Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pstomi
csendes tag
360 S7 pedig 400 dollar ezzel a kupon koddal: GB-360S7
[link]
Most egy kicsit megbantam hogy megrendeltem Roborock S6-ot, latszolag ugyanazt tudjak minden tekintetben csak 360 S7 sokkal olcsobb -
wierra
senior tag
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
sz_gabor
tag
válasz tomazin #8390 üzenetére
Akkor az angol hangcsomagot tedd fel (Megtalálod azon az oldalon amit linkeltél) a valetudo-val.
Nem kell a roborock.conf (Nekem sincs, a kínai verzióshoz nem kell anélkül is lehet angol vagy magyar nyelven használni).
Ha érdekel leírom hogy lehet roborock.conf fájl létrehozni (Mivel a mount /mnt/default/ könyvtár alapból nem írható, ezért a könyvtárat írható módba kell felcsatolni, és úgy kell létrehozni a fájlt).(Ha kell írj és leírom de csak este 10 után lesz rá időm).[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
visszaállt a porszívóm 3-as valetudorol. úgyhogy felraktam megint, sőt akkor már felraktam a másik branchen lévő 4est. és kinaiul karattyol. ami nem érdekelne, de hibakódok úgy már nem fognak menni. elvileg át kellene állítanom a config fileban és pipa.
de nekem a /mnt/default-ban nincs olyan file, ill a többiben sem látom azt a kapcsolót. hozzak létre egy roborock.confot? ha igen, mi legyen a tartalma? ui ezt találtam itt a topicban, de szerintem ez nekem nem lesz jó:language=en
name=A.03.0030_SG
bom=A.03.0030
location=sg
wifiplan=
timezone=Asia/Singapore
logserver=awssgp0.fds.api.xiaomi.com
-
farkas26
Topikgazda
válasz maestro87 #8380 üzenetére
Magyarországon nem tudok szervizről,de szerintem miden megoldható ha akarja az ember.
Alkatrész meg lehet fent találni.Én nekem ma jött meg a 360s5, Ilife a4s-t fog váltani az is 2 éves semmi baja nincsen csak az igények nőttek.
Izgatott vagyok,mert csak holnap tudom kipróbálni,de majd úgyis írok róla beszámolót.
[ Szerkesztve ]
"A jövő sem a régi"
-
Gabesz87
veterán
21936-nal van frissebb magyar plugin gen1 Xiaomi-ra?
-
Highground
aktív tag
válasz Savageboy #8384 üzenetére
Egy darab 1,5 centis küszöb van aminek az egyik fele "gyárilag" rámpás A másik fele mondjuk szögletes, de szerintem 1,5 centivel még meg kellene küzdenie A legalacsonyabb függöny alatt is van minimum 5 centi.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
senior tag
válasz Highground #8383 üzenetére
Ha nincsenek (nagy) küszöbök a helyiségek között akkor valószínűleg tökéletesen meg fog felelni a feladatra. Esetleg földre lógó függönyt, hosszabbítót/kábeleket amit felgyűrhet érdemes elpakolni előle.
-
Highground
aktív tag
Sziasztok!
Egy kb. 50m2-es felületre szeretnék venni robotot. Az első generációs Xiaomi-t néztem ki. Vegyesen van szőnyeg és kemény padló (kb. 50-50%) és van egy macsek is.
Ami "hátrány" van az az, hogy elég tagolt a lakás. Egész pontosan 6 helység :/ A legnagyobb (nagyszoba) úgy kb. 17m2, van két kisebb szoba 6 és 9m2 egy kisebb konyha 3-4m2, egy 8m2 étkező és egy 6m2-es előszoba. Szőnyeg magassága normál/vékony. Elég sok a bútor is sajna
Mennyire birkózik meg a 1st gen. ezekkel a dolgokkal/akadályokkal eredményesen? Néztem a 2nd gen.-t :/ Hát 1,5x annyiért már nem nagyon van rá keret megmondom őszintén... De úgy látom mindenhol ezt a típust ajánlják. Mármint a Xiaomi-t. Én egyáltalán nem vágom, ez lesz az első robink Max. 100 a keret rá, de úgy látom más (jobb) alternatíva nem nagyon van ebben az árkategóriában.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
maestro87
őstag
válasz julius75 #8381 üzenetére
Tényleg, ott van még a Viomi porszívó is.
Egyébként nem nekem lesz. Nekem már van egy Roborock-om, de attól jobb volna egy olcsóbb porszívó, bár 330$-ért az S50-et is ki lehet fogni. De ha jobb az olcsóbb 360 vagy a Viomi...
Ja, és nem lesz több Xiaomi termék a lakásban, szóval nem feltétel, hogy a Mi Home app-ba integrálható legyen. -
julius75
aktív tag
válasz maestro87 #8380 üzenetére
Nagyon kevés vizet használ, de az esetlegesen ott maradt port biztosan felszedi.
Nem hiszem, hogy bármi baja lenne a parkettának. Nyilván takarítjátok vizesen is alkalmanként, de hogy a porszívóhoz képest csak több vizet visztek fel rá, abban biztos vagyok. De azért simán lehet nélküle élni.
Viomi v2-t vettünk, eddig nem csalódtunk, sőt, minden porszívózás után rácsodálkozunk, honnan tudott ennyi port-szöszt-hajszálat összeszedni[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
válasz farkas26 #8378 üzenetére
És alkatrész pótlás vagy magyarországi szervizelés szempontjából is ajánlott a 360?
Mert szoftveresen jobbnak tűnik a 360.
Vagy még ott van a Mijia 1S is, arról nem sokat tudok.Amúgy a feltörlés funkció parkettás lakásba mennyire hasznos? Mert ha hasznos, az jelentősen leszűkítené a mezőnyt.
-
pelenka35
őstag
Sziasztok.
Lidl silvercestes R.porszivot sikerült valakinek hálózatra kapcsolnia.Gamertag:Rob3rt75
-
Mykl
tag
Sziasztok!
360 S6 vagy Xiaomi S50?
Köszi
MyklJobb ma egy Alma, mint holnap egy sem!
-
Tufa_
aktív tag
-
Tufa_
aktív tag
Remelhetoleg akkor csak egyszer fordul elo es az uj motorral tovabb birja..
-
Tufa_
aktív tag
S50 kb 6 honap hasznalat utan megolvasztotta a porszivo motort, es megallt teljesen. 1 honapja varok alkatreszre, az elado azt mondja nincs keszleten, majd talan Augusztus kozepen.. Szetszedtem, kimartam valamennyire a porszivo motor haz belsejet, legalabb mukodik de borzaszto hangos... Eleg szomoru hogy csak ennyit birt. Nezegetve masok tapasztalatait, nem igazan javasolt balanced modnal nagyobban hasznalni, sajnos a ket haloban a szonyeg karpit is ratesz egy lapattal..
Valaki tud esetleg alkatreszt EU raktarrol..? (esetleg latott valaki 3d nyomtathato sablon a motorhazhoz?)
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Probalta itt valaki mar megosztani a Roborock S5-et Mi home app-ban?
Az en telefonom levo applikacioval lett osszekotve es megosztottam a felesegemmel, ami elvileg sikerult is. Viszont szinte semmit nem tud vele kezdeni. El tudja inditani a takaritast es ennyi, azt is csak a kis ikonon levo kefe ikon segitsegevel. Ha megnezi a robi adatlapjat, akkor ott minden ikon inaktiv.
Igy kellene ennek mukodnie? -
törölt tag
válasz Silent77 #8366 üzenetére
Már látom, rosszul tettem fel a kérdést. Nem néztem utána, hogy Magyarországon milyen áron megy az említett T50. Arukereso szerint ~82000Ft jelenleg. Ennyit nem adnék érte. Nálunk SK-ban viszont csak 189€ lenne, ami kb. 59000Ft. Max. ennyiért keresnék valamit. Kb. egy 50m^2-es, laminált padlós gyerekszobát kellene naponta bejárnia.
-
törölt tag
Tesla Robostar T50 mennyire ajánlott? Vagy mi az ami ajánlott ebben az árkategóriában?
-
ACE-
addikt
Én is kérnék olyan linket, amiben az a kefe van, aminek leszedhető az eleje meg a hátulja a tengelyről így könnyen leszedhetőek róla a hajszálak.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
farkas26
Topikgazda
válasz rebelinside #8362 üzenetére
Szia!
Valahol olvastam,hogy ugyan az. Én is ilyet rendeltem de még nem érkezett meg, ilife a4s-t fogja váltani.
A szőnyegedről tudsz képet küldeni,amiben néha elakad?
"A jövő sem a régi"
-
rebelinside
tag
Sziasztok!
Azt tudja valaki, hogy a 360 S5 és S6 alkatrészei (nyilván a mopot leszámítva) kompatibilisek egymással? Akarok pót kefét és HEPA szűrőt venni, de csak az s6-hoz találok, s5-höz nem. Meg merjem venni az S6 kiegészítőit? Vagy más S5 tulaj tud segíteni, hogy ők honnan szereztek be pótalkatrészt?
Btw nekem ez az első robot porszívóm, de teljesen elégedett vagyok. Két dologgal küzd, a hosszú szálú szőnyegre nem mindig merészkedik fel, vagy ha feltalál volt hogy fennakadt, illetve a classic ikeás fotel lábában néha fennakad. De mivel szoftveresen könnyű no-go zónákat beállítani (bármekkora méretű lehet, amíg négyzet alakú), inkább eltiltom onnan. Az is profin működik, hogy több eszközhöz van hozzárendelve, és mindegyikről vezérelhető, van DND funkció is, időzitett indítás stb. Őszintén szólva szoftveresen sokkal profibb, mint amire számítottam. Én a szoftveres no-go zóna miatt vettem ezt első generációs xiaomi helyett, nem bántam meg. Azóta tisztább a lakás (egyébként ijesztő, hogy úgy, hogy naponta végigjárja a házat, mennyi port szed össze minden alkalommal)
Előre is köszi a segítséget!
-
Asgeloth88
csendes tag
válasz Asgeloth88 #8360 üzenetére
Sziasztok!
Közben sikerült megoldani a dolgot. A probléma az volt, hogy csak sima fehér szigszalaggal ragasztottam le, de ez nem volt elég, így azt csináltam, hogy sima papírra ragasztottam celluxot mind a két oldalára és ezzel ragasztottam le a szenzort. Ezzel a megoldással tökéletesen működik.
-
Asgeloth88
csendes tag
Sziasztok!
A héten vettem egy S50-et és azt tapasztaltam, hogy a szürke szőnyegünkkel bajlódik, olvastam, hogy érdemes a cliff sensorokat leragasztani (nincsenek lépcsőink, így nincs rá szükség), meg is tettem fehér szigszalaggal, de még mindig bajlódik. Esetleg más anyagú felülettel kellene?
A szőnyeg ilyen:
A fehér változatán simán végig szalad.
Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
wierra
senior tag
Ha kijelölnél no-go zónákat,
Ha fontos a szőnyeg-üzemmód,
Ha fontos a jobb mászó-képesség,
Ha használnád a moppingot,
Akkor jobb vétel az S50.Nekem van mindkét masina. Ma már nem vennék gen1-et. Persze neked kell eldönted, hogy a te környezetedbe és anyagi lehetőségeid melyiket kívánja /engedi meg.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
A mopping itt NEM felmosást, hanem feltörlést jelöl.
~1,5 dl vízből elég nehéz lenne bőnyállal felmosni 50m2-t. Vékony filmréteget hagy maga, mint egy csiga. A port törli fel a padlóról átnedvesített mikroszálas ronggyal.
Én szoktam használni, szerintem jó cucc."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
válasz Zolka25 #8353 üzenetére
Nem. A térkép rögzítésének semmi köze a takarítás sebességéhez.
A "megjegyzett" térképen tudsz zónatakarítást kijelölni (vagy S50-en no-go zónákat definálni)."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Kinéztem egy s50-et első gépnek, az lenne a kérdésem, hogy a felmosás funkció az mennyire hasznos? Most fogunk majd költözni, és 90m2 járóap lesz a lakásban. Nem tudom érdemes-e ezt a funkciót használni, vagy inkább egy olyan modell, ami csak porszívozik? Ha felmosás nem kell, akkor melyik modell az ajánlott? A sima MI robot?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Janaboy
veterán
Xiaomi 1st gen
Minden egyes teljes tisztitasnal ujrarajzolja a terkepet?Janaboy
-
herrká
senior tag
válasz monchichi20 #8349 üzenetére
Én is kuponnal vettem. 64500-ért. Tesztet olvastam róla és megtetszett. :-)
-
monchichi20
aktív tag
válasz Revolit #8346 üzenetére
A Xiaomi porszívót se ismerete senki mégis bepróbálták sokan.
Nyilván amíg az ember nem próbál ki valamit akkor nem tudja hogy milyen.
Attól hogy előjött ez a hiba nem írom le a porszívót, hisz van rá 18 hónap garancia szóval még mindig jobb hogy most jött elő mint garancia után.
A Xiaomi is elromolhat azok se gyártanak tökéletes dolgokat azért.
Az ára meg nem volt drágább mert 73 ért vettem, igaz utána találtam 68 ért való kupont is. -
Headless
őstag
válasz Revolit #8346 üzenetére
nekem sem tetszik, hogy elkezdtek minden noname gép nevébe beírni, hogy xiaomi, aztán kitudja mennyi köze van az eredeti gyártóhoz. én továbbra is keresem a kézi állóporszívómat a robot mellé... ott is nagyon sok ilyen noname lett az elmúlt időben, ami mellé odabiggyesztik, hogy xiaomi.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Revolit
senior tag
válasz monchichi20 #8344 üzenetére
Miert rendeltetek egy no-name xiaomi koppintast, ami meg dragabb is, mint az eredeti? Meg ha olcsobb lenne.
Eddig nem is hallottam rola, csak most neztem utana, hogy felmerult tobbeknel. De nem latom a vonzerejet. -
julius75
aktív tag
Tegnap megjött a Viomi v2.
Külsőre igényes, szépen és átgondoltan összerakottnak tűnik.
Két oldalkefét, két felmosó "rongyot" adtak hozzá, ebből az egyik osztott, az első részére adagol vizet, a hátsó része "feltöröl".
Mi app látja, de az istenért sem tudom a házban kiépített unifi ap-khoz csatlakoztatni. Letiltottam az összes 5GHz-et, csináltam neki külön wlant, de semmi. Végül a routerhez csatlakozott, de azt meg csak egy-két helységben látja, szóval mindenképpen rá kell beszéljem majd valahogy egy másik hálózatra.
Megvolt az első takarítás.
Nagyon jónak tűnik, a legkisebb zugba is bemegy ahová csak befér, takarítatlan foltot nem hagy. Viszont 52 perc után, 52%-os maradék akkunál elvonult tölteni magát.....ezt nem igazán értem.
Hangja rendben van, oda nem illő zörgést, zajt nem vettem észre.Ha van ötletetek a hálózati nyűgömre, minden javaslatot megköszönök.
-
monchichi20
aktív tag
Szia.
Nekem 3x kellet nekik esni újra hogy normálisan letérképezze a lakás 2 szobát.
Az enyém tiszta karc neki ment mindig a ventilátornak meg a székemnek és egy szer a küszöbnek tolatott mert azt hitte az a dokkolója.
Szóval vannak apró hibái, de sajnos a mostani az elég nagy -
herrká
senior tag
Sziasztok! Látom van itt Blitzwolf BW-VC1 tulajdonos. Pár napja érkezett meg egy ilyen készülék Töltést "kívánt" először, majd szoftverfrissítést. Első napi teszt eredménye: A kb 1,5cm-es szintkülönbségen sokadik próbálkozásra átküzdötte magát, oda-vissza. De a kb 4cm széles és nagyjából fél cm magas domború burkolatelválasztón nem megy át! Próbálkozik párszor, majd feladja. Az is érdekes, hogy a nappali első feltérképezésénél, tett magának egy virtuális falat az egyik fotel és a fal közé, pedig van majd másfél méter széles hely. Manuálisan rá tudtuk venni, hogy nincs ott semmi. Ez után az ellenkező irányban lévő előszobába nem akart kimenni! Pedig járt ott előtte a feltérképezésnél... Aztán mikor végzett a lakással, visszatért a nappaliba és bement olyan szűk helyekre is, ahová korábban a takarításkor nem! Sőt még alacsony bútor alá is befurakodott. Meglepő, mert össze is karcolgatta magát a tetején. Aztán elindult a dokkolóra, de attól kb 1m-re megállt és segítséget kért, hogy nem találja a dokkolót. Rátettük, lejött és kiabált, hogy nem talál haza! Többször egymás után... Végül meglett, miután már vagy ötödszörre rá tettük.
Második teszt: Töröltük az előző térképet. Újra felmérte a lakást most már hibátlanul. Ezután elvégezte a takarítás nagy részét. A korábban említett 1,5cm-es lépcsőn most felakadt és billegett kicsit, mikor jött ki a szobából. Majd vissza huppant, elég nagy döccenéssel és ismét segítséget kért. Átemeltük a küszöbön, mire forgott párat, tükrözte a már elkészített térképet - 90 fokkal elforgatva - a dokkolót pedig kitette az udvarra a semmibe, és nyivákolt, hogy nem találja. Így egy kissé vegyesek az érzéseink! Első robotporszívónk. Nem tudjuk, nem-e hibás? Vagy miért történnek ilyen dolgok? Akinek már régebb óta működik, írna véleményt? Azt sem tudom, hogy miért nem tudjuk kikapcsolni? Elvileg hosszan kell nyomni a gombot. De erre pár másodperc után lejön a dokkolóról és elkezd takarítani. Ha röviden nyomjuk, azonnal elkezdi a takarítást. A bekapcsológomb folyamatosa fehéren világít, töltés közben pulzál. Egyszer sikerült pár másodpercre "bepirosítani", de akkor is fehér lett rögtön. Hibás lehet? Köszönöm, és bocs a regényért! -
WestBam
senior tag
válasz monchichi20 #8340 üzenetére
Szerintem kifizetted minden funkcióját
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
senior tag
válasz monchichi20 #8338 üzenetére
Nagyon durva hangja van, szerintem így ne használd, valami nagyon szétesett benne. Keress egy szerelőt vagy szedd szét és nézd meg mi baja. De először nyiss egy ticketet banggoodon, hogy tudjanak róla, illetve vizsgáljátok meg a lehetőségeket amiket felkínálnak.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
Tegnap óta a Blitzwolf VC1-es porszívó elég durva hangot adót ki.
Főleg gyors és turbó fokozatban csinálja illetve a szaga is lett. -
zenwalk
senior tag
sziasztok
Gearbestes roborock s6-ra van gari? Hogyan lehet gariztatni? -
pchris
tag
-
őstag
Sziasztok!
Éjjel 2-kor arra keltem hogy a Gen1 porszívó elkezd beszélni, hogy ő bizony most szoftvert frissít.
Valetudo 0.3 volt rajta, de ahogy olvasom másnak is volt hasonló gondja.Mit lehet tenni? 0.4-nél van esély hogy ez nem jön elő?
-
sz_gabor
tag
Ez tévedés.
Az Allwinner R16 processzorba 4db Cortex A7 CPU van.
Az ARM Cortex A7 egy processzormag tehát ezekből építenek be 2-4-8 db-t ,esetleg más maggal keverve és a egyéb összetevőt (GPU,vezérlőket stb.) és ez maga a processzor.
Olyan processzor nincs hogy Cortex A7, sok cég gyárt ezt a magot tartalmazó processzort.A Xiaomi Mi Robot Vacuum is Allwinner R16 processzort tartalmaz (kép).
Sőt az egyik co processzor is egyforma, a másik eggyel újabb verziójú:
Mi Robot Vacuum: Kép.
Roborock S6: kép."elvileg 40%-al jobb teljesitmenyt iger." gondolom a szívóerő növekedésére gondolsz?
Valószínűleg az algoritmuson és az érzékelőkön javítottak valamennyit, de az előző verziók térképezésével se volt probléma (A szobák színezésének meg szerintem nincs semmi értelme).
[ Szerkesztve ]
-
Revolit
senior tag
Miben fejlettebb a terkepezese? (Nem kotekedesbol, tenyleg erdekel)
LIDAR letapogatja a teruletet, azon nagyon szerintem nem lehet javitani. Az utbejaras jobb? Nekem eleg jonak tunik a Xiaomi gen1 is. X nm-t kevesebb mint X perc alatt szokott felporszivozni, pedig nem epp egy teglalap az alapterulet formaja. -
pstomi
csendes tag
válasz killerjohn #8330 üzenetére
- Sokkal fejlettebb a terkepezese
- 1800 helyett 2000pa szivoero
- Felmosas
- Nagyon halk
- Automatikus szonyeg felismeres
- Jobb kuszobb maszo kepesseg
- Nagyobb porzsak
- Virtualis No-go-Zone
S6 meg a Xiaomi 1S (ami tudja fennt felsoroltak 90%-at es sokkal olcsobb) kozott varialtam, de mar nem volt tobb turelmem kivarni hogy legyen 1s-bol international verzio. -
pstomi
csendes tag
Roborock S6 ebayes 140 euros történet zsákutca volt, nem küldték el, már folyamatban a pénz vissza szerzése az Ebay money back guaranteen keresztül. Gearbestről megrendeltem 500 dollárért, ha megjön mindenkép irok róla kis tesztet.
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Most érkezett meg es üzemeltem be egy 1st genes Mi porszívót.
Playes Mi Home appal, legfrissebb fwel, végig ment gond nélkül a takarítás, de az appban nem látok térképet.
Ami még fura, hogy pl appban a jobb felső sarokban a megosztas es a három pontos menu pont nem elérhető.
Mi lehet a gond?
Visszaolvastam de nem lettem okosabb.Koszi
UdvJanaboy
-
daninet
veterán
válasz Savageboy #8319 üzenetére
ahhoz hogy legyenek nogo zónák gondolom egyszer hagyni kell térképet rajzolni.
Szóval feltekerem a szőnyeget, végigmegy egyszer, aztán pedig kijelölöm hova mehet hova nem ?van erről valami videó hogy milyen appal hogyan megy a kezelése? nincs gondom a romolással, 10 éve csinálom a telefonommal, csak látnom kell hogy mi a pálya. Őszintén a MiHome apptól nem vagyok elájulva, egy szar.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Szerettem volna frissiteni a firmware-t a porszivón, de mindig azt a hibaüzenetet kapom, hogy majd próbáljam meg, ha legalább 20% -on lesz az akksi. Most 80%-on van...
3.3.9_003170 -ről 3.3.9_003452-re frissitene, ha esetleg ez számit.
-
daninet
veterán
Sziasztok
Elköltöztünk és lett egy vastag szőnyegünk. A xiaomi mi vacuum folyton elakad benne. Valahogy felküzdi magát a szélén de rajta mozogni nem tud.
Azon kívül, hogy kib*szom a szőnyeget mit tudok tenni?
ezt a 2nm-t kellene csak kikerülnie az egész lakásbanMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
-
sz_gabor
tag
Megjelent a hivatalos Valetudo Beta 0.4.0
Angol nyelvű (magyar nyelvű verzió nem lesz a csekély érdeklődés miatt).Új funkciók
-Az MQTT interfészen keresztül az előre definiált zónákra a Zoned Cleanup és a Go To parancsokat is kiadhatja
-A @matthiasharrer teljes egészében átdolgozott zónaszerkesztője
-@ rand256 lehetővé tette a valetudo számára, hogy a virtuális falakat és a no-go zónákat kezelje a Gen2,
-Most már a webinterfészen keresztül feltöltheti az ssh-kulcsokat, és a @petabyteboy segítségével
engedélyezheti a HTTP Basic Auth-t.
-Ellenőrizheti, hogy a Valetudo @ balu legújabb verzióját használja-e.Változtatások:
A Valetudo 0.4.0 használja a mqtt vákuum leírás Home Assistant 0.93 köszönhetően @pszafer
A Mop Mode már támogatott a Gen2 számára
Egy jobb kereső alapértelmezett térkép
Sok stabilitási javítás + hibajavításLetöltése innen.
Telepítése:
Ha a porszívón legalább a valetudo 0.3-as verzió van (A régebbi verziókra nem lehet felrakni!!!!)
WinSCP
Nyiss egy terminálablakot és írd beservice valetudo stop
Másold át a valetudo fájlt a /usr/local/bin könyvtárba
Nyiss megint egy terminálablakot és írd beservice valetudo start
Megjelent a Valetudo egy rand256 által készített forkjának újabb verziója is.
A neve Valetudo 0.3.1-RE4 (Ne tévesszen meg a szám, ugyanazt tudja mint a valetudo 0.4 csak még tartalmaz plusz funkciókat).
Szerintem érdemes kipróbálni nagyon jó!A különbségek a Hypfer által készített mester ághoz képest:
-Egyszerre több mentett zóna kiválasztása
-A kijelölt zónákat ezután a térkép fülön látja, hogy megnézze és szerkeszthesse azt, amit ténylegesen tisztítani fog
-Zónák és helyek átnevezése
-Virtuális falak és tiltott zónák!
-Ütemezett zónás takarítás - ha nem kell az egész házat megtisztítani!
-A takarítási előzmények térképeinek megtekintése!
-A térképadatok tömörítése a hálózati sávszélesség csökkentése érdekében a tisztítási folyamat online nézésekor.
-Vizuális változások: különböző színek és ikonok használata, néhány viselkedési változás a térképekkel végzett munka során stb.Letölthető innen
Kitömörítés után ugyanúgy kell telepíteni mint a mester ágat.[ Szerkesztve ]
-
pstomi
csendes tag
Kiváncsiságból kérdezem Samsung, LG, Dyson, Electrolux robotporszívók mivel tudnak többet mint egy Xiaomi RoboRock? Azért kérdezem mert ezeknek kb 1.5-2-szeres az áruk van, viszont a tesztek alapján talán Dyson tud többet, többinél a márkanevet kell megfizetni?
-
senior tag
-
julius75
aktív tag
Vimoi v2 rendelve 324.99-ért, nekem 94.029-et vont a bank....ez 289.3,-HUF/USD.....
Köszi a linket fiúk, remélem jó döntés volt..... -
Henrico
tag
Xiaomi Viomi V2-rőől mi a véleményetek? Tapasztalat van már valakinek?
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok abban segíteni hogy a IRobot Roomba 980 mekkora a szívóereje mert nem találom sehol mert állítólag minimum 1.800 Pa kel lennie ha szőnyeg is van a lakásban. Nagy teljesítményű Li-Ion akkumulátor van benne de mekkora kapacitású?
-
julius75
aktív tag
Sziasztok.
Alin találtam 326usd-ért Viomi v2-őt....ez mennyire számít jónak? Mármint az árra gondolok. -
btz
addikt
válasz <Adamsky> #8303 üzenetére
Elvileg működni kéne az applikációval ha a távoli vezérlés be van rendesen állítva, de nem mindegyik típus kapcsolódik központi szerverre van amelyiknek saját kis szervere van és ahhoz portot kell nyitni a routeren, hogy hozzáférj kívülről a helyi hálózaton lévő robothoz. De az IP kamerák is ugyanezeken az elveken működnek.
Akkor az is lehetséges, hogy a hotspot funkció tilt minden bejövő kapcsolatot, de mobilnet esetében a szolgáltató is natolja az egész hálózatát. Ez is keresztbe tehet a távoli elérésnek.
Túl sok a "változó" a történetben, ezért sokminden közrejátszat, hogy mért nem lehet elérni a belsőhálózatot kívülről.ⓑⓣⓩ
-
wierra
senior tag
válasz <Adamsky> #8303 üzenetére
Kevered a dolgokat.
A mopping üzemmódot kézzel kell aktiválni app-ból minden egyes alkalommal, amikor moppolni akarsz. Ekkor tulajdonképpen nullára csökkenti a szívóerőt.
A szőnyeg-üzemmód pedig ki-be lehet kapcsolni, szintén az app-ban. Ezt aktiválva a gép érzékeli, ha szőnyegen van és megnöveli a szívóerőt.
-
<Adamsky>
nagyúr
Bocsi, megint én és megint a hotspot / csatlakozás témakör
" ... a hotspot eszköznek egyáltalán nincs ip címe a hotspot eszközön található alkalmazások irányából ... "
"Nem szükséges net a porszívónak ha nem akarod kintről irányítani (például a munkahelyi irodából), egyébként ha akarod akkor kell."
Itt én érzek némi ellentmondást. Az első idézetben lévő dolgot tisztáztuk (tisztáztad). Viszont ott a második ...
Ez esetben én nem látok különbséget a telefon / hotspot (egyik hálózat) és a hotspot-ra csatlakozó porszívó valamint az otthoni neten lógó porszívó és a céges wifi-t vagy mobil internetet használó telefon között.
Vagyis az ok, hogy az addig OK, hogy első lépésben meg kell mondani robotnak, hogy melyik hálózatra (SSID & pass.) csatlakozzon, de után - ha feltételezzük, hogy a robot bárhonnan elérhető - működnie kellene a telefon + hotspot kombóval. Ezt a távoli (neten keresztüli elérést külön engedélyezni kell valahol? Mert akkor lehet ez lesz a megoldás. Átmenetileg kell egy harmadik eszköz (ahogy írtad), aminek segítségével megtörténik a konfiguráció, de utána működnie kellene, nem gondolod? Remélem érthető voltam.#8302) wierra
"A mop-ot akkor cseréled ki rajta, amikor akarod." - de ez nem úgy megy, hogy ő vált az üzemmódok között. Vagy igen? Mintha olvastam volna valahol, hogy van olyan készülék is, ami felismeri, hogy mivel van dolga (szőnyeg vs. járólap) és annak megfelelően vált. -
wierra
senior tag
válasz <Adamsky> #8298 üzenetére
A mop-ot akkor cseréled ki rajta, amikor akarod.
Ha tisztább padlót akarsz, mintha csak porszívózna, akkor igen, van értelme a moppingnak. A kérdés az, hogy neked megér - e ennyi felárat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Android szakmai topik
- Villanyszerelés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestbuy játékok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IKEA
- További aktív témák...