Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8201) veector válasza littlemamba (#8200) üzenetére


veector
senior tag

Nem, de semmelyik másik F gombbal se.

(#8202) veector


veector
senior tag

Megoldottam a problematikát.
Kis agyalás után úgy döntöttem hogy nem az SSD-n van ez a dolog.
Tesztelni akartam ígyhát készültem egy B tervvel is hátha vmit jól elrontok (legacy mode, external device engedélyezve, szóval oprendszer nélkül nem maradok).
Bootoltam egy live debiant és wipeoltam az SSD-t.
Még mindig működik ez a Vaio Care Rescue Mode.
Öröm és bódottá

(#8203) UserPeter válasza veector (#8194) üzenetére


UserPeter
csendes tag

Küldtem egy pár emailt magyar sony szervizeknek, de mindenki lepasszolta, nem tudják (akarják?) beszerezni, szal marad a külföldi beszerzés.
A terméket megtaláltam angol, német, olasz boltokban, de vagy nem szállítanak ide, vagy 20-30 euró csak a szállítás.
Szerintem az a megoldás, hogy egyszerre többet rendelünk, összeállunk páran, akiknek kell, és összedobjuk a szállítási költségeket.. :)

(#8204) Mr.C


Mr.C
őstag

Üdv!
olvasom itt a topikot, mivel a VPCSB4L1E laptopra (amin win7 van) szeretnék felrakni win8at. Viszont látom hogy nem is olyan egyszerű mint egy PC-re feltenni. Vaio Care meg a hasonlók nem érdekelnek, csak a fizikai gombok és a bill. kombinációk működjenek. Találtam egy hsz-t ami leírja milyen sorrendbe kell feltenni a külömböző programokat hogy minden klappoljon. De előtte )még mielőtt belevágnék) kérdezem, szerintetek érdemes ennyit vesződni vele, hogy új rendszert rakjak fel vagy csak egy sima javítást ajánlotok (most nem a win8ról kérek véleményt, hanem a belefektetett energiáról)
Remélem érthető amit írtam.
Köszönöm a válaszokat!

sudo rm -rf /*

(#8205) kopter73


kopter73
csendes tag

SZiasztok.Egy kis segitséget szeretnék kérni.A probléma a kovetkező:Sony vaio PCG-9E1M tipusu készülékről van szo/tudom hogy nem mai darab/.A gép lefagyot és a bekapcsoló gombal lett leállitva,azota nem reagál semmire,Bootmenü,biosz semmi csak a fekete kijelző.Gondoltam hát ha valakinek van valami ötlete?Köszi.

(#8206) littlemamba válasza Mr.C (#8204) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Szia, nekem majdnem ugyanilyen gépem van, talán 2-3 hónappal jöhetett ki korábban az enyém: VPCSB2L1E. (+ 4GB ram utólag). Igazából nekem eddig csak upgraddel jött össze a dolog, de az is igaz, hogy nem vesződtem sokat a tiszta telepítéssel. Egyszer megpróbáltam, de döcögött a driver történet. Szóval csináltam egy rendszer visszaállítást win7-esen (+ legyalultam a care féle lassítókat :-P), utána meg upgarddel a win8-at. Így minden jól működik, viszont amondó vagyok, hogy nem lehetetlen a másik verzió sem.

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#8207) Mr.C válasza littlemamba (#8206) üzenetére


Mr.C
őstag

értem köszönöm!
és az upgrade-hez is meg kell venni a win8at ugye?

sudo rm -rf /*

(#8208) littlemamba válasza Mr.C (#8207) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Igen

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#8209) hatter


hatter
tag

Sziasztok!

Adott a laptopom: SONY VAIO vpceh1l8e. Egy 19colos monitorra rákötöttem és a max felbontás 1280x768 amit be tudok álltani. A monitoré viszont 1280x1024. A problémám ez, hogy nem tudom, hogyan állitsak be a laptopon 1280x1024-es felbontást? Leszedtem a legújabb Intel HD Graphics 3000 drivert de nem tudok nagyobb felbontást akkor se beállitani, valakinek valami ötlete lenne?
Köszönöm!

(#8210) lacko6


lacko6
senior tag

Üdvözlet.

Ezt szeretném megvenni.Megérí.e? 150e ft lenne. Europai modellbe mennyibe kerülne?

Sony VAIO Fit 14E SVF1421A1J

PC model name Sony VAIO Fit 14E SVF1421A1J (2013 summer models)
The OS Windows8 64 bits
CPU Intel Core i3-3227U (1.90GHz)
Memory 4GB (4GB *1)
Display There is no 14 type wide liquid crystal (1,366*768) touch panel function
Graphic Intel HD graphics 4000
Storage HDD approximately 500GB (5,400 rounds)
Drive DVD supermarket multi-drive
Color Black
Word processor, spreadsheet There is no Office
Others Japanese keyboard (the image becomes the English letter keyboard.) The product to send becomes the Japanese keyboard;).

[link]

(#8211) hatter válasza lacko6 (#8210) üzenetére


hatter
tag

Szerintem nem éri meg, procija lehetne erősebb is.

(#8212) janika226


janika226
csendes tag

üdv a
Sony vairro sve1713a6w
laptopba hogy lehet belépni a bios-ba szeretném a boot sorrenbet beállitani

(#8213) hatter válasza janika226 (#8212) üzenetére


hatter
tag

F8 vagy F2 asszem ha a Delete-vel nemjó.

(#8214) Hektor_Man


Hektor_Man
csendes tag

Sziasztok! Nagyjából 1,5 héttel ezelőtt vásároltam itt a PH Aprón egy Sony Vaio SVE14A1V1EB típusú notebook-ot. Rengeteg Vaio-s hulladék volt rajta, a sebességgel rendkívül elégedetlen voltam, jobbnak láttam egy újratelepítést. A Sony hivatalos weboldaláról az eSupport-on keresztül leszedtem az összes, a tökéletes működéshez elengedhetetlen driver-t, majd mindent szépen feltelepítettem, beállítottam. Kb. 15 perc használtat után kaptam egy kellemetlen hibaüzenetet: "A telepített akkumulátor nincs megfelelően csatlakoztatva a számítógéphez, vagy nem kompatibilis azzal. Kattintson az "OK" gombra a számítógép hibernálásához, majd távolítsa el és helyezze ismét vissza az akkumulátort." Nem tudtam mire vélni, biztosan jól helyeztem el benne az akkmulátort, ennek ellenére követtem a hibaüzenet utasítását, 4-5 próbálkozás után se történt változás, a hibüzenet maradt. Gondoltam akkor kiiktatom a rendszerből a hibás elemet, és lám: a gép villámgyors lett, egy i5-4GB RAM-HD7670M hardverektől elvárható sebességgel használom a notebook-ot ebben a pillanatban is, csak éppen akksi nélkül. Valaki tudna erre valami ésszerű magyarázatot adni? Előre is köszönöm! - Viktor

(#8215) applause válasza Hektor_Man (#8214) üzenetére


applause
aktív tag

Korábban már volt szó róla.

Telepítési hiba, ISBUtility nem lett jól telepítve. Meg kellene próbálni msconfigban az ISBMgr.exe futását leállítani és letiltani átmenetileg, míg javításra nem kerül.

samsung A54 5G, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300

(#8216) simonlaci55


simonlaci55
tag

Hello, ebbe a laptopba lehet vga-t cserélni? Sony Vaio VGN-AR770

Simon László

(#8217) TBMC


TBMC
addikt

sziasztok!

segítségeteket szeretném kérni! 1 napja vásároltam egy sony vaio s SVS1511C5E gépet, gyárilag win8al, viszont olasz, mert itthon nem gyártották a gépet. De multilanguage a windows így ezáltal magyar.
viszont a gyárilag telepített windows 8, valamiért elég lassúcskának bizonyul, ahhoz képest, hogy i5 3210m van benne, 8gb 1600mhz rammal.

feltettem egy másik partícióra, egy szűz szintén eredeti win8at, és iszonyatosan gyors az előre telepített win8hoz képest, viszont a probléma az, hogy a sony oldalán talált driverek nagy része valamiért nem működik a szűz win en, továbbá az oldalukról is hiányzik még jócskán driver :( mert se az ips képernyő kezelője, se a bill világítás és még megannyi más driver is hiányzik.

valaki tudna esetleg segédkezni, honnan tudnám beszerezni a gyári drivereket?

:R

markbellus.hu 

(#8218) simonlaci55 válasza simonlaci55 (#8216) üzenetére


simonlaci55
tag

De ennél is kiváncsi lennék, hogy cserélhető-e : Sony Vaio VGN-FW21Z

Simon László

(#8219) TBMC válasza TBMC (#8217) üzenetére


TBMC
addikt

a drivereket itt (katt) találtam meg hozzá csak, mi lehet az oka annak, hogy e supporton nem találom meg magát a gépet sem? :F

markbellus.hu 

(#8220) marilllyo


marilllyo
veterán

Sziasztok!

Vaio EB3S1E notim van. Egy ideje olyan butaságot csinál, hogy kb. 12 óra használat után(nem feltétlenül egyhuzamban Nagyjából másfél naponta 1x. ) bontja a wifit és nem tudsz visszakapcsolódni hozzá sehogy. Újraindítod a gépet és voila újra működik. Nem sűrűbben. USB-s wifi adapterrel nem csinálja, hálókábelről detto tökéletes. Gondolom a hiba hardveres?!

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#8221) SeniorTilla válasza janika226 (#8212) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Nem tudom aktuális-e még.

Win8-as Vaio-nál a BIOS-ba úgy lehet belépni, ha az ASSIST gombbal indítod a gépet. A kezdő menüben megjelenik a BIOS: F2.

Simán F2-t nyomva nem tudsz belépni.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8222) SeniorTilla válasza TBMC (#8217) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Meg kell nézni melyik program terheli folyamatosan a gépedet, utána lehet tovább lépni.

Ha saját telepítéssel használod, akkor a hiányzó drivereket egy másik gépben meg lehet nézni, és úgy rákeresni, letölteni.

A lineklt oldalon egyébként elég sokminden fent van, mi az ami hiányzik?

Érdemes ezt is figyelembe venned:

"Előtelepített illesztőprogramok és segédprogramok
Ez a rész minden olyan illesztőprogramot és alap segédprogramot tartalmaz, amelyet előre telepítenek a VAIO-ra. Ezek felhasználhatók egy meghibásodott illesztőprogram újratelepítéséhez, vagy ha saját operációs rendszert akar telepíteni.
Arra törekszünk, hogy ezeket valamennyi VAIO-modellhez rendelkezésre bocsássuk.

Megjegyezzük, hogy az eredeti meghajtók gépének merevlemezén is megtalálhatók, jellemzően a C:\Windows\Drivers vagy a C:\Drivers mappában. A régebbi modelleknél a helyreállító lemezeken találhatók.

1. megjegyzés: ezekhez az illesztőprogramokhoz nem áll rendelkezésre támogatás.
2. megjegyzés: nem engedélyezett 3. féltől származó alkalmazásokhoz eredeti telepítőprogramokat közzétenni ebben a részben. Az általunk közzétett illesztőprogramok és segédprogramok az Ön VAIO-modelljének helyes működését szolgálják, nem az eredeti, előre telepített környezet ismételt létrehozását. "

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8223) SeniorTilla válasza Hektor_Man (#8214) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Megjavult az akksi probléma?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8224) SeniorTilla válasza TBMC (#8219) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A te géped egyébként nem svs15112c5e, hanem SVS1512C5E, amihez ITT vannak a letöltések.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8225) TBMC válasza SeniorTilla (#8224) üzenetére


TBMC
addikt

a gep aljan nekem ez szerepel:

svs15112c5e

de ettől eltérve, tegnap beletettem egy szuz vinyot, tettem ra egy altalam vasarolt win8at, es amint magatol feltelepitette a video kartya drivereket, mar alapbol jobb klikk utan 3 mpet kell varni mire megjelenik a menu. ezt kovetoen feltettem a vaio care-t s (korabban a sony altal telepitett win8 alol kiirtam a recovery diskeket,) betalloztam a reco diskeket, mikor drivereket akartam telepiteni, elvileg fel kellett volna telepiteni az osszes drivert ami korabban rajta volt, de az eszkozkezelo igy is kidobott 3-4 hibat.
ami meg a kisebb gond lenne, de sajnos tovabbra is lassucska szegeny :(
es mar nagyon de nagyon hasznalatra kellene :S

:R

markbellus.hu 

(#8226) simonlaci55 válasza simonlaci55 (#8216) üzenetére


simonlaci55
tag

Erre valaki irjon már pls :)

Simon László

(#8227) SeniorTilla válasza simonlaci55 (#8216) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Nem hiszem, nem MMX-es. ITT nézd

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8228) simonlaci55 válasza SeniorTilla (#8227) üzenetére


simonlaci55
tag

NVIDIA
®
GeForce
®
Go graphics card with 512MB dedicated video memory

akkor elvileg cserélhető nem? véleméyn esetleg erről a laposrol? vásárolni szeretnék egy ilyet de ha van valami vélemény szívesen meghallgatom

Simon László

(#8229) SeniorTilla válasza simonlaci55 (#8228) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Miért lenne ettől cserélhető? A cserélhető káryták MMX foglalatban vannak, annek nézz utána a neten, van-e a gépedben MMX foglalat.

Ez a gép már legalább 4-5 éves, elég öreg.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8230) simonlaci55 válasza SeniorTilla (#8229) üzenetére


simonlaci55
tag

de ha 8600m gt azok alt mxm kartyak nem? meg dedikalt az van kiirva , nem tudom azert kerdezem, aranylag olcso lenne azert érdeklődők

Simon László

(#8231) Darks!de


Darks!de
csendes tag

Sziasztok!!!
Kis segítséget kérnék :)
Vettem egy SVF1521B1EW sony lapost, és alapból win8 volt rajta leszedtem és tettem rá win7t felraktam a drivereit de lassú, gondolok itt pl arra hogy jobb klikk asztalon és kell neki 3-4 sec mire kihozza a választási lehetőségeket!
Mi lehet a probléma ?
Olvasgattam hogy driver felrakási sorrend talán de nem tudom,hogy milyen sorrendbe kellen felrakni :(
Ha vki tud ebben segíteni akkor írja meg pls!
Segítségeteket előre is köszönöm :)

http://www.sony.hu/support/hu/product/SVF1521B1EW/updates

(#8232) taxy88 válasza Darks!de (#8231) üzenetére


taxy88
aktív tag

Szia!

64 bites win7-et tettél fel?
Ahhoz ezt telepítsd fel : [link]

(#8233) Darks!de válasza taxy88 (#8232) üzenetére


Darks!de
csendes tag

aha azt :)

(#8234) Darks!de válasza taxy88 (#8232) üzenetére


Darks!de
csendes tag

64bites Win7 és itt volt a driver listába hozzá nvidia driver is de az régebbi akkor valószínűleg az a probléma?

(#8235) taxy88 válasza Darks!de (#8234) üzenetére


taxy88
aktív tag

Sok probléma lehet, talán ez lesz, meg kell próbálni.

(#8236) TBMC válasza Darks!de (#8234) üzenetére


TBMC
addikt

szia!

nálam u.ez a probléma áll fent, SVS1512C5E , de nekem a gyári sony által telepített windows 8 64bit nél is ezt csinálja, ill. szűz windowson is amint rákerül az nvidia driver... 3mpet karikázik jobb klikkre...

:(

markbellus.hu 

(#8238) SeniorTilla válasza Kalandor (#8237) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A z és svz gépeken rögtön FHD felbontáson megy a kijelző, le lehet venni és visszaállítani is.

Ha fullhd-s a panel, akkor ebben a felbontásban kell mennie. Mit látsz, névleges felbontást (tiszta a kép), vagy csükkentett (töredezett, homályos)?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8240) SeniorTilla válasza Kalandor (#8239) üzenetére


SeniorTilla
veterán

oké, de milyen a kép?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8241) artiny


artiny
őstag

sziasztok

Sony Vaio SVT1312M1ES notebookrol szeretnek kerni tapasztalatokat, Van valakinek T13 ás notija,

Kontrasjara hallottam panaszt itt a prohardveren a tesztben, nagyobb fenynel olvashatatlan a kijelzo. Hasonlo tapasztalata valakinek vagy ezt cáfolni :D ?(ez ugyan is visszatart hogy elcsereljem az enyemet egy ilyenre (egy lenovo s205, es egy hp g72 adnák érte))

(#8243) SeniorTilla válasza artiny (#8241) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Elég sok SVT13-ast eladtam már, gyakorlatilag mindegyiket kültéren, napsütésben nézett meg a vevő. A kijelzőt rendesen lehetett látni, nem volt vele probléma. 1-2 gépnél előfordult, hogy kisebb volt a fényerő, mint a többinél, nem tudom miért. Gondolom más LCD panel volt benne. Érdemes megnézned a gépet mielőtt döntesz, mert egyrészt az LCD-től és elhasználódástól is függ a kijelző fényereje (és kontrasztja is), másrészt mivel te fogod használni, ne a tesztekre hallgass, hanem a saját szemednek higgy. Olvastam én már olyan oltári nagy h*lyeségeket tesztekben, hogy megkérdőjelezem sok tesztelő szakmai hozzáértését emiatt.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8244) SeniorTilla válasza Kalandor (#8242) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ez a VGA vezérlőszoftverén is múlik, az nvidia-sok a legjobban beállíthatók. Az integrált kártyáknál ez a funkció is korlátozott, de próbáld meg frissíteni a driverét, hátha több lehetőséged lesz.

Ettől függetlenül a kijelzőket a névleges értéken érdemes használni, mert ha kisebbre állítod, még a fullhd-son is töredezett lesz a kép. 13,3-on a fullhd egyébként elég húzós :) főleg ha sokat dolgozol vele.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8246) probizz


probizz
tag

Webkamera probléma - Sony Vaio VPCEH2J1E:

Szürke és mosott a webcam képe. Ha Skype-on vagy az Arcsoft-ban beállítom alapértelmezettre az értékeit, akkor jó és színes képe van. Utána amikor elkezdem használni (Skype) egyből visszavált szürkére és mosottra a képe. Biztos, hogy szoftveres hiba, de nem találtam rá semmilyen leírást. Mit és honnan frissítsek? Mert a hivatalos oldalon nincs friss webcam szoftver.
Köszi a segítséget előre is.

[ Szerkesztve ]

(#8247) SeniorTilla válasza probizz (#8246) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A webcam használata közben előjön a kezelője is, ahol az effekteket be lehet állítani, szerintem ott van elállítva valami. Hihetetlenül hangzik, de a skype újratelepítése is megoldás lehet.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8248) SeniorTilla válasza Kalandor (#8245) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Hamarosan lesz megint ilyen gépem, amik voltak azokat elvitték. Ha megjön, megnézem majd én is mik a beállítási lehetőségek. SVZ1311-es lesz, amin win7 van.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#8249) applause


applause
aktív tag

Üdv.
Valaki próbálkozott-e már a W8.1 telepítésével?

Másik. W7 UPGRADE-t W8.1-re a W8-as módszerével meg lehet-e csinálni.

samsung A54 5G, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300

(#8250) veector


veector
senior tag

Elküldtem garancicába a T13-amat (a zsanér a jóistentudjamiért recsegett már megvétel óta).
Valaki tudja amúgy, hogy melyik országban van a szerviz?
Lehet sikerül am beszereznem a kis bizbaszt a második hdd-hez a szervizeltetés keretein belül. Mármint jó lenne. Drukkoljatok :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.