- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jovanny2
őstag
válasz
alex devil #105057 üzenetére
Nem.
-
Jovanny2
őstag
válasz
feket663 #104186 üzenetére
Nekem az itteni hivatalos Samsung szerviz az alaplap problémám oldotta meg szoftverfrissítéssel az 1 éves tévémen. Ja, nem... Az egyik baja pont az volt, hogy nem lehet rajta szoftvert frissíteni. Szemrebbenés nélkül visszaadták hogy jó. Az alaplapot én cseréltem itthon (ESD környezetben, ott még azt sem nagyon láttam). Ebayről vettem a lapot. Ja, amikor mondtam nekik, hogy akkor ne rendeljenek 45-ért MB-t, de ha én vennék egyet, bele tudom-e tenni otthon, nem lesz-e valami programozási gebasz, azt mondták nem fog menni.
De, megy. Plug&play.
-
Jovanny2
őstag
válasz
HagaNRG #104113 üzenetére
A One S menüjében van egy Advanced lehetőség a display részen belül, ott mutatja, hogy jelenleg milyen szolgáltatásokat támogat a TV-d. Nekem ez tegnap előttig full piros volt, az első pont kivételével. A TV-n (JU7000) a HDMI Deep Colour-t kellet engedélyezni (HDMI kábel ki, Deep colour aktivál a box bemenetére, TV újraindul, TV kikapcs, HDMI kábel be, TV be), azóta bódottág van. Minden kizöldült a box csekkolós menüjében.
-
Jovanny2
őstag
válasz
Rp526 #103727 üzenetére
Nem tudom mi a baj. Xboxnál 8 éves volt a 360, amikor kijött a One. A Classic 2002-től (2008), a 360 2005-től (2016-ig), a one meg 2013-tól kapható. A 360-ból is volt egy csomó revizió, plusz a Slim meg az E jelű később. A One-ból most jött ki az S, 3.5 év után, a Scorpio meg csak jövő év végén, 4.5 év után jön ki, ráadásul teljesen kompatibilis lesz visszafelé a One-nal. Nem lesz elavult semmi...
-
Jovanny2
őstag
válasz
Flashget #103699 üzenetére
Tényleg nem vagyunk egyformák. Én is 32 vagyok, két gyerkőccel, és esténként konzolon játszom. Hidd el, nem a 18 évesek szórakozása. Kikapcsol a haverokkal (szinte mind 30+) játszani miután a gyerekek már lefeküdtek. Többen vagyunk, mint gondolnád, úgyhogy szerintem ne írd le ezt a hobbit se.
Ja, és egyébként az Xbox One-é itt az egyik legkulturáltabb fórum...
-
Jovanny2
őstag
Aki most adná SUHD tv vásárlásra a fejét, az ma és holnap 15% kedvezményt kap a MM-ban. Reggel jött a hírlevél.
Illetve a 32J4000, 32J4500 és a 32J4510 is akciós.
-
Jovanny2
őstag
válasz
magyarosim #102589 üzenetére
Ha valami jó hozzá, akkor BN59-01181B szerintem az. Ez nem fekete, hanem ezüst-fekete.
-
Jovanny2
őstag
válasz
Celtis #101940 üzenetére
Megint igen.
ARC, DVI, MHL, STB. Az ARC a set top boxé, az STB az Xboxé. Akkor lényegében az 1.2-től már minden HDMI szabvány tudja. A 13-as lábon, ha jól látom. Akkor ez a TV tudásán múlik, hogy kihasználja-e ezt a lehetőséget, és a jelforrásnak is CEC képesnek kell lennie. Érdekes téma. Itt egy jó cikk...
-
-
Jovanny2
őstag
Gyerekek, megvilágosodtam. IPTV-m van, Telekomos, set top box-szal. A TV-m pár hónapja használom (JU7000), és most rákérdezett, hogy ugyan, nem akarom-e a Smart remote-ot összeszinkronizálni a STB-szal. Végignyomkodtam, megkérdezte az országot, a szolgáltatás típusát, a szolgáltatót, és csodák csodájára, azóta úgy tudom a TV távjával váltogatni a csatornákat, mintha a STB-é lenne, ráadásul nem csak a Smart remote-tal, hanem a mezeivel is, a számgombokkal pedig a STB csatornáit tudom beütni, nem a TV-n vált csatornát. Na ez az amit vártam!! Bocs, ha ez másoknak megvolt, nekem nagy felfedezés, ha már nincs CI kártyám.
-
Jovanny2
őstag
válasz
sityupityu #101095 üzenetére
Ez kandi kamera kellett, hogy legyen. Ilyen nincs, és főleg nem a vevő hibája. A jobb szélsőn nem volt talp konkrétan.
-
Jovanny2
őstag
válasz
HoTaZo #100988 üzenetére
Én szerintem tudok. Nem akarlak elkeseríteni, de ennek a tévének olyan lehet a médialejátszója, mint egy régebbi, nagyon alacsony kategóriás Samunak (4-5000). Apósoméknak van egy 3-4 éves szép nagy kijelzős (50") 5003 (azaz butított 5000) Samsungja. Az ugyanezt csinálja. Lényegében csak fényképnézegetésre jó. Ezt tudja, de ez a használatiban is benne van. 10.000 Kínából egy 4k Android smart box. Vegyél olyat, én is most rendeltem.
-
Jovanny2
őstag
válasz
Stefi_dzsi #100954 üzenetére
Szia,
ha fontos a WIFI, akkor csinálj egy gyári visszaállítást menüből. Utána fél-1 évig megint jó lesz, ha szerencséd van. Ugyanilyen TV-m van, tapasztalat. Én már nem szórakoztam vele, kapott fixen egy LAN kábelt. Kétszer csináltam resetet, ennyit nem ér az egész. A wifi modul igen szar ezekben szerintem. Most egy JU7000 van a helyén, az ES meg ment a hálószobába. Ott még netet sem kap a drága. Kíváncsi lennék a JU-ra, bírja-e a WIFI-t, de nem tudom meg, mert a kábel stabilabb, és már úgyis ott van.
.
-
Jovanny2
őstag
válasz
Puma K #100899 üzenetére
Elég frusztrált egy PH Addikt vagy.
Én egy 7.1-es Turtle Beach Deltát használok a TV-hez (és az Xbox One-hoz), és eléggé meg vagyok vele elégedve. Hosszú távon is kényelmes, nem nyomja el a fülem és nem izzadok bele. Optikán csatlakozik a TV-be a transzmittere, és az tolja a jelet a fülesre. Ez már jó pár éves cucc, vannak újak. Nagyon megéri az árát, ha jót akarsz kapni a pénzedért.
A tévével kapcsolatban: nem kell szólni a Samunak, tudják ők, hogy UHD-ből a hatos széria még gyengécske.
-
Jovanny2
őstag
válasz
embersrise #100876 üzenetére
Tedd fel Hardverapróra. Mit veszítesz vele? Én épp egy alaplaphibás laptopot bontok.
-
Jovanny2
őstag
válasz
Mikeee89 #100759 üzenetére
Nem, a Samu aktív 3D. Nincs dual play. Amit a kollega javasol, az nem járható út, csak az LG passzív 3D-nél (ott van dual play szemüveg, AA és BB lencsével a normál AB helyett).
Látom közben a linket, de szerintem nem éri meg a munkát a próba. Elég macera szétszedni, a lencse törékeny, és szeintem azon a Black-opson kívül nem sok játéknál kapcsolható a Dual Play. Azt szerintem általában a TV tudja menüből.
-
Jovanny2
őstag
válasz
SunMount3r #100616 üzenetére
Természetesen jó a további szériákhoz is. A 15 éves Samu tévém távja is jó a JU szériához is. Ebben nem változott semmi (na jó, pár gomb van azóta pluszban, de a D-hez képest ennyi különbség sincs
).
-
Jovanny2
őstag
válasz
hoby36 #100522 üzenetére
Igen, az az ES6400-ra is igaz. Ahhoz adtak is ajándékba BT billentyűzetet, amikor vettem. Van a tévében BT modul, és a smart controlhoz meg is próbál csatlakozni, de nem tud. Gondolom nem ismeri a TV szoftvere. De az tényleg egy 4-5 éves TV, a tiéd pedig idei. Próbáltad bekapcsolni a service menüből? Nem megy?
-
Jovanny2
őstag
válasz
hoby36 #100519 üzenetére
A bekapcsológomb nem BT-on keresztül működik, hanem IR. Az nekem is megy egy 4 éves E6400-zal is, sőt még párosodni is próbál a smart remote-tal, de nem tud. Gondolod, hogy a K6300 képes kezelni? Viszont a H széria smart remote gyönyörűen működik a JU7000-rel szerencsére.
-
Jovanny2
őstag
válasz
wwwolfman #100140 üzenetére
Én a TV tartó konzolra hajlítgattam alulemezből egy tartót, amibe bele tudom csúsztatni a 2,5-ös vinyót, így elég egy nyúlfarknyi USB 3.0 kábel. Egyébként a 3.0 házakhoz nekem mindig ilyen 40 centis kábeleket adtak.
Ha adapteres a vinyó, akkor a táphoz tudsz csinálni hosszabbítót, szerintem ilyesmi, de biztosan valamilyen szabványos.
-
Jovanny2
őstag
Valakinek nem lenne Kecskeméten/a környéken póbára egy One Connect mini-je? JU7000 a tévé, és a szerviz csak vakargatja a fejét, hogy miért nem megy az USB playback meg miért nem enged frissíteni a TV. Először alaplap hiba volt, utána mégsem, aztán szoftverhiba, aztán mégsem, most a One connect hibánál tartunk, de már lassan elfogynak a lehetőségek.
Rendeltek újat, de csak szerda-csütörtök ér ide, és nekem gyanús, hogy ugyanaz marad a baja, akkor viszont tényleg befordulok, jó lenne kipróbálni mielőtt ideér az új.
-
Jovanny2
őstag
válasz
PHenis #100054 üzenetére
Gondolom igazad van, de nem ismerem a TV-k USB vezérlő chipjének a korlátait, másrészt nem tudom pontosan mekkora áramot vesz fel egy ilyen szalag. Valaki írta az 5V-ot, ami ugye nem releváns infó, mert az feszültség, és fix. Szerintem az a baj, hogy ezek a bekapcsolás pillanatától a kikapcsolásig folyamatosan konstans áramfelvétellel terhelik a portot, ami ha ilyen 100-200mA, az nem gáz, de azért mondjuk 500mA-nél már nem olyan nyerő. De tényleg lehet, hogy ez csak az én fájásom, és röhögve elmegy évekig, tényleg nem akarok belevau, hogy ki mit dug rá a TV-re. Te amúgy tényleg két szalagot használsz? 1 portról, vagy külön-külön? Amúgy jó a neved.
-
Jovanny2
őstag
Ez igaz, de kérdés, hogy megéri-e egy többszázezres tévénél például ezzel játszani, vagy inkább kapcsogatod? Én még a pendrive-tól is óvom (ki-be dugdosás) a tv-n lévő bemeneteket, ezért inkább USB hosszabbítót használok, de lehet, hogy tényleg csak az én háklim, mindenki azt dug és oda, ahová akar.
Amúgy van ilyen is. Ha vennék, akkor ilyen lenne.
-
Jovanny2
őstag
válasz
SunMount3r #100043 üzenetére
Hát én erre biztosan nem a TV portját használnám. Nem csak a folyamatos terhelés miatt, de hasznosabb dolgokra is el tudok használni 3-4 USB portot. Ez meg elmegy gondolom a leggagyibb telefontöltőről is. Amúgy biztosan nem használ a TV elektronikájának...
-
Jovanny2
őstag
válasz
Dealer95 #99698 üzenetére
Őőőő, ez nem szervizben volt, hanem kiment a szerviz, és ott kiderült, hogy nem pixelhiba. Ilyet miért is cserélnének, ha egyszerűen javítható? Lehet, hogy szarabbat kapna a tulaj, ha csak ennyi a baja. Ugyanez vonatkozik Sony-ra is. Nem vagyok Samsung fan, de ez szerintem nem negatív egyáltalán a Samu részéről... Sony egyébként házhoz megy? Nem tudom, csak kérdezem.
-
Jovanny2
őstag
válasz
blakey #99481 üzenetére
Wow.
Tényleg érdekelt. Újabb Samuknál olyan diszkrét egyébként, hogy nem is igazán tudom, hogy hol világít.
Na jó, a jobb alsó sarokban mintha pislákolna valami.
Bár az ES6400-nál mintha pont úgy működne, hogy csak kikapcsolt állapotban világít, távirányításkor meg villog, de lehet, hogy hülyeség.
-
Jovanny2
őstag
válasz
StarKiller89 #99477 üzenetére
Mondasz egy gyártót akinél ki lehet?
-
Jovanny2
őstag
válasz
StarKiller89 #99471 üzenetére
Ha a fénye zavar, akkor ragaszd le. Ha a fogyasztása, akkor kapcsolós, vagy távirányítós elosztó, de én is osztom a véleményt, hogy évi 200 forint miatt nem érdemes tönkretenni a tápáramkörét.
-
Jovanny2
őstag
-
Jovanny2
őstag
válasz
norrberth #99452 üzenetére
Sarcasm? Egyrészt a LED-ek azért jól bírják, inkább a meghajtó elektronika megy tönkre, de még ha az idők során veszít is a fényerőből, azt valószínűleg úgy teszi, hogy a kép attól homogén marad, csak max. nagyobb fényerőt kell adni neki (nyilván amúgy nem teljes háttérvilágítással használod, 5-6 év után adsz 1-2-t a fényerőhöz, az szerintem vállalható
). Az nagyobb probléma szerintem, ha egy szín fakul a többihez képest. Mondjuk ez meg lehet, hogy már nem igaz az újabb generációs OLED-ekre.
-
Jovanny2
őstag
Sziasztok,
a H széria Smart remote-ja jó lehet a JU (7000) szériához? Sokkal kézre állóbb, és inkább azt használnám, ha megy vele.
-
Jovanny2
őstag
válasz
Cyber_Bird #99134 üzenetére
Azzal jobb lenne bárkinek?
-
Jovanny2
őstag
válasz
Tegla80 #99100 üzenetére
Szia,
persze, FAT32, kicsomagolt firmware. Gyári visszaállítás is volt, nem változtat a helyzeten sajnos. Megpróbálok szerezni kábelt, és próbálom a One connect csatikkal. A supportnak lövése sincs, hívjam a szervizt...
Azért az USB nélkül nem lenne vicces használni...most egeret dugtam rá, és röhögve működik. "Csak" a mass storage-dzsel van baja, nem jön elő a könyvtárszerkezet. Amúgy letojnám a frissítést, de ez zavar.
-
Jovanny2
őstag
válasz
SunMount3r #99098 üzenetére
Jobb híján csak abba tudom. Nincs kábelem a Connect-hez, és az összes USB azon van. Szerintem nem kéne gondnak lennie, de ezt csak akkor tudom meg, ha lesz kábel. Örülnék, ha igazad lenne azért.
-
Jovanny2
őstag
Sziasztok, vettem ma egy 48JU7000T típusú csodát használtan. Tényleg egy csoda, mert brutál szép a képe, de van pár problémám.
Sajnos a One Connect Mini kábele elveszett. Nagyjából nulla így a csatlakoztathatóság. Kellene vennem egyet. Hol kezdjem a keresését?
Egyetlen USB 3.0 port van a tévén, Camera felirattal. Ebbe pendriveot dugva azt felismeri, keres rajta médiát, aztán kilép. Kiválasztva a bemenetet látom az infókat a penről, le is tudnám választani, de nem tudom tallózni, mert fekete képernyő fogad. Okozhatja ezt a réges régi firmware?
A szoftver verzió 1000 (!), és 1460-nál jár a weboldal szerint. Online frissítésnél hibát dob. Mindjárt megpróbálom USB-vel. Engedni fogja vajon rögtön erre frissíteni? Erre ötlet?
A Wifi jól működik, a LAN is, szépen viszi a youtube 4K videókat, Wifi direct is megy, screen mirroring is egy Note 4-el,
Köszönöm az esetleges válaszokat előre is.
SZERK.: USB-nél megkérdezi szeretnék-e róla frissíteni, OK után elkezdené, aztán kiírja: "Nem sikerült frissíteni"
-
Jovanny2
őstag
válasz
muflon112 #53891 üzenetére
Tavalyi modell, a tavalyi év ajánlott minimuma. Már 100Hz, de nem SMART, nem túl sok bemenet, de neked nem is kell ezek szerint. Az ára jó szerintem, de ha kicsit több is belefér, az idei modellek közt vannak jobb ár/érték arányúak. Ebben nincs wifi, az ES6100-tól van, annál még kábel sem kell, hogy filmet nézz laptopról. 3D megy vinyóról, a tv beépített lejátszója nektek tökéletesen meg fog felelni. FullHD ugyanígy. Amúgy laptopot a TV-vel legegyszerűbben a laptop HDMI portján tudsz összekötni, de filmnézéshez használj vinyót, ne a laptopot.
-
-
Jovanny2
őstag
válasz
Faresz29 #53130 üzenetére
Tavaly akciósan vettem, kb. piaci áron (170k) a 40ES6100-at, de 15k-t érő Samu billentyűzettel, 2+2 szemüveggel, 3 év gyári garival és házhozszállítással náluk, ráadásul sűrűn van ingyen hitel is. Tény, hogy alapból túl vannak árazva, de szerintem az esetlegesen épp akciós Samukra is vonatkozik a -15%. Az árgépes webshopok is feldughatják a szürkeimportos bolti garijukat.
-
Jovanny2
őstag
FIGYELEM! Most olvastam az Auchan újságban, hogy minden Samsung TV-re 15% kedvezmény van 25-27-ig (mától vasárnapig).
Gyári garit adnak, szerintem részletfizetés is van, viszont nem tudom mik az eredeti árak náluk. Aki TV vásárlás előtt áll, mindenképp érdemes szétnéznie náluk. Én is ott vettem tavaly az enyémet, ingyen házhoz is szállították.
-
Jovanny2
őstag
válasz
Markizmark #52978 üzenetére
Előbb olvasgattam én ezt, mint gondolnád. Kb. amikor rányomott JoeYi a publikálás gombra.
Ő is csak feltételezte a dolgot, mert így logikus, ilyesmit magyarázott az MM-es ember is, de azóta itt a fórumon ezt már többen cáfolták (attól még lehet igazunk), de megmagyarázni a dolgot még senkinek sem sikerült jobban...
-
Jovanny2
őstag
válasz
Markizmark #52975 üzenetére
Nekem is így magyarázta el tavaly az MM-es eladó, de le lettem itt oltva, hogy ez hülyeség...
-
Jovanny2
őstag
válasz
BullZeye #52945 üzenetére
Volt itt (vagy a sima LCD TV topikban) valaki, aki benézett a 6400 hátlaján, és látta a backlit LEDeket. De volt itt már olyan, is, aki valamilyen hybrid megoldásról beszélt, azaz EDGE LED, és backlit is (de kevesebb hátlapi LEDdel, mint rendesen. Ki érti ezt...
Nincs bizonyítékom, nekem ES6100 van, tisztán Edge LED, szuper képpel, minimális felhősödéssel. Nyugodtan alszom az Edge LEDdel is.
-
Jovanny2
őstag
válasz
Bari81 #52847 üzenetére
Nem tudom mi a szabály, én dönthetőt vettem, feltettem olyan 1,5 m magasra ( a TV alját ), és szépen beállítottam a dőlést, hogy az ülőgarnitúráról nézve a nézési tengellyel kb. derékszöget zárjon be (ez fontos, ha nem dönthető, akkor tényleg legyen egy síkban a szemmagassággal). Olyan magasra teszed, amilyenre szimpatikus, nálam két ablak közé került, az ablakok középpontjával egy síkba.
-
Jovanny2
őstag
-
Jovanny2
őstag
~ 20 nm szerintem az átlagos, de nálam pl. a hosszabb falon van a TV, és kb. 1,5-2 m a nézési távolság (esténként-éjszakánként belebújok a haverokkal Xbox multizás közben
). A 3,8 m nem átlagos nézési távolság, az nagyon sok, nincs is értelme olyan távolságban a 24"-ről beszélni. Esetleg vidd közelebb a kanapét, és az asszonnyal is szent lesz a béke.
-
Jovanny2
őstag
Természetesen nem gondolkodtam 24"-esben, az arany középútnak egy átlagos nappaliba a 40"-es méretet gondolom, egy hálószobába pedig a 32-36"-est. Azt viszont túlzásnak tartom, hogy a TV 50"-től kezdődik, még talán azt is, hogy 40"-től. Persze, ha az ember szeme azt szokja meg (mint a tiéd), akkor az a méret lesz az etalon. Tehát 24" és az 50+" nálam már végletek (nem állnék egyik oldalra sem...
). A monitorom 23", azzal elvagyok, 50-es TV-m meg bár lenne, tudnám hová tenni, tudnám elég messziről is nézni, de nem lesz, mert a pelenka győzött a TV-t veszek, vagy pelenkát harcban...
-
Jovanny2
őstag
Szerintem az a megfogalmazás helyes, hogy egy fullHD anyag maximális kiélvezéséhez a legoptimálisabb képernyőméret 127 cm (50") 195cm nézési távolságból. Ez szerintem nem (csak) a TV gourmandok fóruma, hanem az átlagé, de legalább azt is tudjuk, mi lenne a legjobb. Persze, lehet törekedni az optimálisra, és kell is, csak inkább érdemes megtalálni az arany középutat .
-
Jovanny2
őstag
Nem vészes egy 40" fogyasztása sem, ha gondolod, lemérem pontosan, de átlag 63W-ot ír, jól beállított háttérvilágítással szerintem lemegy 40-50 közé. Sima TV-zéshez tényleg felesleges a nagy TV, de nappaliba, netán konzol mellé azért egy 40"-es még elmegy.
Nagyobbat nem tudtam én sem megengedni magamnak tavaly, és úgy is voltam vele, hogy minek, 1,5-2m-ről nézem úgyis, de szerintem meg tudnám szokni a 46-ost is mostmár.
Az a táblázat egyébként arra van, hogy a vájtszeműek még tökéletesnek lássák X centiről a fullHD-t, de ha a gyereknek a SmartHUB-on elindítok egy mesét, akkor 5m-ről sem panaszkodik, hogy lehetne nagyobb a TV.
BBécire ne haragudj, neki a száraz adatok mondnak csak valamit, mindenféle prémium TV-ket tesztelget, nem áll rá a szeme a megfizethető cuccokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AM 5 lapok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest