- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wierra
senior tag
válasz
ezsolti
üzenetére
Érdekes, az én robotjaimat ezek szerint elfelejtették tájékoztatni arról, hogy magas fordulaton ki fog száradni a kenés (wtf?!).
Úgy vélem, hogy ez ordas nagy kamu volt a szervíz részéről.
Az persze előfordulhat, hogy a gyártó nem elégséges vagy nem jó minőségű kenőanyagot használt bizonyos széria gyártása folyamán.
De ha ez tendencia lenne, már régen kaptunk volna egy új firmware, ami
a). figyelmezetet arra, hogy ne állandó jelleggel használjuk ebben az üzemmódban, vagy
b). elérhetetlenné teszi a 'turbo' üzemmódot.
A fentieket természetesen rendeletetésszerű használat mellett értelmezzük, ne 7x24 órás folyamatos üzem mellett.
Legalább meggyógyult a jószág. Használd sokáig elégedettséggel.
-
wierra
senior tag
válasz
Galahed
üzenetére
Nem juttat vissza semmit. Elküldi a videót valahogy a hibajelenségről, az Ali-s eladó pedig küld neked alkatrészt. Megkapod és beszereled sk.
Az már egy másik kérdés, hogy tapasztalatom szerint az ingyenes cserealkatrész szállítási díja az eladó szerint simán lehet annyi, mint maga az alkatrészt.

Konkrét példa: S50-em döglött LIDAR-ral érkezett. Írtam az eladónak, elküldtem a videót.
Visszaírt, hogy az alkatrész ingyenes, de 70 USD a szállítás. Ekkor belevontam az AliSupportot. Salamoni döntést hoztak, kifizették a 70 USD-t. Én meg lealkudtam az eladónál felére a "szállítási költséget".
Az esethez hozzátartozik, hogy kifutottam a kézhezvétel utáni 15 napos dispute-időből, így extra jóarcok voltak a Supportnál, hogy nem szívattak meg emiatt. -
wierra
senior tag
válasz
ezsolti
üzenetére
Mindig is turbo üzemmódban használom az S50-et, emiatt sose volt baja. Egyébként a gyártó nem rakna bele olyan üzemmódot a robotba, amivel kinyírná önmagát.
Motor vagy fan-hiba viszont produkálhat ilyen rendellenes működést.
Gondolom 'Error 10' hibakódot dob...?Majd írd meg, hogy mi volt a nyavajája.
-
wierra
senior tag
válasz
Magnoli
üzenetére
Tudsz linket adni? Mert csak ezt találtam.
1200 USD?!
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Mezei sörétes oldalkefevel én tennék egy próbát a helyedben. Vesztenivalod úgysincs.
-
wierra
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
Ispy úr #13442 válaszát kiegészítve: ha forog az LDS, de nem indul el a robot (és pl. pókháló vagy egyéb szennyeződés sincs rajta (mint pl itt)), akkor jó eséllyel komplett LIDAR-egység csere lesz.
-
wierra
senior tag
válasz
collecting
üzenetére
Saját rossz tapasztalatot hiba extrapolálni a téma egyéb versenyzőire. Nálam az 1. generációs Mi Robot Vacuum, és az S50 (bár itt volt egy DoA-s LIDAR modul-csere) is hibátlanul működik évek óta.
A drágább modellek érdekes módon kisebb hibarátával bírnak
.
A Mop Pro pedig az itteni visszejezések alapján erősen lutri; figyelembe véve az 1 hetet bíró wifi modult; a hibás készüléket brickesítő gyári firmware frissítést, az esetenként megbízhatatlan működést. -
wierra
senior tag
válasz
Tailortamas
üzenetére
A WiFi legyen veled.
Ha 1-2 hét múlva se döglött be a wifije, majd akkor bonts pezsgőt.
-
wierra
senior tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
A Gen1-gyel sose szoptam egy másodpercet sem. Nem úgy, mint itt igen sokan a Mop Proval.
Ha már annyira javasolni akarsz neki, akkor ezt a betegágyat hagyd ki a felsorolásból. S5 max meg 140 körül van külföldről és még csak részletre se lehet venni.
Persze kibicnek semmi sem drága. -
wierra
senior tag
válasz
Stef@N
üzenetére
Zóna, illetve spot takarítás tud frankón. A finomhangoláshoz persze majd telepítened kell a MiHome appot a telefonodra.
Fél évig nem fog kelleni hozzá kopó alkatrész sem. Területet eredeti mágnesszalaggal tudsz kizárni a takarításból (pl. olyan bútor alá ne menjen, ahova beszorul). -
wierra
senior tag
válasz
Stef@N
üzenetére
Az általad linkelt gen1 robot alapvetően jól teljesít. Nálam talán bő 2 éve van használatban.
Nem erőssége:
- magas szőnyegre való felmászás és azokon történő porszívózás (pl. shaggy típusú szőnyegek)
- feltörlés (mopping) hiánya
- no-go zónák hiánya (tehát nem tudsz neki olyan zónát deiniálni, ahova nem szeretnéd, hogy menjen
Az "időnként" tekintetében kalkulálhatsz akár napi többszöri takarítással is, ha úgy állítod be. -
wierra
senior tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Érdekes, én csak akkor tapasztaltam brickesedést, amikor én szúrtam el valamit ROM-frissítés folyamán (konkrétan nem a telóhoz való ROM-ot tettem fel).
Ettől függetlenül persze elfogadom más ettől eltérő tapasztalatát.
-
wierra
senior tag
válasz
sugarforce
üzenetére
...az ég kék, a fű zöld, a víz meg nedves...
Neked mi a tapasztalatod, mivel fordult már elő, hogy a gyári frissítés nulláza a gépedet? -
wierra
senior tag
Mop Pro thread.
Hátha találtok itt valami hasznosat. -
wierra
senior tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Egy linket dobj, hogy mégis miről beszélünk.
Ha neten rendelted, élhetsz 14 napos elállási jogoddal.
Mod : közben megtaláltam. Ennek működnie kell. Gen1-gyel midenképpen.
Milyen robotod van pontosan? -
wierra
senior tag
válasz
brombadeg
üzenetére
Laser Class1 besorolású megoldás dolgozik ezekben a gépekben.
Bővebben a klasszifikációról. -
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
válasz
vottokar
üzenetére
Porszívózás után mopoltass fel, az még 15%-ot lecsíp az akksiból.
Egyébként pedig nagyjából feleslegesen aggódsz a semmin.
Egyrészt több, mint 2 éve van gen1-em, gyártó által ajánlott töltési módszerrel, semmi baja az akksinak.
Másrészt pedig 30-40 USD egy akku-pakk aliról, ami azért nem egy nagy pénz. Ha netalán mégis megkotlana az akksi. De nem fog. -
wierra
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Oké. Talán kissé túlreagáltam.
-
wierra
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Jaja, csak az alapja hiányzik a véleményednek; maga a gyakorlati tapasztalat. Persze enélkül is kifejtheted a magadét. A teljesség és a hitelesség igénye nélkül.

-
wierra
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Almát a körtével hasonlítassz. Gyakorlati tapasztalat nélkül.
Tudod az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség...aztán mégis.
A lényeg: mopolással nagyobb tisztaságot érek el, mint Te anélkül.Ha nagy lenne a dzsuva, akkor pedig beindítom a Miele porzsívót, ami a járólapot is felrántja, utána pedig a Karcher gőztisztítót.
Ez utóbbi két sort csak azért, hogy lásd, nekem is van némi tapasztalatom a takarítás/tisztaság mátrixában. -
wierra
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Ha lenne mop-os tapasztalatod, nem ez lenne a hozzáállásod.
Mop-olás (és teljes száradás) után teljesen más a padló tapadása.
Porszívózás után még "csúszik" a padló zokniban, mopolás után pedig "tapad". -
wierra
senior tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Jelentős illúzióid ne legyenek, hogy a majd helyreáll a töltési ciklusokkal az akksi kapacitásod. Jelen pillanatban kb. a kapacitásának harmadát, ha tudja a robot.
Egyértelműen garis kérdéskör. -
wierra
senior tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Felépítésben, design-ban Xiaomi (gen1) Robot Vacuum-alapú a Mop-Pro. Több, mint 2 éve megy nálunk a gen1 hiba nélkül. Az S50 pedig döglött LIDAR-ral érkezett.
Nincs miért aggódnod. -
wierra
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Én csak sima desztvízzel használom az S50-et; 25m2-enként cserélem a mop-ot rajta.
Jó dolog a feltörlési funkció.
-
wierra
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Csinálj screenshot-ot (és tedd el jó helyre) az eladó garanciális igérvényéről...és imádkozz, hogy nem fog 3 éven belül köddé válni ez a store.
-
wierra
senior tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
...mert lefrissítette a plugint a MiHome.
Kapcsold ki a "MiHome/Beállítások/Frissítések - Bővítmények frissitése" opciót.
Aztán tedd fel újra a vonatkozó plugint a miui.hu-ról.
-
wierra
senior tag
válasz
hatesz
üzenetére
Szedd le az ajtókat a zsanérokról.
Nyilván nyitva kell hagyni az ajtókat, hiszen erőszakkal nem fog bemenni a zárt ajtón.
Miután végzett, helységenként végigjárod az ajtó mögötti zónát. Bevezeted remote kontrollal és adsz egy zónatakarítás/spot cleaning feladatot neki, miután becsuktad az ajtót. -
wierra
senior tag
Erre találták ki a robotporszívókat.

A feltörléssel még egy fokkal közelebb tudsz kerülni az áhított tisztasági szinthez.
Nálam a porcsökkentés véget rendszerbe lett állítva Mi Air Purifier is. Amikor megy a robot, akkor nagyon pörög a légtisztító is.Amióta megvan a robot, azóta nagyon ritkán veszem elő a kézi porszívót. Persze a lábazat peremeiről, sarkokból és azon területekről, amit nem ér el R0Z1 kell néha kézműves módszerrel is takarítani.
-
wierra
senior tag
[Check-check]

Persze simán lehet, hogy - teszem azt - 2-3 "eladó" üzemeltet több store-t az Alin, de ugyanabból a készletből gazdálkodnak. -
wierra
senior tag
Pedig Alin is jelenleg roskadásig vannak az EU raktárak STYJ02YM-ből.
Nekem úgy tűnik, hogy az STYJ02YM egy kínai belpiacra szánt gép (csak kínaiul beszél, csak kínai írásjelek vannak a terméken).
Véleményem szerint jól látod, a Viomi V2 Pro lehet a STYJ02YM global/international változata. -
wierra
senior tag
válasz
Brandynew
üzenetére
Kétségtelenül kiváló ár/érték arányú termék, magam is szemeztem vele; a gen1-et valószínűleg ez fogja váltani.
De akár tetszik, akár nem; nem ez a zászlóshajó.Más robotokkal szerzett valós tapasztalat nélkül, illetve a hiányosságok ismertetése nélkül pedig igencsak marketing bullshit fícsör-lista az amit leírtál. Pláne úgy, hogy ezek 80+%-át más készülék is tudja.
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
A feltörlővíz megnedvesített moppal ~55m2-re lesz elég. Szóval után kell töltened. A mopot egyébként is illik cserélni kb. ugyanekkora felület után.
Btw. rendelj 1-2 pár pótrongyot, hogy amíg mosásban van a használt, addig se állj letolt gatyával, ha moppolni akarsz majd.
-
-
wierra
senior tag
válasz
Highground
üzenetére
A robotban nem fogsz csalódni, ha reális elvárásaid vannak.

Szerintem a shaggy is menne az említett masináknak.
Szóval burkoló vagy...foglalkozol kisebb projektekkel is?
-
wierra
senior tag
válasz
Highground
üzenetére
Volt itt olyan user, aki magas küszöb elé rámpát épített.
-
wierra
senior tag
válasz
Highground
üzenetére
Roborock S5x széria, vagy 360S6-S7... talán. Szőnyegek sztem nem gond egyiknek sem.
A küszöb necces lehet mindkét/három javaslatnak. -
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
válasz
Elemental
üzenetére
Persze. A Roborock mérnökei szerint alapvetően két különböző munkamenetben kerül sor a porszívózásra és a moppingra.
Először felporszívóz a robot olyan szívóerőn, ahogy beállítottad.
Majd feltöltöd a víztartályt, ráteszed a rongyot, kijelölöd a no-go zónákat (pl. magasabb szőnyegre felhajtva a szőnyeg széle lelökheti a víztartályt), és átállítod a szívóerőt 'gentle'-re, azaz moppingra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
- Napelem
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest