Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7751) DarkChild válasza Flam (#7749) üzenetére


DarkChild
senior tag

Ella-nak E-szériása van (az azonosító első betűje nem feltétlen a sorozatra utal).

(#7752) soldier2 válasza DarkChild (#7751) üzenetére


soldier2
őstag

És messze nem 290k HUF. Persze ettől egyetértek azzal, hogy az olcsóbb kategória sem kéne szar legyen. A "VAIO érzés" mint olyan valószínű tényleg nem létezik, de az FW valahogy nagyon szerethető volt. Nem tudom miért (az oldalán világító gomb pl. kifejezetten zavart). Nem mondanám, hogy hangos lett volna, de nem volt teljesen csendes sem. Melegedést pedig nem tapasztaltam (a jelenlegi E szériásomnál sem, pedig az I7 azért tud hőt termelni ha akar). Igaz ölbe ritkán vettem mindegyiket. Sem a 16,4" sem a 17" elsődleges célja, hogy ölben tartsd órákon át. Nekem desktop helyett kellett, és arra meg is felel mindkettő. Az azért érdekes, hogy itt többen a zajra, melegedésre panaszkodnak, amikor a legtöbb teszten épp ezen a téren teljesít jól a VAIO. Valóban érdemes körülnézni a futó programok között, lehet, hogy itt lesz valami ami miatt terhelve van a gép, akkor meg egyik laptop sem csendes.

Flam: hogy megéri-e a pénzt nem tudom. Nekem gondolom igen, mert különben nem vettem volna másodszor is azt. Viszont az is igaz, hogy az aleső VAIO-m az E szériás és nem az FW, lehet nem lennék ennyire fertőzött. Ugyanazért a pénzért az FW sokkal szerethetőbb volt (az is igaz, hogy az kifutó modellként leárazva volt annyi amennyiért a mostanit vettem, mondhatni új modellként).

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#7753) Ella86 válasza DarkChild (#7751) üzenetére


Ella86
csendes tag

Igen, E-széria az enyém. Amúgy megnéztem a beállításokat, energiatakarékoson vagyok, és elvileg nem "zabálja" semmi a procim. De amúgy érdekes, szerintem nem hallucinálok, és tényleg hangosabb a Samsungomnál :(, mintha mindig dolgozna, kicsit olyan erőlködés/felpörgés féle hang hallatszik alapból rajta:) Hú, fura így leírva:) az a baj, így elég nehéz elmagyarázni.

(#7754) soldier2 válasza Ella86 (#7753) üzenetére


soldier2
őstag

Csak egy ötlet. Nem lehet, hogy amikor új windowst raktál fel, akkor esetleg kimaradt valami program ami szabályozta a gép hűtését. Amikor tele volt mindenféle szemét programmal (amit valahogy minden gyártó előnynek szánva pakol a gépére) akkor is hangos volt? Én pl a TuneUpUtilities-t használom (valamiért mindíg attól félek, hogy majd akkor használnám pl a VAIO Gate-et ha már letöröltem), amivel egész szépen kigyomlálható, hogy mi mikor induljon stb

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#7755) Ella86 válasza soldier2 (#7754) üzenetére


Ella86
csendes tag

Ez jó ötlet :) Nem tudom, de lehetséges, megkérdezem majd, aki újratelepítette. De akkor én is amatőr módjára megoldhatnám? Pl. ha letöltöm, amit te írtál? Amúgy igazad van, ezeket a fura zajokat, szerintem akkor nem hallottam.

(#7756) NGA válasza soldier2 (#7752) üzenetére


NGA
addikt

Nekem is FW van, ez a második ebből a szériából, amikor az elsőt eladtam, rá 1 hétre nagyon megbántam, de mázlim volt, sikerült vennem egy másikat. Amig birja ez lesz. Hűtés tökéletes, venti nem is megy szinte, kijelző gyönyörű, bill tökéletes. Egy remekmű a formája is!

(#7757) Flam válasza soldier2 (#7752) üzenetére


Flam
aktív tag

Az én EB2Z1E-m annak idején 290k huf volt. És mindenhol azt olvasni hogy belépő kategória...

Nekem kb. két hétig nem volt zajos, aztán visszakaptam szervizből (5ször járta meg 2 év alatt) vinyó csere után - kétlem, hogy bármit befolyásolt volna- azóta zajos... kb. ugyanazt tudom mondani amit Ella86.
Nem, nem megy semmi a háttérbe, mindegy hogy gyári win vagy clean install, mindegy hogy újrapasztáztam, stb... ezek ilyenek...
Érdekes módon tesóm (sokak által szarozott) lenovoja Y560 tökéletesen működik, nem volt még szervizbe, nem zajos pedig i7 van az övébe és kb. 20k-val volt drágább. Már bánom, hogy nem olyat vettem én is. :(

(#7758) Ella86 válasza Flam (#7757) üzenetére


Ella86
csendes tag

Igen, egyetértek. Én is egy Lenovo és e között vacilláltam. Persze nem jelenthetem ki, így látatlanul, hogy a Lenovo tökéletes lett volna, de már bánom, hogy nem azt választottam. Így, hogy kb. 3hetes a Sony Vaiom, talán még el tudom passzolni egy jó árért, hogy ne nagyon érjen anyagi kár, mert egy kedvezményes kártya miatt amúgy is akciósan vettem, és plusz a majdnem 2 év garancia meg itt van rá. Azt hiszem ha ez így marad, megszabadulok tőle (ha tudok) sajnos. Nem vagyok kényes, de ha zavar valami, akkor az zavar :( Nem állítom, hogy nincs Vaio életérzés, de én nem tapasztaltam, lehet én vagyok a kakukktojás. :( De azért ez bosszantó......

(#7759) Flam válasza Ella86 (#7758) üzenetére


Flam
aktív tag

Akkor ikerkakukktojások vagyunk :D

Amúgy én azzal vigasztalom magam általában, hogy ha más márkát választok, abba is belenyúlhatok egy olyan szériába mivel a boltokba nem tudod meghallgatni vagy ha igen akkor sem biztos, hogy olyan környezeti zajok vannak amik nem nyomják el.

Sajnos legtöbbször csendes szobába használom a gépet, ezért még inkább hallható. Ha melóba használom ott van minimális alapzaj a nyomtatók, gépek miatt így ott nem zavaró a zaj szintje, illetve az enyém a többi eb2z1e-hez képest valamiért jobban melegszik, nem sokkal, csak pár fokkal és az pont elég ahhoz hogy ne 2300on pörögjön a ventilátor hanem 2500 körül.

(#7760) h1ght3chzor válasza Flam (#7757) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Nekem is ilyen laptopom van, de szervizbe sose kellett vinnem, a ciripeles zavar csak de az a turbo Intel proci miatt van... Alapjáraton alig megy venti, ha nem csak internetezek akkor van zaja.

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#7761) Solar_Wind válasza h1ght3chzor (#7760) üzenetére


Solar_Wind
senior tag

Nálam még csak nem is ciripel.

(#7762) Flam válasza h1ght3chzor (#7760) üzenetére


Flam
aktív tag

Ciripelésbe beletörődtem már. Az intel hiba, független a sonytól. HP, lenovo, dell gépek ugyanezzel a generációs i3-5-7-el szintén ciripel.

Zajos nekem mindenhogy. Amúgy meg már az is gáz szerintem , hogy egy sima weboldal meghajtja ezt a gépet.
Filmezés közbe is hangos nekem, annak ellenére, hogy 5%-os cpu használat van kb.

[ Szerkesztve ]

(#7763) h1ght3chzor válasza Flam (#7762) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Ezt a ciripelést úgy lehet megszüntetni, hogy kikapcsolod a biosban, hogy ne legyen turbo mode, alacsonyabb lesz az órajeled, de legalább nem ciripel.

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#7764) Flam válasza h1ght3chzor (#7763) üzenetére


Flam
aktív tag

C3/C6 support-ra gondolsz bioson belül? Mert azt anno belerakta a sony egy bios frissítésbe és amikor sokan panaszkodtak akkor azt mondták, hogy azt ki kell kapcsolni és csökken a ciripelés hangja.
Tény és való, hogy csökkent is, viszont ha kicsit megterheled a cpu-t akkor megint előjön a hang.

(#7765) h1ght3chzor válasza Flam (#7764) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Nem tudom sajnos mi a neve, rég állítottam be. :(

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#7766) DarkChild


DarkChild
senior tag

Azért a Lenovoknál sem "arany" mindegyik :U A ThinkPad széria legendásan kiváló (mondjuk azért az árért akkor már inkább VAIO S :D ), de az IdeaPad modell-család... hát az olyan amilyen :U Nyilván ott is vannak remek darabok, meg vannak kevésbé jók - árcédula függvénye.
Na és ezt sem árt tudni.

[ Szerkesztve ]

(#7767) soldier2 válasza h1ght3chzor (#7763) üzenetére


soldier2
őstag

A ciripelés alatt azt a zajt értitek ami ahhoz hasonlít mintha mozdulna a fej a DVD olvasóban. Nem felpörög, csak egy halk klatty néha néha? Nem túl zavaró, bár jó tudni hogy mi az oka.

Esetleg valakinek ötlete az átállított NumPadon visszaállítására?

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#7768) h1ght3chzor válasza soldier2 (#7767) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Nem ezt értjük. Amire te gondolsz, szerintem a merevlemez hangja, és ha az klattyog az már halálát jelzi, szval vigyázz vele.

Mi tényleg a ciripelő hangra gondolunk, mintha egy tücsköt direkt beépítettek volna. :DDD

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#7769) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Sziasztok!

Következő lenne a gondom, adott egy Vaio SVE1712v1eb notebook, és a wifi szarakodik rajta, későn észleli a kapcsolatot, vagyis nem úgy megy mint lan kábelen. Win8 van rajta, a honlapján lévő smart network leszedtem, de nem engedi telepíteni, feljön egy ilyen kis kék csík, és közli velem nem telepíthető. Persze nincs semmi biztonsági eszköz hogy emiatt csinálná, vagyis mindent kiiktatam de mégsem, és természetesen Win8-ashoz valót próbálok telepíteni, vagyis a honlapon nincs is más lehetőség.

Valami ötlet?

(#7770) B-L-A-C-K válasza B-L-A-C-K (#7769) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Na valaki erőltesse meg a buksiját, és írjon nekem...:)

(#7771) Luser2000 válasza B-L-A-C-K (#7770) üzenetére


Luser2000
addikt

Nekem is 1712-es van, de semmi bajom nincs a wifivel. Nem lehet, hogy túl telített a csatorna, amin dolgozni szeretne? (Van sok más hálózat is a közelben? Sok eszköz kapcsolódik). Ne a gépben keresd a "hibát", hanem a routert próbáld másképp konfigurálni. SZERINTEM.

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#7772) lacko22 válasza B-L-A-C-K (#7769) üzenetére


lacko22
aktív tag

Szia. Vagy esetleg ha netán TP-link routered van és b g n mixed üzemmódba állítod akkor az se működik jól. Csak N módba kell állítani és meggyorsul, persze neked nem biztos hogy ez a hiba. Meg 12-13 as csatornára ne állítsd a routert.

(#7773) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

lacko22, Luser2000:

Sajnos a kapcsolat az jó, mert minden wifinél ezt csinálja (több helyen próbáltam) amúgy informatikus vagyok, szóval ne ezekben keressük a hibát, egyértelműen hardveres, vagy szoftveres géphiba... De miért van az, hogy a gyári oldalon fent lévő Win8 drivereket nem tudom telepíteni :F

Amúgy elég vicces ez a Sony, nem az enyém a gép de én biztos nem vennék ilyet közel 400 ezerért. A tulaj elmondása szerint felhívta a Sony-t, hogy csinálják meg, mondták telefonon telepítse újra a drivert, ha ez nem megy az egész win8-at (segítenek hogy kell annyi), ha ez se oldja meg a problémát elviszik, nem tudom milyen országba, és ha megállapítják nem hardvere hiba, csak szoftveres akkor fizetned kell 105 eurót mert feleslegesen hurcolászták. Ez így van? Mert ha igen tényleg nevetséges, egy ilyen kategóriájú Dellnél kijönnek ahová mondod, és megcsinálják helyben a gépet.

(#7774) B-L-A-C-K válasza B-L-A-C-K (#7773) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Na úgy néz ki jó lesz a vírusírótó kavart be (Norton internet Security 2012). :N

(#7775) Flam válasza B-L-A-C-K (#7774) üzenetére


Flam
aktív tag

informatikus mi?! :D :P

(#7776) B-L-A-C-K válasza Flam (#7775) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Rendszerfelügyelet...

Bár nem tudom mi ilyen vicces, ilyen géppel még nem volt gondolom, illetve soha sehol se tapasztaltam olyat hogy ilyen wifi hiba esetén ez a Norton vírusirtó kavarjon be...De fél nap után csak rájöttem...:/

[ Szerkesztve ]

(#7777) B-L-A-C-K válasza B-L-A-C-K (#7776) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

*gondolom dolgom

(#7778) lacko22 válasza B-L-A-C-K (#7776) üzenetére


lacko22
aktív tag

Én egy Avast vírusírtót távolítottam el egy gépről mert be se töltött tőle :). De ha pl két vírusírtót tesz fel az ember egy avastot meg egy NIS-t akkor a Start menü nem tölt be pl volt már ilyen is....

(#7779) DarkChild válasza B-L-A-C-K (#7774) üzenetére


DarkChild
senior tag

Ezzel kellett volna kezdeni, hogy "Norton" :P
Komolyan mondom, még élő emberrel nem futottam össze, aki ne szidta volna a Norton biztonsági csomagokat. Nem is értem, hogy egy ilyen múltú cég hogyan adhat ki egy ilyen erőforrás-zabáló, mindennel összeakadó... terméket... és mindezt nem kevés pénzért!

Egyébként a szervizt illetően valóban így van: fel kell hívni a Sony "hot-linet" ha hiba van, aztán egy futár jön a gépért, elviszik Belgiumba, javítják, aztán futár hozza vissza.

(#7780) DarkChild válasza lacko22 (#7778) üzenetére


DarkChild
senior tag

Érdekes, Avastra elég sokan panaszkodtak Windows 8 alatt, de nekem speciel semmi gondom vele...
Teljesen jól működik :B

[ Szerkesztve ]

(#7781) h1ght3chzor válasza DarkChild (#7780) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Avasttal az a baj, hogy rengetegszer beriaszt...

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#7782) junior11 válasza DarkChild (#7779) üzenetére


junior11
veterán

Nekem fél évig volt Norton AV, semmi gond nem volt vele :).

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#7783) B-L-A-C-K válasza DarkChild (#7779) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Megmondom őszintén azért nem gondoltam rá elsőre, hogy ez lehet a gond mert soha nem használtam Nortont. Itthon Nod32-es használok évek óta, a cégnél meg Mcafee van ezekkel sose volt semmi gond.

Viszont ha ez a Sony gariztatás így van, elég röhej főleg egy ilyen árkategóriánál, kategóriánál...

(#7784) koxkids


koxkids
őstag

Sziasztok !

Az szerintetek normális jelenség, ha a laptopot este lehúzva a tápról, és kikapcsolva, 9 óra elteltével az akkumulátor szintje 26%-ot csökkent ?!

Ha csak alapból lehúzom, másodpercek kérdése és 90%-on van.
Nem lehetne valamit tenni hogy a 80% feletti tartomány "megerősődjön"?
A 2 órás vonat utat nem bírja ki kis netezéssel.

Régen használtam a Sony energiagazdálkodási programját, melyben 80%-ra engedélyeztem a feltöltést, de a gyors merülés miatt kikapcsoltam, hogy több-ről tudjon "esni" a szint.

Típus: VPCEB1E1E

(#7785) Flam válasza B-L-A-C-K (#7783) üzenetére


Flam
aktív tag

szimplán csak szívtam a véred, nehogy magadra vedd! :))

Belgium most már? Régen Berlinbe vitték a gépem. Attól függetlenül, hogy külföldre viszik, az a sony mellett szól, hogy igen gyorsan intézik. Feladástól számított 1-2 munkanap alatt szállítja a UPS, szervizbe szoktak csak ülni rajta.

Én pl. semmilyen vírusirtó/keresőt nem használok

(#7786) Flam válasza koxkids (#7784) üzenetére


Flam
aktív tag

Normális lehet, ha sokat használtad akksiról, meg ha már idősebb 2-3 éves gépről beszélünk.
Nekem sem bír túl sokat, netezéssel kiegyensúlyozott módba némi youtubeozással összekötve kb egy-másfél órát bír max. úgy hogy ssd van benne és wifizek, külső egérrel.

(#7787) koxkids válasza Flam (#7786) üzenetére


koxkids
őstag

Olyan sokat azért nem ment csak akksiról,de ha asztalon van is benne van az akksi.
2010 májusi a gép, szóval akkor lehet ez a baja.

Szerintetek megéri bele új akkumulátort venni? Néztem gyárit,de horror áron van egy nagyobb kapacitású.

(#7788) soldier2 válasza koxkids (#7787) üzenetére


soldier2
őstag

Azt, hogy megéri-e neked kell eldöntened. Ha sokat használnád akkuról és cserét sem tervezel hamarosan akkor igen. Ha a Jézuskától újat kapsz akkor már nem annyira. Az akku meg tönkremegy ha használod róla a gépet, ha nem. Legkevésbé az árt neki, ha kb félig töltve elteszed, havonta lemeríted feltöltöd (én legalábbis ezt olvastam több helyen is, szakértője nem vagyok). Én ezt kb 1-2 hónapig csináltam, mikor megvettem (hetente 1-2x kellett akkuról használnom csak), de mivel túl sok macera volt, és rendszerint elfelejtettem feltölteni, így hagytam a francba. Mire az akku gyengülni kezdett (2-3 év) ellopták a Drágaszágomat. A jelenlegivel meg nem foglalkozom.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#7789) koxkids válasza soldier2 (#7788) üzenetére


koxkids
őstag

Értem, köszönöm :)
Gép cserét majd tervezek, de még a Jézuska nem hoz. 1-2 éven belül szerintem rászánom magam a cserére :)
Szóval akkor marad így.

(#7790) soldier2 válasza koxkids (#7789) üzenetére


soldier2
őstag

1-2 év épp az az idpő amire azért már megéri. Főleg ha sokat vonatozol. Hétvégi hazautazásra nem biztos, de ha naponta vonatozol és van hely a vonaton (amelyikkel azon egy tabletnek sincs :D) akkor érdemes lehet beruházni egy újba. Utángyártottat kapni olcsóbban, nem fogja annyit bírni mint az eredeti, de 1-2 évig elmegy.
Biztosan van akku topik. Nézz szét esetleg ott, mit ajánlanak. Az enyém ilyen szempontból reménytelen. i7-es procit 17" monitorral energiával ellátni egy üzemanyagcella lenne képes. Talán.

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#7791) jfcvfc


jfcvfc
tag

Üdv! Van egy sony vaio laptopom ami a mai napon a "S.M.A.R.T. Hard Drive detects Error.
Please consider to back up the hard drive." felirattal állt fel. A problémám hogy természetesen nincs biztonsági mentés meg visszaállító lemez készítve. :D Ha esetleg a vinyó ment tönkre hogy tudok rá varázsolni egy win 7-et (persze a hivatalosat) ? tipus VPCEE3E0E. A laptopot nyertem és semmi lemez nem jött hozzá.
Köszi. :D

(#7792) FefeeX


FefeeX
veterán

Adott egy Vaio YB, amiben gyári rendszer klónozva lett egy 830as Samsung SSD-re, és épp ez van benn most. (illetve két ilyen gép is van, csak az enyémnek nincs problémája); a gép szórakozik valamiért, pl ms office nem települ fel, kéri a rendszergazda jogot aztán semmi, egy Transcend pendrive csatlakoztatása után elszáll a rendszer, durva lassulásokat produkál, windows nem települ az SSD-re sem pendriveról, sem DVDről, csak acronissal visszaállítva, viszont a HDTune az SSD smartból azt mondja hogy tökéletes... Kicsit kiakasztó már ez...

(#7793) lacko22 válasza jfcvfc (#7791) üzenetére


lacko22
aktív tag

Hello. Letöltesz egy win 7 megfelelő verziót ami a laptop aljára rá van írva pl: Win7 Home Premium és beírod a laptop alján található eredeti serial számot amivel tudod aktiválni. Nekem is így van felrakva és működik eredeti.

(#7794) jfcvfc válasza lacko22 (#7793) üzenetére


jfcvfc
tag

Köszönöm válaszod! Nekilátok.

(#7795) humax válasza B-L-A-C-K (#7769) üzenetére


humax
senior tag

szia
milyan a hangszoroja? szepen szol?
porobaltal ra telepiteni a w 7?

Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

(#7796) B-L-A-C-K válasza humax (#7795) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Szia!

Sokat foglalkozok notikkal, + itt fórumon is sokat foglalkozok gépajánlásokkal, Sony-t általában kerülöm, mert mint tudjuk inkább a márkát kell megfizetni. Ez véletlenül került hozzám miután állítólag 2 hozzáértőnek sem sikerült megcsinálnia, gariba meg nem akarta küldeni az illető.
Megmondom őszintén egyáltalán nem voltam elájulva tőle, egy majdnem 400 ezer forintos gépről beszélünk, anyaghasználata nem nagy szám, hangszórói jól szólnak, de ugye egyik noti hangszórói se ajánlatos nagyon nagy zenehallgátasra (legyen ez Dell/Sony/HP akármi...), attól függetlenül hogy pl JBL hangszórók vannak benne vagy bármi más jó minőség...Egy ~5 ezer forintos pc hangszóró szebben szól. A Sony garanciát nem ismertem, de ezen is megvagyok lepődve mi gyenge, tudásban meg ~400 ezer körül szintén gyengének tartom. Ilyen áron sokkal erősebb vga-val lehet venni gépet, és 2x jobb anyaghasználattal, illetve sokkal jobb garanciával.
Ha meg valaki azért vesz Sony-t mert az van ráírva hogy Sony Vaio annak csak gratulálni tudok.

Nem próbáltam rárakni win7-et....

[ Szerkesztve ]

(#7797) jfcvfc


jfcvfc
tag

Üdv! Sikerült telepítenem win7-et a gépen lévő seriallal. Viszont mivel winchestert cseréltem így nem tudom a sony-s cuccokat visszarakni. Tud esetleg valaki segíteni? Tudom hogy a honlapjukon fenn vannak a szoftverek de csak a vaio care meg a vaio control center ment rá. Ja meg a ethernet se megy és nem tudja telepíteni a honlapon lévő fáljból. Köszönöm.

(#7798) tmtr


tmtr
csendes tag

Sziasztok!

Tegnap vásároltam egy SVE1512E6EW laptopot, Windows 8-cal.

A gondom az, hogy nem tudom beüzemelni. Addig eljutottam, hogy fiókot kért regisztrálni, megadtam az adatokat (e-mail, jelszó). Ezek után csak egy fekete képernyő fogad és a win már nem is települ. Az egér mutató nyila mozog, de mást nem tudok vele csinálni.

Tudtok segíteni, hogy mit is kellene tennem? Elronthattam valamit?

(#7799) Flam válasza Flam (#7690) üzenetére


Flam
aktív tag

Na...
Sikerült kicserélni a ventilátort és újrapasztáztam a gépet is. Tapasztalataim vegyesek.

Az ezzel kapcsolatos hozzászólásomban linkelt termékek közül egyedül a hőpaszta ami valóban jobb, szebb, viszont a ventilátor amit ebay-ről rendeltem, egy kalap szar.
kb fél órát ment vele a gép, majd kicsit meghajtottam és fogta magát kikapcsolt, be se tudtam kapcsolni, max a boot-logóig.
Véleményem szerint kisebb teljesítményű mint a gyári ezért nem volt 100%-ig kompatibilis. Az biztos viszont, hogy amíg ment vele addig szépen csendbe (nem volt az a búgó, süvítő hangja mint a gyárinak).

Pasztával a Noctua-hoz képest az Arctic cooling kb. 2°C-ot javított. Ez az arctic cooling csomagolásán lévő táblázat szerint a "gyári" különbség.

Azért nem adom fel, úgyhogy ha valaki lát vagy talál valami EB2Z1E-hez való ventilátort akkor ossza meg velem kérem.

[ Szerkesztve ]

(#7800) tmtr válasza tmtr (#7798) üzenetére


tmtr
csendes tag

Na ,megoldódott. A Microsoft fiókkal volt valami gond. Később szó nélkül elindult.

Van azonban egy másik kérdésem: win 8-hoz valóban nem adnak termékkulcsot? A laptop alján nincs a szokásos kódmatrica. MM-ben vettem, ott azt mondták h már ehhez nem kell.
Telepítés során nem is kérte.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.