Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
retesz147
addikt
Elgondolkodtam egy ilyen kütyü vásárlásán.A nappaliban 2 szőnyeg egy étkezőasztal, 4 szék és egy dohányzóasztal van. Hálóban 3 hasonló szőnyeg és a fürdő WC-ben is van 1-1 szőnyeg. Laminált padló és járólap a folyosón-konyhában. Az egész lakás 50nm. Ezekkel eddig sztem nem lenne gond egyik porszívónak sem.
Szeretnék felmosósat venni, viszont a szőnyegek lent maradnának, nem szedném fel őket. Így van értelme a felmosónak?, gondolom nem érzékeli, hogy épp szőnyegen van, így felmossa azt is. Egyáltalán a felmosó funkció ér valamit? A felmosó nem enged sok vizet a laminált padlónál?Ha nem felmosós, akkor viszont 2 kefés, mert videók alapján talán azok egy fokkal jobban teljsítenek.
Elméleti határ 200USD.Melyik az ajánlott ebben a kategóriában? Érdemes az iLife család felmosós változatait venni, vagy inkább egy X5 vagy a forgókefés A4S vagy egy A6?
A6 valóban annyival jobb, mint amennyivel drágáb?Nagyon szépen köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
-
retesz147
addikt
Srácok, egy viszonylag kicsi szobában van 2 gurulós "irodai" szék. Azokkal hogy boldogul egy Ilifa A6 pl?
Dr. Gonzο: köszi! ergó alá nem megy be (talán be se fér) de körülötte feltakarít?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz retesz147 #883 üzenetére
Közbejött egy telefon, lecsúsztam a szerkesztésről....
Ismerős is gondolkodik egy A6 vásárlásán, csak ilyen vastag szőnyegei vannak és hát, ez már elég netszes, nem?
Igazából nem "átmenetes" a szőnyeg, hanem olyan mint egy bútorlap, hogy a szélétől rögtön ilyen vastag, sőt, talán ott vastagabb is mint bent, a szövés miatt. "Így magyarázta ki Árpi"
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
Uhhh ezek nem jó hírek.... Hasmagasságot esetleg tud vki mérni még?
Így lehet meghiúsul a vásárlás, az én szőnyegem is 1,5cm-s..Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
Sikerült fotókat beszereznem, meg a sajátomról is csináltam.
Elég masszív szőnyeg mindkettő, ismerősé (1,8cm) korrektül a végén visszahajtott, az enyém (1,5cm) talán laposabb.Szerintetek meg tudja őket mászni egy A6?
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
A keresgélésben az amazonon találtam elég sok véleményt, képet, videót. Lehet segít valakinek a választásban.
@Timmcsy: Nagyon hálás vagyok a segítségedért!!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz tibcsi0407 #902 üzenetére
Pont ma rendeltem meg az akciósat!
Tökre pontos
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
iLife A6 felmosós??
Ez akkor most fel tud mosni? Az Fb csoportban többen is hozzászoltak, hogy nekik van ilyen és fel is mos (nettó félrebeszélés?), vagy ez kamu?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
igen, eddig nem is volt az.....de ez az iLife A6/X623 már az....nézzétek a képeket és a feedback-es képeket.
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz Steady74 #957 üzenetére
A GB-n vásárolhatónál határozottan nem tudja, az álltalam linkelt Alisnál határozottan tudja.
Szóval új van a nap alatt A6/A623 alatt.Timmcsy:
Jókor vettem Xiaomit...
Sajnos nem tudtam kideríteni, hogy az összes A6 kompatibilis-e ezzel a vizes tankal. Szinte sehol semmit nem találtam róla (Yt-n se). Pedig engem is érdekelne, mert úton van egy.Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
Ismeritek ezt az oldalt DBAY Store? Megbízható lehet? Sajnos nincs Paypal-os fizetés.
Ha jól látom, ezek refurbished gépek.Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
Vasárnap délelőtt Gearbest EU raktárból megrendelt ilife A6 robot most érkezett meg.
Nagyon szép időt futott!Boldogság van, viszont csak hétvégén lesz időm kipróbálni. Majd írom a tapasztalatot a magas szőnyegekkel kapcsolatban.
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
Ismeritek? iLife X620. Ha jól látom random a takarítási mód, de van egy kis félrevezető a videóban.
Vagy tán szisztematikus?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz Mr.Csizmás #994 üzenetére
Valóban megtévesztő.
Viszont az Alis árakból 220 USD környéke kiindulva random lesz.
2 kefés, főkefés, feltörlős, szisztematikus ennyi pénzért 'ingyen' lenne.Valszeg csak van benne egy program, ami hasonlít a szisztematikus mozgására...
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz Mr.Csizmás #996 üzenetére
Miben jobb egy giroszkópos egy "butától"? Mit képes érzékelni a giroval, szőnyeget?
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
Megérkezett az iLife A6, de csak a hétvégén meg tegnap este tudtam vele kicsit foglalkozni.
Vegyesek az első tapasztalataim, de inkább pozitívak, mint negatívak.
Tényleg temérdek port/koszt összeszed, ebből nálam adódnak is gondok. Pontokba szedném a dolgokat.
Tapasztalatok:
1. Mikor megérkezett az oldalkefék felfele álltak, rosszul volt a dobozban, így 2-3 ág felfele nézett. Sokat hajlítgattam, kettőt már elég tűrhető helyzetbe tudtam hajlítani, de egy az istenért se akarja a padlót söpörni.
-Kérdés: Nálatok is így érkezett és idővel lehajlik, vagy pechem volt. Van rá setleg hack, amivel le tudnám hajlítani? Kézi hajlítás valamiért nem segít, pedig majdnem eltöröm, már 180 fokban kis ívben próbálgatom, de semmi.2. Tényleg sok port/koszt összeszed. El sem hittem volna, hogy ennyi van lent. Első körben egy családi házban próbálgattam, ahol parketta és viszonylag új szőnyegek vannak. Itt sajnos kudarcott valott több szempontból is. Túl nagy a terület (konyha-nappali 30-35nm), iszonyat gyorsan megtelt a tartály, és ilyenkor nem áll le, hanem porszívóz tovább és szana-szét hagyta a porcicákat, amik kihullottak belőle. A gond ott volt, hogy új a szőnyeg és még sok szöszt szedett ki a szőnyegből, kb 10 perc alatt megtelt, onnantól csak hagyta el a porcicákat. Pedig tisztaság van!. Szóval ez nálam negatívum, ha megtelik, nem áll le.
3. Így nem engedhetem rá az egész lakásra (az enyémre se 51nm), mert, ha megtelik, márpedig megtelik, porcicákat hagy. Ezt még meg tudom oldani a fallal. Viszont így a dokkoló és a takarítandó terület nem egy térben van, így sosem fog visszatalálni.
- Kérdés: Ha egyik nap a dokkolós szobát, másik nap a másik területet takarítatom vele és amikor lemerül nem talál vissza, nem fog hosszútávon kárt tenni az akksiban? Azaz, egyik nap vissza fog találni,másik nap nem. A Li akksik ugye nem szeretik, ha túlságosan lemerülnek. Napközben takarít, mikor nem vagyunk otthon, így nem tudom visszatenni a dokkra.
4. Felmegy a szőnyegekre, kivéve az 1,8 cm-re. Arra is felmegy 10-ből 1x, talán. Ha oldalról fordul rá, akkor gond nélkül felkapat, de szemből sosem. A gép tudja ezt a magasságot, csak az érzékelő ütközik el. Az 1,5cm-s szőnyeg nem akadály, vígan veszi. A ruhaszárító fém lábain is átmegy, ha oldalról fordul rá, ha szemből, akkor nem.
Ez vegyes érzés. A gép tudja a magasságot, csak a szenzor/érzékelő letiltja. Ha valahogy meg lehetne barkácsolni, boldog lennék, mert így egy szoba kimarad a szőnyegek miatt. Tudom, felvehetem a szőnyeget, de akkor nem porszívózza fel azt a szobát, abban a szobában 70% a szőnyeg.5. A szőnyegen is elég szépen tisztít, meglepődtem, azt hittem szőnyegről nem szed fel semmit. Első körben a kefés főkefével dolgozott, rengeteg hajat összeszedett. Örültem is, hogy milyen alapos. Tegnap este áttettem a gumisat, azon egy haj sem volt, igaz előtte nap este a keféssel átment azon a szobán.
- Kérdés: A gumis főkefe nem szedi össze a hajakat, vagy már nem volt haj, mert a kefés összeszedte?
6. A virtuális fal tök jó, jól teszi a dolgát, csak kellene még 2-3 darab, mivel ha véletlenül átmegy az 1,8-as szőnyegen, akkor onnan nem tud visszajönni, így beragad. Szóval kell a szőnyeg elé tennem falat, vagy megbuherni az érzékelőt
7. A felülete tényleg nagyon gyűjti a port, de ez legyen a legkisebb gond. Amúgy nagyon szép, dizájnos, mutatós darab.
8. A dokkolót bő 1 méterről elkerüli. Gondolom az is olyan jelet bocsájt ki, ami működés közben nem tetszik neki. Kell új helyet találnom, mert így elég szép területet kihagy sajnos.
- Kérdés: Van rá valami házi hack, hogy ne hagyjon ki ekkora területet, vagy meg kell találni a megfelelő helyet? (A gond az, nincs mindenhol konnektor.)
9. Én úgy látom, hogy "max" módban ugye alaposabb, viszont ha időzítve indul el, nem kapcsol maxra.
- Kérdés :Időzítve is lehet max módot indítani? Ajánlott a max mód, vagy ezzel nagyon túlhajtom szegényt (akksi, motor) és idő előtt kipurcan?
10. Ha nem max módba megy, a port nem rakja bele rendesen a tartályba, a "toroknál" megakad. Talán ez az egyik legnagyobb negatívum……
- Kérdés: Ez nálatok is így van, vagy csak nálam ilyen „nehéz” a por?
11. Kérdés: Ha vennék egy Broadlink RM mini3-at, akkor igazából szobán belül (ahol rálátok) távolról is tudnám indítani és maxra nyomni indítás után?
12: Kérdés: Ugye korábban felfedeztem, hogy van belőle felmosós változat is. Nincs valakinek róla azóta infója, hogy átalakítható-e, vagy van bennük valami különbség. (keresgéltem sokat, de sehol semmit nem találok róla). A másik területen nincs szőnyegem, néha-néha feltöröltetném vele, ha átalakítható.
Húha, ez nagyon hosszúra sikeredett, bocsánat
Alapjába véve tetszik a kis kóborló!!
Takarít helyettünk, szedi a koszt, funny, modern. Ennyi pénzt megért!
Viszont a fent említett problémákat, ha át tudnám hidalni, az lenne maga a kánaán, így kompromisszumos a használat főleg, hogy nem teszi bele a koszt a tartályba normál módban és, ha megtelik a tartály, nem áll le.
Érkezik egy Xiaomi is, arra is kíváncsi leszek.
Köszönöm, hogy végigolvastátok és a válaszokat/segítségeket is előre köszönöm!
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
Jönnék egy újabb iLife változattal, hátha valakinek felkelti az érdeklődését a "hatalmas" portartály.
2 oldalkefe, elvileg 1200-as pa-s szívóerő, feltörlős funkció, de nincs főkefe, távirányító és virtuális fal.
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
-
retesz147
addikt
válasz silentkiller #1049 üzenetére
Szerintem az új verzióról még nincs itteni vélemény, mert még nincs senkinek.
Youtube videó, külföldi tesztek alapján jelenleg magatoknak kell eldönteni, megér-e nektek annyi felárat a plusz funkciók.Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz silentkiller #1051 üzenetére
Olyanok bizony vannak. Ha visszaolvasol, inkább feltörlős, inkább maszatolnak, de egy kis pluszt azért adnak a felporszívózáshoz.
Nagy dzsuvát nem képesek feltörölni. Inkább a porszívózás után maradt port/koszt szedik össze enyhén nedves rongyal.
Tehát ne számíts alapos felmosásra, inkább nedves rongyos áttörlésre. Mondom ezt úgy, hogy nekem ilyenem nincs, csak olvasgattam, de erőssen rajta vagyok egy iLife A6 felmosós alaktrészeinek beszerzésében, mert kíváncsi vagyok mit tudEsetleg, ha van szőnyeged, na azt is feltörlik ugye és a Xiaomi v2 talán tud olyat, hogy kijelölsz neki területet és azt nem törli fel.
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz syler123 #1065 üzenetére
Tudsz mérni kb. vastagságot? Nekem most érkezik egy xiaomi. Van kb 1,8cm-s szőnyeg, amin az A6 nem megy át. Ha megjön a xiaomi első dolgom odatenni, mert nekünk is elvétve vannak szőnyegek és van olyan terület amit szőnyeg határol és az kimarad az A6-nak mivel nem tudja leküzdeni.
Bízom a xiaomiban.Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
Megérkezett a Xiaomo robotom.Hol találom a magyar MI Home alkalmazást?Köszi!
Megtaláltam[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
Sajnos Xiaomi se tudja leküzdeni az 1,8cm-s szőnyeget.
Így van két porszívóm, egy tuningolt A6 és egy Xiaomi
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz Timmcsy #1157 üzenetére
Jaj, azt ne is kérdezd.
Leveleztem egy Alis eladóval, ami kb úgy nézett ki, hogy 8-10mondataban leírtam mit szeretnék...jött válasz: ok (ennyi). Írtam megint, hogy de mikor, hol, ilyesmi. Válasz: 2-3 nap múlva küld linket(ennyi, semmi köszönés, bővebb kifejtés, max 2-3 szavas válaszok, de inkább egy ok).
Szóval a lényeg 5-6 levélváltás után kicsikartam belőle ezt:
[link]
Ugye ez nem vizes tartály, megint írtam neki, hogy vizes kellene. Jött a válasz: ok Itt már lehidaltam. Megint kezdtük előlről, hogy vizes, mikorra, ilyesmi.
Megint belinkelte, ezt a portartályt. Hát nem vettem meg, mert ha port küld, esélyem sincs reklamálni, mert ugye azt is hírdette meg.A tuning:
-3D nyomtatott első kerék magasítás
-Leragasztott alsó szenzorok
- sunnysys kolléga rendszereA gond az, hogy most egyiket se tudom rendesen, hosszú távon tesztelni, mert meló után nagyon be vok táblázva.
A lényeg, a magasítással felmegy szépen a szőnyegre, csak így nagyon nagy a holtjátéka a tengelynek, még nem 100%-ban tökéletes.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz ribarszki #1159 üzenetére
Fórumtárs álltal nyomtatott kerék alá Enterprise űrhajó + a tengelynél a befogató gyűrű (ezen kellene kicsit tökéletesíteni, de elég nehéz kimérni mennyit, mert szétszedve én nem látom át, összerakva meg nem tudom lemérni ).
Így kb 5-6mm-el emelkedett meg a hasmagasság elöl és minden akadályt prímán vesz, a hatékonyság se csökkent.
Leragasztottam még az alsó érzékelőket, de sztem azt már nem is kellene.
Ezúton is köszönöm a segítséget!Xiaomival is ezt kellene csak csinálni sztem(vagyis hasonlót).....
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
-
retesz147
addikt
válasz silentkiller #1200 üzenetére
Nem tudom, hogy ide betehetem-e egy másik fórum linkjét, így inkább elküldöm privátban. Egy hős lefordította a manualt is. Az itt a fórumon is megtalálható és az összefoglalóban is benne van. Ott a sorok között leírják, hogy hol lehet megtalálni a magyar fordítását a programnak és hogy angolra lehet állítani a porszívót.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz syler123 #1215 üzenetére
Ha kiveszed a porszívóból azt a keretet (főkefe keretét), nincs beszorulva valami, nincs kopásnyom vagy ilyesmi?
A keret alján van egy gumi, ami nem engedi, hogy "átbukjon" a koszon, nem az okozhatja?
Ha nem rossz a porszívó, tehát ez nem bug, hanem fícsör, akkor nem nagyon tud mit tenni a GB.
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz syler123 #1228 üzenetére
Nálam az Esprit pixel-lel nem volt gondja. felment rá, nem bolondult meg rajta. A teljes vastagság kb 1,2-1,4 cm, elég tömött szőnyeg.
De az Esprit Madisonnal meggyűlt a baja. A végén (rövidebbik oldal 3.képen) visszahajtott szőnyeg túl vastagnak bizonyult. (kb 1,8-2cm) és a fekete oldali vég se tetszett neki. Míg a világos oldalon 10-ből 2x felment, sötéten egyszersem.
Leragasztott érzékelővel már felment szintén 1-2x. De nálam ez volt a váló ok, ezért adtam el, mert így egy szoba kimaradt a takarításból.
Ha már felment a szőnyegre, ott már nem volt gond, tette a dolgát.Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
A terület és a burkolatok oké....
A kis szőnyegeket feltekerhetik, eltolhatják. Attól függ milyen a szőnyeg.(Youtube videók
Ha tipikus panellakás, az azt jelenti, hogy a jó vastag, két szélén fémcsíkkal végigfutott küszöb van? Ha igen és nagyobb a magasságuk mint 1,5cm, akkor onnantól lutri a dolog. 1,5 cm alatt az ilife A6 és a Xiaomi is leküzdi, felette a szerencse kérdése, de inkább nem megy rá fel.
Az hogy fel tud-e feküdni a hasára, megint attól függ milyen vastag a küszöb, de képes lehet rá....Az a helyzet, ez csak akkor fog kiderülni, amikor kipróbálod. Sokminden közrejátszhat.
Ha visszaolvasgatsz én sokat küzdöttem A6-tal és Xiaomival is.Xiaomi megéri a felárat, főleg most GB-ről 270+EU express szállítással, de rövid tesztem alapján kisebb a leküzdési magassága, mint az A6-nak.
Anyagminőségben, szívóerőben, szolgáltatásokban pont annyit ver az iLifera, mint amennyivel drágább.
A Xiaomi előnye a hátránya is Azaz 1x megy végig mindenhol, tök jó, gyors, stb....viszont amit 1x otthagyott, az ott is marad. Ha már 2x engedet 1 nap körbe, akkor szinte tökéletesen takaríthat.Míg az iLife-ok véletlenszerűen nyomják, egy helyet többször is bejárnak, de sajnos kimradhat egy sarok, egy szobarész. Bár egy 62nm-es lakást sztem bejár egy töltéssel elég alaposan.
De pl amit tapasztalok (szintén panel, 57nm, 1+2 félszoba ), hogy a nappaliba (legnagyobb szoba), sokkal több időt tölt el, mint a folyosón, konyhában, kisszobában, mivel ezekből hamar kikeveredik, míg a nappaliba kisebb az esély, hogy kitalál az ajtón (ez persze logikus).
Sjanos a kis szőnyegekkel és a küszöbbel meggyűlhet a bajuk, bármelyik márkának/típusnak.
A v5s pro-ra mondják azt, hogy talán nagyobbak a kerekei a többinél, így a hasmagasság is nagyobb lehet. Bár az egészet az első hajtás nélküli kis bolygókerék határozza meg, nem a 2 meghajtókerék.
Xiaomi 13 eu dev...
-
retesz147
addikt
válasz silentkiller #1252 üzenetére
Ez változó lehet, épp milyen kedve van GB-s ügyintézőnek. Lehet visszaküldés nélküli teljes refund, lehet visszaküldés nélküli részleges refund, lehet visszaküldéses refund (postát a szomszédod állja, de talán kap paypaltól kártérítést, ha paypallal fizet, de csak 180 napon belül), lehet visszaküldéses javítás (a postát sztem itt is a szomszéd állja) és lehet olyan is, hogy valahol megjavítatja, kér róla számlát és elküldi GB-nek, akik vagy a teljes javítást kifizetik, vagy egy részét, vagy semmit. Ez nagyon nehéz megmondani és inkább a GB topicban van róla tapasztalat.
pn4hvq: Lakásfelujítás padlócserével, küszöbök cseréje kis burkolatváltókra és szőnyeget véletlenül se vegyetek, mert csak a gond van vele
Hát igen, ezért írtuk, hogy ki fog menni a szobából majd újra vissza, majd újra ki, stb....Nem szerencsés a helyzeted.
Igen, lehet így is csinálni, hogy átrakod mindne nap, csak akkor a mágnes virtuális falat minden küszöbre kell ragasztanod és naponta át kell helyezned a porszívót különböző szobákba mégpedig dokkolóstól.Xiaomi 13 eu dev...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...