- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haja
tag
válasz
B-L-A-C-K #22239 üzenetére
Igen, szabad szemmel tűnt fel a dolog, derengett alul egy kicsit, és utána teszteltem le külön. Az első Ron Hovard-os kép nagyjából visszaadja, nem durván, de ott van két fehér folt.
Netes rendelést simán visszavihetem helyi boltba? Nem tudom, hogy zajlik ez.Illetve, az normális, hogy csak ez a gari papírom van?
-
BirkMan
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #22203 üzenetére
Ahogy látom van az Euronics-nak is saját kuponos akciója. Nekem nem egyértelmű, hogy melyikre vonatkozik melyik kupon, és hogy ez már akciós ár vagy még ebből lejön a kedvezmény. Remélem szerencsések lesztek!
-
Joshi
titán
válasz
B-L-A-C-K #22164 üzenetére
Én említettem a B szériát de nekem X van nem pedig W, és 100% hogy relé kattan mert az Onkyo erősítőm is így kapcsol. Egyébként szinte biztos hogy valami készenléti sz@rság lehet, mindjárt megkeresem a menüben.
ui.: egyébként én is meglepődtem mikor először hallottam, még soha nem volt olyan TV-ém ami ilyet csinált volna. Általában kikapcsolás után kattanik egyet, de volt már hogy órákkal később is de az talán egyszer ha volt.
Egyébként ugyan az a kattanó hang amit bekapcsoláskor hallok, szóval biztos hogy blakeynak igaza van ez relé hang.
-
blakey
titán
válasz
B-L-A-C-K #22167 üzenetére
A gond az, hogy vitának látod, pedig ez egyáltalán nem az és a tápok már csak így működnek. A Sony manapság külső tápot használ és már nem közvetlenül a tápot kapcsolod ki, hanem a készüléken "elzárja" az utat. Nekem régebbi Sony tv-m van, abban kattog a ki és bekapcsolás és immáron 10 éve ezt teszi, akkor 250e-s készülék volt, tökéletesen normális jelenség.
-
blakey
titán
válasz
B-L-A-C-K #22164 üzenetére
Relé kattogás ki- és bekapcsoláskor normális, ilyen kialakítású a táp, ezzel nincs gond.
Használat során hallható pattogás (nem kattogás) már nem normális, nem odavaló jelenség. Fizikai, kémiai szempontból normális, mert olyan jó vagy rossz a kialakítása.Egy szérián belül is alkalmazhatnak másmilyen tápot, ezen én már nem lepődöm meg, te se tedd, felesleges. Gondolom hallottál ciripelő tápról, egyiken ciripel, a másikon meg nem, a széria meg ua., na az is hasonló szitu, más gyártó, beszállító stb., ha a célnak megfelel akkor a gyártók simán használni fogják.
Ha téged pl. zavar(na) az ilyen kattogó hang akkor örülj, hogy a tiéd nem olyan, tehát neked ez pont jól jött, de nem szabad megijedni egy darab kattogástól ami a be-/kikapcsolást jelzi. Filmekben is vannak olyan jelenetek amikor ki- vagy bekapcsolják a tv-t és hangot ad, legtöbbször Sony a készülék, de Philips és Panasonic készülékeknél is előfordul.
-
blakey
titán
válasz
B-L-A-C-K #22162 üzenetére
Félelmetes, hogy mennyire nem értitek, vagy nem akarod megérteni, senki nem állította, hogy hibás ha nincs hang, másmilyen tápot kapott, ennyi. Nincs azzal semmi baj. Én elhiszem, hogy nálad nincs kapcsoló hang, de másnál ettől még lehet.
Egyáltalán nem kell minden tv-nek hasonlóan kattanást adnia be- vagy kikapcsoláskor hiszen másmilyen tápot alkalmazhatnak a gyártók, a Pana tv-men sincs hang, az Lg-n sincs, de a Sonyn van/volt. -
blakey
titán
válasz
B-L-A-C-K #22142 üzenetére
De a relé kattogás a Sonynál nem hiba, így kapcsol ki a tv. Ha megnyomod a távon a kikapcs gombot, akkor fekete képernyő lesz és csak percek múlva lesz a kikapcsolás, tehát addig amíg nem hallod a "kattogást" addig pillanatok alatt vissza tud kapcsolni a tv. A kattogás mértéke a környezettől is függ, mert ez akár erősebb is lehet és akár halkabb is. Szinte biztos, hogy nálad is van egy kikapcsoló hang pár perc elteltével, az összes Sonym ilyen volt.
A múanyag "pattogás" az más kérdés és a rossz konstrukció miatt lehetséges, ha túl közel van a fémhez, stb. Természetesen ez van akinél kiveri a biztosítékot és van aki nem foglalkozik vele, de nem garancia, hogy a gyártót is zavarja.
Lehet szervízeltetni, de ahogy pl. nálam sem foglalkoztak egy folttal amit szemmel láttam, de a műszerrel nem látták úgy lehet, hogy ezzel sem fognak. De természetesen meg kell próbálni, ha zavaró. -
Makika15
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #22113 üzenetére
Az a baj, h maga a tv teljesen jól működik, és bekapcsolás után, mondjuk fél órával nagyjából meg is szűnik,
kikapcsolás után idegesítő, de reggelre szintén megszűnik... 1 hete sincs meg a cucc, agyvérzés kerülgetne, ha most rögtön szétszednék nekem, meg megint elvinnék 3-4-5 hétre.. ( most 7 hétig nem volt tvnk Samu F6500, végül csereig lett belőle, abból meg ez a Sony) -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #22030 üzenetére
alapvetően nincsen bajom vele, csak gondoltam a gyerkőc szobába beraknám ezt, hogy ki tudjam váltani a dicső T-s router modemet, vagyis annak a wifijét, és akkor ezt megkapná a lányom, hogy ne szakadozzon neki a T-s wifi, és akkor a nagyszobába vennék nekem egy jobbat, komolyabbat
sokat fogok offolni, és nem fognak sejhajba billenteni?
de nektek köszönöm minden féle fajta ötletet, tanácsot -
-
Joshi
titán
válasz
B-L-A-C-K #21697 üzenetére
Ja hogy ez a régebbi verzió, akkor ott a média lejátszó szoftverével van bibi. Mindenesetre egy fagyás/újraindulás az nem kis probléma inkább nagy. Lehet hogy az én X8505b TV-ém is fagyna ha használtam volna valaha is a médialejátszóját, vagyis 4k anyaggal probáltam még HEVC-el is de azzal nem volt gond.
-
wrathchild
tag
válasz
B-L-A-C-K #20596 üzenetére
4. Jogos.
Nagyjából mindent meg is tudakoltam a tervezett 50w809C-ről....
Majd elbattyogtam a Sony boltba, megtudtam, hogy a 28 garancia+biztosítást utólag is megfizethetem és egyébként az 55-ös aznapig csak 30-cal volt drágább...
Vittem magammal pendrive-on igazi ratyi minőségű divX-eket (Jóbarátok 1. rész...) és megnéztem 3 méterről az 55-ösön is. Egész vállalható volt (nincs nyilván nagy elvárásom ezzel, csak azért nézhető kategória legyen), ezért óriási magabiztossággal megrendeltem.
A para szépen lassan bújt elő... nem 4,5 méterre álltam-e? vagy a szemem is akarta a nagyobbat?.. -
válasz
B-L-A-C-K #20210 üzenetére
(#20207) Joshi : Köszi
(#20210) B-L-A-C-K :
Már próbáltam akkor is amikor megvettem (mivel azóta olyan, de már kezd idegesíteni a dolog, és pont le kéne vennem a falról (festések, szobacsere, pakolás, új bútorok), kezdek félni, nehogy "kiessen" a kezemből....
Bár nem tudom most mi lenne helyette.... -
-
Mate
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #20048 üzenetére
Köszönöm!
Ezt néztem én is. Nagyobb boltokból mind eltűnt. Azt hittem van újabb verzió.
Amúgy ma berendeltem a 3d szemüveget. Kíváncsi leszek milyen
Más:
Frissítésről tudni valamit? Nekem 13-a körül jelzett a tv és felrakta a 2.647 verziót. Viszont karácsony előtt kijött egy 3.155, ami igen csak nagy verzióugrás.
-
Joshi
titán
válasz
B-L-A-C-K #19987 üzenetére
Szerintem inkább a kódekek licenszdíja áll a dolog mögött, vagy fizet érte a TV gyártó vagy nem. Utóbbi esetén nem játssza le azt a kódolású filmet. Aztán még ott vannak a nem szabványos beállításokkal kódolt filmek is, illetve a nagy erőforrás igényes kódolások amik egyszerűen csak tiltva vannak a TV médialejátszójában szoftveresen.
-
dualcore
őstag
válasz
B-L-A-C-K #19983 üzenetére
Sajnos igenis van. A nagyobb gyártók körében az LG az ami legjobban kikerüli a ezeket a jogokat, és az ő készülékei kezelik a legtöbb formátumot. A no-name készülékekről ne beszéljünk, mert azok magasról tojnak a dologra.
Az hogy egyes készülékek hogyan és mennyire vannak bekorlátozva arról nincs infóm.Anno még mikor UPC-nél voltam, már akkor beszélt az Antenna Hungária képviselője ezekről a dolgokról, de már rég volt. Említette a kitételeket és azt is hogy egyes gyártók hogyan térnek el a jogszabályoktól. De pontos meghatározásról nem tudok.
-
dualcore
őstag
-
Szada85
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #19832 üzenetére
Köszönöm válaszod, mivel ez lesz az elsö " nagyobb, komolyabb TV-m ", ezért is szerettem volna tanácsot kérni olyanoktól, akik már használnak hosszabb ideje ekkorát, hogy mit érdemes, valóban, Németországban élek, s mivel a közeljövöben nem lesz módom hazalátogatni, igy itt kint tervezem megvenni a TV-t.
Idöközben kicsit melyebbre ástam az itteni MM kínálatában, és a KDL50W756C-t 700€-ért ( átszámítva 223k Ft ) adják, akkor lehet ez lesz a befutó. -
Szada85
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #19829 üzenetére
Nagyjából 6-700€-ig szeretnék rákölteni. Ahogy olvasgattam a fórumot a nagy többsége 50" vagy annál nagyobbat használ, én egyelöre megelégszem egy " kisebb " TV-vel is.
Ami bennem felmerült, hogy érdemes-e az Android és a nagyobb freki miatt a kisebb TV-t választani ( tudom, hogy utólag is lehet Android Stick-et illeszteni a TV-khez ), vagy a " méret a lényeg " alapon irány a nagyobb átmérö?
-
Buster17
addikt
-
Buster17
addikt
válasz
B-L-A-C-K #19689 üzenetére
755C ről semmi információm nincs hogy mennyi az input lagja.
LG 50LF652V 25-30ms
Samsung UE50F5000 19-28ms
Sony Bravia KDL-50W809C 23mslg passziv 3d és webos 2.0
samsungba elvileg nincs wifi
sony aktiv 3d és android 5.0
755c ről meg semmit nem tudok.szerk
Nem mintha ez a pár ms sokat számítani. 3d se létfontosság de még sose volt ilyenem -
-
blakey
titán
válasz
B-L-A-C-K #19626 üzenetére
Nekem rengeteg LCD-m volt, magyar viszonylatban, de amúgy is. Tudom melyik milyen, én láttam jó LCD-t, elektronika nélkül sem felhős, dimming nélkül, természetesen. Sőt, ha nem tévedek ebbe a topikba is linkeltem képet. Természetesen oldalról felesleges fotózni, de az a fotó szemléltetésként készült, hogy érzékeljük mennyire zavarja. Bármiről tudok ilyen fotót készíteni, de ha nincs zavaró tényező akkor felesleges.
-
nismoka
addikt
-
hitchins
őstag
válasz
B-L-A-C-K #19542 üzenetére
En 2 hetes tulaj vagyok. Az elso heten fagyott kikapcsolt de frissites ota nem tapsztalok ilyesmit.
Ami volt hogy 2 alkalommal "nem allt fel" a wifi kapcsolat. 1szer ujra kellett inditani miatta 1szer csak varni kellett 1 percet ...
A kep nagyon szep. A 3Dt meg nem tudtam kiprobalni szemuveg hianyaban...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro