- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Galahed
senior tag
válasz
retesz147 #13269 üzenetére
Az már most biztos, hogy a kiürítős dokkolós állomást nem fogom megrendelni hozzá.
A mostani iRobot kitakarításából kiindulva nem tudom elképzelni, hogy a feltekeredett macskaszőrt, hajszálakat el tudja távolítani a hengerről, keféről. akkor meg minek, ha úgy is ki kell kézzel takarítanom... -
Galahed
senior tag
válasz
retesz147 #13264 üzenetére
Csak a T8 Aivi-hez tudok hozzászólni, nálam az van a kalapban az S6 maxV mellett. (november végéig eldöntöm)
Ezért sok tesztet, összehasonlitást elolvastam, megnéztem, jelenleg mndenhol az AIVI-t hozzák ki győztesnek.(szőnyeg, padló stb) Amiben alulmaradt a Roborock S6 maxV -vel szemben az a szoftvere, kevesebb lehetőség van az app-ban a beállitásokra. -
tomazin
veterán
válasz
retesz147 #9378 üzenetére
mehet jobbra balra a porszívó, mindenki mindig eléri.
Nem, azaz ezért dolgozni kell. A valetudo lényege, hogy megszabadulj a kínai felhőtől. Ha simán csak felrakod, akkor egy olyan porszívód lesz, amit csak a belső hálón érsz el. Ahhoz, hogy mindenhonnan el lehessen érni, ahhoz ki kell engedni a porszívót a netre, és el kell érni. Azaz dyndns-t kell beállítani, plusz valamilyen védelmet is rá kell rakni, vagy be kell vpnezni a belső hálóra. Szóval ezzel van munka.
Emellett sajnos valamiért néha hardreseteli magát a porszívó (eddig nekem 2x csinálta kb fél-3/4 év alatt), azaz visszaáll arra a firmre, ami rá van égetve a porszívóra, ilyenkor újra fel kell flashelni a valetudot (ami nem nagy wasistdas, de foglalkozni kell vele).Vodike: Ha megérkezik, majd beírhatnád, hogy sikerült-e rá feltenni.
-
tomazin
veterán
válasz
retesz147 #9371 üzenetére
nem fogok tudni okosat mondani, valetudot használok egy ideje.
nem tudom mire gondolsz amúgy szobánkénti takarítás alatt, de szerintem nem éri meg lockolni a szoftot (de hangsúlyozom ez az én véleményem)
konkrétan azt csinálja amúgy, hogy nem enged másik firmwaret rakni a porszívóra. tehát csak ő updatel és ennyi. -
tomazin
veterán
válasz
retesz147 #9351 üzenetére
Amire tudok neked válaszolni (legalábbis saját véleményem):
1. Nem, minek? Ha ez tud mindent amit szeretnél és jól működött, akkor azt felesleges bolygatni.
2. Nem tudom melyik frissítés volt az, amitől már nem lehetett másik firmwaret felrakni a porszívóra, úgyhogy ez egy biztosan új "funkció".
3. Simán, felülcsapja.
4. Nem tudom, logikusnak tűnik, hogy másik fiókhoz be lehet regelni.
5. Add oda neki
6. Fentiekből következik, hogy maradjon.Én azt az elvet követném, hogy simán megpróbálnám úgy felvenni ahogy van, aztán ha nem megy, akkor majd lehet gondolkozni. Addig nem kínlódnék vele.
-
TheWeeezel
újonc
válasz
retesz147 #6499 üzenetére
Hello,
i write in English
I tried your root and everything went fine.
But in the console entering:
"-A roborock.conf fájl átnevezése: sudo mv roborock.conf roborock.conf.old"gives me an error:
mv: cannot move 'roborock.conf' to 'roborock.conf.old' : Read-only file Systemdo you by chance have any idea how to solve this issue?
-
gotz
tag
válasz
retesz147 #7041 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy nem egyszerű fogaskerék, max 4D marón lehetne megcsinálni, aminek a darabára megegyezne a porszívó bekerülési árával, ugyanis ezt nem lehet egy egyszerű lefejtőmaróval megcsinálni véleményem szerint.
Ha van model, kb 2 hét múlva én is ki tudnám nyomtatni neked.
-
KaksziLajos
senior tag
válasz
retesz147 #6830 üzenetére
Köszi a leírtakat. Igen, a 14 napos elállási jogra gondoltam én is már...
Rohadt magasak a küszöbök ez tény. Viszont talán ilyen kis belépő szőnyegekkel meg lehetne oldani, ha csak ezen múlik... Azok kb. 1-1,5 cm vastagok, úgy meg már szuperül átmenne mindenhol.
Szerintem teszek egy próbát vele, ennyit megér az Asszony boldogsága. -
KaksziLajos
senior tag
-
wierra
senior tag
válasz
retesz147 #6499 üzenetére
Nagyszerű! Gratula a régiótérítéshez és köszönöm az információt!
Miután visszakaptam a pénzecskémet a GB-től az elveszett S50 után, már rendelem is az EU-s S50-et Aliról.Mod: Természetesen hatalmas riszpekt az összes itteni érintettnek, akik közreműködtek abban, hogy ez a projekt ismert lehessen itt is és hozzátették a saját tudásukat is.
-
He-Nike
aktív tag
válasz
retesz147 #6495 üzenetére
Azért nem lesz szerintem done felirat a progiban, mert mikor felmásolja a robira a telepítő file-t otána a porszívó kikapcsol ilyenkor a wifije is megszűnik amire csatlakoztál. Ergó a telefonod visszacsatlakozik az otthoni wifi hálózatra. Ha meg nem a robi wifijén van esélytelen, hogy a program kitalálja hol tart a flash-elés... Én is így jártam jelezte a készülék mikor frissűlt a firmware majd folytattam a puttyal...
-
Elux
tag
válasz
retesz147 #5664 üzenetére
Kíváncsi vagyok a véleményekre is a tesztelések után. A legutóbbi firmware frissítéssel még finomítottak a takarítás logikáján, ami korábban is elég jó volt. Az applikáció új verziójába pedig már az elmentett, vagy automatikusan elmentett térképeket is lehet törölni. Tegnap pedig érdekes dolgot próbáltam ki. Távoli irányítással, új térkép rajzolással takarítottam a lakást, de egy szobát kizártam. Hazajöttem, és a megrajzolt térképen kijelöltem azt a szobát, ami rajta sem volt a térképen, mivel korábban kizártam. Ráküldve a robotot az üres térképre, odament és kitakarította a szobát. Tehát hiába nincs térkép, akkor is kijelölhetek területet a semmibe, Mert van egy kiindulási pont, amihez tud viszonyítani. Ez érdekes.
-
peppe79
senior tag
válasz
retesz147 #5584 üzenetére
Azért vigyázz! Minél inkább hagyod merülni az akksit, annál inkább csökken a töltési ciklusszám, és ezáltal az élettartama! Tegyük fel, hogy naponta csak félig merül le a készülék akkumulátora, tehát elméletileg akár kétnaponta is tölthetnéd. Viszont: ha naponta töltöd (50%-ról), akkor kb. 3x több töltési ciklussal számolhatsz, mintha csak kétnaponta töltenéd (hagyva, hogy szinte teljesen lemerüljön). Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy 1,5x hosszabb lesz az akksi élettartama.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
retesz147 #5584 üzenetére
Kollégám 3 éves Roomba porszívóján kb 2 hete kellett akksit cserélni, mert egyik nap még lazán takarított 40 percet, következő nap pedig kettőt. Vagy zárlatos lett benne egy cella, vagy jól van programozva az akksi vezérlő elektronika.
4500 Ft volt az új akksi bele, utángyártottat választott, egyelőre hibátlanul megy. (gyári 20k)
Igazából simán el tudom képzelni hogy a Xiaomi a programozott porszívón a gyári 100% akksi jelzést valódi töltés szerinti 90%-ra programozta (mint a Sony telókon az akku kímélő amit végül a google részben átvett) és szépen a dokkolón játszik az ütemezett kisüléssel két indítás között. Nem tudom, de annyira nagyon nem érdekel. Még nem hallottam akku gondról a Gen1-eseknél sem, de tény hogy lehet kapni hozzá horror áron, remélhetőleg ha elkezdenek dögleni lesz olcsóbb is.
Amúgy egy szisztematikus gépnél ha lecsökken az akksi teljesítmény 50%-ra, akkor mit tennék? Semmit. Visszamászik a dokkolóra és tölt amíg bír és folytatja. Majd ha teljesen halott, akkor cserélem. -
ACE-
addikt
válasz
retesz147 #4956 üzenetére
Nem tud sajna olyat, hogy a zónatakarítást elmentse, de végülis ugyanazt el tudod érni virtuális fallal vagy no-go zónával is. Bár akkor viszont ezt menti el... úgyhogy ha felmosni akarsz mindenképpen jelölgetni kell minden egyes alkalommal. Remélem majd még fejlesztik és fogja tudni ezt is.
Szerintem az international verzióba is be lehet rakni, csak a magyar Mi Home-ot kell felrakni, és a plugin-t bemásolni a megfelelő helyre.
-
sz_gabor
tag
válasz
retesz147 #4862 üzenetére
Tedd fel a 5.4.14 verziót (innen letöltheted) az működik.
Valamit kavart a szerverekkel a Xiaomi, ezért az 5.4.17 verzió nem a plugin könyvtárba tölti le a plugin-t és hiába teszed be a magyar plugin-t nem indítja el mert nem ott keresi.
Ráadásul nekem például a 17471 plugin frissítette 17377-re ami vicc mert régebbi verzió.Ráadásul már van 17724 verzió is (ebben sincs no-go zóna térkép mentés,virtuális fal).Már írtam vagyulának tegnap délután a 5.4.17 ügyébe.
A Flolevac-nál 'Minden adat törlése' majd 'ONLINE-IMPORTÁLÁS A XIAOMI-TÓL'
-
Indiant
addikt
válasz
retesz147 #4787 üzenetére
Én még nem találtam 70-ért gen1-et, csak 90-ért, amiért már gen2-t kapok.
Tényleg gen1-et érdemesebb venni? Az a pár hónap után meghalhat a gép nem igazán tetszik. (lézer)
Illetve számomra még mindig nem világos a gariztatás lehetősége.
Aliból a spanyol áruházból nem hajlandóak ide postázni. -
ACE-
addikt
válasz
retesz147 #4768 üzenetére
Az enyém kínai. Eddig kínai szerveren használtam, de folyamatosan kiírogatta, hogy nem tudja feltölteni a térképet, és hosszú ideig kellett várni mire egyáltalán el tudtam indítani a porszívózást. Néha a terület kijelölésnél is várni kellett, mert ott is azt írta hogy kicsi a sávszél. Most átállítottam EU szerverre, és itt tökéletesen működik, egy pöccre betölti a térképeket, és nem kell várni, ahogy bejön az applikáció már lehet is indítani a porszívót. Először azt hittem hogy a wifi-t nem éri el rendesen a porszívó, de raktam be egy repeatert, és ugyanolyan szar volt.
Viszont úgy vettem észre a magyar szerveren még nem frissült a porszívó appja, tehát ott még nincs no-go zóna meg egyebek. Ezért sz_gabor -tól kértem el a magyarított app-ot, és azt belerakva a magyar szerveres, magyar fordításos Mi Home-ba, tökéletesen működik. Szerencsére nekem nincsenek kínai kameráim meg izzójaim, így a porszívó kezelése megoldható a magyar szerverrel. Viszont így sosem fogom megtudni, hogy érkezik frissítés... -
wjoe
tag
válasz
retesz147 #4710 üzenetére
Lehet, hogy csak azoknak jön meg az újabb firmware és plugin, akik csatlakoztak a 'User Experience Improvement Program'-hoz a Mi Home Privacy Settings menüjében?
Nekem ez ki van kapcsolva.
U.S.(Asia Server)-hez kapcsolódva nálam a Roborock sw verziója 3.3.9_001518A telefonomra frissen telepített FloleVac-ban viszont 19 lépéssel újabb 3.3.9_001632 sw a legfrisebb.
-
Elux
tag
válasz
retesz147 #4603 üzenetére
Lehet, hogy tényleg várok még a frissítéssel, amíg valami tapasztalatot nem hallok, mert szépen megy minden funkció. Külön menüpont van arra, ha más készülékekkel meg akarom osztani a robot irányítást. Úgy tudom, hogy ilyen menü nincs az S50-ben, de ott is meg lehet oldani a több készülékes használatot.
-
Elux
tag
válasz
retesz147 #4518 üzenetére
Akkor még az is lehet, hogy a Roborock oldalkeféje jó lesz az S6-hoz? Jó lenne kipróbálni. Tudnál feltenni egy közeli fotót a kefe csatlakozó felületéről?
A hengerkefe két vége pedig különböző. Az egyik szögletes, a másik kerek. Így nem lehet fordítva beletenni.
A Roborock hepaszűrőjének mi a három befoglaló mérete? Hátha megoldódik az olcsó tartozék ellátás. -
sz_gabor
tag
válasz
retesz147 #4456 üzenetére
Magyar nyelvű program a hangok felrakásához.
2 magyar hangcsomag (Williamgrantnak
köszönhető)
+1 meglepetés hangcsomag (Nem saját készítés)Magyar nyelvű FloleVac (Már a készítőnél, a következő kiadásba már valószínűleg benne lesz)
Magyar nyelvű MiHome 5.4.10 (Megjeleníti a tokent)
A legújabb magyar nyelvű porszívó plugin. (3.3.9.003357) -
Elux
tag
válasz
retesz147 #4402 üzenetére
Látom, senki nem teszi meg az első lépést a 360 felé, pedig jó dolgokat írnak róla. Most olvastam hogy a 360 tudni fogja, hogy hol van, ha felemeled és arrébb rakod. Az S50 pedig azonnal kezdi a térképezést újra, és a töltőt sem tudja már hol van.
Úgy néz ki, hogy megtöröm a jeget, és holnap veszek egy 360-t, és meglátjuk, hogy mit tud. :-) -
retesz147
addikt
válasz
retesz147 #4274 üzenetére
Mit rontok el?
Maps menüben ez fogad. Nincs sehol térképem, zónáztatni sem tudok. Nem jön értesítés sem. Idegen hálózatról, mobilnetről azt írja nincs kapcsolat.
Ugyanazon hálózatról elérem, tudom indítani, vezérelni, de térkép nincs. Automatán szedte adatokat Mi fiókból.
Valakit megkérhetek, segítene?
Köszönöm! -
Elux
tag
válasz
retesz147 #4272 üzenetére
Értem. Köszönöm a részletes magyarázatot. Így világos, és tényleg van haszna. Felteszem a moppot a gépre, és csak előveszem a korábban elmentett "moppot" térképet, amin már a no-go szőnyegek ki vannak jelölve.
Nekem is vannak kinyitott ajtók, ami mögé nem tud bemenni. Ilyenkor indítok egy olyan térképet, ahol csak a 3 ajtó mögötti rész van kijelölve, és félig behajtva az ajtót visszaküldöm oda.
Szuper! -
ACE-
addikt
válasz
retesz147 #4058 üzenetére
Ezek nagyon hiánypótló funkciók benne, ami Roborock-ban nincs. A no-go zóna, nem felejti el a térképet, a zóna takarításnál hogy két oldalról megy végig, keresztbe is! Ez mind csak szoftveres, simán update-elhetnék a robotot, meg a szoftverét is... de feltehetően ez sosem lesz meg. Még lehet egy a 360 is Xiaomi, csak más néven, mert nagyon koppintásnak tűnik... A MOP rátétele pl. nagyon gagyi... az sokkal jobb a Roborock-nál. A szoftverét egy az egyben megkaphatná, és faxa lenne.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Én speciel tökre örülnék ha vennél egyet, kipróbálnád és jól megírnád a valós tapasztalataid vele.
A 360 küszöb mászási képessége már nem is küszöböt hanem burkolat váltót feltételez. Engem annyira nem izgatott fel, valószínűleg azért mert nálam a főbb feladat: "naponta 2x porszívózz fel mindenhol ahova be tudsz menni"A többi úri huncutság nem nagyon érint.
-
válasz
Neato D95 esetén az utángyártott szűrők elé portörlő kendőt használok, mint "hepa előtti" fizikai védelem.
Beszorítok egy darabot a tartály és a filter közé, majd méretre körbevágom. Így teszem vissza a gépbe.
Tartály ürítéskor ez is megy a kosszal együtt a kukába. A filter elé újat vágok méretre.Portörlő kendőből sokfélét árulnak: vékonyabbat/vastagabbat. Nekem kb. a
közepes~0,5-1 mm vastagságú AquaPur microfibre jött be a legjobban.
Persze mást is ki lehet próbálni, mással is lehet kísérletezni. -
boogiemano
tag
válasz
retesz147 #3472 üzenetére
Oke, vegigolvastam a forumot., latom h masnak is volt ilyen.
az iLife-ok de kulonosen az a4s es a 6-os hajlamos NAGYON, a tobbi porszivonal feltunobben elkerulni a dokkolot.
Egeszen ponrtosan olyan szinten elkeruli, h egy nagy szobaban leteve a dokkolot (es betartva a manüel altal javallott 1-1 ill 2m tavolsagot) azt nagyszeruen elkeruli tisztitas kozben., neha nemcsak 2 de akar 3 meteres sugaru korben is am. Ezt az eltisztitas funkcioval nagyszeruen demonstralni is lehet.
Ez egyebkent akkor tunt fel, hogy egy nagy szobaban a robotka az egyik kb 4 m-re levo atellenes sarokban feszengett egeszen addig amig a dokkolot ki nem huztam.Errol valoban SEHOL nem tesznek emlitest, hogy az ilife-ok kulonosen erzekenyre vannak beallitva. A kulfoldi gyarto oldlan van ez feltuntetve:
Why doesn’t the robot clean around the charging home base?
This is a default configuration to prevent the robot from crashing into the charging home base which may disturb its recharge cycle.A dokkolo infra "sugarat" (?) ad ki, maga a dokkolo felso resze pedig gyakorlatilag egy atlatszo sotetitett voros plexi. Ezt barki kiprobalhatja egy zseblampaval vilagitsatok at rajta egeszen a felulethez szoritva a fenyt. Igy egybol lathato, hogy maga az infra kibocsato elektronika a felso reszen van egy kb 3 cm-es valami.
A call center (az azsiai) es a magyar ilife ufsz is azt javasolta hogy le lehet ragasztani mas megoldas nincs, ez nem szabalyozhato.
A leragasztas meg nagyon trukkos hiszen ha nagyon leragassza az ember, a robot nem talal haza, ha meg kicsit akkro egy jo adag resz kitakaritatlan marad a dokkolo korul. (az also reszt akar korbe is lehet ragasztani 3 cm szeles maszkoloval, az egyaltalan nem befolyasol semmit)Van esetleg itt valami infra szagerto aki hatha tudja, hogy letezik e valami folia amivel csokkenteni lehet az infravoros feny erejet? Vagy aki mar vegigkiserletezte a leragasztas modokat tobboras szenvedessel?
Lehet mindenfele otletet javasolni de igazabol a "fenyero" csokkentese az egyetlen cel. (todom rakjak ra dobozt egy kis lukkal - probaltam de akkro nem talal haza - viszotm kb 5 m-es csikban elore virtualis falkent mukodik a dokkolo onnantol kezdve vagy ezen, vagy azon az oldalon nem takarit a robotEGYEBKENT ez az egyetlen bosszanto tulajdonsaga, amugy tokeletesen takarit csak pont az nem mukodik jol, amiert tobbek kozt a dokkolos robot tobbe kerul...
Ez nagyon bosszanto de a porszivoval NAGYON meg vagyunk elegedve, nagyon klassz kis joszag.Jaigen.. azt kihagytam, hogy ezt peldaul siman be lehetne venni az egyes porszivotesztekbe. ugyanis pl a philips smart-ok siman atgazolnak a dokkolojukon nem kis zajjal ami meg az ellenkezo eset
-
Elux
tag
válasz
retesz147 #3611 üzenetére
A zóna elmentés tényleg hasznos funkció lenne, mert elmentenénk pl. konyha néven, akkor legközelebb már csak úgy küldenénk, hogy takarítsa ki a konyhát. :-)
A tiltott terület lehetősége pedig adná, hogy ne menjen fel pl. a szőnyegre.
Mind a két funkció egyszerűen megoldható lenne szoftveres úton.
Javasolni kellene nekik.
-
TOZ
addikt
válasz
retesz147 #3530 üzenetére
Írtam korábban, nekem az a tapasztalatom, hogy az EU lokalizációs nem megy kínai szerverrel. Azt "eredeti" kínai simán tojik a gdprra. Mindkettő van a családban, onnan a tapasztalat.
A kettő között a különbség amúgy mindössze a dugvilla vége és az, hogy a eushoz angol nyelvű leírás van a dobozban. -
ACE-
addikt
válasz
retesz147 #3408 üzenetére
Van valami app, amivel fel lehet tenni egy app-ot több példányban. Elvileg úgy az egyiket ilyen, a másikat másmilyen régióval használhatod. De most meg nem mondom mi a progi neve, és hogy műkszik-e minden Android verzión, ill. neked pont megy-e.
Na, parallel space az app neve, ezzel elvileg lehet duplikálni. -
forest_ns
tag
válasz
retesz147 #3372 üzenetére
Szerintem csak jobb lehet, mint egy külföldi gariztatás.
De mint többen is írták, nem nagyon szokott baj lenni. Nálam sem ez volt a döntő tényező. Csak mivel az ára nem igazán különbözött a külföldiekétől, egyszerűbbnek tűnt (valamint a bizalmam nincs olyan szinten ezeknél a külföldről rendelgetéseknél, hogy közel százezret utaljak, aztán még talán vám is lenne (amikor én kerestem, nem volt eu stockon ilyen áron)).
Amúgy 6 nap alatt jött meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)