- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter #2499 üzenetére
Pl, mert az olvasó beolvasott egy betűt (véletlenül vagy konfigurálási/olvasási hibából) a számsorba és a ezt 0-ra konvertálta az RDBMS.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bambano #2497 üzenetére
Hopsz, na ez most tényleg az én hülyeségem volt, bevallom, a linkelt hsz. fölött átsiklottam. Nálam már korábban kiakadt a gányolásszenzor.
Szóval innen a félreértés, bocsánat.
Ez esetben már értem a felvetésedet is.(#2498) fordfairlane :
Na ja. Engem azért érdekelt volna, vajon akkor pontosan miért is nullázódtak ki az értékei, de úgy látszik, ezt már nem tudjuk meg. -
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #2496 üzenetére
Egyébként egyszerű a probléma: nem írta le, hogy a vonalkód milyen értékkészletű, és azt sem, hogy a DB séma milyen. Utólag megtudtuk, hogy double volt, de ezzel sem megyünk sokra, mert a varchar mindent elbír, tehát inkább csak elfedi a hibát, mint sem megoldja.
-
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #2496 üzenetére
nem én hozakodtam elő. lásd: "Észre se vettem eddig de most, hogy átraktam double-ről varchar-ra nincsenek random kinullázások."
az iróniadetektorod elemcserére szorul.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #2494 üzenetére
Ez teljesen jogos. Bár ha nagyon akarom, és a vonalkód fix hosszú, akkor string paddinggel fel lehetne akár tölteni 0-kkal a kimaradókat balról, de minek.
Részemről a lebegőpontos ábrázolás szóba sem jött, ezzel bambano kezdett előhozakodni, bár nem értem még mindig, minek.
(#2495) bambano :
Hogy jött egyáltalán képbe a lebegőpontos ábrázolás? Pont erre kérdeztem rá, erre visszakérdezed ugyanazt...Kicsit érdekes irányt vett a beszélgetés, mintha némi skizofrénia került volna a képbe.
-
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #2493 üzenetére
hol is kértem tőled segítséget?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #2491 üzenetére
Ha biztosan csak számok vannak benne, akkor miért is ne, teljesítmény-szempontból még jobb is lehet.
Kivéve, ha nullával vagy nullákkal kezdődő számsorról van szó. Arra a decimal vagy numeric típus való, nem a különféle méretű integerek, és persze a lebegőpontos ábrázolásmódok sem.
-
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #2489 üzenetére
vonalkódot lebegőpontos adattípusban tárolni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
jocomen #2490 üzenetére
Hát ha pl. betűk és számok egyaránt előfordulnak a vonalkódban, akkor nyilván nem kéne integerként tárolni. Ha biztosan csak számok vannak benne, akkor miért is ne, teljesítmény-szempontból még jobb is lehet. A kollégától azért kérdeztem vissza, mert nem igazán értem, hogy jönnek ide a tizedesvesszők/-pontok, amikor egy vonalkódról beszélünk.
-
jocomen
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #2489 üzenetére
Okozhat hibát, ha varchar-ként tárolja?
Nem tudom mi alapján számozzák, vagy h szoktak-e műveletet végezni vonalkódokkal, de pl számok összehasonlítása (gyártók, termék típusok keresése) okozhat-e hibát, vagy karakterként is ugyanaz lenne a sorrend <> összehasonlításnál, ... ?Mert ha később műveletet akar végeztetni vele (bár most eltűnt a hiba), okozhat még problémát az esetlegesen rosszul megválasztott adattípus, nem?
-
válasz
PumpkinSeed #2479 üzenetére
SQL Injection 4 Prezident
Sk8erPeter:
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #2483 üzenetére
Hehe, így legyen 5-ösöm a lottón. Mondtam én, hogy a kódoddal lesz a hiba.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Ez komolyan hihetetlen, már tudtommal legalább 1,5-2 éve foglalkozol webfejlesztéssel, hogyan lehetséges, hogy még mindig simán konkatenálod az adatbázis-query-ket? Miért nem használod azokat a rohadt nyomorult prepared statementeket? MySQLi-ben is vannak, PDO-ban is, mi akadályoz meg benne, hogy használd? Hogy valami rakás szar tutorialban nem azt a megoldást mutatták?
A PHP topicot is követed, még mindig nem tűnt fel, hogy aki ilyen módon gányol, az mindig megkapja, hogy ne ölje már halomra a kismacskákat?
Nem beszélve arról, hogy a $_POST-tömb tartalmát egyrészt közvetlenül, másrészt mindenféle ellenőrzés nélkül használod... Ha már kókányolsz össze-vissza, legalább ne ilyen durván. Csak hogy még fokozzuk az élvezeteket, még mindig csak Notepad++-ban kódolsz, "jó lesz az"-alapon? -
jocomen
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #2483 üzenetére
Egyébként milyen típusúnak kell lennie? Ha szám, úgy rémlik nem kell macskaköröm.
-
jocomen
aktív tag
válasz
Tipp:
Cseréld le a barcode típusát int-ről bigint-re. Amilyen hosszú értéket kéne befogadjon, lehet, h néha túllépi a méretét. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #2478 üzenetére
Ennyi a teljes kód:
$switch_lok = $_POST['lok_switch'];
{mysqli_query($database_connect,"INSERT INTO loclog (`barcode`, `date`, `where`, `to`) VALUES ('".$switch_lok."', '".date('d/m/y H:i:s')."', 'Lok1', 'Lok2');");}A kódot már szét teszteltem, mindenféleképpen kap értéket. A szervert viszont egyáltalán nem ismerem és lehetséges, hogy elavult valamilyen eszköz benne.
Verziószám: 3.5.5, utolsó stabil verzió: 4.2.5
-
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed #2477 üzenetére
Most komolyan erre mit mondjunk? Vagy a kódódban van valami hiba, vagy a mysql-ed valami elavult verzió, ami ráadásul egy roncs instbil gépen fut. Vagy mindkettő. Nyilván normális esetben ez lehetetlen lenne.
Én egyébként ismerve a hszeidet, biztosra veszem, hogy a kódodban lesz a hiba, és nem a mysql-ben. De egy Pentium 3-ason futó MySql-től is kitelhet bármi. -
PumpkinSeed
addikt
-
rum-cajsz
őstag
válasz
PumpkinSeed #2475 üzenetére
Na jó, de mi a kérdés?
Szerintem a $switch_lok változód nem kap értéket. Vagy esetleg érvénytelen értéket kap, hibás deklarálás miatt. -
PumpkinSeed
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy ilyen sorbeszúrásom:
INSERT INTO loclog (`barcode`, `date`, `where`, `to`)
VALUES ('".$switch_lok."', '".date('d/m/y H:i:s')."', 'Lok1', 'Lok2');és amit a barcode helyére kap, sokszor random időközönként 0-val helyettesíti az adatbázisban. Valami ilyesmi helyett: 5999486816777...
-
Agony
aktív tag
válasz
Apollo17hu #2471 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Megoldható, mert láttam ilyet működés közben, de sajnos nem jöttem rá, mi alapján dobja szét a nevezéseket.
Egyébként úgy van ahogy írod Apollo, minden több lóval induló lovast a beérkezett nevezés mennyiségen arányosan szétoszt.Itt látható egy példa a startlista fülre kattintva. Az a lovas aki 3 lóval megy az elejére-közepére-végére van elhelyezve, akik pedig 2 lóval mennek azok az elejére és a végére.
-
Apollo17hu
őstag
Erre egy komplett logikát kellene építeni.
Mi van akkor, ha ketten is 4 lóval indulnak? Akkor a másik a 2., a 11., a 21. és a hányadik(?) induló legyen a sorban? És mi legyen azokkal, akik 3 lóval indulnak? Mi van, ha valaki 8 lóval indul? Hogy kezelje le a közös többszörös eseteit? (2 lovasok vs. 4 lovasok vs. 8 lovasok vagy akár a 6 lovasok is ide kerülhetnek)
Analitikus függvények mentén kellene elindulnod...
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek megvalósítható az alábbi elképzelés egy SQL lekérdezéssel?
Adott egy tábla ami tárolja a versenyekre a nevezéseket. Egy versenyre mondjuk beérkezik 30 nevezés, de egy versenyre ugyanaz az ember akár háromszor is jelentkezhet különböző lovakkal. Ez simán le is lehet kérdezni és megvan, hogy kik indulnak az adott versenyen/versenyszámban.
Viszont felmerült egy olyan igény, hogy szeretnék ha a nevezési listában több lóval induló személy nevezéseit a beérkezett nevezések között arányosan osztaná meg a lekérdezés, hogy legyen ideje átülni egy másik lóra.Tehát ha egy ember egy lóval indul teljesen mindegy hányadik a sorban, viszont ha egy ember 4 lóval megy, akkor úgy kellene listáznia a nevezéseket, hogy ez az ember legyen az első, a tizedik, a huszadik és a harmincadik induló a 30 nevezővel rendelkező versenyen.
A nevezésről most ezek az információk állnak rendelkezésre:
lovas varchar(100)
Lovas nevét tároljalo varchar(100)
A ló nevét tároljausername varchar(100)
A nevező felhasználót tárolja, hogy lekérdesse és módosíthassa a saját nevezéseit.egyesulet varchar(100)
A lovas egyesületének nevét tároljaedzo varchar(100)
Az edző nevét tároljaverseny varchar(100)
A verseny kódját tárolja ami a category táblával van kapcsolatban a verseny adataiért ha szükséges.versenyszam varchar(100)
A versenyszámot tárolja.nevezes datetime
A nevezés beérkezésének pontos idejét tárolja.id int(11) AUTO_INCREMENT
A beérkező nevezéseket sorszámozza.Előre is köszönöm az ötleteket!
-
jocomen
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #2467 üzenetére
A recicle_bin nemtom micsoda.
Mivel "gyerek táblát" hozol létre, szerintem nem gond, h törölve volt.
Én valami elírásra gondolok, mivel szintaktikailag helyes. Esetleg nincs kiválasztva az adatbázis? USE database ... ;
Vagy nem abban a táblában állsz benne, amiben a FK-t akarod létrhozni (így már jártam). -
jocomen
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #2465 üzenetére
Nem lehet, h a kódban a FK létrehozása előrébb van, mint a products tábláé (PK) ?
Egy eset ugyan ilyen hibakódra (1005 / 150):
LATEST FOREIGN KEY ERROR
------------------------
100509 20:59:49 Error in foreign key constraint of table foo/#sql-12c_4:
FOREIGN KEY (car_id) REFERENCES Cars (car_id):
Cannot find an index in the referenced table where the
referenced columns appear as the first columns, or column types
in the table and the referenced table do not match for constraint.
Note that the internal storage type of ENUM and SET changed in
tables created with >= InnoDB-4.1.12, and such columns in old tables
cannot be referenced by such columns in new tables.
See http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/innodb-foreign-key-constraints.html
for correct foreign key definition. -
jocomen
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #2463 üzenetére
A `barcode` meg van határozva elsődleges kulcsként a `products` táblában?
-
PumpkinSeed
addikt
MySQL InnoDB alatt akarok meghatározni idegen kulcsot:
ALTER TABLE location_log
ADD FOREIGN KEY (barcode)
REFERENCES products(barcode);#1005 - Can't create table '...' (errno: 150) (Részletek...)
A Részletek-re kattintva közli, hogy az InnoDB támogatja az idegen kulcsot...
-
Joci93
senior tag
válasz
Sk8erPeter #2456 üzenetére
A * csak azért került bele, hogy az érintett oszlopokat ne lássátok
PumpkinSeed: A 'key' az egy random számot tárolt volna el, ami a belépéshez szükséges. (Biztonsági kulcshoz hasonló)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #2459 üzenetére
Igazad van egyébként, mert foglalt neveket nagyon nem illik megadni,pont azért,mert olyan problémák adódhatnak belőle, amilyeneket a kérdező említett (sikertelen query-k),ha nem használnak megfelelő "körítő" karaktereket, amikkel a problémák elkerülhetőek.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #2458 üzenetére
Nálunk Oracle-n ujjlevágással járt key meg ilyen oszlopnevek megadása, meg a column oszlopnév. Valami tervezési hiba lehet belőle vagy mit magyaráztak, bár baromság is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #2457 üzenetére
"Ilyen oszlop nevet nem szokás adni, hogy key."
Nincs ilyen íratlan és írott szabály. Bár jelen esetben ha a felhasználó azonosítójára gondolt a kérdező, akkor mondjuk tényleg hülyeség és indokolatlan a "key" név. Mondjuk ennél csak a magyar mezőnevek rosszabbak. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
Joci93
senior tag
Az alábbi lekéredzéssel mi lehet a gond?
$onlinesearch = mysqli_query ($bd,
"SELECT * FROM users WHERE online = '1' AND key = '2' ") or die(mysqli_error($bd));Ezt a hibát adja ki rá:
"You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'key = '2')' at line 3" -
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
egy működő sql server alatti gépet kell átnevzzek, ez milyen hatással lesz az SQL serverre?
Tudtok adni néhány tippet, hogy mire figyeljek oda?
KösziBéla
-
DS39
nagyúr
üdv!
szeretnék egy olyan lekérdezést írni, amivel olyan listát kapok, mint itt PH-n a topikok listája, tehát hogy a bennük található utolsó hozzászólás dátuma szerint legyen rendezve.
ebből indultam ki:
SELECT t.id, t.topic_name, p.send_date
FROM topics AS t, posts AS p
WHERE t.id=p.topic_id
ORDER BY p.send_date DESC
LIMIT 0, 10ez így okés, viszont értelemszerűen minden topik többször szerepel, mert egy azon topikban lehet több friss hsz ugye. ennek kiküszöbölésére két dolgot próbáltam:
1: SELECT DISTINCT t.id, ...
2: ... GROUP BY t.id ...
a többi kódrészlet maradt.
az eredmény az lett hogy most már valóban csak egyszer szerepel minden topik a listában, viszont nem az eredeti lekérdezés szerinti sorrendben, hiába a DESC, minden topic ID-hoz fogta és első első találatot lehozza (ami a legelső hsz), majd ezeket rendezi csökkenőben.
gondoltam hogy belső select-ezni kellene esetleg, de nem jöttem rá a megoldásra. tudnátok ebben segíteni? köszi előre is.
-
nábob
tag
Sziasztok,
Ismertek valami ingyenes legalább 25-50MB-os tárhelyű, külső szerverről elérhető mySQL adatbázis providert?
-
quby
őstag
Sziasztok!
Alap szinten beszélek postgres-űl, és a következőre lenne szükségem. Van egy táblám amiben az egyik oszlop dátum (date) hogy tudok olyan lekérdezést irni amiben az egyik feltétel a hét napja - pl:monday
pl select * from table where (dátummező=monday). -
jocomen
aktív tag
MySQL adatbázis exportálásakor az .sql fájlba nem menti a FK megszorításokat, így beimportálva nincsenek kapcsolatok.
Van erre valami megoldás, h ne kelljen utólag, kézzel beleírni az sql-be a küső kulcsokat? -
smallmer
őstag
válasz
Apollo17hu #2429 üzenetére
Nem házi volt
gyakoroltam csak.
-
jet sql-ben mi a dual megfelelője?
SELECT DATE() AS [Mai Nap] FROM idemikell?? -
DopeBob
addikt
Van egy olyan lekérdezésem, aminél egy év és egy hónap a bekért adat, mondjuk cikkcsoportonként átlagot számol, ez egy oszlop. Ez mellé, ugyan azoknak a cikkcsoportoknak a következő hónapra tervezett adata is ott van, ennek az oszlopnak kéne egy normális nevet adni.
január február
alma 1 2
körte 3 4 stbsysdate-1 hónaptól indul és sysdate +3-ig tart, csak az elnevezésekkel szopok
-
DopeBob
addikt
válasz
Apollo17hu #2431 üzenetére
Ez a része oké, a következő hónappal van baj, ami a beírt + 1. Szépen ki is írja, hogy azonosítónak, hogy 3+1, de össze már nem adja
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
PL/SQL-ben hogy tudnám megoldani, hogy egy bekért hónapot (száma) használjak oszlop azonosítóban? Pl beírom, hogy 3, van 4 eredményoszlopa a lekérdezésnek, az első 03, a többi pedig 04... stb. Egyszerűnek tűnt, mégsem megy
-
bambano
titán
válasz
Apollo17hu #2427 üzenetére
ehhez miért kell subselect és distinct?
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
oracle sql-ben szeretnék kérni egy kis segítséget tőletek.NEV GYUMOLCS
--------------------
Malacka alma
Micimackó alma
Malacka körte
Micimackó körte
Kanga körte
Tigris körte
Micimackó málna
Malacka málna
Kanga málna
Tigris málna
Nyuszi eper
Malacka eperKik szeretnek legalább háromféle gyümölcsöt?
köszönöm előre is
-
Apollo17hu
őstag
dátumokat másodpercekig lebontva
to_date(dátummező, 'yyyymmdd')
vagy
trunc(dátummező)(valamelyik csak működik
)
összegeket meg több mint 5 tizedesjegyig
trunc(összeg)
vagy
round(összeg,2)
vagy
floor(összeg) -
Agony
aktív tag
válasz
Apollo17hu #2423 üzenetére
Azért raktam be őket, mert amúgy rengeteg felesleges számot hoz az oszlopokhoz. Pl. dátumokat másodpercekig lebontva, összegeket meg több mint 5 tizedesjegyig.
Végül a nullával osztásra is kitaláltam egy barkács megoldást, úgyhogy benne maradt a %-os Árrés is:
case t.EGYSAR < '1' then '0'
else convert(varchar(20),cast((t.KEDV/t.EGYSAR)*100 as decimal(15,2))) end as 'Kedv %',Lényegében ugyanaz mint amit te irtál, bár a tied szakszerűbbnek tűnik.
-
Apollo17hu
őstag
Ezeket a convert() meg cast() függvényeket mondták neked vagy magadtól használod? Nagyon ritkán találkozom velük, de szerintem nem is biztos, hogy szükség van rájuk.
A nullával osztást én úgy szoktam áthidalni, hogy elágazást írok rá:
CASE
WHEN nvl(t.EGYSAR, 0) = 0 THEN
NULL -- vagy amit szeretnél helyette
ELSE
convert(varchar(20),cast((t.KEDV/t.EGYSAR)*100 as decimal(15,2)))
END as 'Kedvezmény (%)' -
Agony
aktív tag
Meg is lett, csak a szerkesztés már inaktív lett. Vannak felvíve a számlákra kuponok is cikként amiknek 0Ft az ára, így viszont a
convert(varchar(20),cast((t.KEDV/t.EGYSAR)*100 as decimal(15,2))) as 'Kedvezmény (%)'
sor nullával osztás miatt elszáll, na de %-ot majd számolgat mindenki excelben.
-
Agony
aktív tag
válasz
Apollo17hu #2420 üzenetére
Köszi, igy, hogy áttettem azokat is LEFT-re most jön a megfelelő mennyiségű rekord. Most nullával osztás miatt száll el, de valami a BEKERÁR körül van, mert azt kivéve, tökéletes.
Kapirgálok még egy kicsit, köszi!
-
Apollo17hu
őstag
Szia!
Ránézésre szerintem addig oké, hogy gyengén (LEFT JOIN) kötöd a {k} és a {g} táblát, de utána {k} -hoz is és {g} -hez is erősen (INNER JOIN) kötöd {i}-t és {j} -t. Ha elhagynád az {i} és a {j} tábla bekötését (vagy ha LEFT JOIN-nal kötnéd azokat is), akkor valószínűleg stimmelne a rekordszámod.
Egyébként a végén a dátumszűrést egyszerűbb úgy csinálni, hogy BETWEEN [kezdődátum] AND [végdátum].
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Most kezdtem ismerkedni az SQL lekérdezésekkel, mert a cégnél egyre többször van szükségünk olyan adatokra, amik alapesetben nem kinyerhetőek a vállalatirányítási rendszerből viszont egyéni lekérdezéssel hozzájuk lehet férni.
Csináltam egy értékesítésre vonatkozó lekérdezést, de kevesebb eredményt sort hoz, mint amennyi valójában van. 48520 rekordot kellene hoznia, de csak 46686-ot hoz.
Azt sikerült megtalálnom megtalálnom, hogy mi okozza, de már 1,5 órája guggolok afölött a 2 sor fölött és sehogy sem sikerül megvilágosodni.Ránéznétek a kódra, hogy mi az error?
A hibát ez a rész okozza, mert a k táblában az IDEGENMEGRSZAM mező nem minden esetben tartalmaz értéket, van ahol NULL. Ezért is próbálkoztam a LEFT JOIN-nal, mert a KUPONNÁL és KAMPÁNYNÁL is ez volt a helyzet és ott bevált.
LEFT JOIN BEREND g ON k.IDEGENMEGRSZAM = g.BIZONYLATSZAM
INNER JOIN (select BIZTIPUSKOD, BIZTIPUSNEV from BIZTIPUS i) i ON g.BTKOD = i.BIZTIPUSKODElőre is elnézést kérek, szakmai szemmel biztos nem egy gyönyör a kód, de csak amatőrködöm.
(SQL Server 2012 SP1)
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Levi -
Apollo17hu
őstag
válasz
DopeBob #2417 üzenetére
Nem értem, ha feltételben kell használnod, akkor nem tudod megspórolni.
A &változó maga egyfajta tárolás, amikor beszúrod, egy hivatkozás kerül a kódba (nem tudom, helyes-e a megfogalmazás).
Én nem látom, hol lehetne rövidíteni a kódon (hacsaknem a szűrőfeltételeket fogalmazod át más logika mentén).
-
DopeBob
addikt
válasz
Apollo17hu #2416 üzenetére
egy régebbi könyvelő program, ahol lehet lekérdezéseket csinálni sql-el, max 1000 karakter vagy ekörüli. Egy évet és egy dátumot kellene bekérni, többször, viszont ebből adott hónap első és utolsó napja, meg köv hónap első és utolsó napja feltételek lesznek, több helyen is felhasználva, és így már elég sok karaktert elfoglalnak
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
PL\SQL lekérdezésben szeretném ugyan azt a bekért adatot többször felhasználni. Tudom valahogy tárolni? Semmi más eszközöm nincs, csak lekérdezés, egy programból lehet így adatokat kinyerni. Eddig a &valtozo megoldás volt többször használva, viszont a lekérdezés max karakterszáma is meg van szabva, így spórolnom kellene
-
Agyasima
őstag
válasz
Sk8erPeter #2410 üzenetére
és persze martonx-nek is: Értem. Igyekszem holnapra összerakni egy adag kicsit pontosabb információt. És persze köszönöm az eddigi segítő szándékot.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Agyasima #2404 üzenetére
Nincs olyan, hogy egy tábla "alá" tartozik egy másik tábla.
Össze tudod kapcsolni őket, meg tudod határozni, ki kivel milyen kapcsolatban van, hol van idegen kulcs, stb., de fizikailag nem tartozik alá egyik sem a másiknak.
Az egy projekthez tartozó feladatok és találkozók listájának megjelenítése egyáltalán nem triviális. Gondolom a "project" tábla tartalmazza egy projekt tök általános adatait, főbb jellemzőit, van egy id-je. Aztán feltételezem, egy másik kapcsolótáblában a projekt id-je és egy feladat id-je össze van kapcsolva, vagy csak magában a "feladatok" táblában egyből szerepel berakva az egyik mezőbe a projekt id-je.
Aztán gondolom egy megint másik "talalkozok" táblában szerepel a projekt id, és a találkozó általános adatai, vagy megint csak egy kapcsolótábla van bevetve (de utóbbiról nem tettél említést, úgyhogy gondolom nincs ilyen különálló kapcsolótábla, nem is biztos, hogy kell, feladattól függ).Na de egy lekéréssel hogy akarnád ezt megjeleníteni? Miért lenne az neked jó?
Ömlesztve szerepeljenek a projekt általános adatai folyton ismétlődve, minden eredményhez, és legyenek hozzákapcsolva a feladatok, aztán a találkozók meg ki tudja, milyen megjelenés szerint látszanának?Mivel nem ismerjük a tábláid összetételét, és a leírásod meg teljesen általános volt, minden konkrétum nélkül, a feladatot sem pontosítottad, így mi sem tudunk konkrétumokkal szolgálni.
-
Agyasima
őstag
válasz
martonx #2407 üzenetére
Nem a joinolásra vagyok kíváncsi, sem egy kezdő SQL könyvre. Legalábbis most nem.
Arra vagyok kíváncsi, hogy amit én szeretnék megcsinálni - remélem érthetően írtam le, hogy az micsoda - megoldható-e 1 db SQL queryvel. (mySQL-ról van szó, és az ideális pedig az lenne, ha egy TOAD for MySQL lekéréssel el tudnám érni az eredményt.) És ha megoldható, akkor kb. hogyan.
-
martonx
veterán
válasz
Agyasima #2406 üzenetére
Akkor a join-olásra vagy kíváncsi inkább? Vagy linkeljünk be egy SQL kezdőknek könyvet?
Egyáltalán kezdjük az elején, milyen SQL-ről beszélünk? MSSQL, MySql, PostgreSql, Oracle stb... -
Agyasima
őstag
Meglehetős kezdőként lenne kérdése, hogy az alábbi feladat megoldható-e valahogy SQL-ben:
Van egy "project" tábla, nevéből adódóan nagyobb feladatok összefogó táblája. Ehhez (ez alá) tartozik egy "feladatok" tábla és egy "találkozók" tábla. Egy projecthez jellemzően több feladat és találkozó tartozik.
Megjeleníthető-e egy SQL lekéréssel az egy projecthez tartozó feladatok és találkozók listája? Van erre vmi megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Mazda topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest