- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- SQL kérdések
- (kiemelt téma)
- LG 42LS570 TV LED csík csere : a macera
- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: LG 42LS570 TV LED csík csere : a macera
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- LordAthis: A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
Köszi.
Mondjuk még így sem fogja fel az agyam hogy miért kellett.
Mert a ha pl a györi plédát vesszük
akkor a
SUBSTR(name,5,INSTR(name,',')) ---> substr(name,5,10) lenne, azaz 5 és 10 közé eső karaktert adja vissza, vagy nagyon nem jól fogom fel ezt az igen egyszerű dolgot. -
zolynet
veterán
Sziasztok,
http://sqlfiddle.com/#!4/b9869/3/0
Hogy kellene megírni az sql-t hogy csak a város nevét adja vissza?
Banális, de valahogy nem jövök rá.
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
Table Variables and Transactions
Egy ponton rossz szavakat használ, de: "the table variable doesn’t participate in transactions".
Tipikus példa lehet felhasználásra, mikor egy nagyobb bármit futtatsz, és ilyen debug jellegű adatokat gyűjtesz, ha a tranzakciódat rollback-elni kell, akkor ezek a debug adatok még megmaradnak.
Mivel SQL Server-ről van szó, így az SQL Server Books Online ajánlott, minden is benne van, le van írva.
+Ispy köszönöm mindkettőtöknek

-
zolynet
veterán
Sziasztok!
Lenne egy két kérdésem, megtaláltam egy régi tesztet és gondoltam megkérdezem hogy jól gondolom-e.
1.
Mi a különbség a következő utasítások végeredményhalmazai között?SELECT ISNULL(@A,A)
FROM dbo.TableSELECT CASE WHEN @A IS NULL THEN A ELSE @A END
FROM dbo.TalbeAzt gondolom, hogy az eredménynek ugyanannak kellene lennie, rosszul gondolom?

Az eredmény típusa lesz itt a bukfenc?2.
Ha egy tábla típusú változóba (declare @temp table (id int)) rekordokat szúrunk tranzakción belül,
akkor mi lesz a változó tartalma, ha ROLLBACK TRAN utasítást adunk ki.Szerintem a beszúrás előtti állapot, amit a változó tartalmazott. (természetesen a beszúrandó rekordok nélkül)
-
zolynet
veterán
b) megoldás, megkéri a céget hogy vegyen pár (sok) milliócskáért egy pl ibm cognos-t és annak a report studiójában gyönyörűen összepakolja ... persze előtte nem árt egy 3-5napos többszázezres tréningen is részt venni
na jó a tiéd gyorsabban megvalósítható

-
zolynet
veterán
Mivel nincs időm próbálgatni, inkább felajánlok 10 eurót paypalon át valakinek, aki hajlandó megcsinálni.
Legyen akkor business

select kvizid,name,time, substring(convert(char(20), time,120),12,2) DT,
case when substring(convert(char(20), time,120),12,2) between '01' and '08' then '150'
when substring(convert(char(20), time,120),12,2) between '08' and '16' then '100'
when substring(convert(char(20), time,120),12,2) between '16' and '23' then '50' end [DT_point]
from prohardver
where helyes=1 -
zolynet
veterán
Hello!
Odáig már megvan a dolog általatok, hogy megkeressük az adott napi első válaszadási időpontot per júzer per day per kvízID. Az időponttól függően, azaz, ha éjféltől nyolcig, nyolctól délután négyig és négytől éjfélig jött a helyes válasz, különböző pontokat írunk bele a végeredmény egy sorunkba. 150et 100at és 50et respectively.
Zsolya: Azért nem ilyen egyszerű a képlet, mert ez egy sokkal összetettebb adatbázis része, amiből ezt emeltem ki, mert erre van szükség. Nem elég csak a helyes mezőt használni, ez egy kvízrendszer része. És a kvízrendszer pluginja olyan hivatkozásokat küld, aminek nem megfelelő eredményt ad, ha csak a helyes mezőket váltogatom és bentmaradnak a nem helyes, vagy több instance helyes válaszok.
Kizárólag az segít, amit a legelső posztban kértem és tisztában vagyok vele, hogy nem törlünk direktben, de nem is a "lecke" része volt a cél, így akármilyen unorthodox, azt szeretném elérni, amit fent leírtam. Mély tisztelettel:
Flat
Először próbáld meg, aztán ha nem megy segítünk.
CASE
-
zolynet
veterán
Igen, ez az első fele és tökéletes, nagyon köszönöm. (Ugyan nem csak adott napot néz, de azt már megoldottam közben)
Miként tudom törölni a nem kívánt rekordokat és a pontozás 3 update-je megoldható egy körben?

Első alapvető tézis: DB-ban nem törlünk!
Ott van a helyes (0,1) indikátor, pont jó erre. Inkább azt update-d."pontozás 3 update-je megoldható egy körben?" - ezt teljesen nem értem hogy mit szeretnél

-
zolynet
veterán
Még 1 megoldás:
select top 1 * from prohardver
where helyes=1
order by time descsorszám oszlop bővítéssel, itt még nincs leszűrve arra hogy 1 rekordot adjon 1 user-re, de view-nak jó alap:
select *,ROW_NUMBER() over (order by time desc) sorszam
from prohardver
where helyes = 1
order by sorszamIdőre lehet használni a MAX függvényt is ha nem top 1-el akarunk játszani.

még1
select kvizid,name,
convert(char(10),time,120) as időpont
from prohardver
where helyes=1
group by kvizid,name,convert(char(10),time,120) -
zolynet
veterán
nem megy ez ma nekem, pedig a szándék a fontos
a bonyolultabbhoz nyúltam, de ugye nem arra gondoltam, hanem pl erre:
SELECT aru_nev,aru_egysegar, row_number() over (order by aru_egysegar)
FROM aruka limit 3 részből postgreSql-re gyanakodnék
most mennem kell, majd subquerryvel is megnézem
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni van egy aruk tábla benne aru_egsegar mező, a rekordok árakat tartalmaznak
sql lekérdezéssel megkel jeleníteni az utolsó három legdrágább árut növekvő sorrendben esetleges rekord törlés esetén is tartsa meg a formát.
Eddig eljutottam:SELECT aru_nev,aru_egysegar
FROM aruk
ORDER BY aru_egysegar DESC
LIMIT 3;Csak így sajnos csökkenő.
Előre is köszi a segítséget.
attis71
hát ne tedd az order by után a desc-et
illetve desc helyett ASC
-
zolynet
veterán
Nekem is volt már problémám az IN és NOT IN -es megoldásokkal, mostanában az Exists-el szoktam megoldani.
ez a megoldás még nem volt:
SELECT egyik_tabla.id
FROM egyik_tabla
where
not exists (select 1 from masik_tabla where masik_tabla.id=egyik_tabla.id)Egyszerű, átlátható, a feltételek is jól szűkíthetőek a továbbiakban.
-
zolynet
veterán
2012express futtatok 4gb rammal e8400 procival, tökéletesen fut
nincs agyonterhelve
... tesztelni tökéletes 
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
Köszi, szerintem ez jó lesz

"nem a teljes hét kell?
mezo1 >= X-1. hét első napja AND mezo1 < X. hét első napja" de, igazad van, csak elírtam
köszönöm
megj: annyi kérdésem azért lenne, hogy a 5 DAY, illetve a -2 DAY az mára van optimalizálva ugye? Tehát ha holnap nézném, akkor már nem ugyanezt az eredményt adná igaz? Magyarán ki kell választanom, hogy melyik napra automatizálom az eljárást, és ezekben a sorokban ahhoz kell igazítanom az INTERVAL-t..
pontosan, ha szerdán fut a job/eljárás, akkor ahhoz ütemezd be az interval függvényt

-
zolynet
veterán
Sziasztok
MySQL kérdésem lenne.
Példa: ma van 04.23 ez 2013 16.hete, nekem 2013 15. hete kéne től-ig formában. Illetve maga az előző hét is kéne, de az már megvan.
yearweek(now())-1
201315-öt ad vissza, ami nekem jó.
De szükségem lenne arra is, hogy ebből a 15. hét től ig-et is visszakpjam. pl 2013.04.15 00:00:00 és 2013.04.21. 24:00:00Valami ötlet?
Azért kell mert egy queryben csekkolnom kell, hogy egy dátum nagyobb-e mint a 15. hét első napja és egy másik dátum kisebb-e mint 15. hét utolsó napja. üdv
Szia!
select extract(week from mezőnév) from táblanév
itt van még egy okosság, hátha segít: interval
ezt a részt nem teljesen értem:
De szükségem lenne arra is, hogy ebből a 15. hét től ig-et is visszakpjam. pl 2013.04.15 00:00:00 és 2013.04.21. 24:00:00 ---> csináld meg egy
datum >='2013-04-15' and datum<'2013-04-22' /esetleg between-el/ -
zolynet
veterán
Nem rekurzív, hanem kurzor - csak hasonlóan hangzik

De ide kurzor sem kell, csak egy while loopdeclare @counter int
declare @csum int
set @counter = 0
set @csum = 0
while @counter < 10
begin
set @counter = @counter + 1
set @csum = @counter + @csum
insert into simple_table values(@counter, @csum)
endpersze ha nem counter-t kell beletenni, hanem egy másik táblából értékeket, akkor már kell a kurzor (meg ugye az értékeket célszerű sorbarakni, hogy az eredmény determinisztikus legyen - ha annak kell lennie)...
köszkösz
, szerdán rápróbálok#1396 martonx : igaz, túlbonyolítottam

-
zolynet
veterán
Sziasztok!
Segítséget kérnék mert rekurzívban nem vagyok otthon.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Legyen adott ez az egyszerű táblázat, ebből kellene nekem egy ilyet csinálni:
1 1
2 3
3 6
4 10
5 15
6 21
7 28
8 36
9 45
10 55
Azaz az oszlop első két számát (nem id, csak egyszerű példát akartam) összeadom, ez összegét az oszlop következő számával adom össze, majd ennek az összegét a következővel és így tovább.
Aki vágja a rekurzívat annak kisujjból. Én egyszer írtam életem során egyet, egyszerű volt de megizzadtam vele, ez a része nem megy sajnos.
T-SQL nyelven kellene.Üdv
ZoL -
zolynet
veterán
SQL-ben?
Mert egyébként a google elég sok találatot ad:
http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fdelphi.pernita.hu%2F3%2Findex.htm&rct=j&q=ad%C3%B3sz%C3%A1m%20ellen%C5%91rz%C5%91%20algoritmus&ei=HxcjTa77B8GEOqWquaUJ&usg=AFQjCNGor8Ja5OAWP-Nv4L7wrV6_EIWuXQ&sig2=3N6dBIl1uiQ0DP9QSDJWiA&cad=rjahttp://www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CB8QFjAB&url=http%3A%2F%2Fprohardver.hu%2Ftema%2Fadoszam_ellenorzo_algoritmus%2Fhsz_1-50.html&rct=j&q=ad%C3%B3sz%C3%A1m%20ellen%C5%91rz%C5%91%20algoritmus&ei=HxcjTa77B8GEOqWquaUJ&usg=AFQjCNHZuWYd7SXAJGi_1QX9Izbqn6NkKA&sig2=snjCYG4prgVumADbhOSgOQ&cad=rja
http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0CCoQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.metacomp.hu%2FDok%2FFfb.htm&rct=j&q=ad%C3%B3sz%C3%A1m%20ellen%C5%91rz%C5%91%20algoritmus&ei=HxcjTa77B8GEOqWquaUJ&usg=AFQjCNFuU1jfOJKGUWvjUdksLaZhAYfl2g&sig2=m_YR9YXI_zKDlOtLw2GrVA&cad=rja
sql-ben

-
zolynet
veterán
Adószám ellenőrző algoritmusa van vkinek?

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- SQL kérdések
- (kiemelt téma)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- Új padokkal vezeti el a hőt az Arctic
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parfüm topik
- Warhammer 40.000
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- P17 Gen1 17.3" FHD IPS i7-10850HRTX 3000 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- L15 Gen1 15.6" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Wiim Amp Vibelink Space Gray
- ÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 1TB magyarbill 1 év garancia
- ÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- AKCIÓ! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G5 13,3" i7 8650u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BombaÁr! HP ZBook Power G10 i9-13900H 32GB 1000GB RTX A1000 FHD 400nit 100%sRGB 1 év garancia
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

... tesztelni tökéletes