Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
Olyan minimalis terheles, hogy nem lesz vele gond. Nalunk 5x ennyi emberrel is vidaman fut. Db meretkorlattol is messze vagyunk, igaz eleve ugy terveztunk, hogy tobb Vault van. De maguk a fajlok nem is a db-ben vannak. Ha a sima free Vaultrol van szo, mi 10+ eve hasznaljuk az ingyenes sql szerverrel.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
PL\SQL-ben, sima select lekérdezéssel meg lehet valahogy oldani hogy egy lekérdezés eredményénél minden sorból 4-et csináljon, mind a négyhez más statikus szöveget rendeljen? DB kapcsolat nincs, kliens programon keresztül lehet ennyit megtenni, és a másik program betöltőfájlját kellene így előállítani.
hl a lekérdezés ered ménye mondjuk egy mező 1, akkor nekem ez kellene
1; K10
1; K12
1; K13
1; K99 -
DopeBob
addikt
Sziaszotok,
PL/SQL-ben hogy tudom egyszerűen kezelni, ha egy mezőbe több adatot vontak össze?
Kb Rendelésszám, sorszám, változatszám
Van egy ilyen: xxxx^x^x^xHogy tudom felbontani? Nem találok rá semmi beépített függvényt. Valami olyan kéne, hogy ez a mező, ez az elválasztó, melyik a 2. elem.
-
DopeBob
addikt
válasz
martonx
üzenetére
PL\SQL 11g
Igen, pivottal megcsináltam a lekérdezést amit egy másik táblához kéne kapcsolnom, de a join már nem megy.
Ugy nézne, ki hogy.
SELECT a, b FROM table1 t1
LEFT OUTER JOIN (select * from (select a, b, c from xx) pivot ( .. ) t2
ON a.t1 = a.t2Lefut, de nincs meg a tábla hozzákapcsolt része.
Külön futtatva a join allekérdezését működik rendesen.
*egy ötletem volt a * helyére felsorolom azt az 50 oszlopot az allekérdezésben van, de úgysem megy.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
össze kéne kapcsolnom két lekérdezés eredményét, de van egy kis bökkenő. Valami olyasmi kellene, mint a transzponálás. Egy sorból + oszlopokat szúrok be egy másik lekérdezés végéhez. Plusz érdekesség. Itt x különféle kategória lehet, bármelyik kombinációban, ez esetleg az oszlopfejlécek miatt érdekes problémákat vet fel.
Meg lehet ezt oldalni kultúráltan?
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
hátha valaki tud segíteni, teljesen elakadtam egy lekérdezéssel:
http://sqlfiddle.com/#!2/0262e8/1
Van egy ilyesmi táblám. Egy termékstruktúrában kéne mennyiségeket számolni szülő-gyerek. Egy úgy oszlopot szeretnék betenni, ami egy adott sor, és az ő összes szülőjének a qty mezőjét összeszorozza, de nem sikerül megoldani.
Tehát pl az utolsó során
1--3 1--3--1 2 16
mert ebből 2 db kell, 1--3-ból pedig 8 db. A gyerekek száma tetszőleges, bármennyi lehet.
Addig jutottam, hogy connect by prior kell nekem, de nem sikerült a példák alapján összehoznom.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
DopeBob
addikt
Van egy olyan lekérdezésem, aminél egy év és egy hónap a bekért adat, mondjuk cikkcsoportonként átlagot számol, ez egy oszlop. Ez mellé, ugyan azoknak a cikkcsoportoknak a következő hónapra tervezett adata is ott van, ennek az oszlopnak kéne egy normális nevet adni.
január február
alma 1 2
körte 3 4 stbsysdate-1 hónaptól indul és sysdate +3-ig tart, csak az elnevezésekkel szopok

-
DopeBob
addikt
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Ez a része oké, a következő hónappal van baj, ami a beírt + 1. Szépen ki is írja, hogy azonosítónak, hogy 3+1, de össze már nem adja
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
PL/SQL-ben hogy tudnám megoldani, hogy egy bekért hónapot (száma) használjak oszlop azonosítóban? Pl beírom, hogy 3, van 4 eredményoszlopa a lekérdezésnek, az első 03, a többi pedig 04... stb. Egyszerűnek tűnt, mégsem megy

-
DopeBob
addikt
válasz
Apollo17hu
üzenetére
egy régebbi könyvelő program, ahol lehet lekérdezéseket csinálni sql-el, max 1000 karakter vagy ekörüli. Egy évet és egy dátumot kellene bekérni, többször, viszont ebből adott hónap első és utolsó napja, meg köv hónap első és utolsó napja feltételek lesznek, több helyen is felhasználva, és így már elég sok karaktert elfoglalnak

-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
PL\SQL lekérdezésben szeretném ugyan azt a bekért adatot többször felhasználni. Tudom valahogy tárolni? Semmi más eszközöm nincs, csak lekérdezés, egy programból lehet így adatokat kinyerni. Eddig a &valtozo megoldás volt többször használva, viszont a lekérdezés max karakterszáma is meg van szabva, így spórolnom kellene

-
DopeBob
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Bőven jó ez a 2012-höz is

Microsoft® SQL Server® 2012 Express
ENU\x64\SQLEXPRADV_x64_ENU.exe ezt töltsd el és majd telepítésnél kiválasztod, hogy mi kell, ebben benne van alapból a Management Studio is.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
valami leírás, tutorial félét keresnék ,belefuttottam egy (nekem) új témába, és nem nagyon boldogulok vele. Egy táblában faszerkezet, ebben kellene nekem számolni. A legalsó szint darabszámát kéne felszorozni az osszes szülője darabszámával.
Tud esetleg valaki valami jó leírást, ahonnan ezt a részt megérthetném?

-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
PL/SQL-ben csinálok egy lekérdezést, de a regexp része nem úgy működik, ahogy gondolom

where regexp_like(blabla, '^[D][0-9]{3,4}$')
Azokat szeretném szűrni, ahol az első karakter D, utána pedig 3-4 vagy 4 számjegy áll.
A manóba, csak le kellett írnom mégegyszer, lemaradt a $ jel a végéről

-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
SQL Server Express 2005-el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Adott egy TrendMicro porxy, aminek a futtatásához ez feltétel, ide kerülnének a logok. Telepítéskor feltelepít egy példányt, létrehozza az adatbázisát, eddig ok.
Viszont egy szöveges log ilyen hibaüzenetekkel van tele:
Error: [Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Code page 852 is not supported by SQL Server
Teljesen egyértelmű mi a gond, viszont nem tudom, hogy tudok hozzáadni kódlapot

Nem foglalkoztam még vele, és ahogy nézegettem, csak parancssori admin része van.
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerítés - beton, lemez, ... - Tapasztalatokat kérnék
- Warhammer 40.000
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Spórolós topik
- YouTube
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest