Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
Mármint felmosórobot nincs a piacon vagy vasalórobot? Az utóbbiról kompakt, vasaló méretben nem tudok, az előbbit például erre találjuk.
farkas26: Nekem volt A4-es gépem fél évig egy szőnyeges lakásban. Ha tudok valamiben segíteni, valamire kíváncsi vagy írj nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Ja kérem, hogy itt igények is vannak De igazad van, mert valójában feltörlő és nem felmosó robotok. Amúgy ilyet még én sem láttam működés közben, de bevallom nekem így látatlanban nincs bizalmam hozzá.. 0,5-1dl vízzel max maszatolni lehet. Mikor én mosok fel, akkor néhány méterenként mindig kifacsarom a vileda laposfelmosót.
De ez tetszik, elektronikus csiga megjegyzem
-
ribarszki
őstag
iLife A4-ről én is Neato D95-re váltottam. Patent gép. Egyedül azzal nem vagyok kibékülve, hogy a portartály szűrő része nem tőmít teljesen és mindig van por a kivett tartály alatt, a géptestben. Kíváncsi vagyok, hogy a 2.2.3 fw frissítés milyen plusz dolgot fog hozni, vagy min változtatnak. Lassan jöhetne..
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz farkas26 #182 üzenetére
Szia!
Ehhez hasonló mintás szőnyegek vannak a lakásban. Ezek rövidszálú, dús szőnyegek. (Shaggy nincs, de azon el is akadna..)
Az A4 egy igazi kis terepjáró az X5, V5, V7-hez képest. Azoknak nagyon rövid a rugóútjuk. Nekem az X5 Aldi megfelelője volt itthon egy hónapig, de visszavittem, mert nagyon nehezn ment fel a szőnyegre! Pörögtek a kerekei, erőlködött, hol sikerült-hol nem. Utána vettem az A4-et. (Aldi RVC-5000 néven)
Nekem az A4 sokkal jobban bejött. Nem volt neki akadály, csak a küszöb. Szerintem nagyon szépen, nagyon jó hatásfokkal takarított. Szőnyegen is nagyon alapos volt. Persze mélységi takarítást nem lehet tőle várni, tehát az időközönkénti hagyományos porszívózást szőnyegen nem lehet megspórolni, de a szőnyeg felszínéről minden apró szöszt, cérnát, hajsználat összeszedett. A takarítás minőségével szőnyegen is teljesen meg voltam elégedve.
Egyetle egy probléma volt, az egyik szőnyegen vannak fekete minták. Amikor a gép odaért, a fekete folt elnyelte a leesésgátló infra sugarait, s a gép azt hitte, hogy ha tovább megy leesik, ezért visszafordult. Ezeket a sötét foltokat mindig kihagyta.
A dokkolási képességét soha nem használtam. Mindig én tettem szobáról szobára, és utána visszatettem a töltőre. De ha elég ideje van, biztos visszabolyong.. ezt nem tudom..
-
ribarszki
őstag
válasz farkas26 #194 üzenetére
Kábeleket el kell rejteni, nem szeretik.
A rongyszőnyeg se a barátjuk, bár ez attól is függ, hogy mennyire vastag, menniyre nehéz, illetve mekkora. Ki kell próbálni, de szerintem nem fogja szeretni.
Ha jól melékszem, akkor az A4-et csak egy napra lehet programozni. Tehát reggel becsippantod, hogy mikor induljon. De azt nem lehet, hogy hétfőn ekkor, kedden akkor, stb..
-
ribarszki
őstag
Mit jelent az, hogy egyhelyiséges és többhelyiséges gépek? Vannak random/véletlenszerű és vannak szisztematikusan gépek. Rajzot meg csak az készít, amelyik feltérképezi a szobát kamerával, vagy Lidar egységgel. Hogy ezt képes-e telefonra küldeni wifi egység birtokában az más kérdés. A Roombában pedig csak a 900as sorozat szisztematikus.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Nincsen olyan, hogy egy és több szobás robot. Ez nagyon félrevezető elnevezés. Van véletlenszerűen takarító robot és van szisztematikus. A szisztematikus lemerülés esetén, feltöltés után onnan folytatja a takarítást ahol abbahagyta, mert megjegyzi a szoba térképét. Ezért szisztematikus, vagy térképező robototok. Ezek bőven 100k fölött indulnak.
Az összes iLife véletlenszerű. Ennek fogalma sincs, hogy végzett-e a takarítással, csak megy amíg lemerül. Majd vagy visszatalál a töltőre, vagy nem. Ha másik szobában merült le, akkor nagy eséllyel nem.
A roomba szintén véletlenszerű. Kivéve a most futó 980-as modellt, ami khmmm 315.000Ft.
Az összes többi random, és nem fogja onnan folytatni a takarítást ahol lemerült, sőt világítótorony hiányában az sem biztos, hogy betalál mindenhova és hazatalál a töltőre.A világítótoronyról [link] olvashatsz bővebben.Ez egy félmegoldás a random gépek szobáról-szobára takarítására. Ez is csak felezi/harmadolja az időt, de fingja sincs mikor végez egy helyiséggel, csak ha lejár az ideje.
Tehát egy véletlenszerűen működő porszívó sem jegyez meg semmit az alaprajzból, nem tudja merre járt, és merre nem, és nem fog nyíl egyenesen visszamenni a dokkolóra. Max ha fal melletti módban megtalálja.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Igen, a 900as széria szisztematikus. Az igaz, hogy halk az A4, de a másik oldalon az is igaz, hogy közelében sincs szívóerőben a komolyabb gépeknek. Tudom, nekem is volt A4, ismerem a marketing számokat az 1000Pascal szívóerőről. Mégis mikor Neatora cseréltem, akkor a Neato kifújt levegőjében kis túlzással hajat lehet szárítani. Ne értsd félre, patent gép az A4, rengeteg helyen ajánlom, én nagyon szerettem, de egy komolyabb Roomba vagy Neato szívóereje azért nagyságrendekkel nagyobb mint az A4es gépnek. Nyilván hangosabbak is..
Tényleg milyen az A6? Netes videókat néztem, bár ezeket fenntartásokkal kezelem, de nem szerepelt fényesen az A6. Pl darált kávét az X5 maradéktalan összeszedte, addig az A6 elmaszatolta, felét otthagyta. Nem tudom, a tesztek nem annyira lelkesednek érte. De mi a te véleményed?
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Bocsánat, neked A6od van én meg A4ről beszéltem. Mondjuk a hasonlat így is áll, mert az A6 és A4 szívóereje egyforma.
-
ribarszki
őstag
válasz Mosqu!to #213 üzenetére
Nem reális nettó árakról beszélni, mert az átlag vasarlóközönséget ez nem érinti. A 110k pedig 100k fölött van, igaz nem bőven, csak kicsivel ☺️Egyébként igen, onnan folytatja ahol abbahagyta. Működési elve pont mint a Neato. Lidar egység és mágnescsíkos területhatárolás. Ha most keresnék jó áron szisztematikus gépet, akkor a Xiaomit választanám. Egyedül a garancia rizikós, mert azt nem olyan egyszerű érvényesíteni ha szükség van rá.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Az elmúlt időszakban írtam egy Logout cikket a robotporszívó vásárlása előtt állóknak. Azoknak hasznos akik ismerkednek a témával, szeretnének eligazodni a kínálatban. Fogadjátok szeretettel, remélem lesz aki tudja majd használni.
-
ribarszki
őstag
válasz adriankoooo #224 üzenetére
Szia!
Semmit. Az V7 teljesen esélytelen, de a jóval nagyobb rugóúttal rendelkező A4 és az A6 is. Nézd meg ebben a tesztben ahogy a Neato D95 is elakad Shaggyn. Nekem pedig ilyen van, ismerem a képességeit, az iLifeokhoz képest sokkal-sokkal erősebb és agilisebb, de a Shaggy neki is a véget jelenti.
Sajnálom de a robotporszívók és a Shaggyk nem barátok. A főkefe föltekere a hosszú szálakat. De ha nem tekerné föl, akkor sem lenne értelem, mert a Shaggyt nem lehet kitakarítani. Ezek a fajta szőnyeg egy komoly önszivatás. Képtelenség rendesen kitisztítani. A hajszálak rátekerednek, a vezetékes vákumos porszívó is csak küszködik vele, nagyon-nagyon nehéz a szálak mélyéről kiszívni a morzsákat, poratkaürüléket, stb.. Talán egy turbókefe, vagy motoros hengerkefe.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz BomiBoogie #240 üzenetére
Megtiszteltetés
-
ribarszki
őstag
válasz Mosqu!to #257 üzenetére
Köszönjük, hasznos volt! Mopsz nem félt tőle?
Az a két szőnyeg, a fekete meg a báránybőr teljesen esélytelen a robotporszívónak. Egyik nagyon könnyű, a másiknak pedig beleakad a szálaiba. Amúgy pont 2 ilyen Ikeás szőnyegünk van, és a robot óta mindkettő a szekrényben pihen.
A székeket meg egy héten 1x-2x megéri felpakolni az asztalra, indítás előtt. (Így is szedett össze kutyaszőrt rendesen!)
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
-
ribarszki
őstag
Hagyd menni amíg le nem merül az akksija, akkor nagy eséllyel bejár mindent. Az a véletlenszerű titka, hogy nem kell nézni amaikor dolgozik, mert akkor idegeskedsz, hogy miért nem megy oda, miért fordul vissza? De hát vak a lelkem.. Viszont ha hagyod végigfutni, akkor egész tisztességesen bejárja a lakás részeit.
-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
A moderátorokkal záratom a Amit a robotporszívókról tudni érdemes című cikk hozzászólásait, és az utolsó bejegyzésben mindenkit átirányítottam ide, hogy ne fusson két topikban ugyan az a beszélgetés.
Üdv:
a szerző[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz V.Stryker #340 üzenetére
50k alatt az iLife gépek nagyon jók. Akár a linkelt 4s is remek választás, én is használtam megelégedéssel. A Xiaomi szisztematikus gépe már másik kategória, legalábbis a navigáció tekintetében. De ha tényleg két nagy helyiségről beszélünk, ami egybenyílik, azzal az iLife is simán el fog boldogulni. Ha meg pár hónap után úgy érzed, hogy feljebb lépnél, akkor minimális veszteséggel eladod, és veszel egy Xiaomi gépet.
-
ribarszki
őstag
válasz Mr.Csizmás #357 üzenetére
Ez nagyon király! Jó így egyben látni!
-
ribarszki
őstag
Ha ez segít,nekem Neato D95 van. A samsung alapból kiesett az oldalkefe hiánya, valamint az rövid üzemidő miatt. Na meg a neve miatt. A Samsung a hagyományos porszívók között ipari hulladékokat gyárt. Innentől kezdve nekem nulla a bizalmam a robotjuk felé. De valóban nem próbáltam. Viszont a VR9000től sincsenek elájulva egy teszten sem..
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Ha valaki Neato gépet keresne, kimondottan jó áron, kiváló állapotban, fél év garival, akkor hajrá. Én is tőle vettem a D95 modellt, korrekt eladó, nem selejtes termékeket árul.
-
ribarszki
őstag
Tip-top Neato Botvac 85 85k-ért
-
ribarszki
őstag
Szia! Nekem D95 van, mire vagy pontosan kíváncsi? Kiváló gép, remek tájékozódással, kiemelkedő tisztítási hatékonysággal és szívóerővel, nagy kapacitású li-ion akkumulátor, applikáció, távvezérlés, stb.. Többet nem tudok elmondani mint azok a teszteket amiket elolvastál. Nem fogsz benne csalódni. Ha konkrét kérdésed van, kérdezd nyugodtan.
-
ribarszki
őstag
Nem tudom mihez kezd az Apple HomeKittel, valószínűleg kompatibilis vele, mert iWatch-ról is indítható azt olvastam.
Szőnyegen összeszedi a felületti szennyeződéseket, de a hagyományos porszívózástt nem fogod megúszni. De elég lesz 3 hetente átszívni a szőnyeget, viszont akkor már illik, egészségügyi okokból is.
-
ribarszki
őstag
Igen még mindig. Bár a D5 újabb, de a gyártó maga is a D95 alá helyezi. Arról nem is beszélve, hogy mind a D3, mind a D5 csalódást okozott a teszteken, mert az állatszőrt sokkal rosszabb százalékkal szedték össze mint elődeik... Fogalmam sincs, hogy ennek mi az oka..Ugyan az a kefe, ugyan olyan szívóerő, de valamiért nem hozta az elvárhatót.
-
ribarszki
őstag
Nagyon szívesen, örülök ha tetszik "Rozika" Könnyű lesz megszeretni. Néha azért képes megakadni/felakadni 1-2 helyre bemenni ahová nem kéne, de ezt gyorsan kitapasztalod és robotbaráttá teszed a szobát. Nem nagy meló, de egy kis munkával jár.
A tárolásra 2 lehetőséged van. Ha a takarítás után nem rakod töltőre, csak standby módban hagyod, akkor az veszettül meríti az akksit. Ez az út nem járható. Vagy kikapcsolod minden takarítás után a gépet főkapcsolóval, aminek nincs sok értelme, mert hosszabb idő amíg feláll a rendszer, illetve nem is tesz jót neki ennyi újraindítás. Vagy amit minden Neato felhasználó tesz, hagyod, hogy visszamenjen a töltőre és otthagyod. Li-ion akksi, csepptöltés, nem lesz semmi baja, nyugodtan hagyd a töltőn bekapcsolva, ott majd alvó módba teszi magát. Így kíméled leginkább az akksiját.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Uraim, ez komoly, hogy a Bangood szülinapi akción belül 43k Ft-ért adja a Xiaomi robotporszívót???
-
ribarszki
őstag
válasz Mr.Csizmás #628 üzenetére
Közben már én is kipróbáltam, kíváncsiságból beregeltem. Jó kis vevőcsalogatás volt
-
ribarszki
őstag
Nálam pont így van, halványan világítanak, így éjszaka sem rúg bele senki véletlenül. Egyébként valóban ügyesen szabadul, ennek egyedül annyi hátránya van, hogy a fekete kasztni és különösen a fekete fényes, lakkozott portartály gyűjteni fogja a karcokat. De "Rozika" használati tárgy, nem műtárgy, ő van érted, szóval ezzel meg kell barátkozz.
-
ribarszki
őstag
válasz Turbobacsi #655 üzenetére
Azt hol lehet beállítani, hogy ne a PP váltson? Most mikor fizettem, korrektül a középárfolyamon számolt..
-
ribarszki
őstag
válasz Cathfaern #663 üzenetére
Leírtam a cikkben is. Ha csak kemény padló van, és robotkompatibilis a lakás, odafér mindenhová akkor elképzelhető. Ha van szőnyeg is, akkor nem. De a Neato, se a Xiaomi, semmi nem váltja ki a szőnyeg porszívózását. Nyilván úgy vannak vele a gyártók, hogy ha csinálnak egy normális szisztematikus gépet, akkor legyen "komolyabb" szívóereje is. Ami még mindig pár %-a egy hagyományos porszívó szívóerejének. (Ami olyan 300W)
-
ribarszki
őstag
Azért ez bőven kevesebb mint a fele. És vedd hozzá, hogy a por tetemes része a Xiaomiban a Hepa redői között landolt ami nem látszik a fényképen.
Egyébként minden porszívózás után lehet port összeszedni. Ha átszívod a lakást/szőnyeget egy motoros hengerkefés Sebo vagy Miele géppel, azután is szedne össze port a hagyományos porszívó, de még egy robot is.
Tökéletes tisztaság (hála Istennek) nincsen és nem is kell! Mert a steril tisztaság sokkal ártalmasabb az egészségre mint egy kis kosz..
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Turbobacsi #668 üzenetére
A Neato pedig 2000Pa az adatok szerint. És te ezt el is hiszed? Ez egy akkora kamu, mint a 18650-es Ultrafire elemre ráírják, hogy 10.000 mAh. összehasonítás
Nekem volt A4-es gépem, semmi levegőt nem fújt ki. Márpedig ahol komoly szívóerő van, ott a beszívott levegőnek távoznia is kell. Most van egy Neatom, aminek a kifújt levegőjében kis túlzással hajat lehet szárítani.
A ilife söpöröget és valamicskét szív/szívogat de egy Neatoval összehasonítva ez szinte nulla..
Szóval a táblázatban valamelyik szám bizony ordas nagy kamu.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Steady74 #670 üzenetére
Én egy szóval sem az iLife ellen szóltam. Én magam is nagy megelégedéssel használtam, nagyon szerettem. És aki nem akar sokat költeni, de egy jól összerakott gépet keres, mindenkinek ezt ajánlom. Egyedül arra világítottam rá, hogy azért halkabb, mert jóval kevesbb is a szívóereje. És a táblázatban a számok nyilvánvalóan nem stimmelnek, ezt tapasztaljuk.
De a félreértések elkerülése végett, nem az iLife gépeit szóltam le, mert a maguk kategóriájában, azért az áráért tökéletesek.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Turbobacsi #672 üzenetére
Arra az iLife tökéletes! Ha szőnyegről kell macskaszőrt szedni,
akkor mindenképpen olyan modellt nézz, aminek van alul főkeféje.Visszaolvastam, A6-ot rendeltél, mea culpa..
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Itt nem az a kérdés, hogy van-e annyival jobb. Ha egy nagy szobába berakod a két gépet és hagyod dolgozni, akkor egyáltalán nincs annyival jobb. Sőt, a véletlenszerű többször átmegy egy-egy területen, így az is előfordulhat, hogy a szisztematikus otthagy egy pl. cérnaszálat, a véletlenszerű felszedi.
Itt nem a hatékonyság dönt, hanem az, hogy szükséged van-e térképező robotra. Ha a lakásod labirintus, ha nincs időd kivárni amíg a véletlenszerű végez, ha egymásba nyílnak a szobák akkor hiába jó a véletlenszerű, mert oda szisztematikus kell. Ha van két nagy egybenyíló nagy szobád, akkor oda bőven elég a véletlenszerű.
Szóval a kérdés itt az, hogy a lakás elrendezése alapján kinek mire van szüksége.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Mini PC
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 7
- Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...