Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
válasz
szabi__memo #1415 üzenetére
A fém kártyához járó többlet szolgáltatásokra kell gondolni.
-
Rage47
veterán
válasz
szabi__memo #1415 üzenetére
én sem értem. biztos jó vele kenyeret vágni vagy nemtom
-
Fandango
veterán
Ötszörösére nőtt a Revolut bevétele
Lényegében a kiemelt rész miatt linkeltem, mint várható érdekes funkció:
"a vállalat vezérigazgatója idén 4-szeres bevételnövekedést vár, melyeket az új szolgáltatásokkal, mint a jutalékmentes részvénykereskedés vagy a fémkártya remél elérni."
-
Rage47
veterán
-
Flinter
tag
válasz
hedgehog #1406 üzenetére
"Cserébe" az ERSTE a MasterCard-dal jobban megszívatja a t. közönséget, ui. ott a MC EUR-ra vált (már ha nem EUR és nem HUF a terhelése), majd ezt az EUR-t már az ERSTE váltja HUF-ra - mindennek eredményeképpen lényegesen rosszabb árfolyamon (mint a VISA). Tán nem véletlen, hogy az alapból "utánad dobott" elsődleges betéti kártya MasterCard az ERSTE-nél.
-
Flinter
tag
válasz
hedgehog #1378 üzenetére
A Revolut feltöltése VISA (Virtual, ERSTE) kártyával tranzakció elszámolása ma megtörtént. Eredménye viszonylag érdekes:
A VISA kártya terhelése 09.19-én történt meg, ami ekkor a VISA hivatalos napi elszámolási árfolyamán (325,1684 HUF/EUR) számoltan került zárolásra az ERSTE bankszámlán.A tranzakció lekönyvelése a mai (09.24) napon történt meg, de a VISA 09.20-i árfolyamán (324,1574 HUF/EUR)
https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-ratesA Transferwise kártyáról történt Revolut feltöltés (HUF->EUR, 09.19) árfolyama (természetesen) változatlan maradt: 324,45 HUF/EUR (TW költséggel együtt számolva)
-
nutfile
aktív tag
a Revolut szerint már megoldották a problémát
https://community.revolut.com/t/duplicated-revolut-contacts-in-android/3816/24 -
betyarr
veterán
én is csak a google címtárban tartom a névjegyeket.ennek ellenére nem hozzáadja,hanem megduplázza.a duplikáltban pedig semmi más nincs (tehát se telszám,se mail cím) csak a revolutos cucc,amit fentebb is írtam: send money,request money.
lehet írnom kellene a supportnak?
xiaomi a1-em van a legfrissebb oreóval. -
KTU
addikt
válasz
betyarr #1401 üzenetére
Nálam 2db Revolut alkalmazás van fent, két külön fiók,
nincs névjegy duplázás,
az alkalmazásokat Xiaomi klónozta.
Xiaomi Redmi Note 4, MIUI Global 9.6 Stabil.
Ha más apk klónozó alkalmazással hoztam létre a klónt, ütközött a 2 alkalmazás.Ha megnyitok egy névjegyet látok benne egy Revolut sort.
Akinek duplázódik a névjegy, hova menti a névjegyeket?
Én csak a Google fiókba. -
nutfile
aktív tag
válasz
szabi__memo #1379 üzenetére
TW-ről Revolutra próbáltam GBP-vel.
(TW HUF-ról magyar bank HUF-ra - ahonnan mondjuk töltöttem már fel pénzt - nem próbáltam)
de ez már inkább TW topik -
betyarr
veterán
nektek nem duplázza meg a telefonkönyves bejegyzéseket a revolut?nekem mindenkiből van plusz 1 bejegyzés és ha rákattintok akkor csak revolutos dolgok vannak benne "request money" meg "send money".ezt valahogy ki lehet lőni?
androidon vagyok,oreón. -
Akit érdekel, egy Revolutról szóló cikk szokásos hatásvadász címmel:
Év végén vethetik be a bankgyilkos csodafegyvert Magyarországon -
hedgehog
senior tag
válasz
brainticket #1377 üzenetére
igen mennek, kb. két hónapja használom gond nélkül, jobb is mint a többi ilyen
-
Flinter
tag
válasz
szabi__memo #1382 üzenetére
Na kicsit belekavarodtunk, tehát akkor egészen pontosan:
A VISA átváltja EUR-ra a nem EUR és nem HUF kártyaterheléseket.
Megjelenik egy átváltott (vagy nem átváltott, de) EUR összeg.
Ezt az EUR összeget szintén a VISA váltja át HUF-ra és azzal terheli meg az Erste HUF számlát.HUF kártyaterhelésnél nincs sehol semmilyen átváltás, 1:1 a HUF bankszámla terhelése.
(Ahogy mindenhol - azaz majdnem mindenhol, de ez hosszú...)
És ne feledd, hogy a fenti egyedi eset: Erste + Visa -
Flinter
tag
válasz
szabi__memo #1382 üzenetére
Igen. De ezzel csak azt mondom, hogy az Erste + Visa számol el EUR alapon.
Más banknál simán elképzelhető, hogy a VISA vele éppen USD-ben számol el. -
Flinter
tag
válasz
Flinter #1381 üzenetére
Legtöbbször megosztják a kártyatársaságok és a bankok a váltási "munkát": Mondjuk a kártyatársaság vált EUR vagy USD-re (már ha tud), aztán ő ezzel a devizaösszeggel terheli meg a magyar banki HUF számlád - így ez utóbbit már a magyar bankod váltja át.
Az ökölszabály hasonló, mint a PayPal-nél, csak itt éppen fordítva: Bármelyik nemzetközi kártyatársaság váltási árfolyama jobb bármely magyar banknàl. -
Flinter
tag
Nem ennyire egyszerű ez a Visa kontra MasterCard dolog - kb. minden banknàl máshogy van. Nyáron végignéztem 6-7 magyar bank mind a Visa, mind a MasterCard kártyáinak feltételeit. Magam is meglepődtem, hogy az Erste + Visa kombinációja hozta az egyik legjobb váltási árfolyamot.
Hozzáteszem, hogy itt a Visa Euro-ban számol (lsd. Erste ÁSZF) tehát bármivel terheled az (Erste Visa) kártyát, azt előbb ő EUR-ra váltja át (nyilván ha eleve EUR, akkor nem) majd utána HUF-ban terheli meg az kártyád mögötti (Erste, HUF) bankszámlát.
Tehát még egyszer: Ez minden banknàl és kártyatipusnál más és más - egyedileg kell megnézni az ASZF-eket. -
Laox
aktív tag
válasz
Flinter #1376 üzenetére
VISA kártyával ahogy a példádon is látszik, nem kell kísérletezni, mert ott a VISA vált, és ők azt hiszem az usa jegybanki középárfolyamon, tehát sokkal jobban, mint a magyar bankok. Viszont ha Mastercard-od van, ott a te magyar bankod vált, az már rosszabb. Ott éri meg trükközni.
-
brainticket
aktív tag
állítólag már a revolut maestro kártyák is mennek Google pay-el,
mondjuk nekem sikerült hozzáadnom az apk mirror-ról most leszedett gpay-hez a kártyámat. -
Flinter
tag
válasz
nutfile #1375 üzenetére
Én is nekiálltam kísérletezni: 2 úton, 2x 20€-val töltöttem az előbb a Revolut Mastercardomat:
1. TransferWise Mastercardról: 6489,- Ft (ebből 23,- Ft a TW váltási költsége)
2. ERSTE VISA Virtual kártyáról: 6503,- Ft (ez esetben a Visa váltott)E mintában a különbség 14,- Ft = 0.215% - vagyis én nem túl sokat nyerek, ha közbeiktatom a TW-t.
Az Erste Bank + Visa kártya esetében a "specialitás", hogy a VISA vált - EUR közbeiktatásával - HUF-ra bármilyen devizát.
Más bankoknál általában ez nem így van - ott általában a bank vált, legalább részben, sőt az Erste + Mastercardnál is - így ott jelentősebb megtakarítást hozhat a TW közbeiktatása. -
nutfile
aktív tag
szerk.
ooops. benéztem bocsi
amúgy tegnap kíváncsiságból egy kisebb összeget feltöltöttem TW-n keresztül (ahová ingyen utaltam).
meglepő módon azonos devizájú számlára nem tudtam, mert TW nem engedte.
így végül a TW-ről 10.000 Ft-ot nyomtam át Revolutos font számlára és azt váltottam vissza forintra.
a TW levont 35 forintot (0,35%) és a 9.965 forintot váltotta fontra, azt küldte át. Revoluton visszaváltva a jóváírt fontot (a jobb árfolyam miatt) végül kb. 9.977 Ft lett belőle. vagyis így kb. 0,23% volt a "feltöltés díja".
persze ha az eltelt 1-2 órában másképpen mozog az árfolyam, akkor akár 0,35% fölé is mehetett volna.
(tudom, simple. de az ugye összegében korlátos.) -
nutfile
aktív tag
így van, 282.55
az is igaz, h a bank meg levon vmit, aztan kesobb pontosítja... -
TOZ
addikt
válasz
sajti_pajti #1364 üzenetére
Nincs
(De jártam már úgy is, hogy tömegkozelekedes appja nem ette a revolut... Ez Stockholmban történet. Korábban talán írtam már.) -
hedgehog
senior tag
válasz
sajti_pajti #1366 üzenetére
Ez egyébként érdekes, mert a TW nem prepaidot ad, hanem rendes debitkártyát.
Nekem a HumbleBundle a Revolutot utasította vissza, mondván ez prepaid, a TW-vel simán tudtam ott fizetni. (Overwatch volt a montly előfizetésben, azt meg nem lehet prepaiddal fizetni)
-
hedgehog
senior tag
1%-kal kellett eltérnie (vagyis ha jól látom, szerintem 282 Ft-ért kapta az USD-t a kolléga).
És valóban, aznap elvileg 279,8 Ft-ot kértek az R banknál egy dollárért.(ma egyébként 277,5 vs 282,7 a Revolut javára)
Egyébként ez ismert infó, időnként előjön itt a fórumban is, és a Revolut FAQ-jában is benne van. Fel kell készülni ha hétvégén akarsz vásárolni, és váltani még pénteken.
(persze az impulzusvásárlásokon ez nem segít)
-
nutfile
aktív tag
fejből nyomom 6 bankkártyám számát, lejáratát és CVV/CVC kódját.
hétvégén véletlenül összekevertem kettőt és a Revolut kártyámmal fizettem egy online USD-s vásárláskor.
a Revoluton csak a forint számlámon volt pénz, mondanom sem kell, hogy bűn rossz árfolyamon váltotta át USD-re, sokkal rosszabbon, mintha mondjuk (R.Bank) hitelkártyával fizettem volna...
ha nem figyelsz (értsd nem váltod át előre hétköznap a pénzed), akkor brutálisan "büntet" a Revolut... -
sajti_pajti
tag
Megjegyzem: Törökországban akadt olyan hely (ATM, benzinkút), ahol a TW kártyám el lett utasítva, de ugyanott a Revolut használható volt. Összességében mindenhol. (Egyszer utasította vissza ATM, de az jogos volt, mert épp le volt tiltva a használata, de miután feloldottam, működött rendben.)
Mindezek ellenére tartom, hogy soha ne indulj el úgy, hogy nincs tartalék megoldásod a fizetésre (ilyen értelemben én ezt a kettőt egy kalap alá veszem, szóval volt nálam bankos bankkártya /plusz euró kp./ is).
-
nutfile
aktív tag
válasz
sajti_pajti #1364 üzenetére
vagy a location based security...
-
KTU
addikt
Simple feltöltés, és visszatöltés Revolut-ra is megvolt,
már nem jár 500 Ft az 1. feltöltés után. -
KTU
addikt
Most telepítettem egy ismerősömnek a Simple alkalmazást,
és igényeltem Simple kártyát. -
Villa7
tag
Sziasztok
Mostanában mennyi idő simple-rol való visszatöltés? 10. én este indítottam, de még nem érkezett meg. -
KTU
addikt
Most töltöttem vissza Revolut-ra és Transferwise-ra,
persze előtte feltöltöttem, Simple-n azonnal láttam a pénzt.A havi keretem most nullázódott.
Eddig mindig visszaállt 65e-re a visszatöltés után.
ill. ma kaptam üzenetet, hogy Simple kártya igénylés szünetel." a saját bankomnál már nem csak foglalásban van az összeg, hanem be is terhelődött. Tehát onnan már nem lehet visszahívni."
A bankod még ilyenkor is visszatudja fordítani / kérni a pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardcore café
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Robogó, kismotor
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest