Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-10 12:39:33

LOGOUT.hu

Router gondok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22551) Hunork


Hunork
veterán

Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy mitől van az, hogy a letöltési/feltöltési sebesség rapszodikusan drasztikusan lecsökken? Ezt oldalak megnyitásánál veszem észre, utána speedtest.com, és ledöbbenek. :W
A csökkenés után az eredmény akár 2-7/31 mbs is lehet... :Y Tehát a letöltési résszel vannak gondok... :O

Gépem minden porcikája az Adatlapon
Router: Belkin_G V5
Hálózat: DIGI 50/30 csomag

A héten amúgy W8 reinstall volt, új alkatrészek miatt, de előtte is volt ilyen, és pl. ma is. Router a Win reinstall után resetelve, újra konfigurálva.
Nem tudom, mit kellene még megadnom, de kérlek segítsetek, mert az nem állapot, hogy ilyenkor gyakorlatilag csak az segít, ha áramtalanítom a routert, majd 10mp múlva ismét kap áramot. Nem hiszem, hogy ez normális dolog lenne. És ez van, ha megy a to@@ent, ha nem...
A lényeg, hogy valami tesztprogram nincs, amit akkor el lehetne indítani, mikor lecsökken a sebesség, hogy mi okozza? Vagy csak butaságot kérdezek? :F

MOD: fontos, hogy a router-ben a Tűzfal ki van kapcsolva, mert már a beüzemelésekor csak problémázott, de így kikapcsolt állapotban eddig sem volt gond, csak 1-2 hét óta!!

MOD2: És esetleg haldoklik a Router??? :F

[ Szerkesztve ]

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#22552) Huroq


Huroq
senior tag

Sziasztok!

Két napja beújítottam egy ASUS RT-AC56U routert.
Egy kisebb problémám adódott vele. A router -től 10m -re és 1 gipszkarton fallal odébb a jelszint 1-2.
A szolgáltató Cisco EPC3925 -vel 3-4. Valóban ilyen gyenge a router vagy valami nem stimmel? A sebesség is drasztikusan visszaesik. Az 5Ghz es sávban nem ennyire rossz a helyzet.

Előre is köszönöm.

Üdv.
Erik

(#22553) metaksza


metaksza
tag

Sziasztok! Nem találtam külön ezzel foglalkozó topicot, szóval ide írnám a problémámat.
Van egy TP-LINK TL-WR 740 N típusú routerem. Egyik éjszaka fogta magát, és beadta a kulcsot. Azóta beírtam a Digitől kapott jelszót új kapcsolatként, és így hálókábelről tudok netezni (úgy is, hogy a bejövő kábelt a routerba dugom, és egy sima kábellel át a gépembe), szóval teljesen nem romolhatott el. Azóta viszont nem tudok belépni az admin panelbe, hogy Wi-Fi-t csináljak. Nyolcvanháromszor indítottam újra, minden lehetséges megoldást kipróbáltam rá, de nem fogadja el az admin-admin felhasználónév-jelszó párost.
Mit lehet ilyenkor tenni? Köszi előre is!

(#22554) Soma01 válasza metaksza (#22553) üzenetére


Soma01
veterán

Vírusölő nem kavar be? Csak mert azt írod, hogy nem fogadja el a jelszót. Reset esetleg?

(#22555) Intruder2k5 válasza metaksza (#22553) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Nyomj neki reset-et, áram alatt 10mp-ig, hátul a reset gombbal!

(#22556) metaksza válasza Intruder2k5 (#22555) üzenetére


metaksza
tag

Nyomtam már resetet, árammal, áram nélkül, kábellel, kábel nélkül, reset közben kikapcsolva, mindenhogy. Vírusírtó nincs feltéve a gépre, de a tűzfalat kikapcsoltam, de úgysem fogadta el.

(#22557) lazatt


lazatt
csendes tag

Üdv
100/50-es Digi netem van és egy Tp-link Wr1043nd routerem amit csak wifin keresztül használok. A problémám az, hogy a letöltési sebességem nagyon ingadozó illete jóval elmarad a 100 Mbit/s-tól.
Kb 10x egymás után lefutattott speedtestből átlag 35 Mbit/s-os letöltés sebességem van (30-70 közötti értékeket kaptam; a feltöltés mindig megvolt 50). Router nélkül megvan a 100/50.
Resetelni próbáltam az nem segített. Panelban lakom körül vagyok véve egy csomó hálózattal de ez régebben nem volt gond bár akkor csak 40/25 netem volt.
Garanciáztatni nem tudom mert a Lambda computertől vettem ami tudtommal megszűnt.
Az egyik kérdésem az volna, hogy lehet e ezzel a hibával valamit kezdeni vagy egy új routert kell vennem?
Milyen routert lenne érdemes néznem (ezt a hibát leszámítva teljesen elégedett voltam vele) ?

(#22558) DJ. Ru$y


DJ. Ru$y
félisten

Intruder2k5!

Olyan kérdésem lenne, hogy Speedport w724v megy PPPoE PT-val és van mögött egy TP-Link TL-WR1043ND. Jól sejtem, hogy PPPoE PT esetén nincs lehetőség arra, hogy elérjem a SP kezelőfelületét?! Néha eldobja a SP a netet és átdugdosni, újraindítani aztán vissza, és megy, ezért kérdezem. :R

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#22559) Soma01 válasza lazatt (#22557) üzenetére


Soma01
veterán

V1 vagy V2 a routered?

Kábellel milyen routeren keresztül?

Van 5 GHz-es eszközöd amin netezel? Mert ha sok a hálózat a környezetedben és ragaszkodsz a Wifi-hez, akkor csak az 5GHz marad. Tehát olyan szabványú routert kell venned és olyan kliensekkel kell rendelkezned.

[ Szerkesztve ]

(#22560) krealon válasza Huroq (#22552) üzenetére


krealon
veterán

"A router -től 10m -re és 1 gipszkarton fallal odébb a jelszint 1-2.
A szolgáltató Cisco EPC3925 -vel 3-4. Valóban ilyen gyenge a router vagy valami nem stimmel? A sebesség is drasztikusan visszaesik. Az 5Ghz es sávban nem ennyire rossz a helyzet.
"

Az 5 GHz -es tartomanyban uzemelo radiohullamok terjedesi tuljadonsagai roszabbak a 2.4 GHz-esnel.
Ha ennek ellenere egy adott helyen az 5 GHz erosebbnek latszik, akkor nekem 2 dolog jut eszembe:
- nem WiFi jellegu zavar van a 2.4 GHz-es savban (vezeteknelkuli, de nem WiFi-s, eszkozok; bluetooth eszkozok; rosszul szigetelt mikrohullamu suto; stb)
- a router 2.4 GHz-es radios egysege hibas. Ez esetben garanciaztatni kell.

Az elso esetben egy masik dual-band eszkoz (router) is hasonlo tuneteket produkal, a masodik esetben nyilvan nem, tehat igy lehetne a 2 eset kozul valasztani.

(#22561) sdfasdc


sdfasdc
csendes tag

Sziasztok!
Az a problémám, hogy nem tudom beállítani a comodo dns szerverét a tp-link routeremben(digi lan net).
én úgy gondoltam, hogy a dhcp beállításon belül kell beírni a comodo dns elsődleges és másodlagos címét és kész. Ezt meg is csináltam majd reboot, de a statusnál a dns szervernél, továbbra is a digi dns címe jelenik meg.
:F

(#22562) kezo0 válasza LámaZ (#22525) üzenetére


kezo0
addikt

Köszi, én is így gondoltam, de nem árt némi megerősítés. :)
Sőt, további megerősítéseket is szívesen vennék (arról nem beszélve, hogy több kérdésem is volt).

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#22563) sdfasdc válasza sdfasdc (#22561) üzenetére


sdfasdc
csendes tag

na közben rájöttem, hogy nem a dhcp-nél kell beállítani hanem a wan-nál az advanced beállításokon belül.

(#22564) Véleményem válasza Unteroff (#22508) üzenetére


Véleményem
újonc

Csá!

Ugyanez a probléma volt a Telekomnál is 6 hónapig cserélgettek modemet de nem oldadotta meg a problémát.

A jelenség a következő:
A bizonytalan időközönként (5-perctől a 1-napig) a modem elveszti a kapcsolatoto és újraindul. Van amikor ez 5-percen belül előfordul, de van amikor 1-napig megy hiba nélkü és csak utánna kezdi el ezt.

A Telekom 6 honapig cserélgette a Docsis/EuroDocsis 2.0-ás modemeket, azzal a jelszóval, "hogy most már biztosan rednben lessz" ... Tévedtek a cserélnek hozott modem is elkezdte ezt a hibát produkálni. Ekkor kicserélték a lakáson belüli cuccokat (koax, splitter), azzal "hogy akkor ez majd megoldja, és rednben lessz" ... Tévedtek nem javult a helyzet. Majd az alváklalkozóval kicseréltették az elosztó és a lakás közötti kábelezést is 3-szoros árnyékolásúra, de ez sem javított a helyzeten.

Amikor a hiba jelentkezett, akkor mindíg egy másik DownLoad Stream-re mászott fel, ha 144 Mhz volt akkor 148 Mhz-ra, ha 148 Mhz volt akkor 144 Mhz-re, és a modem LOG-jába ilyenkor egy "T3 TimeOut Error" hibaüzenet került bele.

Ekkor elegem lett belőle és megkerestem a modemek gyártóját ami időközben a TechniColor -ra változott (volt Thomson) és leírtam a problémát.

A gyártó válasza a következő volt:

A modem bizonyos időközönként színtezési kérést ( Ranging Requiest ) küld a hálózati node-nak, majd vár 0,2 másodpetcet a küldés után a node válaszára ( Ranging Received ). Ha nem kap a modem a node-tól 0,2 másodpercen belül választ, akkor megismétli ezt a kérelmet maximum összesen 5 alkalommal. Ha a modem az 5-ik alkalommal sem kap a színtezési kérésre a modem választ 0,2 másodpercen belül a hálózati node-tól, akkor "T3 TimeOut Error" -ként bejegyzi a hibát a modem LOG-jába és szoftveresen újraindítja magát a modem. A színtezést a modem az újraindulás után az öntesz befejezésekor és a hálózati node-ra kapcsolódás után elvégzi. Az automatikus színtezésre azért van szükség, mert a letöltési és a feltöltési stream-ek jelszíntje változik idő közben és ez garantálná hogy a modem amikor csökkent valamelyik jelszínt, akkor automatikus kommunikálva a hálózati node-val beállítják a saját előfizetőnként egyedi letöltési és feltöltési strem jelszínjeit.

Vagyis a modem küld egy kérést ( Ranging Requiest ) a hálózati node-nak, hogy komám te ennyivel adsz most ez növel vagy csökkentsd ennyivel és monn megy hogy én mennyivel adjak, növeljem vagy csökkentsen az adási jelszíntet.

A problémát megoldaja azt, ha Dosics/EuroDosics 2.0-ás modemről Dosics/EuroDosics 3.0-ás modemre cserélik ki a cuccot.

Valószínűleg az a hálózati node amire a te modemed csatlakozik, túl terhelt és nem ad választ a modemnek 0,2 másodpercen belül csak később, ami éppen elég ahhoz, hogy modem azt érzékelje, hogy a node nem válaszotl időben.

Így érthető?

A haladással semmi bajom, csak az íránya nem tetszik! Azért, mert én hülye vagyok, mások még lehetnek normálisak, habár ez nem törvényszerű!

(#22565) Véleményem válasza kezo0 (#22524) üzenetére


Véleményem
újonc

Csá!

A tanúsítvány tárban (a böngésző) frissítsd a "Arany (Class Gold) Főtanúsítvány" tanúsítvány és nézd meg utánna:

http://www.netlock.hu/
-> Tanúsítványtár
-> Tanúsítványkiadók és visszavonási listák
-> Arany (Class Gold) Főtanúsítvány

Az új követelményeknek megfelelő SHA-256-os tanúsítványkiadók közös gyökértanúsítványa.

MD5 ujjlenyomat: C5:A1:B7:FF:73:DD:D6:D7:34:32:18:DF:FC:3C:AD:88
SHA1 ujjlenyomat: 0608 3F59 3F15 A104 A069 A46B A903 D006 B797 0991
SHA256 lenyomat: 6C:61:DA:C3:A2:DE:F0:31:50:6B:E0:36:D2:A6:FE:40:19:94:FB:D1:3D:F9:C8:D4:66:59:92:74:C4:46:EC:98

https://www.netlock.hu/index.cgi?ca=gold&lang=HU&tem=ANONYMOUS/kulcsjegyzok/adatok.tem

-> Itt a "Hitelesítés szolgáltató tanúsítvány"-t elmented fájlba
-> Kattintassz az előbb elmentett GOLD.CER fájlra
-> Tanúsítvány telepítése
-> Tovább
-> Kijelölöd a "Minden tanúsítvány tárolás ebben a tárolóban"-t
-> Tallózás
-> Kijelölöd a "Megbízható legfelső színtú hitelesítés szolgáltatók"-at
-> Tovább
-> Befejezés
-> Kész!

Üdv.

A haladással semmi bajom, csak az íránya nem tetszik! Azért, mert én hülye vagyok, mások még lehetnek normálisak, habár ez nem törvényszerű!

(#22566) Véleményem válasza krealon (#22560) üzenetére


Véleményem
újonc

A Cisco EPC3925-nbek a "belső WiFi Antenná"-jának neveztt valami, ez kb 2-db gyufásdoboz alapterületű egyoldalas nyák leme amire oda van mindegyikre taknyolva 1-1 vezeték a ruter alaplapjáról. Ez ennyit tud, lakótelepen panelházba már a msáik szobába sem lehet átvinni a WiFi jelet emiatt. Ez az antennának nevezet valami nem egy rendes megfelelő hullámhosszra tervezett cucc, mint a neve is mondja amit a héátán egy matricán megtalálsz: Méd Ín Csájná.

A haladással semmi bajom, csak az íránya nem tetszik! Azért, mert én hülye vagyok, mások még lehetnek normálisak, habár ez nem törvényszerű!

(#22567) LámaZ válasza Véleményem (#22564) üzenetére


LámaZ
addikt

(Szia! Csak súgva mondom, hogy a csázás és a csupa félkövér betű után nem fognak segítőkészen ugrani a tudósok.)

Legyen minden jó!

(#22568) kezo0 válasza Véleményem (#22565) üzenetére


kezo0
addikt

Ööö... Oké, és a böngészőben (IE 11, desktop verzió, Win 8.1 alatt) hol találom ezt a bizonyos tanúsítvány tárt? Mert minden mást végigcsináltam, ahogy írtad, de semmi változás: ugyanúgy tanúsítványhibáról jön figyelmeztetés, amikor be szeretnék lépni a router menüjébe.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#22569) Gyurka6 válasza Véleményem (#22566) üzenetére


Gyurka6
őstag

Hali!

A belső antenna egy méretezett, 1/4 hullámú antenna. Ezen a sávon
ennyi a mérete, 2,4GHz-en kb. 32mm, 5GHz-en kb. a fele.
Ez nem zárná ki, hogy nagyobb nyereségű antennát építsenek
bele, de a megengedett sugárzási teljesítményt pont elérik így.
Ez nem gyártófüggő, hanem ennyi van engedélyezve.
(USA a duplája, Francia hon 1/10-e 2,4GHz-en)

Gyurka

(#22570) IMIcrosoft


IMIcrosoft
csendes tag

Sziasztok!
Ajánljatok valamilyen jó monitorozó programot ami megbízható log file-t is készít a net kapcsolat szakadozásáról.
Vitáim vannak a szolgáltatóval (T-HOME) ezzel kapcsolatban.
Azt is bizonyítanom kellene, hogy nem a lakáson belül lévő routerrel van a probléma.
Van amikor napokig nincs gond, de előfordul, hogy egy este (random időközönként) 8-10 alkalommal is elszáll a net 10-20 sec időtartamra vagy akár 1-2 percre is.
Eddig azt mondták a én routerem lehet a rossz, mert esetleg túl melegszik és ilyenkor leakad és újra konnektál.
Úgy gondolom, hogy ez a magyarázat nem állja meg a helyét, mert most éppen a harmadik eszközt próbálom ki 2 hónap alatt és a hibajelenség ismétlődik.
Amit a T-HOME hozott a bekötéskor egy D-Link DIR-600, majd ezt kicseréltem egy TP-Link TL-WR642G-re és most egy CISCO Linksys EA4500 van amivel szintén kínlódik a NET néha.
Természetesen a lokális eszközökkel nincs gond (3 gép közvetlen LAN és másik 3 WIFI).
Egyszerre száll el a net mindenhol, tehát eddig én is elfogadtam az elvi lehetőségét a router meghibásodásának.
Na, de hárommal is tesztelve már nem hiszem, hogy itt a gáz...
Szóval hogy tudnám meggyőzően kiszűrni az otthoni eszközöket a hibalistáról és bebizonyítani a szolgáltató felé, hogy náluk van a hiba, ami dokumentálható lehetne egy hiteles log file által is megtámogatva?
Milyen tesztelő, monitorozó proggikat tudtok ajánlani?
Egyéb ötlet, jó tanács...?
Üdv:
IMIcrosoft

[ Szerkesztve ]

(#22571) Gubek-Einste válasza IMIcrosoft (#22570) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Első körben router nélkül, egyetlen géppel kellene tesztelni, hogy mi a helyzet, így lehet a legbiztosabban kizárni a router hibát.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#22572) sdfasdc


sdfasdc
csendes tag

azt hogyan lehetne megoldani hogy a tp-link (wr740n) roterbe https-en keresztül lépjek be?

(#22573) krealon válasza sdfasdc (#22572) üzenetére


krealon
veterán

"azt hogyan lehetne megoldani hogy a tp-link (wr740n) roterbe https-en keresztül lépjek be?"

A hardver verzionak megfelelo (a router aljan a matrican olvashato) Gargoyle firmware telepitese utan, a System --> Router Access lapon.
gargoyle_1.6.2-ar71xx-generic-tl-wr740n-v1-squashfs-factory.bin
gargoyle_1.6.2-ar71xx-generic-tl-wr740n-v3-squashfs-factory.bin
gargoyle_1.6.2-ar71xx-generic-tl-wr740n-v4-squashfs-factory.bin

(#22574) sdfasdc válasza krealon (#22573) üzenetére


sdfasdc
csendes tag

köszönöm :)

(#22575) IMIcrosoft válasza Gubek-Einste (#22571) üzenetére


IMIcrosoft
csendes tag

O.K.
Köszi.
Megpróbálom, de akkor is jól jönne valamilyen log file-t készítő, monitorozó, kéréseket indító, folyamatos kapcsolatot fenntartó és azt ellenőrző proggi. Olyanra gondoltam, amelyiket elindítva és magára hagyva tenné a dolgát és nem kellene nekem szörföznöm és szöcskéznem azzal, hogy mikor szakad már meg a net. Folyamatosan tesztelne és én majd visszanézem a log file-t ha hazaértem vagy felébredtem reggel.
THX

(#22576) Gubek-Einste válasza IMIcrosoft (#22575) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Egy folyamatos pingeléssel és az eredmény fájlba mentésével meg lehet ezt tenni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#22577) adika4444 válasza krealon (#22530) üzenetére


adika4444
addikt

Köszi. És ez pontosan mire jó? Nem sikerült megértenem az angol leirást.

üdv, adika4444

(#22578) adika4444 válasza Intruder2k5 (#22532) üzenetére


adika4444
addikt

Nekem ilyen passtrough nélkül is megy, rengeteg helyen is. Mind kifelé, mind befelé. Egyedül ahol szórtam portot nyitotam, de ennyi...

üdv, adika4444

(#22579) harylmu válasza Gubek-Einste (#22376) üzenetére


harylmu
őstag

hali. szolgáltatói dns. google-ssel érdemes kipróbálni?
amúgy azóta voltak itt routert cserélni, ugyanolyan maradt. (epc3925)

[ Szerkesztve ]

(#22580) Gubek-Einste válasza harylmu (#22579) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Mindenképpen érdemes egy tesztet tenni valamilyen custom DNS-t kipróbálni, én Google és OpenDNS-t használok.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#22581) harylmu válasza Gubek-Einste (#22580) üzenetére


harylmu
őstag

nincs változás sajna. 11% packet loss.

[ Szerkesztve ]

(#22582) KáZéé


KáZéé
tag

Sziasztok!

Nem problémával fordulok hozzátok, csak egy kérdéssel, ugyan is nem találtam a kérdésemnek megfelelő topicot :)

A kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a repeater és a repeater bridge mód között?

Tegnap belőttem egy régi routeremet repeater módba, működik is, csak nekem nem tetszik, hogy 2 külön wifit látok a házban. Olyat szeretném csinálni, hogy ugyan azt a nevű hálózatot terjesszem ki a házban, és ne kelljen jelerősségtől függően a 2 külön nevű wifire csatlakoznom.

Tudtok segíteni?

Köszi

(#22583) t.imi


t.imi
addikt

Sziasztok

Kis helpet szeretnék kérni, megakadtam egy ZTE ZXDSL 931 VII-l a Warthunder beállításoknál.
TCP 80, 443, 5222, 7850-7854(range), 7800-7802(range), UDP 3478-3480(range) sikerült, PFPort checkerrel megnéztem, működnek, egyedül az UDP 20010, 20500 portnál kapok hibaüzit és nem tudom megoldani. UPNP vagy a port triggerben kellene valamit beírni, de nem tudom hogyan.
Készítettem pár képet, hogy mi is a bibi.
Köszönöm előre is a segítségeteket :)
1
2
3
4

[ Szerkesztve ]

(#22584) bandi0000


bandi0000
nagyúr

hali
Kérdés, adott eg yD-link Dir 501 router egy ideje elkezdett olyat csinálni, hogy googleba akarok keresni random módon bedobálja azt hogy adjam meg neki a képen látható szöveget, holott régen nem csinálta, és ezt minden eszközön bejátssza, teló, gép, tv... ma meg már 2 sport oldalnál is ugyan így kérdezi, mi lehet a gond?

Xbox One: bandymnc

(#22585) adika4444 válasza bandi0000 (#22584) üzenetére


adika4444
addikt

routert kiiktatva már próbáltad? Milyen szolgáltatónál vagy?

üdv, adika4444

(#22586) Maxell014


Maxell014
senior tag

Sziasztok

Van egy TP-Link TL-WR340G/TL-WR340GD router-em és az volna ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy ha felemelik a netemet 45-50Mbps-ra akkor a router kábelen ezt majd letudja-e adni vagy le kell cserélnem ? Ha cserélni kell akkor mit ajánlotok ?

Előre is köszönöm !

(#22587) Gubek-Einste válasza Maxell014 (#22586) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ez a sebesség már sok lesz neki, főleg wifi-n, mindenképpen érdemes lecserélni. Ha nem kell gigabites portok és/vagy 5 GHz támogatás akkor Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND az ajánlott az alsó kategóriában ehhez a net sebességhez.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#22588) ratfai2


ratfai2
újonc

sziasztok
olyan problémám van hogy feltettem a routert minden hibátlanul működik, minden oldalt gond nélkül megjelenít még a youtube-ot is, de azon a videókat nem játssza le!! és erre valaki valamilyen megoldást tud e? mellékesen online filmnéző oldalon pedig gond nélkül lejátssza a filmet!
válaszotok előre is köszönöm! :)

(#22589) LámaZ válasza ratfai2 (#22588) üzenetére


LámaZ
addikt

Szerinte telepítened kell (és engedélyezni) a FlashPlayer plugint a böngidben.

Legyen minden jó!

(#22590) LámaZ válasza ratfai2 (#22588) üzenetére


LámaZ
addikt

Szerintem telepítened kell (és engedélyezni) a FlashPlayer plugint a böngidben.

Legyen minden jó!

(#22591) kutga


kutga
nagyúr

Urak!

Elkezdett rakoncátlankodni az otthoni router, kicserélném a tápját.

Róla van szó:

Itthon az alábbi kettőt találtam elfekvőben, lesz valami baja a routernek ha ezek közül kötöm rá valamelyiket?

Let the Zone take me if I am.

(#22592) Intruder2k5 válasza kutga (#22591) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Semmi baja sem lesz, a 2A annyit jelent rajta, hogy dupla akkora áramot képes leadni, mint amit a router eredeti tápja tudott!

(#22593) kutga válasza Intruder2k5 (#22592) üzenetére


kutga
nagyúr

Ok, kicseréltem, hátha javul a helyzet.

Let the Zone take me if I am.

(#22594) LámaZ válasza kutga (#22593) üzenetére


LámaZ
addikt

Ha kapcsolóüzemű tápok, akkor nem gond, sőt még jobb is, ha nagyobb amperérték van, mert jobban bírja a terhelést.
Én azonban attól félek, hogy nem ez lesz a gond (majdnem hasonló cipőben járok, mint te).
Majd számolj be légy szíves az eredményről, mondjuk 2 hét múlva!

Legyen minden jó!

(#22595) kutga válasza LámaZ (#22594) üzenetére


kutga
nagyúr

Sok ötletem nincs már hogy miért szakadozik az otthoni internet, de már a használhatatlan szintet súrolja.

Gondoltam egy nagyot és a modem és a router tápját is lecseréltem, kíváncsi vagyok, az egész lakást átkábeleztem, szolgáltató szerint a modem rendben van, lassan kifogyok az ötletekből.

Let the Zone take me if I am.

(#22596) noobadmin


noobadmin
újonc

Sziasztok!

Olyan gondom lenne, hogy egy iskolai hálózatot kellene üzemeltetnem, de mióta kiterjesztettük a wifit és a jelszót mindenki megkaphatta, a diákok megeszik reggelire.

Kb 260-280 felhasználó volna és nem bírja a rendszer. Gyakori hiba, hogy nem tudnak csatlakozni a telefonok, gépek. Vannak fix (leállított gépek) is a termekben, oktatási célra, amik ugyanezt a hálózatot használják (wifin). Iskola időben szinte lehetetlen csatlakozni velük a hálózatra.

További infó még, hogy a fix gépek tartományba vannak léptetve, de persze, amikor épp le van terhelve a rendszer, akkor ezek sem jutnak hálózathoz, és így be sem lehet rájuk lépni, ami megint csak hatalmas probléma.

Feltételezem, mikor elérjük a maximális IP címet, akkor hal meg a rendszer. (kb 190 kiosztható IP cím van, fix gépek statikus IP-n vannak, 50 alatt, a dinamikus meg 50 fölött van)
Diákok nélkül elég jól működik, csak itt ott gyenge néha a jel, oda majd veszek erősebb antennát.

Még egy apró (?) jelenség, hogy a wifi jelerősség úgy hullámzik, mint a tenger viharban...

Infók a hálózathoz:
Router: Asus RT-N16, Firmware: DD-WRT v24-sp2
10db accespoint, AP módban :TL-WA901ND 2.0 alap firmware
DHCP-t a router osztja, a szerver, csak a domaint kezeli.

Van bármi ötletetek a megoldásra?

Előre is köszi!

(#22597) VeryByte válasza noobadmin (#22596) üzenetére


VeryByte
őstag

DHCP-t, DNS-t áttolni a szerverre, alhálózatot áttenni mondjuk 10.10.0.0/255.255.0.0-ra, ha lehet ezt belőni az asus-on is.
Innentől elég lesz az IP range.
Eleve kicsit leválasztanám az oktatási és a szórakozási réteget akár vlan-okkal.
A fontos gépeket mindenképp zsinóroznám.

Hirtelen ennyi.

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#22598) DjDanee87


DjDanee87
addikt

Üdv

Lenne egy problémám a WRT320N routerrel. Vagyis a gond lehet nem maga a router, de nem tudom hogyan tudnám kideríteni mi lehet a probléma forrása. UPC 120as internetünk van, a UPC modem mögött pedig a fent említett router, rákötve 3 gép.
A probléma az, hogy mostanában gyakorlatilag minden nap elfogy a sávszél csak úgy és nem jövünk rá mitől lehet. A megoldás rá viszonylag egyszerű, a routert újraindítva tökéletesen működik tovább, legalábbis valameddig másnapig. Nem szoktam speedtestet indítani gép bekapcsolás után, szóval arról nincs információm hogy hirtelen megy-e el vagy fokozatosan. De pl ma hazajöttem délután, leültem Riftezni és simán játszottam. Majd most este 6 órára nagyon megnőtt a latency (400ms), és a speedtest kemény 1Mb/sec letöltést mért nálam. Pár perccel később öcsém gépén nézve neki éppen 15-öt mért, de az is kevesebb mint a garantált = nem normális. A hiba viszont nem a UPCnél van, mert a routerünket újraindítva máris 122/10-et mért a speedtest, és tényleg tökéletesen működik.

Valami router hiba lehet, hogyan tudnánk kideríteni mi okozhatja ezt? Utóbbi időben minden nap eljátszotta ezt.

(#22599) jozsi252


jozsi252
veterán

Megvettem a WA830RE Range Extendert. UTP-n kapja a netet az RE, beállítottam a Quick Settings-be mindent, de amikor oda került a sor hogy reboot jön, akkor a jelző végigment 100%-ra, de most már nem tudom elérni az RE-t a 192.168.0.254-en. Viszont a beállítások végbementek mert az SSID meg a Password is be lett állítva. Access Point mód miatt gondolom ugyanúgy el kellene érnem nem?

iPhone 13 Pro Max

(#22600) Collos23


Collos23
tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék tőletek. Bekötötték hozzánk a UPC netet és megkaptuk ezt a csodálatos "ubee evw3226" akármit. Viszont annyira lassú a Wifi, hogy még az oldalakat is nehezen tölti be. Ezért arra gondoltam, hogy a régi routeremet (Edimax BR-6304Wg) rákötném valahogy erre a csodára, hátha gyorsulna, mert kábelen viszont hasít. Meg is történt, felléptem a beállítási oldalára és ugyanazt csináltam, amit régebben a Digis nettel PPPOE beállításoknál beírtam a megadott felhasználónevet és jelszót, csak éppen nincs internet kapcsolat. Mit ronthattam el? Vagy mit kell máshogy csinálni?

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.