Hirdetés
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz Hólyagovics #55 üzenetére
Én ma este rendeltem csak meg, mert amikor az email jött még 6€ volt a szállítás, de mostmár ingyenes. Az app-ban hétfői postázás és 03.14-i várható érkezés szerepel. Sima kártyáról van szó, prémiumnál elvileg rövidebb a szálltási határidő.
-
MrPeekaboo
senior tag
Van valami minimális összeg, ami alatt nem lehet Revolut HUF fiókból hazai HUF számlára pénzt visszautalni? Van ennek az utalásnak költsége? A pénz valami itthoni Revolut HUF számláról fog érkezni HUF-ban vagy külföldről HUF-ban esetleg EUR-ban és majd a bank váltja?
-
MrPeekaboo
senior tag
Hétvégén 0.5 vagy 1%-kal magasabb árfolyamon megy a váltás, mert nincs tőzsde. Lehet ennek tudható be a különbség, amit tapasztaltál. Másrészt én azt ajánlom, hogy vigyél magaddal másik "rendes" bankkártyát is, mert elég könnyen érhet meglepetés, legalábbis a Revolut fórumát olvasgatva ez jön le. A kártyaletiltástól kezdve, az atm-es pénzfelvételi nehézségek vagy plusz kötségek és a kártya kereskedői el nem fogadása vagy hitelkártyának tekintése mind előfordulhat. Ha egy ilyen beüt és intézkedni kell, akkor nem lesz könnyű dolgod elérni a support-ot. Szóval nem minden fenékig tejfel.
-
MrPeekaboo
senior tag
Sajnos országonként és bankonként változó az, hogy melyik számol fel készpénzfelvételi díjat az amúgy ingyenes határ alatt. Az sincsen jól összefoglalva, hogy melyek ezek a bankok, így a Revolut fórumáról kell ezt összeszedni, feltéve, hogy valaki járt már a kérdéses országban és megírta a talasztalatait. Általánosan azt lehet mondani, hogy készpénzfelvétel estén mindig checking vagy savings account-ot és no conversion-t kell választani, azonban ez még csak előfeltétele az ingyenességnek. Ehhez a tapasztalat is kell a fórumból az adott bankot illetően.
-
MrPeekaboo
senior tag
Ma megjött a vasárnap rendelt és hétfőn postára adott Mastercard. Holnap majd kipróbálom, hogy atm-en keresztül is lehet-e aktiválni vagy mindenképpen vásárolni kell vele egyet pinkóddal. Utána a HUF és EUR bankszámlára visszautalása következik, majd a különböző bankokhoz tartozó atm-es készpénzfelvétel.
-
MrPeekaboo
senior tag
Nem kell Angliában lakni és használni a kártyát ahhoz, hogy eldöntsd, hogy főszámlaként/kártyaként érdemes-e használni. Ehhez elég beleolvasni a Revolut fórumába és elég szépen kirajzolódik a kép. Mivel ez egy éppen felfutás alatt lévő fintech cég, így természetesen vannak problémák/gyerekbetegségek. Pl. support nehezen elérhető; nem minden helyen fogadják el a prepaid kártyát; a ráutalt nagyobb összegű pénzt megállíthatják és több napra foghatják, amíg igazolod, hogy honnan van; néha számla lock miatt nem férhetsz hozzá a pénzedhez bizonyos ideig; éves korlát van, hogy mennyi pénzt tölthetsz fel stb. Szóval én azt tanácsolnám, hogy egyelőre várj még ezzel a váltással és párhuzamosan használj rendes számlát és ezt is, így kitapasztalod. Pár év múlva újra meg lehet vizsgálni, hogy mi változott és akkor ismét fontolóra lehet venni.
-
MrPeekaboo
senior tag
Valóban volt egy kis félreértés, de az általam említett problémák továbbra is fennállhatnak. Ha ezekkel meg tudsz barátkozni és az általad preferált kártyás vásárlások, készpénz felvétel működik, akkor nincs gond. Én először feltöltés nélkül a személyazonossági ellenőrzést vinném végig. Ezzel biztosítanám, hogy a megfelelő limitek elég magasak. Aztán feltöltenék a kártyára egy kisebb összeget és elkezdeném használni, mint egy rendes bankkártyát. Pár hét alatt kiderül, hogyan szuperál, utána meg eldöntheted, hogy teljes fizetéssel beleugrasz-e vagy sem.
-
MrPeekaboo
senior tag
Miután megérkezett az MC-m elkezdtem kicsit próbálgatni a különböző funkciókat. Először 1000 Ft-nak megfelelő €-t utaltam vissza hazai Ft számlára. Kb. 2 óra múlva megkaptam a pénzt. Plusz díjat nem számítottak fel az OTP-nél a fogadás miatt, de mintha 100 € fölött 2 €-t láttam volna fogadási díjként a hírdetményben. Ez az utalás SEPA-ként ment végbe. A napokban a Ft-Ft-ot is ki fogom próbálni, ott lehet lesz már díj, mivel SWIFT-en menne. Boltban 1x chip-pel fizetve aktiváltam a kártyát, utána megpróbáltam OTP ATM-nél pénzt felvenni, de nem tudja a kártyát azonosítani, így rögtön kiköpi. Raiffeisen-nél viszont sikerült és nem vont le díjat. Az a gyanúm, hogy az OTP-snél a mágnescsíkot próbálja csak olvasni és ott ez nem sikerül valamiért, míg a másik ATM-nél ki is írta, hogy chip-en keresztül azonosít. Az app-ban minden védelmi funkció engedélyezve volt, korábban ezeket ki- és bekapcsoltam. Elképzelhető, hogy 1x mágnescsíkkal is kell vásárolni, hogy az is "aktiválódjon"? Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Közel 2 éve, amikor én regisztráltam akkor alapból járt a virtuális kártya, ehhez nem kellett feltölteni. Nem tudom, hogy ez változott-e azóta. A Simple-t nem fogod tudni használni úgy, hogy a Revolut kártyáról vonja le a pénzt, mert egyrészt csak OTP-s kártyát lehet így beregisztrálni. A másik módon használva a Simple-t meg lesz egy virtuális kártyád, amire fel kell tölteni egy másik nevedre szóló kártyáról először, hogy költeni tudj...
-
MrPeekaboo
senior tag
A CZK top-up blog alatti hozzászólások között a blog szerzője azt állítja, hogy dolgoznak a HUF feltöltésen. Az újabb fintechshow-s HWSW-s cikkben meg azt írják, hogy már magyarul is tud az app, meg hogy érkeznek lassan az egyéni Ft számlák.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz rum-cajsz #341 üzenetére
Nézd meg, hogy a Security-nál engedélyezve van-e az Online transactions. A fizikai vagy a virtuális kártyát adtad meg? Nekem virtuális MC-vel már sikerült szolgáltatás díjat levonnia az Amazonnak. Amazonnál kapnod kellene email-t, ha nem sikerült levonni az összeget, meg gondolom az order-nél is lehetne látni. Náluk kb. 10 munkanapon belül változik meg a levonás státusza. Mondjuk nálam még mindig pending 1 €, pedig már visszakaptam.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz rum-cajsz #343 üzenetére
Ha a levonások státusza nem változik completed-re, akkor pár nap után automatikusan visszakapod a pénzt, viszont completed esetén ha nem kaptál cserébe semmit sem, azaz a semmiért fizettél, akkor ki kell tölteni egy chargeback formanyomtatványt és elküldeni a Revolut-nak. Ez utóbbiba szerencsére nem futottam még bele, de a hivatalos fórumon olvasni ilyeneket is. A hétvégének egyébként nem kellene ebbe belejátszania, hacsak nem történt valami hiba valamelyik fogadó oldalon éppen akkor, persze a felhasználót erről általában nem tájékoztatják.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz hedgehog #382 üzenetére
Oliverda, hedgehog: gondolom a SWIFT-et használtátok. Volt valami fogadási költsége ennek? Én a SEPA-t próbáltam ki Ft számlára utalva, viszont ezen keresztül csak EUR-t lehet utalni. Kb. 2 óra alatt megjött és nem volt fogadási költsége, így csak a konverzió miatt "buktam" valamennyit.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz DirtyFREE #404 üzenetére
Elképzelhető, hogy a fiókja meghaladta az éves feltöltési limitet, így addig nem is fogja megkapni a fizetését, amíg nem mutat be egy jövedelem igazolást, ami alapján megemelik a limitet. Arra még számítani kell, hogyha valóban ilyen eset áll fent, akkor sokáig ülni fognak rajta, mert kevés az ügyintéző...
-
MrPeekaboo
senior tag
Kijött az 5.1-es verzió ma iOS-re, amiben megjelentek az új top-up-olható pénznemek, viszont mindegyik esetén az account oldal jön fel... Android-on mi a helyzet?
-
MrPeekaboo
senior tag
iOS, reggel még nem volt, most délben rápróbáltam és kidobta. Amikor a top-up-nál rányomok, akkor egy pillanatra megjelenik egy gomb, hogy aktiváljam az account-ot, ami aztán eltűnik. Próbáltam már deaktiválni is meg újra aktiválni, de akkor sem változik a helyzet. Elképzelhető, hogy még központilag valamit át kell billenteni, hogy működjön.
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Kijött az Androidos 5.1-es verzió is és ugyanúgy viselkedik, mint az iOS. Lehet találgatni, hogy így marad vagy lesz-e valami változás.
-
MrPeekaboo
senior tag
Lokális EUR és GBP számlák létrehozásakor valami hiba lép fel, amiről tudnak és elvileg pár órán belül jön valami újabb verzió, ami javítja. Elképzelhető, hogy ennek köze van az új pénznemek feltöltésénél jelentkező furcsa jelenségnek, ugyanis iOS-en amikor egy ilyenre nyomunk, akkor hirtelen megjelenik egy "Activate account" gomb, ami el is tűnik. Lehet emiatt nem megy a bankkártyás feltöltés. Egyébként meg az a blog sem készült még el, ami beszámolna ezekről az új pénznemekről, szerintem nem véletlenül.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz F1rstK1nq #524 üzenetére
Szerintem csak a Google Pay fog jönni, a másik meg az, hogy mikor. Nincs egy normális roadmap, ami alapján be lehetne lőni, hogy mikor jön egy szolgáltatás. Mindig csak a "coming soon" megy meg az ígérgetés. Beta-sok virágnyelven csepegtethetnének egy kis infot néha, amikor tesztelésre kapnak egy új verziót.
-
MrPeekaboo
senior tag
Újabb hír, hogy majd július 1-én jelentik be, hogy mikor várható az előzőleg beharangozott szolgáltatás bevezetése. Holnaptól egyébként a lengyeleknél 8 ottani bank támogatásával elindul az Apple Pay, szeptemberben pedig újabb bankok fognak csatlakozni ehhez.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz hedgehog #535 üzenetére
Az Apple, mint közvetítő szolgáltató erősen beleszól abba, hogy mit és hogyan kell megvalósítani banki oldalon annak érdekében, hogy az Apple Pay-t használni lehessen. Minden bankkal külön szerződést kell kötni, ahol ezt a fizetési módot használni akarják a felhasználók, ráadásul valamennyi forgalomfüggő százalékot még fizetni is kell az Apple felé... Kb. úgy kell elképzelni, mint a kihelyezett kártyaterminálokat, azoknál is fizetni kell az üzemeltetőnek. Korábban sok kisbolt emiatt nem is rendelkezett ilyennel, mert plusz költség és nem szerette volna még tovább emelni az árait. Gondolom a bankok húzzák a szájukat emiatt, pedig elég sok pénzük van, így nehéz olyan szerződést kötni, ami mind a két félnek megfelelő. Az Apple fizetési megoldása zárt, míg a Google-é nyíltabb. Emiatt az utóbbira könnyebb fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Én már több éve úgy rászoktam a kártyás fizetésre, hogy általában semmi készpénz nem szokott lenni nálam és csak akkor használok készpénzt, ha nagyon muszáj, meg kerülöm azokat a helyeket, ahol nem lehet úgy fizetni. :-) Amióta a Simple-nél használható a Google Pay, azóta azt használom kártya helyett, azonban biztos, ami biztos alapon vinni szoktam a kártyámat is, de ritkán van rá szükség.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz F1rstK1nq #575 üzenetére
Az Euronet ATM-eket érdemes nagyívben elkerülni, mert sokan panaszkodnak a fórumban, hogy a DCC el nem fogadása miatt mindenképpen beterhelnek valami kp felvételi díjjal, amit persze nem írnak ki a képernyőre. Aztán lehet a horvátoknál másképp viselkednek ezek, de jó ezzel számolni. A másik meg az, hogy még péntek éjfélig érdemes felvenni pénzt, mert hétvégén 1-1.5%-kal rosszabbul vált a Revolut, mint hétköznap. Majd számolj be a tapasztalataidról!
-
MrPeekaboo
senior tag
Oliverda, KTU: Srácok ezzel csak egy gond van, mégpedig az, hogy nem lehet egyelőre BGN számlát nyitni, így az előre konvertálás nem játszik...
Oliverda: Sajnos az Euronet ATM díjakról nem tudok semmit sem, csak annyit, hogy sokan panaszkodnak rá és nem csak egy országban. Egyébként aki vállalkozó kedvű, az itthon is rápróbálhat ezekre, mivel nálunk is van pár ilyen ATM és akkor kiderül, hogy mennyi az annyi.
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Ha már szóbakerült a Google Pay, akkor ez a fizetési forma kvázi olyan, mint az Apple Pay, hogy van egy rendszerszíntű szolgáltatás vagy app, amiben a szolgáltatásra szerződést kötött bank kártyáit beregisztrálhatom és utána érintés nélkül fizethetek? Ha igen, akkor a Simple esetén az OTP már szerződött a Google-lel vagy valami open API-t használ az app-jában?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz szabi__memo #612 üzenetére
Neked és hedgehog-nak köszi az infókat! Találtam store-os link-et a Google Pay-re, de azt mondja egy 6.0.1-es Androidra, hogy nem támogatott eszköz, holott a MasterPass-t használom vele...
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz hedgehog #626 üzenetére
A legutóbbi iOS frissítésnél vettem észre azt, hogyha engedélyezve van a TouchID és megváltoztatom egy bizonyos számra a pass code-ot, akkor az app indításkor a TouchID-t elfogadja viszont rossznak érzékeli a passcode-ot. Androidon meg nincs edit gomb, amivel a két account sorrendjét tudnám cserélni.
Asanyika: Verify-olva van az account-od?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz maestro87 #636 üzenetére
Ha már lehet USD számlát is nyitni, akkor célszerű lenne arra utalni inkább, az EUR helyett, különben lesz egy USD EUR konverzió. Szerintem bárki utalhat ezekre a számlákra, viszont visszavezetni csak saját névre szóló számlára lehet. Azonban vigyázni kell ezekkel az utalásokkal, mert nagyobb összeg vagy a limit-ed meghaladása esetén meg fogják állítani a pénzt, mielőtt a számládra érkezne és igazolnod kell, hogy honnan származik. Ez egy eléggé nyűgös folyamat, fórumon voltak olyanok, akiknek több hónapba került, hogy a pénzükhöz jussanak! Szóval azt ajánlom, hogy egy kisebb összeggel, amit nem sajnálsz, ha beragad kell megpróbálni, hogy megérkezik-e. A legjobb inkább az lenne, hogy aki küldi szintén regisztráljon Revolutba, ha EEA tag, töltsön fel USD-t és az app-on keresztül küldje át kikerülve a bankokat.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz maestro87 #666 üzenetére
A Revolut is résztvesz a pénzmosás elleni intézkedésekben, így nagyobb összegeknél kérhet igazolást, hogy honnan van a pénz, amit ráutaltál. Az $1000 szerintem elég sok, de a support-tól is megkérdezheted, hogy szerintük kérni fognak-e igazolást. Másrészt az utalásoknál is vigyázni kell a papír kitöltésénél, mert ha ott elírnak valamit, akkor sem fog megérkezni a pénz. Szóval még mindig azt javasolnám, hogy kisebb, ha beragadt sem hiányzó, összeggel kellene indítani egy utalást és ha az megérkezik, akkor meg lehet próbálni egy nagyobbal.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz szabi__memo #689 üzenetére
Külföldről USD-ben szeretne az egyik fórumtárs nagyobb összeget fogadni a Revolut számlájára. Ebben kérte a segítséget. Én pedig a hivatalos fórumon olvasott tipikus eseteket soroltam fel. Nem szentírás, mindenki kezelje úgy, ahogyan gondolja.
-
MrPeekaboo
senior tag
Esetleg a virtuális Simple kártya első feltöltése során érdemes Revolut kártyára visszavezetni a pénzt, mert gondolom HUF-ban fog rámenni az összeg, nem EUR-ban, másrészt a hozzáadott és azzal először feltöltést indító kártyára 500 Ft bónuszt adnak. Tehát ha 50e-rel feltöltöd, akkor 50500 Ft lesz az egyenleg. Ebből pedig 50e-ret visszavezethetsz a Revolutra, az 500 Ft-ot meg majd elszámolják visszavezetési díjként. Az üzletszabályzatot jobban áttanulmányozva elvileg arra is van lehetőség, hogy a visszavezetési díjat se kelljen megfizetni, viszont ehhez rögtön meg is kell szüntetni a virtuális kártyát. Az kérdés, hogy ez utóbbi esetben is engedik-e más kártyára visszavezetni vagy csak arra, amiről feltöltötted. Elvileg új virtuális kártyát 2 nap után lehet újra létrehozni. Kérdés, hogy a 65k-s havi limit újraindul-e az új kártyával vagy sem. De gyanítom nem, mert akkor ezzel ki lehetne játszani a rendszert. Valószínűleg azt sem nézik jó szemmel, ha valaki 2 naponta létrehoz újabb kártyát, így elképzelhető, hogy letiltják a szolgáltatásról.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz maestro87 #766 üzenetére
Csak az app-on belül lehet chat-elni, ott is alapból egy robottal beszélsz, amíg be nem írsz egy adott szöveget. Ezután kiírja a chat, hogy hány óra/nap múlva kerülsz ügyfélszolgálatoshoz. Twitter-en talán gyorsabban reagálnak. Sajnos a múlt hétvégi bankkártyás fiaskó eléggé leterhelte őket megint, alig győzik az ezzel kapcsolatos sok munkát.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz silver-pda #771 üzenetére
Múlthét péntektől vasárnapig nagyon sok kártyahasználónál lépett fel olyan hiba, hogy vásárlás során elutasításra került a fizetés, viszont az összeg levonásra került a számláról... Ha egy ilyen esetben valaki többször próbálkozott, akkor annyiszor vonta le az összeget. Volt nagy sírás-rívás a Twitter-en meg a fórumon. Egyesek külföldön nem vittek magukkal más kártyát és nem tudtak pl. továbbutazni, mert a hiba folytán leapadt a számlájuk. 24-72 órát írtak kezdetben, hogy annyi idő múlva visszakerül a pénz a számlájukra, de volt akinek 5 napot kellett erre várni. Egy külső fizetést feldolgozó társaságnál feltorlódtak a tranzakciók és időtúllépés miatt így ezek elutasításra kerültek, ez okozta a hibát. Elvileg fogadalmat tettek, hogy házon belülre hozzák ezt a szolgáltatást, hogy ne forduljon többet ilyen elő vagy ha mégis, akkor gyorsabban tudjanak cselekedni.
-
MrPeekaboo
senior tag
Igen, még jópár évnek el kell telnie ahhoz, hogy kiforrjon a szolgáltatás. Csak a Revolutra hagyatkozni nem lehet, főként úgy, hogy még a banki license-ük sincs meg. Azonban sokan ezt elfelejtik, aztán koppannak, ha valami gond van a szolgáltatással.
madmike: szerintem lesz még ilyen. Az idén már kétszer volt erre lehetőség, márciusban és júniusban. Azok rendelhettek ingyen kártyát, akik előtte nem rendelkeztek ilyennel.
-
MrPeekaboo
senior tag
A bejelentés még nem történt meg, viszont a Google Pay már működik a Mastercard-okkal! A Visa-kkal egyelőre még nem. A kártyámat már sikerült beregisztrálni, SMS-ben kaptam kódot, amivel az ellenőrzést kellett végrehajtani. Kipróbálni majd csak holnap délelőtt fogom tudni.
Mivel az itthonról használt Play Store nem ajánlja fel a Google Pay app-ot, ezért kis cselhez kell folyamodni, hogy mégis le tudjuk tölteni. Ehhez le kell szedni a store-ból egy ingyenes VPN app-ot és abban beállítani egy olyan országot, ahol támogatva van a Google Pay, mondjuk Angliát. Ezután a mobil beállításainál keressük meg az app-okon belül a Play Store-t és töröljük ki az app-hoz tartozó adatokat és állítsuk le az app-ot. Aztán indítsuk el a Play Store-t és töltsük le a Google Pay app-ot. Ezt követően a VPN app-ban kapcsoljuk ki a szolgáltatást vagy le is lehet törölni, mert nincsen rá szükség. A Google Pay app-on belül adjuk meg a szükséges adatokat és kész. A kártya regisztrációja során kettő darab 0 Ft-os terhelési üzenetet fog dobni a Revolut. Ha több fizetéssel kapcsolatos app-unk is van, amivel fizetni szoktunk, pl. Simple, akkor a mobil beállításoknál lévő Tap & Pay-nél meg lehet adni, hogy melyik legyen az alapértelmezett fizetési eszköz, illetve hogy lehessen választani(?), ha fut másik ilyen app. Ez utóbbival nincsen tapasztalatom, de az lenne jó, ha feldobná, hogy melyikkel szeretnék fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Persze, hogy van köze a Revolut-nak, hiszen a háttérben ezen is dolgoznak és azt jelentették volna be július 1-én, hogy mikor lett volna elérhető a szolgáltatás. Csak ugye volt az a bankkártyás mizéria és emiatt a bejelentés elmaradt. Másrészt azért jó ez, mert így NFC-s Android mobillal már érintés nélkül is fizethetsz a Revolut számlád terhére, csak a mobilodat kell magaddal vinned, nincs szükség a bankkártyádra.
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Hozzáadhatod, de azt csak a Simple app-on belüli pl. mozijegy stb. vásárlásra használhatod vagy a virtuális Simple kártya feltöltésére. Az érintés nélküli fizetés, csak OTP-s kártyával működik! Ráadásul a virtuális Simple kártyát külföldön sem lehet használni... Kb. ez a magyarázat, hogy miért jó a Google Pay.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz sajti_pajti #888 üzenetére
Én ilyen third-party oldalakat azért nem ajánlgatnék főleg olyan app esetén, amiben kártyaadatokat kell megadni. De ha te nem félsz attól, hogy esetleg egy megpiszkált app-on keresztül ellopják az app-ban megadott banki adataidat, akkor használd azt!
-
MrPeekaboo
senior tag
Ma nekem is sikerült a mobilos vásárlás, igaz kicsit többet kellett várni arra, hogy megtörténjen a tranzakció, mint általában szokott. Egyébként a beta app tesztelők már próbálgathatják a GPay-t, de csak bizonyos országokból, aminél mi nem szerepelünk. Ehhez képest nálunk is működik. :-) Másik jó hír, hogy a francia Apple Pay oldalán alul a hamarosan érkezik résznél ott van már a Revolut logoja, szóval előbb-utóbb ez is érkezik!
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz spanyoll #1002 üzenetére
A Simple-ben érintésmentes fizetésre, csak OTP-s kártyát lehet használni! Más kártyát be lehet regisztrálni, de azokat csak az app-ban történő fizetés során lehet használni.
mephisto5, rum-cajsz: nekem MC kártyám van és nem működik rajta a mágnescsík, valószínűleg emiatt utasítja el az OTP ATM és ezért nem tudok a POS-nál fizetni, ha le szeretnék húzni. A chip és contactless működik.
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz brainticket #1017 üzenetére
Az volt az első, amit ki-bekapcsolgattam. Lecserélni egyelőre nem akarom, mert a mágnescsíkot szinte nem is használom a hazai kártyámon sem. Mondjuk az ATM-ek is lehetnének olyan intelligensek, hogyha a mágnescsíkot nem tudják olvasni, akkor a chip-pel próbálkozzanak, ráadásul az sokkal biztonságosabb.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz RobexX10 #1299 üzenetére
Úgy legyen, csak aztán ha bevezették nehogy úgy járjunk, mint a románok, ahol ugyan elérhető a bankkártyás RON feltöltés viszont jópár bank, köztük az ottani OTP is, azzal trükközik, hogy egy DCC jellegű konverziót hajt végre (RON-EUR-RON). Tehát pl. 50 RON feltöltése több, mint 50-be fog kerülni a konverzió miatt... Aki kíváncsi a részletekre az itt angolul elolvashatja.
-
MrPeekaboo
senior tag
SEPA-n keresztül csak EUR-t lehet utalni, így szerintem ez gyorsabb, mint a SWIFT. Egyszer utaltam Revolut-on SEPA-n keresztül pénzt magyar számlára és kb. 2 óra múlva már meg is kaptam. SWIFT-nél fontos, hogy a fogadó referenciaszáma fel legyen tűntetve, különben nyűgös lesz a közös számláról a pénzt megtaláltatni és megfelelő helyre mozgatni a support-tal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest