Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Mivel felraktad a Virtu-t, így az Igpu mód az azt jelenti, hogy a az IGPU vezérli a monitort, meg az megy, ha nem kell a vga, és a vga megy játék alatt, és a virtu szoftvere másolja a képet az IGP kiementére a GPU-ból. (Ez a másolgatásos móka tud némi sebességcsökkenést okozni.)
Ha nem lenne fenn a virtu, akkor kéne mókolni a két monitorkábellel. Akkor te váltanál a két GPU között, nem a virtu oldaná meg, nekem ez utóbbi lenne a célom.
(#24091) F_Zolee: Elég vicces a cikk.. Végigröhögtem, ahogy a szerző értetlenkedik az "elmaradt" fogyasztáscsökkenésen.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Hopp, találtam valamit... [link]
Amúgy kikapcsolni nem tudod a VGA-t, csak a leg energiatakarékosabb módba kapcsolni, ugyanis a PCIE kapcsolatot mindenképp aktívan kell tartani. Ezért jó IGP mellett egy zerocore-os VGA. Én jobb híján azt tervezem, hogy az 5850-nek (mert csak ezért nem cserélem egy túlárazott 7850-re) csinálok ATT-ben egy brutál alacsony órajeles 2D profilt, és egy normális 3D-set. Így játék előtt 2 kattintás, és már harcra kész, üresben meg épp csak ne dögöljön meg, az IGP-ről menne a kép úgyis, így mondjuk videólejátszáskor se váltana át 400/900mhz-re a gyári 2D-hez képest +40W fogyival, hanem pihizhetne csöndben tovább.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Persze, be kell állítanod, melyik VGA-t használja, és azon lesz képed. Sajnos még sosem volt több VGA-s rendszerem, de van egy olyan gyanúm, hogy a képernyőfelbontásos menüben amelyik monitorra teszed a képet, az lesz használva. A monitort meg kapcsolgatni se kell, beállítod automatára, ahonnan kapja a jelet, azt mutatja. De ez csak sejtés, még nem jött meg a Z77 lapom, hogy kipróbáljam. Addig meg informálódom, hátha van valakinek tapasztalata.
(#24083) N_A_S:
Amúgy szerintem nem feltétlen kell a virtu, anélkül is működik mindkét VGA, azt tudom, a windóz arra rakja a képet, amelyiken a monitor van, ha mindkettőn, akkor arra, amelyik az elsődleges megjelenítő. Csak éppen azt nem tudom, a windózból, ha már elindult, lehet-e kapcsolgatni, és hogyan, ha nem akarok virtu-t. De van egy sejtésem, ahogy feljebb írtam.
Ez azért lenne jó, mert akkor meg lehetne úszni a virtu képmásolgatásból eredő lassulását, és egyszerűbben (vagy legalábbis biztosabban) lenne szabályozható, mikor melyik VGA menjen.[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
A "vid" minden egyébként minden szorzónál más. Elvileg a ha offsettelsz akkor a VCore mellett ki kell írni a szürkén hogy mennyi lesz a fesz. Most is te állítod be manuális, csak a "vid"-hez képest eltérően, nem pedig fix feszültséget megadva. Minden feszültséget érdemes kézzel beállítani
https://tinyurl.com/phnas
-
N_A_S
veterán
Ahol beállítod az Offsetet ott egyel lejebb tudod állítani hogy mennyivel térjen el a "vid"-től +/- ba. Állíts be -0,1V-ot
Ezzel viszont az IDLE feszt is állítod, arra vigyázz hogy nehogy IDLE-be túl kevés feszt kapjon a proci, és üresjáratban hibázzon
https://tinyurl.com/phnas
-
olta
aktív tag
Kivancsisagbol feltettem a gyari hutot, hogy milyen erteket produkal: bal oldalt Ninja, jobb oldalt gyari huto Ezek tukreben ha mondjuk vennek egy Machot, vagy Matterhorn-t, mennyit nyernek nagyjabol hofokban?
-
olta
aktív tag
En is sokallom, bar tudom, nem egy mai huto, de egy Phenom II-n 3,9 Ghz-en 1.4Vcore mellett 50C fok volt, azt hittem Intel kevesbe melegedos. Ujrapasztaztam, mikor meglattam, hogy teljesen auto beallitasokkal alaporajelen 65C. Azt hittem nem erintkezik/keves a paszta, de ugyanaz volt a helyzet, igy most gondolokodom egy uj huto beszerzesen.
4,5 Ghz-en 1.25V-tal 95C-nal leallitottam a Linx-et. Ennyire szar azert nem lehet, mivel 1 hete meg a Phenomon volt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
2500K más tészta, nem melegszik annyira, mint a 2600Kk többsége. Ugyanazzal a Z600+pushpull cuccal, amivel elfőtt a 2600Km 4.5 felett, a 2500Kval 5GHzen vígan benchelgettem
mflex
Mielőtt félreértenéd, nem a te szavaidnak nem hiszek, hanem a szenzoroknak. Nálam is szokott hideg lenni a kecóban, de a procit pár perc LinX után már nem hatja meg, hogy nem 27°C a szobahő, hanem 19..
Meglátjuk..én se vagyok elájulva a Brockentől, de pont azért mentem rá erre a tesztpéldányra, hogy saját szememmel győződhessek meg róla, tényleg jó-e vagy csak a körülmények szerencsés együttállása (javarészt nagy felületű procikon mérték) okán alakult ki ilyen jó vélemény róla.
Az biztos, hogy a nonK 2600al picit korlátozottak a lehetőségeim órajel tekintetében, de feszt tudok neki adni, szóval lesz alatta fűtés.. -
katt777
félisten
ASUS support: "Nincs olyan felhasználók számár ais elérhető megoldás, amellyel az új EFI BIOS-t korábbi verzióra lehetne telepíteni. Ezt jelenleg csak szerviz tudja megoldani vagy egyes webshopok forgalmaznak előre flash-elt BIOS chipeket amelyre cserélve korábbi BIOS verzióra lehet visszaállni." Zanyátok.
Amúgy szivárog a bios a lapba, legutóbb már csak a 4.6GHz-es profilnál talált "oc failed" hibát, igaz, utána megint a többinél is elkezdte, aztán megint elmúlt. Hát, érdekes, az biztos.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Hát, én hardveresen nem nyúlkálok bele.
Egyelőre klírtem szímoszt, upgrade-eltem ismét 2302-re (mert előbbi nem törölte kia beállításokat), és próbálom egyesével ismét beállítgatni, hátha csak elszaródott valamelyik kísérletnél, mert ilyet csinált régebben is (csak akkor kmsz megoldotta). Tartok tőle, hogy megint szar lesz. Eddig egyszer sem tudtam downgrade-elni ezzel a lappal. 803-as biosnál kellett volna, mert az annyira szar volt, hogy még a supportról is levették pár héten belül, azóta sincs ott. Ha nem jön össze bapdét kísérlet.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
lipi67
nagyúr
Ok, értelek, s igazad is van, nem volt jó megfogalmazás. Csupán arra akartam célozni, hogy egy nem best márkanév gagyinak, fapadosnak tűnő terméke is lehet szuper. Ahogy alkatrész se, 2 azonos márkájú és tipusú alaplap se egyforma persze, szórás itt is lehet.
Hidd el, ha visszagondolok pár évvel ezelőttre..sose gondoltam volna, hogy ASRock lapom lesz egy drága proci alá. Amikor az Abit megszünt, kétségbe voltam esve, mert 1 alaplapgyártót se favorizáltam. Asus lapiokkal csak szívtam 478-ban (p4p800SE p4p800Deluxe), 775ben jól kezdett (P5B),majd kb semmit se nyújtott csak a felső kategóriában (Rampage - Maximus (ext. form.) Giga olyan volt (külsőleg) mint egy játszótér, randa színek.. MSI se csillogott. Végül az Abit IB9-et és P35-E lapot egy UD3R (akkor jött be) váltotta fel, s a lehető legjobb döntés volt. Wolf alatt is remek volt, de az igazi tudását q9550 alatt mutatta meg. Sokat tépődtem (több mint egy évet) a platformváltáson mert közben "gigapárti" lettem, de 1155-1156-ban nem sok jót hallottam róla és kipróbálni nem volt lehetőségem. Viszont az ASRock szépen kiforrta magát 1366-ban, így megreckíroztattam, s nem bántam meg.nyufka69: "De elég egy elcseszett lefogatója van és az egyik csavart nem tudom betekerni." - Ezt, hogy kell érteni? Képet tudnál mutatni róla?
Asszem fekszem, holnap szar nap vár rám..
Joccakát a topiklakóknak!
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
X-pénzből kevesebb szolgáltatás, de amit tudnia kell, azt tudja is. Ellenben másik lapnál több szolgáltatás és nem feltétlen jobb tuningpotencia, sőt..Ez mindíg is így volt. 1es G31-es Giga lapok nagyobb FSB-t tudnak mit p35-ös nagyobb nevek..De hidd el, számos példa van rá. A fentebb említett GIGA P45 DQ6-os lapot CSAK azért vettem meg pár éve, hogy megnézzem a Giga "zászlóshajót" mit tud tuningban mert subaruwrc-vel, toyone-nal azt sejtettük, sima parasztvakítás, meg akarják mutatni: Na ilyet is tudunk, de a felszereltség és sok fázis mellett kuki lap, tuningban az UD3R veri. Pár teszt után abba is hagytam mert az UD3R alacsony feszen is több 100MHz-et vert rá uolyan tesztkörnyezetben fázisok ide vagy oda.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Ezt nem én gondolom, azért dőlt betüs mert 'idéztem"..
Kben, nem 1 esetben parasztvakítás a kismillió fázis, s 8 is bőven lehet elég..Ha valaki tuningolt p45-ben, nem érti mi a fenét lehet több ezer hsz-en át beszélni a Sandyk tuningolásáról, hisz kb semmit se kell tenni. Hol vannak itt GTL REF-ek, Skrewek...? Uígy az LLC 1-5 ..-Alacsony fesznél érdemes használni (1), nagyobb fesznél (1,2xxV körül meg "kikapcsolni" (5) Az meg, hogy egy lap "fapados" nem biztos, hogy mérvadó. Lehet egyszerü puritánság is (ABIT IP 35-E), s a tuningpotenciát fizetetd meg, s nem a "felszereltséget". (Giga p45 UD3R VS Giga p45 DQ6 )
Ki milyen lapot szeretne az a felhasználástól függ. Nekem inkább fapados legyen, mintsem csini villi. Még hőcsöves hűtés se kell, az se mindíg pozitív, lásd P45+Q9xxx -nél, nagyobb tuningnál sajna 1,3V fölé kell feszelni az MCH-t, s ilyenkor a hőcsöves hűtés kifejezetten hátrány mert mindent fűtesz vele, vagy rosszabb esteben más fűti az MCH-t és 1,26V-os MCH-nál már instabil, túlmelegedik.Az ASRock vs Asus -ra : Arra céloztam vele, hogy uannyi pénzért inkább ASRock..
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Lehetséges simán. Lehet később majd kijön egy BIOS és ha arra frissíted már működni fog.
MSI supportnak ha írsz, akkor lehet tudnak segíteni. Elküldenek neked egy olyan BIOS-t, amivel fog működni a kártyád. Külföldi fórumon olvastam, van aki e-mailben kapott BIOS-t az Asrock lapjához, hogy felismerje a videókártyát.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Neki is hasonló gondja volt. Beletett egy másik videókártyát és úgy már működött. És nekem is hasonló gondom volt, de én átraktam másik slotba és utána már jó volt (elemet is kivettem), majd visszaraktam a legfelsőbe és ott is jó volt.
Cadgers fórumtásnak sem segített a másik slotba rakás. De beletett egy 4850-et és azzal működött tökéletesen: [link] Másik kártyával neked is fog szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
IGPre dugott monitor vagy VGAra? Mert ha utóbbira, akkor ott a Virtu kavar. Bár most hirtelen nem tudom, az a Virtu van-e nálad, amit Z68 mellett megismertünk, vagy csak az IGPt minőségcsalással felpumpáló megoldás..
Többek közt az ilyen nyígok miatt nem mertem még bevizezni a gépet..
Túl sűrűn újítok, állandóan henkelek, nagyon gáz lenne a szerelgetés ;p -
rayoliviero
veterán
Szia!
Nekem ugyanez volt egy Asrock Z68 Extreme3 Gen3 alaplappal. Azt kicseréltettem egy MSI-re (Z77A-G45), ahol szintén ugyanez volt, de megoldódott és azóta is hibátlan.
Nekem sem működött a PCIe felső foglalatban, nem ismerte fel a videókártyát.
Betettem a középső foglalatba és ott felismerte, utána később visszatettem a felsőbe és úgy már ott is felismerte. Közben elemkivétel is volt, az nem tudom mennyiben befolyásolta.
De próbáld meg ezt és szerintem működnie kell. Az Asrcokot is amúgy próbáltam a PCIe másik foglalatban, de az csak néha működött a videókártyával. Egy újraindítás után már sokszor nem indult el, ezért cseréltettem.Először azt mondták, hogy a procim a hibás, de semmi baja.
BIOS-ban nem kell állítani semmit, alapon jó, ahogy van. PCIe-re van állítva alapból.
-
boogie84
veterán
Anno mikor megvettem pár napig csak lapon használtam mindent. Utána kezdtem el "kísérletezgetni" hogy alap beállításon de maximális terhelésen mennyi feszt ad neki a lap. Majd belőttem az offsetet. Tavaly nem is volt gond, most feltűnt h kettő kék is volt.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
Első kékhalálnál adtam neki egy egységet. Így már tényleg az alap felett van valamivel...
Most is tegyem ezt? Ha fél év múlva megint ezt kell tennem akk sajnos tényleg degradálódik..Azt hiszem várok a következő kékre. Addig marad így.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Blue Thunder
senior tag
Ez igaz, de úgy láttam valakinél akinél hasonló vagyis ugyanaz a lap és a procink is! Próbálkozom, de idáig csak 4ghz-nél stabil, bár igaz próbáltam 4,2-őn is linx, intelburn is stabilnak mutatta, aztán még is terhelés alatt vagyis játéknál kifagyott
Ezért lett volna jó legalább közelebbi beállításTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Szerintem már korábban is linkeltem.
Köszi, de sajna gyenge a procim, menne ez még bőven feljebb is egy jó példánnyal. Mindig elhatározom, hogy szerzek egy másik 2600K-t, de soha sem találok, retail példányból pedig könnyűszerrel ki lehet fogni ennél gyengébbet is, szóval úgy néz ki, hogy megvárom a 3770K-t aztán abból majd csak sikerül kifogni valami beteget.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
Nálam jól megy a Giga. Nincs vele semmi gond.
Sajnos a procim nem olyan jó darab, úgyhogy emiatt relatíve gyengék az eredményeim. Természetesen léghűtés. Én ajánlom a Gigabyte lapokat, mert ugyan olyan jól teljesítenek, mint a konkurenciák lapjai.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
-
kop8
őstag
Milyen meglepetésre gondolsz??
Ez érdekelne!Egyébként találtam egy asrock lapot ami tetszik:
asrock z68 extreme4haddent
Milyen lapod van pontossan?
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Landon
őstag
Én is dehát látod...
Tirexi:Igen ráadásul 2db ultrakaze 2000 "turbina" van rajta (90CFM) PnP-ban bár állítólag ez nem sokat oszt szoroz...
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
hermanyi
addikt
-
Gaben01
őstag
Pont egy TRUE-t cseréltem a mostani H60-ra,de nálam sajnos nem teljesített ilyen jól.Nem ártott volna egy polír a talpának,meg jó lett volna,ha tudok hozzá szerezni rev B lefogatót.Nekem az "X" alakú 775-ös lefogatóm volt hozzá,ami alátétezve se volt túl acélos.
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Gaben01
őstag
Köszönöm, az komoly basszus. Mivel hűtöd?
rvn_10:köszi neked is
A PLL nálatok mennyire volt közben állítva?Mert auto beállításnál 1,8V körül ad neki a lap az AXTU szerint.
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
fsb1000
nagyúr
"Pattogósabb" az op rendszer. (SSD-m van, +minden cache egy másik SSD-re megy)
Játékban nem érezhető, de legalább a tudat megvan! Persze ez nem racionális érv, de a tuning se mindig racionális....---
Keksz03:
IGP akkor jön jól, ha a VGA-t valamiért kiveszed (pl. gar, csere, stb)
Sajnos nem kikapcsolható P67-ben sem. Fogyaszt.... de nincs kimenete[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
-
roberto211
őstag
De! Nekem kéne kitesztelni.. De gondolom megkérdezem a véleményeket hogy kinél mennyi van ,mi az átlag.. És 1,24v-ot hany ghz re adjak?? Ja,... 4,5ghz en 1,24 v megse mozditja... Most 4,5ghz 1,335 v-on... Ez jó?? Mert aígy működik csak nem tudom mennyi az átlag így nem tudom mihez hasonlitani..
[ Szerkesztve ]
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
rvn_10
senior tag
CPU-z fix 1,044 et mutat. Nem változik terheléskor sem a fesz. 1,35 Coretemp szerint az meg nagyon sok.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest