Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
Sziasztok. Egy ilyen elrendezésű házban egy ilife a6 megfelelő lenne? Olyan 130m2, kevés lapos szőnyeg, nagyrészt kő és laminált burkolat, felmosó funkció nem is nagyon kellene. Csak félek, hogy sokat bolyongana, mielőtt a ház egyik végéből a másikba eltalál.
Egyelőre szeretnénk kipróbálni mit produkál egy ilyen masina, mielőtt egy komolyabb sziamia rabszolgába invesztálnánk. -
Janusz001
őstag
Köszönöm a válaszokat, akkor marad a Xiaomi első generációs, bár nem tudom árban mennyi a difi a második generációshoz képest. Az biztos, hogy pakolgatni, meg a robotot rakosgatni nem akarjuk.
-
Janusz001
őstag
Egy első generációs Sziamia rabszolga berendelve itt is, nem tudom ki rendelkezik ilyennel itt, mert lehet lesz pár kérdésem privátba ha megérkezik.
-
Janusz001
őstag
Szisztematikusnál ha feltérképezi a terepet, kitakarít, de pl a szoba közepén ottmarad valami és a térképén az akadályként jelentkezik, akkor a legközelebbi takarításkor azért végigtakarít ott is ha az akadály elhárul.?
-
Janusz001
őstag
válasz Headless #3023 üzenetére
Kösz, olvastam, hogy bekerült az első generációs xiaomi -ba is a zóna takarítás, tehát akkor befejezi a teljes takarítást a gép és van egy friss térképe a házról. Ilyenkor pedig oda küldöm zónázni, ahova akarom? Milyen területet lehet kijelölni, téglalap vagy esetleg több területet is egyszerre?
Csak lenne már itt ez a kütyü! -
Janusz001
őstag
Olvasni én is olvastam, de yt -on sok videón csak be van hajítva valami kis eldugott sarokba és onnan is kijön. Tapasztalatom nekem még nincs, én is várom, hogy megérkezzen, de az én általam kinézett helyen se lesz ennyi hely, azért remélem, hogy működni fog.
-
Janusz001
őstag
Ablakmosó robottal van valakinek tapasztalata? Elég poros helyen lakunk, 1-2 havonta nem ártana lenyalni az egész felületet, olyan 30m2.
-
Janusz001
őstag
Ma megérkezett a 05.07 -én rendelt első generációs sziamia, alig várom, hogy délután üzembe helyezzem remélem beválik.
-
Janusz001
őstag
válasz Janusz001 #3204 üzenetére
Hát nem bírtam ki, ebédszünetben otthon gyors összeraktam a gépet, természetesen először nem látta a telefon, a mainland china segített, azután már összeállt a kép, frissítette magát, angol nyelv beállítva.
Töltőt szépen megtalálta egy 40cm széles kis zugban. Üres papír dobozt simán eltolja, még a kameraállvánnyal is púposkodott, ezen meglepődtem, azt hittem kikerüli, másik dolog, hogy mennyire normális az, hogy amikor a szoba körvonalát járja be, akkor nekimegy a dolgoknak, azt hittem tart valami minimális távolságot, ütközési érzékelő, csak vészesetre van. Amúgy hihetetlen kis okos kütyü, ahova befér, oda be is megy és ki is jött onnan. Délután majd ráeresztem a lakásra, cca. 125m2 hasznos, persze ebből kijön a bútor, ágy, stb. ,de így is lesz dolga.
Tartalék szűrőket, kefét honnan érdemes rendelni? -
Janusz001
őstag
Megvolt tegnap a főpróba, összességében nagyon elégedett vagyok a géppel, jobban teljesített, mint vártam. Van pár 50cm átmérőjű szőnyeg a közlekedőkben, ezeket fel kell szedni, mert megküzdött velük, valamint a nappaliban van egy szőnyeg, 9 részre van a mintázat tagolva, ebből 3 fekete kocka, na ezekre rá sem ment, nem tudom van e erre valami trükk?. Gyerek szobájában a világos szőnyegre gond nélkül felkavart, valamint meglepő módon a 2-2.5cm vastag gyerek polifóm játszószőnyegre is felment, ami véletlenül lent maradt, pedig derékszögű a széle.
Padlóig 1-2cm re lelógó függönyt se szereti annyira, eljátszik vele, majd elhúzzuk, étkezőkben a székeket is fel kell tenni, valamint az egyes helyiségek ajtóit teljesen ki kell nyitni, mert hajlamos magára zárni az ajtót. Egyszer elakadt, szintén gyerekcucc, kerékre rátekeredett, clean gombal folytatta a munkát, pedig azt hittem újra fogja tájolni magát.
Gyűjtjük a tapasztalatokat, de szerintem 2-3 perces munkával ezeket a dolgokat le lehet rendezni és akkor a robot szinte tökéletes munkát végez. Nagyrészt kő és laminált padló van.
Mindenesetre ma megint megy egy teljes kört, kíváncsi vagyok mennyi kosz jön össze 1 nap alatt.
Portartály ürítése már megy, viszont az alját nem tudom ki hogyan takarítja, mert ha megfordítottam, utána vissza, akkor már újra rajzolta a térképet (mondjuk nem értem, hogy amikor a rátekeredett gyerekcuccot szedtem ki a kerekéből, akkor miért nem rajzolta újra, folytatta a munkát) és így a zónázás funkció már nem használható, ha mondjuk másnap csak 1-2 bizonyos helyre akarom küldeni.
Amúgy ez is tökéletesen működött, a térképpel.Összességében egy igen hasznos készülék ez a robot porszívó, a szárítógépet egyértelműen maga mögé utasítja hasznosság terén, persze a mosogatógép azért még a numeró one.
Tartalék alkatrészek (kefe,szűrő) van ajánlott eladó?
-
-
Janusz001
őstag
Csak azt nem értem, akkor a ragasztószalagos megoldás miért nem működik? Látszólag hasonlóan takartam le én is a 4 szenzort.
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
Végre sikerült kiiktatni a leesést gátló szenzorokat, simán átkavar a fekete kockamintás szőnyegen Kellett egy kemény kartonpapír a duck tape alá, így már nem dobott szenzor hibát, tökéletesen teszi a dolgát az egész lakásban.
Persze jobb lenne valami gyártott bepattanó műanyag, de sajnos nem találtam. -
Janusz001
őstag
Szintén hosszú hajú menyecskével vagyok összezárva, Xiaomi hengerkeféjére nem tekeredik fel, mind a tartályban landol.
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
Ez a pack kompatibilis a gen.1 -el?
-
Janusz001
őstag
Erre frissített már valaki? 3.3.9_003357 , nem merem feltenni, jelenleg a 003254 -es van rajta, nehogy a zónázás funkció eltűnjön.
-
Janusz001
őstag
Eustock -on eu -s adószámmal 68.900 -ért van a gen1 -es Xiaomi, bár jelenleg nincs raktáron, de ennyiért elég bb.
-
Janusz001
őstag
Az én gen1 -em meg van táltosodva, vasárnap véletlenül nyitva maradt a bejárati ajtó, 2 cm magas biztos van a küszöb, hát nem fölment rá? Mondjuk utána fölakadt, mert elég keskeny, visszatessékeltem, gondoltam ettől biztos meghülyül, mert zóna takarításon volt, de szépen befejezte a kijelölt zónákat, majd vissza is ment nyílegyenesen a helyére, pedig vagy másfél métert arrébb raktam, legújabb fw van rajta.
-
Janusz001
őstag
Hogyan tudom megváltoztatni a mi vacuum cleanerben a wifi hálózatot? Lecseréltem a wifi routert egy másikra, vagy csak a reset segít? Ilyenkor megmaradnak a régi adataim?
-
-
Janusz001
őstag
Valami ötlet, hogy Mi Vacuum Cleaner miért nem akar csatlakozni a routerhez? Bő 1 évig ment, de most kénytelen voltam wifi jelszót cserélni, megtalálja az eszközt, de aztán hibával leáll, hogy "Bring device closer to router" , wifi jel bőven van itt és eddig ment is.
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
válasz hu-Ízirájder #8194 üzenetére
Manuálisan keresd ki a listáról az eszközt, majd szépen írd be a wifi adatokat kézzel, nálam egy év hibamentes működés után wifi jelszócsere után szivatott ezzel a porszívó, úgy, hogy közben a mi home app vígan látta és kommunikált a többi xiaomi wifi -s eszközzel, azt hittem automatikusan kitölti, ha már nem kérdi.
Próba cseresznye, hátha nálad is ez a gond. -
Janusz001
őstag
Első generációs Xiamiát érdemes cserélni? Teszi szépen a dolgát lassan 3 éve, eddig 15k m2 takarított fel. S5 max -al szemezek, főleg a mop funkcióval, mert elég sok a hideg burkoló és laminált padló, ez akkor úgy működik, hogy kijelölöm, hol moshat fel, a többi helyen pedig csak porszívóz? Vagy mindenhol porszívóz, majd felmos az engedélyezett helyeken?
-
Janusz001
őstag
Első generációs Xiaomi vacuum cleaner tud wifi nélkül takarítani? Nagyon csábító ez az új Dreame 350 dodó -ért az S5 max ellenében.
A régi meg menne az asszony kozmetikai üzletébe, csak ott nincs net. -
Janusz001
őstag
Ma megjött a Dreame bot l10 pro. Egy első generációs Xiamia robotot váltott le, amivel aztán az égadta világon semmi bajom nem volt, csak kíváncsi voltam 3 év alatt mit fejlődött a technika. Unatkozni nem fog, megy asszony üzletébe.
Beüzemelés szokásos pofon egyszerű.
Világos/sötét átmenetekkel ennek is meggyűlik a baja, leragasztottam a leesés szenzorokat, így már jó lett (én díjaznám ha ezt szoftveresen is meg lehetne tenni, mert a ragasztószalag elég kókány, valami gyáribb megoldást egyelőre nem találtam) Viszont van pár kisebb bolyhosabb szőnyegünk, ezzel meggyűlt a baja, gondolom az elején található lézeres letapogató elkerülendő akadálynak vélte. Viszont ezt szoftveresen ki lehet kapcsolni, de ezt a pár szőnyeget szerintem gyors fel fogom szedni takarítás előtt, percet nem vesz igénybe.
Gyerek szobáját direkt nem pakoltam össze, lego, plüss, minden szir szar kacat, mindet ügyesen elkerülte, nem szedett fel semmit, tárgy elkerülés eddig jól vizsgázott.
Kicsit mintha gyorsabban végezne ugyanazzal a területtel, mindezt halkabban (standard beállítás). Ami még érdekelt az az automatikus szőnyeg felismerés, ilyenkor feltekeri maxra a szívóerőt, ez hol működött, hol nem, lehet később finomítani fogják firmware szinten.
Mopolás feltételezem a szokásos, még nem volt ilyen robotom, ment egy kört, nem áztatott el semmit, én csodát nem vártam tőle, de valamennyi port ez is felszedett.
Úgy érzem össze fogunk haverkodni, remélem hasonlóan megbízható lesz, mint az előző, amibe már több mint 16000m2 takarítás van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Klarstein Chillout jégkocka készítő
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest