Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
válasz szőröscica #24870 üzenetére
Az lenne az utolsó amire pénzt adnék. Ha már ki akarsz szúrni magaddal és nem veszel egy kiváló Roborockot, akkor vegyél iRobotot.
-
ribarszki
őstag
válasz proci985 #24859 üzenetére
A Miele kiváló német technológia! Német mérnökök órák ezreit ölték bele a weisswurst és weizenbier mellett, hogy az RX3 kiváló termék legyen. Mindemellett nagyon figyelnek a biztonságra, nehogy kínaiak kezébe kerüljön bármilyen adat.
Ohhhh wait... inkább hagyták az egészet a faszba, és a kínai iClebotol rendeleltek gépeket, amin nagyon szépen mutat a Miele matrica. Mondjuk az akksin ettől még iClebo szerepel...
(Mondom ezt az egyik legelfogultabb Miele fanként, hogy szégyen) -
ribarszki
őstag
Általában a véletlenszerű robotok 2 kefések. A kefe fal/bútor melletti rész és a sarok megtisztítására szolgál. A véletlenszerű így vagy úgy ütődik neki valaminek, majd tetszőleges irányba elfordul.
A szisztematikus viszont térképezik és úgy megy körbe a lakáson, hogy a sarok, a fal mindig a kefe felől essen.
A 2 kefés géppel többször jártam úgy, hogy az egyik kefe besöpört egy darab szemetet, a másik pedig ellökte.
Sőt, a szisztematikusak a kefe forgását nagyon le is lassítják ha nem fal mellett halad el. Vagyis ha nincs rá szükség. -
-
ribarszki
őstag
válasz DonDennis #24705 üzenetére
Először is tényleg megértem az örömödet, mert nagyon jó gép. De teljesen komolyan kérdezem, hogyan takarítana jobban egy robot mint egy V11-es Absolute Plus Dyson? Fasorban sincs hozzá képest. Imádom a robotot, volt és van pár itthon. Mint ahogy Dyson is akad 1-2 Dysonnal szemben ami pozitívum, hogy egyedül megy. Ok, kemény felületen nagyjából hozza a Dyson szintjét, kivéve a sarkokat. Bár a Fluffy fej sokkal alaposabb mint a kefe vagy gumihenger..
De szőnyegen fényév távolságra van a robot a Dysontól. Felületen valamit összeszed, mélytisztítást nem végez... Arról meg ne is beszéljünk, hogy a Dysonnal az egész lakást bútorostól, lépcsőstül rendbevágod.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz szotyika77 #24670 üzenetére
Nagyon szívesen, máskor is
-
ribarszki
őstag
válasz szotyika77 #24666 üzenetére
Ha most összerakod és megy, akkor motor gond lesz. Azt nézd megy hogy amikor bedobja az error 1 kódot, forog-e a Lidar modul. Ha nem, akkor rendelheted is a motort.
Egy ilyen force start valameddig megoldja a problémát.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz szotyika77 #24662 üzenetére
Mármint a lézer egységnek van egy motorja, ami forgatja a lézert. Az szokott beszarni. Ha ma elindult, akkor sanszos, hogy a motor rossz. [link] Ez alapján nézd meg. Motor 10euró. Komplett lézeregység 50 euró. De az LDS-sel szinte soha nincs baj. A motorral már többször. Vagy lehet a lézeren mélytakarítást végezni.[link] De ez motorhiba lesz
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz szotyika77 #24660 üzenetére
Te magad kicseréled kb 5 perc alatt. Aliexpressről rendelj. Biztos a lézer és nem a motor? Mert a motor szokott dögleni. Először el lehet indítani 5V-ról, majd arról sem. De persze, hogyne érné meg kicserélni! Én már dirin darabra szedtem az enyémet. Brutálisan átgondolt, és gyerekjáték a szerelése. Minden moduláris.
-
ribarszki
őstag
válasz Shokkolo #24591 üzenetére
Nem, a két gép nagyon más. A sima S8 és az S8 ultra dokkolója nem kompatibilis. Nincs átjárás. Eleve a víztartály kialakítása totál más a két gépen. Ha kell a nagy dokkoló, akkor egyben kell venned a géppel.
Ha poratka allergiája van, akkor a szőnyegeket kell száműzni. Ha pollen, akkor valamicskét tud segíteni, de sajnos a pollen mindenhova lerakódik. Egy jó légtisztító ezen többet segít. Sőt, én is csak amellett tudok aludni tavasszal és augusztus/szeptemberben.
Valamit biztos csökkent az allergén elem számán a robot, de csodát nem tud tenni sajnos[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Andras6800 #24540 üzenetére
Nem fog gondot okozni neki semmi. Szerintem a rojtok sem, de ez majd élesben derül ki.
-
ribarszki
őstag
válasz Luigi962 #24529 üzenetére
Az S5-höz képest semmivel sem. Sőt, nálam az S5 több kosz szed ki a szőnyegből. (Bár a szőnyeghez úgyis kell rendes porszívó, szóval ez a része tejesen mindegy. Mindkettő csak a felszínt tisztítja.)
Illetve papíron nagyon szép a 6000pa, de az S5 2000pa szívóerővel jóval erősebben tolja ki a levegőt hátul mint az S8. De úgy is mondhatnám, hogy érezhetően nagyobb a kilépő levegőmennyiség. Nyilván mérni kéne, hogy egzakt számot mondhassak. Ehhez társul, hogy a dupla henger miatt a szívótorkolat is nagyobb az S8-on, tehet a szívóerő még tovább oszlik. Bizony 3-as szívófokozaton találkoztam olyan jelenséggel, amivel az S5-ön 5 év alatt soha: A két henger között felül megakadt a szösz, hajszál.. A porszívó nem tudta beszívni, pedig üres volt a tartály és filter tiszta. (Igaz ilyen egyszer fordult elő, de meglehetősen bosszantó) 6000pa ide vagy oda, olyan mintha ez kevéske lenne ehhez a dupla kefehengeres megoldáshoz.... (Nem tudom hogyan mérnek és számolnak a kínaiak, de egy biztos. Amíg itt csak fújdogál hátul a levegő, addig a Neato gépek egy hajszárító erejével tolták ki a levegőt.)[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz INGJOKE #24381 üzenetére
A nagy dokkolót, amiben víz is van, mossa a mop-ot, olyat biztosan nem. Az S8 Pro Ultrának más a kialakítása. Viszont ha csak a sima önürítő dokkolóra gondolsz, ami az S8Plushoz jár, na az jó kérdés. Nem vagyok biztos benne, hogy a sima S8 és az S8Plus között a gépben van eltérés. Az S7-hez lehetett utólag dokkolót venni. Jobban utána kéne nézni, nem tartom lehetetlennek, hogy a sima S8 használható lesz külön dokkolóval is.
szerk. Amit most találtam leírást, abban az áll, hogy az S8 kompatibilis az S8Plus önürítő dokkolójával. Az más kérdés, hogy különálló dokkolót S8-hoz sehol nem árulnak (Vagy csak én nem találom)
[ Szerkesztve ]
-
-
ribarszki
őstag
Szétszedtem ma darabjaira a Roborock S50 porszívót. (Új biztosítékot kellett forrasztani az alaplapon). De amire igazán kíváncsi voltam, hogy milyen belül a gép. 5.5 év, 43.000nm2 és 712 munkaóra utána.
Legnagyobb meglepetésemre belül a gép teljes tiszta volt. A kerekeknél minimális por/szösz, de az alaplap környékén, a géptesten belül teljes tisztaság. Ami miatt mégis megéri rászánni az időt (10perc) a burkolat lebontására, az a kimeneti szivacsszűrő. Ahol a motortól a levegő kilép. Itt van egy szivacs és egy sűrű anyag, aminek hangszigetelés és utószűrés a célja. Ez a szivacs viszont rendesen tele volt porral. Miután kimostam, megszárítottam és összeraktam a gépet, érezhetően jóval erősebben nyomta ki hátul a levegőt u.a. fokozaton.
Verdikt: Nagyon átgondolt készülék, és elképesztően egyszerűen javítható. Megdöbbentő, hogy a nagyobb elemek (oldalkefe motorja, kerekek, Lidar modul, porgyűjtő teste) mind-mind külön modulként csatlakoznak. Ha cserélni kell ezeket, akkor egy mozdulattal meg tudjuk tenni. Semmi forrasztás, semmi extra védelem. Ebből kifolyólag a gép kis túlzással végtelen időkig fenntartható. Szinte az össze alkatrész kedvező áron utánrendelhető, az otthoni kicserélése pedig gyerekjáték. Nincsenek beletörő patentek, nehéz összepattintás, rosszul illeszkedő alkatrészek. Én is elcsodálkoztam, hogy mennyire átgondolt, mennyire modulárisan építkezik a gép. Nem néhány évre építették, legalábbis gondoltak a szervizre, mert az otthoni szerelhetősége 10/10!
Számtalan videó van a szétszedésről, én ez alapján csináltam. 3 évente megéri az a 10 perc, hogy a kimeneti szivacsot kitakarítsuk.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Graphics #24281 üzenetére
Sziasztok!
Különösen Roborock S5/S50 tulajoknak lesz fontosabb az alábbi bejegyzés, de lehet későbbi modelleket is érint.
S50 modelleknél néhány év után (4-5 év) igen nagy százalékban előkerülő hiba a 13-as hibakód. Error 13.
A tünet, hogy a porszívó elkezdi megszakítani a töltést, lemászik a dokkolóról majd vissza. Az elején ritkábban csinálja, én is a töltési pontok tisztaságára gyanakodtam, majd elkezdődik egyre sűrűbben a töltésmegszakítás, végül már képtelen feltölteni magát és 13-as hibakóddal kiáll.
A hibát egy a porszívó alaplapján lévő öngyúgyuló biztosíték okozza, ami viszonylag egyszerűen, kis forrasztással cserélhető otthon. Erről igen sok, részletes videó van a neten.De a lényeg, hogy nekem most érkezett meg a csomag Kínából. Akinek ilyenre lenne szüksége, nagyon szívesen küldök neki egy postai levélköltség áráért. Valószínűleg réteg poszt, túl sok embert nem érint, de akit igen annak elég fontos lesz:
-
ribarszki
őstag
válasz szotyika77 #24236 üzenetére
Silent77-tel egyetértve, a jobb feltörlés miatt inkább s8.
-
ribarszki
őstag
Miért vagy ingerült? Egy szűrőmosás miatt?
Ha szeretnéd, nyugodtan mosd el, attól még szűrő lesz, csak jelentősen romlik az epa szintű hatasfoka, de ezt érthetően leírtam. Arra irányult a válasz, hogy ne hirdessünk ennyire magabiztosan tévinformációkat, mert a végén valaki a vezetékes gépe hepa szűrőjét is mosni kezdi csapvíz alatt. Itt a hangsúly a csapvizen van.Az akksi pont így halálozik el, cellazárlattal egyik pillanatról a másikra bezuhan a teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Kérdés mi a cél a szűrővel? A nagyobb porszemeket megfogja, arra nyugodtan mosd. Ha van poratka allergiás, és szeretnéd a virágport, atkaürüléket bent tartani (értsd legalább epa fokozatot tudjon a szűrő) akkor már egy mosással hazavágod.
Nincs olyan, hogy mosható hepa/epa. Mosható, s utána lesz egy szűrőd ami valamilyen arányban szűri a 0.3 mikron alatti részecskéket, de a gyári besorolását elveszíti.
Ha csak logikisan végiggondolod, hogy milyen vízkő szemcseréteg marad vissza a filter pórusain.Amit lehet: porszívózni a koszos oldala felől, illetve kompresszorral átfújni a tiszta oldal felől.
Ha nagyon mosni akarja valaki, akkor legalább desztvízben tegye.(Az akksi hirtelen fog megdögleni. Kb 5évet elmennek. Majd egyszer csak 50%körül kikapcsol a gép. Utána még párszor körbemegy teljes töltés után is, de onnan már teljes lejtmenet jön. De az 5 év parádés. Es az utángyártott akkis filléres kínából)
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Valamilyen módon mindegyik dokkolós feltörlős is. De ha nem kell, leveszed a mop tartót, és akkor csak porszívó módban megy. Erre a bb ajánlat most a Roborock Q8 Max. Ami gyakorlatilag egy S8, leszámítva, hogy feltörlésben picit butább. De ha az amúgysem fontos, egy csúcskategóriás, önürítős gépet kapsz 200k alatt.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz BossBoss #24167 üzenetére
Ráadásul részletes és jó tesztjeik vannak. Az S8 feltörlése Vibra Rise rendszerű. Sokkal hatékonyabb mint a q8 mop része, ugyanis súrolja is a padlót, szennyeződést Ha nincs szőnyeg, és használnátok a feltörlést (miért ne használnátok, erősen javallott) akkor egyértelműen s8.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz BossBoss #24162 üzenetére
Kérlek ne egy ilyen kamu, Pistike által írt vacaknak higgy, hanem valódi teszteknek.
Csúnya lenne, ha az alommal és a szőrrel nem bírna el. Ráadásul ezek extrém tesztek, amelyekkel otthon nem igazán találkozol.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Nézd, dokkolós/önürítős robotom nem volt, így nem tudok róla nyilatkozni. Az biztos, hogy a tartályból kiszedi a koszt. Nekem a gondom azzal van, hogy az S8 szűrője is, a szűrő hajtogatása közötti mélyedések teljesen beülnek porral. Muszáj kiszednem, s porszívóval kiszívni belőle. (Ha a mélyedésekben bent marad a por, eleve lefogja a szívóerőt.) Azt pedig kizártnak tartom, hogy egy dokkoló akkora erővel ürít, hogy a szűrőfilter rései közül kiszívja a koszt. (De ha nem így van, cáfoljatok meg, nincs gyakorlati tapasztalatom)
Amúgy ez a szűrő takarítás heti 2 perc.. Arról nem beszélve, hogy a tengelyről amúgy is le kell tekerni a hajszálakat, szóval a gépközei sem gondozásmentes. Ha nekem kéne dönteni, én a VibraRise feltörlést sokkal többre értékelném mint az önürítő dokkolót. De ez csak egy vélemény. -
ribarszki
őstag
Ha megengeditek, néhány szösszenet a Roborock S8-ról, különös tekintettel egy 5 éves Roborock S5-tel összehasonlítva.
(Az S5 eddig 5 év alatt 45.000nm2-t takarított, s 800 üzemóra van benne. 1/2 éve volt akksicsere, most pedig egy alaplapi biztosítékot fogok cserélni, mert folyton lemászik a töltőről 13-as hibakóddal. Apróságok, ezt leszámítva igásló)1, A gép felépítése, illetve annak minősége, anyaghasználat, anyagminőség, összeszerelés ugyan olyan kiváló mint az S5 esetében. Mínusz pont, hogy nincs extra oldalkefe, szűrő és mop a dobozban.
2, Takarítás, szívóerő. A gép egyik legfontosabb újítása a dupla egymás felé forgó gumihenger (iRobot használta ez a megoldást). Nagy előnye, hogy nem tekeredik rá a hajszál, viszont a tengely nagy sokat összeszed. Szóval itt is ki kell venni 4-5 takarítás után a hengereket, s kihúzni a tengelyt, eltávolítani a hajszálakat. Ezt jobban átgondolhatták volna, mert így csak fél siker. Ezt leszámítva a takarítási minőség rendben van, pont mint az S5 esetében. Nem jobb és nem rosszabb. Ez meglepő lehet, hiszen nagyobb szívóerőre számítunk. (Bár megjegyzem, hogy érzésre semmivel sem lép ki több levegő a gépből mint az S5 esetében.) Tesztkörülmények között, új szőnyeg esetében lehet különbség az S8 javára, de valós otthoni körülmények között aligha. Egyrészt a szívóerő így is nagyon-nagyon alacsony ahhoz, hogy bármilyen mélységi tisztítást végezzen a gép. Ehhez egy komolyabb kézi porszívó kell. Másrészt otthon a szőnyegek szálai letaposottak, igénybevéltnek vannak kitéve. Így leginkább a szőnyeg felszínéről szedi össze a koszt, viszont azt nagy alapossággal teszi, ahogyan az S5 is. Ha csak a takarítási minőség miatt szeretnénk feljebb lépni egy régebbi modellről, akkor nagy előrelépésre ne számítsunk. Inkább a szőnyegekhez vegyünk egy kézi akksis gépet, motoros kefefejjel. Az tényleg végez mélytisztítást. A kemény padlót viszont tökéletesen feltakarítja.
De akkor miért éri meg váltani? A következő 2 pont miatt.
3, Feltörlés. A Roborock az S5 modellnél kezdte el alkalmazni a feltörlés funkciót 2018 elején. Ez még egy viszonylag kezdetleges megoldás volt, gravitáció alapon nedvesített be egy mopot a tartály, amit takarításkor maga után húzott. Később érkezett a vízszivattyúzás, a vízmennyiség szabályzása, majd a vibrációs feltörlés és a mop szőnyegen való megemelése. Tulajdonképpen a Roborock a legtöbb munkát, legnagyobb fejlődést ezen a területen érte el. Az S8 feltörlése össze sem hasonlítható az S5 modellel. Jól jellemzi ezt, hogy a régebbi gépen kb 3 alkalommal próbáltam a feltörlést, azóta a szekrényben pihen a tartálya.
Az S8 esetében nagyon más a helyzet. Ha sok kemény felülettel rendelkezünk, nagyon fogunk örülni ennek a funkciónak. A VibraRise feltörlés meglepően hatékony. Apró rezgésekkel ugyanis súrolja is a felületet. Így kisebb foltokat, pacákat nagyon hatékonyan tüntet el, illetve azt a nagyon vékony filmszerű porréteget is felszedi, ami esetleg a gumihengere után maradt. Szemmel láthatóan jobb a végeredmény, mintha csak a porszívó rész ment volna. Ami fontos, hogy sötét parkettán sem csíkoz, s a felület 1-2 perc alatt megszárad.
Ugyanakkor ez feltörlő és nem felmosó funkció. Konyhában, gyerekek után, zsíros foltok esetében nem várjunk csodát. Oda inkább vödör, melegvíz és tisztítószer kell. Szóval kezeljük a helyén ezt a funkciót. Nagyon hasznos, de sokkal pontosabb a feltörlés szó használata a felmosás helyett. Az utóbbi nem helyettesíti.4, Applikáció. A másik pont ahol rengeteget fejlődött a gép. Sokkal okosabb és testbeszabhatóbb a készülék. Lehetőség van több térképet is elmenteni, a térképeket kedvünkre szerkeszteni. (no go zóna, virtuális fal, szőnyeg kijelölés, parketta száliránya, stb.. döwbeteetesen részletes) Beállíthatunk extra takarítást. a szőnyegre, extra szívóerőt a szőnyegen, mop felemelést. Nem is részletezem, mert egy külön bejegyzést megérdemelne. Az app része csillagos ötös.
5, Érzékelők. Több érzékelővel rendelkezik a porszívó mint az S5, de a gyakorlatban az volt a tapasztalat, hogy inkább a szőnyeg érzékelése lett sokkal pontosabb. A navigációban nagy különbséget nem látok, ebben az S5 is kiváló volt. Az első 3d kamera hasznosságáról nem vagyok meggyőződve. Nem érzem, hogy bármi pluszt adna az S5-höz képest.
Összeségében csak a takírtási/porszívózási részben nagy különbségre ne számítsunk az elődmodellekhez képest. Mindenesetre a dupla gumihenger nagyon hasznos újítás volt. Ha a kemény felületek dominálnak, akkor lesz igazán kiugró a különbség. A vibrációs feltörlés haszos megoldás.
Örülök az új gépnek, bizonyos területeken óriási a fejlődés az 5 évvel ezelőtti modellhez képest. A S5 is megmarad a lenti szinten. Aprópénzből javíthatók az ismert hibái.Ennél részletesebb tesztet inkább cikkben írnék le, ezt a fórumnak hagyom itt.
Kiegészítés: A wikipédián is tévesen van feltüntetve, hogy a Roborock S5 2019-ben lett bemutatva. A bemutatás dátuma 2017 vége volt, 2018 elejétől már megvásárolható volt a készülék.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz tranceplanet #24082 üzenetére
Miben más mint az S8? Látom, valamivel kevesebb a szívóerő (teljesen elhanyagolható szempont). Ezen kívül miben más? Mert így nagyon jó ajánlatnak tűnik.
Szerk: A VibraRise nincs benne. Mop résznél egyszerűbb a q8.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
-
ribarszki
őstag
Pont a szívóerő ami harmadrangú. Nyilván van egy minimum szint, de pont a robotnál és a Dysonnál is a motoros kefehenger végzi a munka nagy részét. Szőnyegre kellhet nagyobb szívóerő, de ott is a kefehenger porolja ki a szőnyeg szálait.
A Fluffy fejet a Dyson v15-ön csak Eco módban használom, és mindent összeszed (Kekszdarab, ropi, reggelizőpehely, mindent) Max módba pedig 1.5 év alatt soha nem raktam. Szőnyegen feljebb kapcsol auto módban, de ennyi.
A robotnál pedig majdnem mindegy, hogy 3000 vagy 6000Pa a szívóerő, egyik sem túl acélos. A felületi szennyeződéseket szépen összeszedi, mélységi tisztítást nem végez.
Ettől függetlenül Roborock S8-at vettem a V15 mellé, de nem a szívóerő miatt. A dupla gumihenger, a vibrarise feltörlés és az applikáció rész sokkal fontosabb volt.
Amúgy szerintem még kevesebb levegőt is tol ki az S8, mint az S5, aminél 2000pa volt az érték.. Egyedül a Neato robotok nyomtak ki hátul annyi levegőt, hogy hajat lehetett volna szárítani. Csak a Neato cég lassan a múlt homályába tűnik. (Nem érdemtelenül..)(Egy akkus gépnél pedig a szívóerőnél előrébb van a szúrást rendszer (ne mono, hanem mulitciklon legyen, a fej kialakítása, a külön meglévő szőnyeg és fluffy fej, a tömítettség, az akkuidő, és utána a szívóerő.)
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Szia! Szvsz igen, érdemes. Ha nem is lehet felmosásnak nevezni, azt a finom portréeget nagyon szépen felszedi, s egész szépen felszed maszatokat, foltokat. Eddig egy Roborock S5 volt itthon, ahol nem voltam kibékülve a feltörléssel. Gravitáció alapon átnedvesített egy mopot, amivel feltörölt. Most az S8 dolgozik itthon, s igencsak meglepett a feltörlése. A VibraRise nagyon szépen teszi dolgát. Csodát nem kell várni tőle, de magához képest szépen feltörli az egész lakást, eltűnteti a foltokat, pacákat és sötét parkettán sem csíkoz. Szinte csak egy leheletnyi vízréteg marad utána, ami 1-2 perc alatt fel is szárad, szóval a parkettának semmi baja nem lesz. Amúgy már az S7 is VibraRise, csak a DuoRoller szimpatikus volt. Elvileg pont kemény felületen, parkettán jobb az S8. Legalábbis az Rtings tesztje szerint szignifikánsan jobb.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Köszi! Én még szokom 2 napja, majd figyelem. Azért jó amit írsz, mert szintén S5-ről váltottam S8-ra. Sajnos sok időm még nem volt, véleményt nem tudok mondani. De igyekszem kitapasztalni ezt a gépet is. A S5 is megmarad a lenti szinten, 6 év után is nyomja (Bár akksicsere volt, most pedig az alaplapon kell ellenállást cserélni, mert folyton megszakítja a töltést. De egy igásló.. Nagyon szeretem, egyik legjobb robot... Az S5 Max volt még nagy gurítás. A S8 pedig belátjuk miként teljesít.)
-
ribarszki
őstag
válasz Kolondrum #8211 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy ez egy régebbi iRobot Roomba modell. Véletlenszerűen takarít. A megfogalmazásod pontos, mint egy tank. De ezt a jó értelmben értem, mert nagyon szívós gépek.
Az S50 egy kifinomult szerkezet ami azért igényli a törődést. A Roomba viszont sokkal masszívabb.Ettől függetlenül én is az S50et választanám, csak a régebbi Roombák nagyon jó kis gépek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz bippeti #8210 üzenetére
Indítás után mi búg fel először normál hangon? Jól sejtem, hogy a szívómotor? Mert akkor ne arra keresd a hibát. A másik ami utána indul visító hangon, akkor nagy valószínűséggel a főkefe. Annak a motorja lehet a gond. Vagy csapágyas, vagy valami beszorult, vagy ilyesmi.. A kerekékmotorokat is kizárnám, mert folyton hallani a hangot, forgás közben is. De ennél többet, látatlanban nehéz segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
-
ribarszki
őstag
válasz szotyika77 #8035 üzenetére
Úgy kell hagyni. Csepptöltésre vált.
-
ribarszki
őstag
válasz Bestspiler7 #7854 üzenetére
Oldalsó és első érzékelőt takarítsd meg. Jó eséllyel pókháló van előtte. Utána jó lesz.
-
ribarszki
őstag
válasz Oliverda #7708 üzenetére
Csak néhány élményem a Neatoval amit megosztottam:
"A Neato szoftvere tényleg egy f.s.. Random elveszítette a porszívót az applikáció, úgy hogy csak a porszívó applikációból való teljes törlésével lehetett újra párosítani! Regisztrációt, sorszámot, mindent újra meg kellett adni.
Illetve a D5 ha elveszítette a Wi-fi jelet a szobában, akkor egyszerűen megállt azon a szent helyen és küldött egy üzenetet, hogy végzett! A hazai Neato szervíz válasza: "Hááát nem ismeretlen a probléma.. többen jelezték, de ez szoftveres, ők meg csak hardvert javítanak. Várjak a Neato szoftverfrissítésére." Illetve az is hozzátette a hivatalos szervizes: "Egyébként is furcsa nekik az egész D5, mert pl a takarítás utáni térkép küldés funkciót csak 1 évvel a megjelenés után kapta meg. Nem is értik miért vártak eddig. Illetve, hogy a D5 a D95 lebutított változata és rengeteg panasz rá, nem is szeretik."
Az kemény, mikor a hazai szervizes, aki egyben forgalmazó szidja a negyed millás robotporszívóját.."De folytatom mással. A kosztartály nem zár normálisan, és ezt képtelenek megldan kb 5 generáció ótai. Ha kiveszed a tartályt, utána ki kell szívni a tartály alatti tartót, mert áll benne a homok, kosz.
De a legnagyobb gond a keferendszer. Nem felfüggesztéses, azaz nem lebegő mint az iRoboton, vagy Xiaomin is. Fixen ül egy tengelyen, s nem mozog fel-le. Sajnos a takarítási minősége rosszabb volt mint a Xiaomié. Az előtérbe nálunk a gyerekek behozzák a cipóvel a homokot, stb. A Neato után érezted a talpaddal, hogy itt maradtak homokszemcsék. A Xiaomival nincs ilyen. Illetve a Xiaomit vissza tudom küldeni zónázni. Akkor ezt még a Neato nem tudta. (Hogy ma tudja vagy sem, fogalmam sincs. De úgy alapból magasról tesznek a felhasználói érdekekre.)
De nem sorolom. Nem rossz porzívók. (Mondjuk a D5 kimondottan szar volt, viszont a D95-öt szerettem!) de funkcionalitásban, kényelemben, alaposságban a Xiaomi mérföldekkel jobb volt.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Amit linkeltél az nem teszt, hanem tárgyekrülgetés és 10másodperces videók. Pont semmit az ég világon nem tudunk meg belőle.. Ajánlom ezt 0.50-től.
A robotguru mindent (is) el akar adni. Ahol a Neato D3 lett az év porszívója, az már elég beszédes a boltról..Mivel nem próbáltad sem az Electroluxot, sem a Neatot, honnan tudod, hogy jobbak mint pl. a Xiaomi?
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Oliverda #7685 üzenetére
A kolléga ajánlását erősen fenntartásokkal kell kezelni... Neatom volt kettő is. Nem rossz, de vannak betegségei amiket a gyár nem hajlandó végre megoldani. A Xiaomi a D5 és D95-nél is jobb. A Electrolux i9 meg viccnek is rossz. Minimális üzemidő, úgy, hogy nem terveztek sziegetlőcsíkot a főkefe mögé. A nagyobb darabok (pl. rizs) tetemes részét egyszerűen kilöki maga mögött a gép.
Akkor már az iRobo980 amit jó szívvel lehetne ajánlani. De az árban horror, tehát marad a Xiaomi.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Williamgrant #7547 üzenetére
Hálásan köszönjük az eddigi munkádat és a tartalmas összefoglalót!
-
ribarszki
őstag
Ha érdekes összehasonlító tesztet kerestek. iRobot i7 Vs. Roborock S50. Meglepett a takarítási hatékonyság.. Pláne a gumihengerre tekeredett hajszálak mennyisége..
-
ribarszki
őstag
válasz lordjancso #7498 üzenetére
Irobot 980, vagy az i7.
-
ribarszki
őstag
válasz Yellow73_a #7243 üzenetére
Ne kérj elnézést, tényleg nem volt érthető
-
ribarszki
őstag
válasz Yellow73_a #7241 üzenetére
Nem egészen. Szobákat ismer fel. Szobáról szobára takarít. És nem kell kijelölnöd a zónát az adott szobára, hanem csak ráböksz, hogy 2-es szoba és megcsinálja. Nem egy nagy wasistdas. Ezt a Neato is tudta már régebben, mármint a szoba felismerését. Valószínűleg sima szoftveres fejlesztés. Ha a falon van egy nyílás, (pl. 60-130cm szélességigig) és mögé behatol a LIDAR lézere, akkor igen nagy valószínűséggel külön szobáról van szó. Takarítás közben pedig nem megy be oda amíg nem végzett azzal ahol van. Most ugye úgy működik, hogy tégalalpokra osztja a takarítandó területet, és ha az beeseik egy külön szobába, akkor is bemegy, kijön, majd a másik felét később csinálja meg.
Ettől nem lesz jobb a takarítás minősége, csak kényelmi extra.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz hevepapa #7167 üzenetére
A csomagból amit linkeltem, minden használható gen2-höz, a szűrő is, mivel a külső műanyag tok kopp ugyan az. De nekem eddig gyári gen2 szűrőm volt, és ilyen hálót Xiaomiéknál eddig nem láttam. Meglepődtem, azt hittem a szűrő utángyártott, de már felvilágosítottak, hogy minden gen1 szűrő ilyen.
-
ribarszki
őstag
Srácok, érdekesség! Rendeltem innen eredeti Xiaomi alaktrészeket. Minden gyári dobozban, leragasztva. A oldalkefe tökéletes, a főkefe szintén, ma pedig betettem a szűrőt. De most vettem észre, hogy a tartály felől finom vékony háló van a szűrő előtt. Pont ilyen volt a Neato UltraHepa szűrője előtt is, amit nem szerettem, mert nem lehetett normálisan kitakarítani. Más is találkozott már ilyen szűrővel? Vagy ez csak nekem új?
-
ribarszki
őstag
válasz Mosqu!to #7136 üzenetére
Ez egyelőre koncepció. Legalábbis nem megvehető az biztos, de még videó sincs róla.. De minden újítás nagy öröm. Van ami tényleg hasznos és életképes lesz.
Nagyon kíváncsi vagyok a Xiaomi merre viszi tovább az S50 vonalat. Kicsi frissítés nem lesz elég.. Nagyon szorítok az iRobot féle dupla, egymás felé forgó gumihenger-keferendszer verzióért. Talán itt lehetne tényleg nagyot előrelépni.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Sajnos ezzel a géppel több lesz a bosszúságod mint az örömöd.. Persze ha tegnap sokat összeszedett, akkor ma már nem fog annyit, ez teljesen normális. De ez nem egy acélos konstrukció.
Én a helyedben visszavinném, és megrendelném Pécsről az általan linkelt Aldis iLife A4-es gépet. Az árba pedig belealkudnám a postaköltséget. Vagy DPD futárt utánvéttel! Az a legbiztosabb! Hidd el, ég és föld a két gép..
-
ribarszki
őstag
Szia! Ezt a gépet vedd a hardverapróról. Ez egy átcímkézett iLife A4. Sokan használtunk/használunk ilyet. Neked abba a két szobába elég lesz és igazán szeretni is fogod. Pót alaktrész annyi mint a tenger. Ez alatt nem kapsz értelmes robotot ami nem csalódás és kidobott pénz lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
ribarszki
őstag
válasz Gabesz87 #7020 üzenetére
Nagyon szuper gép, mi is használunk hasonlót! Arra figyelj, hogy amikor a felhasználót kell megadni, feltétlenül az asszonyt írd be! Tudod klónozni is az appot, így te is tudod használni, de ezt nem javaslom. Viszont ha szépen megkéred a felhasználót, akkor tud zónázni, és térképezni is.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz tomazin #6949 üzenetére
Alapesetben az ágyneműtartó a földön van, a kanapé többi része 5cm magasan. Megemeltem a kanapét 12-re, az ágyneműtartót is emeltem ezzel együtt értelemszerűen 7cm-re. Így tökéletesen passzol, csak a 7cm magasságba még nem fér be a robot... ahhoz, hogy oda beférjen, 16ra kéne emelni a bútort, az ágyneműtartó 11lenne. De az már nagyon sok... Így ennyi kompromisszum van.
-
ribarszki
őstag
Van egy ágyneműtartó amit nem lehet annyira megemelni. Ez olyan 50cmx100cm-es rész középen. Azon is emelni kellett, de annyit nem lehet, hogy a robot bemenjen alá. Így ez a 0,5nm kimarad.
-
ribarszki
őstag
Jól mondják a kollégák, meg kell emelni a garnitúrát. Én innen rendeltem lábakat. Nem drága, igényes, nagy választék. És a legfontosabb, hogy így nincs por a garnitúra alatt. És egy böhöm nagy U kanapéről beszélünk, ami a szoba 1/3-át elfoglalja. De csilli villi alatta a padló.
-
ribarszki
őstag
Kemény felületen, egy fordulóval az iRobot980 szedi össze legalaposabban a port, homokot. A Xiaomit azért zónáztatni kell 2x a neccesebb helyeken (pl. Bejárt)
Persze az iRobot 300k... szóval ennyi "hátránnyal együtt tudok élni.Bakker.. leglaposabb. 2x olvastam legalaposabbnak. Itt és a htgép fórumban is Megyek aludni...
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
A Samsung szűrése sima monociklon, ami nem egy nagy történet. Közel sem végez tökéletes szűrést. Ebben a Dyson robotja mérföldekkel jobb, hiszen ott kiváló mulitciklon szűrés van, hepával megtámogatva. (Csak az egész gép felépítését és üzemidejét cseszte el a Dyson..)
A Samsunghoz horror áron tudsz alaktrészeket venni. Mind főkefét, mind szivacs szűrőt. Arról nem beszélve, hogy egy ici-pici oldalkeféje sincs mint a Neatonak. A külföldi teszteken nem igazán virítanak a Samsung robotporszívói. Sima átlagos szintet képviselnek. Röviden ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest