Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Notepad++
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
Ablakmosó robottal van valakinek tapasztalata? Elég poros helyen lakunk, 1-2 havonta nem ártana lenyalni az egész felületet, olyan 30m2.
-
korimv6
aktív tag
-
Rgb001
újonc
Attól függ milyen minőségű cellák vannak az akkupakkban. Lehet egy lítium akku rosszabb minőségű cellákból és egy nimh jobból,attól még nem lesz jobb mert lítium.Ugyanez igaz fordítva is. Ezért nem lehet kijelenteni egyértelműen hogy jobb a lítium akksi,viszont gondozásmentesebb.
-
Csorbi
addikt
-
zAcsKO
tag
Sziasztok, mi most a legajánlottabb robot 190nm egyszintes házba Öt szoba amiket 2cm es küszöb választ el, plusz a nappali ahol egy U alaku kanapé 5cm magasan a padló felett. És ebédlőasztal 8 székkel. Max 150eft körüli árban. Köszi.
-
ACE-
addikt
válasz
erikke17 #3138 üzenetére
Nálam mindig ugyanúgy megy, nem változtatja a fel-le, jobbra-ballra irányt, ami mondjuk jó lenne. Vagy az is jó lenne, ha csak a szektor kijelölés takarításnál így csinálná, ha pl. 2x takarítást választod ki.
Nálam mindig a töltőről megfordul, és erre az irányra merőlegesen cikáz, de ahogy láttam a képeket, mindenkinél. Úgy néztem hogy egyedül a sarkok takarítása hagy némi kívánnivalót maga után, néha jó nagy helyet kihagy a sarkoknál, amikor végigmegy a széleken. -
erikke17
őstag
válasz
retesz147 #3131 üzenetére
Eddig olyan egyszer fordult csak elő, hogy eltorzult a térkép.
Viszont végig megy lakásban rendesen, csak miután körbe ment az első "négyzeten/szektoron" egyszer jobbra balra megy, másik takarításnál meg fel le dokkolóhoz képest
Headless - Persze természetesen mindegy, hogy megy mert mindenhová el jut csak furának tartottam.
Viszont egyik irányba jobb lakás elrendezése szempontjából folyosón mikor oda vissza megy hosszába nem a két fal között a kis távot oda vissza
Csak mondom rá kérdezek kinél hogy van ez vagy mi köze lehet dolgoknak hozzá de akkor valószínű terep felmérésekor dönt.
-
Rgb001
újonc
Ha fontos a megbízhatóság és a hosszú élettartam,szerintem a 605ös roomba jó vétel. 75ezer itthon ahogy nézem,2 év magyar garival.szevízháttere is van itthon, tehát nem kell aggódni ha elromlik valamije. Fórumokon visszajelzések alapján nem ritka a 6,8,sőt 10 éves roomba ami a mai napig üzemel. Az akksija dettó,4-5-6 évet elmennek használattól függően.
60 nm-re meg bőven elég.
Persze más hozzászóló javaslatát is fontold meg,hátha tud valaki hasonló megbízhatóságú,és igényeidnek megfelelő cuccot ajánlani. -
Brandynew
őstag
Persze, hogy nem reagálhat így, írtam én ilyet? Azt írtam, hogy megértem, hogy miért reagált így. Továbbra sem értem, hogy miben nincs igazam, nem érthetem, hogy mi áll egy-egy ember tette mögött?
Azt mondtad, hogy nem nézték meg a videókat, csak a leírásod alapján küldték tovább.
-
Headless
őstag
válasz
erikke17 #3130 üzenetére
Azt, hogy mit vesz milyen iránynak azt az első körbescanneléskor és fal mellett menéskor dönti el. Ha épp máshogy voltak a tárgyak, akkor máshogy... Nálam 100%-ban mindig ugyanúgy megy, de amúgy ennek őszintén van jelentősége? Ígyis úgyis megy mindenhova esetleg lehet lassabb az egyik a másiknál, de nem mindegy? Ideje van. Úgyse kell rá figyelni.
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Azt tudjuk már, hogy mitől függ mikor 90 fokkal elforgatva takarít? Tehát egyszer a dokkolóhoz viszonyítva "vízszintesen" vagy "függőlegesen" csinálja
Xiaomi gen.1
Előre is köszi
-
ultio
aktív tag
válasz
Brandynew #3122 üzenetére
Abban nincs igazad, hogy rögtön a vásárló a hibás. Nem reagálhat így egy ügyfélszolgálatos, aki pontosabban a boltban dolgozik, találkozik a vevőkkel, tehát értékesítő.
Most komolyan, szerinted az a jó hozzáállás egy reklamálás/segítségkérés esetén egy adott bolt részéről, hogy
a vevő hülye? És szar a lakás, mert nem készítette fel eléggé a robotnak, ami ezért leveri a falat, tologatja a vizes ruhákkal megpakolt ruhaszárítót, székeket, stb?Nem azt kellett volna válaszolni, hogy hozza be a robotot nézzük meg együtt és ha rossz, akkor javítás/vagy csere, ellenben ha mégis jó, akkor adok Önnek tanácsot, hogy mit lehetne/lenne célszerűbb alakítani a lakásában?
És komolyan, most erről beszélgetünk?A szerviz nem javíthatja, csak forgalmazzák. De megnézték a videókat, amiket csináltam és tovább is küldtem nekik e-mailben.
-
ACE-
addikt
Én innen, itt is 5 nap volt a szállítás, de itt ingyenes, jobban megéri. EU raktár így ÁFA/VÁM mentes. Eddig nekem is jól szuperál. 63 nm-t takarít, bár ebből amit el is ér az csak 30 nm, 35 perc alatt végez. Szépen takarít, hajszálakat is begyűjti, viszonylag kevés akad a kefére.
-
-
Leon77
őstag
Szia!
Én innen vettem 5 nap alatt hozta a futár.
Nálam 73 nm a lakás, van egy 2 centis küszöböm, simán legyűri, nagyon meg vagyok vele elégedve. Azt írják, hogy a gen1 is jó, sokan meg vannak vele elégedve.
Programozható, nálam teljes takarítás után marad még 80% az aksiban. Minden hétköznap megy automatikusan, hétvégén meg én indítom, ha kell zónára (mert ki lehet jelölni zónát is az applikációban), vagy akár az egész lakásra.
Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Van olcsóbb hely is ennél az alin, érdemes szétnézni
-
Brandynew
őstag
Rendben, és akkor pontosan mi az, amiben nincs igazam? Azt mondtam, hogy megértem, hogy az ügyfélszolgálatos miért reagált úgy, ahogy.
Egyébként megjegyezném, hogy a szerviz nem állapította meg, hogy hibás a robotod, csak elfogadta az érveidet és az alapján elküldte az LG-hez. Valószínűleg ki sem csomagolták.
-
ultio
aktív tag
válasz
Brandynew #3112 üzenetére
Nincs igazad.
Meg kell ismerni a másik álláspontját! nem egyből lehülyézni! Otthagyok náluk 150 000 Ft-ot, majd 3 nap múlva hülye vagyok, szar a lakásom.
Ennyi.Én annak idején nem okoskodtam, tanácsot kértem a gurutól és többször leírt választ kaptam kifejtve.
És ahogy írtam, közben a szervizük már megállapította, hogy hibás a termék.
És szerintetek kértek ezért elnézést? Nem.És nem más cégről, nem más szituációról van szó, nem jogi per ez, ahol precedens van, szóval, mert 99% hülye, nem biztos, hogy én azokhoz tartozom.
És igen, még mindig k...va mérges vagyok rájuk!
És ugye, azóta ők is árulják természetesen drágábban a Xiaomit.
ACE-
Igazad van, azért is választottuk az LG-t, nagyon féltettük a sok kínai vázát.
tomazin
Az okos értékesítő hölgy részéről fel se merült!!!, hogy nekem van igazam, illetve, hogy a robot lehet rossz.
Szerintem meg a vevőnek van igaza, vagy legalábbis hülyeséget nem mondok neki és nem utalok arra, hogy ő a hülye.Most mondhatom azt, hogy miattam jó néhány ismerős nem vett náluk robotot, hanem rendelt Xiaomit Kínából.
Végül is lehet megérte nekik, hogy hülyének néztek. Illetve az értékesítő hölgy, aki azóta is ott dolgozik és adja az okosabbnál okosabb tanácsait.Tulajdonképpen csodának kell szisztematikus robot. 30 ezres, aztán kipakolni a lakást, elindítani a csodarobotokat, majd visszapakolni a bútorokat.
Ez a robotguru nagyon eltúlzott milyen lakásba milyen robotporszívót vegyünk tanácsa. -
tomazin
veterán
válasz
retesz147 #3116 üzenetére
Ha eddig random volt, szerintem most is elég, pláne, hogy akkor akar vele takaríttatni, amikor nincsenek otthon.
Ezeknek az ilifeoknak viszont nem tudom milyen az alkatrészellátottságuk, de akinek van biztos meg tudja mondani.
Akksi tekintetében nem tudom milyen gyakran ment tönkre, de li-ion cellák sem fogják a végtelenségig bírni. Illetve garin érdemes elgondolkozni. (ha jól emlékszem az ilife aldis ahol gondolom nem sokat szöszölnek a garival, míg egy gearbesttel vért fogsz izzadni mire legariztatod.) -
ribarszki
őstag
válasz
superecneB #3117 üzenetére
Még a rendeljkinait oldalról hasonlította össze a srác egy iLife porszívóval. Úgy rémlik, hogy az iLife egyszerűbben működött, kiforrottab volt, valamint alaposabban is összeszedte a koszt.
Ha jól emlékszem akkor ebben a tesztben. -
retesz147
addikt
Ilife A4-A6 vagy a V széria is jó. Ezek olcsóbbak, de véletlenszerűek.30-60eFt kínából.
Akkora nm-re már szisztematikust vennék, azaz Xiaomi gen1-et 70-90e Ft kínából, pl gearbest, vagy jófogás, vagy hazai üzletek, de ott ezek az árak 30-50%-kal drágábbak.
Kínából figyelj a Áfára, de Gearbestről tudsz áfamentesen is rendelni.
Kínából a garancia kérdése is érdekes.
Youtube videókból érdemes tájékozódni.
Pótalkatrészek ilife és xiaomihoz Aliexpressen rengeteg van. -
drnet
aktív tag
Sziasztok!
Volt már egyszer robotporszívónk. Egy olcsó, de ajánlott típus vásároltunk egy kifejezetten robotporszívókkal foglalkozó weboldalról. Meg voltunk vele elégedve, de sajnos az akksija mindig tönkrement. Garanciában cserélgették, de meguntuk. Ez kb. 2 éve volt. Most viszont újra gondolkodom a dolgon, mert idegesít, hogy a feleségem szinte minden nap porszívózik.
Egy 60 nm-es nappali konyhában lenne használva. Hidegburkolat van mindenhol. Szőnyeg nincs, csak lábtörlő. Lépcső csak felfelé van. Küszöb nincs. Fontos lenne, hogy sokáig jól funkcionáljon, és hogy a kopó alkatréz kapható legyen később is hozzá. Programozható legyen, hogy akkor dolgozzon, amikor nem vagyunk itthon. Háziállat nincs. Hosszú hajú lány 3 is.
Ajánlanátok nekem néhány bevált típust? Köszi előre is. -
tomazin
veterán
Nem kell bantani oket. Ha 90%ban user error van, akkor amig az ellenkezojet nem bizonyitja addig a user a hulye. A baj akkor van amikor annak ellenere tartjak magukat a user errorhoz,h bizonyitasra kerult, h nem. (Ami jelen esetben a video megnezesevel egyszeruen eldontheto lett volna)
-
ACE-
addikt
válasz
Brandynew #3112 üzenetére
Jó de attól még nem feltétlen abból kell kiindulni, hogy hülye, meg hallod itt azt mondták hogy szar a lakás, meg hogy mindent el kell pakolni... Az LG-t annak idején azzal kezdték el reklámozni, hogy nem is megy neki semminek, mert az ultrahangos érzékelő miatt mm-ekre meg tudja közelíteni a falakat és a drága kínai vázákat sem kell elpakolni... Ami igaz is. Épp emiatt nincs rajta ütközés érzékelő. Szóval azért, mert az emberek egy része hülye hozzá, még nem kell mindenkit annak nézni.
-
Brandynew
őstag
Én informatikusként azért a robotgurusokat is megértem, mert az esetek 99%-ában tényleg a felhasználó a hülye. Rengetegszer volt már, hogy erősködött valaki, hogy "márpedig de", "ő biztosan tudja", "biztos benne", "10000%, hogy", aztán kiderült, hogy fordítva tartotta vagy más triviális dolog.
-
ultio
aktív tag
Írtam a robotgurunak egy levelet. Szépen leírtam, mik a hibák, segítséget kértem.
Nem történt semmi. Na hívtam is őket, szervizük vette fel, vigyem be. Bevittem, előtte csináltam még videókat a működéséről. Szervizben egyből mondták, hogy a videót meg se nézik, amiket elmondtam, az alapján hibás a robot, de ők nem javíthatják, beviszik az LG-hez, majd az LG intézi.Pár nap múlva jött a robotguru hatalmas tudású munkatársának levele, röviden összefoglalva: a lakásunk szar, nincs előkészítve a robotnak, el kell pakolni előle mindent, ezért megy neki :-). Hívtam a csajt, mondtam neki, hogy ez nagyon jó, csak éppen a csoda lg robot már a szervizben van, mert hibás és leraktam a telefont.
Természetesen lehet hibás termék, de az undorító magyar szokás, hogy a felhasználó a hülye, majd kiderül, hogy a tanácsadó azt se tudja, mit csinál cégének a másik részlege, felháborító.
És utána jött a robotguru időhúzása, mire visszautalták a pénzt. A vásárláson kívül kétszer kellett még bemenni, hogy visszakapjuk a vételárat. -
Mosqu!to
addikt
Kedves Xiaomi gen1 - gen2 szakértők:
A hepa szűrő/fő-/oldalkefe mérete egyezik a két roboton, vagy eltérnek? Mert alis hirdetéseken azt írják mindkettővel kompatibilis, de emlékeim szerint a 2 egyrészt "mosható" (tudom, hogy nem), másrészt mintha más lenne a mérete. Továbbá a legolcsóbb találatok alin mind gen2-re érkezenk.
-
ACE-
addikt
Tény hogy a Xiaomi jobb, ezt most már én is látom (bár majd meglátjuk mit hoz a jövő), de ettől függetlenül nálam az LG is tökéletesen működött, kifogtál egy rosszat, feltehetően a kicserélt robot tökéletesen működött volna. Viszont nem értem a Robotguru miért mondta hogy működik, náluk nem produkálta a hibát? Kipróbálták?
-
ultio
aktív tag
Ahogy írtam, a szerviz mondta, hogy a tesztjük alapján hibás a robot, sokkal komolyabb vizsgálat kellene, mi a rossz benne, sok minden lehet és mivel pár napos a gép, cserélik, vagy pénzt adnak vissza.
És ekkor adta a tanácsot a szervizes, hogy inkább a pénzt választjuk.Lehet más verziók jobbak.
Mikor mi intéztük a guruban a pénz visszakérést, láttunk néhány hasonló pénzt kér vissza papírt az Lg robot helyett.De ettől még lehetnek jók az LG, az pedig már más kérdés, hogy tavaly konkrétan a fele annyiba kerülő Xiaomi legalább kétszer annyit tud, mint az LG és működik is :-).
Nagyon sok hibája volt, illetve ha úgy nézzük, csak egy: mindennek nekiment és erőből tolta. Valamiért nem állt meg az akadályok előtt. Érdekes módon ha távirányítóval működött, akkor szépen érzékelte az akadályokat és megállt, visszatolatott előttük.
De mindegy is most már, én olyan vagyok, egy esély van, hisz annyi fajta termék/márka van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest