Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-23 16:02:28

LOGOUT.hu

FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8251) Sz.L. válasza forumpista (#8247) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Viszont a várostól való távolság sok embernél akadály. Nekik nem felel meg a napi utazgatás. Ez általában az ingatlan árakban meg szokott jelenni a várostól kb 20 km-re. Természetesen, itt olyan városokra gondolok, ahol vannak gyárak és képes az adott település felvenni a környék munkavállalóit is (mint agglomeráció).

"Ahol meg joval alacsonyabbak az arak, az meg sosem veletlen."

Természetesen nem véletlen.

példa:
város, kertvárosias övezet, belterület, lakóház 150 m2, CSOK felvehető
VS
20 km-rel odébb elhelyezkedő község, üdülő/pihenő övezet, belterület, kivett hétvégi ház- udvar 75 m2, CSOK nem vehető fel

Drasztikus az árkülönbség.

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8252) balojazz válasza cappa72 (#8249) üzenetére


balojazz
aktív tag

Amióta büntetik a diszkontokat a franchise-zal szemben, azóta bojkottálom ezeket spórolok én is.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#8253) Sz.L. válasza cappa72 (#8249) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Erről ez jutott eszembe:

Hazamegy a skót gyerek és így szól az apjának :
Apa spóroltam 5 pennyt ma reggel. Nem szálltam fel a villamosra, hanem futottam utána. Pofánvágja az apja. - Miért nem taxi után futottál, akkor 5 fontot spóroltál volna! :)

[ Szerkesztve ]

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8255) Sz.L. válasza Ringman (#8254) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

"...az érintett 90 ezer ügyfél bármelyikének kérésére külön elbírálás nélkül biztosítják a 12 havi részletfizetés lehetőségét. Emellett többféle megoldást is kínálnak, amelyek összességében akár kedvezőbb alternatívát jelenthetnek (pl. részmennyiség módosítása, diktálásra átállás stb.)."

Milyen kedves gesztus. :) (Az a baj, hogy a fentieket jó néhányan el is hiszik.)

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8256) habita


habita
újonc

azt hallottam, hogy a h-tarifa is korlátos lesz valami 2400kWh/év. van erről valakinek információja vagy csak szimpla álhír?

(#8257) Lauda válasza habita (#8256) üzenetére


Lauda
félisten

Forrás? :)

(#8258) habita válasza Lauda (#8257) üzenetére


habita
újonc

ilyen mezei szóbeszéd. bementem az mvm-be ma reggel megkérdezni. az ügyfélszolgálatos is hallott róla de nem kaptak semmilyen információt.

(#8259) Barret001 válasza habita (#8256) üzenetére


Barret001
addikt

Az nagyon vékonynak tűnik...

(#8260) Lauda válasza Ringman (#8254) üzenetére


Lauda
félisten

Az áramszámlás ügy azért a másik oldalról is durva. Nyilván a fogyasztó nem vette észre, hogy nem fizet áramdíjat 5 éve.... Az idiótája azt gondolta, hogy nem fog kiderülni? Előbb vagy utóbb azt ki kell fizetni, még szerencséje, hogy a törvényi védelem miatt nem kellett az egészet visszamenőleg kiperkálni. Én mondjuk kifizettetném vele az egészet. Az áramot elhasználta.

[ Szerkesztve ]

(#8261) korcsi válasza Lauda (#8260) üzenetére


korcsi
veterán

Ha nem nézegette a számlákat, csak az 5ft/kwh áram díj hiányzott róla (korábban 11) volt számlája, fizette. Ennél több szerintem nem elvárható egy átlagpolgártól, pláne amilyen egyszerű felépítésű egy ilyen számla...
Amúgy ki is fizette amit később kiszámláztak.
"Én mondjuk kifizettetném vele az egészet. Az áramot elhasználta."
"Szerencséje" volt, ne aggódj az élet hosszú és végtelen lehetőség adódhat, hogy neked is legyen... (nem kell a szomszéd tehenének is megdögleni...)

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#8262) Lauda válasza korcsi (#8261) üzenetére


Lauda
félisten

Teljesen életszerűtlen, hogy 5 év alatt egyszer sem nézte meg a számlát és az sem tűnt fel neki, hogy kevesebbet fizet, mint előtte, az áramár nem 5 éve lett annyi.

A beszólásokat tartogasd másnak. Nem a kárörvendés szólt belőlem. Mindössze annak a híve vagyok, hogy amit valaki elhasznált, azt fizesse ki. Ilyen egyszerű. Ez utóbbi még attól is teljesen független, hogy észrevette-e vagy sem. Nem írtam, hogy meg kell büntetni, csak az elhasznált villanyt fizesse ki.

[ Szerkesztve ]

(#8263) axioma válasza Lauda (#8260) üzenetére


axioma
veterán

Azert nem olyan fekete-feher a dolog... en pl. nem engednem az 5 evet sem, hiszen:
1. bizonyitott, hogy a szamlazoprogram tud tevedni (ez mar onmagaban eleg ga'z, penzugyi temaban szigorubb kene legyen az elvaras)
2. lattunk 1 esetet amikor utolag utanamentek az _alulfizetett_ esetben
3. vajh hanyan nem nezik a szamlat es fizetnek be ugyanigy +5Ft-okat, amit meg szepen lenyel a szolgaltato?
A vallalkozonak van kockazata a teljes mukodesen (mar amikor nem epp egy specko allammal is szerzodott cegrol van szo mint itt, ahol a piacmeret es egy csomo mas dolog fix). A szamlazasi hiba az egy mukodesi hiba, amire vagy van biztositasa vagy nincs. Es amig az ellenkezoje nincs bizonyitva, addig feltetelezheto, hogy a hibak varhato erteke nulla.
Miert is korrekt hogy az egyiktol beszedi, a masiknak meg nem fizeti vissza?
Persze, az adott user szempontjabol tartozik azzal a penzzel. De az mar csunya feltetelezes, hogy tudta hogy tartozik csak nem szolt (ismerek 70+ evest aki 40+ eve felrakta beszedesre az osszes kozuzemit, es a bankszamlan is kb. csak a vegosszeget nezi meg).

(#8264) Lauda válasza axioma (#8263) üzenetére


Lauda
félisten

Nem kellett 5 évet kifizetnie, csak pár évet, nem írják pontosan. Azt nem tudom miből következtetted, hogy a szolgáltató inkorrektségét rendben találom. Mindkét irányban korrekten kell elszámolni. Aki túlfizetett, az kapja vissza. Aki nem fizetett, az fizesse be. Időkorlát nélkül.

(#8265) axioma válasza Lauda (#8264) üzenetére


axioma
veterán

ok, amint mutatsz egy keres nelkuli visszafizetest is (arra is van eljarasuk) akkor OK

[ Szerkesztve ]

(#8266) Tapsi


Tapsi
addikt

Gáz leolvasás februárban, dupla háztartásos kedvezmény beállítva. Utána szépen jöttek a 25 ezres számlák, most augusztusra pedig 63 ezer. Átalányt fizetnek (227 köbméter). Vajon mi lehet a gubanc?

(#8267) Lauda válasza axioma (#8265) üzenetére


Lauda
félisten

Már miért kellene ilyet mutatnom?

(#8268) korcsi válasza Lauda (#8262) üzenetére


korcsi
veterán

Megnézhette, volt rajta elfogyasztott villamos energia mennyiség, végösszeg, mi kell még?
Amíg nem volt napelemem én se nézegettem a számláimat, csoportosról ment a beszedés, volt egy reális összeg.
Szerintem simán benne lehet a pakliban hogy a felhasználó is benézte.

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#8269) asdf_ válasza Lauda (#8260) üzenetére


asdf_
veterán

Én mondjuk kifizettetném vele az egészet. Az áramot elhasználta.

Közüzemi számlákból eredő tartozás elévülése 1 év.

Másik fele meg, ha 4 éve volt az embernek mondjuk 10 000 kWh fogyasztása, akkor ebből kelett lennie 10 000 kWh áramdíjnak, meg 10 000 kWh rendszerhasználati díjnak, mi utóbbi továbbmegy a hálózatos cégnek, a másik felére meg volt egy beszerzési részük, amit csak ők látnak. Magyarul egy kiállított számla egyik lába elveszett. Amit alapesetben mondanám, hogy egy normális könyvelésben kiderülne, csak ugye milliós nagyságrendű ügyfélnél, meg becsült óraállások esetén sosem tud az a helyzet lenni, hogy a szolgáltató 234 568 123 655 614 kWh energiát vett 2019-ben, és 234 568 123 654 614 kWh energiát számlázott csak ki, azaz 10 000 kWh, a panaszos ember 10e kWh-ja valahol elveszett.

Az meg hogy vegye észre, nem feltétlen elvárható. Ha ellenőrzöm a számlát, azt nézem, hogy a két leolvasott óraállás stimmel-e (átalányosként, éves leolvasás esetén) tökre nem fogom a végeredményként kapott 2674 kHw nappali meg 1622 kWh éjszakai fogyasztást megszorozni 38-cal meg azt se tudom mennyivel, majd még ezt a két számot összeadni, és EZT összevetni a számla végösszegével. Tökre nem nézem én sem havonta, végösszeg nagyságrendileg stimmel, akkor oké, fillére számolgassa ki, hogy egyezik, akinek hét anyja van.

(#8270) Lauda válasza korcsi (#8268) üzenetére


Lauda
félisten

A pakliban benne lehet, csak életszerűtlen. Szerintem.

(#8271) Lauda válasza asdf_ (#8269) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt én eltörölném.

tökre nem fogom a végeredményként kapott 2674 kHw nappali meg 1622 kWh éjszakai fogyasztást megszorozni 38-cal meg azt se tudom mennyivel, majd még ezt a két számot összeadni,

Gondolom azt se vennéd észre, ha az addig, az áramért fizetett összeggel kevesebb lenne a számla. :)

Szerintem arra játszott, hogy megúszhatja. Mondjuk egy részét meg is úszta.

(#8272) Lauda válasza Tapsi (#8266) üzenetére


Lauda
félisten

A júliusi és az augusztusi számlák közti különbségből szerintem látszódni fog hol a gubi.

(#8273) asdf_ válasza Lauda (#8271) üzenetére


asdf_
veterán

Ha arra van beállva a szemed, hogy 15 ezernek kell jönnie havonta és 15 ezer jön, akkor ha nem stimmel valami, akkor csak akkor veszem észre, ha utánaszámolnék. De mivel az összeg stimmel, nem teszem. Tehát ha görgetődik a tévedés, nem feltétlen veri ki a ember szemét (csak ha mondjuk havi kerek szám a fogyasztás) Évente egyszer meg változik, akkor meg csak azt nézem, hogy kevesebb-e vagy több, és kb. annyival-e mint kell (tehát leolvasás utáni eddig évi 2626 volt a fogyasztás és lement évi 2472-re, akkor is csak kb-re tudom, hogy mennyivel kell változnia, mert az saccperkábe 150*37/12, hát a tököm tudja ezt fejből (és ez most rossz példa is, mert können számolható a kerek számok miatt, hiszen ez 40*másfél meg egy nulla a végére mínusz kb. az eredmény ötöde). Eddig 15 000 volt, most 14 500 az kb. jó. De hogy 14 600-nak kéne lennie, 14 200-nak vagy 13 800-nak, azt a bánat tudja.

(#8274) Lauda válasza asdf_ (#8273) üzenetére


Lauda
félisten

Egyszer csak eltűnt róla az áram díja, ezen kívül az 5 év alatt egyetlen egyszer nem nézett rá sem elszámoláskor sem semmikor....

Szerintem felesleges ezt ragozni. Nekem ez életszerűtlen, szerinted meg nem az. ;)

[ Szerkesztve ]

(#8275) forumpista válasza Lauda (#8274) üzenetére


forumpista
aktív tag

En tavalyi rezsilimit bevezeteseig egyszer nem neztem a szamlat hogy minden rajta van es helyesen-e…
Ez 100%ban a szolgaltato dolga lenne, boltban sem allok neki kis szamologeppel osszeadogatni a blokkon levo dolgokat.

arrol mar nem is beszelve hogy az aram dija a rendszerhasznalati dij 1/6-a, szoval ha hirtelen eltunne a szamlamrol az aram dija, akkor nem 3750 ftot fizetnek hanem mondjuk 3265 ftot, es mivel atalanyt fizetek ez is csak egyetlen egy szamlan lenne eltero, a leolvasas utan. Hat en biztos megrantanam a vallam hogy na bumm, biztos az uj huto kevesebbet fogyasztott.

(#8276) Lauda válasza forumpista (#8275) üzenetére


Lauda
félisten

Ha ennyire nem tájékozódtál a szóban forgó témában, akkor olyan sok értelme nem volt hozzászólni. :)

A bolt mondjuk pont nem jó példa. Ha ott átvernek az árakkal, utólag is reklamálhatsz. A boltosnak viszont erre nincs lehetősége, tehát csak az egyik irányban működik a dolog. :)

[ Szerkesztve ]

(#8277) leslieke válasza Tapsi (#8266) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Az átalány a gubanc, diktálósnak nincs ilyen gondja.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8278) forumpista válasza Lauda (#8276) üzenetére


forumpista
aktív tag

De volt ertelme, mert a legtobb ember pont olyan mint en, hogy kulonoskeppen nem nezegette kozuzemi szamlait tavalyig, hacsak nem volt valami kiugro elteres a fizetendo osszegben (foleg felfele).

Es ha nezte is, a tobbseg amugy sem ertette a 4-5 oldalas szamlat, arrol mar nem is beszelve hogy a szolgaltato sem erti a sajat szamlajat meg hogy mi alapjan szamlaz, a telexes cikk is reszben errol szol (es nem az elso).

szoval miert varjuk el ezt egy atlagembertol mikozben teli a net olyan emberekkel akik teljesen erthetetlen szamlakat kapnak, ha meg bemennek asztalt verni, akkor hirtelen sztornozzak a szamlat….
mert micike rossz excelt kuldott maricanak…

(#8279) korcsi válasza leslieke (#8277) üzenetére


korcsi
veterán

Én arra lennék kíváncsi, hogy aki éves kedvezményes keret alatt fogyaszt, az is kaphat számlát piaci árazású gázzal, és ha igen éves elszámoláskor ezt rendezi a szolgáltató?

Mert ahogy hallom igazándiból arról van szó, hogy az éves kedvezményes keret fölötti részt az azt a leolvasás utáni egy-két hónapban számlázzák ki, vagy félre értem a probléma lényegét?

Nem értem az átalányosoknál miért jellegörbéz-nek? Nem az lenne a logikus, hogy havi keret felett piaci ár egész évbe egységesen és kész?

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#8280) Lauda válasza forumpista (#8278) üzenetére


Lauda
félisten

az aram dija a rendszerhasznalati dij 1/6-a

5 éve nem fizetett áramdíjat. Akkoriban még körülbelül fele volt a számla értékének az áramdíj, másik fele a rendszerhasználati díj és a többi összetevő. Azt nem tudjuk a pár év mennyit jelent pontosan, azonban a 380 ezer forintos számla, ami csak az áramdíj volt, azért nem kis összeg, tehát nem kevés áramot fogyasztottak.

Ettől függetlenül érdekes törvényeink vannak, hogy ezt nem lehet teljes mértékben visszamenőleg kiszámlázni. Senkinek sincs ingyen az elektromos áram.

(#8281) forumpista válasza Lauda (#8280) üzenetére


forumpista
aktív tag

Tovabbra is az van hogy a villanyora teljes mertekben a szolgaltato birtokaban van, le van plombalva, a szamlazasi rendszer is teljes mertekben a szolgaltato birtoka, koteles vagy beengedni a leolvasot stb stb.
Ha elk.rjak a szamlazast az teljes mertekben az o hibajuk.
Az 5 ev pedig boven sok is, nem is ertelek. Ha a szolgaltato azt mondana hogy szerinte 20 eve nem fizeted az aram dijat, hogy bizonyitod be? Neked meg van a 10 evvel ezelotti sarga csekk? Es a szamla? Es a 20 evvel ezelott?

Nem veletlen van az elevulesi ido, maskulonben minden szolgaltato barmi baromsaggal betamadhatna, aztan bizonyitsd be hogy mi tortent 10-20-30 evvel ezelott.

(#8282) maajsz válasza Tapsi (#8266) üzenetére


maajsz
senior tag

Ugyanígy jártunk, januári leolvasás, 144 köb alá belőve ~16k-s számlák, a legutóbbi 57k. Valami miatt majd a fele piaci áron számolva. Még nem jutottam el az ügyfélszolgálatig, de mindenképp rámegyek, főleg ha a kövi is ilyen elbaszott áron jön.

(#8283) Lauda válasza forumpista (#8281) üzenetére


Lauda
félisten

Én nem állítottam, hogy más hibája.

Az 5 ev pedig boven sok is, nem is ertelek.

Pontosan mit nem értesz? :)

Ha a szolgaltato azt mondana hogy szerinte 20 eve nem fizeted az aram dijat, hogy bizonyitod be? Neked meg van a 10 evvel ezelotti sarga csekk? Es a szamla? Es a 20 evvel ezelott?

Az ott kezdődik, hogy ők mi alapján állítják ezt. Amúgy megvannak a számlák és a csekkek is. Ezen kívül a postán is visszakereshetőek a csekkbefizetések.

(#8284) Ringman válasza Lauda (#8260) üzenetére


Ringman
nagyúr

elbaszta a szolgáltató, a jogszabályi környezet ismert volt (főleg nekik, jogi osztállyal), ez van, le kell írni a veszteséget. (ha nem monopolhelyzetben lenne, talán odafigyelnének erre is)

---
most küldött a kukaholding levelet (simán, nem tértivel vagy ajánlottan), hogy a több éve elhunyt nagyapám nem fizetett be (vsz. basztak csekket bedobni vagy be lett fizetve) szemétszállítási díjat 2019-ben :U

(#8285) Ringman válasza Lauda (#8283) üzenetére


Ringman
nagyúr

Az ott kezdődik, hogy ők mi alapján állítják ezt. Amúgy megvannak a számlák és a csekkek is. Ezen kívül a postán is visszakereshetőek a csekkbefizetések.

ez mind idő, ha tévedtek, akkor kiszámlázhatsz mondjuk 3 óra elvesztegetett időt? hát nem.

el kéne már felejteni, hogy minden hivatalt és magát hivatalnak képzelő szolgáltatót (!) alapból tévedhetetlennek feltételezünk és az ügyfél a saját idejéből tegye rendbe a dolgokat.

(#8286) forumpista válasza Lauda (#8283) üzenetére


forumpista
aktív tag

Hat persze, megvan 20 evvel ezelottig visszamenoleg az osszes kozuzemi szamlad, hat hogyne…

a postan nincs mit keresned, a tegnapi csomagot sem talaljak nem hogy a 20 evvel
ezelotti csekket (ami amugy sem bizonyitja hogy te fizettel-e aramdijat, csak hogy valamit fizettel). De latom szereted a viccet.

A szolgaltato pedig a sajat rendszere alapjan allitja mint a telexes cikkben hogy te 38 millaval tartozol neki. Ja micike elgepelt ket nullat veletlenul 20 eve, bizonyitsd be az ellenkezojet…

na ezert van elevulesi ido. Ha erted erted, ha nem akkor meg nincs mit tenni.

(#8287) Lauda válasza forumpista (#8286) üzenetére


Lauda
félisten

Oké, akkor ezt zárhatjuk. Ekkora nézet és felfogásbeli különbség esetén nincs miről beszélni + még hazudok is. :D

(#8288) Lauda válasza Ringman (#8285) üzenetére


Lauda
félisten

Mind idő, pénz és energia, de nem ez volt az állítás, hanem a visszakereshetőség. :)

el kéne már felejteni, hogy minden hivatalt és magát hivatalnak képzelő szolgáltatót (!) alapból tévedhetetlennek feltételezünk és az ügyfél a saját idejéből tegye rendbe a dolgokat.

Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ha van egy állítás az egyik oldalon, akkor vagy elfogadod azt, vagy bizonyítod a sajátodat. Ez nem fog menni másként, csak ha időt szánsz rá. Érdekes amúgy a felvetésed. Létezik olyan rendszer ezen a földön, ahol ezt az időt el tudod számoltatni a szolgáltatóddal?

[ Szerkesztve ]

(#8289) Sz.L. válasza Lauda (#8287) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

Ezek a dolgok szerintem teljesen objektíven is kezelhetőek.

Ha adott egy Termék (értsd: termék+szolgáltatás), melyet megvásárolunk, akkor arról számla készül. A számlát a vásárló kiegyenlíti, amennyiben a számla tartalmát megfelelőnek ítéli. (Ha nem tartja megfelelőnek, akkor a számlát megreklamálhatja a szolgáltató felé.)

Minden esetben javasolt ellenőrizni a számlán a Terméket, amiért fizetünk és természetesen az egyéb információkat is. Amennyiben eltérés van a valóban megvásárolt Termék és a számlán rögzített adatok között, akkor azt a vásárolnak jelezni kell az eladó-kereskedő felé.

Ha folyamatos a számlázás, akkor bizony valóban javasolt minden egyes számlát ellenőrizni. pl Ha van egy folyamatos élő szerződésem valamilyen céggel, amely 35 féle Termék vásárlását tartalmaz bizonyos mennyiségekkel, akkor azt nem ellenőrzöm le tételesen?! Itt a villamos energia közműszámláról lehagytak egy tételt. A felhasználónak észre kellett volna vennie, úgy ahogyan írtad. (Ha folyamatosan ellenőrizte volna, akkor nem lenne releváns a visszakeresés kérdéskör.)

Azt, hogy ki a hibás én a sok szubjektív vélemény miatt nem feszegetem.

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8290) Dorian válasza Sz.L. (#8289) üzenetére


Dorian
félisten

Nem kellett volna észrevennie

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#8291) axioma válasza Ringman (#8284) üzenetére


axioma
veterán

kukaholding nekem is kihozott 2088 hianyt, evek ota beszedesen van... mi a francert nem vontak le, me'g jo hogy ingyen utalok, kenjek a hajukra alapon befizettem
bar az osszeg gyanus, mert valami 1400/3 honap dij remlik, de nem er annyit hogy megnezzem

(#8292) axioma válasza Lauda (#8280) üzenetére


axioma
veterán

Nagyon feloldalasan nezed.
Ha kifizetem a szamlat azzal elfogadom az osszeget - akkor a ceg ha kiallitja a szamlat (es nem az ugyfel szolgaltatott hamis inputot hozza), akkor azzal o is elfogadta az osszeget.
Mi a franc keresnivaloja van utana?
A hibajat azt tessek csak sajat uzletmenetben leirni. En kuldtem vissza vizmu szamlat mert nem volt 8 nap a befizetesre... kikuldtek uj hataridovel. Ez a modja: mind a ket oldal tartsa be a jatekszabalyokat, es amikor ezt nem teszi, akkor annak kovetkezmenyei az ovek.

(#8293) elfelejtette válasza axioma (#8292) üzenetére


elfelejtette
veterán

Nemek jött meg úgy számla csekk, hogy az előző nap volt a befizetési határidő. Azonnal hívtam őket, hogy most kaptam kézhez, innentől fog élni a 8 nap, a hátralékos kamatot meg hajtsák be a postán. Ha mégis rajta lenne a következő havi számlán, akkor azonnal feljelentés + fogyasztóvédelem.

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#8294) axioma válasza elfelejtette (#8293) üzenetére


axioma
veterán

Kedves voltal veluk akkor :) Mondjuk nalam a postakicserelos datum is mar olyan volt, hogy nem lett volna 8 nap, nem a postasnal kavarodott el, 2 nappal kesobb megerkezett.

(#8295) Lauda válasza Sz.L. (#8289) üzenetére


Lauda
félisten

Én is így gondolom. A számlákat átnézem és soha nem fizetek, míg a számlát be nem mutatja a szolgáltató. :)

(#8296) Lauda válasza axioma (#8292) üzenetére


Lauda
félisten

Egyetlen informatikai rendszer és a kézi számlázás sem működhet hibátlanul.

Amúgy nem teljesen értem, mi a probléma azzal, hogy az elfogyasztott villanyt ki kell fizetni.

(#8297) axioma válasza Lauda (#8296) üzenetére


axioma
veterán

Azzal van problema, hogy a szolgaltato a sajat hibajat szelektiven (csak ha neki hatranyos iranyban teved) ra akarja verni a johiszemu ugyfelre. Vagy szamolja bele az uzleti kiadasaiba az ilyen vesztesegeket (amit raadasul a nyeresegek kiegyenlitenek), vagy legyen ra biztositasa, vagy legyen valami feasability teszt a szamlak kikuldese elott, de ne engem ugraltasson ha valamit OK elrontottak (se bebizonyitani, hogy szar a nyilvantartas, en kifizettem; se azert, mert nalam maradt penzt elkoltottem masra).

(#8298) Sz.L. válasza axioma (#8297) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

"Vagy szamolja bele az uzleti kiadasaiba az ilyen vesztesegeket..."
"...mert nalam maradt penzt elkoltottem masra)."

Erről ez jutott eszembe:
Véletlenül euróban utalták ki a fizetését, nem akarta visszaadni

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8299) Sz.L. válasza Lauda (#8296) üzenetére


Sz.L.
aktív tag

"Egyetlen informatikai rendszer és a kézi számlázás sem működhet hibátlanul."

Bizony ám!
Nálunk a cégben 3 ember ellenőrzi/hagyja jóvá a beérkezett közműszámlákat a kifizetés előtt.

Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

(#8300) axioma válasza Sz.L. (#8298) üzenetére


axioma
veterán

Basszus, nem 400x-os szorzorol beszelunk es nem a mindennapokhoz kepest kiugro penzekrol...
Amugy csunyan vagtal ossze ket ossze nem illo felmondatomat.
Cegnel meg persze, mas nagysagrendek vannak, foleg ha szamottevo % az energiafelhasznalas a produktumban. Ott mege'ri Mancika 5 perce * 3 is. Nekem nem eri meg parszaz ft-ert raszanni 5 percet. (Ertsd: ha nem tudok rola hogy rossz. Amikor magatol feltunik, nem vagyok rest reklamalni - mondjuk az mar nem szolgaltatos, hanem boltban atveros armegjelolesnel, nem azert hogy en visszakapjam, hanem azert hogy ne erje meg nekik atverni.)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.