Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35014) ph_5.5 válasza vond (#35009) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Két oldal van. A pároké és a mienk (szolgáltatóké).
A párok jó részének már a 200e is sok, és nem értik mi kerül ezen ennyibe.
A szolgáltatói oldal meg olyan mint az építőipar hogy aki hibát talál a másik munkájában máris fölé árazza magát fejben. És így jutottunk el oda hogy vannak akik 80e-ért melóznak a mai napik más meg pont 10x ennyit kér. (vagy még többet)
És amikor a szakma azt mondja egy jó nevű videos anyagára bakker ez mekkora király, akkor a megrendelők 30%-a az ár ismerete nélkül is azt mondja hogy ez nem jön be... az ár ismerete után ez a szám a 90%-ra ugrik hogy na őt se fogom hívni. Ő a 10%-ból él.

Ti nem tudom mennyiért dolgoztok, de mondjuk azt hogy a piac közepén vagytok árban. (nem a 80 vs 800e középvonalára gondolok hanem mondjuk a 200e + sávra) A házasulandó párok bőven kevesebb mint a fele tud megengedni magának fotó-video párosban egy 500-600e kiadást. (nem statisztikai hivatali adat, hanem saját tapasztalat egy olyan körből amiből anyaiagban többet nézek ki mégis ennyit húztak egy vonalat... de szóval nem reprezentatív)

A videonál sem az aznappal van gond hanem az utómunka idejével. Ezért nem értik hogy miért annyi az annyi. És ha nem érdemes 3 millás szettel dolgozni akkor kell egy olcsóbb Pana rendszer és kész. Ez munka szempontjából egy vállalkozás. És csak másodsorban technikai buzulás hogy a fullframe jobb a Sony af-ben nyerőbb stb...
A kőműves eszköztára (leegyszerűsítve) egy betonkeverő egy keverődézsa, pár kéziszerszám és vállalkozóként mégis sokkal töbebt visz haza mint egy piacvezető fotós. Ilyen lett a popszakma.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.