- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
válasz JoAzUgyse #7354 üzenetére
Saját tapasztalat: van egy szőnyegünk, amire 1,5 évvel ezelőtt, mikor a Gen1 meg lett véve, felment és néhány cm mozgás után elakadt, vagy fel sem tudott rá menni. Jelenleg szó nélkül kiporszívózza, de szemmel láthatóan "le lettek taposva" a szálak, így laposabb.
Szerintem 100%-os biztonsággal senki nem fogja mondani, hogy vedd meg nyugodtan, kiporszívózza a robot. -
pn4hvq
senior tag
válasz #45553408 #7220 üzenetére
És ez a probléma miért nem vetődött fel akár elméleti szinten is már előre ott, ahol állatok vannak a takarítandó területen?
Párom szeretett volna szüleihez robotporszívót, de én kapásból felvázoltam, hogy mi van akkor, ha a (benti) kutya odasz...k valahová? Ott is végigvinné az egész házon, így el is vetettük az ötletet.
Ez az így járás esete, vicces történet, amivel nem szeretnék találkozni otthon . -
-
pn4hvq
senior tag
válasz Williamgrant #5040 üzenetére
Ismét köszönöm a választ .
Fel van adva a lecke számomra, hogy kell-e ilyen. Még agyalok rajta. Tavaly majdnem elcsábultam az általad is birtokolt Alfawise felé, így utólag még az ára is jó volt 11.11-kor (kb 27e Ft), de megmaradtam "csak" a Xiaomi 1 porszívónál. -
pn4hvq
senior tag
válasz Williamgrant #5017 üzenetére
Köszönöm a választ .
"Mi úgy használjuk hogy a robot mindegyik ablakon megy egy kört, majd a párom utána a felületet egyszer gyorsan áthúzza. Így az emberi munka töredékére csökken. Csodát nem szabad tőle várni."
Az a bajom, hogy a látott videok alapján leegyszerűsítve ugyanezt vontam le én is. Ha pedig még át is kell törölni, akkor a tériszonyos páromnak csak néminemű segítséget nyújtana. Ehh, nehéz kérdés, én nem venném, mert ár/érték arányba szerintem nem éri meg, párom viszont szeretné[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Félig off:
Tavaly év végén vagy idén év elején szóba került ablaktisztító robot. Emlékeim szerint volt olyan, aki vett. Tudna esetleg tapasztalatot írni róla? Asszony szeretne (karácsonyra), de a videókat elnézve lassúnak tűnik a takarítás és ahhoz képest a jelenlegi 150$ körüli ár egyáltalán nem barátságos. Engem nagyon nem győztek meg a látottak .Köszönöm.
-
-
pn4hvq
senior tag
A küszöb profilja ilyen:
Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Feltételezem, arra vagy kíváncsi, hogy a saját küszöböddel megbirkózik-e. A magasabbik oldal 1,7-1,8cm. Erről az oldalról kb. 75%-ban megy át, ide-oda tolatgat, forog és átküzdi magát. Ezen én úgy tudok segíteni, hogy egy teljesen kommersz vastagságú (4-5mm) szőnyeget úgy forgatok, hogy nekitolom a küszöbnek. Ez elég, hogy minden alkalommal átmenjen, minimális forgolódással. Az alacsonyabbik oldal felől semmi gond nincs. -
pn4hvq
senior tag
válasz ribarszki #2872 üzenetére
1es Xiaomival nekem vasárnap sikerült a ferde térkép: a szobák közti küszöbön nem sikerült neki átmenni, én pedig - igyekeztem jó időben - kicsit megtolni a holtponton. Ezután lett a térkép egy része (amin dolgozott) ferde. Korábban egyszer már ugyanilyenbe, ugyanilyen "belepiszkálással" belefutottam, így esetemben a manuális beavatkozás okoz(hat)ta a ferdeséget.
-
pn4hvq
senior tag
Lehet, hogy én nem használom jól (használom ki) az app lehetőségeit, de szerintem nem így működik, ahogy gondolod.
A helyiségeket azért tudod megadni, hogy ha pl. mindegyikbe teszel ugyanolyan eszközt (pl. kamera, okosizzó), akkor könnyebben tudd vezérelni az adott helyiségben lévő eszközt, ne pedig az öt helyiségben lévő okosizzókat kapcsolgasd egyesével fel/le, míg megtalálod a neked kellőt. Gyakorlatilag csoportosítod a könnyebb kezelhetőség végett.
A porszívó nem fogja tudni, hogy neked hova van a szoba definiálva, hanem az összes, általa bejárható területen végigmegy.
Én úgy tudom megoldani kizárólag egy helyiség porszívózását, hogy rácsukom a szoba ajtaját, így ha végzett, nyavajog, hogy nem tud visszamenni a dokkolóra.
Még egyszer, ezek az én tapasztalataim. -
pn4hvq
senior tag
Frissen feltelepített Mihome-ból 5.1.25 van, pluginből nem talál frissítést, firmware 3.3.9_003194, mainland china van beállítva, de nem jelent meg nekem sem plusz funkció.
-
pn4hvq
senior tag
válasz Williamgrant #2526 üzenetére
Az asszonyra nem haragszol, ugye?
-
pn4hvq
senior tag
-
pn4hvq
senior tag
Én is gondolkoztam rajta, amikor 90$ volt, de egyelőre megmaradtam "csak" a Xiaomi porszívónál. Viszont a tapasztalatok érdekelnének engem is, mert párom örülne neki.
(#1935) sz_gabor Xiaomi Robotorszívó (Mi Vacuum) új magyar nyelvű plugin (10402.apk) letöltése innen.
Mit rontottam el, ha ráfrissítettem az új MiHome-ot a korábbi magyar változatra, az új 10402.apk-t bemásoltam a plugin/install/mpk-ba, és kitöröltem a korábbi 8539.apk-t, viszont letölti a kínai 8539.apk-t a magyar 10402.pak mellé, és csak csirkelábakat látok?
Ha a 8539-ből meghagytam a magyart, akkor pedig nem látok semmi változást a korábbihoz képest. -
pn4hvq
senior tag
Köszönöm a segítséget, éles teszt meg is volt .
Magyarítás feltéve.
A robot beállításainál van olyan, hogy időzóna frissítésén belül szinkronizálás: ekkor csirkelábak között 3.3.39_003077 szerepel. Feltételezem, firmware frissítés, de enélkül nem tudok időzónát választani. Frissíthetem vagy frissítenem szükséges?
A küszöbökön aggódtam, nem 100%-os, de megoldom . -
pn4hvq
senior tag
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek. Nos, Mi accountom van telefonok révén.
Ha letöltöttem a magyar verziót, akkor is Kínát válasszak vagy jó az Európai régió is? Egyelőre itt megálltam, mert qqzs kifejezetten Kínát írt.
Aztán kérdés: a porszívónak elérhetőnek kellene lennie, hogy felismerje az app (ha ez a helyzet, akkor viszont meg kell várnom a kicsomagolást)?Szerk.: közben Kínát választva kipróbáltam, és úgy nézem, kelleni fog maga a porszívó is, nem tudom manuálisan felvenni.
[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Megérkezett az egyes Xiaomi porszívó, de egyelőre ajándéknak becsomagolva várja a karácsonyt. Azonban lehetőség szerint előre "fel szeretnék készülni", hogy ne a fa alatt kelljen malmozni, hogy milyen androidos app, mely verziójára van szükség a gyors kipróbáláshoz. Ha jól rémlik, olvastam olyat is, hogy van lehetőség angol nyelvű appot használni. Valami magyarítás is rémlik, de ezzel kapcsolatban az maradt meg, hogy akkor talán az upgrade-et kell mellőzni.
Tudna nekem valaki ebben segíteni?
Köszönöm. -
pn4hvq
senior tag
válasz Silent77 #1576 üzenetére
Van valami információd arra vonatkozóan, hogy pl. a porszívót a telefonoktól elkülönítve (pl. másik konténerben) küldik? Mert a néhány nappal korábban, valamint a másnap rendelt (és a porszívóhoz képest később "shipped") telefon már Magyarországon van, a porszívó pedig még nem érte el a UK-t (nov. 11-e óta).
-
pn4hvq
senior tag
Köszönöm a válaszokat .
Úgy látom, ez a 6 darabos szett a 20$ körüli árával a jó ár/érték arányú. -
pn4hvq
senior tag
Xiaomi 1 robotporszívóhoz kopóalkatrészeket honnan és milyen áron szereztek be?
-
pn4hvq
senior tag
válasz syler123 #1256 üzenetére
Ismét köszönöm a válaszokat .
Közben átolvastam a topikot és néztem néhány videót is, így láttam, hogy mit jelent, hogy "bekerít" egy kisebb területet és végigmegy azon, aztán megint behatárol egyet, és így tovább.
Gondoltam én is "rámpás" megoldásra, azért is kérdeztem, hogy ki hogyan oldotta meg a kérdést, hogy lehetőleg ne akkor kezdjek el szórakozni a kérdéssel, amikor már élesben használni szeretnénk a gépet.
Ahogy fentebb is jeleztétek, én is úgy tervezném, hogy napközben induljon el, és járja végig a lakást .
Köszönöm a hozzászólásokat, átgondolom a lehetőségeket . Aztán optimista lévén megvárom a 11.11-et, hátha beakcióznak valami számomra szimpatikus robotot. -
pn4hvq
senior tag
Először is köszönöm a válaszokat .
Alapvetően körül porszívózza az adott területet, majd utána belül takarítja
Gyakorlatilag folyamatosan balra (vagy folyamatosan jobbra) kanyarodva körbemegy az egész alaprajzon a szélek mentén, és utána csinálja meg a belső területeket? Ez esetemben azért nem ideális, mert még mindig az itthoni körülményeket alapul véve kérdezném (ajtónál küszöbök): ha leteszem a nappaliban, akkor elkezdi az egyik oldalán és kimegy az ajtón, ha azt eléri? Mert ezután a küszöb túlfeléről (valószínűleg) nem fog tudni visszajönni a nappaliba.
Gyakorlatban mit tennétek/tesztek hasonló helyzetben: egyik nap az egyik küszöbbel elzárt részt takarítjátok ki, másnap a másikat és így tovább?
A küszöbcseréhez nem nagyon fülik a fogam . A szélességük kb 6-7cm lehet, mindkét oldalán lamináltpadló van, és ugye van neki magassága is, ami az ajtó aljáig ér. -
pn4hvq
senior tag
Ismét eszembe jutott valami: ha egy Xiaomi porszívó egyszer (vagy többször) bejárta már a tisztítandó területet, akkor x. alkalommal már "tudatosan" fog végigmenni a lakáson?
Azon gondolkozom, hogy mivel a küszöb egyik irányból valószínűleg problémát okozna neki, mi van akkor, ha "buta" módon első nekifutásra az ajtót veszi célba és kimegy, akkor a szoba kimaradna (mert a küszöb miatt visszamenni nem tudna). Ha viszont már ismeri a lakást, akkor helyiségenként halad? -
pn4hvq
senior tag
válasz retesz147 #1243 üzenetére
Köszönöm a választ .
A küszöbünk ilyen, és hasonlóan gondoltam, hogy az alacsonyabbik felével meg tudnak küzdeni, de visszafelé már nem tudnak jönni.
Átolvasom a topikot, különös figyelemmel a küszöbös problémádra.
A szőnyegeink merevek, szerintem eltolni nem tudná őket, felgyűrni pedig biztosan nem. -
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabb tulajoktól. A célterület egy 62nm-es, 1+2 félszobás klasszikus panellakás lenne. A burkolatok: az előszobában és a konyhában járólap és rajta kis méretű futószőnyegek. A szobákban lamináltpadló és kis szőrű (fenetudja, hogy mi a pontos neve) szőnyegek. Az ajtóknál (3db) tipikus panellakásban megtalálható küszöb van. A tapasztalatok alapján ezekkel a magas küszöbökkel mennyire boldogulnak el a gépek? Mennyire járható megoldás az, hogy beteszem a legnagyobb szobába, azon végigmegy, majd a küszöbön vélhetően ki tud menni, mert az L alakú küszöb alacsonyabbik oldala felől menne ki (apropó, nem tud felfeküdni a küszöbön a hasára?), aztán a két félszobába valószínűleg nem jut be, mert ott már a küszöbök magasabbik felével találkozik, ellenben az előszoba, konyha részen végig tud menni, mert ott nincs több küszöb. A gyakorlatban ez járható megoldás, vagy ti hogyan oldjátok meg (nem igazán szeretném a küszöböket felszedni és lecserélni)?
A következő kérdésem pedig az lenne, hogy a Xiaomi Mi Robot megéri a felárat pl. egy iLife-hoz képest? A nedves használat nem szükséges számomra, inkább arra lennék kíváncsi, hogy valaki használta-e mindkettőt, és hogyan ítélné meg a két gyártó termékeit. Maga az árkülönbözet másodlagos tényező, inkább az érdekelne, hogy a gyakorlatban nyújt-e többet a Xiomi.
Köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Black Myth: Wukong
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Sorozatok
- Trollok komolyan
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- További aktív témák...