- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sting2
addikt
válasz
sakal83 #47617 üzenetére
Igaz,
Fald Led vs Edge Led lett volna, ha nem ordibál közbe a két kölyköm...Nismoka
Igen, de csak is a fényerő (ami totál túlzás nekem), illetve az akkor pár napomba kerülő (ma már 1 óra alatt összelövöm), hajszállal jobb képminőség döntött (a Pana, Out of the Box megnyerőbb volt), illetve nagyon féltem a Magyar Pana szerviztől - hiába 5 év.
A sorok között inkább az volt elrejtve, hogy a "kevesebb" legalább volt olyan jó mint a "több". -
vlevi
nagyúr
válasz
sakal83 #43286 üzenetére
Azt az alap igazságot sem vette figyelembe, hogy TV-ből nincs olyan, hogy túl nagy
Más, kicsit komolyabb dolog.
Fogyasztás.
Megmértem fogyimérővel, és reggel, bekapcsolás előtt (vagyis legalább 6-7-8 órán keresztül nem volt bekapcsolva) a mérő 11W fogyasztást mutatott. Szerintem ez sok. Nem forintban, hanem amúgy. Húzzák bele tudjátokmit, tudjátokhova, hogy a címke szerint AAAA+++++ hiperenergiatakaértkos, de a valóságban, normál használati körülmények között semmivel sem takarékosabb, sőt, jóval pazarlóbb, mint a tizenvalahány éves TV?
Tudom, abban nem volt wifi, nem volt háttérben frissítés, és az 100+ wattot fogyaszt, ha be van kapcsolva, de 1w alatt, ha kikapcsolom. Ez viszont 70-90w-t fogyaszt bekapcsolva, napi 3-4 órát (max), és 20-24 órán keresztül 10w-t. Akkor???
Android van rajta, tehát maga a droid nem indokolja a magas fogyasztást, mert egy droidos telefon, ha nem nyúlnak hozzá, és nem fut rajta a FB messenger, akkor standby-ban 4-5 napig elvan, a 2000-2500mAh akksiról. -
Joshi
titán
válasz
sakal83 #41643 üzenetére
Boltba hiába rakod mellé nagyon egyforma a két tévé, de este otthon már nem lesz olyan jó kontrasztja mint az olednek. Főleg egy olyan videónál jön ki mint az Art of Essence (Dolby Vision). Mielőtt megvettem a 65A1-et én is nézegettem a ZD9-et, de végül letettem róla és nem bántam meg. Most is kalibrált 120cd/m² fényerőn mozizok, egyedül HDR-ben nem veszem le a fényerőt de bőven sok még az oled fényereje is. Egy előnye van az lcd-nek, hogy akár napokig is nézhetsz rajta statikus képeket. KB ennyi.
Ha rám hallgatsz akkor megvárod a ZF9-et, mert az már CalMan kalibrációs támogatású lesz ill. X1 Ultimate procival. KB 1-2 év múlva azt is megkapod bőven milla alatt. -
G_P
tag
válasz
sakal83 #41643 üzenetére
Szia!
Brutál jó kép nagyon magas fényerővel, eszméletlen jó feketével, rengeteg(646 zóna - ez az idei Q9-ben is csak 480), VA paneles, tehát a színek is nagyon jók rajta.
Sokat elmond róla, hogy a Sony, mikor bejött az A1, konkrétan megtiltotta a boltoknak, hogy egymás mellé rakják a két tv-t.
De sok helyen már nem fogsz találni, árukeresőn is csak egy Medium Magyarország nevű bolt van fent, de az MM hálózatban is már csak a Mammutban van belőle. Igaz, cserébe eléggé nyomott áron van már.
-
peterk
senior tag
válasz
sakal83 #41291 üzenetére
Én azért a kettőt nem venném egy kalap alá. A Pana ugyanúgy, mint az XE85 edge ledes, az XE90 pedig direkt ledes.
Nekem ilyen 65XE85-ös van három hete, és nagyon elégedett ... voltam vele a mai napig.
Ugyanis ma, három hetes újszülöttként egyik pillanatról a másikra megadta magát. Lemerevedett és annyi. A szervíz szerint vagy panel, de lehet, hogy kijelző is meghibásodott. Úgyhogy mondtam, hogy ne is húzzuk akkor az időt javítgatási próbálkozással, úkat fogok kapni, kb. 1, max 2 hét mire ideér Franciaországból. Sajna ki lehet fogni ilyen esetet is. Nekem eddig sosem volt hibás készülékem, most belenyúltam. Úgyhogy mondhatnám, hogy rossz tapasztalataim vannak a TV-vel, de az az igazság, hogy a TV tetszik. A bosszankodás mellett - egy ilyen eset azért feltétlenül bosszantó - egyelőre most inkább örülök, hogy a) másfél hét alatt megoldódik, b) vadonat újra cserélik.
Lényeg a lényeg, hogy ár/érték arányban szerintem ott van a helyén az XE85, bőven hozza azt amennyit kérnek érte. Főleg most akcióban. Ha androidost akarsz, akkor ez egy jó választás. Viszont, ha van rá igényed és megvan rá a plusz pénz, akkor az X90 a direkt megvilágítással azért egy szinttel jobb a direkt megvilágításával.
(Sajnos a Dolby Vision ebbe a két modellbe nem fog frissítésként érkezni, csak X93-tól felfelé fog belekerülni ... vagy már került is, ahol volt firmware frissítés.)
u.i.:
Létezik ebből a modellből fekete kerettel is, de a Mediamarkt-os az szürke. A XE85 mögötti 77-es jelöli a szürkét, a 96-os a feketét (XE8596). -
Mankó
veterán
válasz
sakal83 #41291 üzenetére
Ez is képben van, csak még nem találtam róla jó magyar nyelvű tesztet. Árak meg fontosak, eddig még csak hasonló árban láttam mint az xe9005-öst.
Hátrány, hogy csak 2 év gari, bár lehet ki lehet egészíteni 5-re valahol. Talp nem lényeg, úgyis falra megy. 3d: a mostani is aktív 3d-s, de nem nagyon van már használva a feature. -
kokokka
addikt
válasz
sakal83 #41006 üzenetére
Láttam a Q7-est oldalról, semmi probléma nem volt vele, nem úgy, int a sima LCD-kel. És különben is, már akinek számít a betekintési szög, mert én telibesz@rom. Nem RTL klub miatt veszek 65-ös 4K TV-t. Egyébként meg hol olvastad, hogy azt írtam jobb a QLED mint az OLED??? A szín visszaadása igen, nekem legalább is mindenképpen.A beégés lehetősége is hátrány, de mivel neked konkrétan volt két ilyen TV egymás mellet, gondolom ez sem számít....
Az egész abból indult, hogy a kollégád konkrétan azt írta, hogy ez egy életképtelen technológia. Hát nem az, így már biztosan nem. Ennyi a lényege, ne láss bele olyat, amiről nem volt szó. -
Piftuka
veterán
válasz
sakal83 #40312 üzenetére
"Nem mondanam hogy borzalmas ha nem talaltam volna annak."
Pedig erősen túlzol már általánosságban is. Mellőzöl minden objektivitást, és az hiba.
"12k van az xe85 es xe80 kozott. Igy is ajanlanad nyugodt szivvel?"
Amikor írtam, akkor még nem volt kapható akciós áron az XE8505. Látom, most éppen a Media Markt akciózza, és természetesen a kettő közül az ajánlott.
Ám, ha valaki nem tudja megfizetni a plusz 12.000 forintot, akkor továbbra is igaz, hogy IPS paneles LCD-ben ennnyi pénzért jobbat nem talál, mint az XE8005.
-
Piftuka
veterán
válasz
sakal83 #40270 üzenetére
"Nem PCn fogalmazva irtam le. Helyesen: a kontraszt ips panel leven gyenge. "
Elsőre is értettelek. A hozzászólásom arra utalt, hogy én leírom, mennyire korrekt készülék, közvetlenül utána te pedig gyakorlatilag egy "nézhetetlen vacakként" minősíted.
Én már korábban is írtam, hogy a "Shadow Detail"-t illetően tévedésben vagy.
Ami pedig az IPS panelt illeti, egyáltalán nem vagy objektív. Ez az igazság.
Pedig annak is megvan a létjogosultsága, jelen esetben pedig egy kifejezetten korrekt készüléket "savazol".
-
TCr
veterán
válasz
sakal83 #40291 üzenetére
Méretben is szinte észrevehetetlen lesz.
50" után 60-65" kellene, (és/) vagy a magasabb kategória megcélzása (pl. OLED (tudom, nem akar) Sony XE93, Pana DX900), hogy minőségi fentebblépés legyen.
50W8B után 55XE85 nem minőségi fentebblépés, inkább csak a vezérhangya elhalgattatására alkalmas váltás.
250-260-at szerintem nem ér (szerk: a tévé igen, nem félreérteni!), de ha mondjuk eladja a W8-at és kap érte nagyon-nagyon maximum 120-130e Ft-ot, akkor kb. ugyanennnyit kell ráfizetnie. Szerintem ennyit sem ér a csere. -
G_P
tag
válasz
sakal83 #40077 üzenetére
Szia!
Jelenleg sajnos nincs.
Most az a promó fut, hogy az af8-ak mellé PS4 Pro-t adnak, az 55" vagy nagyobb XF9005-k mellé HT-XF9000-res soundbar, az 55" vagy nagyobb XF8005-k mellé pedig WH-1000XM2 zajszűrős fejhallgató jár a Media Marktokban.
Illetve a hétvégén megint akció, a 4K-sakra 16% van, A1-ekre 20%, és ha minden igaz, a ZD9 is 20% kedvezménnyel kapható. -
thrill
tag
válasz
sakal83 #39964 üzenetére
Itt már vannak árak, de ez a model (XE90) spec nem sokkal olcsóbb.
http://www.soncity.hu/content/akcio -
vlevi
nagyúr
válasz
sakal83 #39958 üzenetére
Nem tudom, hogy a 2018-as modelleken hogyan változik a VA-IPS dolog?
Mert, mintha pont arról lett volna szó, hogy az xe8505 (2017 évi) VA paneles volt, az XF, vagyis 2018-as már újra IPS lesz. Ez is számíthat. Habár talán pont a 49-es méretben, játékra olyan nagyon nem lényeges, hogy VA, vagy IPS a panel. -
blakey
titán
-
VincentVG
senior tag
válasz
sakal83 #39749 üzenetére
koszi. azt egyebkent h erted egeszen pontosan h az olednek is vetelytarsa?
(sry, kb 4-5 eve egyaltalan nem kovetem a tv piacot, akkor rengeteg kort futottam, sony lett a befuto es ugy dontottem most is csak itt keresgelek... foleg h ps4pro melle lesz leginkabb, oruljenek csak egymasnak
)
-
blakey
titán
válasz
sakal83 #36890 üzenetére
Amúgy nem is tudom, hogy jutott eszedbe az AS640 helyett ezt a Sonyt venni.
Amikor az AS640-em volt akkor csakis olyan tv-re cseréltem le ami legalább azt hozza amit az a tv vagy jobb, szerencsére jobb lett a W75C, amit te választottál az egy gyenge eresztés, bár valószínűleg be lehet kalibrálni nézhetőre, de ahhoz érteni kell.
-
gyeniko
őstag
válasz
sakal83 #36915 üzenetére
Akkor tényleg szomorú, amit láttál!
Azt viszont tudni kell, hogy a jelenségnek nincs köze ahhoz. hogy IPS, vagy VA panel van-e a készülékben. Az IPS paneles készüléket is korrektül lehet végpontozni, meglesznek a sötét részletek is, csak éppen a kontraszt kisebb, a fekete szürkébb, a kép kevésbé dinamikus, "laposabb", mint a VA paneles készülékeknél. -
Oszilaci
senior tag
-
gyeniko
őstag
válasz
sakal83 #36905 üzenetére
Mi volt a forrás? Az ilyen beállítást a TV saját média lejátszóján indított teszt videókkal kellene elvégezni. Ez azt jelenti, hogy vagy az USB bemeneten, vagy hálózaton keresztül kellene nézni a videókat. Az említett videó egyébként megtalálható a YT-on is, innen a legkönnyebb lejátszani.
-
Oszilaci
senior tag
-
TCr
veterán
válasz
sakal83 #36890 üzenetére
Nem szemrehányásképp, de egy jó feketékkel, magasabb kontraszttal rendelkező jóféle VA paneles tévét cseréltél le egy sz@r (bocs) IPS panelesre.
Ne keress rajta olyan részleteket, amiket az előző tévéden, mert nem tud olyat.
Állítgasd még, hátha megtalálod azt a beállítást, ami jó a szemednek és a lelkivilágodnak, de olyan képet nem fogsz kapni, mint amit az AS640.Ha lehetőséged van rá, akkor élj az elállási joggal és gyűjts még egy kis pénzt VA paneles tévére.
-
Piftuka
veterán
válasz
sakal83 #36017 üzenetére
Nem rendelkezik TRILUMINOS™ kijelzővel, ettől függetlenül erősen ajánlott típus.
Full HD változatban nem is lehet jobb alternatívát ajánlani, de a 120 Hz-es panelja, és a jó minőségű elektronikája miatt az összes belépő szintű 4K tévénél is jobb vétel.
Melyik üzletben láttad, és mennyibe kerül?
-
blakey
titán
válasz
sakal83 #33038 üzenetére
Kalibráltatni soha nem árt, vannak tv-k ahol egyes előre programozott profilok egész jók de egy kis korrekció soha nem árt. Ha már megvan a tv akkor utána lehet nézni, hogy milyen eredményt lehet elérni a kalibrációval valamint ha vannak feltűntetett beállítási paraméterek akkor azokat ki lehet próbálni, ha szerencséd van akkor működhet a saját példányodon is, volt olyan Panasonicom ahol kiválóan működött egy másik beállítás.
-
blakey
titán
válasz
sakal83 #33034 üzenetére
Rosszul bármelyik panelt be lehet állítani, de a brutális kontrasztot és feketeszintet egy IPS panelből soha nem hozod ki és mindenféle Local dimming és egyéb "javító" oprciók nélkül kell érteni, mert persze állókép esetében egy LD-s IPS panellel lehet pillanatnyi jó feketét előidézni, de használat közben ez egy idő után zavaró lesz. Az IPS csak LD-vel tud feketét de úgy meg a részleteket tűnteti el illetve a kontraszton sajnos nem segít. Az eladókkal meg csak óvatosan, kevés az olyan aki szívből adja el a termékeket, mindig az a szebb, jobb amelyiket el kell adnia.
Nézd meg, hogy most az LG mit csinál? A nagy IPS bajnok gyártó most ott tart, hogy az OLED-del reklámozza a feketét és mellé teszi az IPS paneles termékét, de mondok egy másik érdekes dolgot, 2 éve egyre több VA panelt alkalmaz a készülékekben mivel rájött, hogy túl drasztikus a különbség egy IPS paneles LG és egy OLED között. Önmagában az IPS jó lenne ha működne a dolog és végre jobb feketét tudnának 0,10 cd/m2-nél, de sajnos nagyon nem megy, nagyjából itt a határ míg egy VA paneles termékkel már 0,02cd/m2 alá is be tudnak menni. A kontraszt IPS esetén nagyjából 1200:1 cd/m2 környékén van míg VA esetében 5000 cd/m2 fölött. -
Imi1981
veterán
válasz
sakal83 #33034 üzenetére
Az csak éppen melyik hogy van beállítva. Én semmivel nem láttam szebbnek az ips paneles lg (munkatársamé) mint az én va paneles samsungomét. Sőt nekem a Samsung képe szebb!Sötét jeleneteknél ahol a va jobb feketét ad ott az ips gyenge feketét. De szintén sötét jeleneteknél a va fakóbb színeket ad mint az ips. Kinek melyik a zavaróbb. Nekem összeségében a va jön be de nem nézem hülyének azt se akinek az ips tetszik. Mások vagyunk más igényekkel ennyi.
-
blakey
titán
válasz
sakal83 #33032 üzenetére
Korábban a Panasonic az IPS paneleket "támogatta", azaz részt vett a fejlesztésekben, persze volt neki jobb technológiája, mégpedig a plazma, amint az megszűnt elég gyorsan váltott a VA-ra, legalábbis nagyobb arányban jelent meg a panel, mondván, hogy az IPS-sel nem tudja még csak megközelíteni sem a plazma kontrasztját és feketeszintjét. A VA panellel sokkal közelebb került a plazmához, persze nem éri el az utolsó csúcs plazmák szintjét, de a korábbi plazmák némelyik szintjét bizony eléri. Házimozi szempontjából a VA panel jobb, jobb fekete és kontraszt, a jó ké minőséghez ez kell. A Panasonic és a Sony jobb VA paneleket használ mint mondjuk az LG vagy a Samsung az alacsonyabb kategóriában. Az már rég a múlté, hogy a VA paneleket nem lehet oldalról nézni, vagy nem jók a színek, k.va jók a színek és a kontraszt meg a feketeszint a többszöröse az IPS-nek, grafikusként mondom ezt, van IPS tv-m, de csak azért, mert 32"-ban nem nagyon találtam normális tv-t, a szürkeséggel megbarátkoztam és ott ahol van megfelel de fő tv-nek sajnos botrányosan rossz lenne. Ha IPS paneles tv-t keresel akkor Sony és Panasonic vonalon elég nehéz lesz, bár vannak olyan modellek, de akik ezeket a márkákat keresik azok inkább VA paneleseket keresnek. Olvasgasd a topikot illetve a külföldi oldalakat, hátha találsz választ az IPS-ses Sonyra.
-
air
nagyúr
válasz
sakal83 #31513 üzenetére
60Hz, IPS, belépő 4K.
Jobban jársz egy W70C vagy W80C FullHD-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gurulunk, WAZE?!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen okostelefont vegyek?
- Automata kávégépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W