- Hóban vigad a ló
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZo72
tag
válasz KisZozó #80353 üzenetére
The Rig:
Első évadról vannak halvány emlékeim, amolyan "ez jobb is lehetett volna" érzéssel, meg ennyit jegyeztem fel magamnak emlékeztetőül: "mindenki irracionálisan viselkedik, ez idegesítő".2.évad most jön: talán kap még esélyt, mert szeretem az ilyen rejtélyes témákat.
[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz Bad Pritt #79000 üzenetére
Az sem baj ha zenélget helyette az öreg Jeff, szerintem jópofa.
Csak egy kis érdekesség, nem mai már de Nekem most jött szembe...
(Van frissebb anyag is csatornáján de ez tetszett meg.)
https://youtu.be/3ipXA9lJzc0[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz BitRider #77008 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy szerintem elég jó színészeket tudtak összeszedni mindkét említett sorozathoz. De az igaz, hogy a 3 testben Eiza González talán a legyengébb volt köztük.
A Trónok harcában én éppen azt szerettem, hogy számomra nagyon eltalált volt a casting, még Emilia Clark is, gyakorlatilag szerettem nézni a színészeket, számomra "helyükön" voltak.
(Persze lehet, hogy benne van az is, hogy szurkolt neki az ember, meg hogy állítólag emberként is ilyen kis harcos típus. Talán 2 sztrókot is átélt a forgatás alatt de csinálta tovább.)
Viszont a Terminátorban meg egyáltalán nem tetszett, nem éreztem oda valónak, az nem az Ő szerepe volt.[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz RetepNyaraB #77003 üzenetére
Egy kis háttéranyag a Netflixes verzió születéséről. Hátha érdekel...
[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz paatrick #76332 üzenetére
3 Body
Abban igazad van, hogy szerintem sem fejlődnek amíg úton vannak, hanem hibernálva vagy "dehidratálva" jönnek (dehidratálásnak hívták a kínai verzióban). Az atombombákról: 300 bomba lett csak, ez elhangzik a 7. részben, ezért is kell tömeget csökkenteni jelentősen. Abban viszont Tigerclaw-nak van igaza, hogy ezek a bombákat pozícióba kellene helyezni, mire a szonda odaér. És nem feltétlenül a pozíció kiszámítása a probléma (ezzel ma is csodákat érnek el a szakemberek) hanem a távolság és az idő is. Hogyan érnek pozícióba a bombák időben a rendelkezésre álló technikával? Az első "pár db" még oké, ha időben indítják őket a szonda előtt, de mondjuk a 200-as "sorszám" fölötti példányok? Mivel nem évekkel a szonda előtt indítják, odaérnek vajon időben? A szonda csak pár kilogrammos lesz és folyamatosan gyorsul a robbanások által hajtva . A bombás rakéták valószínűleg jóval nehezebbek, lassabbak is. A szonda lehagyná őket félúton, ha nem indulnak jóval előtte. Elég lazán kezelték valóban a tudományos problémákat. - A szuper 3D-s szemüvegeken sem akadt fent senki a sorozatban, hogy vajon ki gyártotta őket és mitől működnek (áramellátás?) Annyi tudujnk, hogy jóval fejlettebbek a mi technikánknál. De hogy kerültek oda? - A hajón a manus miért csak szóban beszélgetett a szofonokkal/idegenekkel, miközben adhattak volna neki egy 3D szemüveget, vagy megjelennek neki egy TV-n/monitoron, hiszen arra is képesek... - Az éppen csak kísérleti stádiumú nanoszálból, hirtelen hajószeletelő szerkezet, meg mindent is kibíró űrvitorla lett. - A szondás tervre a szakemberek azt mondták lehetetlen megvalósítani (nyilván mind buta) , erre fizikusunk hamarosan előállt a nagy tervvel, hiszen sürgős volt, hát megcsinálta, mert gyorsan kellett egy megoldás. Ettől függetlenül persze érdekes volt, a színészek meg jók voltak, szerintem tették a dolgukat.
A kínait jobban szerettem még ha lassúcska is, annak szívesebben nézném a folytatását...Ezeket még érdemes megnézni a Netflixes verzió mellé, persze csak utólag.
https://www.sorozatjunkie.hu/2024/04/11/a-3-body-problem-epizodjairol-bovebben/[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz volandy #76205 üzenetére
Köszi a véleményt, így már jobban bele merek kezdeni.
"Beletekergettem" egy kicsit eddig is de olyan fura volt, nem jött át a stílus, hogy ezt én szeretném nézni.
A The Glory-t néztem korábban az tetszett. Aztán volt még valami másik koreai (már címe sem rémlik) az inkább csak olyan közepes, felejthető élmény volt, remélem ez annál többet nyújt majd Nekem is. -
ViZo72
tag
válasz Rigormortiis #75989 üzenetére
Jöjjön hát az S3. Meglátjuk mit szólsz hozzá...
-
ViZo72
tag
Ha már ennyire téma a "három test", itt egy hosszasabb írás, hogyan született meg a Netflixes verzió ötlete.
(Nem tudom, hogy itt linkelte-e valaki korábban vagy a junkie oldalon, de érdekes lehet sokaknak.)[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz Tasunkó #75791 üzenetére
A kínaival én is megküzdöttem, nem egy pörgős darab, kell hozzá türelem (néha bele is aludtam) de utólag azt gondolom jó volt ez így, érdekes volt számomra. ("
Human computer" érdekes volt :-) ).
Viszont az 30 rész és állítólag még csak a bevezetés, alapozás hiszen a háromból csak az első könyv feldolgozása ha jól tudom. (Nem olvastam a könyveket.)
Mi lesz a többivel, lesz valaha folytatás? Én nézném, de így nincs lezárva, sőt...
A Netflixeset is megnézem hamarosan, látványra biztos jobb, de kicsit tartok az átdolgozástól, főleg mivel csak 8rész lett. -
ViZo72
tag
válasz Rigormortiis #75726 üzenetére
Jó érzés Patrick Stewardot a képernyőn látni. És kb ez is a legfőbb pozitívuma.
Pontosan ezt gondoltam a Picard első évad után én is.
Ha ez Neked elég, akkor folytasd a második és még inkább harmadik évaddal, mert ez az érzés csak erősödni fog, miközben a sztori nem lesz jobb (szerintem).
Ez a "régi" színészek jutalomjátéka/végjátéka ebben a történetben, csak miattuk volt értelme megnézni számomra. (Meg persze azért, mert űrhajós scifi.)
Mondjuk nem annyira az erős színészi játék miatt, inkább a nosztalgia miatt.
Sajnos megöregedtek ők is, nem csak a valóságban hanem a sorozatban is.
(És legalább nem maszkírozták őket fiatalra.)[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz tibbike01 #74327 üzenetére
The Man in the High Castle
Alternatív világ: német+japán világuralom a 2. világháború után + némi misztikus/sci-fi szál, ami csak később indul be. De többet erről nem mondhatok, a trailer is sejtet valamit (olyan 1 perc körül)...
Drama+thriller+scifi címkéket kapott, viszont néha elég lassú folyású, főleg az első évadot (de legalább az első részeket) túl kell élni, mert ott még nagyon nem sejted, hová fog ez kifutni...
Én minőséginek mondanám, sok jó színészi alakítás van benne (szerintem).[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz xavix13 #74125 üzenetére
#Melorin
Alábbiakat én is tudom ajánlani, ezek nekem is nagyon tetszettek de persze nem való mindenkinek ez a műfaj (sem).
Mindkettő alternatív történelem + sci-fi is, szerintem nem rossz kombó.For all mankind (ezt most is fut): űrverseny egy kicsit másképp, amolyan mi lett volna ha... A 60-as évektől kezdünk, aztán ki tudja meddig megyünk az újabb részekkel. Ami tetszett, hogy nem amolyan Star Wars-os űrtechnikát vizionál, hanem szinte hihető a bemutatott technikai fejlődés a mostani szintünktől... (A hibák felett meg szemet hunytam, mivel nagyobbrészt meg tetszik. Kicsit több a családi dráma mint kellene, az újabb részek meg hozzák a ma kötelező megfeleléseket, ez kissé erőltetett...)
The Man in the high castle -> 2. világháborút a németek nyerik, az utána következő időszakban játszódik leginkább a mai USA területén, de persze némi rejtéllyel fűszerezve. (párhuzamos világ?). Nehezen indul, sokszor lassú is de rá lehet érezni...
Rufus Sewell szerintem zseniális a The Man in the high castle -ben de ez a nehezebben fogyasztható darab a témája miatt is. Ebből pl. sosem vártam igazán a következő évadot, de ha belekezdtem, akkor már érdekelt, hogyan tovább.Mindkettőben vannak jó színészek és nem mindig a főszereplő (színész) a legjobb.
Van úgy, hogy egyszerűen a megkedvelt szereplők/színészek miatt is nézi az ember, akárhogy is alakul a történet...[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz nincsnév007 #72428 üzenetére
Vagy próbáld így, idézőjelek között, így talán jobb: "a király"
-
ViZo72
tag
válasz -FreaK- #71019 üzenetére
Én is láttam.
És egyetértek vele: #71022 volandyNem rossz, de csak pár rész után fogtam fel, hogy ez nem egy akciódús sci-fi lesz, hanem inkább egy lehetséges jövőkép felvázolása a klímaváltozás hatásai mellett...
Nem annyira szórakoztatni akar, hanem inkább elgondolkodtatni, hogy mi lehet velünk a jövőben (az emberiséggel, az élővilággal) ha így folytatjuk a környezetrombolást.
Gyanítom ezért vannak benne a "nagy nevek", mert valószínűleg ezek a színészek is mellé álltak ennek az üzenetnek.
Talán újra is nézem ennek tudatában.[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz ggeleven #70333 üzenetére
Haha.
Stargate golf
Vicces epizód volt de talán még spoilerbe sem kell tenni, nem mond semmit az egész történetről..."nagyon szerethető volt anno".
Így utólag valóban ez lehet a jó kifejezés. :-)
Szimpatikus főszereplők/színészek, bár nagyon nagyot nem kellett alakítaniuk.
Mai szemmel pedig nyilván gyengécske a technikai megvalósítás.A folytatás Stargate Atlantist is szerettem, sőt kimondottan tetszett a több "űrbéli" akció és jó kis csapat állt össze ott is.
(Bár sokáig haragudtam, hogy a komplett SG1 csapat már nem jutott el Atlantisra, pedig megérdemelték volna, hogy ott folytassák.) A Stargate Universe pedig akár jó is lehetett volna, de az már nem nagyon ragadott meg sajnos.
-
ViZo72
tag
válasz V.Stryker #70218 üzenetére
Egyetértek, bár Nekem még 2 rész hátravan.
Abban is, hogy izgalmas, meg fordulatok is vannak benne, meg abban is, hogy tele van hibákkal.
Azért a szokásos megoldások (váljunk szét-> tuti baj lesz; legyen egy informatikus a csapatban-> nélküle nem boldogulnának) itt is megvannak...Hibák közül -legalábbis eddig- nálam most az a legnagyobb butaság, hogy a konténertelepen egy daruról lövöldöznek rájuk, főhőseink meg ahelyett, hogy maradnának fedezékben a "millió" konténer között, kiszaladgálnak elé, hadd lőjjön célba a gonosz. Magyarázat: "nem maradhatunk itt örökké". Miközben már hívtak erősítést és a legjobb helyen vannak fedezékben ha nem bénázzák el. Másrészt meg a gyilkos csaj mit várt mikor felmászott? Egyrészt láthatta, hogy ezer helyre tudnak előle bújni, másrészt odafent Ő is csapdába esik ha nem lő le mindenkit. Harmadrészt. Akit végig üldözött, az ottmaradt egyedül a kocsiban mikor a többiek bementek a telepre és azt bérgyilkosunk végignézte. Miért nem a főhősnőnket nyírta ki először és aztán ment a többi után?
Szóval akik nem kényesek hibákra annak ajánlható.
Én a 7.5/10-et is megadom. :-)[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
Lidia ügyvédnő
IMDB
Valós személy ihlette kitalált történetek az 1890-es évekbeli Olaszországból.
Lidia Poët volt Olaszország első női ügyvédje, ennek állít emléket ez a sorozat.
Nem is a bűnügyi eseteken van a hangsúly, hanem azon, hogyan próbál boldogulni abban a világban egy fiatal, jogot végzett nő, ahol minden fontosabb munkát csak férfiak végezhetnek. Akkori nézet szerint a nők egyszerűen alkalmatlanok erre.
Ő persze szembe megy mindenkivel, hogy bizonyítson, gyakorlatilag egy lázadó személyiség (ki is lóg abból a korból kicsit), akit még a családja sem támogat ebben a harcban .legalábbis kezdetben
Bár a téma komoly, maga a történet nem annyira komor, néha még viccesnek is mondanám. Szerintem pont jó...Ami nem tetszik a történetekben, legalábbis én nem értem miért van így, hogy nem is ügyvédi munkát látunk, hanem gyakorlatilag a rendőrség helyett végzi el a nyomozói munkát és így menti meg az ügyfeleit. Tárgyalótermi szócsatákra tehát nem kell számítani, odáig nem jutnak el az ügyek, legalábbis, az első évadban, de ennek is megvan az oka. (Kis történelmi érdekességek: a holttesteket a tetthelyen akkor még nem fényképezik, hanem lefestik, ujjlenyomatvételről csak főhősünk hallott (mint új technológia), hazugságvizsgáló kezdemény már megjelenik de persze nem hisznek benne...) A színésző -Matilda De Angelis- simán elviszi a hátán az egészet, miatta érdemes nézni.
A technikai megvalósítás szerintem szintén rendben van.
6 rész az első évad, annyit megér, remélem lesz folytatás és ha lesz, remélem nem a nyomozós irányt viszik tovább, hanem tárgyalásokon, szemtől szemben nyomja le a kételkedő, lenéző férfi ellenfeleket. Ez lenne még érdekes és szórakoztató folytatás, a nyomozást hagyjuk meg Columbo-nak...[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz Pitterix #69810 üzenetére
Egyetértek, nekem is tetszik/tetszett (2 rész még hátra van nekem).
Talán kicsit elhúzták, először azt hittem csak nyolc részes és gyorsan ledarálom, de aztán amikor kijött még 8 rész, akkor megijedtem, hogy ezt túltolták, hiszen már rég látszik hogy sima ügy tudjuk mi lesz a vége.
De azért nem volt ez rossz, jól megkavarták benne a dolgokat.
Fura volt, hogy néha mutattak egy eseményt amiről azt hittem csak én nem értem mert biztos nem figyeltem oda, de aztán kiderült, hogy a magyarázat csak később érkezik.
A bűntényeken túl is érdekes, más világ, más kultúra, más szokások, néha kell egy ilyen "kiruccanás" ami nem a megszokott európai/amerikai világban játszódik..
Szinte kedvem támadt a GO játékhoz. :-)[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz Komplikato #67920 üzenetére
Ebből nekem az utolsó 2 rész még hátra van.
A helyszín miatt meg a rejtély miatt érdekes is lehetne, de...
Biztos, hogy nem könnyű az életük odakint összezárva de ebből itt szinte semmit nem mutattak meg. Na sebaj máshol láthattuk már, sejthető milyen ott az élet, amúgy is 6 rész nem sok idő, térjenek csak a lényegre.
Viszont...
Sok az irracionális viselkedés és ez nagyon szúrta a szemem, pedig nem keresem a hibát szándékosan.
Pl.:- Aki mellé felügyelet kellene mert nem tudni él-e vagy hal-e, azt magára hagyják. (Nyilván ebből baj lesz, ha vigyáznak rá talán nem lett volna.) - Aki viszont nem haldoklik csak hangoskodik azt bezárják, sőt még őrt is kap a zárt ajtó elé. (OK, ne csináljon még több zűrt, dehát mégsem egy gyilkosról van szó...) - Az egyik legidősebb, legtapasztaltabb, uszítja a népet, kelti a pánikot (ezért is zárták be uyge), ahelyett hogy segítene kezelni a helyzetet. Nyilván a vezetőséggel való ellentét az oka, de ez mégicsak egy vészhelyzet, nem rontania kellene rajta, ráadásul rossz öteletekkel, ha már Ő ott az egyik veterán. - Amikor a főnök szól, hogy csapatokban menjetek kutatni, NE váljatok szét, nem kell 1 perc és már többen is egyedül mászkálnak. (Nyilván ebből is baj lesz, fixre tudható.) - Keresnek valakit, vajon hová lett? Hát kimenet a lakómodulból: "Úristen, akkor bárhol lehet". Ez hangzik el egy fúrótornyon (legalábbis feliratosan fordítva). Oké, nem kicsi az építmény, de mégiscsak korlátozottak a lehetőségek. :-) - Amikor csak gyanús, hogy fertőzött az illető, akkor karantént kap, de amikor már biztosan tudni hogy fertőzött, akkor meg a "nyakába ugrik" ugyanaz a csaj, aki előzőleg karanténba rakta...
És biztos volt még több ilyen is benne, ráadásul még nem értem a végére...[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz lezso6 #67530 üzenetére
Ha a könyv alapján írod, hogy gagyi azt elfogadom, nem olvastam.
Viszont maga a sorozat szerintem nem gagyi (megvalósítás, színészi játék szempontjából), legalábbis a gagyi az nekem jóval lejjebb van. Szerintem van ebben munka rendesen.
Lehet, hogy kevesebb résszel/évaddal jobban jártunk volna, lehetett volna pörgősebb az egész. (45-60perces részekből áll, utóbbiak sokszor elég hosszúnak tűntek.)Maga a rejtély -
- sokszor háttérbe szorult de legalább nem lehetett sokáig tudni hová is fut ki az egész.a való világunkat bemutató filmtekercsek és azok származása
(A vége lett gagyi? Már nem nagyon rémlik.)Én nem bántam meg, hogy megnéztem legalább ez valami más volt mint a többi amit nézek.
De az is igaz, hogy nem egy felhőtlen, gyorsan darálós szórakozás...
Nem vagyunk egyformák. -
ViZo72
tag
És ha annak idején kimaradt volna még ott van: Vikings
https://www.imdb.com/title/tt2306299/
Sosem érdekelt ez a téma történelmileg de belenéztem és ott ragadtam.
A történet egy dolog de nagyon tetszett a megvalósítás, a színészek alakítása.
Nekem hasonló a Trónok harcához minőségben... -
ViZo72
tag
Ha érdekel az alternatív történelem/párhuzamos valóságok téma.
Egy régebbi:
The Man in the high castle.
https://www.youtube.com/watch?v=hzz_6dmv03I
(Executive producer: Ridley Scott)
Történelem: a németek+japánok nyerik a II. világháborút, utána játszódik USA-ban, amit területileg felosztott a 2 győztes fél.
Rejtély: az ellenállók rejtélyes filmtekercseket dugdosnak, melyeken egy másik világ látható.
Nem egy gyors folyású akciódús sorozat, kell egy kis türelem hozzá főleg az elején de én szerettem. Vannak benne erős és kedvelhető karakterek még az elvileg "rossz " oldalon is.Másik kedvencem (bár itt többen kritizálták):
For all mankind
https://www.youtube.com/watch?v=HZS9M52Bd_w
1960-as évektől napjainkig, sőt tovább.
Ott kezdünk, hogy a szovjetek beelőzik USA-t az űrversenyben, innen megyünk tovább napjainkon át a jövőbe...
Az I. évad nagyon tetszett, az még többnyire valóban az űrversenyről szólt, aztán később nagyon túlzásba mentek az egyéni és családi drámázással szerintem is, de mivel maga téma érdekel megnézem bármi is jön még belőle....A Te listádból a Loki szerintem az egy vicc, valami komolyabbat vártam, illetve megérdemelt volna valami komolyabbat vonalat. De akinek ez bejön egyszer megnézhető. Én már nem is emlékszem miről szólt...
Ha már Marvell, akkor:
Wandavision
https://www.youtube.com/watch?v=sj9J2ecsSpo
Furán indul, fura is marad de szerintem mindenképpen érdekesebb a Lokinál.[ Szerkesztve ]
-
ViZo72
tag
válasz jozsi252 #66658 üzenetére
Szia! (Sziasztok csak most csatlakoztam.)
Tengeralattjáró számít?
SorozatJunkie
Van egy hozzá kapcsolódó sorozat ami viszont repülős (Into the Night) elvileg az volt előbb, talán azzal kellene kezdeni, aztán következik ez.
Egyiket sem láttam még csak tervben van így ajánlani nem tudom.
(A Bárka viszont nekem is tetszett annak idején...)
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Energiaital topic
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Vírusirtó topic
- Dacia topic
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest