Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
50 ezer Ft-tal bezárólag melyik robotporszívót érdemes megvenni? Másfél szobát+gardróbot porszívóztatnék vele, mert a három helyiség között nincs küszöb. Ennyiért már lehet venni olyat, ami térkép alapján dolgozik, vagy még csak véletlenszerűen porszívózó van? Gondolom külföldi rendelés lesz az ár miatt.
-
gerolka
tag
Sziasztok!
Tegnap óta mi is boldog tulajdonosai vagyunk egy ILIFE V5S Pro masinának, az első tapasztalatok igazán pozitívak.
Kérdésem az lenne,hogy az nem gond ha folyamatosan a dokkolón van amikor használaton kívül van, nem károsítja az akksit? -
Balázzs
senior tag
-
enterlaci
senior tag
Sziasztok,
van otthon egy hónapja Ilife V5S-Pro és abszolút megérte a pénzét, de nem vagyok biztos benne, ebben van zuhanás ellen szenzor? Nemsokára el fogunk költözni, ahol lesz lépcső is, szóval nem mindegy...

-
ribarszki
őstag
válasz
szotyika77
üzenetére
Szia! Bár soha nem volt dolgom Vileda robottal, de nem hallani róluk jókat.. Nagyon gyengusz a specifikációja. Szerintem inkább csalódás lenne és megutálnád az egész robotozást. Én tuti nem vennám meg. Sokkal inkább egy iLife gépet ajánlok Kínából. Vagy ha kell a gari, akkor Aldi EasyHome robotjait vedd. Az is iLife, csak van rá 3év garid!
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Kiegészítő takarításhoz szeretnénk vásárolni egy robotporszívót, és néztük most hogy a Lidl-ben lehet kapni egy Vileda VR100 RV1090 típusú robotporszívót, 33ezerért. Ennyit még szánnánk is rá, és kb heti 2-3x menne a szombati takarítás előtt. A lakás hosszúkás, 120m2, küszöbök nincsenek, csak burkolatváltók, és laminált + csempe van 2-3 kisebb szőnyeggel tarkítva. Kutya van, de az csak kint.
Érdekelne, hogy van-e valami véleménye erről a termékről, vagy ha van más ajánlat akkor szívesen meghallgatom

Előre is köszönöm!
-
ribarszki
őstag
Meglehetősen szubjektív a teszt. Nem értem miért a D3-at erőltették be az első helyre, mikor a D5 minden tekintetben sokkal izmosabb készülék. Az oldalkefe lehagyása meg egyszereűen sz@rrágás a Neato részéről a D3 modellen. Kb 100Ft-os extra anyagköltséget jelent. (Tudom, marketing, vedd a drágábbat) Az akksija is gyengébb mint a D5-nek.
Amúgy az új szériás Connected (D3, D5, D7) Neato gépek egészen korrektek, az anyagminőségük sokkal jobbak, illetve a megbízhatóságon is sokat dolgoztak - elvileg.. De vannak persze hiányosságaik is. Majd egyszer felrakom ide képekkel, hogy mire gondolok pontosan.
Egyébként mezei Neato tulajként kapásból 3 dolgot tudnék javasolni a tervezőknek, amit javíthatnának. Érthetlen, hogy ezeket miért nem teszik meg maguktól.
-
ultio
aktív tag
válasz
farkas26
üzenetére
Lg a 2. Nevetséges.
Azért ajánlotta az LG szervizes, hogy inkább a pénzt kérjem vissza és azért láttam én is több pénz visszaigényléses papírt, mert annyira jó és megbízható.Az első helyezett meg oldalkefe nélkül hogy takarít?
A robotguru személyzete meg...... Az eladónak nem sok köze volt a témához, pedig régi dolgozó. Szerinte az általam felsorolt hibák nem hibák, hanem szar a lakásunk. Már egy robot szempontjából.
Még jó, hogy a szervizesük ért hozzá, mert szerinte meg minden általam felsorolt hiba valóban hiba. És az is volt, mert az LG javítani se volt hajlandó, mert hogy ki tudja mi a hiba, inkább adják vissza az árát.Szóval ez a robotguru cég számomra óriási csalódás volt a termékeikkel együtt.
-
farkas26
Topikgazda
Itt azért tudnék vitatkozni a 2018 legjobb kategóriáival.

-
farkas26
Topikgazda
válasz
SteveButabi
üzenetére
Nem szabadna 2hónap alatt elgyengülnie a motornak valószínű,hogy jutott be hajszál a motorhoz.
Érdemes lenne lehet szétkapni az egészet,persze ha nincsen rajta már gari. -
SteveButabi
csendes tag
Hello!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tapasztalt már ilyet, vagy van ötlete.
2 hónapja használok egy iLife V7S pro-t, tök jó... volt eddig. Tegnap 4 csippanással megállt(forgó kefe probléma). Kiszedtem, szétszedtem, a tengelyt, O gyűrűt, visszaraktam, semmi változás. A hátára fektetve(és az érzékelőket letakarva) teszteltem kicsit, van hogy elkezdi forgatni, van hogy el se kezdi, ha kézzel rásegítek, akkor egy fél fordulatra felgyorsul, majd ismét leáll.
Ismét szétkaptam a kefét, beolajoztam a forgóalkatrészeket, majd vissza, így ment vagy 20 percig, és ismét feladta.
Vagy a motor szorul, vagy elgyengült és azért nem képes erőt kifejteni, hogy rendesen megforgassa.
Lehetséges, hogy csak belül feltekert hajszálakat és azért szorul, egyáltalán be tud jutni a gép belsejébe hajszál?
Van valakinek bármi tippje, tapasztalata ezzel kapcsolatban?Előre is köszi
-
sysrq
őstag
1. Szépen elmegy mindenhova, csak ne figyeld mert nem logikusan hanem véletlenszerűen megy.
2. Én jobban kedvelem aminek két söprögetője van.
3. Szintén van macsek, és pontosan az lesz amit vársz, főleg a tv-n meg a hifi lakk részén látszik elsőként, de mindenhol kevesebb lesz.-1 Nem árt minden nap kiüríteni a tartályt, kandúr bandi rendesen dobja a szőrt, igaz elég a wc-be borítani. Pár naponta meg elöblíteni.
-
@tco@
aktív tag
Sziasztok!
Kiegészítő takarítás gyanánt (kevesebb szálló por reményében, és meg mert agyf.szt kapok ha 2 szombati takarítás közt szerdán már ropog a talpam alatt pár homokszem) kinéztem egy
iLife V5 robotporszívót
56nm, 2 szoba+konyha+előszoba kb 1.5cm-es küszöbökkel, utána is néztem, elvileg nekem megfelelne. 3 dolog merült fel csak bennem:
1, mekkora eséllyel jut át egyik szobából a másikba, ha alpvetően elég nagy rend van, és hosszúkás a lakás formája?
2. Inkább ez, vagy A4S, ami erősebben szív? Úgy gondoltam, hogy ismerkedni 36k HUF-ért (eu express szállítás) ez megfelelne.
3, Macska van, kanapé+fotel maradna kéziporszívózós program (az állat színe praktikusan elüt a bútorokétól...), viszont abban reménykedem, hogy kevesebb port találok a fekete bútorokon, hiszen kevesebb tud szállingózni egy hétig a lépteim nyomán. Van valakinek erről tapasztalata?Nagyon köszönöm

-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
A Neato Connected (D95) mellé most hozzám került egy Neato D5 robot is. Ha valaki érdekel valami a két géppel kapcsolatban, írjon nyugodtan.
-
Most olvasom a r¤b¤tguru hírlevelében, hogy már ipari robotporszívó is létezik: Makita DRC200Z.

-
retesz147
addikt
válasz
DopeBob
üzenetére
Az én Ilifie A6-om, ha gumihengert teszek bele, a hajszálakat egyáltalán nem tekeri fel, begyűjti a tartályba vagy inkább a henger tengelyének végére és a forgókefék tekerik fel.
Ha kefés főkefét használom, akkor inkább az gyűjti és tekeri magára a hajszálakat és az említett helyekre egy fokkal kevesebb haj kerül.
Inkább gumihengert használom, mert a tengelyekről sokkal könnyebb leszedni a hajat, mint a keféről.... -
DopeBob
addikt
válasz
Silent77
üzenetére
Nem is okozott. Feltöltöttük, este szabadon engedtem
86nm-t tudott feltakarítani, kb másfél óra alatt végzett, portartálya dugig telelett. Ügyesen manőverezik nagyon.Van már itthon Xiaomi telefon, gondoltam, hogy a minőséggel nem lesz nagy gond, de erre azért nem számítottam, hogy élőben ennyire igénes ez a cucc. Nagyon jól néz ki. Főleg a gombjai.
Balanced beállításon nem hangos, szépen takarított, egy vastagabb shaggy szőnyeg fogott csak ki ratja, ott jó 5-10 percig próbálkozott feljutni, aztán feladta. Van a családban egy Roomba 980, és első használat után, ez semmivel sem tűnik rosszabbnak. Talán a gumihengert sajnálom picit, hogy kimaradt ebből, de nem vagyok telhetetlen

-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Van ebben a témában ajánlott kategória 30-40 k környékén? 1 szinten és követ kéne takarítani, küszöb nélkül úgy 50 nm.
-
farkas26
Topikgazda
Itt egy kis infó ilife A8-ról.
-
sharp4
őstag
Blitzwolf porszívóját próbálta vki?
-
DopeBob
addikt
Ez a 10-20 nap, amit írtak szállítára, ez a gyakorlatban hogy szokott kinézni? 4.én rendeltem, kínai áruházból eu-expressel. Angol DHL odalán már látszott rögtön a rendelési szám, hogy várják a csomag beérkezését, azóta is várják

-
Gabesz87
veterán
Xiaomi porszívómat kikapcsoltam, hogy kitakaríthassam. Kikapcsolásnál még magyarul beszélt, viszont most, ahogy elkezdett porszívózni, meglepődtem, hogy visszaállt kínaira. Hogy tudom a magyar hangot visszavarázsolni? Csak nem kell megint végigzongorázni az egész magyarosítás műveletét?
-
qqzs
őstag
válasz
silentkiller
üzenetére
Szerintem a kepen nem kettes van
-
silentkiller
senior tag
Ha valaki mégsem szeretne Kínából rendelni mark II-es Xiaomit.
-
Acheron
őstag
válasz
KisApám
üzenetére
Én nem vettem észre, hogy bármit állítani kellene (ha mégis, akkor a guruk körberöhögnek), ha a portartály van benne, akkor porszívóz, ha a víztartály, akkor csak körbejárkál, utóbbi esetben a porseprű lassabban forog, kb úgy, mint amikor a dokkolóra akar felállni. De az akadályokat mindkét esetben ugyanúgy kerülgeti. Ami nagyobb, azt messziről észreveszi, lelassít előtte vagy el is fordul, a kisebbek (pl székláb) néha nekimegy, azután óvatosan elkezdi kerülgetni. A szisztematikusoknál nyilván sokkal többet bolyong, de hát ez a dolga. Én nem nézegetem munka közben, ha úgy gondolom, eleget volt bent, leállítom és a töltőre küldöm.
-
válasz
Charlie Gordon
üzenetére
lábcsere
-
Charlie Gordon
aktív tag
Ti hogyan emelitek meg a bútorokat ? Néhány szekrénynél kellene 3 cm, hogy beférjen alá. Már nézelődöm egy ideje, de minden esztétikus megoldás, ötlet érdekel.
-
Acheron
őstag
válasz
KisApám
üzenetére
Nem, észreveszi. Ilyenkor a kis "bajuszkáját" is lassabban forgatja.
Sorry, tudom, nem nekem címezted, de mivel pont ilyen készülékem van (épp Silent77 révén
), már volt alkalmam próbálni.
Arra figyelj, hogy amikor le akarod venni a rongyot tartó műanyag lemezt, először vedd ki a tartályt, és belülről pattintsd ki a két kis tartó pöcköt - enélkül esetleg letörhet. -
Acheron
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Ezzel egyet tudok érteni. Ha valami miatt a gép megáll, a "csöpögtetés" nem fog. a laminált padlók pedig hosszú távon nem nagyon szeretik a vizet (már ha laminált padló van, kőnek nyilván nem árt). A dokkoló (és úgy általában elektromos dolgok) közelébe én nem vinnék vizet - lehet paranoiás vagyok, de jobb megelőzni a bajt

-
adriankoooo
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Erre valaki?
Elég lenne a v5s pro, vagy túl bonyolult a szoba és inkább a szisztematikus Xiaomi lenne a jó választás?
-
tobias40
veterán
válasz
Balázzs
üzenetére
Beraktam az ajtóba a falat(nem szalag) hanem ilyen kis álló rombusz alakú vmi.
Túl messzire elkerüli a falat,ez a gondom,keresek róla linket milyen a fal.
Ilyen a fal és ugye ez szögben sugároz...Most nézem a linken hogy az ajtón belülre javasolják a fal mellé,gondolom így nem szórja a jelet annyira...
Hamarabb is megnézhettem volna..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ILIFE V5S Pro van,és tuti működik ezzel mert nálam megy,a linken azt írják hogy csak a ILIFE X5-el működik..
-
tobias40
veterán
A felmosásnál ha lemerül a gép akkor gond ha visszaáll a dokkolóba?Pl. ha nem vagyunk itthon és nem tudunk odafigyelni rá!Zárlatot okozhat vagy nem gond?
-
tobias40
veterán
Ez a virtuális fal hogyan szórja a jelet,értem hogy nem csak egyenesen de az én gépem meg sem közelíti vagy 40 cm-re sem közvetlen ahova lerakom se pedig az ajtó másik végénél sem?
-
csak találtam:

-
KisApám
addikt
Megjött az iLife V7S pro porszívóm.
Kiszedtem a dobozból a töltő-dokkolóval együtt, ráraktam arra, hogy töltődjön.
A porszívóval kell még valamit csinálni, vagy
csak megvárom, míg feltöltődik és hajrá?Úgy értem, hogy pl. a porszívóban, porszívón el kell-e távolítani bármi takarófóliát, biztosító pöcköt, miegyéb?
-
Gergőkee
aktív tag
Xiaomi gen1: reggel jött új sw, 96-os. Frissítettem mindkét gépet, meglátjuk... Menüben újdonságot nem fedeztem fel.
Remélem, végre lesz újra push notification, mert egy ideje csak az appba belépve jönnek meg az üzenetek.
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Vettem egy iLife V7S Pro-t.
Tartalékba vennék hozzá egy Cleaning Brush-t (vagy Rolling Brush)
(az a hengeres forgó kefe középen).
EZ megfelelő hozzá? -
válasz
Headless
üzenetére
a bútor alját ha összabarmolja az nem érdekel. A robot tornyának teteje kapja kicsit a karcokat, de nem hiszem hogy ez problémát okozna. Beszorulni nem tud, mert annyira kevésen múlik, hogy tényleg csak súrolja.
Megemelni meg lehetne, mert magasságállítósak a lábai, de a hátsó lábait a konyhabútornak semmivel nem érem el, szal marad így. Kiszerelni ezért az egész hóbelevancot meg én tuti hogy nem fogom. -
Headless
őstag
válasz
Gabesz84
üzenetére
mondjuk valószínűleg pont emiatt került bele a roborock s50-be a lézerszenzor testbe a nyomás érzékelő, hogy ne karcolja végig az összes bútort, és esetleg kárt okozzon magának...érdemes lehet pár mm-rel megemelni, pl vastagabb csúszókorongot tenni, az pont elég lehet, hogy ne koccolja végig...
-
Stehe
aktív tag
válasz
Gergőkee
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, ahogy látom vannak pozitív tapasztalatok riasztó ügyben, de még felveszm a kapcsolatot a riasztó gyártójával, gondolom ők már találkoztak hasonló megkereséssel.
Még egy kérdésem lenne, ahol a tapasztalatotokra hagyatkoznék! :-) Specifikáció alapján a robot 9,6cm magas. Nálunk a bútorok nagyrészének kerekn 10cm-es lába van, szőnyeg nélkül, közvetlen a padlóra/járólapra állítva. Ti hogy látjátok, a 10cm-es lábú bútor alá bemegy a robot? Vagy tapasztaltatok egy minimum magasságot, ami alatt már nem megy be a bútor alá, pedig fizikailag beférne?
-
Headless
őstag
Szerintem nem igazán éri el a felszíne a 30 °C -ot bár nem mértem, de legfeljebb a halk módban használod akkor biztos nem fog annyira melegedni.
Nyárra visszatérve meg ha mindenhol magasabb a hőmérséklet, akkor a riasztó is magasabban fog riasztani. Nyilván valamekkora deltaT értékre riaszt.
-
Gergőkee
aktív tag
Ha nyáron melegebb is a gép, a szoba is melegebb, a hőmérsékletkülönbség nem nagyobb, mint télen.
Egyébként szerintem a 2 méter magasra helyezett infrák nem is nagyon figyelik a padlószintet, szerintem feljebb néznek.
Egy macska 36-37 fokos, azt sem érzékeli az infra. A kisállatérzékelős infra annyiban tud többet, hogy beállítható rajta az állat súlya, egy akár 40 kilós eb mozgása is figyelmen kívül hagyható egy ilyen infrával.
-
Stehe
aktív tag
válasz
Acheron
üzenetére
Igen, a mozgásérzékelés alapja nemcsak a mozgás, hanem a hőváltozás. Itt az a kérdés, hogy működés közben hány fokra melegszik fel a készülék. A szaki szerint kb. 30 fok felett már érzékel az érzékelő, de ez csak egy tipp volt. Én arra gondolok, hogy sem a teljesítmény miatt, sem pedig a litium akkumulátor miatt nem kellene annyira felmelegednie a készüléknek munka közben, de sajnos ezt le kellene tesztelni. Illetve kérdés még nyáron, egy melegebb házba milyen hőmérsékletet ér el munka közben, mert akkor gondolom jobban melegszik.
A zónás megoldás működhet, de azzal elveszítem a lényegét az automata porszívózásnak. Ha pl. kétnaponta bejár a porszívó minden szobát, akkor kétnaponta úgy kell beállítani a riasztót, hogy a szoba zónák ki legyenek kapcsolva. Vagy találni napközben egy egyórás időszakot, amikor kikapcsol a riasztó, és addig körbejár a porszívó, de az elég macerás...
Szóval még gondolkodom a végleges megoldáson, ha van rá valakinek konkrét tapasztalata, illetve megoldása írjátok meg nyugodtan! :-)
-
Gergőkee
aktív tag
16 pir szenzor van a házban, nem kisállat érzékelősek (DSC márka). 2 xiaomi dolgozik nálunk, egy a földszinten, egy az emeleten. Riasztás még nem történt, pedig mindig akkor dolgoznak a gépek, amikor nem vagyunk itthon. (Most ezt gyorsan le is kopogom...) Az elején egyébként én is aggódtam, de nem termelnek a masinák annyi hőt, amelynek a mozgását az infrák érzékelnék. (Ugyanis az infrák nem mozgást, hanem a hő mozgását érzékelik.)
-
Acheron
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
A kínaiak megcsinálják, ha van rá igény

(#2301) ribarszki: Az mindegy, ha egynagy hideg folt mozog a meleg szobában, pont úgy észreveszi

Hogy kicsit on is legyek: Egy nagyrabecsült fórumtársunk révén kb egy hónapja tevékenykedik nálunk egy ilife V7s Pro. Nem szisztematikus, hanem afféle hóbortos kódorgó, de remekül teszi a dolgát. A már kiporszívózott szőnyegről hihetetlen mennyiségű plusz porral (szőrrel, stb) képes visszatérni, emellett a legeldugottabb komód és konyhaszekrény alatti zugokat is bejárja (nem utolsó sorban remekül szórakoztatja a macskákat, akik a ami napig nem tudtak napirendre térni a jelenléte fölött). Alapvetően nem egy "takarítsd ki a házat" robot, sokkal inkább az "ezt a szobát rendbe kellene tenni" típusú. Berakjuk egy helyiségbe, ott elszöszmötöl egy órát, ami után teli portartállyal kerül elő - és tiszta padlót hagy maga után. A laminált padlós helyiségekben (majdnem mind ilyen) a szőnyegeket felszedve még fel is töröl, ez külön mókás, mert komótosabbnak tűnik, mint porszívózás közben. Sok szöszt ugyan ilyenkor már ne szed össze, de azért láthatóan akad még összeszednivaló a nedves törléssel is. Egyszóval a szisztematikus robotok mellett van helye ezeknek az egyszerűbb masináknak is - az árát mindenképp megérte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5280
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

86nm-t tudott feltakarítani, kb másfél óra alatt végzett, portartálya dugig telelett. Ügyesen manőverezik nagyon.