Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
brainticket
aktív tag
valóban, viszont ha olyan bank csődöl be, amelyik rendelkezik banklicensszel, akkor 100.000EUR-ig biztosítva vagy, és nem bukod el.
https://blog.revolut.com/why-a-european-banking-licence-will-be-a-huge-deal-for-your-revolut-account/ -
_ATi_1
senior tag
válasz
Iginotus
üzenetére
A "szolgáltatás" neve DCC. Ha használja az adott ATM, akkor idegen kártya esetében felkínálja a lehetőséget, hogy majd átváltja az összeget. Revolut esetén a felkínált lehetőség a GBP-re váltás szokott lenni, de ebben az időpillanatban az ATM még nem tudja a kártya egyenlegét, és a mögöttes számla devizáját sem. Így tehát simán előfordulhat, hogy külföldön EUR pénznemben fizetsz, elfogadod a DCC által kínált GBP/EUR konverziót, majd a revoluthoz érkezett GBP terhelést a Revolut vissza váltja EUR-ra(Üres GBP zseb esetén).
"Külföldön FT számláról is le tudsz venni EUR-t vagy helyi valutát ott a bankod vált, persze ott sem közép árfolyamon, és még tranzakciós dij is van."
Külföldön is létező dolog a DCC, így ott is előfordulhat hogy az ATM konvertál HUF-ra, mielőtt elküldi a terhelést a banknak.Ebben az esetben ilyen nem történt, és nincs is magyarázatom erre a szituációra. Talán egy ideiglenes Revoluton belüli rendszerhibára tudnék gondolni.
brainticket: Ez már egy harmadik dolog lesz, a fórumtárs HUF-ot szeretett volna felvenni két különböző ATM-ből.
-
brainticket
aktív tag
válasz
Iginotus
üzenetére
pedig igazuk van, semmi köze ahhoz hogy melyik valutában van az egyenleged a revolut automatikusan az adott pénznemmel kezd, aztán ha ott nincs elég akkor abból von amelyiken van.
Viszont ez a Magyországon EUR-t veszek fel automatából teljesen speciális eset, sok köze nincs a revoluthoz, gondolom úgy van kitalálva hogy mindig szarul járjál, ha én otthon ott akarnék az osztrák euró alapú számlámról (és kártyával) ezekből az automatákból eurót felvenni gondolom akkor 100 euró nekem se 100 euróba kerülne, hanem duplán lenne átváltva, forinton keresztül 100 + X euró levonva -
Iginotus
addikt
Akkor mivel magyarázod, hogy át kellet váltania EUR ról HUF ra mert nem kapott HUF ot másképp? Pedig volt rajta EUR ban elég pénz...
Ha az automata váltotta volna akkor simán kiadja a pénzt és az egyenértékű EUR-t meg levonja a revolut...
EUR-s ATM-nél akarsz levenni, de Magyarországon vagy! A simlis ATM küld egy megterhelést 350 FT/1EUR árfolyamon hogy te le akarsz venni 3500 FT ot... Ő meg kiadja 10 EUR-t. Ami neked 3500 FT ba került a revolut kártyán...
Ha Revolutban váltod át 320 ért és leveszed HUF ban jobban jársz...Vagy mond el szerinted hogy vált/nem vált az ATM? Az ATM lehet az ATM mögötti bank vagy számla vagy bármi ami lenyúlja a zsetonodat.
Külföldön FT számláról is le tudsz venni EUR-t vagy helyi valutát ott a bankod vált, persze ott sem közép árfolyamon, és még tranzakciós dij is van.A fenti lehetőség helyett még mindig jobb az mint a kollégának tettek, hogy nem adta ki a pénzt mert nem volt HUF fedezet a kártyáján. Pénzügyileg jobb kényelmileg döntse el mindenki.
-
pikkubee
tag
Lesz bármi értelme TW kártyát tartani, ha végre tényleg lesz forintos revolut feltöltés?
-
viharhozo
addikt
válasz
nutfile
üzenetére
Nekem Erstes automata Magyarorszagon sose adott ki penzt kb. semmilyen online penztarcas kartyara (Skrill, Neteller, Revolut). Revolutot a mult heten probaltam ugy, h volt rajta forintfedezet, de ugyse fogadta el. OTP eddig mindig adott, bar emlekeim szerint ott a limittel voltak gondok regebben.
Egyebkent celszeru neked atrakni forintra, mert a banknal komolyat fogsz bukni a valtason.
Feljebb kerdeztek, mennyi ido az utalas magyar szamlara Revolutrol. Turboval 1-4 nap. Sajnos osszegtol fugg, tapasztalataim szerint a par ezres tetelek egy nap alatt atmennek, a nagyobbak siman csusznak egy napot meg az igerthez kepest is.
-
Iginotus
addikt
válasz
nutfile
üzenetére
Ez a normál üzemmódja.
Sajna figyelni kell mert néhány automata meg pont hogy automatán vált..
Budapesti EUR automaták pl a HUF egyenlegedet váltja vissza EUR-ra... Vigyázni kell és figyelni mit ír ki az automata, ha devizában akarsz pénzt felvenni.Szerintem pont hogy jobb, hogy nem engedi felvenni ha nincs olyan tárcád amin van ilyen valuta különben nem túl jó árfolyamon vált (mert ilyenkor a váltó az automata és nem a revolut.)
-
nutfile
aktív tag
kp. felvét tapasztalat:
Heltai Bank Center, Békásmegyer (XII.04.)
Erste és Unicredit ATM ua. a jelenség.nem engedte a HUF felvételt, mert "a számlámon nem áll rendelkezésre elég fedezet"
az igaz, h a HUF számlán nem, de az EUR, USD és GBP számlán bőven.
ennek ellenére nem váltotta át automatikusan.
nekem kellett belépni az app-ba átváltani és "újra" felvenni. nem számítottam erre, úgyhogy bénáztam egy kicsit (először - a hibaüzenettől függetlenül - a biztonsági beállításokra gyanakodtam), de időben így sem volt sok és szerencsére nem várt mögöttem senki. -
Iginotus
addikt
Tart e valaki több ezer eurónyi pénz ezen a számlán? Illetve mennyire biztonságos ez?
Értem ez alatt van annyira biztonságos mint egy BANK?
Vagy a fizetős része az ebből a szempontból jobb?
Mik a tapasztalatok. Ellopni még gondolom senkinek nem lopták el a pénzét
-
edk-
őstag
-
szuladam
aktív tag
Pár napja számolgatom, nagyon meg kell nézni, hogy biztos megéri-e ez a sok utalgatás.
Pl: OTP-nél a közép és a deviza eladás az eurónál 3 ft differenciát mutat.
- Ha OTP-ről tölteném fel a Revoult-os euró számlámat, akkor utalási díj (0,3%) + 3 ft/euró (mert ennyivel drágábban vált az OTP a középnél)
- Ha TW-re töltöm fel forintba először akkor ott 0,3%az utalási díj. TW-n átváltom euróra közép árfolyamon, ami 0,3-0,4%-os váltási díjat számol fel, majd elutalom az eurót Revoultra amire szintnén jön utalási költség (talán 0,3% körül)Ergo ha jól számolgattam, akkor ugyan annyiba került mindkét út, csak az egyik macerás és időigényes. (Amint egy bank ennél a 3 ft-nál nagyobb differenciával vált az e feletti rész lesz a megspórolt összeg)
Javítson ki valaki, ha tévednék.

-
TOZ
addikt
Revolut megy Google payyel. Jobb azért appja. De itthon jelenleg tényleg cumi egy kicsit. A HUF töltés hiánya miatt.
-
ghostie
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Igen, ez így igaz. A kérdező elsősorban magyarországi használatot említett, oda jelenleg! jobb a TW. Vegyes, sok devizás használatra jobb a Revolut. Szerencsére semmi nem tiltja azt, hogy mindkettőt igényeljen valaki, így az igényeinek mindig a legmegfelelőbbet használja.
Én is forinttal a TW-t töltöm, aminek egy részét onnan használom fel forintban, a devizás költéseimhez viszont a TW-ről továbbítom Revolutra, így a TW vált az első devizára, de a további váltásokat már tranzakciós díj nélkül kapom a Revoluttal.
-
hedgehog
senior tag
válasz
ghostie
üzenetére
Feltéve, ha mondjuk az a terv, hogy legyen egy "virtuális" kártyád, amire feltöltesz forintot, és egyszer átváltod mondjuk euróba, és csak azzal fizetsz.
Mert ha már többször akarsz ide-oda váltogatni, akkor jobban megéri a TW-n keresztül feltölteni a Revolutot, és azt használni. (a TW pénzt kér a váltásért, a Rev nem).
Mivel én ebben az évben már kb. 6 pénznemet használtam, nekem jobban megéri a Revolut. (főleg, hogy utalok is róla több helyre, ami szintén pénzbe kerülne a TW-nél)
-
ghostie
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Igen, ott van. Utalással vagy bankkártyáról is működik.
-
hadam98
senior tag
Sziasztok!
Nagyon érdekel ez a Revolut téma, ezért is kérnék egy kis tájékoztatást, mert nem teljes minden.
Miért is jó ez nekem?
Magyarországon való fizetéssel is megéri használni?
Sokat vásárolok külföldi online boltokban, így kedvezőbb lesz a vásárlás?Köszönöm
-
pongrac
csendes tag
Tegyük fel, hogy van 10 euró a kártyán és 0 forint,Ha hétvégén vásárolok forintban(amit átvált automatikusan), , akkor is felszámítják az 1% díjat? Ez váltásnak számít?
-
Apple Pay: csak azután lesz elérhető itt, ha egy magyar bank is bevezette már.
-
hedgehog
senior tag
Videó, ha valaki követni akarja.
Én egy kicsit kétlem, hogy itt bármi fontos be lesz jelentve... max egy újabb dátum-terv
-
betyarr
veterán
na,hol a mára ígért bejelentés

-
atees
őstag
Sziasztok! Bocs nem teljesen ide tartozik, de hátha valaki tudja a megoldást. iphoneon akarom használni a boon kártyát, de azt fel kellene előtte töltenem. Ehhez beregisztráltam a revolutot, de annak a kártyát a boon nem engedi, mert nem 3d securitys. Ezért utalni szeretnék rá, viszont kellene iban szám, amit a boonban nem találok, hogy lehetne azt elő varázsolni ? Köszi!!
-
maroni
aktív tag
válasz
brainticket
üzenetére
Köszönöm!
-
maroni
aktív tag
Sziasztok Ausztriába lehet olcsón tölteni?
-
hedgehog
senior tag
egyébként a CyberMonday hét miatt megint ingyenes a kártya, hajrá regisztrálni (elvileg nem kell invite se):
https://blog.revolut.com/cyber-monday-week-free-card-giveaway-2018/ -
szabi__memo
nagyúr
válasz
brainticket
üzenetére
Valami lehet azért mögötte. Biceika is itt lesz megint
-
brainticket
aktív tag
valaki ezt írta ma a revolut HUF Topup fórumba:
"There will be a local announcement for this on Nov29th by Revolut.
"
lehet jön végre a forint feltöltés
persze ez nyilván nem hivatalos hogy valaki ezt írta.
https://community.revolut.com/t/huf-account-opened-but-no-top-up/11943/85 -
törölt tag
Sziasztok! Ez a Revolut kártya jó lehet nekem erre?
Van egy Mastercard Gold bankkártyám, forintos számlával. USA-ban szeretnék ATM-ből felvenni minnél olcsóbban 10e dollárt. Nem akarok itthon kivenni, váltani, túl sokat buknék. Jó lehet a Revolut erre és ha igen, hogyan tudom megvalósítani pontosan? USA-ban biztosan lehet felvenni ezekkel a kártyákkal ATM-ből? Nem nyeli be?
-
KTU
addikt
A családban és ismeretségi körben sok Revolut kártyát rendeltünk,
extra fillércekcuálás okán és mivel tervezünk előre, Simple-vel van töltve (persze ha gyorsan kell TW, de előző hsz.-ban is leírtam).
Szóval akkor "kapsz" ellenőrzést, ha ezt te magad indítod a Simple alkalmazásban.
"Bankkártya biztonsági azonosítása"-ra kattintva a kártyák alatt.
Nem kell oda kattintani.
Visszatöltéshez nem kell.
Az egyenleget meg úgyis csak OTP kártyánál látod.(#1735) Richie146:
Majd megpróbálom össze szedni/rakni.
-
Bornie127
aktív tag
Sziasztok!
Valószínű én vagyok b@lf@sz, de régebben az appban volt egy top-up menü, ahonnan lehetett kártyáról tölteni. Ez most nincs, melyik ponttal tudom a kártyás feltöltést elővarázsolni?
-
bg24
csendes újonc
Akkor, el mondom a tapasztalatom. Töltöttem a simple módszerrel négyszer abból három ellenőrzés lett. Magyarázkodhattam a supportnak. Meg is untam gyorsan. Különben is jövőre már van 200 ft. költség is rajt. Ha jól tudom. Kis matek és rájöttem, ha a transferwisen is van accountom kártyával. Amit utalással töltök (ingyen),akkor kb pont ott vagyok. A 200€ feltőltés revoltra 200-250 ft. költség. Ami a forint ingadozásban is simán benne van. Tehát itthon a transferwises kártyát használom ha olyan helyre megyek ahova nem szeretnék más kártyát vinni pl. sziget, volt, bor feszt.... Idegenben és nettes vásárlásra meg a revolt a király. Lengyelországban nem tudtunk ketten egy hét alatt 7500ft-nyi kézpénzt költeni. Mindenre működött. Az usa-ban is sima a dolog. Sőt, pont jó volt mert ott még el viszik a kártyád ami idegbaj, viszont te azonnal látod mi történik vele az appban. Természetesen alig várom az ingyenes forint feltőltést. Azt hiszem a januári már a harmadik ígért időpont. Egyszer be tarthatnák.
-
Peter.70
addikt
Valójában internetes vásárláshoz kéne a revolut. Nem akarok folyó számlához rendelt kártyával vásárolni külföldi oldalakon ahol nincs PayPal
-
edk-
őstag
A fenti TW-os megoldásnál az átváltási műveletnek is van díja és szükséges hozzá, hogy TW Borderless Accountod legyen.
TW-os utalással is lehet tölteni. Ennek a költsége kb. 1% kártyával, 0.5% utalással.
Végeredményben az összköltség kb. ugyanaz, csak TW utalásnál nem kell accountot nyitni.
-
KTU
addikt
válasz
Peter.70
üzenetére
" .......hogy tudok rá feltölteni pénzt? Mennyibe kerül az utalással?"
HUF utalás nincs."bankkártyával történő feltöltés?"
Ingyenes, a bankod vált, mivel nincs közvetlen HUF feltöltés.Ha nem sürgős a feltöltés: Simple visszatöltés Revolut kártyára. [link] cserébe még ingyen van, és akkor váltasz mikor jó az árfolyam.
Gyorsabb feltöltés Transferwise-al, HUF kártyával 0,4%-ot von le a feltöltött összegből.
vagy utalással magyar HUF számlaszámra.
Átváltod valamire ami kell: EUR, USD, GBP, stb. és a Revolut-hoz hozzárendelt TW. kártyáról feltöltöd."Van-e valami külön díja a számlának / kártyának?"
Nincs. -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Ha van Revolut számlám/ kártyám, hogy tudok rá feltölteni pénzt? Mennyibe kerül az utalással illetve bankkártyával történő feltöltés?
Van-e valami külön díja a számlának / kártyának? -
edk-
őstag
Paypalnél így néz ki az alapértelmezés. A Conversion options alatt lehet átállítani, hogy ne váltson.
-
hedgehog
senior tag
válasz
Rellind
üzenetére
a levonás prioritásai (tegyük fel, hogy meggyőzted az kereskedőt, hogy ne ő váltogasson):
1. vásárlás pénzneme
2. alap pénznem (lakóhelytől függ, de nálunk mégis talán EUR)
3. következő legnagyobb egyenlegVagyis ha van elég pénz abból amivel fizetsz, akkor abból fogja levonni
-
Rellind
senior tag
Megvan a kártyám, van rajta 30 euro. Akarok fizetni vele a brit amazonon. Átváltom GB-re. Hogyan tudja az Amazon,hogy a fontot vonja le ne a maradék eurot? A GB accountnak kell lenni felül az appban?
Köszi
-
viharhozo
addikt
Attol fugg, mit csinalsz. Ha ma feltoltod 100 euroval, akkor a bankod levon toled mondjuk 32500 forintot. A Revolut viszont kozepen valt, tehat a 100 eurodat most atvalthatod 32100 forintra vagy ugy hagyod, es akkor az aktualis vasarlasodkor ervenyes arfolyamon valtja majd at. Utobbit nem javaslom, mert hetvegenkent nagyobb marzzsal dolgozik.
-
L4mie
veterán
Nem értem a kérdése....
második kárty összesen 12 euróba fog fájni, a koncepció szerintem meg mindketten feltöltjük az egy számlát x+1 forinttal hónap elején, mindkettőnkél lesz egy-egy kártya, a közös alapot lehet használni bevásárlásra, tankolásra etc.
ERSTE-nél pl. évi 4-8 ezer egy dombornyomott, nem tudom mennyi a normál..gondolom évi 2-3 ezer.
De szerintem az egyszeri 12 euró amivel jó esetben a kártya lejáratáig szóval 2023 ig a kártya összköltsége lesz mindenképpen olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"