Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-23 16:02:28

LOGOUT.hu

FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8301) Sz.L. válasza axioma (#8300) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

"Basszus, nem 400x-os szorzorol beszelunk es nem a mindennapokhoz kepest kiugro penzekrol..."

Nincs jelentősége az összegnek, a folyamatra reflektáltam és a jogszerűségre.

"Amugy csunyan vagtal ossze ket ossze nem illo felmondatomat. "

Külön idézőjelbe tettem. Külön 2 db idézetként kezeltem, nem egy különálló mondatot csináltam belőle.

"Cegnel meg persze, mas nagysagrendek vannak, foleg ha szamottevo % az energiafelhasznalas a produktumban."

Ez nem minden esetben igaz. Több kicsi (vagy üres ingatlannál) nem kiugró a költség.

"Ott mege'ri Mancika 5 perce * 3 is."

Javaslom a számlázó rendszerek megismerését (+ a jóváhagyási szintek tanulmányozását).

Más a nézőpontunk, nincs ezzel gond.

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8302) Lauda válasza axioma (#8297) üzenetére


Lauda
félisten

A felhasználó az áramot elhasználta, ez jogosan jár(na) a szolgáltatónak.

de ne engem ugraltasson ha valamit OK elrontottak

Mindkét oldalon lehet hiba, mivel egyetlen informatikai rendszer sem hibátlan, illetve lehetnek emberi hibák is. Amúgy ezt nem tudom hogy képzeled el a gyakorlatban. Kiküldik a számlát, megnézed, hibás. Mégis hogy rendeződne a dolog úgy, hogy te semennyi időt nem akarsz rászánni? Azzal, hogy előfizetsz egy szolgáltatásra, nyilván vállalod azt is, hogy időnként ügyet kell intézni, amire időt kell szánni.

Annó előfordult, hogy több fizetést utaltak, mint kellett volna. Jeleztem, mert ez így korrekt, így tiszta és nincs a továbbiakban egyikőnknek sem tartozása a másik felé. Pedig épp jöttem el a cégtől és az utolsó fizum volt. Szerintem így kellene működni a dolgoknak.

[ Szerkesztve ]

(#8303) axioma válasza Lauda (#8302) üzenetére


axioma
veterán

Nyilvan ha eszreveszem(!) hogy atverni akarnak, vagy hogy karukra tevedtek, akkor szolok, bar sajnos atveros lassan mar annyi van "csak par %", hogy csak akkor ha a hasonloak kozul az a legnagyobb prioritasu (nem feltetlen legnagyobb hozamu). De azt feltetelezni, hogy minden szamla minden sorat atbogaraszom, hianyt(!) keresve, az hulyeseg. A majusi villanyszamlam 1 honapja tudom hogy becslesbol lett az online villanyora ellenere, nem volt me'g olyan idopont, amikor azt legalabb megneztem volna hogy kinek a javara/karara tevedtek, es hogy utana nekem erdemes-e azt javittatnom (utana visszaallt az ora, tehat lehetne sulyozott atlagolni). Sokkal fontosabb tennivaloim vannak (aka'r a pihenes is megelozheti!).
Az igazoljam hogy van-e tartozasom az a szemetszallitasra vonatkozott. Tenyleg nem er nekem 2088 Ft-ot, hogy kikerjem az osszes befizetesuk listajat 2019 ota, meg en is kigyujtsem a bankbol, es megallapitsam hogy hazudnak vagy sem a tartozasrol. Ha beszedtek volna eszre se veszem. Sajnos itt tartunk, igen, le tudnak huzni ugy hogy gyanus, es megse lepek semmit. Te nekiallnal? [Raadasul mivel a ceg csak jogutod, mutogathatnanak korben egymasra, nekem ehhez nincs idegem. Kenjek a hajukra.]

[ Szerkesztve ]

(#8304) Lauda válasza axioma (#8303) üzenetére


Lauda
félisten

Ez így tényleg nehéz ügy. Mivel más szerződéséről van szó és nem tudom, hogy be van-e fizetve vagy nincsen, valószínűleg én sem foglalkoznék vele, hanem befizetném (az összeg pitiánersége miatt). A saját dolgaim tudom, hogy rendben vannak, így az tudom, hogy be lett fizetve és bizonyítani is tudnám. Minden át van állítva jó ideje digitális számlázásra/fizetésre, így azt könnyű visszakeresni és igazolni. :)

[ Szerkesztve ]

(#8305) axioma válasza Lauda (#8304) üzenetére


axioma
veterán

Na ez az, az elozmeny-cegnel csak atutalni lehetett, random tulfizetesben vagy tartozasban voltunk 200Ft koruli osszegekkel mert nem neztem h mar megint emeltek, es szamlat is csak papiron kuldtek - nem er annyit az egesz hogy bizonyitsam, nem tartozunk - de azert ha csak minden 10. haztartast lenyuljak 2e Ft-ra, az ott mar lathato osszegge valik, ez meg idegesit...

(#8306) Lauda válasza axioma (#8305) üzenetére


Lauda
félisten

Azt nem tudom, hogy lenyúlás-e, vagy valós a követelés, de erre is jó, ha az ember megnézi a számlákat és elteszi. Onnantól nem fognak tudni lehúzni. Mikor szidják a traffizó rendőröket is szoktam mondani, csesszetek ki velük és közlekedjetek szabályosan. Na akkor csend van. :D

(#8307) forumpista válasza Sz.L. (#8299) üzenetére


forumpista
aktív tag

Az gondolom megvan hogy maganemberek tipikusan csoportos beszedesi megbizassal fizetik a kozuzemi szamlaikat.

Persze biztos van olyan csalad aki raer mind a havi 6-8 szamlat egyesevel atnezni legalabb 3 csaladtag altal majd egyesevel elutalgatni vagy sarga csekken befizetgetni minden honapban mas mas osszeget 6-8 alkalommal…
Na ezek szoktak lenni azok ahol lehet hogy eszreveszik ha a szamlan fel kilowatt aram rosszul szerepel, cserebe felevente egy-ket szamla nem lesz befizetve mert mar senki sem emlekszik hogy kinek is kellet volna befizetni es mikor. Aztan csodalkoznak a felszolitason.

A cegeket meg ne keverjuk mar ide, kezd elmenni nagyon kitekertbe a dolog. Nalunk a cegben van ugyved is peldaul, de azert nem varom el hogy minden csaladban legyen egy ugyved

(#8308) balojazz válasza Lauda (#8306) üzenetére


balojazz
aktív tag

2 km-re is Waze-zel megyek: "sebességmérő kamera van előtted" meg "autó áll az út szélén" miatt, szóval nem mindig úgy kell kicseszni velük, ahogy te javasolod.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#8309) Tapsi válasza forumpista (#8307) üzenetére


Tapsi
addikt

Az gondolom megvan hogy maganemberek tipikusan csoportos beszedesi megbizassal fizetik a kozuzemi szamlaikat.

Bár nincsenek erről számaim, de kétlem, hogy a többség így csinálná. Főleg a csóróbb rétegek játszanak a csekkek befizetésével.

(#8310) balojazz válasza forumpista (#8307) üzenetére


balojazz
aktív tag

Vagy nem. Én megvárom, míg nyekereg a szolgáltató, aztán leolvasok és utalok telóról. Nincs csoportos beszedés. Ha tévedés van, látom az összegből. Nincs elfelejtés sem, mert üzengetnek az appok.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#8311) Lauda válasza balojazz (#8308) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt ügyesen kiforgattad. Ha valaki szabályosan közlekedik nincs szüksége egyéb megoldásokra.

(#8312) Sz.L. válasza forumpista (#8307) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Erősen kétlem, hogy a magánemberek tipikusan lehívással fizetnek. Utalnak, vagy csekkeznek inkább. Illetve természetesen a bankkártyás, vagy app-os fizetést választják.

3 családtag? Alap esetben családon belül egy személy kezeli a pénzügyeket. A számlák nem egyszerre érkeznek be és max 2-3 perc az ellenőrzés számlánként. (Főként, ha diktáltál.) Az app jelez/jön email a leolvasás és a fizetési időszakról egyaránt.

Én személy szerint webkártyával fizetek mindent. Online felületen egy kattintás a fizetés az elmentett webkártyával.

Cégeknél jó esetben nem az ügyvéd ellenőrzi a közműszámlákat.

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8313) asdf_ válasza Lauda (#8302) üzenetére


asdf_
veterán

Mindkét oldalon lehet hiba, mivel egyetlen informatikai rendszer sem hibátlan, illetve lehetnek emberi hibák is.

Bakker, pont erre hoztak egy JOGSZABÁLYT. Mindenkinek van EGY ÉVE észrevenni, hogy önmaga vagy a másik elbaszta. Legyen már elég ennyi. Főleg, ha a jogalkotó is elégnek gondolta ezt az időt, ne akarjunk már náluk is okosabbak lenni.

[ Szerkesztve ]

(#8314) Tapsi válasza asdf_ (#8313) üzenetére


Tapsi
addikt

Ezzel egyetértek. A fogyasztást természetesen ki kell fizetni, ez jogos, viszont már csak praktikus okokból sem lenne értelme sok-sok évre visszamenőleg követelni. Az 1 évet tisztességes kompromisszumnak tartom.

És még mielőtt valaki félreérti: ez a fogyasztón kívülálló, nem bűncselekmény jellegű esetekben van így. Ha te lopod az áramot, akkor nem csak 1 évet vernek rád. :)

[ Szerkesztve ]

(#8315) Lauda válasza asdf_ (#8313) üzenetére


Lauda
félisten

Nem szeretnék okosabb lenni, mindössze másként vélekedek erről. Egyébként szerintem te másik jogszabályról írsz. Itt nem tartozás elévüléséről van szó. Maga a számla volt hibás, emiatt kaptak 40 db sztornó számlát. Alap esetben havonta számláznak, tehát minimum 3 évnyi számlát töröltek.

(#8316) asdf_ válasza Lauda (#8315) üzenetére


asdf_
veterán

Egyébként szerintem te másik jogszabályról írsz. Itt nem tartozás elévüléséről van szó.

Ebben lehet valami, ez valóban nem lejárt tartozás elévülése. Akkor itt lehet, hogy még töb idő is van rá az egy évnél, ellenben viszont régen volt valami szabály (idézni nem tudom, azt sem, hogy él-e még egyáltalán), hogy csak az eredeti ütemezésben lehet ilyennel előállni utólag. Azaz ha mondjuk 3 évre lehet visszanyúlni, és havi 40e-nek kellett volna lennie a delikvens számlájának, abból legyen egyharmada az energia ára amit nem számláztak ki, akkor 3 évig havi 13 ezerrel magasabb számlával törlesztheti le, nem boríthatnak rá 390 ezret egyben (ha él ez még).

(#8317) forumpista válasza Sz.L. (#8312) üzenetére


forumpista
aktív tag

Most mondtad hogy nalatok a cegnel is minimum 3 ember nezi at a kozuzemi szamlakat kifizetes elott.
Gondoltam akkor otthon is biztosra mesz. Aztan nehogy egyszer ne vegyel eszre a szamlan valamit, en nem trehanykodnek a helyedben, tessek szepen 3 csaladtaggal atnezetni fizetes elott

(#8318) Sz.L. válasza forumpista (#8317) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Köszönöm, hogy konstruktívan és objektíven, a sokrétű tapasztalatod alapján, megosztottad velünk eme logikusnak gondolt eszmefuttatást.

[ Szerkesztve ]

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8319) balojazz válasza Lauda (#8311) üzenetére


balojazz
aktív tag

Próbálj meg Bp-en mindig szabályosan vezetni... Kifejezetten balesetveszélyes. De te tudod. Biztos tökegyedül megállítod a 49-cel vagy 69-cel vonatozó forgalmat a 30-as útmunkálatokat jelző táblánál a 2*2, 2*3 sávos úton... (Egy pillantás vagy fülelés a telefon felé, és ennyi.) Vagy a 30-as zajvédelmi lószar miatt biztos behúzom a mögöttem jövőt a seggembe. Ugyan már! Nem kiforgattam, hanem ez a harmadik út.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#8320) korcsi válasza axioma (#8305) üzenetére


korcsi
veterán

Én 8000Ft-ról kaptam felszólítást 2020-as és 21-es elmaradás kapcsán.
Volt albérlőm rendezte, tehát lövésem nincs, hogy jogos e vagy nem :(

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#8321) Elemental válasza Lauda (#8311) üzenetére


Elemental
addikt

Adu ász :)

(#8322) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Mika 6 gázkazánnal kapcsolatban is lehet itt kérdezni? Van szakértő itt esetleg?

(#8323) Sz.L. válasza angyalpc2 (#8322) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Szerintem tedd fel a konkrét kérdést, hátha tud segíteni valaki.

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8324) Tapsi


Tapsi
addikt

A szaruvégek a családi háznál el vannak dobozolva. Arra gondoltam, hogy kiöntöm polisztirol gyönggyel, mert a födémkoszorú jelenleg egy hatalmas hőhíd. Ez mennyire fasza hőszigetelés így?

(#8325) axioma válasza Tapsi (#8324) üzenetére


axioma
veterán

En elso korben megkeresnek egy kezelt papiralapu szigetelest befujo ceget, es megtudakolnam, miert azt fujjak es nem polisztirolgyongyot. Emlekeim szerint kisallatok befeszkelese es tuzbiztonsag is kozte volt (valamiben aztatjak), az meg jo kerdes, hogy van-e koze a legnedvesseggel reakciohoz. Persze nem muszaj elfogadni az ajanlatukat, de tajekozodni jo lehet. A kiontes is kerdes, hogy mukodik-e, nalunk a gyongyot betonba kevertek de kuzdottek a kezelesevel...
Abban igazad van hogy idealis esetben zarodnia kene a szigetelesnek valahogy.

(#8326) Barret001 válasza axioma (#8325) üzenetére


Barret001
addikt

A tücskök nálam már húzódnak befelé! A legkisebb résbe is azonnal berágják magukat...

(#8327) Sz.L. válasza Tapsi (#8324) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Ha jól értem, csak az eldobozolt végébe szeretnél valami hőszigetelést? Ha igen, akkor én ásványgypot tekercsől pakolnék oda (nem megtömködve). A polisztirol gyönggyel nem próbálkoznék.

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8328) Tapsi válasza Sz.L. (#8327) üzenetére


Tapsi
addikt

Homlokzati hőszigetelés neki lesz futtatva a dobozolásnak, nem akarom lebontani. A dobozon belüli rész szigetelését kéne megoldani. A gyapot nem rossz ötlet, van is itthon bőven. A másik megoldás, hogy EPS-t ragasztok oda, csak macera beszuszakolni a talpszelementől.

(#8329) Dorian válasza Tapsi (#8328) üzenetére


Dorian
félisten

Én befújt szigetelesnek cellulózrostot választottam.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#8330) Sz.L. válasza Tapsi (#8328) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Gyapotot választanám.
Nálam a beépített tetőtér feletti rész, a "trapéz" tetejétől a "lakó rész aljáig" le van terítve gyapottal (természetesen párazáró fólia van alatta). A végek nálam is be vannak dobozolva. Fontos, hogy a gyapot tudjon szellőzni pl.: felette legyen páraáteresztő tetőfólia.

[ Szerkesztve ]

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8331) dobolan válasza Tapsi (#8328) üzenetére


dobolan
senior tag

Inkább a padlás felől tegyél oda gyapotot befedve a talpszelemeneket is. Ha nem túl nagy a térfogat, akkor olcsóbb lesz. Egyszer szenvedsz a helyhiány miatt, de ha kész, évekig nem kell piszkálni, nem fog összeesni.

szerk.: tetőfólia és gyapot között legyen meg legalább 5cm rés, ne legyen hozzászorítva semmiképpen.

[ Szerkesztve ]

(#8332) Tapsi válasza dobolan (#8331) üzenetére


Tapsi
addikt

Szerintem félreértetted. A dobozolás a homlokzat egy részét fedi el (gyakorlatilag a fal tetejét, ahol a koszorú fut). Azt a padlás felől nem tudom elfedni, a dobozolást kell kitöltenem, vagy a falat szigetelnem.

(#8333) amargo válasza Tapsi (#8328) üzenetére


amargo
addikt

Üveggyapont talán jobban érdemes, mert az jobban bírja a rágcsáló, pára, stb dolgokat. Nálam ezzel van kirakva, az oromfalnál a fogazat pl.
A dobozolásnál "csak" a szigetelés lett felfuttatva és talán még oda is terítettem egy kicsi gyapotot, ahova kellett, plusz előtte a koszorún van kb 8-10cm extra xps szigetelés kívül belül.

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#8334) Dorian válasza amargo (#8333) üzenetére


Dorian
félisten

Az üveggyapot pont, h sokkal kevésbé bírja a párát, mint a kőzetgyapot, ha az üveg egyszer elázik, az kuka.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#8335) Sz.L. válasza Sz.L. (#8330) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8336) Tapsi válasza Sz.L. (#8335) üzenetére


Tapsi
addikt

Nálunk nem ilyen az eldobozolás.

(#8337) Sz.L. válasza Tapsi (#8336) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Fotód van esetleg róla?

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8338) Tapsi válasza Sz.L. (#8337) üzenetére


Tapsi
addikt

Ehhez hasonló az elve: [link]

(#8339) Sz.L. válasza amargo (#8333) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Ez így korrekt. Az egyik ház " szarufavég dobozolása" nálam is ilyen.
Nálam ez volt a régebbi megoldás, ahol még stafnikkal nem volt kiemelés. Erre írtam korábban, hogy mai szemmel már megemeltetném úgy, ahogy a #8335 képen látható. A #8335 esetén már figyeltem a kiemelésre. A korábbi verziónál is fontos volt a szellőzés, így természetesen a gyapot felett páraáteresztő fólia van, a cserepezés pedig tartalmaz szellőzőcserepeket is. Gondolom nálad is felfelé tud szellőzni.

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8340) balojazz válasza Dorian (#8334) üzenetére


balojazz
aktív tag

Ez nem így van. Az üveggyapot páraáteresztő, ezért nála sem baj, ha a belsejében van a harmatpont (kellő vastagság esetén ott is van, ugye). Arra kell ügyelni, hogy legalább egyik irányba tudjon szellőzni. "Elázni" csak akkor fog, ha lyukas a tető.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#8341) Sz.L. válasza Tapsi (#8338) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Ezt a dobozolást kevésbé tartom szerencsés megoldásnak. Ásványgyapotot tennék bele, úgy hogy felfelé biztosított legyen a szellőzés.

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8342) Doki16


Doki16
addikt

A gázcső kb 2 centire van a falamtól. 15 centi szigetelés megy rá. A gázcsővet ha jól tudom nem szabad elfedni. Ez igaz? Mert ha nem tudom eltakarni akkor lesz vagy 15 méter hőhidam.

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#8343) Janusz001 válasza Doki16 (#8342) üzenetére


Janusz001
őstag

Igaz, kertláb szomszéd is most rakatta kijjebb a gázcsövet a szigetelés miatt. Ha már szigetelsz akkor legyen normálisan megcsinálva.

(#8344) Sz.L. válasza Doki16 (#8342) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Jól tudod. Nem szabad direktbe rászigetelni.
Vékony XPS-t tudsz alá rakni és mellette pedig mehet a 15 cm szigetelés. A csövet le lehet hálózni és vakolni, de szellőztetni kell, minimum a kötéseknél! Pl. ilyennel (érdemes rovarhálósat használni)

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8345) amargo válasza Dorian (#8334) üzenetére


amargo
addikt

Jogos, rosszul írtam.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#8346) Dorian válasza balojazz (#8340) üzenetére


Dorian
félisten

Ilyen helyen egy csomó minden miatt is elázhat.
Ahol pedig valaha is víz érheti, oda az alkalmazástechnika kifejezetten nem ajánlja az üveggyapotot.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#8347) axioma válasza Doki16 (#8342) üzenetére


axioma
veterán

szerk. sokaig volt nyitva es kozben jott valasz, de akkor kb jol tudtam.

Nalunk eltakartak [2007] mielott errol a szabalyrol tudtam volna. Amugy a folyamatos csovet egyenes szakaszon takarhatod ha jol tudom, csak ahol barmi toldas vagy kanyar van, ott biztositani kell a kiszellozest. [Nem, nem tudom az ertelmet es merteket sem, es nem is friss info, ugyhogy utana kell jobban erdeklodni.]

[ Szerkesztve ]

(#8348) Sz.L. válasza axioma (#8347) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

"[Nem, nem tudom az ertelmet es merteket sem, es nem is friss info, ugyhogy utana kell jobban erdeklodni.]"

A kötéseknél (kanyaroknál, toldásoknál) van jelentős esélye a szivárgásnak. A szivárgás detektálhatósága miatt, szükséges a szellőztetés ezeken a pontokon.

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8349) volandy


volandy
senior tag

Sziasztok! Létezik olyan xps amit laminált padlóra lehet tenni szobákba? Radiátoros fűtés van a lakásban, de hiába van kb 24 C* a szobákban a lábunk fázni szokott. Parafa laminált padlót raktam le. Azt hittem jobb lesz, de nem. Ahol mászkálok leraktam szőnyegeket!
Hátha létezik olyan lépésálló xps amit le lehet rakni padlókra is, vagy csak padló alá való van? Azért gondoltam erre mert a polifoam matracnak olyan kellemes meleg érzete van, de az puha. A lakás szigetelve van kívülről.

(#8350) Dorian válasza volandy (#8349) üzenetére


Dorian
félisten

papucs

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.