Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Constellationt itteni kommentekből meg imdb értékelésből adódóan én is elengedtem. Következő sorozat amit nézek majd az a Sógun ha a végére ért, az még mindig eléggé jól áll biztos nézni fogom. Addigra mondjuk elindul a Fallout is, de az megint kérdőjeles, azzal is megvárom míg a végére érnek hogy van-e értelme elkezdeni egyáltalán.

Lehet inkább valami rewatch projektbe kezdek bele a jövőben.
-
mephi666
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
pedig nem is

...nem időutazós, hanem dimenzióváltós-testcserélős
szvsz jól össze van rakva... mindfuck a javából, de a jobb féle... ha az elmúlt évekből kéne ajánlanom filmet 5 év múlva, ez tuti eszembe fog jutni 
-
madgie
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Én nem néztem meg az előzetest, pedig meg kellett volna, mert nem erre számítottam, így az első rész után parkolópályára tettem
-
mephi666
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
...kínlódik itt mindenki ezzel a 3body-val, nemhogy constellation-t nézne

-
AD4MINATOR
nagyúr
A 3-test-probléma
3 Body Problem (2024)
season 1 finaleKicsit olyan, mintha több akarna lenni, mint ami. Vizuálisan még rendben is lenne, a kellő misztikum is megvan az évad feléig, de utána lejtmenet az egész. Az izgalom nem fokozódik, inkább az idegesítő jelenetek száma és a cast sem a legpengébb sajnos. Látszik, hogy nagyon igyekeztek, már-már erőlködés határát súrolja pár epizód, hogy
valami hú de nagyot tegyünk le az asztalra
- de nem sikerül, pedig a történet érdekes és annak elmesélése is úgy-ahogy működik egy ideig csak sajnos az évad második felében hibát, hibára halmoznak, mind történet-logikailag, mind színészileg. Így önmagában ez egy felvezető évad, de épp arra elegendő, hogy meghozza az étvágyat, de csillapítani már nem tudja. Az évadot értékelve így egy sima közepest adnék rá, ha kéne, mert a potenciál meglenne benne, de nincs kiaknázva. Talán majd a 2. évadban - ha lesz, ha nem akkor nincs is értelme az egésznek. -
ViZo72
tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Jöjjön hát az S3. Meglátjuk mit szólsz hozzá...
-
"Jack Ryan" 4. évad 3 rész alapján
Magam se akarom elhinni, de egyelőre jó, sőt!
Nem tudom fog-e ez változni a későbbi részekben, amit most leírok, de van egy dolog amit lehetetlen nem észrevenni: a címadó főszereplő, nem a főszereplő

Jack-ünk ott van mindenhol, de a beszéd döntő részét mások végzik nagyon durva, úgy kell emlékeztetni magam,hogy "ja amúgy ő a Jack Ryan".
Engem ez amúgy nem zavar, mert bár az Office-ban kedveltem, de Krasinski nem főszerepre való, lehet ezt a készítők is észrevették...Továbbá, James Greer azaz Wendell Pierce...nos lehet meghalványultak az emlékeim, de Greer a könyvekben messze nem ilyen "cool" meg mocskosszájú. Amúgy nem negatívum, csak 3 évadon keresztül azért hozta a Greer-es stílust most meg egy az egybe The Bunk-ra váltott
de mondom, nekem ez bejön csak fura. Egyelőre stabil 7,5/10, ha így folytatódik az évad még ettől is több pontot adok.Tetszett hogy az első részben, mintha valami bocsánatkérés lenne a nézők felé (?), 2 beszélgetésben is utaltak arra hogy szakmaiatlan buta akció volt ami oroszban (3. évad) történt. Ha ez bocsánatkérés volt, akkor elfogadva.
-
Rigormortiis
veterán
Pickard S2: szintet lépett a leginkább csak nosztalgikus első évad utàn. Minden tekintetben jobb.
-
stellaz
veterán
Már túl vagyok a felén a 3 test problémánam (netflix). Azt kell mondjam, hogy jó, nem cseszték el. Olvastam a könyvet, de az író stílusa miatt annyira nem jött be, de a film az valahogy letisztultabb stílusát tekintve és teljesen jól érthető is.
Egyébként nem tudom kinek mi jön át a sorozatból, de a phd végzett kolléganőmnek az összes részt megnézve sem volt fogalma arról, hogy miért az a címe, hogy háromtest-probléma....
-
volandy
senior tag
Constellation sorozat.
„Felmentem az űrbe, de valaki más jött vissza helyettem.”
Sokan írtak már a sorozatról itt a fórumon is. Jót is rosszat is!
Nekem nagyon tetszett a sorozat. Szerintem Noomi Rapace itt is nagyon jó volt!
Én először a Tetovált lány sorozatban láttam. Ott is nagyon tetszett a játéka. Kár hogy a Prometheus vonalat nem vitték tovább, simán lehetett volna belőle egy másik Ellen Ripley.
Alice-t alakító Davina Coleman-t nem említette senki, aki szintén nagyot játszik.
Szerintem!
-
Bad Pritt
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
Halo lore-hoz a Bungie értett és az a korszak lezárult 2010-ben.
-
OW Zoly: Reach Bukása | Halo S02 | Kritika
Kiki néninek érteni kellene hozzá.

Így még tragikusabb a helyzet.
-
mephi666
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
nem feltétlenül cliffhanger

úgy is lehet értelmezni, hogy a főszereplő kiszívott szemű alteregója a régen űrben hagyott orosz csajhoz hasonló sorsra jut
...majd időnként "visszanéz" 
-
totron
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ez egy jó scifi. Számodra mi a scifi? Ideje megtanulni élvezni a természetes ízeket, cukorral és nátrium-glutamáttal mindent el lehet adni, az nem ér, úgy nem ér. Kialakult talán egy kis eleve fogalomzavar.
-
dellfanboy
őstag
hát ez a constellation jó nagy zazi sorozat lett. azt hittem egy jo scifi erre vmi mindfuckos fos. nem sok minden derült ki az évad végére, persze az utolsó jelenet hatalmas cliffhanger..hogy gyere vissza..
-
válasz
paatrick
üzenetére
A
a Netflix "invenciója" - láthatólag jól mutat a promó fényképeken meg az előzetesben, de amúgy valóban se füle, se farka. A könyvbenszemüveg nincs is ilyenről szó (legalábbis az első kötetben), ott a játékot teljes egészében emberek fejlesztik (az FTM), és csak földi technológiát használ. (A célja pedig a tagtoborzás.) Idegen technológia azért sem lehetne, mert pont az a lényeg, ugye, hogy az emberiség ne jusson új technológiákhoz. Időzavar:
(A könyv szerint.A Trisolaris kicsit több mint négy fényévre van. A kezdeti rádióhullámoknak ezért oda vissza ennyi idő kellett. A Sophonok majdnem fénysebességgel érkeztek, az is kb. 4 év. Viszont miután ideértek, a kvantum összefonódás révén azonnali információcserét tudnak bonyolítani a Trisolarison maradt párjukkal.
) Azaz lehet rajtuk keresztül élő "telefonbeszélgetést" folytatni. Kommunikáció:
A Sophonok elemi részecskék, ezért arra képesek, amire egy elemi részecske: pl. fényt tudnak hagyni egy fotólemezen, vagy felvillanást okoznak a retinán. Emiatt az emberek a szemükben látják a (fénylő) szöveget a kommunikáció során. A könyvben. De ez nem lenne méltó egy részenként 20 milliós sorozathoz.
Megszakítás:
(A könyv szerint.)Nem megsértődik az "úr", hanem fél. -
paatrick
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
Kösz a választ, ennyi időm nincs rá
-
paatrick
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Nyilván ez a legkézenfekvőbb, de akkor meg milyen bazári hogy az Úrral
egy ősrégi rádió hangszóróján beszélgetnek. Bár már maga az Úr is nagy zavaros, hiszen egyszer azt mondják 4 év mire eljut az üzenet, utána a VR-ban meg mintha valós időben kommunikálnának az ottani bolygón "ragadtakkal". Vagy lehet az Úr maga a sophon de megint nincs értelme mert az meg nem a santi faj. ---
A kínai sorozat amúgy végig feldolgozza a könyveket vagy az is csak az első könyv? -
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
A 3-test-probléma / 3 Body Problem S1 (2024) Netflix
Hát mit is mondjak, talán ennyivel összefoglalom: eh. Nem értem az index meg a telex meg minden újságírós cikk arról értekezik hogy ez milyen gondolkodós sorozat, nagyon figyelni kell stb. közben meg semmin nem kell gondolkodni mert mindent a szánkba rágnak.
Ami meg alapvető felvetése lenne az embernek a nézése közben, arra természetesen nincs válasz, ha jól látom még ti se vetettétek fel ( )a sorozatban szereplő VR szemüveget úgy írják le a szereplők, meg működésben kinézetben is olyan amit mi jelenleg nem tudunk megcsinálni. Mégis itt van, és valaki a Földön csinálta meg - gigaellentmondás Az 5. részig amúgy egész érdekes, az utolsó 3 rész viszont teljesen érdektelenné válik és nem is igazán értem hogy fogják innen folytatni, mármint történetileg.
Akinek az az érzése hogy látta már nincs egyedül, pl a Yamato is elég hasonló koncepció, meg a Csillagkapu Univerzum pár része is körbejárja a témát. Szerintem a sima Csillagkapuban is volt ehhez hasonló rész/részek. The 100 utolsó évada is erről szól. Ennyi jut hirtelen eszembe, de biztos van még sok.
Kár hogy a sci-fi részt ennyire lespórolták, sokkal szívesebben néztem volna értelmes tudósok vergődését egy problémán a szokásos netflix szappanopera helyett.
A sorozat alapján az idegenek viselkedése teljesen következetlen, erre már ti is írtatok példákat de itt van még egy:a dagi fickót már akkor kinyírják (meg ki tudja mennyit még) mikor még velük van az Úr, tehát ezzel folyamat bizonyítva hogy az emberek agresszívak. Majd az Úr azon "sértődik" meg hogy megtanulja mi a hazugság és ezért az emberek nem megbízható faj. Következetlenség. Ha egyszer folytatják megnézem, de ez újra már nem kéne.

-
Pitterix
őstag
Nem ismerem a könyvet, sem a kínai verziót.
Ez lekötött, végig, s lehetett volna még legalább 8 epizód.
Várom a folytatást. -
A kínai sorozat lassan indul be, éppen ez az amit az usa sorozatból (5 rész után is) hiányolok. Mármint azt, hogy úgy zajlanak események, hogy nincsenek előkészítve, megmagyarázva. Míg a kínaiban minden szépen fel van építve, el van magyarázva.
Egy idő után nagyon beindul, engem előtte is lekötött, de utána teljesen odakötött a kijelző elé.
Számomra az utóbbi 2 év Best sorozata volt. -
Vladi
nagyúr
Lesz új életkori besorolás, vagy mi?

A kínai test probléma sorozatot én is elkezdtem, 2 rész, de alszok elfele rajta. Oké, ilyen elvont tudományos fantasztikus, de az a benyomásom, hogy én ezt már láttam.
sokszor. Lesz fordulat is, vagy sci-fi vagy ilyenek? Mert ez eddig kommersz. -
-
myckey
veterán
Mindig eszembe jut Ramiz meg a bölcselkedései, mikor régi meg új kerül szóba...és sok más is.
-
Louro
őstag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Utolsó out-of-topic. Elnézést a modiktól!
Régen volt pár újság és 1-2 TV-csatorna. Persze később jött a "biopon kettes", majd az RTL. De ez is csak 4. Most meg ott az internet, kismillió nyomtató sajtó, megszámlálhatatlan TV-csatorna. Persze jó a választék, de csak ha minőségi. Szerintem a minőségi tartalom kevesebb lett.
Régen mennyi intellektuális vetélkedő volt. Azokat hiányolom nagyon. -
Tasunkó
őstag
Erről a cikkek tehetnek, aki nem csak átfutja azt idővel úgyis meggyőzik a felületességükkel arról, hogy nem érdemes többet szánni rá, így az önmagát beszívó porszívó lényegében amit újságnak neveznek. Utánolvasni érdemes lehet, de az sok guberálást jelenthet egyúttal. Persze régen talán nem így működött, vagy csak most nagyobb fordulaton járatják, így szembeötlőbb.
-
Louro
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Én nem szidom. Csak teljesen más a fogyasztási sebesség és a szokások is. A "vének" még átolvasnak cikkeket és utánamennek dolgoknak - persze fiatalok között is van ilyen! -, közben a fiatalok max az első bekezdésig jó, ha eljutnak. A címre reflektálnak a legtöbb esetben. (Azt tapasztaltam, hogy sajnos a "vének" között is vannak lustábbak, akik nem merülnek egy-egy témában. De mégsem annyira pörgős az életük.)
Ez nem szidás, csak egy tapasztalat, hogy mennyire merülünk el témákban. A fomo túl lett tolva szerintem. Inkább elmerülök 20. alkalommal is a Dragon ball-ban vagy a Battlestar Galactica-ban, semmint egy újabb sorozatot ledaráljak 1,5x sebességen, közben dolgozva, csevegve barátokkal.
Az ajánlott videót ma-holnap pedig meg is nézem. Köszi az ajánlást!
-
Laraxior
titán
Nem tudom kitől láttam ajánlásba a Slow Horses sorozatot, de hatarozottan meg vagyok elegedve vele
Gary Oldman nagyon fullba nyomja
Szoval koszonom neki/k -
Tasunkó
őstag
Az a baj hogy egyszerre kezdtem nézni, a kínai bodyt és feltelepítettem az X-com játékot, aminek az lett a következménye hogy csak elalvás előtt próbáltam nézni a filmet és persze rendre belealudtam, de 1 rész apránként lement és nagyon haladós, zajlanak az események. Tetszik hogy a nyomozó farmerdzsekiben van, mondhatni biztos pont a tájékozódásban.
-
Louro
őstag
Azoknak, akik nem rohannak és szeretik, ha fel van építve egy történet. A mai suhancok már darálnak mindent úgy, hogy közben mobiloznak. Edzőteremben is, amikor a futópadra feltéve egy 13-as tablet, amin megy a meccs, de kezükben a mobil, amin meg pötyögnek a Messenger-be. Értem, hogy multitasking, de így igazán nem élveznek semmit. Kissé pazarlásnak érzem, de hát azt csinálnak, amit akarnak.
Ha épp úgy jön ki a lépés, hogy reggel mennem kell valahová, akkor a jólvanezígy-et is úgy hallgatom, hogy közben a minőséget a legkisebbre állítom, hisz a képanyagra nem tudok figyelni. Feleslegesen ne terheljem már a netet.
-
-
[Zseniális sci-fi lett A háromtest-probléma, de csak annak, aki szeret gondolkodni]
"Azok viszont, akik az eredetit is olvasták, és szerették is, ne várjanak egy az egyben másolatot, a Netflix ugyanis rengeteg mindenen változtatott a könyvhöz képest. Ez viszont ebben az esetben talán nem is nagy baj: a rajongók szerint a könyv olyan kérdéseket feszeget, amiket nagyon nehéz lenne tévéképernyőre áthelyezni, szükség volt némi átírásra ahhoz, hogy ez a történet sorozatként is működjön." -
Louro
őstag
válasz
koncsik
üzenetére
Ha nem olvastad, akkor szerintem érdemes megnézni, mert nem rossz. Minőség rendben van, csak nagyon sokminden nincs megmagyarázva sajnos. Bár a mai sorozatoknál nincs idő erre. A fanok, akik a könyvet olvasták, ők meg a könyvben megkaptak válaszokat a miértekre és furcsa így.
Bár névben egyezik. Vannak közös pontjai, de én külön kezelném a kettőt inkább.
-
janos666
nagyúr
Avenue 5 - Az első rész még biztató, de a harmadiknál szerintem feladom. A koncepció jónak tűnt, de nekem nagyon felszínes, sekélyes, nem vág bele igazán semmibe, megragad az olcsó, sztereotipikus "poénoknál" és agyonig ismételgeti őket (meddig vicces egy sztereotip karakter sztereotip reakciója, ha 20 percen belül 3x ellővik minden részben...?).
-
AD4MINATOR
nagyúr
A levegő urai
Masters of the Air (2024)
season 1 finaleSzerintem korrekt sorozat ez, nem tökéletes és nem is egy elit alakulat (Band of Brothers) de ettől még értékelhető. A csaták jók, a több szálon futó narráció is működik és érdekes események történnek a mellékágakon is, nem csak időhúzásra vannak szánva 2 főbb jelenet közt. Persze azért volt 1-2 jelenet ahol én is felhúztam a szemöldököm és néztem, hogy miez (pl. a
) de ezeken sikerült túllendülnöm és tudtam élvezni a sorozatot, mert viszonylag kevés ilyen jelenetet kell elviselni. A cast is egész korrekt, a színjáték is úgy-ahogy hihető, hiszen hétköznapi emberekről van szó, nem is várható oscar alakítás és nem is volt túljátszás, ez így pont jó is volt. Amin meglepődtem, hogy nem igazán volthadifogolytábor kapcsán túl humánusra volt beállítva manapság ez már csodaszámba megy, illetve a végén tetszett, hogy rendes befejezést kapott az évad és volt egy kis stáblistás megemlékezés is a karakterekről, nem csak levágták az utolsó snittet a háború után.meleg szál, -
és persze #75929 myckey-nek is
A Netflixes "3 test probléma" sorozatot (ha félre tesszük a kínai verziót és a könyveket) érdemes erőltetnem, mint önálló alkotást? Az első 2 részbe is folyamatosan belealudtam, az index cikke szerint pedig nagyon kellene figyelnem...
Érdemes újra kezdenem előlről vagy inkább a könyveket olvassam el? -
mephi666
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
pont ezért nézném újra, mert úgy érzem az kell ahhoz, hogy 100%-ig összeálljon, addig meg kb 90%-on megvan
amilyen apróságokat kidolgoztak, a fő vonalak tuti normálisan fel vannak építve, csak próbálják jól megzavarni az embertlényegében fel kell gyűjteni, hogy hány "dimenzió" van? ki-hol halott? hol jelenik meg a halott "szelleme"? hol lép kapcsolatba élő halottal? vagy a kakukktojás Alice önmagával? jó kis puzzle ez a sorozat, aminek rendesen passzolnak az elemei... csak nagyon sok apró eleme van 
mi volt a végében a zavaros?
van a dimenzió, ahol Jo fél fejét kiszívta a vákuum, de a "tudata" átugrott a párhuzamos dimenzióba... itt Alice gyászol, Paul él haslövéssel... Henry-t lecsukják olyan gyilkosság miatt, amit az "alteregója" követett el... a legvégén itt mutatják, hogy elkapja a tabletet...
ez mondjuk annyiból furcsa, hogy a tablet és Jo teste másik dimenzióban kell hogy legyen (ahol eldobta a tabletet, ott tért vissza a földre) ...az lehet, hogy a szellemét mutatták, mert Irene szelleme a másik dimenzióban is meg tudott megjelenni 
a másik dimenzióban Jo tért vissza, de megváltozott: nem tudott pl az afférjáról, lényegében ezt a szálat követtük odáig, hogy bekerült az intézetbe... ebben a dimenzióban Irene él... Henry testében pedig Ben -
mephi666
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
összeáll a végére azért szépen... de lehet, hogy aludni kell rá még 1-2-t, hogy minden a helyére kerüljön... sőt újranézést is megérhet olyan szemszögből, hogy tudom a végkifejletet, de jobban tudok koncentrálni a részletekre
amazon-os sorozatokat nézve nálam a toplista élére ugrott gyorsan -
V.Stryker
nagyúr
Valaki nézte már a Constellation sorozatot? Kisül ebből vmi értelmes dolog? Két rész után egy igazi sz@rnak tűnik.

-
Ben Stiller tájékoztatást adott a Severance 2. évadáról, és azt mondja, hogy a forgatás valószínűleg a következő hónapban fejeződik be.
Ha az első évadot vesszük, a forgatást befejezően sokkal később lett a vetítés, ha ugyanezzel a mércével nézzük November előtt nem lesz vetítés. -
Louro
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Az első rész alapján:
1. 1 főszereplőből lesz 5. 2. Emlékeim szerint a könyv először a nő múltjával kezd. Az éptő hadtestben történtekkel. Később ugrik a jelenbe a nő halálához. A 3. Visszaszámlálás először fotókon jelent meg. 4. Harci parancsnokságról szó sincs, ahol nemzetközi összefogást koordinálják. 5. A Tudomány határai csoport is eléggé furcsán lett prezentálva. Ott olvashatta volna le egy számítógépről a játék oldalát. 6. A hunyorgás szabad szemmel nem volt látható, hanem a V-ruhához hasonló szemüveg kellett hozzá. 7. V-ruha egy ruha, nem csak egy fejfedő. Az apa kínzása, a börtön, a vörös part bázis viszonylag jó lett. Persze tudnék még írni markáns eltéréseket, de nem rugózok rajta. Épp csak néha belekapaszkodnak az eredeti történetbe, hogy valamennyire úton maradjanak, de közben azért kacsáznak jobbra-balra. [ Módosította: radi8tor ]
-
válasz
abridabri
üzenetére
(A kínaiból fél részt láttam, a netflixesből semmit.) Internetes beszámolók szerint pl. a Ye Wenjie történetszál nagy része kimaradt (pl. hogy (durva spoiler)
), emiatt a motivációk kissé lógnak a levegőben. (Persze mivel összevissza mazsoláznak a könyvekből, lehet, hogy a második évadban pótolnak pár dolgot.) Egyesek szerint kulcs mozzanat lenne volna a biliárdasztalos jelenet. Wang Miao teljesen hiányzik. Stb. stb.meggyilkolja a férjét és egy másik embert -
válasz
Janaboy
üzenetére
Könyv:
A trisolarisiak gondolatolvasók, azaz a szemtől szembeni hazugság nagyon nehéz, hiszen azt "mondják", amit éppen gondolnak. A megtévesztés létezik. ("Pl. a világunkban dúló háborúkban az ellentétes oldalon álló felek képesek álcázni magukat, de ha az ellenség gyanakodni kezd az álcára, és konkrétan rákérdez, akkor általában képes kideríteni az igazságot.") Az is elhangzik, hogy a technikai eszközök elvileg lehetővé tennék a hazudozást is, csak ez nagyon idegen az általános beidegződéstől.) -
-
Megnéztem a netflixes 3 test problémát és hát van benne egy kis ellentmondás:
A forgatókönyv írást nem vitték túlzásba.azt mondják hogy az idegenek nem tudnak hazudni, meg bla bla bla és nem értették a Piroska és a farkas mesét amit hazugságnak tartottak. Csináltak egy vr játékot az embereknek, ami ezen elmélet alapján hazugság, nem mutatják meg az igazi külsejüket, helyette ember avatart mutatnak ami hazugság, a szofon cuccukkal beterítették az eget hogy morzézzanak a csillagokkal hogy átverjék az egyik csajt, hogy "rákacsint az univerzum" ami hazugság. A spanjaikat is dobták az idegenek, mert hazudósak. Az alárendeltjeiket kitörlik a felvételekből ami hazugság, szabotálják a kutatásokat ami megtévesztés/hazugság. -
gerii
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Pedig a könyvet hamarabb el lehet olvasni mint megnézni a kínai sorozatot.
400oldalt 30x40 percben mutatnak be, azaz egy oldalt 3 percben. Ez sokszor baromi vontatott volt, főleg az első részekben.
A netflixes verzió egy elhadart, cselekményt kicsit sem magyarázó/alátámasztó valami lett. -
Bad Pritt
félisten
Semmi baj nem lenne a netflixesek adaptációjával, ha legalább megpróbálták volna megérteni a regény mondanivalóját és ezt ültetik át mozgóképes formába, de még a látszatja sincs meg ennek, inkább hatásvadászat zajlik abban a sorozatban.
A kínai pont elég hű adaptáció ahhoz, hogy kiváltsa a könyvet, ha valaki nem szeret olvasni. -
(A háromtest-probléma.)
Utánaolvasgattam a neten: a kínai sorozat sem teljesen hű adaptáció, bevezettek új szereplőket, a politikailag kényes részeket kihagyták. A Netflix adaptációban semmi sem passzol: sem a szereplők, sem a történések, de még csak a három kötet sorrendisége sem nagyon. És már a könyveknél is eltér a kínai és az amerikai kiadás, szóval abszolút alátámasztott a szerző pesszimizmusa a szemben...z emberiséggel A Netflix verziójában elég unszimpatikus, hogy a cselekmény helyszínét is áthelyezték, mert a könyvek történései zömmel Kínában játszódnak, azaz nem mellékesen bepillantást kapunk a kínai történelembe és a hétköznapokba is.) A Netflix multikulti megközelítése fura módon nem tűnik politikailag korrektnek emiatt, mert simán bele lehet látni hátsó szándékokat abba, hogy mi maradt kínai, és mi nem. Lásd még: [link] . Ez különösen érdekes annak fényében, hogy pl. aThe Great Wall-t (A nagy fal) meg komolyan támadták amiatt, hogy mit keresnek fehérek egy kínai történetben, pedig ott alapvetően még csak nem is
szerepben voltak...pozitív
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Philips Sonicare 9900 Prestige elektromos fogkefe
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
- EliteBook 6 G1i 14 14" FHD+ IPS Ultra 5 225U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core I7 14700KF - 20mag/28szál - Gari 2027.10.03. -ig - Eladó!
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de mondom, nekem ez bejön csak fura. Egyelőre stabil 7,5/10, ha így folytatódik az évad még ettől is több pontot adok.
!
ugyanez az időutazós filmekkel is

sokszor. Lesz fordulat is, vagy sci-fi vagy ilyenek? Mert ez eddig kommersz.
Régen mennyi intellektuális vetélkedő volt. Azokat hiányolom nagyon.