- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
Könyv amiatt tűnhet érdekesebbnek, a saját képzelőerődre van bízva sok minden. Emiatt jónak/jobbnak tartod, mégha esetleg unalmas is.
#86292 VágniValó
"Hát na, ezt váltja ki a legtöbb 190+ csávó "bizonyos emberekből""
Nem éppen emiatt!
HotD-ben legalább ment az ármány és cselszövés a klf házak között/egymás hátbaszúrása, ha nem is volt csata vagy gyilok. Itt meg csak egy nyomorult szereplő balf.szkodását "csodálhattuk" 4 unalmas részen kersztül.
Van akinek több kellene, persze ha ennyire semmilyen a könyv - mivel hűen követi azt - akkor nincs mit tenni, mint nem nézni. Esetleg nem kellene ennyire elnyújtani a semmit.
Szóval szerintem ez k. gyász sorozat.
-
sherlock82
senior tag
-
VágniValó
addikt
" Állítólag egy-az egyben a könyvet követi."
Igen
Bevallom nem olvastam, de tegnap haver lefotózta példának azt az oldalt amikor Dunc bemegy a fogadóba és beszél nénivel, minden úgy történt. Annyi hogy a sorozatban 2 féle ételt mondott a nő, amire Ser Duncan rávágta, hogy "Both!" a könyvben azt kérdezi: étel vagy sör? és erre vágja rá hogy "Both!" 
-
Tasunkó
őstag
Unalmas, és mindenki a trendi lakberendező szakács látszatkarakterét hozza, ami hiteltelen. Jude Law tudja jól előadni a figurát, csak ő érdekes benne. Jason Batman nagyon jól haverkodhat, mert színészi teljesítményéhez képest túlfoglalkoztatott. A kispolgári fazonjával folyamatosan kikukucskál, a bohém rocksztár szerep úgy áll neki mint egy sebtében összerakott télapóálarc. Csodálom akik egy jelenetben vannak vele, hogy azokat nem zökkentette ki a figurájukból, a komikus határát súrolja a megjelenése.
-
arcitec
addikt
+1. Nekünk sem jött be, de nagyon nem. És nem csak az első rész miatt, mert lehet döcögősen indulni is, na de ez nem az, semmi érdekes, semmi ami lekötne, tiszta klisé az egész. Ellenben a His & Hers (2026) ez javalott, de az első 1-2 itt is nem annyira érdekfeszítő, de ahogy kialakul a probléma egyre érdekesebbé válik.
-
dellfanboy
őstag
-
ripla
addikt
-
grizlisandor
veterán
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Szerintem vicc. Annál a sorozatnál bőven elég megnézni a legelső és a legutolsó részt, és még így is több időt kap, mint amennyit megérdemelne.
Eközben végeztem a The Pitt-el, borzasztóan erős volt az első évad, az utolsó néhány rész az esemény miatt szó szerint húsbavágó, és a második évad kezdése is tartja a minőséget. Meglátjuk mi lesz belőle.
-
Bad Pritt
félisten
-
Tasunkó
őstag
A Severance első sorozat az nagyon jó. A munkahelyi közeg kár hogy elég hamar kulminálódik, azt a feszkót ami az eljén ment 2 évadig bírtam volna nézni. Az a jó benne hogy pont olyan agyhalottak mint melóban, de nem kell köztük lennem, így élvezetes a kínlódás. Olyan mint a Monty Phyton vagy az Office kínos jelenetei, vagy bekapcsolni a nótatévét amikor elkapcsolhatok, üdítő hogy nem kell azt hallgatnom és izgalmas egyszerre hogy mennyien ilyet hallgatnak és még mindig nincs apokalipszis. Ezek a fehér folyosók az agyhalott életidegen vállalati kultúrát jelentik, eszembe sem jutott hogy ez sci-fi. Amúgy csak annyira sci-fi, mint Philip K. Dick, csak egy ötletet használ ki a ma bemutatására. A karakterekkel nagyon megfogták ezt az élethosszig tartó munkaviszonyok okozta civilizációs kiégést, a reakcióikban, a gondolkodásukban, a tempóban, minden olyan örökkévalóságos.
-
Kergeboci
aktív tag
A fehér folyosók, üres terekben kis asztalok, a teljes elidegenítést, a világtól és egymástól is elszigetelést erősíti, nem azt, hogy scifit nézzel.
Az idióta párbeszédek (és kameraszögek) jó része is ehhez, másrészt a történet(mesélés) tónusához illeszkedik (értsd direkt weird). Ezért kell.
Persze szeretni ettől még kell szeretni. -
stellaz
veterán
-
Pro Koryak
addikt
Pl. eltűnnek mellőle az emberek, holott előtte még tele volt a város és a 6. v. 7. részben kérdezett rá, hol vannak, miért ... stb. Azt sem feszegeti nagyon ez a vírus miért és hogyan, mióta, kb. semmi kérdés és válasz csak vannak. Egy normális embernek millió kérdése lenne már az elejétől kezdve, ez meg mint a birka csak van. Ezt meg leírom még1x:
"a parasztvakítás a célja a témával, hogy ez megint egy mennyire egyedi sorozat, csak hát a végeredménye egy nagy határ fosh, ugyan úgy, mint a Severance" -
AD4MINATOR
nagyúr
te lehet időmilliomos vagy, más nem biztos.. a pluribus túl lassú, nincs mit szépíteni rajta. Jó példa Braking Bed, az is lassú de ott azért történik is valami és halad előre a téma. Vincent megpróbálta eladni kétszer ugyanazt, ami BB esetén működött itt nem.. Nem gond, csak ne szépítsük már.
-
Narxis
nagyúr
Én a hangulata miatt szerettem, olyan furcsán egyedi volt. A sztori itt-ott volt érdekes. Látványilag voltak azért roppant jó megoldások de ha nem nyitott az ember a mitológia elvont értelmezésére akkor szerintem nem fogja lekötni.
Más: Ez a Pluribus jó vagy nem? Láttam, hogy Severance-hez hasonlítgatják.
-
stellaz
veterán
-
bobalazs
nagyúr
-
Janaboy
Topikgazda
-
Bad Pritt
félisten
-
Pro Koryak
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
bobalazs
nagyúr
-
Pro Koryak
addikt
-
Ragnar_
addikt
-
Pro Koryak
addikt
-
Tasunkó
őstag
Néha vannak vicces francia filmek, mint a Pierre Richard 42 kettes gatyója, vagy találtam egyszer valami Michelle-t amiben a csávó szilikon nőt hurcolászott a hóna alatt, az jó volt, meg vannak francia komédiák, amiket félig meg bírok nézni, de a Taxi az traumatizált, inkább a német humorra hasonlított. A Leon-t régen láttam és onnan Gary Oldmanra emlékszem, hogy jó pszichopata volt, meg hogy azon filmjei közül való, amiben em volt semmi zavaró, ellenben a többi filmjével, amiktől ideges lettem.
Ezt a díszlet dolgot Terry Gilliam is szereti, ezeket a zsibvásár külsőségeket, de meg is telíti tartalommal. -
Tasunkó
őstag
Túl voltak hypeolva borzasztóan, túl sokat hallottam róla. Nekem sem a kedvenceim, de nem ízlés kérdése, hogy azok jól voltak leforgatva, színészek, jelenetek, párbeszédek. Az 5. elemnél elengedtem a kezét, de azt is Gary Oldman mentette meg. Már ha látom a nevét az olyan figyelmeztetés hogy ne nézzem meg, mert lett egy csicsás és olyan indokolatlanul könnyed stílusa, mintha ő maga sem venné komolyan a forgatást.
-
Tasunkó
őstag
Taxi az rettenetes, tátott szájjal néztem hogy az nálunk mekkorát ment. Valerian említést sem érdemel, az 5. elem még úgy ahogy elmegy 6 pontosnak. A Nikita,Nagy Kékség és a Leon a Profi voltak jól megcsinálva amennyire emlékszem, lehet mostanra rosszul öregedtek. Lehet hogy a Leon kicsit újrahasznosított Nikita, de a Nagy Kékség az igazán jó filmje, bár az sem mindenkinek lehet az ízlése. De ezeken kívül akkora az eltérés a többinél, hogy arra gyanakszom valakit lenyúlt, és van egy tippem hogy sosem fog ő még egyszer azokhoz mérhetőt írni, rendezni.
-
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
-
Yodamest
veterán
-
stoon
addikt
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
-
pekoka
tag
-
Tasunkó
őstag
Nehéz műfaj igen, nagy kincs ha jön valami jól eltalált. Más kérdés ezek a Constellation-szerűek mennyire tartoznak bele, emiatt el is felejtettem sci-fi-nek sorolni. Nekem az bejött, bár épp a
pszihothriller annyira nem vonz, vagyis ha nem ezzel a külcsínnyel van, akkor lehet bele sem kezdek. Így jó lett, de a lényege inkább pszihológiai, mint a párhuzamos valóságok, amit nem is igyekezett magyarázni, csak így hogy hát jó, akkor legyen hidegfúzió. -
myckey
veterán
-
myckey
veterán
-
Mr K
őstag
-
Mr K
őstag
Ahogy nézem, a Devs elérhető, megfontolom.
(Bár gondolom feliratos, és azt nem szeretem, de ez legalább rövid. És miliő sem biztató (programozók).) A For All Mankind engem nem vonz.A Ted Chiang novella a csőben van, csak még nem jutottam el odáig. Így a "megmásítást" nem tudom igazából véleményezni, bár a film alapján nem látom, hogy lett volna ilyen. (Amúgy meg bizonyos értelemben alapvetés: már az ókori
történetek is erre alapultak: hiába ismerjük a"jóslós" , nem lehet megmásítani.)jövőt Az Élet c. fílmet egyszer elkezdtem nézni, kb. a 10 centis növekedési fázisig jutottam, aztán inkább kikapcsoltam.
(Eddigre kiderült, hogy nem sci-fi-t nézek, hanem horrort...) Az Európa-rejtélyről nem is hallottam, de az sem elérhető. Amúgy filmekből még lehetne összeszedni jobbakat, pl. District 9, vagy ha már , akkor a Deja vu (ami csak marginálisan sci-fi, és ősrégi, de nekem friss élmény.)"déjà vu" -
pècsimunkás
addikt
A film tetszett, könyvben majd lehet egyszer elolvasom. Ugyebár könyvben mindig minden jobb. Legalábbis règebben így volt. . Tervben van egy e- book.
Viszont az a baj, hogy nincs időm olvasni. Tudom, mindenkinek arra van ideje, amit akar...
Règebben rengeteget olvastam. Több száz könyvet.
Ès ezeket ugye egynek veszem: Az ezüst tó kincsèt vagy 30x, Olajkirály, Tüskevár, Tèli berek kb 20x olvastam ki.
Most inkább újra bringázom meg sokat dartsozom.
Meg ugye a sorozatok...De, nem tettem le vègleg az olvasásról, ezèrt gondoltam egy e- book- ra a közeli jövőben.
-
basaharc502
aktív tag
Engem azért nem aggaszt, mert senki sem tart fegyvert az ember fejéhez, hogy bevállalják ezt az egész sz@rságot egy verseny, egy jobb forma stb. kedvéért. Ha valaki mégis ilyenre adja a fejét, akkor pontosan tisztában van a nehézségekkel, várható eredményekkel és problémákkal. Ha meg úgy vág bele, hogy ezekről fingja sincs...azt a kategóriát hagyjuk is. A fő gond, hogy ezek a szerek nem úgy működnek, hogy abbahgyod és akkor holnaptól szépen visszaáll minden a használat előtti állapotra, nagyon nem. Arról nem is beszélve, hogy a hozzáférhető szerek mind zuglaborosak, hiszen orvosi készítményekről van szó, amelyeket megfelelő betegségek kezelésére fejlesztettek ki, nem testépítő versenyzésre, így gyógyszertári, ellenőrzött szerekhez ezek az emberek nem jutnak.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
AD4MINATOR
nagyúr
Az űrutazás talán nem, bár azért voltak próbálkozások "turizmusra" (amazon, stb.) de az űrtechnológia azért fejlődik ha nem is látványosan (spaceX, új műholdak, stb.)
Hidd el ha azon lenne a hangsúly, hogy WW3 vagy sem, akkor lenne mit előhúzni a fiókból több fronton is - legalábbis feltételezhetően. -
Tigerclaw
nagyúr
Abszolút nem. Gondolom szokásos módon a tudományos tények nem elég drámaiak. Pl. ha leáll a CO2 elnyeletése, szűrése, kvázi a levegőtisztítás, akkor főleg egy embert tekintve valószínüleg órái lennének mire teljesen mérgező lesz a levegő. Emellett az sem életszerű, hogy a napelemektől teljesen elvágásra került minden akku. Arra tippelek, hogy még modulok között is nagy a redundancia , tehát több modulban több akku van, és a napelemek felől jövő tápvezeték se csak egy modulra csatlakozik. A belső vezetékelés gerince is tippre legalább 3x-os redundanciával rendelkezik, vagyis a falak különböző részein több alternatív kábel is van, a hibás szakaszokat meg ledobja a védelem a manuális szakaszolás mellett. A fűtés valószínüleg problémásabb, de a levegő jó hőszigetelő, így annál sem úgy történik, hogy elmegy az áram és 20 fokról leesik a hőmérséklet pár perc alatt halálosra. Az hogy számoltak vissza és másodpercei voltak a zsilip lezárására miközben láthatóan sem nem fázott, se nem volt problémája a levegővétellel, az bullshit. Detto ugyanez, hogy mikor elkezd sütni a nap, van energia, akkor rögtön nyitja az ajtó és nem egy jégverembe érkezik. -
Tasunkó
őstag
Nekem a kínai nagyon bejön, minden részt várok. Jó hogy tárgyalták itt. A 7.-nél kezdek először kijózanodni, hogy ez egy sorozat, mert addig a Christopher Nolan-ra emlékeztetett, ahogy a lélegzetvétel ritmusában bontották ki a történéseket. A zene nagyon jó, meg olyan részletek is hogy a végén a betűk közben is mennek még jelenetek, egyedivé, majdhogynem mágikussá tették.
-
mephi666
nagyúr
ja, tényleg volt pár ismétlődő "lassú" rész
amikor szétágaztak a dimenziók: mentek a házhoz, egyik házból a másikba... miközben elvileg csak 1 volt
ez sokszor visszatért, de nekem nem volt unalmas, mert ilyen lassabb részek közben lehetett pakolni a kirakóst, hogy akkor most éppen ki-kicsoda, stb... van nagyon sok időutazós meg multiverzumos film, amit trehányul raknak össze, de úgy éreztem, hogy ez itt nagyon is átgondoltam meg volt oldva... 
-
totron
addikt
-
mephi666
nagyúr
-
BitRider
senior tag
-
paatrick
őstag
-
paatrick
őstag
-
Bad Pritt
félisten
-
Janaboy
Topikgazda
-
abridabri
veterán
-
Louro
őstag
Ha nem olvastad a könyvet, talán a Netflixes való neked. Bár szerintem így is kissé követhetetlen. Netflixesre lehet mondani, hogy látványosabb, de azért csak látvány nem elég a szórakozáshoz. Persze mivel Netflix, pucérkodás, kis meleg szál, feketeség kell. 2 rész után még travi nem volt, de szerintem lesz az is.
A kínai könyvhöz sokkal hűbb és a sztori is jobban építkezik. Az, hogy kínaiak csinálták, ne ijesszen meg. Ők is odatették magukat. Sejtették, hogy nagy a rajongótábora a könyvnek.A kínai nagy hátránya, hogy még angolul sincs, így muszáj felirattal nézni, ha nem tudsz kínaiul.
-
Essejó
veterán
-
abridabri
veterán
-
pkaresz
őstag
-
stellaz
veterán
-
grizlisandor
veterán
-
mvkly
senior tag
-
dellfanboy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 2020 - 8 GB / 512 GB, touchbar - garancia (29)
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bevallom nem olvastam, de tegnap haver lefotózta példának azt az oldalt amikor Dunc bemegy a fogadóba és beszél nénivel, minden úgy történt. Annyi hogy a sorozatban 2 féle ételt mondott a nő, amire Ser Duncan rávágta, hogy "Both!" a könyvben azt kérdezi: étel vagy sör? és erre vágja rá hogy "Both!"

(Eddigre kiderült, hogy nem sci-fi-t nézek, hanem horrort...) Az Európa-rejtélyről nem is hallottam, de az sem elérhető. Amúgy filmekből még lehetne összeszedni jobbakat, pl. District 9, vagy ha már
Janaboy