-
LOGOUT.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar_
addikt
válasz stellaz #78761 üzenetére
Nekem a Leon a profi olyan film Bessontól ami nagyon rendben van. Mondjuk baromi régen láttam már, de elég ütős volt az akkori felhozatalban. Simán 8,5/10 erősen ajánlott annak aki még nem látta.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
senior tag
válasz stellaz #78768 üzenetére
Néha vannak vicces francia filmek, mint a Pierre Richard 42 kettes gatyója, vagy találtam egyszer valami Michelle-t amiben a csávó szilikon nőt hurcolászott a hóna alatt, az jó volt, meg vannak francia komédiák, amiket félig meg bírok nézni, de a Taxi az traumatizált, inkább a német humorra hasonlított. A Leon-t régen láttam és onnan Gary Oldmanra emlékszem, hogy jó pszichopata volt, meg hogy azon filmjei közül való, amiben em volt semmi zavaró, ellenben a többi filmjével, amiktől ideges lettem.
Ezt a díszlet dolgot Terry Gilliam is szereti, ezeket a zsibvásár külsőségeket, de meg is telíti tartalommal.[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
senior tag
válasz stellaz #78765 üzenetére
Túl voltak hypeolva borzasztóan, túl sokat hallottam róla. Nekem sem a kedvenceim, de nem ízlés kérdése, hogy azok jól voltak leforgatva, színészek, jelenetek, párbeszédek. Az 5. elemnél elengedtem a kezét, de azt is Gary Oldman mentette meg. Már ha látom a nevét az olyan figyelmeztetés hogy ne nézzem meg, mert lett egy csicsás és olyan indokolatlanul könnyed stílusa, mintha ő maga sem venné komolyan a forgatást.
-
senior tag
válasz stellaz #78761 üzenetére
Taxi az rettenetes, tátott szájjal néztem hogy az nálunk mekkorát ment. Valerian említést sem érdemel, az 5. elem még úgy ahogy elmegy 6 pontosnak. A Nikita,Nagy Kékség és a Leon a Profi voltak jól megcsinálva amennyire emlékszem, lehet mostanra rosszul öregedtek. Lehet hogy a Leon kicsit újrahasznosított Nikita, de a Nagy Kékség az igazán jó filmje, bár az sem mindenkinek lehet az ízlése. De ezeken kívül akkora az eltérés a többinél, hogy arra gyanakszom valakit lenyúlt, és van egy tippem hogy sosem fog ő még egyszer azokhoz mérhetőt írni, rendezni.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
-
senior tag
válasz stellaz #76659 üzenetére
Nehéz műfaj igen, nagy kincs ha jön valami jól eltalált. Más kérdés ezek a Constellation-szerűek mennyire tartoznak bele, emiatt el is felejtettem sci-fi-nek sorolni. Nekem az bejött, bár épp a
pszihothriller annyira nem vonz, vagyis ha nem ezzel a külcsínnyel van, akkor lehet bele sem kezdek. Így jó lett, de a lényege inkább pszihológiai, mint a párhuzamos valóságok, amit nem is igyekezett magyarázni, csak így hogy hát jó, akkor legyen hidegfúzió. Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
myckey
veterán
válasz stellaz #76661 üzenetére
Egyfelől igen, meg ugye a film original nyelvezete sem belépőszint, meg nem baj ha van némi fogékonyság fejben, ahogy írtam. Nem egy szögegyszerű csimbumbumratata mozi
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
-
senior tag
válasz stellaz #76632 üzenetére
Akit esetleg érdekel a Devs: Megnéztem, a Disney+-on szinkronosan van fent (legalábbis az első rész...)
Life: Amikor az izé elkezdte
, akkor én úgy döntöttem, hogy nekem ez horror. (Az IMDB egyetért velem, ha ez számít. )szadizni a legénységet ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
válasz stellaz #76623 üzenetére
Ahogy nézem, a Devs elérhető, megfontolom. (Bár gondolom feliratos, és azt nem szeretem, de ez legalább rövid. És miliő sem biztató (programozók).) A For All Mankind engem nem vonz.
A Ted Chiang novella a csőben van, csak még nem jutottam el odáig. Így a "megmásítást" nem tudom igazából véleményezni, bár a film alapján nem látom, hogy lett volna ilyen. (Amúgy meg bizonyos értelemben alapvetés: már az ókori
történetek is erre alapultak: hiába ismerjük a"jóslós" , nem lehet megmásítani.)jövőt Az Élet c. fílmet egyszer elkezdtem nézni, kb. a 10 centis növekedési fázisig jutottam, aztán inkább kikapcsoltam. (Eddigre kiderült, hogy nem sci-fi-t nézek, hanem horrort...) Az Európa-rejtélyről nem is hallottam, de az sem elérhető. Amúgy filmekből még lehetne összeszedni jobbakat, pl. District 9, vagy ha már
, akkor a Deja vu (ami csak marginálisan sci-fi, és ősrégi, de nekem friss élmény.)"déjà vu" ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
pècsimunkás
addikt
válasz stellaz #76602 üzenetére
A film tetszett, könyvben majd lehet egyszer elolvasom. Ugyebár könyvben mindig minden jobb. Legalábbis règebben így volt. . Tervben van egy e- book.
Viszont az a baj, hogy nincs időm olvasni. Tudom, mindenkinek arra van ideje, amit akar...Règebben rengeteget olvastam. Több száz könyvet.
Ès ezeket ugye egynek veszem: Az ezüst tó kincsèt vagy 30x, Olajkirály, Tüskevár, Tèli berek kb 20x olvastam ki.Most inkább újra bringázom meg sokat dartsozom.
Meg ugye a sorozatok...De, nem tettem le vègleg az olvasásról, ezèrt gondoltam egy e- book- ra a közeli jövőben.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
basaharc502
aktív tag
válasz stellaz #76530 üzenetére
Engem azért nem aggaszt, mert senki sem tart fegyvert az ember fejéhez, hogy bevállalják ezt az egész sz@rságot egy verseny, egy jobb forma stb. kedvéért. Ha valaki mégis ilyenre adja a fejét, akkor pontosan tisztában van a nehézségekkel, várható eredményekkel és problémákkal. Ha meg úgy vág bele, hogy ezekről fingja sincs...azt a kategóriát hagyjuk is. A fő gond, hogy ezek a szerek nem úgy működnek, hogy abbahgyod és akkor holnaptól szépen visszaáll minden a használat előtti állapotra, nagyon nem. Arról nem is beszélve, hogy a hozzáférhető szerek mind zuglaborosak, hiszen orvosi készítményekről van szó, amelyeket megfelelő betegségek kezelésére fejlesztettek ki, nem testépítő versenyzésre, így gyógyszertári, ellenőrzött szerekhez ezek az emberek nem jutnak.
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz stellaz #76092 üzenetére
Az űrutazás talán nem, bár azért voltak próbálkozások "turizmusra" (amazon, stb.) de az űrtechnológia azért fejlődik ha nem is látványosan (spaceX, új műholdak, stb.)
Hidd el ha azon lenne a hangsúly, hogy WW3 vagy sem, akkor lenne mit előhúzni a fiókból több fronton is - legalábbis feltételezhetően. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz stellaz #76061 üzenetére
Abszolút nem. Gondolom szokásos módon a tudományos tények nem elég drámaiak. Pl. ha leáll a CO2 elnyeletése, szűrése, kvázi a levegőtisztítás, akkor főleg egy embert tekintve valószínüleg órái lennének mire teljesen mérgező lesz a levegő. Emellett az sem életszerű, hogy a napelemektől teljesen elvágásra került minden akku. Arra tippelek, hogy még modulok között is nagy a redundancia , tehát több modulban több akku van, és a napelemek felől jövő tápvezeték se csak egy modulra csatlakozik. A belső vezetékelés gerince is tippre legalább 3x-os redundanciával rendelkezik, vagyis a falak különböző részein több alternatív kábel is van, a hibás szakaszokat meg ledobja a védelem a manuális szakaszolás mellett. A fűtés valószínüleg problémásabb, de a levegő jó hőszigetelő, így annál sem úgy történik, hogy elmegy az áram és 20 fokról leesik a hőmérséklet pár perc alatt halálosra. Az hogy számoltak vissza és másodpercei voltak a zsilip lezárására miközben láthatóan sem nem fázott, se nem volt problémája a levegővétellel, az bullshit. Detto ugyanez, hogy mikor elkezd sütni a nap, van energia, akkor rögtön nyitja az ajtó és nem egy jégverembe érkezik. Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
senior tag
válasz stellaz #76066 üzenetére
Nekem a kínai nagyon bejön, minden részt várok. Jó hogy tárgyalták itt. A 7.-nél kezdek először kijózanodni, hogy ez egy sorozat, mert addig a Christopher Nolan-ra emlékeztetett, ahogy a lélegzetvétel ritmusában bontották ki a történéseket. A zene nagyon jó, meg olyan részletek is hogy a végén a betűk közben is mennek még jelenetek, egyedivé, majdhogynem mágikussá tették.
-
mephi666
nagyúr
válasz stellaz #76043 üzenetére
ja, tényleg volt pár ismétlődő "lassú" rész
amikor szétágaztak a dimenziók: mentek a házhoz, egyik házból a másikba... miközben elvileg csak 1 volt ez sokszor visszatért, de nekem nem volt unalmas, mert ilyen lassabb részek közben lehetett pakolni a kirakóst, hogy akkor most éppen ki-kicsoda, stb... van nagyon sok időutazós meg multiverzumos film, amit trehányul raknak össze, de úgy éreztem, hogy ez itt nagyon is átgondoltam meg volt oldva... "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz stellaz #76041 üzenetére
szerintem a téma miatt a misztikus thriller passzolt
az elméletre gondolok, miszerint hogy lehet valaki/valami egyszerre 2féle állapotban... pl az anyag 2 halmazállapotban, vagy valaki hogy lehet egyszerre élő és halott? ezt pedig csak ilyen eszközökkel lehetett jól bemutatni "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
BitRider
senior tag
válasz stellaz #76039 üzenetére
Az egész van úgy elba., ahogy van. A hype-ot se értem. Ekkora az uborkaszezon? Szegény
EhrmantrautJonathan vonal egy az egyben a B kategória alja. Egyedül a főszereplő miatt volt ez a pár rész viszonylag kevés bealvás mellett nézhető fél szemmel barátnő mellett. Érdekes, ő szereti.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz stellaz #75985 üzenetére
5. rész után ül le az utolsó háromra de ha végiggondolod simán érthető a 3 test probléma nélkül is,
annyi hogy jönnek és kész. Tök mindegy miért, a 3 test probléma véget ért már ~1970-ben [ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz stellaz #75980 üzenetére
Jó hát a nők sokkal földhöz ragadtabbak gondolkodásban, szó szerint. Keveseket érdekel az űr meg a többi bolygó ilyesmik. De ha elmagyarázod akkor simán nyitottak rá és jön az "ahaaaa" élmény ugyanez az időutazós filmekkel is
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Louro
őstag
válasz stellaz #75821 üzenetére
Ha nem olvastad a könyvet, talán a Netflixes való neked. Bár szerintem így is kissé követhetetlen. Netflixesre lehet mondani, hogy látványosabb, de azért csak látvány nem elég a szórakozáshoz. Persze mivel Netflix, pucérkodás, kis meleg szál, feketeség kell. 2 rész után még travi nem volt, de szerintem lesz az is.
A kínai könyvhöz sokkal hűbb és a sztori is jobban építkezik. Az, hogy kínaiak csinálták, ne ijesszen meg. Ők is odatették magukat. Sejtették, hogy nagy a rajongótábora a könyvnek.A kínai nagy hátránya, hogy még angolul sincs, így muszáj felirattal nézni, ha nem tudsz kínaiul.
Mess with the best / Die like the rest
-
dellfanboy
őstag
válasz stellaz #75419 üzenetére
mo.n se nagyon látnak el ha nem dolgozol/nem fizeted a tb.t
en kulfoldon dolgozok, decemberbe szarul voltam, elmentem a haziorvoshoz, kerte a tb-szamot az asszistens hiphop villogott, hogy nem okes, mondta a haziorvos megvizsgal de 5000ft lesz..
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Apple asztali gépek
- iPad topik
- Villanyszerelés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Samsung 980 Pro 2TB + Heatsink - Új, bontatlan, 5 év garancia
- GAINWARD GeForce RTX 4070 SUPER Ghost 12GB GDDR6X ~ 2 év garancia
- Geforce 2 MX400 / púpos kondik, szoruló ventilátor / képet ad
- Sapphire NITRO+ RX 6900 XT Special Edition OC 16GB
- Poco m6 pro 512 GB és infinix note 30 pro 256 GB. Csere érdekel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest