Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem olyan rég néztem meg, csodálatos volt.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
Amúgy hasonló témában még a The Spy elég jó és meglepően pontos sok helyen az ábrázolásmód. Külön pluszpont, hogy a katonai hírszerzés mindenkori egyik legkreatívabb manőverét is adaptálták (
).az eukaliptusz fák árnyéka, avagy hogyan jelöld meg az ellenség pozícióit -
válasz
dokee78
üzenetére
A True Detective a Fauda sorozattól? Mindenben?

Én előbbinek csak az első évadát láttam anno, amit agyonajnározott mindenki, de amúgy semmi extra nem volt Mettyú Mekköhögés monológjain kívül. A Fauda meg egy elég erős izraeli sorozat, héber nyelven, a palesztin-izraeli konfliktusról.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem rossz ez a Halo de csak egyben.
Megnéztem a két részt de szánalmasan vágták el a második részt. -
-
Halo S02E01-02
Ettől a ködharctól GoT PTSD-m lett, meg használta már MC a nagy dögök fegyverét az előző évadban, most miért nem?
Szöszkére én sem emlékszem mi történt az előző évadban.
Más:
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
janakbacsi
üzenetére
És valóban, úgy tűnik hogy később kerül majd fel.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
janakbacsi
üzenetére
Most néztem meg, mert kíváncsi voltam, hogy mi ez.
Ott van az, csak 20 euró/ èvad.Szerk:
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
janakbacsi
üzenetére
Amazon Prime.[link]
-
dokee78
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez miben különbözik a Fauda sorozattól?
Egyiket sem láttam még. -
janakbacsi
őstag
Ezt a sorozatot hol lehet követni?
-
fecaga21
senior tag
Better Call Saul-osok lenne egy kérdésem a 6.ik évaddal kapcsolatban
A 6.ik évadban szó esik arról a jeelenetről amikor Don Eladionál Hector fejbe lőtte Gustavo társát? -
HUTCHDB
nagyúr
Van új True Detektiv rész!
Most jelzett az HBO app
-
Bad Pritt
félisten
Kicsit megkésve, de én is megnéztem a két friss Halo részt. Az első évad keserű tapasztalataiból kiindulva megpróbáltam kicsit nyitottabb szemlélettel nekiállni az új évadnak, nem a játékokat, könyveket, képregényeket keresve minden másodpercben, hanem csak élvezni és értékelni egy remélhetőleg koherens, érdekes akciósorozatot.
Mindent összevetve ez a két rész talán tényleg jobb volt, mint az előző évad nagy része, bár továbbra is kicsit lassúcska és egymástól teljesen független szálak zajlanak, amik aztán vagy összeérnek, vagy nem. A látvány korrekt, legrosszabb pillanataiban is épp nézhető, Ackerson ugyan egy Carter Burke archetípusba tartozó alak, de szerintem egész jó adaptációja az eredetinek, az előző évadban Kait követtük kicsit közelebbről John mellett, most úgy néz ki Riz van soron és persze van még sok visszatérő karakterünk az ügyes-bajos, rendkívül izgi dolgaikkal. Speaking of: az szerintem egy elég olcsó és amatőr dolog volt a marketing részéről, hogy mindenféle magyarázat nélkül lelőtték az egyik trailerben a Cortana recastingot, mintha ezzel akartak volna figyelmet generálni.
Nyilván eredeti Halo nyomokban sem fedezhető fel a sorozatban továbbra sem, de azért mikor a 2. rész végén Chief kiejtette a száján, hogy akkor ott azért volt egy enyhe libabőr.Visegrad Relay went down a few days ago
De persze ezt is sikerült elcseszni az utolsó jelenettel, mert hát miért ne lennénk hatásvadászok, amikor csak lehet. -
radi8tor
MODERÁTOR
A gentleman in Moscow
Március 29-től kezdődik a sorozat nem tudom hol.

-
radi8tor
MODERÁTOR
Öregszetek srácok.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ilyet nem szabad írni, mert hát ez a trú detektiff sorozat és akkor jó!
Szerintem és tök gáz.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Megértem a kaszát. Spec én magamat kínozva, a következő résznél döntöm majd el hogy hetente nézem, vagy kivárom a végét és egybe lepörgetem. Mostmár akkor is végignézem ezt a borzalmat. A düh csillapítására meg ott a The Long Shadow.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Janaboy
üzenetére
Glassing: folyamatos plazmabombázás, a brutálisan magas hő miatt lényegében üveggé változik a bolygó felszíne.
Ezek azok a hatalmas plazmasugarak, amiket a hajók lőnek folyamatosan. Makee előző évadban meghalt, totál értelmetlen volt a visszahozatala (gondolom valami klónozás lesz a háttérben), főleg hogy Kwan mellett az első szezon egyik legutáltabb karaktere volt. (meg szerintem a Halo lore-t ismerve nem is létezhetne ez a szituáció, hogy emberi kiválasztottja legyen a Covenantnak) -
válasz
dellfanboy
üzenetére
A True Detective legutóbbi része nem gyenge vagy ergya volt, hanem kiborító és nézhetetlen. Olyan erőltetett, mintha magyarok próbálkoznának sorozatot csinálni.
Ehhez képest a 2. évad komolyan élvezhető volt, hiába kliséhalom. -
Janaboy
Topikgazda
-
dellfanboy
őstag
válasz
sherlock82
üzenetére
most jon az s2. nemrossz, láttam már rosszabb sorozatot.
pl. ez a true detective s4 vmi irto gyenge, ez a legutolso epizod is.
-
.LnB
titán
válasz
sherlock82
üzenetére
Nagyon jó.
-
sherlock82
senior tag
Előfizettünk hbo alkalmazásra és a sorozatok közt megakadt a szemem azon aminek a címe : Tokio Vice
Aki látta, az milyen véleménnyel van róla? : )
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Igen, sajnos vannak hibák benne
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Meggyi001
üzenetére
Mr. & Mrs. Smith (2024)
season 1 finaleBár tudtam az előzetes alapján mi lesz, mégis kicsit másra - vagyishát inkább jobbra - számítottam. A lead cast-al nem vagyok teljesen megelégedve, illetve a különböző küldetések is lehettek volna kicsit kidolgozottabbak, bár nem azokon csúszott el ez az évad/sorozat szerintem hanem a gyenge caston hiába javultak valamelyest a végére. Az évadzáró meg tipikus elsőévados, de ez az "
" rész kicsit "túl sok volt" már...igazságszérumos -
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nekem tetszett, kellemes 10/7 de a jó értelemben. A Shrinking sokkal csillámpónibb és amerikaibb, meg viccesebb. Ugyanakkor a Lucky Hank-nek volt lelke, mégha nem is világmegváltó sorozat. Szóval ha most nagyon szórakoztatásra vágysz, akkor a Shrinking-el jobban jársz.
Valamiért ezt a 2 sorozatot egy stílusba kategorizálom, de én se értem miért. -
Atomgeszi
nagyúr
[link] Ezt a Lucky Hank-et elkezdeni sem érdeme?
-
oriic
HÁZIGAZDA
The Signal | Official Trailer | Netflix
(német sci-fi minisorozat) -
Griselda (2024)
Hát ez úgy tokkal-vonóval rendben volt. Nem voltak hatalmas ambíciók, csak elmesélt egy érdekes, valós gyökerekkel rendelkező sztorit, túl sok felesleges körítés nélkül. Az eseményeket érdekesen mutatta be el, a fő karakterekről is megtudtunk ezt-azt, felesleges túlkapás meg, ha volt is pár, nem vitte el az élményt oldalirányba. Sofia Vergara valóban váratlanul jó volt a főszerepben, bár szerintem ez a rendező érdeme is (tudta, hogy mit szabad kérnie a színésznőtől, és mit nem). A mellékszerepekben is volt némi csillogás. Talán az egyetlen komolyabb hibája, hogy a vége kissé össze lett csapva - gondolom, a valós eseményeket szerették volna lekerekítésként betenni, csakhát azok nem voltak túl érdekesek...
Összességében teljesen jó kikapcsolódós bűnügyi széria, nagyobb mélységek nélkül, jó szívvel ajánlható. 7/10.#értékelés
-
negyven2
nagyúr
Március 4 | HBO Max
-
oriic
HÁZIGAZDA
Halo
S2
Két részt tudtunk moziban megnézni, egyelőre azt mondom hogy jobbnak tűnik mint S1, bár van azért pár részlet ami totál felesleges volt szerintem itt is
Glassing jelenet nagyon vadállat volt ahogy kinézett, meg nyilván a(Kwan jelenetei meg úgy az egész letartóztatás) tetszett.z Elite-ek felbukkanása is a ködben 
Maki visszahozatala egyelőre no komment, remélem valami idióta módon magyarázzák majd meg.
Ackerson jó hozza köcsögöt, remélem hasonló módon végzi majd a Brute-okkal mint kánonban. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Féloff:
Promó ajándékon visítottam, de legalább finom volt.

-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha kedves az életetetek nem heti bontásban nézitek meg Halo-t.
Nagyon genya jelenettel zárult a 2. rész. -
Atomgeszi
nagyúr
A Prodigal Son ( Gyilkos lelkek)
Kapott rendes befejezést a 2. évaddal, érdemes belekezdeni?
(Bár a Better Call Saul is kapott rendes befejezést, de az utolsó 3 -4 részt inkább kihagytam volna, így utólag.
)
Amolyan Dexter féle történet? -
Sonja
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
Egy oldalon decemberi hírben azt írták, hogy Február 9-én lesz a SkyShowtime-on, azaz 1 nappal később.
-
Janaboy
Topikgazda
Köszi! Akkor várok

-
Janaboy
Topikgazda
Halo úgy jelent meg hogy se felirat se szinkron?
-
.LnB
titán
NASCAR: Full Speed (Netflix) Trailer (A trailert nézzétek meg, mert az marha jó.)
Megint hozok egy ilyen sport doku alapú írást, amit valószínűleg csak én néztem végig.

A Netflix bekezdett ezekkel a dokukkal. Én ennek örülök, mert érdekelt eddig mind. Ez elég egyértelmű, hogy a Formula 1: Drive to Survive mintájára készült. Ami számomra elfáradt az utóbbi évadokra. De a Tour de France: Unchained-et csíptem.Szóval Nascar. Már egy ideje van magyar közvetítés, úgyhogy lehet, hogy rajtam kívül már más is követi.
Ez a doku sorozat több szempontból is gyenge. Kezdjük ott, hogy csak a playoff szakaszra fókuszál a bajnokságban. Ráadásul csak 5 részes. Az F1 24 versenyes széria ellenében, a Nascar 35(+6) futamos (februártól-novemberig tart a szezon). Gondolom nem szántak rá annyi pénzt, hogy bemutassák az egész évet. Így meg elég hülyén néz ki, hogy csak az rájátszás van benne.A másik dolog, hogy már volt 2022-ben egy mini doku, ami külön Bubba Wallace-ra fókuszált (Race: Bubba Wallace). És nem elég, hogy már az is elég erőltetettnek hatott. Bubba körül óriási a felhajtás a BLM miatt. Abban is bemutatták, hogy Danny Hamlin és Michael Jordan csaptában versenyez. Szóval rá is és Hamlin-re is jutott elég idő már abban a dokuban is. Itt viszont megint nagyon sokat foglalkoznak velük. Hamlin részéről még talán érthető is, mert mégis csak ott volt sokáig azok között, akik bajnokok lehetnek. De Bubba...elég már belőle. Amúgy durva, hogy Hamlin mennyire gazdag úgy is, hogy még sose volt bajnok. Ezt mondjuk nagyon szépen bemutatják.
Szóval a 23XI csapat és versenyzői túl sok játékidőt elvisznek abból a kevés részből.Ettől függetlenül próbálja a sorozat a laikusoknak is bemutatni a Nascar-t. De nem erőltetik túl magukat, és kétlem, hogy ez sikerülne. Vannak marha jó összevágott klipek persze. Iszonyat jó felvételek. Nagy balesetekről is persze. De nem tudom, hogy egyáltalán cél volt e, hogy az "ezek csak mennek körbe-körbe" fals tézist megcáfolják. És bemutassa mélyebben is a laikusoknak ezt a szériát. Mert én erre utaló jelet nem nagyon láttam. Lehet, hogy ezt a doku-t csak Amerikának szánták. A világ többi részére meg csak kiadták.
Aki követi a versenyeket, azoknak lesznek érdekes részek. De inkább a pilóták emberi oldaláról. Na meg a pilóta feleségek/barátnőkről.Az nézze meg aki szereti az autósportokat, és/vagy kíváncsi természet.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Meggyi001
üzenetére
Francesca Sloane, a sorozat showrunner-je és társkészítője, azt nyilatkozta, hogy:
reméli, hogy megvalósul a 2. évad. A végén lévő jelent meg direkt olyan amilyen, hiszen egyrészt ez egy visszautalás a sorozat első pár percére (Alexander Skarsgård és Eiza González John és Jane jelentére). Másrészt pedig egy sorozat zárónak is megfelel minden téren. Amit igazából a megvalósítás tekintetében (maga a sorozat világának is) bárhogy folytatható.
Vagyis a tényleges évadzáró Spoiler alapján...Eldördül 3 lövés, pont annyi úgy, hogy Parker Posey simán megölhette őket, de akár ő is kaphatott 1-2 lövést, és egy esetleges 2. évad-ban túlélhették ezt. De ugye John-nak azért nagyon kevés az esélye a túlélésre. Illetve azért a másik John és Jane, már több éve ezt csinálja... levadássza azokat a John és Jane-t, akik túl sok hibát követtek el. És végül a sorozat univerzuma alapján lényegében végtelen számú John-ról és Jane-ről lehet új évadokat csinálni. -
Mr. & Mrs. Smith 2024 - Évadzáró spoiler!:
Baxxameg, hát hogy lett vége!!!! Pfhúúúú.......nem hiszem el. Most majd várhatok, hogy ki hal, ki él..
... -
Frod
addikt
válasz
Meggyi001
üzenetére
A színészsztrájk miatt csak most indult újra az évad forgatása decemberben.
Szóval egyhamar ne várd. -
Most vagy béna vagyok......vagy béna. A silo második évadáról mit lehet tudni, mikor jön? Nem találok egyértelmű választ....
-
Bad Pritt
félisten
‘The Terror’ Season 3 Gets Greenlight at AMC, to Be Based on Novel ‘Devil in Silver’
Mindkét eddigi évad remek volt szerintem, szóval várós a harmadik is. Alapsztorit nem vágom, de érdekesnek tűnik az összefoglalója alapján.
-
Frod
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
"Én azt látom hogy az emberek kvázi azt nézik amit eléjük rak a rendszer"
Ezt abszolút így gondolom én is, a legjobban ott figyelhető meg ez, amikor egy régi tartalommal is pontosan azt csinálják: mivel a platformon "új", ezért az pörög.
Lásd: jelenleg a #7 a Reszkessetek Betörők a filmek közt, amire kizárt, hogy létezik normális magyarázat.
De most épp pörög a ABC-s network Rookie is, (szintén wtf) és a másoktól átvett szériák is rendre a tízes listában vannak. (most épp Yellowstone)
Sokszor meg sem tudják különböztetni mi a saját tartalom, és mi átvett - minden már "netflixes", mivel ott van fent.#74904-FreaK
Mi a Midnight Club utolsó részeit tekertük, mert szerintem botrányosan alja volt, de párom azért azt mondta nézzük meg hova fut ki. Spoiler alert: alja volt a vége is, nem bántam meg. (azt, hogy megnéztem hat részt belőle, azt igen) -
-FreaK-
veterán
válasz
paatrick
üzenetére
Feleségem szokott Tiktok-ot nézni, mert kisgyerek mellett max. ez fér bele kikapcsolódásnak legtöbbször, ennek ellenére simán végig néztük a Trapped első két evadát pl., sőt, inkább én voltam az aki néhol lassúnak találta, én pedig egyáltalán nem nézek Tiktok-ot meg hasonlókat (na jó, YT shorts nagyon ritkán).
A Silo-t én is kicsit lassúnak találtam itt-ott, de azért nem annyira, hogy bele tekerjek (pedig más sorozatnál már elofordult), az atmoszférája remek volt, nézette magát.
Nálam ilyen beletekerést az idő hiány vált ki leginkább.
-
Tasunkó
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Nem mondanám hogy az első részek izgalmasak lettek volna, vagy információgazdagok, ráadásul lehetett sejteni hogy kivel merre terveznek, de azért végig is kellett nézni, hogy megtörténik. Olyan volt mint egy felvezetés egy igazán jó sorozathoz, a felvetés jó, potenciál van benne, ideje lenne megtölteni tartalommal. A végére amik összeálltak, az jó lett, többet sejtethettek volna ezekből az elején, lehet egy más rendező sokat segített volna. Azért arra viszont oda tudtak figyelni, hogyha nő esik a szakadékba, csak nő kaphatja el, meg hasonlók, bár nem mondom hogy zavaró volt a kvótakalandok mértéke. Örülnék ha lenne folytatása és ott már odatennék magukat, az írók is, rendező is.
-
paatrick
őstag
Én azt látom hogy az emberek kvázi azt nézik amit eléjük rak a rendszer vagy amiről ódákat szól a fizetett hirdetés az indexen
Más magyarázat nincs rá hogy miért lett pl a Rebel Moon no.1 a netflixen.Szerintem a Siló első 2 részén simán mindenki túljut hisz addig "izgalmas", utána lassul be ahol valószínű többen abbahagyták, erre utalnak az imdb kritikák is.
-
Frod
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
Tudom, hogy mi az attention span, meg hogy mit okoz manapság az extrém rövid kontentek terjedése.
De egy általad elképzelt, random TikTok felhasználó szerinted eljutna ebben az első részen túl?
Miközben itt úgy beszélgetünk egymással, hogy akinek esetleg nem jött be, az jópár rész után mondta ezt, és van valami viszonyulási alapja hozzá.
(Én már a snapchathez is boomer voltam, ott húztam egy határt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Iphone 12 Pro Max 128GB graphite
- Logitech MX Keys S billentyűzet WIN/MAC
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- 27% - ASUS TUF Gaming VG27AQ1A IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Apple iPhone SE 64GB Space Gray Megkímélt állapot 82% akkumulátor
- 27% - Samsung S27D360GAU VA Monitor! 100Hz / 1920x1080 / 4ms
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.