Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ja, nem pedig 2,001M.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F1rstK1nq
aktív tag
Teljesen jogos, az Euronet-es becsípődésem, nem tudom, honnan jött, de már el is elngedtem.
Revolutos fórumon olvasgatva Erste és Euronet, PBZ, ZABA, Raiffeisen, HPB, Hypo biztosan jók. Ezekkel meg tele van a környék.
Btw én is azt csináltam volna, hogy hétköznap váltok EUR-->HRK -ra, csak ezzel az a probléma, hogy nincs HRK zseb Revolut-on és nem is tervezik bevezetni a közeljövőben. Így a hétvégi markup-ot kell csak lenyelnem, ha kártyával fizetek majd. Hétköznap fogok kivenni ATM-ből kp-t. Sebaj még markup-pal is jobban járok sokkal, mintha a valutát váltogatnám itthon egy váltóban.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hedgehog
senior tag
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
Valóban nem lehet, de én igazából nem értem minek kéne előre átváltani... az max arra jó, hogy ha figyeled az árfolyamot, és amikor kedvező, akkor váltasz. De azt max a pénzpiaci tőzsdeguruk tudják, mikor igazán jó váltani

Fizetni tudsz HRK-ban, akkor is ha EUR/HUF-ban van a Revoluton a pénz, majd ő szépen átváltja amikor jön a terhelés.
A lényeg, hogy bárhol kérdezik, HRKban akarsz fizetni és nem másban. Mással ne foglalkozz. -
hegyimorc
senior tag
Nekem azért nem ment automatikusan, mert az igazolványképemhez képest 20 kilóval kevesebb voltam és ez már látszik az arcomon is
Végül az appon belül chaten kérték hogy készítsek egy olyan képet is amin az arcom előtt van az igazolvány.Nem kellett nemzetközi hívás, pár sikertelen azonosítási kísérlet után írtak chaten.
-
ts01
csendes tag
Sziasztok
Élnék a Revolut ajánlatával, ingyen kínálják a kártyát, ha most feltöltöm legalább 10GBP-vel a számlámat. Szlovák számlámhoz tartozó szlovák kártyával szerettem volna feltölteni, de az istennek nem akar menni az azonosítás (gondolom, banki oldalról). Mielőtt felhívnám a bankot (nemzetközi hívás, és nem is valószínű, hogy most akár magyar, akár angol nyelvű segítséget kapnék), megpróbálom itt: Mi lehet ennek az oka? Lehet az, hogy a Revolut számlámon csak egy keresztnevem, a bankkártyán viszont mindkettő szerepel? -
KTU
addikt
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
BGN = Bolgár Leva
????
Lehet csak elírtad.
HRK, Horvát KunaHUF számla sincs, és mégis ami nálam Ft-ban van, az számszerűleg annyi mint amikor átváltottam.
-
MrPeekaboo
senior tag
Oliverda, KTU: Srácok ezzel csak egy gond van, mégpedig az, hogy nem lehet egyelőre BGN számlát nyitni, így az előre konvertálás nem játszik...
Oliverda: Sajnos az Euronet ATM díjakról nem tudok semmit sem, csak annyit, hogy sokan panaszkodnak rá és nem csak egy országban. Egyébként aki vállalkozó kedvű, az itthon is rápróbálhat ezekre, mivel nálunk is van pár ilyen ATM és akkor kiderül, hogy mennyi az annyi.

-
Oliverda
félisten
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
Nem feltétlenül kell felvenni, elég csak átváltani.
Az Euronet ATM-ek díjairól lehet valahol bármi konkrétumot találni?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
F1rstK1nq
üzenetére
Az Euronet ATM-eket érdemes nagyívben elkerülni, mert sokan panaszkodnak a fórumban, hogy a DCC el nem fogadása miatt mindenképpen beterhelnek valami kp felvételi díjjal, amit persze nem írnak ki a képernyőre. Aztán lehet a horvátoknál másképp viselkednek ezek, de jó ezzel számolni. A másik meg az, hogy még péntek éjfélig érdemes felvenni pénzt, mert hétvégén 1-1.5%-kal rosszabbul vált a Revolut, mint hétköznap. Majd számolj be a tapasztalataidról!

-
Laox
aktív tag
Köszi.
-
Laox
aktív tag
A Revolutnál a Mastercard és a Visa is euró alapú?
-
F1rstK1nq
aktív tag
válasz
brainticket
üzenetére
Rendben, köszi.
Így még keresgélve találtam pár jó tippet:
- Amikor veszek fel pénzt ATM-ből és felkínálja a DCC (Dynamic currency conversion) opciót, akkor ne azt válasszam ki. (te is ezt mondtad lényegében
)- A mastercard nearby telefonos app a másik tipp, mondjuk elég rossznak tűnik review alapján.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F1rstK1nq
aktív tag
Most megyek Horvátországba egy hosszabb hétvégére, spontán jött eléggé, ezért nem is váltottam pénzt (meg ugye Revolut miatt
)
Kinéztem 3 Euronet-es ATM-et Rovinj-ban(ide megyek), itt tervezek majd kunát felvenni. Kell valamire ügyeljek kp felvételnét, hogy ne szívjam be vagy eléggé világos? Köszi -
Na még másfél hét és kiderül, mi lesz a nagy bejelentés.
-
Laox
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Én úgy tudom, hogy mindenkinek egyedi magyar számlaszáma lesz, a Revolut jön Magyarországra is.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
brainticket
üzenetére
Furcsálnám ha forintban bankkártyával csak magyar banknak lehetne fizetni (hiszen pl ezek szerint Angliában is van magyar számla, én inkább ezt nem gondoltam volna), de végülis nem kizárt. Amilyen idióta dolgok vannak...
-
brainticket
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
könnyen lehet hogy ez csak magyar bankkal együttműködve megy, ők meg gondolom nem törik magukat ezügyben.
-
Laox
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Gondolom milliónyi engedély, ami a magyar bankszámlák létrehozásához kell, azt sem tartom kizártnak, hogy a külföldi bankokat különös módon szívatják a törvényeink, tekintettel arra, hogy hadban állunk az EU-val, Sorossal, migránsokkal, civilekkel, egyszarvú unikornisokkal és a tölgyfákkal is. Lehet, hogy nehéz nekik "betörni" Magyarországra.
-
szabi__memo
nagyúr
Vajon mi az anyjukért nincs megcsinálva a bankkártyás HUF feltöltés? Miféle akadálya lehet?
-
KTU
addikt
Bekerültek a kriptovaluták, árfolyamot is lehet követni,
de még a kriptovalutás pénztárcák / zsebek nem használhatók.
És nem kellet hozzá frissíteni az alkalmazást. -
MrPeekaboo
senior tag
Én már több éve úgy rászoktam a kártyás fizetésre, hogy általában semmi készpénz nem szokott lenni nálam és csak akkor használok készpénzt, ha nagyon muszáj, meg kerülöm azokat a helyeket, ahol nem lehet úgy fizetni. :-) Amióta a Simple-nél használható a Google Pay, azóta azt használom kártya helyett, azonban biztos, ami biztos alapon vinni szoktam a kártyámat is, de ritkán van rá szükség.
-
maross
nagyúr
Tegnap lepattantam egy kickstarter kifizetesnel (ok, legyen), de ma lepattantam praktikerben is, ahol mar tobbszor fizettem revoluttal... masnal minden rendben? Appon belul semmi furat nem latok, penz van rajta.
-
-
Villa7
aktív tag
Ebbe az országba akartok mobilfizetést, ahol a dolgozók 70%-a fizetésnapkor rohan a bankautomatához levenni a pénzt? (Tapasztalat) Dolgoztam OTP-be és 10.-e körül a 20 méteres sor van az automatánál...
-
Oliverda
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Lehet csak 100 millió dollárt szakítanak vele évente, de az is több mint a semmi.

hedgehog:
"mivel a kereskedőtől beszedett tranzakciós díj (ami 1-2% között jár) ezeket bőven fedezi."
Attól, hogy fedezi, még bevételkiesés, ráadásul a kereskedőtől beszedett pénz nem nettó profit.
"Vagyis most ugye az van, hogy a bankok bevételtől esnek el (ha feltételezzük, hogy valaki azért fizetne telefonnal, mert nincs nála a kártyája, azaz applepay hiányában kp-t kell elővennie), azaz jóval jobban megérné nekik bevezetni a dolgot még úgy is, hogy a sima kártyás tranzakciónál ez a konstrukció számukra rosszabb."
Ilyen ritka és kiszámíthatatlan együttállásokra nem lehet bizniszt építeni.
-
hedgehog
senior tag
válasz
Fandango
üzenetére
Én egy ideje már semmit nem kapok fel az asztalról amikor leszaladok a kisboltba/ebédelni megyek, csak a telefonomat. A magyar hitelkártyám nincs is nálam, a feleségem használja... a Revolut igen, de a táskám mélyén az irattárcámban, amit sose veszek elő.
Szóval nagyon hasznos a mobilfizetés, simán át lehet rá szokni. -
hedgehog
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Azért én nem gondolnám, hogy csak a költségek az ok, főleg mivel a kereskedőtől beszedett tranzakciós díj (ami 1-2% között jár) ezeket bőven fedezi.
Vagyis most ugye az van, hogy a bankok bevételtől esnek el (ha feltételezzük, hogy valaki azért fizetne telefonnal, mert nincs nála a kártyája, azaz applepay hiányában kp-t kell elővennie), azaz jóval jobban megérné nekik bevezetni a dolgot még úgy is, hogy a sima kártyás tranzakciónál ez a konstrukció számukra rosszabb.
Az viszont lehet, hogy reménykednek a csodában (=hogy megnyitja az NFC-t az Apple a thirdparty megoldások számára).
De ahogy kinéz, ebből azok fognak akkor nyertesen kikerülni, akiktől a bankoknak a legjobban félni kéne (Revolut és társai)
Ettől függetlenül jó lenne tudni egy hiteles infót, nem csak találgatásokat mint amit én meg te végzünk itt.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Fandango
veterán
Nem érzem szükségét jelenleg (lévén ha kimozdulok otthonról akkor szinte biztos, hogy viszem magammal a pénztárcám, amibe az irataim is benne vannak akkor meg már ott a bankkártya), de főleg arra értem, hogy nincs érteleme, hogy korlátozva van a készülék amin fut.
Sokkal inkább egy olyan megoldás amit nem korlátoz a készülék szoftvere, mert mindenre van programja, akár iOS-re, akár Androidra.
-
Fandango
veterán
Ez az Apple Pay nem is értem miért olyan nagy durranás, lévén csak az Apple készülékein megy, ha jól tudom. Ez meg eléggé korlátozottá teszi a használatát.
Szerintem egy teljesen felesleges dolog.
-
Oliverda
félisten
A több évtizede működő klasszikus pénzintézetek a néhol feleslegesen nagyra nőtt struktúrájuk, illetve az ebből eredő tehetetlenségük miatt nehezen fogják (vagy inkább sehogyan sem) implementálni a kvázi nulláról indult fintech startupok megoldásait.
brainticket: Az OTP fejlesztései is elég jók. Úgy fest az Erstének ez valamiért nem fontos, vagy csak egyszerűen inkompetens az ezzel foglalkozó csapat, netán a vezetést nem lehet meggyőzni a fejlesztések fontosságáról.
-
Most jött a hír, nemsokára GIF-et is lehet csatolni, ha Revolutban utalsz.
-
brainticket
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
nem tudom otthon milyen az Erste, de Ausztriában messze a legjobb és innovatívabb netbanking és app-os megoldásaik vannak, cserébe elég drága a számlavezetés.
https://www.sparkasse.at/erstebank/privatkunden/digitales-banking/george-kennenlernenhttps://www.sparkasse.at/erstebank/privatkunden/digitales-banking/apps/george-go-app
-
válasz
Oliverda
üzenetére
Mikor megláttam a Revolut appot először és fizettem vele és azonnal láttam a számlatörténetet térképpel együtt stb., na mondom lehetne ezt így is.
De látszik, hogy nem érzik a hagyományos bankok a fenyegetetést, pedig könnyen lemaradhatnak, ha még jobban berobbannak ezek a most még kis startup bankok. -
Oliverda
félisten
válasz
szabi__memo
üzenetére
Az Erste egy normális mobilbank appot nem volt képes összerakni 2018-ra, ezért én nem számítok tőlük semmilyen épkézláb fejlesztésre a közeljövőben.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Az Apple, mint közvetítő szolgáltató erősen beleszól abba, hogy mit és hogyan kell megvalósítani banki oldalon annak érdekében, hogy az Apple Pay-t használni lehessen. Minden bankkal külön szerződést kell kötni, ahol ezt a fizetési módot használni akarják a felhasználók, ráadásul valamennyi forgalomfüggő százalékot még fizetni is kell az Apple felé... Kb. úgy kell elképzelni, mint a kihelyezett kártyaterminálokat, azoknál is fizetni kell az üzemeltetőnek. Korábban sok kisbolt emiatt nem is rendelkezett ilyennel, mert plusz költség és nem szerette volna még tovább emelni az árait. Gondolom a bankok húzzák a szájukat emiatt, pedig elég sok pénzük van, így nehéz olyan szerződést kötni, ami mind a két félnek megfelelő. Az Apple fizetési megoldása zárt, míg a Google-é nyíltabb. Emiatt az utóbbira könnyebb fejleszteni.
-
A lengyel imagazinban leírták, mennyibe kerül a lengyel bankoknak (most vezették be az APay-t) a szolgáltatás:
1,25PLN (0,29€/$0,33) per quarter for each active card0,05% from each debit card transaction
Additional 0,05% if it’s a remote transaction
0,12% from each credit card transaction
Additional 0,05% if it’s a remote transaction
-
Oliverda
félisten
válasz
hedgehog
üzenetére
Azért mert a Mastercard piaci részesedése saccra 75-80 százalék körül mozog itthon, ami elég komoly függőséget jelent az összes hazai bank számára.
"Számomra teljesen egyértelmű, hogy ha csak a bankokon múlna, már rég itt lenne mindkét megoldás."
Pedig ez csak és kizárólag a bankokon múlik.
-
hedgehog
senior tag
-
hedgehog
senior tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
Nálunk hamarabb húzza majd le a rolót az OTP, minthogy behozza az Apple vagy a Google Pay-t, ezért: [link]
-
Laox
aktív tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Ha a gyerekedé (vagy az asszonyé) az adott kártya, akkor nem.
-
MrPeekaboo
senior tag
Újabb hír, hogy majd július 1-én jelentik be, hogy mikor várható az előzőleg beharangozott szolgáltatás bevezetése. Holnaptól egyébként a lengyeleknél 8 ottani bank támogatásával elindul az Apple Pay, szeptemberben pedig újabb bankok fognak csatlakozni ehhez.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
F1rstK1nq
üzenetére
Szerintem csak a Google Pay fog jönni, a másik meg az, hogy mikor. Nincs egy normális roadmap, ami alapján be lehetne lőni, hogy mikor jön egy szolgáltatás. Mindig csak a "coming soon" megy meg az ígérgetés. Beta-sok virágnyelven csepegtethetnének egy kis infot néha, amikor tesztelésre kapnak egy új verziót.

-
F1rstK1nq
aktív tag
Úgy tűnik jön az Apple Pay. FCK YEAH
-
Oliverda
félisten
válasz
sophieka
üzenetére
Akkor éri meg csak igazán!
A Revolutnál nincsenek ilyen eszeveszett levonások, a devizaváltás gyakorlatilag pedig ingyenes, illetve havi 200 fontig a készpénzfelvétel is. Amennyiben viszont többet akarsz felvenni és nem nagyon szeretnél váltogatni, akkor jobb lehet a Monese, ott ugyanis nincs 200 fontos limit, cserébe viszont 1 fontba fáj egy felvétel. -
sophieka
újonc
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy akkor is megéri nyitnom egy revolut számlát, ha angol munkaadóm erre küldené a font alapú fizumat, mert egyenlőre nem sikerült kint angol bankszámlát nyitnom és most szeptemberig Magyarországon is leszek. Várok még egy font összeget.
Deviza alapú számlámra való utalásnál 50 fontot vont le a bank és most keresem az optimális verziót.Köszönöm a választ!!!!
-
Villa7
aktív tag
válasz
marchellow
üzenetére
Így van vásárlásnak számít, és a "legdurvább" árfolyamot kell nézni
-
marchellow
tag
Sziasztok,
Régen használtam már a Revolutos kártyámat, nem emlékszem már, tudnátok segíteni pár kérdésben (elnézést ha már feltették őket, nincs most semmi időm visszaolvasni):
Ha a forint alapú bankkártyámról töltöm fel az EURO-s Revolut számlámat, akkor az tök ugyanolyan mintha bármit vennék ebay-en, vagy akárhol euróért. Tehát a bankom átváltja a saját árfolyamán és átkerül a revolutra az összeg.300 Eurót kéne rátennem és nézegettem a Transferwiset és így jöttek ki a különbségek:
Transferwise 97 910 Ft,
MKB Bank 98 400 Ft (nemtudom pontosan melyiken váltják (pénztári, közép, stb kiválasztottam a legdurvábbat)Jól számolok hogy nem nagy éri meg szórakozni a Transferwiseos utalással, vagy vmit elnézek?
Köszönöm a segítséget!
Üdv,
marchello -
Badboys
őstag
Próbálkozom az appal nálam nem tud magyarul hol kell át állítani? A laposon sem tudom be állítani a magyar nyelvet. Tudtommal már tud magyarul is mi lehet a gond?
-
Reinkz
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ahogy írtad én is elgondolkoztam hogy pontosan akkor hogyan is történik az a "kártyára utalás", de ezek szerint belehet azonosítani a számlaszámot.
Majd ránézek akkor a hivatalos revolut community forumra, hátha ott találok infót, bár csak mennie kell a booking.com elég nagy ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyhassák, főleg, hogy utazásra tökéletes a revolutos kártya/számla.

-
Oliverda
félisten
-
Reinkz
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
booking.com-tól eddig mindig megkaptam a pénzt pedig csak a kártya adataimat tudjak.
otp is tud kártyák között azonnal utalni. -
Reinkz
senior tag
Sziasztok, nem rég regisztráltam revolutra, adtam hozzá kártyát is de mivel még nincsen HUF kártyás top up ezért gondoltam kicsit várok hátha júliusban befut.
Ettől függetlenül a BB levont 2x 1EUR, érdekes hogy második tranzakció neve: " purchase - reversal ", valószínűleg a BB zárolta és lesz kedves 2 hét múlva feloldani, de akkor sem értem ez hogy jött össze nekik.
A kérdésem az lenne hogy a booking.com-tól kapni fogok egy 75$ utalást, ha csinálok egy virtuális bankkártyát revoluton, és arra utaltatom akkor az minden tovább nélkül működni fog?, és utána már váltogathatok középárfolyamon jobbra-balra?
-
Laox
aktív tag
válasz
brainticket
üzenetére
Androidnál csak béta van, iOS-re már nem emlékszem, hogy hogy van ez.
-
sajti_pajti
tag
Ha már napi szinten használod: én azért mindenképpen ajánlanám, hogy legyen vészforgatókönyved, ha valami nem jönne össze...
-
szmar
csendes tag
válasz
brainticket
üzenetére
Csak a béta van, el kell fogadni, hogy telepíted a rendes helyett, úgymond azt frissíti (iOS), plusz kellett egy Test Flight nevű appban egy egyedi kódot redeemelni. Nekem elég hamar elfogadták a jelentkezésemet, viszont amiben titkon reménykedtem, hogy a HUF kártyás feltöltés lesz benne, na az nincs, ugyanúgy utalási adatok vannak a HUF pénznemnél

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- BestBuy topik
- Projektor topic
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Robotporszívók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Újszerű SteelSeries Arctis 9X Wireless Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Nintendo Switch Pro kontroller - Monster Hunter Rise
- Nintendo Switch V1 - Diablo limited edition + joycon pár + joycon charging grip + 128GB microSD
- Szinte Új SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Bolti ár:115k INGYEN FOXPOST
- új garmin venu 4 45 mm. +gyári garmin textil szíjjal
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Sennheiser HD650 fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Végül az appon belül chaten kérték hogy készítsek egy olyan képet is amin az arcom előtt van az igazolvány.

)