- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Pörkölt, sós földimogyoró
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A nagy életmódváltás.
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegylako01
tag
-
Joshi
titán
válasz kriszti@n #48336 üzenetére
Anno faternak vettünk egy 40WD650-et, kategóriájában nem rossz tévé de azért túl sokat nem is kell tőle elvárni. Az eredeti árát szerintem nem éri meg (150k), az akciós 120 az már ok.
ui.: korábban írtam, hogy 100-150k közötti tévét saját szemmel érdemes választani. A Media Marktban vagy Euronicsben ezekből rengeteg ki van állítva. Faterral elmentünk és ez tetszett neki a legjobban, akkor is 120k volt.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop27
őstag
válasz kriszti@n #48326 üzenetére
Ezen tűnődtem én is sokat. Ok, újabb proci, meg itt-ott változás, de a jó pár éves CS630-asom is tökéletes, szóval 1 év alatt nem igazán történnek csodák.
A román emag oldalán annyi, meg is rendeltem, holnap mehetek is utána. Remélem egy B7es passatba bele fér valahogy.LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Joshi
titán
válasz kriszti@n #48270 üzenetére
Az XF9005 már nagyon kifutó modell, csoda hogy még lehet kapni. Szóval igen jó ár a 420, habár biztosan volt olcsóbban is.
Nem értem a kérdésed második felét. Érdeklődsz egy 65"-os csúcs LCD után, majd a hálóba egy 40-43"-os méretűről amin filmet néznél? Akkor minek a 65"-os csúcs LCD?
-
peterk
senior tag
válasz kriszti@n #41662 üzenetére
Attól függ, hogy mennyire érzékeny vagy a méretre. Én olyan vagyok, mint a nők, minél nagyobb, annál jobban élvezem. Úgyhogy nálam a méret még a minőségnél is primérebb szempont, inkább veszek egy edge ledes nagyobb LCD-t, mint egy hátsó megvilágításos kisebbet, mert élményben nekem a méret sokkal többet ad hozzá. Hozzátéve, hogy a nappali elég nagy, nem 2m-ről nézzük a képet, szóval szükség is van rá. (Sőt, nem is elég, szívem szerint egy 100-ast raknék be, ha elférne. )
A műszaki felszereltségét a kettőnek a sony.hu-n össze tudod hasonlítani. A típusszám alapján markáns különbség nem lehet. A 85-ösről tudom, hogy IPS paneles, a 83-ast nem ismerem. Ha netán VA paneles lenne, már ezért megérné azt megvenni ... szerintem.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
dh66e
veterán
-
-
Piftuka
veterán
válasz kriszti@n #36144 üzenetére
"Persze ehhez az újhoz fogok venni külön,csak azt még nem tudom milyet."
Ezen a fórumon ahhoz is kaphatsz érdemi segítséget. Van a fórumon a témának szentelt topic.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz kriszti@n #36086 üzenetére
"Menü ,szolgáltatások tekintetében mi a helyzet?
A média lejátszó a panánál rosszabb ahogy olvasgattam."Valóban rosszabb, de szerintem egy több százezer forintos árkategóriában versenyző tévé esetében huszonhatod rangú az, hogy a beépített médialejátszó milyen minőségű.
Aki ilyen tévét vesz, és feltétlenül fájlokat játszana le, az ne sajnáljon ~20.000-30.000 forintot egy dedikált, külső lejátszóra.
Minden egyéb tekintetben a családi fotókat és mpeg videókat biztosan meg tudja nézni a Panasonic segítségével is.
A menü és szolgáltatások tekintetében az egyéni ízlés a döntő. Nekem a tesztelt Panasonic menüje felhasználóbarátnak tűnt, a SONY Android-os rendszerével viszont nem tudtam kibékülni a mai napig sem. (Viszont elfogadom, mert a saját készülékem képminőségébe beleszerettem.)
Sokan pedig más szoftverrel szerelt tévét nem is vennének.
Így ezzel kapcsolatban is azt mondtam, hogy a vásárlói döntés meghozatalánál sokad rangú kell legyen ez a tényező, illetve tulajdonság is.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz kriszti@n #36029 üzenetére
A két készülék teljesen egy kategóriában versenyez. A Panasonic modellje Edge LED-es háttérvilágítást kapott, és ennek köszönhetően valamelyest jobb a gyors mozgással járó képtartalmak megtekintéséhez (legyen az bár film, vagy játékprogram).
A SONY ezen a téren jeleskedik a BFI-vel, viszont a Panasonic készülékében nem csak BFI, hanem a saját "scanning backlight" megoldásuk is megtalálható.
Összességében ezért mozgásmegjelenítésben jobb.
A Panasonic EX780 "input lag" értéke ~21-22 ms, ami jelentősen jobb, mint a SONY XE9005 mért értéke (~31-32 ms). Játékra ezért szignifikánsan jobb az előbbi.
Kontrasztban, fekete szintben fej-fej mellett haladnak, színtérben egy kicsit jobb a Panasonic.
Felskálázásban mindkettő jól teljesít, akár SD, akár HD tartalomról van szó. A HDR-ben közel azonosan teljesítenek. A Panasonic több árnyalatot képes megjeleníteni, a SONY pedig nagyobb fényerővel rendelkezik.
Mindkettőnek viszonylag alacsonyak a betekintési szögei, de a SONY esetében az ideális nézőpont szignifikánsan kisebb határon belül mozog.
Figyelembe véve még azt is, hogy Etzel választhat egy bontatlan, gyári új, 58 colos Panasonic EX750, és egy már használt 55 colos SONYXE9005 között, számomra nem kérdés, hogy az előbbi a jobb vétel. (Természetesen figyelembe véve azt is, hogy milyen célra, milyen körülmények között használná.)
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz kriszti@n #27161 üzenetére
A jobb routerek tartalmaznak egy olyan funkciót, hogy végig szkennelik a környéket és listázzák az elérhető hálózatokat, ott látható a csatorna is, ha nincs erre lehetőséged akkor mobiltelefonnal, wifi analyzer-rel meg tudod nézni.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nismoka
addikt
-
-
blakey
titán
válasz kriszti@n #27092 üzenetére
Amikor a Video ikonra klikkelsz akkor a baloldali sávban megjelenik az eszközök és onnan kell elindítani. Ha elindítottad akkor Menüből kiakcsolód ami szükséges.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz kriszti@n #27089 üzenetére
Amikor kikapcsoltad a korábban említett opciókat akkor az adott bemeneten tetted? Mert minden bemeneten végig kell zongoráznod, különben csak azon lesz érvényes amelyiken végrehajtottad.
-
blakey
titán
válasz kriszti@n #27080 üzenetére
TV-adásoknál is villog vagy külső forrásról tapasztalod? Netán minden esetben?
-
cotagg
tag
válasz kriszti@n #20894 üzenetére
Most, hogy írtad kipróbáltam, simán működik vele, rögtön párosodtak, Archost kiválóan tudtatm irányítani vele a kruzor gombok, enter, space és esc segítségével. Működtnek az F billentyűkhöz tartozó opciók, mint play, pause stb, hangerő és meglepetésemre a fényerő is állítás is - fogalmam sem volt, hogy Archosban erre van mód és nem is tudom hogyan hozható elő a távval.
Annyi, hogy ez a wireless Apple keyboard előző generációja, nem a pár hónapja megjelent változat.
-
shmano
tag
válasz kriszti@n #20887 üzenetére
[755 útmutató]
google a barátod, a másodperc töredéke alatt megvan...The Last of Us:Remastered ~ YT:Shmano ~ Twitch:Shmano
-
-
BB9360
aktív tag
válasz kriszti@n #20820 üzenetére
Pixel hiba, extra felhősödés, ki tudja pontosan.
Mindegyiken lesz felhősödés, szerintem az enyémen is van, de nem zavaró. A gyári beállításokat majd felejtsd el. Ha szükséged lesz rá, el tudnom küldeni a sajátomét. A 3 napos csere csak online megrendelés esetén érvényes, és pl. pont a központi szalon esetén - szerintük - csak kiszállításnál, a személyes átvétel esetén nem. De az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy az üzletvezető az átvételkor azt mondta, hogy nem fog problémázni. Nekünk nem volt rossz tapasztalatunk, nem vittük vissza. -
dota1
aktív tag
-
wrathchild
tag
válasz kriszti@n #20782 üzenetére
Igen, én a 3D-t mindenképpen akartam.Bolt ügyben nem tudom, mennyire megbízhatóak a kis boltok, webáruházak, én csak Sony üzletben vagy Media Marktban gondolkodtam, a megbízhatóság mellett a kiterjesztett garancia/biztosítás miatt is. Gondold meg ezt!!! Végül Sony-éknál vettem és +28ezerért a gyári 2 mellé +3 év garancia+biztosítást. Jól jöhet az még...
A hozzászólások alapján inkább vezetékkel csatlakoztattam netre, számomra meglepően gyors és stabil.
Nekem semmi fagyás nem volt még, A beépített média lejátszóról korlátozott tapasztalataim vannak, mert nem vagyok egy formátum varázsló... MKV-t tökéletesen, gyorsan viszi, feliratokat kezeli, abszolút megfelel.[ Szerkesztve ]
-
wrathchild
tag
válasz kriszti@n #20780 üzenetére
Üdv!
Én is kezdő vagyok a témában, de 2 hete vettem egy 55W809C-t, tehát valami még maradt az olvasgatásból
A W755/756 és a W80x ugyanaz a TV, a W80x van szoftveresen lebutítva, de CSAK 3D tekintetében, tehát csak az a különbség. Ha 3D nem érdekel, akkor elég jó a W755/756.
4K ügyben engem erősen lebeszéltek Sony-nál (is) a 800x típustól, az nagyon belépő szint, abszolút nem ajánlották. a 8309 az már ajánlott volt, de jelentősen drágább. Egyesek szerint a 4K szebb képet ad Full HD anyagnál is, de mások szerint viszont a VA panel érezhetően jobb, mint az IPS panel, márpedig a W755/756/80x VA panelesek, a 4K-s 800x IPS panel.
Magánvéleményem az, hogy az enyémmel tökéletesen elégedett vagyok (bár most is plazmát vennék, ha még gyártanának, OLED-re meg nem tudtam tovább várni), a LED LCD "megfizethető" kategóriában szerintem a legjobb választás. Így 3D nélkül Neked a 755/756 lenne tökéletes.
Tudtommal a 755/756 között színkülönbség van csak, a 805/807/809 esetében hasonlóan színkülönbség, vagy csak adott áruházláncban kapható + egy semmit nem számító "kamu" Hz értéke 800-900-1000 Hz.
Tapasztalatból mondom, hogy ha 3 méter, vagy távolabbról nézed, mindenképpen gyűjtenék még egy kicsit egy 55W755/756-ra[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Minden ami hőszivattyú
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Folytatást kapott a Nubia különleges, zenei mobilja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest