Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
nutfile
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
TW-ről Revolutra próbáltam GBP-vel.
(TW HUF-ról magyar bank HUF-ra - ahonnan mondjuk töltöttem már fel pénzt - nem próbáltam)
de ez már inkább TW topik -
betyarr
veterán
nektek nem duplázza meg a telefonkönyves bejegyzéseket a revolut?nekem mindenkiből van plusz 1 bejegyzés és ha rákattintok akkor csak revolutos dolgok vannak benne "request money" meg "send money".ezt valahogy ki lehet lőni?
androidon vagyok,oreón. -
Akit érdekel, egy Revolutról szóló cikk szokásos hatásvadász címmel:
Év végén vethetik be a bankgyilkos csodafegyvert Magyarországon -
hedgehog
senior tag
válasz
brainticket
üzenetére
igen mennek, kb. két hónapja használom gond nélkül, jobb is mint a többi ilyen
-
Flinter
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Na kicsit belekavarodtunk, tehát akkor egészen pontosan:
A VISA átváltja EUR-ra a nem EUR és nem HUF kártyaterheléseket.
Megjelenik egy átváltott (vagy nem átváltott, de) EUR összeg.
Ezt az EUR összeget szintén a VISA váltja át HUF-ra és azzal terheli meg az Erste HUF számlát.HUF kártyaterhelésnél nincs sehol semmilyen átváltás, 1:1 a HUF bankszámla terhelése.
(Ahogy mindenhol - azaz majdnem mindenhol, de ez hosszú...)
És ne feledd, hogy a fenti egyedi eset: Erste + Visa -
Flinter
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Igen. De ezzel csak azt mondom, hogy az Erste + Visa számol el EUR alapon.
Más banknál simán elképzelhető, hogy a VISA vele éppen USD-ben számol el. -
Flinter
tag
válasz
Flinter
üzenetére
Legtöbbször megosztják a kártyatársaságok és a bankok a váltási "munkát": Mondjuk a kártyatársaság vált EUR vagy USD-re (már ha tud), aztán ő ezzel a devizaösszeggel terheli meg a magyar banki HUF számlád - így ez utóbbit már a magyar bankod váltja át.
Az ökölszabály hasonló, mint a PayPal-nél, csak itt éppen fordítva: Bármelyik nemzetközi kártyatársaság váltási árfolyama jobb bármely magyar banknàl. -
Flinter
tag
Nem ennyire egyszerű ez a Visa kontra MasterCard dolog - kb. minden banknàl máshogy van. Nyáron végignéztem 6-7 magyar bank mind a Visa, mind a MasterCard kártyáinak feltételeit. Magam is meglepődtem, hogy az Erste + Visa kombinációja hozta az egyik legjobb váltási árfolyamot.
Hozzáteszem, hogy itt a Visa Euro-ban számol (lsd. Erste ÁSZF) tehát bármivel terheled az (Erste Visa) kártyát, azt előbb ő EUR-ra váltja át (nyilván ha eleve EUR, akkor nem) majd utána HUF-ban terheli meg az kártyád mögötti (Erste, HUF) bankszámlát.
Tehát még egyszer: Ez minden banknàl és kártyatipusnál más és más - egyedileg kell megnézni az ASZF-eket. -
Laox
aktív tag
válasz
Flinter
üzenetére
VISA kártyával ahogy a példádon is látszik, nem kell kísérletezni, mert ott a VISA vált, és ők azt hiszem az usa jegybanki középárfolyamon, tehát sokkal jobban, mint a magyar bankok. Viszont ha Mastercard-od van, ott a te magyar bankod vált, az már rosszabb. Ott éri meg trükközni.
-
brainticket
aktív tag
állítólag már a revolut maestro kártyák is mennek Google pay-el,
mondjuk nekem sikerült hozzáadnom az apk mirror-ról most leszedett gpay-hez a kártyámat. -
Flinter
tag
válasz
nutfile
üzenetére
Én is nekiálltam kísérletezni: 2 úton, 2x 20€-val töltöttem az előbb a Revolut Mastercardomat:
1. TransferWise Mastercardról: 6489,- Ft (ebből 23,- Ft a TW váltási költsége)
2. ERSTE VISA Virtual kártyáról: 6503,- Ft (ez esetben a Visa váltott)E mintában a különbség 14,- Ft = 0.215% - vagyis én nem túl sokat nyerek, ha közbeiktatom a TW-t.
Az Erste Bank + Visa kártya esetében a "specialitás", hogy a VISA vált - EUR közbeiktatásával - HUF-ra bármilyen devizát.
Más bankoknál általában ez nem így van - ott általában a bank vált, legalább részben, sőt az Erste + Mastercardnál is - így ott jelentősebb megtakarítást hozhat a TW közbeiktatása. -
nutfile
aktív tag
szerk.
ooops. benéztem bocsi
amúgy tegnap kíváncsiságból egy kisebb összeget feltöltöttem TW-n keresztül (ahová ingyen utaltam).
meglepő módon azonos devizájú számlára nem tudtam, mert TW nem engedte.
így végül a TW-ről 10.000 Ft-ot nyomtam át Revolutos font számlára és azt váltottam vissza forintra.
a TW levont 35 forintot (0,35%) és a 9.965 forintot váltotta fontra, azt küldte át. Revoluton visszaváltva a jóváírt fontot (a jobb árfolyam miatt) végül kb. 9.977 Ft lett belőle. vagyis így kb. 0,23% volt a "feltöltés díja".
persze ha az eltelt 1-2 órában másképpen mozog az árfolyam, akkor akár 0,35% fölé is mehetett volna.
(tudom, simple. de az ugye összegében korlátos.) -
nutfile
aktív tag
így van, 282.55
az is igaz, h a bank meg levon vmit, aztan kesobb pontosítja... -
TOZ
addikt
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Nincs
(De jártam már úgy is, hogy tömegkozelekedes appja nem ette a revolut... Ez Stockholmban történet. Korábban talán írtam már.) -
hedgehog
senior tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Ez egyébként érdekes, mert a TW nem prepaidot ad, hanem rendes debitkártyát.
Nekem a HumbleBundle a Revolutot utasította vissza, mondván ez prepaid, a TW-vel simán tudtam ott fizetni. (Overwatch volt a montly előfizetésben, azt meg nem lehet prepaiddal fizetni
) -
hedgehog
senior tag
1%-kal kellett eltérnie (vagyis ha jól látom, szerintem 282 Ft-ért kapta az USD-t a kolléga).
És valóban, aznap elvileg 279,8 Ft-ot kértek az R banknál egy dollárért.(ma egyébként 277,5 vs 282,7 a Revolut javára)
Egyébként ez ismert infó, időnként előjön itt a fórumban is, és a Revolut FAQ-jában is benne van. Fel kell készülni ha hétvégén akarsz vásárolni, és váltani még pénteken.
(persze az impulzusvásárlásokon ez nem segít
) -
nutfile
aktív tag
fejből nyomom 6 bankkártyám számát, lejáratát és CVV/CVC kódját.
hétvégén véletlenül összekevertem kettőt és a Revolut kártyámmal fizettem egy online USD-s vásárláskor.
a Revoluton csak a forint számlámon volt pénz, mondanom sem kell, hogy bűn rossz árfolyamon váltotta át USD-re, sokkal rosszabbon, mintha mondjuk (R.Bank) hitelkártyával fizettem volna...
ha nem figyelsz (értsd nem váltod át előre hétköznap a pénzed), akkor brutálisan "büntet" a Revolut... -
sajti_pajti
tag
Megjegyzem: Törökországban akadt olyan hely (ATM, benzinkút), ahol a TW kártyám el lett utasítva, de ugyanott a Revolut használható volt. Összességében mindenhol. (Egyszer utasította vissza ATM, de az jogos volt, mert épp le volt tiltva a használata, de miután feloldottam, működött rendben.)
Mindezek ellenére tartom, hogy soha ne indulj el úgy, hogy nincs tartalék megoldásod a fizetésre (ilyen értelemben én ezt a kettőt egy kalap alá veszem, szóval volt nálam bankos bankkártya /plusz euró kp./ is).
-
nutfile
aktív tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
vagy a location based security...
-
KTU
addikt
Simple feltöltés, és visszatöltés Revolut-ra is megvolt,
már nem jár 500 Ft az 1. feltöltés után. -
KTU
addikt
Most telepítettem egy ismerősömnek a Simple alkalmazást,
és igényeltem Simple kártyát. -
Villa7
aktív tag
Sziasztok
Mostanában mennyi idő simple-rol való visszatöltés? 10. én este indítottam, de még nem érkezett meg. -
KTU
addikt
Most töltöttem vissza Revolut-ra és Transferwise-ra,
persze előtte feltöltöttem, Simple-n azonnal láttam a pénzt.A havi keretem most nullázódott.
Eddig mindig visszaállt 65e-re a visszatöltés után.
ill. ma kaptam üzenetet, hogy Simple kártya igénylés szünetel." a saját bankomnál már nem csak foglalásban van az összeg, hanem be is terhelődött. Tehát onnan már nem lehet visszahívni."
A bankod még ilyenkor is visszatudja fordítani / kérni a pénzt.
-
ElFeo
tag
Hali!
Valakivel történt hasonló?
Feltöltöttem a simple-t, azaz csak feltöltöttem volna 65.000 huf-val. Mivel az első próbálkozásnál hibát jelzett, kicsit később ismét megpróbáltam. Arról már megérkezett a megerösító email, hogy sikeres volt, de az összeg nem jelent meg a simple kártyán. Most az ügyfélszolgálat válaszát várom, a saját bankomnál már nem csak foglalásban van az összeg, hanem be is terhelődött. Tehát onnan már nem lehet visszahívni.
Azóta már többször töltöttem fel és minden renbden volt vele. -
nutfile
aktív tag
válasz
brainticket
üzenetére
simán vettem fel cash-t letiltott mágnescsíkkal.
szvsz csak az ATM kp felvét-es kapcsoló érdekesszerk.
persze lehet, hogy valahol még mindig olyan régi automaták vannak, úgyhogy vissza is szívom a dolgot.
előfordulhat. -
exlepra
tag
Krakkóban nem tudott a lányom kp-t felvenni, azt írta ezzel a kártyával nem lehet. A mágnescsík van csak letiltva, lehet amiatt? Úgy gondoltam az ATMek már chipesek.
-
Iginotus
addikt
válasz
brainticket
üzenetére
Neked legalább megjött

Nekem az első nem is jött meg. Kellet kérni még egyet ez viszont egy hét alatt ide ért.
Igaz nem volt kibontva! -
szabi__memo
nagyúr
válasz
brainticket
üzenetére
Mert ott is magyarok dolgoznak
-
brainticket
aktív tag
-
Hwaii
újonc
Sziasztok! Megtörtént már valakivel, hogy a standard shipping-el eljuttatott fizikai kártyát felbontott borítékban kapta? Az enyémet felbontották valahol útközben, ez 100%. Elképzelhető, hogy vámoláskor megnézték? Elég gáz ez egy dombornyomott kártya esetén, hiszen minden adatot leolvashattak a kártyáról.
-
KTU
addikt
Idézek DavidQ fórumtárstól:
"Biztos valami karbantartás van Simple oldalon, tegnap jött üzenet is az appon belül, hogy ideiglenesen nem lehet Simple kártyát igényelni." link
Ez egy hete volt.Szerintem nincs különbség az alkalmazás funkcionális működése közt, androidon vagy ios-on.
-
edk-
őstag
1. Megnézed a Revolut appban az IBANt, amire fogadja az átutalásos töltést
2. TW-on erre az IBANra indítasz egy utalást: forráspénznem forint, célpénznem euró (vagy amit akarsz, csak a hozzá tartozó IBANt használd), fast and easy transfer, azaz kártyára terheljen
3. Megadod a hitelkártya számát. Legyél benne biztos, hogy a kártyakibocsátó bank vásárlásként könyveli ezt
4. Másnap a Revoluton van a középárfolyamon konvertált összeg. A TW 1% körüli költséget számít fel (illetve, ha meghívóval regisztrálsz, akkor az első utalás ingyenes)Ehhez nem kell, hogy TW Borderless accountod legyen, elég a sima regisztráció a TW-on.
Euró esetén ad Local IBANt a Revolut, ott nem kell a közleménybe semmi, más pénznemnél közös az IBAN, a közleménybe a villogva megjelenített azonosító kell.
-
DavidQ
tag
-
DavidQ
tag
Ezt a módszert nem ismerem, elmagyaráznád hogyan működik?
(#1327) Rage47: Gondolom igen. Bár nincs iphoneom, de úgy látom van Simple App ios-ra.
1. Telepíted a Simplét.
2. Regisztrálsz.
3. Bankkártyáim menüpontnál rögzíted a saját (hazai bankos) bankkártyád.
4. Ugyanennél a menüpontnál igényelsz egy Simple virtuális kártyát.
5. Ugyanennél a menüpontnál rögzíted a Revolutos kártyádat.
(Így már van 3 bankkártya a felhasználódon.)
6. A virtuális Simple kártyád egyenlegét feltöltöd a hazai kártyádról.
7. Ha rajta van a pénz a virtuális kártyán akkor (ugyanott, ahol feltöltötted) a visszatöltésre kattintasz, és a Revolut kártyára kéred a visszatöltést. -
ElFeo
tag
Sziasztok,
valakinek van tapasztalata a Revolut utasbiztosítással kapcsolatban. Egész kedvezők a díjak és arányait tekintve a biztosítási díjak sem rosszak.
-
Botigta
aktív tag
Annyit beszéltek erről a Simple visszatérítésről, mi ez tulajdonképpen?
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha
üzenetére
Szép komótosan műxik a Revolut suport, de megtalálták és jóváírták az utalást.
Valóban az volt a baj, hogy a "reference" nem ment át, az utalás kommentje a nevem volt. Ilyet sehol nem adtam meg. Keresnem kell egy TW topikot is

Viszont a pár nap alatt annyit romlott a Ft, hogy most visszaváltva többet kaptam (volna) meg, mint amit elküldtem

Mivel az eredeti átutalásnak (bankom -> transferwise) mégiscsak volt némi költsége, lehet a Simple 1%-os visszatérítése lesz a nyerő feltöltési mód.
-
betyarr
veterán
budapest bankos (upc) hitelkártyával töltögeti valaki a revolut egyenlegét?valahol mintha olvastam volna a fórumban,de most meg nem lelem,hogy készpénzfelvétnek vagy vásárlásnak minősül?
-
betyarr
veterán
otp-s hitelkártyával ugye vásárlásnak számít a feltöltés,ezt valamelyik hsz-ben olvastam.viszont hogy és milyen árfolyamon kapom meg a választott pénznemben az összeget?
-
Botigta
aktív tag
Üdv,
Gondolom arra nincsen mód, hogy készpénz devizám közvetlenül rákerüljön a Revolut számlámra...
-
betyarr
veterán
egyelőre más cél mozgatta meg a fantáziámat.
-
-
heidricha
őstag
Sziasztok!
Ha két munkanap alatt sem érkezik meg a transferwise átutalás a Revolut-nak, kezdjek reklamálni? mennyi idő szokott ez lenni?
A módszer az volt, hogy átutaltam a ft számlámról a TW-ra, az meg is jött szépen, áttettem EUR-ba, aztán onnan a Revolutra utaltam (ref-nek megadtam a R tagsági számot - vagy mi a neve, ami ott villog az app-ban, ha az átutalásos top-up oldalt nézem). TW szerint minden rendben elment, de a R nem jelzett azóta sem.
Nem kicsit gyanús nekem elsőre, hogy ha a transfer részleteit lekérem a TW-n, akkor az utalás megjegyzésében a nevem van, nem az a szám, amit beírtam. Ilyesmit nem adtam meg az utaláskor, nem is láttam rá lehetőséget.
-
KTU
addikt
Ha ilyet lépnek, (meg persze most is) TransferWise Borderless account.
Kártyás HUF feltöltés, azonnal a számládon a pénz,
100 000 HUF / 400 Ft-ba kerül,
10 000 HUF / 40 Ft-ba kerül,
1 000 HUF / 4 Ft-ba kerül,
vagy,
Van magyar IBAN, ha olyan számlacsomagba vagy ahol olcsón utalsz Ft-ot,
nekem pl.
100 000 HUF / 300 Ft-ba kerül,
10 000 HUF / 30 Ft-ba kerül,
1 000 HUF / 3 Ft-ba kerül,
és nincs minimum költség.Sajnos a Ft-ot nem tudom továbbítani Revolut-ra, de fiókban átváltva (ez is jól vált),
majd Revolut-ba a TransferWise kártyáról feltölthetek a kívánt pénznemben.Ha fizetős lesz a Simple, vagy ha gyorsabb tranzakciót szeretnél.
pl.hajnal 02h körül utaltam TW-ra, reggel 08:23-kor kártyán volt a HUFMost nem tértem ki a hitelkártyás, visszatérítésekre, mert azokkal még +ba is lehetsz.
-
KTU
addikt
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
.
törölhető
-
betyarr
veterán
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
pfff,miért van egy olyan sejtésem,hogy ez nálunk is "divattá válik" a bankok körében majd,ha bevezetik a kártyás feltöltést?
túl szép lenne egy ilyen kiskapu a spórolásra.a bankok is ugranának,mert elveszítenének egy rakat bevételt,meg állambácsi is a tranzakciós adó elkerülése miatt 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Lexus, Toyota topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
)