- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWawe
őstag
Azthittem valami hatalmas mutatvány lesz ez a kijelző csere, de így utólag még én is megcsinaltam volna.
Lényeg hogy megoldódott a koszos / pixelhibás mizéria. Rendesek voltak az urak akik házhoz jöttek, illetve mostmár a hátulja is hézagmentesen van feltéve.
-
HorviGabi
aktív tag
Szerintetek UE49K5500 vagy UE50KU6000?
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
FollowTheORI #105292 üzenetére
Nem tudtam, LG-m volt előtte.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
superTibcsi #105290 üzenetére
Ez szerintem az összes Samsung TV-nél így van.
-
Skillet
addikt
előre is bocsánat, hogy ide, de nem találtam mást...
irányítsatok át, ha van megfelelőbb topik.
adott egy ismerős telefunken L48F249X3CW-3D tv-je. a kérdés az lenne, hogy tud-e kezelni billentyűzetet/egeret? ezek nélkül a "netezés" eléggé körülményes lenne.
ha tud kezelni, akkor a nagy kérdés még az lenne, hogy vezeték nélkülit is kezel-e?
ha valaki bármilyen infót tud, vagy útba igazít, megköszönöm. -
superTibcsi
aktív tag
KS7500 -nál másnak is kiadja a hangot a TV optikán akkor is, ha a hangbeállításokban TV hangszóróra van állítva a kimenet?
-
atka76
tag
válasz
sityupityu #105287 üzenetére
De privátban adhatnál!
-
Flashget
félisten
válasz
Jovanny2 #105283 üzenetére
színtévesztő nem kaphat PÁV II-t
nem igazán értem miért nem, mert semmi gondom a lámpával vagy a jelzőtáblák színeivel B kategóriánál, de C-t már nem engedik.
Vicces helyzet mert B kategóriával vezethetünk ugye 9 üléses kisbuszt, de nem vezethetek taxit 1 fő utassal.
csak annál a nyomorult tesztkönyvvel van gondom aminél nem jött ki, hogy 2-es van benne a sok világos zöld,narancs,rózsaszín meg a fene tudja milyen karikák között -
Angel2014
addikt
Sziasztok! Van a led tévénkre valami olyan progi amivel meg lehet nézni a ledek állapotát,illetve mennyi időt futottak és hány százalékosak.? Annyira megült a fényerő ....amikor megvettem kristálytiszta kép volt...
-
TomAce
tag
Van olyan 43 colos Samsung TV, amin van scart csatlakozo?
-
Celtis
veterán
Színtévesztőknek szánt Samsung TV.
Nem nagyon szoktam a TV appjait nézegetni, de a múlt héten pont feltűnt és megnyitottam egy appot, ami a színtévesztést tesztelte. Nem is nagyon értettem elsőre, hogy mi ez, de a végére világossá vált. Érdekes, hogy a cikk a TVs alkalmazást nem említi csak a mobiltelefonost. A lényeg, hogy a teszten átmentem, nem vagyok színtévesztő, így nem is konfigurálta el a TV-t.
-
VaDy
tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni tv vásárlás ügyében!
Igazság szerint haveromnak kéne, de ő lusta beírni ide, engem meg amúgy is érdekel a téma!
Tehát a főbb szempontok:
- nézési távolság olyan 2,5 - 3 méter
- max 110 cm széles lehet, hogy beférjen a helyére ^ ha jól néztem akkor akár 49 col/124 cm is lehet
- uhd nem szükséges, elég a full hd , bár rábeszélhető a srác, csak kérdés van e értelme?
- ami fontos neki, idézem: "legyen youtube, netezés és hálózati lejátszás, ne akadjon + értelmes böngészési sebesség!"
- pénz nem számítA válaszokat előre is köszönöm!
-
atka76
tag
válasz
sityupityu #105272 üzenetére
Imádom a természet filmeket!
Csak a beszerzési forrást kell majd kiderítenem! -
h.adam.92
őstag
válasz
FollowTheORI #105259 üzenetére
A TV-t a géppel párosítani. Mellette nem menne semmi egyéb kábel, ami bezavarna.
(#105260) PuMbA: Ha nagyon rossz lenne a kép minősége, akkor hajlandó vagyok más opcióhoz.
Sajnos pont a szoba 2 végében van mind a kettő, legtávolabb egymástól. Később esedékes lesz egy átrendezés, de az csak nyáron lesz esedékes jóesetben... Akkor beérném egy 5-7m-es darabbal is bőven. -
Flashget
félisten
válasz
FollowTheORI #105255 üzenetére
a vásárló semmit sem dönt el..amit rátukmálnak a gyártók pr-al az van.
ők döntenek mi lesz a befutó... -
-
dethroner
veterán
válasz
Celtis #105224 üzenetére
Azt ugye elismered, hogy a vásárlók jó része akkor is megvesz egy terméket, ha olyan funkcióval rendelkezik, amit lehet soha nem fog használni. Pl a 3D a tévék esetében. Ha csak 3D-s tévék volnának a boltban, akkor is mindenki venne tévét, az is, aki most azt mondja hogy nem kell és megbukott. Tehát nem azért nem teszik bele az új tévékbe a gyártók (szerintem) mert nincs rá igény (sok más szarra sincs igény, mégis belebasszák), hanem mert szerintem nehéz volna megmagyarázni a fogyasztóknak, miért nézhetetlenül elbaszott a kép. 3D-t már mindenki gyártott, be kellett dobni az új ficsöröket, UHD, HDR. És ha a mohó paraszt mindet akarná, lehetőleg 60+ méretben, akkor egy moslékszar képet kapna, felhős, bevilágítós, foltosodó panellal. Így a gyors panelt igénylő 3D-t elhagyták, marad az UHD meg HDR, amihez hozzá lehet toszni a 300 soros mozgásfelbontást, és a vásárló büszke hogy micsoda kincset vett.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
h.adam.92 #105258 üzenetére
https://www.bestmarkt.hu/ednet-84497-hdmi-20-kabel-15m-fekete-p304353
Ritka... amugy mire kell?
Ilyen távolságokra kicsit értelmetlen is ez a kábeles megoldás.
-
h.adam.92
őstag
Hali!
A kábeles topik döglött, így itt érdeklődnék.
Valaki tudna ajánlani egy helyet, ahonnan be lehetne szerezni 15m-es HDMI 2.0 kábelt? Vagy én nem találok, vagy ritka, mint a fehér holló... -
kornel1000
tag
Srácok, valakinek van tapasztalata a következő hibajelenséggel kapcsolatban? Lehet, hogy az utolsó firmware”1160,6” frissítés idézte elő, de gondolom akkor másnál is jelentkezett volna…. „Ks7000-nél is ez a legfrissebb firmware „
Tehát, azok a tv adások, amiket nézzek a „kedvenc1”-ben vannak elhelyezve. Ez van kiválasztva a tv-n alapértelmezettként. Mondjuk, este kikapcsolom a tv-t. Másnap reggel, ha bekapcsolom a készüléket ,akkor annak a tv csatornának kellene, automatikusan megjeleni a képernyőn ,amit előző este kikapcsolás előtt néztem. Eddig így is volt, viszont az utóbbi időben csak fekete háttér jelenik meg bekapcsoláskor. Ha rányomok az info gombra a távvezérlőn, akkor adáshoz rendelt csatornaszám látható , ez megegyezik azzal, amit előző nap néztem ,de kép nincs. Menu,hangerő,home elérhető a tv-n fekete háttér alatt is. Viszont, ha a csatornaléptetés + - gombjait akarom használni akkor semmi. Egyetlen módja ,hogy képet varázsoljak a készülékre ,ha manuálisan elnavigálok a kedvenc csatornákhoz ,és ott kiválasztok egy tv adást. Onnantól fogva jól működik. Ebben az a legszebb ,ha ezek után kikapcsolom a tv-t ,és mondjuk 40 perc múlva visszakapcsolom a készüléket ,akkor teljesen jól működik. Az a tv csatorna jelenik meg rajta ,amit előtte néztem.
Úgy látszik a hosszabb kikapcsolt állapot után, memóriáját veszíti) M ár próbáltam megoldásként , a gyári visszaállítás alaphelyzetbe lehetőségét ,de nem lett jó.
Készülék:55ks8000.
Köszönöm! -
hackeeeee
Jómunkásember
A KU 6400 is lefrissült 1160-ra. Eddig nem vettem észre különbséget.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Flashget #105254 üzenetére
Na várj... mit konvertál fel?
SD meg FHD-t minden 4K tévé felkonvertálja... a 4K-t meg nem konvertálja sehova... szóval akkor?
Nincs itt erőlködés... azt meg mindenki szubjektív eldönti látja e a különbséget és mit ér meg neki.
Amugy még 1-2 évig nem hiszem, hogy másra váltanak technológiában.
Azt meg megintcsak eldöntik majd a vásárlók, hogy az LG IPS, a kínai VA vagy a Samsung VA/Qdot tetszik e jobban...
Vagy az LG OLED vagy a kínai OLED (ha tényleg jön). -
Flashget
félisten
válasz
FollowTheORI #105253 üzenetére
felkonvertálós...olyan mint régen a valós 50Hz-nél az elektronika szarrá erölködte magát, hogy folyamatosnak látszódjon a kép a két kép kocka beszúrt feketével.
kiveszed a 4K-t amit beletuszkoltak kapsz egy mezei alsó kategóriás tv-t a maga 300 soros mozgásfelbontásával..nem véletlen nincs ezekben 3D már...
én nem vagyok a pénzem ellensége ilyen tv-m akkor lesz ha már semmilyen mást nem kapni, de azzal, amit a CES-en művelt a Samsung csak erősít abban, hogy nem ez a márka lesz a következő tv-m ha ebbe a kvantumos lószarba mennek QLED névenkíváncsi lennék egy korrekt statra amiben a 2014,2015,2016-os eladási számok szerepelnek Samsung részéről, Európában, hogy mennyit változott önmagához képest.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
smallmer #105249 üzenetére
én nemrég vettem egy 50ku6000-et, teljesen meg vagyok vele elégedve, 4k-ban gyönyörű képe van, de 720p fullHD se csúnya rajta, szép a feketéje, viszont nem valami jó a betekintési szöge. Input lagja alacsony így monitornak is jó, én pc-re kötve használom játékra és filmnézésre, tökéletes.
Összeszerelési minősége is teljesen rendben van ellenben pár felsőbb szériás samu készülékkel. Én csak ajánlani tudom
Van belőle magasabb a szérián belül, ha többet szánsz rá, de ez 200k-ért sztem nagyon jó vétel volt.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
200 ezer- 260 ezer forint körül tudtok nekem mondani jó 4K-s tévét? kb 123-139cm
köszönöm. -
p657
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abba, hogy hogyan kell egyik csatornát a másikba tenni? Samsung 43KU6000 a tv-nél.
Arra gondoltam az 1 programhelyre átteni az Rtl-klubot, ami most a 12-es programhelyen van.
UPC kártyát használok.Köszönettel: Péter
-
warren29
aktív tag
válasz
FollowTheORI #105239 üzenetére
-
warren29
aktív tag
válasz
sityupityu #105228 üzenetére
Ott a pont!
Nem is értem ezt a nagy 3D ellenességet.
Én pld. imádom.
Amellett, hogy sokkal nagyobb a térérzet és valami különlegeset látok, a látott kép is sokkal nagyobbnak néz ki.
65"-t nézek de ha nincs alul felül fekete csík simán kinéz vagy 75"-nak a kép.Arról nem is beszélve, hogy 3D-re legalább van tartalom nem is kevés.
Bármikor tucatszámra tölthetek le akár igazi (nem fake) 3D filmeket kedvemre.
4K-s tv-t lassan 4 éve lehet kapni de tartalom (letölthető eredeti 4K film) nagy büdös semmi sincs rá.
A HDR-ről nem is beszélve.
Lassan itt a 8K (már létezik jóideje) de még a 4K-s tévén sincs mit nézni.
Évekkel el van maradva a forrás a technikától. -
Celtis
veterán
-
Dodeszh
tag
válasz
FollowTheORI #105232 üzenetére
@ FollowTheORI: Nem hiszem hogy óriási frissítések várhatóak...
Köszönöm a választ! Korábban volt KU6400 is, de mire megrendeltem volna, már éppen elfogyott.
Abban bízom, hogy talán előbb utóbb ismét lesz valami fejlettebb. Kérdés, hogy mikor...?
UPC Üfsz: "A Samsung UE40KU6400-as egy kifutó típus, így már nem lesz kapható. A Smsung UE43KU6000-es készülék lesz helyette megvásárolható." -
sityupityu
veterán
válasz
FollowTheORI #105232 üzenetére
Ha csak megközelítőleg is betartod a "kötelező" nézési távolságot akkor persze, hogy van különbség az UHD és az FHD között.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Dodeszh #105231 üzenetére
Nem hiszem hogy óriási frissítések várhatóak... és ha javul is valami az csak a HDR képesség lesz a következő modelleknél.
Amugy ezek közül bármelyik jó... mármint jó az 5k széria és a 6k is. Nyilván a kategóriáján belül.
Szóval ami szimpi vagy amire szükséged van.4K is meg minden ilyesmi szubjektív.
Személy szerint, nekem a 4K bejött, igaz közelről is nézem a tévét (2m vagy néha kevesebb mert ágy végében van) és 49"-os. Én látom a különbséget a régi FHD és a mostani tévé között.
Valahogy puhább és "folyamatosabb" (nem sebességben) a kép, mint előtte a FHD/SD tartalmaknál... erre mondják sokan gondolom hogy "smooth"-abb.
A 4K anyagok meg egyszerűen lenyűgözőek... olyan mintha brutál részletes fotókat nézne az ember csak mozognak is.
+ nekem quatom dot TV-m van, így a szineknél is látok némi javulást itt ott.De azt elismerem hogy egy nappaliban, 50" alatt és olyan 2.5-3m távolságból a 4K nem nagyon észrevehető... viszont 55" de még inkább 60-65" már látható ott is.
Ezért is akarok a nappaliba 4K 65" venni majd... 1-2 éven belül. -
Dodeszh
tag
Sziasztok!
A UPC jelenlegi TV kínálatából (link) mit érdemes megvenni?
K5500 van 32 és 40 méterben, KU6000 43, 50 és 55 méretben, illetve KU6500 49 méretben, de utóbbi csak a listában van, valójában nem rendelhető.
Nem is az ár az elsődleges szempont, mert tudom, hogy máshol olcsóbb, de egyrészt valamennyi kedvezményt kapok, másrészt nekem a UPC részletfizetése kényelmes. Inkább a minőség érdekelne, illetve az, hogy valamennyire jövőálló legyen. Most egy közel 10 éves SD plazmát cserélnék le, tehát mindenképpen előrelépés bármi, de ismét hosszabb távra tervezek elsősorban.
Tulajdonképpen a kérdés inkább az, hogy vegyem meg a KU6000-t 43 vagy 50 collal vagy inkább várjak, hátha frissül a kínálat a magasabb kategória felé?
Köszönöm, ha segítetek! -
gyeniko
őstag
válasz
dethroner #105222 üzenetére
A Sony topikban is panaszkodnak eleget, csak ott kevesebb mögöttük az érzelem (indulat). Speciel nekem sok Samu TV-m volt (most is van 7 db), szerelő még nem látta őket. Sony-m is van 1, ezt sem látta szerelő, de még csak 5 hónapos. Naponta össze tudom hasonlítani a "csúcs" FHD Sony-t (65W857C) az ugyanilyen Samuval (65H8090): őszintén mondom, hogy a Samu képe tetszik jobban. Csak végpontozva vannak, műszerrel kalibrálva nincsenek. A Samu a sarkokban kicsit bevilágít és felhősebb, a Sony-n viszont használat közben is zavaró a nagymértékű DSE.
-
sandró60
addikt
válasz
sityupityu #105228 üzenetére
+1
Azért érdekes,hogy 1-2 felső kategóriás tévében még van 3D -
TomAce
tag
3TB-s WD element kulso winyot hasznalok a Samsung TV-men, de a legujabb szerias WD elemts-et mar nem ismeri fel a TV-m.
Vkinek volt hasonlo tapasztalata?
-
Celtis
veterán
válasz
atka76 #105218 üzenetére
Maradjunk abban. hogy egyes tesztek szerint jók a Samsungok.
Érdemes kicsit visszaolvasni, hogy képet alkoss a megbízhatóságról és minőségről. Leváló hátlap, belülről koszos kijelző, stb. Nekem 3 TV-ből kettő volt gyári hibás.Én inkább azt mondom, hogy a KS7000 ár-érték arányban elég jó, ha kifogsz egy durva hibáktól mentes példányt.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
dethroner #105221 üzenetére
Ezzel egyetértek, én se igazán értem miért vannak ellen a 3D-nek, aztán kb már a két nagy gyártó is kivette a palettájáról és a csak a csúcs készülékükbe van max. Csak azért mert valahol megbukott és az okosok azt mondták. Aztán persze a mozikba szarásig nyomják ugyanúgy a 3D-t, meg a blurayeken is ment és mégis hopp csak úgy annyi. Nem tudom mennyi helyet vagy mit foglal, de elférhetett volna néhány készülékben még azért. Még ha csak néha használod is, de nem rossz ha van.
-
dethroner
veterán
válasz
Celtis #105210 üzenetére
Ne adjuk már a másik ember agyába a gondolatot arról, hogy a szerintünk felesleges, nem használt funkció őt érdekelje-e. Ha fórumtárs 3D-t szeretne, akkor engedjük meg hogy a verejtékkel megkeresett pénzéért, 3D szórakozást kaphasson. Ne kezdjük már el újra a "megbukott a 3D vagy nem bukott meg" vitát. Semmivel nem bukott nagyobbat, mint amekkora parasztvakítás a HDR, a most kiagyalt kurva nagy fényerőt a tévékbe, vagy akár a 4K.
-
gduck
addikt
Sziasztok!
Próbálkozott már valaki K szériánál HDD helyett PENDRIVE-ot használni FELVÉTEL/TIMESHIFT funkcióra?
A felső egy 8GB-os pendrive, az alsó egy 16GB-os. Szépen látszik a különbség és az hogy a Windows már merevlemezként azonosítja. Viszont a TV meg egyáltalán nem ismeri fel. Jelenleg itt tartok.
Szóval esetleg valaki más próbálkozott ilyen trükkel?
-
atka76
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás elött állok nem olyan sürgős a dolog de én már elkezdek útána járni a dolgoknak!
Ezt néztem ki vélemény?
Samsung UE65JS8500A lényeg az hogy UHD legyen 65" és nem hátrány a 3D!
A 2017-es modellek mikor jönnek ki,érdemes esetleg megvárni?
Várom esetleg más modellek ajánlását is!Köszönöm!
-
Celtis
veterán
válasz
mediumgecso #105204 üzenetére
Esetleg rossz helyre dugtad vissza a kábelt. (HDMI in-out felcserélése?)
-
Rp526
aktív tag
válasz
Gstyler #105202 üzenetére
Igazad van, én sem örülök a körülményeskedésnek... de ha egyszer nincs jack csatlakozó, és később sem lesz.. akk nem tudok mit tenni.
A tendencia egyelőre azt mutatja, hogy egyre kevesebb lesz. A Samsungnál legalábbis.. Nekem meg az nem lesz szempont, hogy azért nem veszek meg egy TV-t mert nincs rajta jack.
(Az már mind1 igen, pár száz forintból bármit átalakítsz kb bármire) -
mediumgecso
őstag
Sziasztok!
Aláírásomban szereplő TV-m és sound bar-om van.
Probléma: Kislányom elkezdte buzerálni a sound bart, ezért egy magabb helyre kellett raknom a hangszórót (nem a mélyet)...annyi történt hogy kihúztam a kábelt és csatit, majd feltettem és bedugtam, de már nem ismeri fel a TV a sound bart...A soind bar azt írja folyamatosan hogy TV REQUEST...
TV beállításaiban a sound bar engedélyezve van, de nem akar csatlakozni.Mi lehet a gond?
-
Gstyler
senior tag
válasz
Rp526 #105201 üzenetére
Tény, hogy nem nagy összegek, de csak.kényelmesebb lenne bedugni a.jacket a tvbe és kész
Mert a hanghoz vesz az ember 2 átalakítót, a smart helyett vegyen az ember egy okosítót , mert az többet tud.
(A linkelt átalakítóba sem tudok jacket dugni, de gondolom,h akkor van anyával is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló