas. de nálunk most épp ktg csökkentés van.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
dellfanboy #1911 üzenetére
Nekem is volt szerencsém mindkettőhöz.
Az SQL Developer-t egyetemen fél évig használtuk. Arra jó volt, hogy fogalmat kapjunk a relációs adatbázisokról, a többfelhasználós környezetről, és alap SQL utasításokat is írtunk. Sajnos nem tudom, ennél mennyivel tudhat többet a program, de azt külön hangsúlyozta a szemináriumvezetőnk, hogy azért az SQL Developerre esett a tanszék választása, mert teljesen ingyenes.
Munkám során pedig PL/SQL Developert használok, és bár a "PL" funkcionalitást szinte egyáltalán nem használom ki, sokkal profibbnak tűnik, bővebb funkcionalitással (pl. automatikus kódkiegészítések). (Ez lehet, hogy azért is van, mert 3 év alatt volt időm megismerkedni vele.) Ő ugye fizetős...
-
dellfanboy
őstag
a konstruktív, hozzászolásokat köszönöm, és elnézést, tényleg nem írtam le a környezetet ami oracle
a szoftver pontos neve oracle sql developer verzió3.0.04
de ha már szóba jött a szoftver aki használja mi a véleménye? idáig pl sql developert használtam, de most ezt "adták". még ismerkedek vele, de nem tűnik vészesnek -
bpx
őstag
válasz
dellfanboy #1900 üzenetére
"select *from tábla_xxxxxx"
igen, rosszul irtad
@ kell _ helyettselect *from tábla@aaaaaa
+ a dblink neve aaaaaa, mivel az xxxxxx az a TNS nev a mintad alapjan
-
Ispy
nagyúr
válasz
Speeedfire #1906 üzenetére
Hagy ne kelljen már találgatni, azt hiszem ez elvárható, ha már valaki segítséget akar.
Szerintem nyugodtan szét lehetne szedni ezt a topikot arra a pár SQL nyelvre, amit a nagy többség használ.
MySql-nek például van dedikált topikja.
-
Ispy
nagyúr
Javasolnám én is, hogy amikor valaki ide beír egy kérdést, akkor először azt írja már le, hogy milyen környezetről beszélünk. Ez már nem az első eset, hogy a kérdésből kb. semmi nem derül ki.
-
martonx
veterán
válasz
Ez most akkor pontosan milyen SQL is? MSSQL, Oracle, MySQL, PostgreSQL?
És jól értem, hogy első körben egy linked servert szeretnél beállítani? Vagy az már adott?
-
dellfanboy
őstag
ha ezt futtatom le
select * from táblanév drop database link xxxxxx;
create database link aaaaaaa connect to usernev identified by password using ’xxxxxx’
akkor ORA-00933: az SQL parancs nem megfelelően ér véget hibával áll le. -
Speeedfire
félisten
válasz
Hát, ha másik sémából szeretnél lekérni, akkor csak ennyi kell.
select * from masik_sema.tabla_nev
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest