Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- potyautas: Aktiviti
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kommy
veterán
Lehetséges olyan lekérdezést létrehozni amit csoportosítanál például cég szerint, de ha nincs megadva cég akkor partner szerint csináljon?
A lényeg az lenne, ha van cég adat akkor az össze alá kerüljön ha nincs akkor sima név alá.
Mert mot ugye így simán cég szerint van csoportosítva, majd pedig partner szerint, de ugye így ha több partner is van adott cégen belül akkor ugye két sor lesz.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
3 tábla:
-tartozékok
-gépek
- melyik géphez melyik tartozék tartozikegy olyan lekérdezésre lenne szükségem ami listázza az összes tartozékot és az adott gépet amire szűrnénk.
igazából az lenne a problémám, hogy ha nem szűrnék gépre akkor meglenne a lekérdezés, de akkor az összes gép benne van. Tehát csak adott gépre kellene, ott kellene lennie az összes tartozéknak
-
Kommy
veterán
Szeretném megcsinálni azt, hogy vannak partnereink akik sajnos valami folytán kétszer kerültek be az adatbázisunkba és szeretném a kölcsönzéseiket összevonni az újabb regisztrációba.
Név és telefonszám alapján le is tudom kérdezni a listát ahol látom az összes duplikációt.
A lényeg az lenne, hogy a régebbi partnerhez tartozó kölcsönzéseket átrakjam az új partnerre.
A kölcsönzések tábla tartalmazza természetesen a partnerid-t, így ott kellene valahogy kicserélnem a régi az újra.Itt e lekérdezés a duplikációkra itt szépen látom az id-t, a nevet és a telefonszámot.
SELECT
y.id,y.nev, y.Kapcsolat
FROM Partnerek y
INNER JOIN (SELECT
nev, kapcsolat, COUNT(*) AS CountOf
FROM Partnerek
GROUP BY nev, Kapcsolat
HAVING COUNT(*)>1
) dt ON y.kapcsolat=dt.kapcsolat order by Kapcsolat
[kép] -
Kommy
veterán
Keresni szeretnék az adatbázisban, de van az adott mezőnek egy kinézete: 6.959-130.0
Megoldahtó az, hogy a szövegmezőbe beírt szám 69591300 legyen formázás nélkül de megtalálja a felső számot, és jó lenne ha nem kéne végiírni, hanem folyamatosan szűkülne ahogy írom be.
Több mint 50000 bejegyzés van de 20-ra van limitálva a kiírás. -
Kommy
veterán
Van egy adatbázis microsoft sql ebben kéne megkeresenm azokat a sorokat amik többször szerepelnek. Elsőre két oszlop alapján a név és a település egyezés alapján lenne egy listámTárgytalan sikerült megoldani
-
Kommy
veterán
Lehetséges olyan lekérdezést írni, hogyha az egyik feltétel igaz, mondjuk 1 az értéke akkor az egyik oszlopba másik adatot írjunk.
Egy példa, egy javítást egyeztetünk az ügyféllel, ha kéri a javítást akkor a megjelenítendő összeg az alkatrész + a javítás összege, de ha nem kéri a javítást akkor egy előre megállapított összeg. És a fontos az lenne, hogy nekem vagy az összeget vagy a z előre megállapított összeget írná ki.
-
Kommy
veterán
Hogy lehetne egy olyat csinálni, hogy egy oszlop szerint kiemelni valakiket a sor elejére úgy, hogy az oszlop alap értéke 0, ha valaki ki van emelve akkor ő ehhez kap +1-et , a következő még +1-et.
És ez a sorrend is fontos.Tehát az adatbázis azon oszlopa tele van 0-val majd az első aki a sorban is első lesz értéke 1 lesz a másodiké 2 és így tovább.
Egyáltalán lehet ilyet csinálni?
-
Kommy
veterán
martonx: bambano: köszönöm mindkettőtöknek.
Természetesen a próbálkozás nem az éles adatbázison lesz, hanem egy másolaton.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
Van egy mysql adatbázisom ami most került hozzám, egy programmal egyetemben, a program ír az adatbázisba, találtam egy hibát a programban, ami miatt az egyik táblát teleszemetelte szeretném kitörölni ebből a táblából azokat a sorokat amelyek nincsenek használatban.
A program javítások jegyzőkönyveit tartalmazza, van külön eszköz és javítások tábla, az eszközök táblában sok a duplikáció.A program hibája az volt, hogy a felvett gépet állandóan újként mentette nem pedig módosította.
Tehát amit szeretnék , hogy kitörölni azokat az eszközöket amelyek nem szereplenek a javítások táblában.
Ez megoldható valahogyan egyszerűen?
-
Kommy
veterán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Sajnos nem tudom megkérdezni, de most már működik miután beimportáltam sqlite-ból postgres-be most már működik megfelelően.
-
Kommy
veterán
válasz
Peter Kiss
üzenetére
")" szintaktikai hibát ír a program
-
Kommy
veterán
Sziasztok,
van egy kapott view kódom és nem jövök rá mi a gond vele:
CREATE VIEW Example_BestLaps_imola_evoraGtc_p45_Limit_30_Offset_0
AS
WITH BestLapTimeHelper AS (
SELECT MIN(LapTime) AS LapTime, PlayerInSession.PlayerId AS PlayerId, PlayerInSession.CarId AS CarId
FROM Lap JOIN PlayerInSession ON (Lap.PlayerInSessionId=PlayerInSession.PlayerInSessionId)
WHERE
Lap.Valid IN (1,2) AND
Lap.PlayerInSessionId IN (SELECT PlayerInSession.PlayerInSessionId
FROM
PlayerInSession JOIN Session ON (PlayerInSession.SessionId=Session.SessionId)
JOIN Players ON (Players.PlayerId=PlayerInSession.PlayerId)
WHERE Session.TrackId IN (SELECT TrackId FROM Tracks WHERE Track='imola') AND
PlayerInSession.CarId IN (SELECT CarId FROM Cars WHERE Car IN ('lotus_evora_gtc','p4-5_2011'))
)
GROUP BY PlayerInSession.PlayerId,PlayerInSession.CarId
)
SELECT * FROM (
WITH BestLapIds AS (
SELECT MAX(LapTimes.LapId) AS LapId FROM
BestLapTimeHelper JOIN LapTimes ON
(BestLapTimeHelper.LapTime=LapTimes.LapTime AND
BestLapTimeHelper.PlayerId=LapTimes.PlayerId AND
BestLapTimeHelper.CarId=LapTimes.CarId)
GROUP BY LapTimes.LapTime,LapTimes.PlayerId,LapTimes.CarId
ORDER BY LapTimes.LapTime
LIMIT 30
OFFSET 0
)
SELECT Name, LapTimes.LapTime, Valid, LapTimes.Car
FROM BestLapIds JOIN LapTimes ON (BestLapIds.LapId = LapTimes.LapId)
) AS tmpHa kiveszem a GROUP BY PlayerInSession.PlayerId,PlayerInSession.CarId utáni rész akkor lefut különben hibát ad
-
Kommy
veterán
Sziasztok ezzel a lekérdezéssel mi a gond?
"SELECT classid, COUNT(racerid) as Riders, MAX(RaceGroup * 1) as MOTOS , classification FROM Rating r, Classes c WHERE c.id = r.classid AND eventid = " + eventID + " GROUP BY classid";
ezt a hibát kapom: Egy olyan lekérdezést próbált végrehajtani, amely nem tartalmazza a megadott kifejezést ('classification') egy összesítő függvény részeként.
A classification a Classes táblában van, ha kihagyon a clssification-t a lekárdezés kiíratásából akkor lefut.
-
Kommy
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Hát igen ez lett úgy néz ki a megoldás, de akkor is zavar, hogy miért nem megy join-al
(#2029) fordfairlane: nem ír semmi hibát, amúgy ez egy visual studio-ban íródó program ami Microsoft Access adatbázisból dolgozik.
(#2031) martonx: Amúgy igen eltér egymástól mivel ebben már van egy csomó rekord (több 100), én örülnék a legjobban ha tiszta lenne és nem kénének a régi adatok.
De most simán bambano ajánlása szerint működik
Megpróbálom azért úgy is. -
Kommy
veterán
Elég fura egy szerzet sqlfiddle-n működik: [link]
Szétszedve a lekérdezést működik:
"SELECT * FROM AddressBook a
INNER JOIN Rating r ON r.RacerID = a.ID
WHERE r.EventID = " + eventID + " ""SELECT * FROM Rating r
INNER JOIN Classes c ON r.ClassID = c.ID
WHERE r.EventID = " + eventID + " "Összerakva nem:
"SELECT * FROM AddressBook a
INNER JOIN Classes c ON r.ClassID = c.ID
WHERE r.EventID = " + eventID + " " -
Kommy
veterán
válasz
fordfairlane
üzenetére
Én is így gondoltam, mert itt lekérdezésem
SELECT * FROM AddressBook a
INNER JOIN Classes c ON r.ClassID = c.IDUgyan ezt írom le mégsem ad eredményt
-
Kommy
veterán
válasz
martonx
üzenetére
Az oké, csak valahogy nem akarja úgy kiadni biztos valamit én rontok el.
Tehát ha összekapcsolom a nevezetteket a kategóriával akkor szépen ki tudom íratni a kategórianevét és látom a versenyző id-ját is, de ha ehhez a lekérdezéshez hozzáadok még egy join-t akkor már nem lesz eredménye a lekérdezésnek. (pedig van olyan id-jű versenyző)
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van 3 táblám a következők
Versenyző: id, név, szám
Kategóriák: id, kategóri megnevezés
Nevezett: versenyzoid, kategóriidMiképpen tudnám én a nevezettek nevét és kategóriáját megkapni egyetlen lekérdezésben.
Két lekérdezéssel sikerült megoldanom, de egyel kéne megcsinálnom. Inner join-al kapcsoltam össze a két táblát és a z eredmény kielégítő volt, csak nem tudom a 3. táblát hogyan lehetne hozzákapcsolni, hogy akkor is adjon eredményt.
-
Kommy
veterán
Sziasztok van egy ilyen lekérdezésem:
"SELECT Name, Minutes, Seconds, (tracking.Milliseconds/1000) AS Milliseconds, min((Minutes*60)+(Seconds)+(Milliseconds/1000)) AS besttime, tracks.TrackTitle, VehicleName From tracking, driver, tracks, vehicle WHERE driver.id = DriverID AND TrackID = '".$map."' AND tracks.ID = '".$map."' AND VehicleID = vehicle.id AND TrackingTime > '".$timestamp."' GROUP BY DriverID ORDER BY besttime ";
A lényege az lenne, hogy a legjobb időt írja ki az adott időkből ezzel nincs is gond, viszont az autót (VehicleName) az nem biztos, hogy a legjobb időhöz tartozik. Mit kéne módosítanom, hogy jó eredményt adjon.
-
Kommy
veterán
Sziasztok, lehetséges olyat csinálni, hogy van nekem 3 mezőm ami időt tárol, az egyik a percet, a másik a másodpercet a 3. pedig az ezredmásodperceket.
És nekem ebből jön ki egy időeredmény és ebből kéne nekem kiválasztanom a legkisebbet emberenként, természetesen mindenkinek lehet több ilyen eredménye.
-
Kommy
veterán
Tudnátok segíteni, hogy mit kéne a lekérdezésbe írni ha azt szeretném megvalósítani, hogy van egy szövegmezőm amibe lehet írni (milyen meglepő), és mondjuk 3+ karakter után kilistázná azokat a sorokat amiben a nevek így kezdődnek.közbe leesett, hogy nekem a like kell
-
Kommy
veterán
Sziasztok,
lehetséges olyat csináni, hogy egy lekérésből kizárni azokat a sorokat amelyekben az url mezo cikk/ -el kezdődik ( url kinézete: cikk/cikk_cime), ha ez lehetségea kkor hogyan
-
Kommy
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Sajnos az adatbázis nem az enyém, amiből dolgozok, nekem csak aza adatokat kell kinyernem belőle. Én sem tartom jó dolognak ezt, de sajnons nincs más lehetőségem, csak olvasási jogom van az adatbázira, abból kell dolgoznom ami rendelkezésemre áll.
Maga az a comment mező semmit nem tartalmaz, én először azt hittem az kapcsolja össze a kommentekel, vagy kommentek számát adja vissza de sajnon nulla az összes érték

Én elfelejteném az UT-en keresztüli összekapcsolást ha lenne más lehetőség de nincs.

Vicc az egész amúgy, 1 hete kérdeztem a fejlesztőktől, tegnap jött rá a választ de arra az időre rájöttem mindenre.
Szerintem az adatbázis ahogy épült az oldal , úgy rakták össze, egy UML diagrammjuk sincsa az adatbázisről, hoyg a kapcsolatokat láthassam. Nem is készült a projekthez ezért vannak szerintem ilyen fejetlenségek benne.
PazsitZ, Apollo17hu: köszönöm a válaszokat.
-
Kommy
veterán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Nekem jó lenne, csak az a gond, hogy semmit nem kapok vissza ebből a lekérdezésből.
Megvan miért nincs választ az url mezőkben levő linkek nem ugyan olyan formában vannak , a comment ben van egy cikk/ az url elött a másikban nincs.

-
Kommy
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Comments
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `comments` (
`id` int(11) unsigned NOT NULL auto_increment,
`url` varchar(255) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`user_id` int(11) unsigned NOT NULL,
`username` varchar(255) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`text` text collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`replyto` int(11) unsigned NOT NULL,
`rank` int(11) unsigned NOT NULL,
`created` int(10) unsigned NOT NULL,
`updated` int(10) unsigned NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `rank` (`rank`),
KEY `url` (`url`),
KEY `user_id` (`user_id`)
)Entries
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `entries` (
`id` int(11) unsigned NOT NULL auto_increment,
`file_id` int(11) unsigned NOT NULL,
`user_id` int(11) unsigned NOT NULL,
`startat` int(11) unsigned NOT NULL default '0',
`title` varchar(255) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`url` varchar(255) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`summary` text collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`text` text collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`comments` int(11) unsigned NOT NULL default '0',
`sticky` tinyint(2) unsigned NOT NULL default '0',
`comment_enabled` tinyint(2) unsigned NOT NULL default '1',
`active` tinyint(2) unsigned NOT NULL default '1',
`rank` int(11) unsigned NOT NULL,
`updated` int(11) unsigned NOT NULL,
`created` int(11) unsigned NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `file_id` (`file_id`),
KEY `url_2` (`url`),
KEY `rank` (`rank`),
KEY `startat` (`startat`),
KEY `sticky` (`sticky`),
KEY `user_id` (`user_id`),
KEY `title` (`title`),
KEY `comment_enabled` (`comment_enabled`),
KEY `active` (`active`),
KEY `created` (`created`),
KEY `updated` (`updated`)
)Entries_entrycategories
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `entries_entrycategories` (
`entry_id` int(10) unsigned NOT NULL,
`entrycategory_id` int(10) unsigned NOT NULL,
PRIMARY KEY (`entry_id`,`entrycategory_id`),
KEY `fk_wb_entrycategories_has_wb_entries_wb_entries1` (`entry_id`)
)entrycategories
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `entrycategories` (
`id` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
`lft` int(10) unsigned NOT NULL,
`rgt` int(10) unsigned NOT NULL,
`parent_id` int(10) unsigned NOT NULL,
`scope` int(10) unsigned NOT NULL,
`main` tinyint(2) unsigned NOT NULL,
`showitems` tinyint(2) unsigned NOT NULL default '1',
`file_id` int(10) unsigned NOT NULL,
`title` varchar(250) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`url` varchar(250) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`jumpto` varchar(250) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`active` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '1',
`created` int(10) unsigned NOT NULL,
`updated` int(10) unsigned NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `url_2` (`url`),
KEY `lft` (`lft`),
KEY `rgt` (`rgt`),
KEY `parent_id` (`parent_id`),
KEY `active` (`active`),
KEY `created` (`created`),
KEY `file_id` (`file_id`),
KEY `main` (`main`),
KEY `scope` (`scope`),
KEY `showitems` (`showitems`),
KEY `jumpto` (`jumpto`)
) -
Kommy
veterán
Szeretnék mégegy segítséget kérni igaz most próbálkoztam de valami nem jó.
SELECT url, count(*) as hsz FROM comments group by url limit 0,15
ez a kód megy is ezzel megkapom ugye url szerint csoportosítva a hozzászólások számát.Viszont nekem ezt még rendeznem kéne. a cikk kiadása szerint.
De sajnos ami szerinte rendeznem kéne az egy másik táblában van.
Még hozzá a cikkek (entries) táblában.Ez a lekérdezés a cikk többi adatáts szolgáltatja számomra és itt már rendezve, van és hogy ehhez meglegyen a hozzászólások száma is.
SELECT entries.title, , summary, entries.url, startat,
GROUP_CONCAT(entrycategories.title SEPARATOR ', ') categories
FROM entries
LEFT JOIN entries_entrycategories
ON entries.id = entries_entrycategories.entry_id
INNER JOIN entrycategories
ON entries_entrycategories.entrycategory_id = entrycategories.id where entries.active = 1 and startat <= '$date'
GROUP BY entries.title ORDER BY startat DESC LIMIT 0,15Remélem érthető mit szeretnék.
Ha tudtok valami jó anyagot sql-hez azt is megköszönném.
-
Kommy
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem ilyet keresek hanem 100%-osan ezt
. Köszönöm 
Brown ügynök: Neked is köszönöm a fáradozást.
-
Kommy
veterán
válasz
Brown ügynök
üzenetére
Sajnos ezt a hibaüzenetet kapom :
Query failed: Subquery returns more than 1 row
-
Kommy
veterán
válasz
Brown ügynök
üzenetére
Ezek kész táblák, ebből kéne kinyernem, hogy egy adott cikkhez mely kategóriák tartoznak.
Ehhez kéne egy lekérdezés amivel visszakapom a kategóriákat az adott cikkhez.
Remélem így érthető.
-
Kommy
veterán
válasz
Brown ügynök
üzenetére
Köszönöm
, úgy néz ki jó lesz, már csak rossz táblából akarom szedni, mert több ugya olyan id is van benne, meg kell keresnem a megfeelő táblát. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom.
Van egy lekérdezésem amivel megkapok minden szükésges adatok kivéve néhányat, oda csak egy id-t kapok.
select title, user_id, summary url from entries ORDER BY letrejott DESC LIMIT 0 , 15
ezzel megkapom csökkenő sorrendben az első 15 cikket. Ezzel nincs is gond, de mint láltható csak user_id-t kapok ami egy másik táblában benne van a rendes név is, ennek a táblának a neve users és van benne user_id és username mező. Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy az user_id helyett az username jelenjen meg.
Remélem érthető mit szeretnék.
-
Kommy
veterán
sikerül átkonvertálnom egy script segítségvel közvetlenül aza eredeti adatbázisból. Igaz több napba kerül a megfelelő script megtalálása , de úgy érzem megérte az egész, így nem kell a weboldalon változtatni. Igaz mág csak sqlite browserban néztemde ott szépen megcsintja az adatbázis remélem fejlesztéskor sem lesz vele gond.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
nem tudom hogy jó helyen teszem fel e, de nem találtam jobbat a kérdésemre.
Lenne egy weboldal, amelyhez készülne egy program iOS-re, az oldal sql -t használ viszont a programhoz sqlite-ra lenne szükség (mivel ezt használja az IOS).
A program indításkor ellenőrizné a weboldalt, hogy van a frissített adatbázis és ha vana zt letöltené, ha nincs akkor menne a lementett adatbázissal, erre azért van szükség, hogy offline is használható legyena program.
Tehát a kérdés az az, hogy hogyan lehetne az sql-t sqlite-ba konvertálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO LEGION 5 15AHP10 (83M0001MHV)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS + Cellular - 98%, full dobz - Apple garancia (202)
- Samsung Galaxy Z Flip 5 8/256GB - Makulátlan állapot! - A szállítást állom!
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. Köszönöm