Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31101) Vladi válasza ' Tzs , (#31086) üzenetére


Vladi
nagyúr

Nagyon jó videó, köszi. Jól beszél a srác.
Szerintem 1 fontos elemet kihagy, mégpedig a szocializmus lenyomatát bennünk, a körülöttünk lévő kelet európai világban és a videojátékban. Aki nem érti sétáljon egyet Ózdon, vagy autózzon át Debrecenből Nagyváradra és csak az elhagyatott ipari épületeket nézegesse. :R

Egyébként az orosz zóna koncepciós képek.... beszabehugykellmost!!! :Y :C

(#31100) kekeeci:

Nagyon jó ötlet, de embertelen munka, soha nem készül el. :(

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#31102) Dhampir válasza kekeeci (#31100) üzenetére


Dhampir
félisten

A magyar mod lényege:

A Zónában Jancsi keresi Iluskát.
Julianus barát beutazza a Zónát és felfedezi az Oázis lelőhelyét.
Az Alfa-osztagot Domjánék agykontrollos csapata alkotja.
Pulikutyákkal kell mutáns birkanyájat terelni.
Sobri-modban fokosokkal vívják a frakcióháborút.
Az egyik leggolyóállóbb szerkó a bőgatya subával.
Egyik fejlesztési lehetőség a kalocsai hímzés felvarrása.
A halasi csipkéért jó pénzt ad a kereskedő, ha nem kínai hamisítvány.
Gauss puska helyett karikás ustor a titkos fejlesztés.
Kardán mester a fütyülős barackot kedveli.
Rubel helyett Kossuth-bankó viszi az árfolyamot.
Élelmiszer-csomag helyett Bokros-csomag a legrafináltabb árucikk.
A Kívánságteljesítőhöz a Hamzsabégi úton lehet eljutni.
Gépkocsival menekülés közben szondáztat és gyorshajtásért megbírságol a rendőr.
Az egyik bázis parancsnokát Mátyás királynak hívják.

:)

[ Szerkesztve ]

(#31103) borovi válasza Dhampir (#31102) üzenetére


borovi
aktív tag

A kannás bort mint tömegpusztító fegyvert kifelejtetted... :DDD

(#31104) Antonius1978 válasza Vladi (#31099) üzenetére


Antonius1978
addikt

Nem, ezt az elvet nem ismerem,de tenyleg.
Meghallgattam a komcsi notat, de annyira nem jott be, de a hozzaszolasoknal valaki emlegetett egy Erdo szelen cimu dalt, rakerestem, itt van : [link]

De valahogy ereztem, hogy nem errol van szo, igy kerestem tovabb, es ezt talaltam [link] ;] :DD

Ez mar sokkal jobb, porgosebb es utosebb, kar hogy ilyen rovid :U :O

Magyar sztalker mod : mindjart vazolom hogy mirol van szo.

(#31105) Dhampir válasza Antonius1978 (#31104) üzenetére


Dhampir
félisten

Ha annyira pörgős kell, akkor szóba jöhet az Auróra együttestől a Bella Ciao. :D

Ugyanez lassabb, akusztikus verzióban is.

Egy YouTube hozzászóló írta e dalról:

A dal története a Pó síkságán rizsföldeken dolgozó asszonyok munkadalával kezdődött. Részben a munkadalból, részben pedig más dalok befolyásának hatására született meg e formájában. Mintái voltak: a “Picchia picchia alla porticella” és a “Fior di tomba” című olasz énekek. Zenéje egy ősi gyermekdal mintájára keletkezett ("La ballata della bevanda soporifera"). Tehát e dalnak a lendülete megtetszett a partizánoknak, esetleg már gyermek koruk óta ismerték, csak szöveget írtak hozzá. Ezt tette az Auróra is.

Én inkább az ilyen dalokat preferálom. :DD

[ Szerkesztve ]

(#31106) Antonius1978 válasza kekeeci (#31100) üzenetére


Antonius1978
addikt

Azer lesz magyar, mert magyarok csinaljak magyarul magyaroknak, magyar zenevel es magyar fegyverekkel... :C
Kisse hosszura sikeredett, de remelem azert erthetoen fejeztem ki magamat es megerted a lenyeget :P :)) :DD
Poen vege.

Lenne egy olyan otletem, ami az altalad emlitett 2-ik valtozat lenne, azaz a zona (Paks) Magyarorszagon.
A jatek cime, kisse eloreszaladva, es mindenbe belegondolva lehetne : Paks 2022 (koppintas a' la' Metro 2033) - (A) Holtak vilaga. (koppintas egy magyar zombis regenyrol).

Beteszem ide a szoveget, amit 4 honappal ezelott irtam Kinsiinoo-nak, annak a sracnak aki csinalt par + szkriptet az alapjatekhoz, remelem majd megcsinalja a tobbit is amire szukseg van.
A kovetkezo ablakba vagom be a meset amit neki irtam es 1-2 regalast is az o reszerol.

(#31107) Antonius1978


Antonius1978
addikt

Na, befejeztem a meset.Kezdodik, ime :
Nos, ott kezdenem, hogy par evvel ezelott olvastam egy magyar zombis regenyt, Holtak Vilaga a cime azt hiszem.Lengyel David irta ha jol emlekszem.
Akkorjaban epp a Photograph nevu ShoC moddal jatszodtam, es volt egy palya benne, hogy a palya kozepen volt egy bazis helikopterekkel, tankokkal es kocsikkal.
Hirtelen beugrott, hogy a regenyben is szerepel epp egy ilyen hely, ahova a tulelok visszahuzodtak.
Es akkor bekattant, hogy lehetne egy zombis modot csinalni, es az a helikopter bazis kell szerepeljen benne. - mostani kiegeszites tolem : a zombis modhoz meg hozzajarult a World of War ?! ha jol emlekszem COP mod, a legelso legeloszor latott palyan volt 1 kis falucska ahol zombik koricaltak, ez a mozzanat is hozzajarult a stalker+zombi egyveleg kialakulasahoz.

Nade addig is, amig oda eljutunk, el kell kezdeni valahol a jatekot.
Ugye egy ilyen zombi apokalipszis vilagban mi kell legeloszor a tuleleshez ? Kaja meg viz, najo, es meg egy rakas egyeb dolog is.De elso a kaja es a viz.
Eszembe jutott, hogy milyen palyan van viz, a CS reszben volt a posvanyos, ingovanyos palya, ahol a Tiszta Egbolt fohadiszallasa volt.Egy masik modban, talan az Enotban, vagy AMK Devolutionban, vagy masban, volt azon a palyan egy olyan kuldetes, hogy valami vaddisznokat, mutansokat kell ott kinyirni.Ez a ket dolog adta az otletet, hogy a jatek ezen a palyan fog indulni.
Es most belefogok a mesebe. Paksba csapodik egy meteorit, valami idegen mikroba is volt rajta, a reaktor megserult, a mikrobak meg szetszorodtak, es zombit csinaltak az emberekbol,mondjuk ez a kezdotortenet, lehetne a Metro 2033 mintajara akar Paks 2022 :) is a mod cime.:)
A palya legfelso bal sarkaban van egy halaszfalu szeruseg, ott kezdunk.
Veled van apad, aki megbiz ket feladattal : menj a szivattyuallomashoz es segits Pistabacsinak megjavitani a viztisztito berendezest (ez mar egy kicsit Fallout 1 koppintas is, ha jol emlekszem).
Persze Pistabacsinak nincs olyan alkatresze amivel meg lehet javitani, de valahol lent ugyancsak a palya bal sarkaban (ez a TE bazis) van egy elhagyatott orosz amolyan laktanya es kutatasi tamaszpont, ott bizonyara talalsz valamit a sok ocska kacat kozott, amivel meg lehet oldani a viztisztitast.Oda is megyunk, es megtalaljuk ami kell nekunk, megjavitjuk a berendezest, Pistabacsi ad halabol egy nagy hordo vizet cserebe :)
Visszamegyunk apankhoz,aki megbiz a masodik feladattal : menjunk el es lojjunk nehany vaddisznot, hogy tudunk telire vaddisznoszalamit tolteni :D
Kapunk egy helyre kis vadaszpuskat (ez a FEG Monte Carlo) es mondjuk 10 soretpatront, amivel ki kell egy megadott helyen nyiffantani 5 vaddisznot.A vadak testresze mod miatt leszedunk 5 vaddisznosonkat, majd visszamegyunk apankhoz, hogy feldolgozzuk mind az 5 vaddisznot, kapunk is a ladankba vagy 50 db szalamit.
Vadaszat kozben az egyik vaddiszno beleharapott pl a valagunkba, igy apanknak eszebe jut, hogy elkuldjon koromviragot szedni, mert az olyan gyogyito hatasu, hogy meg a fejunk is visszano tole.
El is megyunk leszedjuk szepen a viragot (a COP-ban talalhato a rendellenes anomaliaban, a tudos kuld erte, hogy cserebe vedoruhat adjon a helikopter pilotahadnagynak).
Naszoval, le is szedunk vagy 10 viragot, apank szepen megoroli, porra zuzza, osszekutyulja vaddisznozsirral, es kesz is a gyogyir, azaz kenocs (kapunk 10 egeszsegugyi ladat).
Ekkor Pistabacsi felhiv walkie-talkie-n, hogy a radioban borzalmas dolgokat hallott, es kellene egy adovevo keszulek, hogy mi is tudjunk beszelni a kulvilaggal.
Erre nincs mas megoldas, csak az, hogy apad bekuld a faluba (ez mar a masik palya, az ahol a kezdok faluja van Szidoroviccsal), hogy menjel el Jozsibacsihoz a szatocshoz, hogy hatha volna neki egy ilyen adovevoje, de figyelmeztet, hogy keruld el a rendororsot (ez az a bazis, ahonnan a katonak geppuskaval lonek minket a toronybol).Persze, ahogy atmesz a masik palyara, latod hogy valami zombik boklasznak arrafele, es megis odamesz, persze, elokeszited a vadaszpuskat, amihez apad meg adott 20 loszert.Az osszes rendor cafatokra van tepve, nem sok maradt beloluk, ezt allapitod meg, miutan hidegre tetted a zombikat.Szerencsedre, a parancsnoki szobaban – ez fent van az epulet tetejen – megtalalod a parancsnokot, rajta egy golyoallo mellennyel, es pisztollyal a kezeben.A zombik kinyirtak, de o is lelott beloluk sokat.A kezeben ott van a szolgalati fegyver (Attila Pisztoly 9mm, azaz AP9) szepen magadhoz veszed, es loszert is hozza, a golyoallo mellenyt meg magadra oltod (a Way of Pripyat modban van egy nemet golyoallo melleny, azt fogjuk itt megszerezni), es irany a falu.Az uton arrafele lezeng par zombi, kis celloveszetet tartasz uj pisztolyoddal :)
A falu tele van frissen atalakult zombival, le kell darald oket, hogy eljuthass Jozsibacsi pincejehez.
Oda is ersz, szerencsere az oreg olyan paranojas hogy racsokkal es ajtokkal vedi a boltot, igy a zombik nem tudtak bejutni.
Eloadod, hogy miert jottel, az oreg adna is egy radioadovevot, de meg kell tegyel neki egy szivesseget.regebb villanyszerelo volt, es lent a boltban csinalt helyre kis neonegoket, amiket akkumulatorrol taplal.Nade az aksi kezd odafosni, ezert az oreg le van torve, mint a bili fule.
Nem akar a vaksotetben ucsorogni korulveve zombikkal, ezert megker, hogy ugyan menjel mar el a regi TSZ gepallomasra, ott tuti talalsz egy rakas roncs teherkocsit, amibol hozhatsz neki aksit.
El is indulsz, oda is ersz, de sajna ott is vannak zombik, a volt traktoristak es szantovetok, akik kerges zombitenyerukkel fel akarnak pofozni, de te ugyan nem hagyod nekik.
Elviszed az oregnek az aksit, cserebe kapod az adovevot, es nemi tajekoztatast a kornyekrol.
A TSZ allomas mellet van egy vasuti hid, de azt valami bandaba verodott gazfickok uraljak, akik kisiklattak egy vonatot, hogy hozzaferjenek a hadsereg ellatmanyahoz, es fegyverehez.
Ugyhogy ha tovabb akarsz menni, akkor nem lesz eselyed ellenuk a pisztolyoddal, es vadaszpuskaddal, a gepkarabelyok ellen.Szerencsere, Jozsibacsi nemcsak villanyszerelo volt fiatalkoraban, hanem fegyverbuzi is.Az 1980-as evek elejen, amikor a FEG mernokei eloallottak egy NATO loszert tuzelo fegyvertervvel, amit meg is valositottak NGM-81 neven, Jozsi kapcsolatai reven szert tett egy ilyen csodara.Hasznalni igaz nem hasznalhatta sokat, igy jol el van rejtve a pinceben, es hajlando lemondani rola, ha hozol neki jo sok vizet es elelmet, mert elvegre meg egy ilyen szivtelen uzsoras szatocsnak is kell ennie.Hozol neki 2 kanna vizet, meg vagy 10 rud szalamit, es megkapod a fegyvert, 5 tele tarral.All az alku, gyorsan huzod vissza a csikot apadhoz, hogy uzembe helyezzetek az adovevot.Megtudjatok, hogy a szemetlerako telep utan kovetkezo telepulesen, ahol azok a munkasok laknak/laktak, akik az egyik femfeldolgozo uzemben dolgoztak,vannak meg emberek, behuzodva ilyen olyan helyekre (ezt most kellett kitalaljam, mert osszefuggesben lesz a gyarral, majd mindjart meglatod, miert), csak mar nehezen tartjak magukat, egyre tobb a zombi, es fegyverek kellenenek, hogy meg tudjak vedeni magukat.
Apaddal tanakodtok, hogy mit tegyetek, mert hiszen immar van ugyan 3 fegyveretek osszesen, de az nem eleg egy csoport embernek.Ezert apaddal ugy dontotok, hogy visszamesz Jozsibacsihoz, hatha tudna valamit javasolni.Az oreg aztan nagynehezen kiboki, hogy neki ugyan meg van meg par dugi fegyvere, de az a bibi, hogy nincs hozza loszer, de ha volna sem osztana meg senki idegennel, ezert azt javasolja, hogy valamilyen modon jussak be a martalocok bazisara, hogy kossek veluk uzletet, vagy tedd hidegre oket, hogy loszert es fegyvert szerezhess az embereknek.Ha meg nincs eleg loszer, akkor bizonyara csak lesz valami laptop, vagy hasonlok, amelyben ugyesen le van irva a loszergyartas A-tol Z-ig, es a szemettelepen gyujthetsz rezet, meg olmot, es vasat, minden lesz ott, ami egy loszernek szem-szaj ingere :)
Aztan hogy ongyilkos modon kicsinalod az osszes banditat, vagy ellopod a laptopot, mar a te dolgod.Vegulis jobb mindketto :)
Ugyanis, abban a femfeldolgozo uzemben tuti lesznek olyan gepek, vagy ha nincsenek, akkor tudtok kesziteni olyan felszerelest, amivel le tudjatok gyartani a soretpatronokat, olom lesz hozza boven, az 5.56-os loszerhez is rez, olom meg acel, aztan meg az ingovany tele van elrothadt novenyekkel tele posvannyal, onnan szereztek kent, az elkorhadt, viz alatt levo elszenesedett fakbol meg szent szereztek, aztan Pistabacsi a szivattyuallomason osszetakol egy lopormalmot,es akkor minden portyazasod soran ami femet es egyebet osszeszedsz, addig apad es Pistabacsi loszert csinalnak neked, sot, ha atadod apadnak a vadaszpuskat, akkor vadaszik is neked, hogy legyen eleg kajad.
Nos, akkor irany a femfeldolgozo uzem, hogy megszerezzuk/megcsinaljhassuk a loszert gyarto felszerelest.
Na, nagyjabol kapasbol eddig juttam el a tortenettel, tehat legyen kaja, viz, fegyver, es hozza loszer.
Hogy utanna mi lesz nem tudom, meg kell nezzem a palyakat, hogy mi kovetkezzen, es miert menjunk oda.
Annyit mar tudok, hogy a legvegen el kell menjunk Ukrajnaba, at Karpataljan egyenesen Csernobilba, hogy a sugarzo szarkofagbol hasadoanyagot szerezzunk (ha lehet ilyet, es tenyleg van ott meg olyan, de lehet hogy nincs mar ott hasadoanyag, akkor mashonnan kell szerezzunk), mert csak ugy tudjuk kiirtani a zombikat, ha az osszeset Budapestre csaljuk, pl valami hanggal, vagy szaggal, vagy egyeb bizbasszal, es a bazi nagy atombombat meg Budapest kozepen felrobbantjuk, az osszes zombival egyetemben,
Na, hat oda lesz Budapest, de legalabb vege lesz a zombivilagnak Magyarorszagon :DD

Azt a rohadt XD
Baromi élénk a fantáziád, de szerintem fain kis történetet írtál eddig :D
Ezt akkor egy másik modnak tervezed megcsinálni?

Hat igen, de csak akkor valosulna meg, ha lenne egy teljes csapat, mint pl a Dezo-ek csapata vagy ilyenek, merthat annyi rengeteg palya van, amit hasznositani lehetne - ezt tette pl RobberBaron, aki megcsinalta a Call of Chernobylt, azaz meg mindig csinaljak lehet.Abban van vagy 30 palya, gondold el, micsoda tortenetet lehetne kerekiteni ebbol a zombis sztoribol, a' la' The walking dead.Minden palyara kitalalni tortenetet, hogy miert kell odamenjunk, mit kell ott megszerezzunk, es hogy egybekapcsolodjon egyuttal a tortenettel is, hogy a vegen kiirthassuk a zombikat.
Kulonben ezt megirtam RobberBaronnak, de azt mondta, hogy ot az ilyen zombis dolog hidegen hagyja, ha csinalna jatszhato tortenettel biro modot, akkor o Sztrelok eletet mutatna be maskepp, vagy nagyon a kezdetektol a vegeig, szoval az elkepzeleseink nem talalnak.
Sot, van amikor Free-vel sem talalnak a nezeteink, es akkor felsorakoztatjuk az erveinket, hogy az miert nem jo ugy, vagy miert kellene maskeppen legyen.
Aztan valamelyik - gondolom az okosabbik - enged :DDD
De azert jol hangzana : A holtak vilaga, vagy angolul World of Dead, WOD, mit szolsz ? :C

De kozbe bevillant, hogy megyunk mi egy nagy lofaszt Csernobilba, minek, mikor itt van a kozelben Paks, ugye a meteorit szetcincalta az egeszet, na ott tuti lesz hasadoanyag,annyi amennyi kell (az lesz a Way of Pripyat-os atomeromuves palya).Mar csak egy atomfizikust kell talaljunk, aki osszerakja a bombat, merthat egy suttyo halaszlegeny nehogyma' csak ugy mellenyzsebbol tudna atomot gyartani :D
Najo, ird meg amint kiprobaltad, igazan remenykedem, hogy baromira fog neked (is) tetszeni :C

Na jó, ez a mod valami nagyon durva :D
Iszonyatosan jól néznek ki a páncélok,fegyverek,ereklyék, minden :D
És az a zeneeeeee :Y :Y :Y

Na eddig szol a tortenet, az utolso hozzaszolas ugye a jelenlegi modra vonatkozik...
A valaszom nem teszem be, mert nem erdemes,nem akarom magunkat fenyezni, de legyen eleg annyi, hogy szerenyen megjegyeztem, hogy ki mit csinalt :DDD

(#31108) Antonius1978 válasza Dhampir (#31105) üzenetére


Antonius1978
addikt

Az a baj, hogy idegen zenet nem teszek a jatekba, csakis magyart (vagy legalabbis amirol azt gondolom hogy magyar) :DD
Ha mar olasz notarol van szo, akkor en az Avanti ragazzi di Buda, vagy magyarul az Elore mind pesti sracok cimu dalt tennem be.De nem fogom, mert olasz.
Kulonben az az otlet merult fel bennem, hogy valamelyik palyan valamelyik komcsi kinezetelu epuletbe kellene tenni egy 4-ik radiot, amiben csakis a komcsi notak mennenek, hogy par jatekos odamehessen nosztalgiazni :P :DD

(#31109) Antonius1978


Antonius1978
addikt

Mar regebb targyaltunk errol a forumban, de az istennek nem talaltam az akkor betett kepeket, sot, valaki volt olyan kedves hogy meg is forditotta a kepet a kedvemert.
[link]
A Paks 2022 - Zombivilag Magyarorszagon, azaz A holtak vilaga modnak a kezdokepernyoje lenne :C

(#31110) Vladi válasza Antonius1978 (#31104) üzenetére


Vladi
nagyúr

ezt az elvet a szabad szoftverek fejlesztésénél alkalmazzák. A lényeg, ha van 2 sor kódod, akkor már kiadod. Minél többen lássák, véleményezzék, teszteljék. Legtöbbször felgyorsítja a fejlesztést. :K

VAgyis szúrjátok fel a modot nyilvános ftp-re 0.1 verziószámmal, oszt tolják. :DD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#31111) Vladi válasza Antonius1978 (#31107) üzenetére


Vladi
nagyúr

Szalámi, körömvirág, Pista bácsi, tsz gépállomás, gyűjtjük a rezet,
ez beteg, sírok. :C :DD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#31112) FeketePok


FeketePok
tag

Sziasztok,ujabb kerdesem lenne a Spectrum Project moddal kapcsolatban a kapott alkatreszekbol es a szerelotol kapott foraszto allomas segitsegevel legyartottam a "poloskakat"" Furge azt mondta vigyem at oket a szemetdombra es osszam szet a Tiszta egboltosok kozott hogy lehessen lefulelni az informatort,na de a bokkeno az ,hogy a tiszta egboltosok kozul senki nem akarja elvenni azokat ertsd ugy,hogy nincs olyan valasz a parbeszedekben amivel at lehetne adni azokat a rohadt poloskakat.

egyes idiotak szerint:az Intel a CPU-k BMW-je

(#31113) Antonius1978 válasza Vladi (#31110) üzenetére


Antonius1978
addikt

Nekem ezzel nem lenne bajom, marmint hogy feldobjuk valahova, de szerintem 2 szempont miatt nem fog ez megvalosulni,az egyik, hogy Free feltalalt egy dolgot, amit szerintem a mod elkeszitese elott nem szeretne nyilvanossagra hozni, a masik az en szemszogembol meg azert, mert ha most feldobjuk hogy nincs meg teljesen kesz, amikorra kesz lesz, addigra elveszitene a varazsat, mert mostmar meg 1-2 dolog es 1-2 ujdonsag van hatra amit meg kell csinalni benne, de azok mar korantsem akkora horderjuek, hogy arra sarkalljak az embereket, hogy megint ezzel jatszodjanak.

A tortenet kapcsan : igykeztem jopofaskodoan irni, hogy a tortenet elvezheto, de kisse humoros is legyen :C

(#31114) Antonius1978 válasza FeketePok (#31112) üzenetére


Antonius1978
addikt

Akkor ha jol emlekszem, ezzel az a gond, hogy nem helyesen merted be abban az epuletben a sugarzasok frekvenciajat, azaz magyaran rossz frekvenciara epitetted meg a lehallgatokat, ez lehet a baj,legalabbis nekem igy dereng, mert egyszer mintha en is igy jartam volna...

(#31115) SaGa59 válasza Antonius1978 (#31114) üzenetére


SaGa59
őstag

A bemérésnek nem sok köze van hozzá, az építéskor kell megmérni a megkapott alkatrészeket (kondi, ellenállás és tekercs) és a paraméterekből kiszámítani, melyik frekit lehet belőlük összerakni. Kettő választható, de csak az egyik jó a számítások alapján. Ha nem azt építed meg, nem fog összejönni ez a feladat. A fő sztorira emlékeim szerint nincs hatása, de kellemetlen.

Megj: ugyanez a számítás egy másik moban is előjön, már meg nem mondom melyikben, de ott tök mindegy, melyik frekit építed meg. Talán a Dacolva a halállal 1-ben?

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#31116) FeketePok válasza Antonius1978 (#31114) üzenetére


FeketePok
tag

Hat azokat a nyamvadt poloskakat 2 frekvenciasavra lehet megepiteni en megprobaltam mindket savot es az eredmeny ugyanaz,de megegyszer nekifutok es ha nem megy akkor megvallok ettol a modtol is pedig kar mert eddig joszerivel hibatlan volt

[ Szerkesztve ]

egyes idiotak szerint:az Intel a CPU-k BMW-je

(#31117) SaGa59 válasza FeketePok (#31116) üzenetére


SaGa59
őstag

Pedig tényleg ez a gond. Én is belefutottam a rossz verzió megépítésébe, a másikkal jó volt, akkor ellenőriztem a scripteket és kiolvasható belőlük, melyik a jó freki. De nem mindenkinél lesz lehetőséged beszélni róla, csak öt tagnál jön elő a "bolhapiac" környékén. Aztán kell még egy rádiólehallgatás és levadászhatod a delikvenseket a roncstelepen.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#31118) shield válasza Antonius1978 (#31113) üzenetére


shield
Topikgazda

Behasalok tőled, miken töröd a fejed. :C

Amúgy hogy állsz a fordítással? ;]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#31119) Antonius1978 válasza SaGa59 (#31115) üzenetére


Antonius1978
addikt

Mar nem tudom hogy mi az osszefugges, de nem ugy van, hogyha jol mered be a frekvenciat az elejen, akkor magatol jol adja az ertekeket amikor epited a poloskakat ? Azt tudom, hogy te segitetted a tarsasagot annak idejen, meg valami tablazatot is csinaltal, ami fenn van az oldaladon.

FeketePok : akkkor ahogy irom talan megis az elso bemeressel van osszefuggesben a dolog, nem tudom, mindenesetre legyen egy mentesed a bemeres elott, hogy tobb valtozatot probalhass, utanna pedig megegy a megepiteskor, hogy kiprobalhasd mindket valtozatot.Ne add fel, mert fasza a mod, megeri vegigtolni.
Ha sikerul, akkor kovesd amit Saga59 leirt.

(#31120) Antonius1978 válasza shield (#31118) üzenetére


Antonius1978
addikt

Ezt a Paks 2022-re erted ? :D

A forditassal ugy haladok, hogy 3-4 hete nekiugrottam, aztan nekifogtam egy torok tortenelmi sorozatot nezni - Kosem szultana cimmel, ami kb 50-60 ora volt osszesen, felemesztette minden szabadidomet.
Epp a tegnap este hataroztam el, hogy szombatonkent majd forditagatok, mert este 8 orara kell menjek melozni, es akkor szakitok majd ra idot, habar elkedvetlenit az a teny, hogy sok folosleges mellebeszelo sallang duma van, amit nehezen forditok, mert nem mindig ertelmes a szoveg, de ha mar ott van, akkor kenytelen vagyok leforditani.
Amugy azert igyekszem, hogy kapjatok egy magyar forditast, hogy legyen amivel szorakozzatok, azaz ezzel a moddal.
Amugy te leellenorizted, hogy volt 2 kissebb allomany, azokat te leforditottad ? Ha megvan a forditas, akkor meg kissebb kiigazitasokat kell eszkozolni a neveknel, mert mindet le akarom cserelni, meg is vannak a nevek ugyebar, csak el kell donteni, hogy ki melyiket kapja, azoknal akiknel meg nem sikerult eldonteni.

(#31121) SaGa59 válasza Antonius1978 (#31119) üzenetére


SaGa59
őstag

Nem, a forrasztóállomással végzett meló és a rádióbemérés között ilyen összefüggés nincs. A poloskák a CS bulija, a bemérés a Szolgálaté. Pontosabban annyi összefüggés rémlik, hogy ha nem csináltad meg a bemérést, akkor nem kapod meg a poloskás feladatot. A bemérésnél elszenvedett támadás tereli a CS felé a Szolgálat figyelmét és emiatt kell velük beszélned az esetleges árulókról.

A frekit mindeképp ki kell számolni, ezek a modderek szeretik, ha a player használja az eszét is. Lásd Dacolva a halállal 1, a mérgezett pia esete, vagy ugyanott a titkosírás, vagy a gyógymód összeállítása a sérülések alapján.

Mondjuk itt a freki kiszámítását elszúrták, kénytelen voltam az alkatrészek értékeit módosítani, hogy ha valaki nem csak tippel. hanem tényleg kiszámolja a dolgot, helyes adatot kapjon belőlük, mert az eredeti kondi méretből egész más jönne ki. Egy harmadik érték.

A táblázat, mire utaltál, szintén a Dacolva a halállal 1-hez tartozik.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#31122) shield válasza Antonius1978 (#31120) üzenetére


shield
Topikgazda

Igen Paks 2022-re értettem.

3-4 kis fájl van meg. Az igazat megvallva, azóta én rá sem néztem. Tíznél több fájl van még, vannak olyanok is amiben maradtak orosz szövegek. A cc_st_stories.xml tök orosz.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#31123) hubai1979 válasza SaGa59 (#31121) üzenetére


hubai1979
őstag

Helló szép napot, jó egészséget mindenkinek,látol benne valami fantáziát mester?

[link]

[link]

Tiszteletem mindenkinek, szép délutánt mindenkinek.

Minnél nehezebb a fegyver,annál halálosabb.

(#31124) Vladi válasza Antonius1978 (#31113) üzenetére


Vladi
nagyúr

Nade ha sose készül el... :U
Egyébként tetszik a humorosan magyaros mentalitás, jó poén. :)

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#31125) SaGa59 válasza hubai1979 (#31123) üzenetére


SaGa59
őstag

A cím: Isten velünk van…

Két helyszín (a videóból az egyik Agroprom, a másikat nem tudom, le nem írták), új történet.

Nagyjából arról van szó, hogy egy Komor nevű zsoldos 2016-ban kiszúrta, hogy a sereg és az SzBU nagy hatóerejű rakétákkal szét akarja lőni a Szarkofágot. A rakéták 20 km-es körzetben mindent és mindenkit elpusztítanak. A sereg nem vette figyelembe, hogy a Zóna Központjának megsemmisítése lehetetlen, a támadás az eddiginél is nagyobb katasztrófát okozhat. A fegyvereket Pripjatyba akarják eljuttatni, a tervek készen állnak… Zsoldosunk nem akar meghalni, és hát nem is az ő tiszte megmenteni ezt a nyomorult világot… A dilemma súlya megroppantja… Egy hónappal később látszólag minden nyugodt… ám a seregnek újabb ötletei vannak… Itt lépjátékba a főhős, Hiúz, a szolgálatos…

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#31126) hubai1979 válasza SaGa59 (#31125) üzenetére


hubai1979
őstag

Köszi mester tudtam hogy segítesz,a küldetésekről nem írtak kicsivel többet. :R :R :R :R :R

Minnél nehezebb a fegyver,annál halálosabb.

(#31127) SaGa59 válasza hubai1979 (#31126) üzenetére


SaGa59
őstag

Nem, ennyi az egész, meg a telepítési leírás, miszerint indítsd el a telepítő exe-t.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#31128) hubai1979 válasza SaGa59 (#31127) üzenetére


hubai1979
őstag

Köszönöm még egyszer a segítséged. :R :R :R

Minnél nehezebb a fegyver,annál halálosabb.

(#31129) shield válasza hubai1979 (#31128) üzenetére


shield
Topikgazda

Már régen láttalak erre felé. :Y

Kipróbáltad az új szerzeményt?

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#31130) hubai1979 válasza shield (#31129) üzenetére


hubai1979
őstag

Nem főnök,csak kóstolgatok, eddig más játékokkal probálkoztam,az igazság az, hogy a Diversans még mindig böki a csőrömet.Eddig nem volt kedvem Stalkerezni, ez a Soup mod nagyon a lelkembe gázolt, kicsit komolyan vettem.Egyébként el vagyok, melózok malackodok, meg hasonló dolgok.Élünk, virulunk, vagyunk.De most,hogy jön lassan a rossz idő, megint Stalkerezünk.

Minnél nehezebb a fegyver,annál halálosabb.

(#31131) Antonius1978 válasza shield (#31122) üzenetére


Antonius1978
addikt

Hat amint lesz idod, nezd at oket, en is igyekszem komolyabban venni a forditast, hogy minel hamarabb meglegyen, most ebredtem fel, legalabb egy fel orat raszanok ma az idombol, mielott megyek meloba,

Vladi de egyszer elkeszul ne aggodj, csak epp lassan haladunk, immar 3 eve hogy nekikezdtunk :D
Az a helyzet, hogy szinte mindent Free csinal egyedul, mert en csak a zeneben, otletekben, es egyeb aprosagokhoz tudok hozzaszolni.
Mellesleg meg mas irja a szkriptet, es mas kesziti a fegyvereket, az utobbira szerintem meg eleg sokat kell varni, mert a srac csinalja a Misery-hez az Armed Zone cimu modot, amibe mar vagy par szaz fegyver van, es en is meg kell varjam, amig vegez, hogy legyen ideje a mi modunk fegyvereivel foglalkozni...

(#31132) Riot Gin


Riot Gin
aktív tag

Emberek.... Lement az update maraton a call of chernobylnál! Lehet végre elkezdhetek dolgozni basszus!...

Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects

(#31133) FeketePok


FeketePok
tag

Egy kerdesem lenne azokhoz akik jatszottak mar a Dacolva a halallal 2 cimu moddal hogyan kell magyaritani a jatekot? ugyanis a magyaritas csupan egy Text nevu mappa azt be is masoltam a Gamedata/configs mappaba felulirva az ugyanolyan nevu mappat de a jatek csak orosz maradt a tobbi modnal a magyaritas egy teljes Gamedata mappa volt ezert vagyok tanacstala.
A segitseget elore is koszonom

egyes idiotak szerint:az Intel a CPU-k BMW-je

(#31134) SaGa59 válasza FeketePok (#31133) üzenetére


SaGa59
őstag

Ennek a magyarítása még nincs kész, csak az első pár percnyi játékhoz tartozó szöveg lett lefordítva, meg a segédfájlok nagy része. Ha valaki nem segít be, jó darabig nem is lesz, mert legalább fél évre el vagyok látva könyv fordítással, a modokra ilyenkor sem időm, sem energiám nem marad, bocs… Február vége előtt biztosan nem tudok foglalkozni vele, de valószínű, utána se nagyon még legalább 4-5 hónapig, ha bejön az, amit a kiadótól hallottam.
Csak azért van feltöltve a munkafájl csomag, hogy ha valaki kedvet érezne hozzá, ne kelljen elölről kezdenie, ami már kész azt időpocsékolás lenne újra lefordítani.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#31135) Dhampir válasza hubai1979 (#31130) üzenetére


Dhampir
félisten

A Hullócsillagot nem is játszottad még? :F

(#31136) rétisün válasza SaGa59 (#31134) üzenetére


rétisün
veterán

"ha bejön az, amit a kiadótól hallottam."

hegyekben jelennek meg a s.t.a.l.k.e.r. könyvek? :C

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#31137) SaGa59 válasza rétisün (#31136) üzenetére


SaGa59
őstag

Hegyekben nem, de évente egy-egy, meg novellák a Galaktikákban. A novemberiben rögtön kettő, ezek már a Tiszta égbolt (Csisztoje nyebo; Clear sky) antológiából.

Ha valaki szereti a sci-fit, tudom ajánlani a Sztrugackij testvérek sorozatnyitó (a Delelő Univerzum) kötetének új, a korai változat magyar kiadása után kerek 50 évvel megjelent, a kritikai kiadás alapján újrafordított változatát. Azt is én fordítottam, igaz, nem sztalker, de jó. Hazatérés a címe, most jelent meg pár hete… A régi kiadás Ugrás a jövőbe címmel elérhető itt-ott.

Ha igaz, évi egy stalker meg egy-két egyéb orosz sci-fi lesz az enyém, plusz a novellák szép lassan csordogálva

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#31138) shield válasza hubai1979 (#31130) üzenetére


shield
Topikgazda

Lehet, hogy én is majd rászánom magam a Diverzans befejezésére. Harmadszorra kell neki állnom.
Megpróbálok majd segítséget kérni xFreex-től, hogy segítsen a sok piros betűs hibákat a konzolban, kissé megritkítani. Talán stabilabb lenne az egész és egyebeket is rendbe rakni, pl. a fegyverek pontosítása.
Jön a rossz idő, ez talán majd kissé motivál.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#31139) Riot Gin válasza shield (#31138) üzenetére


Riot Gin
aktív tag

A fegyvereket benne nem pontosítani, hanem kidobni kéne és cserélni. De a fordítás és a piros betűs hibák ki javítása esős szabadidőben nem rossz :) Bár egyébként ha ki lenne javítva a játék önpusztító mechanizmusa , az tök pozitív lenne: az lehetne az első útkő a megjavításában.

Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects

(#31140) Antonius1978


Antonius1978
addikt

Saga59, amikor lesz egy kis idod, elolvasod, hogy mirol van szo ebben a modban ? Ma jutott eszembe ez a Holdon jatszodo tortenet, es erdekelne...
[link]

(#31141) ' Tzs , válasza Vladi (#31101) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Örülök, nekem is tetszett. Igaz amúgy :) Az orosz ZONA projekt pedig valóban nagyon durva! Várós! :)

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#31142) ' Tzs , válasza FeketePok (#31133) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Igen, sajnos. Volt egy próbálkozásom fordítókat keresni, de szerintem megijedtek, mikor meglátták mihez is kellene segítség :) Nem adom fel, ahol tudok még keresek fordítókat... De ha tudsz te is segíthetsz egy megosztással fórumokon, facebook-on vagy ahol megfordulsz. Itt a [link]

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#31143) Dhampir válasza Antonius1978 (#31140) üzenetére


Dhampir
félisten

(#31144) Antonius1978 válasza Dhampir (#31143) üzenetére


Antonius1978
addikt

Hat kosz a forditot, megneztem vele meg vagy 10 masik modot is, jo lenne azokat is vegigtolni , de mivel oroszul vannak, csak Saga59 tudna segiteni, de o mint irta nem er ra, esetleg meg kellene keresni az angol forditast, ha keszult hozzuk, az egyiket, a Chernobyl Chroniclest meg en forditgatom, amikor raerek, 20 megvan 34 oldalbol.

(#31145) FeketePok


FeketePok
tag

Na pontosan ezt akartam en is kerdezni ,van valami hely ahol lehet talalni angol nyelvu forditasokat-angolositast-ezekhez a modokhoz mert ugylatszikk a STALKER modderk 99%-a orosz anyanyelvu sajnos.

egyes idiotak szerint:az Intel a CPU-k BMW-je

(#31146) Sensut válasza FeketePok (#31145) üzenetére


Sensut
őstag

(#31147) SaGa59 válasza FeketePok (#31145) üzenetére


SaGa59
őstag

Amit a moddb-n nem találsz meg, ahhoz általában nincs fordítás. De néha még ott is csak valami google fordítós változat van. Emiatt álltam neki én is a fordításnak anno, mert némelyik annyira gányolt, hogy gyakorlatilag érthetetlen. Talán nem túlzok, ha azt mondom, azok az angolosítások, amit Stalkerstein és a társa csinálnak, jók, meg azok az angol modok, amiket eleve angolul (is) csináltak a modderek. A többit inkább hagyjuk.

Érdemes gsc fórumokon is keresni, ott is fel-felbukkannak jó angolosítású modok, de ritkán.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#31148) Dhampir válasza SaGa59 (#31147) üzenetére


Dhampir
félisten

Stalkerstein :C

(#31149) shield válasza Riot Gin (#31139) üzenetére


shield
Topikgazda

Te is talán meggondolod magad és a fegyver projektet újra kezded? :D

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#31150) Riot Gin


Riot Gin
aktív tag

Orosz barátaink nem lustálkodnak a Call of Chernobylnál sem, konkrétan csinálni COC Misery-t már!

Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.