- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
dredjudge84 #37697 üzenetére
En cib onlinet mondtam vissza munkaltatoi szamlacsomag kedveert.
A push ertesitesek kesnek kicsit, de az sms azonnal jon. Kartya tud tobbfajta currencyt, te tudod definialni milyen sorrendben legyenek a prioritasok a devizaknal es aszerint terheli be a mogotte levo szamlakat, HUF, EUR, stb. Kulfoldon hasznos lehet. Van kulon remote jovahagyas is, ha pl odaadod gyereknek a kartyat es o venne fel kpt rola. Van sajat koltsrgmenedzsere, kategorizaloja, bar nem szerkesztheto, modosithato.
Viszont Wallettal tokeletesen mukodik, folyamatosan szinkronizal, nem dobja el a kapcsolatot (CIB nem mulodott vele pl)Egyebkent meg semmi extra, mukodik, leallasok nelkul.
-
kmarci25
veterán
válasz
Évek óta Unicreditnél vagyunk, onnan van a lakáshitel is. Egy óriási bajom van, de valószínűleg ez rétegprobléma, mert nem foglalkoznak vele. Konkrétan: a számlának én vagyok a tulajdonosa, feleségem társtulajdonos. Netbankhoz külön hozzáférésünk van, persze ugyanazt látjuk, de külön felhazsnálónév/jelszó. Minden oké, kivéve az okostelefonos alkalmazást, mert az csak egy készüléken működik. Ha hozzácsatolom a netbank fiókomhoz, akkor nálam működik, nála nem, ha ő csatolja, akkor nála működik csak. Ezt nem tudják/akarják orvosolni. Egyébként nincs bajunk vele, bár 7 éve ott vagyunk, úgyhogy összehasonlítási alapom nincs.
-
UberMutant
őstag
válasz
aha
-
dredjudge84
őstag
Kicsit off, de megkérdezem, mert itt hamar választ kapok rá.
Szeretnék az unicredit banknál számlát nyitni. Van róla tapasztalat hogy milyen? Most cibes vagyok, de unom hogy havi egyszer mindig rosszalkodik a netbank. Elkezdtem a bankmonitor ajánló linkkel regisztrálni partner aktil Zero csomagra, de félbe hagytam. Jött egy magánszemélyek részére való kérdőív ahol már előre érdeklődtek a banki szokásaimról. Milyen pénz forgalom várható mekkora nagyságrendben, készpénzforgalom mennyi várható éves szinten satöbbi. Én eddig az OTP Banknál voltam, onnan mentem át a cib bankhoz, de egyik bank sem kérdezett soha ilyet tőlem, és ez kicsit elbizonytalanított. Ti mit gondoltok erről, miért kérdeznek ilyet előre? Vagy online számlanyitás esetén ez minden banknál már szokás ha nem személyesen mész be?
-
ablack
senior tag
Megvan -
-
István2000
csendes tag
A többször használatos virtuális kártyám, amit már régen nem használtam(kb.3-4 hónapja) nem működik, nem tudok vele fizetni. Megérkezik az engedélykérés, engedélyezem a tranzakciót de nem vonja le és a tranzakciók között sem jelenik meg a próbálkozás se. Elmulasztottam valamit(változást) ?
-
4Grider
nagyúr
válasz
kiskakas #37687 üzenetére
Mindig a helyi valutás zseb használata a legolcsóbb. Nyugodtan tolhatsz át kunába sok pénzt, az elmúlt években rögzítve volt az árfolyama az EUR-hoz, tehát a maradékot veszteség nélkül válthatod majd vissza.
A Ft alapú készpénzfelvétel DCC-t jelent, a leglenyúlósabb pénzfelvételi forma. Ügyelj arra, hogy még HRK zsebbel rendelkező magyar lakóhelyes Revolut esetén is felajánlják a horvát ATM-ek a DCC-t, azt pedig nem szabad elfogadni, mert még attól is rosszabb, mint ha hétvégén a Revolut vált neked automatikusan Ft-ról. -
-
törölt tag
válasz
kiskakas #37687 üzenetére
A Plussz csomag nem sokkal tud többet e tekintetben mint az alap. Feltételezem Horvátoknál kunát tudsz felvenni.. Kuna számlából jó árfolyamon váltva jobb lehet. + Így a hétvégi felárat megúszod.
Elvileg a kártya sarkában lévő szemre kattintva, esetleg biztonsági kódot beírva ami sms-ben jöhet. Lehet láthatóvá tenni a kártya adatait... de én max a virtuálisat próbáltam előtte... - nem junioron.
-
kiskakas
senior tag
sziasztok!
igenyeltem a gyerekemnek egy junior kartyat,még uton van,de a telojara felraktam a revolut junior appot,raktam ia ra egy kisebb osszeget. A junior appban nem tudtam elovarazsolni,h lathato legyen neki a junior kartya szama, lejarati ido,cv kod..mit ronthattam el?
Illetve hasonloan a sok kunas kerdeshez,kint hogy erdemes hasznalni a kartyat? toltsek fel forintot vagy csinaljak kuna szamlat? Ha csak forint van a kartyan, forintban vagy kunaban celszeru kp-t felvenni? Plus csomagom van egyelore. koszonom ;)
-
UberMutant
őstag
-
gixxergabi
senior tag
Most jött emailben:
A Metal ügyfelek kereskedési kibocsátási egységeit az alábbiak szerint alakítjuk át:A Metal ügyfelek havonta 10 jutalékmentes kereskedést kapnak (korábban havi korlátlan jutalékmentes ügyleteket)
De jó hogy pont emiatt fizettem elő 10 napja egy egész évre...
-
törölt tag
Ez alapján leginkább a kártyákat érintheti:
"A Revolut-kártyák esetében viszont úgy tűnik, hogy nem kétséges, hogy határon átnyúló szolgáltatásról van szó. A magyar ügyfeleknek kibocsátott érintéses plasztikok után tehát a rendelet értelmében be kell majd fizetni az évi 500 forintos egyszeri tranzakciós illetéket, amely akkor „élesedik”, ha az adott kártyát legalább egyszer használták (és ha az érintéses funkciót egyszer sem használják, akkor a díj mértéke 800 forint). Ha feltételezzük, hogy minden kártyabirtokos legalább egyszer fizet a plasztikjával érintésesen, akkor a Revolutot terhelő díj évente 250 millió forint körüli összeget tehet ki. A Revolut részvénykereskedési szolgáltatást is nyújt, de magyar ISIN-kódos értékpapírokat nem kínálnak, így az értékpapírokra kiterjesztett tranzakciós illeték nem érinti őket."
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
Sokan megyünk nyaralni, és a szállást EUR-ban fizetjük, így az én Revos számlámon szerettem volna begyűjteni az összegeket.
Kiváló ötletnek tűnt, hogy fizetési kéréseket állítok elő, és mindenki a saját módján ki tudja majd fizetni az összeget. (akinek nincs Revolutja, az is meg tudja adni a saját bankkártya adatait, és kész).Na most az van, hogy a linkeket megcsináltam, fejenként 202 EUR-ról szól az összeg, és mindenkinél az jelenik meg, hogy csak Revoluthoz csatlakozva egyenlíthetik ki a tartozást...
Próbáltam utánanézni, hogy mi a limit, de nem találtam semmit. Meddig engedi a Revolut saját bankkártyával kiegyenlíteni, és mennyi fölött kell saját Revolut? Mert ha kell, akkor felbontom az összeget mindenkinek 50 EUR-os tranche-okra pl., ha annyi a limit.
Illetve, tudtok valami alternatív megoldást? Akár Revo-n kívül, ha Curve, vagy bármelyik tud ilyet (más Fintechnél nem vagyok még jelen a Revon kívül)?
Köszi
-
HKorn
veterán
válasz
Williamgrant #37677 üzenetére
Kp felvétel 75e Ft-ig elvileg itt is ingyenes, olyan ATM-ből, amelyik a listán van, de az ugye nem elég. Ha jól olvastam 2% a felvételi díj. Utalás nem tudom mennyibe lenne, de csak kevesebb ennél.
Utalást egyébként úgy kell, hogy átváltom HRK-ba és úgy utalom?
-
-
-
törölt tag
válasz
Peter.70 #37674 üzenetére
nem olyan rég dollár / font kapcsán volt hasonló utalásos téma.
Elvileg így van:
"A lokális utalások ingyenesek.. Szóval Revolut forint számláról forintot utalni egy magyar székhelyű banki számlára ingyenes. (Wise forint számlára például nem lehet már ingyenesen, mert a Wise nem magyar székhelyű bank, ebben az esetben 2000 Ft-os díja lesz az utalásnak.). A SEPA országok közötti eurós utalások ingyenesek. A SEPA régión kívüli utalásnál az első ingyenes, utána 150 ft utalásonként. SWIFT utalások esetén a dollár utalásnál van egy fix 1500 ft-os díj, a többinél 2000 Ft. Ha például dollárt utalsz magyarországi bankfiók dollár számlájára, akkor mivel a fogadó ország nem a hivatalos devizájában utalsz, így itt a dollár miatt 1500 ft-os díja van."
-
HKorn
veterán
Hogy járok jobban Revolutot haszálva, horvátoknál kellene kunában fizetnem a szállást (kp, vagy utalás játszik), ha ott veszek ki ATM-ből kp-t (kb 400K HUF), vagy ha átutalom? Ha jól gondolom utalással jobban járok, mert az elvileg ingyenes, viszont kp felvétel csak bizonyos összegig ingyenes, ugye?
-
pictigjis
őstag
válasz
dredjudge84 #37671 üzenetére
mert ettől még nem átutalás, hanem továbbra is kártyás tranzakció történik, csak nem vásárlási, hanem visszatérítés típusú. nagyon leegyszerűsítve a bankkártya azonosítja azt a "számlát", ahova a visszatérítésnek meg kell érkeznie, ezért van rá szükség
abban van egy kis vita és értelmezési különbözőség, hogy noha néhány bolt azt állítja, csak arra a kártyára tudja visszatenni a pénzt, amivel a vásárlás történt, ez nem biztos, hogy igaz is. akár a vásárlás és a visszavitel között is elvesztheted a kártyád és kaphatsz teljesen új számút helyette, szóval nem biztos, hogy ez így valóban megáll
-
-
törölt tag
Kéne csinálni egy saját listát.
-
zerodot
aktív tag
válasz
fjanni #37664 üzenetére
A Revoluttól nehezen találsz jobb árfolyamot, de hétközben válts, mert hétvégén extra díjat számol fel. Illetve havi 350e Ft fölött is.
Igen, GPay-en keresztül tudsz fizetni a mögé rakott virtuális kártyával ingyen. Előfordulhat, hogy a terminál megkérdezi, kunában vagy forintban terheljen-e, ilyenkor a kunát válaszd.
-
fjanni
tag
Sziasztok! Bocs ha már volt ez a kérdés. Jövő héten Horvátországba utazok és az a kérdésem hogy a virtuális kártyával tudok-e fizetni pl. autópálya kapuknál, étteremben? Ezt hogyan tudom megtenni? Nyitottam már Kuna számlát, erre akkor utaljak pénzt, magyarul forintból váltsak? Ez milyen árfolyamon fog megtörténni? Jobb mint egy pénzváltó? Amikor utalok rá pénzt mondjuk Google pay kártyás fizetéssel, akkor az ugye díjmentes akár külföldön is. És ha van pénzem a Kuna számlán és beállítom a Revolut kártyát a Google pay-ben akkor kint Horvátországban errő a kártyáról fogja levenni az összeget? A kártyás fizetésnek ez esetben sincs semmi díja? Tehát akkor teljesen díjmentesen és biztonságosan tudok fizetni? Tudom sok kérdés de sok mindent tisztázna a fejemben.
-
-
válasz
Williamgrant #37649 üzenetére
Tényleg nem ég el bizonyos összeghatár alatt. Nekem is volt már, hogy először levont 200Ft-ot, majd utána egy nagyobb összeget, és csak ezután szűnt meg kártya.
-
válasz
pictigjis #37644 üzenetére
Mi termináljainknál csak az utolsót lehet törölni és semmi nem kell hozzá. Se kártya se ember, hogy ott legyen semmi. Ezért kellet beállítani megerősítést, mert a hoka moka játszott vele és megnyomta a 2 gombot a megfelelő menübe és már ment is vissza az utolsó fizetés az utolsó vásárló számlájára.
-
zerodot
aktív tag
Ez a táblázat van: [link]
De nem tudni mennyire aktuális. Revolut használók tapasztalatai alapján van összerakva. De már vagy 2 éve nem volt frissítve.
Illetve itt van a hozzátartozó fórum, esetleg ott meg lehet próbálni frissebb infókat kibogarászni: [link]
(Fent a keresőbe beírod h Turkey, aztán az "in this topic" opciót választod) -
Faby
senior tag
Sziasztok, úgy látom, erre a kérdésére nem kapott választ a kérdező.
Lett azóta saját tapasztalat valakinél?
Jövő héten utazok Törökországba, jó lenne, ha lenne némi infó Revolut kártyahasználat, kp felvét vonalon.
Köszi előre is. -
zerodot
aktív tag
Az Amazon nem egy ismeretlen, sosemhallott cég, amelyik kártyalopásokból élne. Plusz jellemzően többszörösen rendel innen az ember, tehát célszerű egy kártyát egyszer megadni és aztán azzal fizetni a további rendeléseket is.
Ha nagyobb biztonságot akarsz, akkor hozz létre ehhez egy sima virtuális kártyát, amit tarthatsz lefagyasztva és csak a fizetések idejére oldasz fel. És/vagy beállíthatsz rá egy külön költési limitet is.
-
Kobe
veterán
Van budapesten ATM amelyikbol eurot lehetne kivenni, koltseg nelkul?
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #37649 üzenetére
nem feltétlen... egy helyen használtam egyszerhasználatost, ami a googlehoz csatolta. A google, csinált egy bekérést valódi-e a kártya, nem terhelte be. Utána jött a vásárlás, annál volt levonás, és utána szűnt meg. ez pár hete volt egy appal kapcs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest