- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gerner1
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Oneforall
csendes tag
Xiaomi Mi Robot Vacuum-mal kapcsolatban milyen alkatrészt mikor érdemes cserélni és hol lehet ezeket beszerezni Magyarországon?
-
sz_gabor
tag
válasz
tomazin #5162 üzenetére
A linuxos leírást használd az elejével ne törődj.
A VM-be telepíts egy ubuntu-t és azon készítsd el az image-t.De van egyszerűbb megoldás, ha kész image-t használsz és a MIROBO-val felteszed.
(Csak annyi a különbség, hogy nem saját SSH kulcsot fogsz használni, de mivel az első bejelentkezéskor úgyis megváltoztatod a bejelentkezési jelszót ezért nincs gond).Ha valami nem világos, vagy kell image írj privátot.
-
tsilver
aktív tag
Két apró kérdésem lenne
1, Xiaomi Lite porszívónál hogyan lehet szívóerőt állítani applikáció nélkül
2. virtuális falat mivel kell csinálni?semmi "ragasztó" nem volt a dobozban.
-
Batib
őstag
Elindult a Xiaomi webshop
-
htom127
aktív tag
válasz
Williamgrant #5193 üzenetére
Nem gond, jó lesz így két fiókkal. Mindenképp magyar garanciával akartam venni, 87e-ért nekem megérte.
-
-
htom127
aktív tag
válasz
Williamgrant #5190 üzenetére
Igen, mindkét USA régióban próbáltam, porszívó van, philips ledlámpa nincs. Az általad említett Ljubjana régiót nem látok.
-
-
htom127
aktív tag
válasz
Williamgrant #5185 üzenetére
Eu régióban rendben van a porszívó, csak a Xiaomi Philips LED Ceiling Lamp nem párosítható, csak Kínai régióban.
Nem gond, megoldom két külön Mi fiókból, csak jó lett volna, ha egyhelyen látom az összes kütyüt. -
sodokan
tag
A UPS Express Saver áfamentes
-
nyalifali
aktív tag
Sziasztok, gondolkodom vásárolni egy Xiaomi S50-t.
Gen1 már nem "elavult"?
Mintha a videókban kevésbé lenne alapos a fal mentén, de összességében gen2-höz képest ugyanúgy teljesített.
Valójában felmosásra nem használnám, küszöb nincs.
11.11 akcióban kb 74-80e. között találtam gen1-et, vagy szánjak még rá akkor és S55 környékén nézelődjek, a mostani akcióknál?
S55 110e:Vagy valakinek jobb ajánlata?
-
-
Elux
tag
válasz
sodokan #5174 üzenetére
A 360 S6-ra a 2db eredeti oldalkefe már 2,96 USD, így felesleges rátenni az Ilife oldalkefét. Főkefét nem tudom, hogy mivel lehet helyettesíteni, de az eredeti tartozék csomag már 22,98 USD, ami már elviselhető, de remélem még olcsóbb lesz, ha jönnek majd az utángyártott tartozékok. A 360 S6-öt most az AliExpress-en vasárnap 294,96 USD-ért lehet megvenni 3 év garival.
Azóta folyamatosan használom nagy megelégedéssel, és az appot már kétszer frissítették új funkciókkal. -
htom127
aktív tag
válasz
Williamgrant #5179 üzenetére
-
gorbep
senior tag
válasz
htom127 #5177 üzenetére
Nekem mindenem megy USA(asia server)-en... ( Gen1, Gen2... meg vagy 20 apróság, légszűrő, izzó, wifi erősítő stb.) . mondjuk nem kis idő volt mindent oda áttenni.... lehet hogy csak véletlen... akinek nem megy csak Európán, megpróbálhatná... mert a legtöbb apró kütyü ott gond nélkül megy...
-
-
Oneforall
csendes tag
válasz
Oneforall #5167 üzenetére
Sikerült elérnem és vezérelnem a Mi Home applikációval a Xiaomi Mi Robot Vacuum robotporszívót.
Törölnöm kellett a Mainland China régióból, majd a régiót Europe-ra állítani és ott megkerestetni a készüléket úgy, hogy előtte reset-eltem a készülék wifi-jét. Ismeri a zónatakarítást is. -
ribarszki
őstag
válasz
sodokan #5174 üzenetére
Inter nem csak kínai piacos s50 tud jelenleg no-go takarítást. Kínai paiac9sat vegyél az nem sikít a GDPR miatt és enged felmenni kínai szerverre. Amúgy semmi különbség az inter és kínai között. Ezt leszámítva. Ja meg a dugvilla.
Egy térképet tud menteni csak. (Jelenleg még)
Persze, dokkoló nélkül is megy.A Xiaomi kiforrottabb, biztosabb alaktrészellátással. De te döntesz.
-
sodokan
tag
Sziasztok!
Roborock S50/S55 és 360 S6 közt gondolkodom. Elux írta, hogy az oldalkefe kompatibilis másik márkával. Azóta az kiderült számodra, hogy a főkefe is cserélhető-e más márkával?
Roborock S50-nél, az appban jelölhetők-e no-go zónák, és azokat megjegyzi-e, mint ahogy Elux szerint a 360 S6 teszi? Mert ugye, ha nem menti a térképet, akkor hogy tudná megjegyezni hogy hova ne menjen be?
Kis alapterületű, kétszintes házban lakunk. Az S6 tud a két szinten külön külön takarítani anélkül, hogy a töltőt felvinném az emeletre amikor ott szeretném használni? És a Xiaomi Roborock S50 képes erre? Vagy annál fel kell vinnem a dokkolót is az emeletre, ha ott szeretnék takaríttatni?
Köszönöm előre is a válaszokat
-
-
Tanczi01
tag
válasz
Williamgrant #5156 üzenetére
5nap után is?
-
farkas26
Topikgazda
Szerintetek a Roborock S50 ára lemehet fekete péntek alkalmával 300$ alá?
-
hitman77
senior tag
válasz
Williamgrant #5166 üzenetére
Valóban nem.
Most már igen. Köszönöm
-
-
Oneforall
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi Mi Robit Vacuum (Gen 1) robotporszívóm van, és egy kis segítség kellene a Mi Home alkalmazáshoz: Csatlakoztattam a készüléket az otthoni WiFi hálózathoz, látom a Mi Home-ban az ikonját, alatta az állapotát, százalékos töltöttségét. Ha rámegyek az ikonjára, akkor előjön egy nagy kék képernyő, közepén egy piros ponttal, lent látom hogy ott lehetne irányítani a porszívót (Go, Dock, Clean, stb) de inaktívak ezek a gombok, látszik a töltöttségjelző, szobaterület (m2), de ezek üres értéket tartalmaznak és jön egy szöveg, hogy a local servert keresi. Itt nem lehet semmit sem kiválasztani.
Mi lehet a probléma? Hogyan tudnám a Mi Home-ból irányítani a porszívót, illetve látni a térképet, ahogyan a porszívó a szobát látja?
-
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Két kérdésem lenne:
1, honnan tudok rendelni a Xiaomi Mi Robotra szenzor takarót, hogy végre a szőnyeg sötét részeit is kiporszívózza?
2, hogy tudom magyarosítani? Most angolul beszél, amivel nincs gond, de érdekelne mi a módja.Köszönöm
-
-
válasz
Williamgrant #5157 üzenetére
És ott hogyan tudnak a porszívó rootolásában segíteni?
De inkább kérdezek konkrétat. Itt van a leírás mit kell csinálni.
Ebből én azt értem, hogy az eleje (prep) kell python, behúzni a miio-t. Aztán apt-get, meg imagebuilder....És az install után ott van a linuxos leírás. Akkor min is csinálom az apt-get-et fent?
Szóval valami nem tiszta. Illetve okozhat-e az gondot, hogy az egész processt VM-ről csinálom.
-
L4mie
veterán
Jobb féle robik, gondolok modnjuk a Xiaomi-tól felfelé, leesik a pincébe a robi a lépcsőn ha nincs a lépcső előtt küszöb, ajtó vagy virtuális fal? O.o
-
ga_-bor
tag
válasz
Williamgrant #5157 üzenetére
gondolom robot rootolás a kérdés...
-
-
-
Van innen barkinek tapasztalata a rootolasban?
-
Tanczi01
tag
Vettem egy roborock s50et. A miui fórum nem küld aktivációs emailt. Honnan tudnék magyarítást,és magyar mi homeot szerezni? Már írtam az adminnak is,de nem válaszolt.
-
-
01
tag
Sziasztok!Most vettem a családba a 2. Xiaomi 1st generationt (ajándék).Ugyanattól a magyar webshoptól, de az első full kínai volt (a gépen a karakterek, a használati, és kínaiul szövegelt), a másodikon viszont minden angolul van. Anno a kínait simán magyarosítottam, ezzel az eu-s típussal is megy ugyanaz? Ugyanaz a teendő is, hogy magyarul szólaljon meg?
Köszi! -
-
törölt tag
válasz
Oceanus #5131 üzenetére
Nem a ragasztás miatt mert ez a típus ilyen szarul dokkol sajnos...
Persze a kupak esztétikusabb már ha az ember alánéz a robinak
Viszont az alufóliával való leragasztás (amit hozzáteszem lehet igényesen is kivitelezni ) ha más nem, ideiglenesen megteszi amíg meg nem érkeznek a messziről rendelt
kupakok az IR szenzorokra.
-------------------
Más:Az s50-55 ből melyik régiósat kell venni?
Valamint a Magyar hangot,hogy lehet rávarázsolni?
Van ehez egy részletes útmutató valahol? -
válasz
sz_gabor #5145 üzenetére
Köszi szépen, nem tudtam, hogy ilyen is van már.
Megnéztem, ha jól értettem meg elsőre, akkor először rootolni kell (dustcloudos móka), aztán felmásolni a befordított binárist (meg az egyéb chmod, iptables móka).A második résszel úgy gondolom nincs bajom, de a rootolást még emésztgetem, ugyanis pár eszközzel már sikerült brickkel indulni és az unbrick jobban fájt, mint elsőre megérteni mit kellett volna csinálni.
-
sz_gabor
tag
válasz
tomazin #5144 üzenetére
Miért nem használod a Valetudo-t?
A Valetudo a Xiaomi porszívó minden beállítását és vezérlését biztosítja egy mobilbarát webes felületen. Közvetlenül a porszívóban fut és nem igényel felhőcsatlakozást.
jellemzők:
Élő térképnézet
Az időzítők beállítása
Robot indítása / leállítása / szüneteltetése
Robotot keresése/ robotot küldése a töltőállomásra
Áramellátási beállítások
A fogyóeszközök állapota
Wifi beállítások -
En ugy hasznalom csak, h app nelkul (privacy okokbol).
Ami miatt neha meg is hasznalom emulatoron:
Hangossagot/szivoerot csak ott lehet allitani.
Csak appban latod a cserelendo alkatreszek allapotat.
(De ez az en elethelyzetem)Illetve ha app nelkul hasznalod akkor be kell tudni nyomni a gombot rajta (azaz szekreny alatti hely kiesik)
coqito: gen 1 es gen 2 van belole. A legujabb a gen2.
-
coqito
tag
Sziasztok!
Mi most az aktuálisan legfrissebb mi robotporszívó (vagy ami best buy jelenleg)? Csak, hogy mit érdemes figyelni majd blackfriday alkalmával!Köszönöm szépen!
-
vonyarc
tag
-
kicsi kecske
tag
Na közbe sikerült is elővásárolni egy S55öt spanyol raktárból.
Csajomnak regeltem egy új accot így kaptam 10$ ali kupont meg 15$-t a storetól így gyakorlatilag 334$-ba került ami elvileg 95k lesz kb
Alig bírom kivárni az a kb 2 hetet mire megjön
-
Batib
őstag
Egy Xiaomi gen1-et lehet működtetni okostelefon, app, stb nélkül? Tehát mondjuk reggel előkészítem a terepet, majd nyomok neki egy startot, indulás munkába. Este hazajövök és a porszívó csücsül a dokkolón, a lakás pedig tiszta. Valahogy így?
-
vonyarc
tag
Vagy hogy tudnám egyenesbe állítani indítás elött?
-
vonyarc
tag
Az állandó térkép elfordulásokat nem lehet valahogy kivédeni? Xiaomi 1es generation.
-
törölt tag
válasz
Oceanus #5129 üzenetére
Az enyém sem ment fekete mintára a szőnyegeken.
Írtam a supportnak ilyenkor mi van és azt ajánlották ha nincs lépcső akk ragasszam le az infra szenzorokat szigetelővel .
Nos az nem jó úgy mert a robot akkor csak tolatott.
Viszont túrva a netet ajánlották német fórumon Xiaomi s50 hez,hogy az ir szenzorokat alufóliával kell leragasztani.
Nos jelentem működik az eljárás
Most működik mindenhol úgy ahogy kell csak ne tellene 10 méterről a hátsó szobából hazatalálnia 2-3 percbe -
Oceanus
tag
Szoval ez lenne az!
Sziasztok!
Ha valakinek gondot okoznak a takaritasnal a cliff sensorok ( pl a szonyeg takaritasnal nem megy a fekete reszre mint nalunk) annak van egy jo hardveres megoldasom (ertsd cliff sensor kupakok).
Van nekem is tartalekban meg par darab (3D nyomtatva) vagy akinek van nyomtatasi lehetosege, annak tudok fajlt kuldeni!
Udv -
törölt tag
válasz
Williamgrant #5124 üzenetére
A felmosási teljesítménye teljesen korrekt a gyerekeket és a szétszórt játékaikat nem zavarja (nem koccanással érzékel) bár bumper is van rajta és néha szüksége is van rá mert mindent azért nem vesz észre.
Pl. a járólapra száradt kiköpött csokidarabokat azért nem hozza fel de a friss balesetekkel töbnyire szépen elbánik. -
Oceanus
tag
Az elozo hsz-em vmiert eltunt, lenyeg, hogy van cliff sensorra kupak (kinyomtatva is par darab, illetve 3d nyomtatasi fajl).
-
Oceanus
tag
Termeszetesen onkoltsegi aron! Ertsd ingyen, pH! forumtarsi szeretetbol!
-
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #5121 üzenetére
Napi min egyszer fel is kell mosni a robotnak.
(Kisgyerekek) -
válasz
kicsi kecske #5116 üzenetére
Ott.
-
-
ACE-
addikt
válasz
kicsi kecske #5119 üzenetére
Kicsit félreértettétek egymást. Gondolom Te a magyar Xiaomi shop-ról beszéltél, ami most nyílt a Lurdy-ban, Ő pedig a nemhivatalos xiaomishop.hu -ra vonatkozó vélemény linkjét küldte...
-
Indiant
addikt
válasz
kicsi kecske #5114 üzenetére
#4741 olvasd el
-
Harlond
tag
Sziasztok!
Hogy áll a Xiaomi termékekben a No go zóna? még mindig csak a 360 sajátossága vagy már van valami előrelépés az ügyben? -
kicsi kecske
tag
válasz
Williamgrant #5115 üzenetére
Igen, de ha EU raktárból Németből vagy Spanyolból hozzák akkor is így van?Azért kérdem, hogy azt is csak Kínában tudom garoztatni?
-
válasz
kicsi kecske #5114 üzenetére
A magyar boltban csak a nálunk vásárolt cuccot tudod garoztatni. Még egy HP, apple, Samsung vagy más nagy márka termékét sem tudod az EU-ban garoztatni ha Ázsiai piacról jön, nemhogy ezt. Haha.
-
kicsi kecske
tag
Egyébként amit Aliról rendeltetek gen1/S50-55 és kaptatok hozzá 1-3 év garit, azt tudjátok érvényesíteni a magyar xiaomi shopban? Vagy ha bármi baj lenne vele fényáron vissza kell küldeni kínába/eu raktárba a cuccot?
-
törölt tag
Sziasztok.
Nem oly rég vásároltam egy Presconic 790T Upgraded tipusú robot porszívót.
Valami ultrasonic radarral is felszerelt szóval app al térképpel rendelkező követhető pl. az elvégzett munka iránya memnyisége.
Sokat vacilálltam e között és a Xiaomi s50-55 között majd végül az ár ami 230€ volt döntött.
A problémám az,hogy ha elvándorol a hásó szobákba majd mondja hogy végzett akk nehezen talál vissza a töltőre.
Elég sokat forgolódik ,nézelődik (radarozik) vagy mittudom én mire eligazodik a saját térképén...
Ezenkívűl eddig totális az elégedettség.
Viszont ha a Xiaomi s50 nél ilyen nincs ak berendelnék egy olyat is majd a Butább 790t szerintem menne.
Szóval a kérdés az s50-55 mindig pontosan gyorsan "haza" talál távolabbi szobákból is ?? -
Tanczi01
tag
Roborockhoz merre lehet jóminőségű tartozékokat venni?
-
nagysz
tag
mármint az előleget - az előrendelés előleghez kötött, azzal foglalod be a cuccod.
-
nagysz
tag
Sziasztok!
S50 itt előrendelve 359.99USD: https://www.aliexpress.com/item/International-Version-Roborock-S50-S55-Xiaomi-Mi-Robot-Vacuum-Cleaner-2-Sweeping-and-Moping-Automatic-Dust/32924062166.html
most előrendeled, 11.11-én kifizeted. aki rendelt, annak ígérik, meg is kapja, ha kifizette. ha nem fizeted ki 11.11 után (tán) 2 napon belül, akkor visszaküldik a zsét. kétkedőknek, önszuggesztívaknak és szelf motivátoroknak kötelező!nekem már zsákolva.
-
válasz
kicsi kecske #5099 üzenetére
Én biztos hogy China verziót vennék ha lehet választani, ugyanis a belpiacos Gen1-esem megy eu régió beállítással is, a lurdys viszont csak az EUval.
-
-
-
kepler8
csendes tag
Amennyiben nincs a közelemben Windowsos PC, hanem csak Mac, akkor hogyan tudom felküldeni az S50-es porszívómra a magyar hangcsomagot? Sehogy?
-
TOZ
addikt
válasz
Williamgrant #5101 üzenetére
Jovanna...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest