- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoltan70
tag
Sziasztok,
Szeretném, ha a barátnőmnek is lenne egy Revolut számlája DE nincs se bankszámlája, se semmilyen bankkártyája. Lehetséges az, hogy regisztrációkor én küldök neki pénzt az én Revolut számlámról? Nem emlékszem milyen opciók voltak mikor regisztráltam. -
Lex Icon
senior tag
-
Reinkz
senior tag
Sziasztok,
Tőzsdei kereskedés után, hogy fogok adót fizetni?
Egyetemista vagyok, szóval csak 15% szja terhel?,
Nekem kell jeleznem majd a NAV felé, vagy látni fogják, hisz az adó számomat megadtam?Köszönöm
-
aujjobba
addikt
válasz
basaharc502 #11894 üzenetére
Revolut-ot töltsd fel kis összeggel az UniCredit kártyával.
Biztonságos, nem fogja a revolut lenyúlni a pénzed. -
Tuomas
addikt
válasz
basaharc502 #11894 üzenetére
Akkor viszont drága mulatság lesz, mert külföldi utalásnak számít.
-
basaharc502
aktív tag
válasz
MasterMark #11893 üzenetére
Most először utaltam rá.
Nem nagyon szoktam megadni a kártya adataimat, amin nagyobb összeget tárolok, pont ezért keresem az alternatívákat, mint a revoult vagy a paypal. -
MasterMark
titán
válasz
basaharc502 #11892 üzenetére
Nem érdemes utalni, inkább töltsd fel az unicredites kártyáddal.
-
basaharc502
aktív tag
Sziasztok!
Regisztráltam én is a Revoultra, ugyanis szeretnék egy virtuális bankkártyát, amit csak netes fizetésekhez használnék kis összegekkel olyan helyeken, ahol pl a paypal-ommal nem tudok fizetni, mivel nincs hozzárendelve a bankkártyám, így pl hiába akarnék netflixre, hbo-go-ra vagy egy origin acess-ra előfizetni nem tudok. Ezt a célt szolgálna a revoultos virtuális kártya. Még annyi, hogy a bankomnál (unicredit) nincs virtuális kártya igénylési lehetőségy ezért bankot váltani meg nem akarok.
A kérdésem az, hogy átutalással akarnék pénzt juttatni a revoultra ehhez kaptam egy iban számlaszámot és egy bic kódot is, az ok, hogy a kedvezmnyezett én vagyok, a számlaszámot megadom és ezzel a bic kóddal mit kell csinálnom?
-
Maffia91
aktív tag
Hertz részvény vásárolva
-
dugynok
senior tag
válasz
Fandango #11886 üzenetére
Ugyan ez volt nekem is, hidd el, rengeteget szenvedtem. Aztàn legújabb magisk és hide a revolutra, play àruhàzra és a google play szolgàltatàsokra! Egyből le tudtam frissíteni az apkmirrorról telepített régi revolut appot playen keresztűl
Addig nekem is azt írta nem kompatibilis. Elötte újabb külsős apk telepítés utàn összeomlott.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
takcslajos1 #11751 üzenetére
Van azóta fejlemény az ügyedben? Ma utaltam magamnak vissza pár ezer forintot Revolutról OTP-be, és nem érkezett meg a szokásos gyorsasággal, pedig bőven belefért a banki rendszer nyitvatartási idejébe.
Nem aggódnék alapesetben, mert még hétfőn sem lesz későn, csak azért kérdezem, mert kezd hasonlítani a te esetedre, és ha így lesz, akkor hasznos lenne tudni, hogy nálad a live agent végül intézett-e valamit, magától megoldódott vagy azóta is vársz...
Szerk.:
Ja bocs, nem teljesen ugyanaz az esetünk, nálam már pénteken délben végrehajtott státuszba került (nem pending, nincs visszavonási lehetőség), csak valahol kering a bankok közt. Ettől függetlenül még érdekel, hogy megoldódott-e a tied.
-
Fandango
veterán
válasz
Lex Icon #11887 üzenetére
Köszi.
Valami egészen furcsa hiba lesz ez, mert az apk-val semmit nem csinál a telefon, rábökök hogy telepítse, villan egyet a képernyő és ennyi. Se hiba üzenet, se semmi.
apkmirror.com oldalról is próbáltam régebbi verziót ami ott fent van, de azzal is ezt csinálja, a nagy büdös semmit.
Még a rootot is leszedtem, hátha az a baj, de nem. -
Fandango
veterán
válasz
Lex Icon #11822 üzenetére
Na de vajon mi lehet a gond, egy ideig rendben volt a frissítés, aztán egyszercsak nem. De fogalmam sincs mióta nem frissít.
Xiaomi Redmi Pro telefon, Android 6.0 alapú MIUI-val. (a legutolsó MIUI verzió ami elérhető ehhez a készülékhez)Curve, Transferwise, bunq folyamatosan frissíti magát.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
Tuomas #11876 üzenetére
Én már 10+ éve használok hitelkártyát, debit kártyát meg vagy 20 éve. Eddig még ezekkel magyarországi terminálos fizetésnél szinte sosem volt gondom. Ellenben a Revolutnál már az első héten volt sikertelen tranzakcióm terminálos fizetésnél. 13 napja kaptam meg a kártyát 17 tranzakcióm volt ezalatt az idő alatt és most volt a második viszautasított esetem. Ez számomra nem egy jó arány.
Bízom benne, hogy ez javulni fog, mert tetszik az alkalmazás. -
JohnnyWeiss
tag
válasz
JohnnyWeiss #11852 üzenetére
Na a tegnap 18 óra körül elutasított fizetésem foglalását ma 19 óra előtt pár percel sztornózták.
-
Revolut VS Egynevű ember:
Jason Null
Hihetetlen, hogy keleten van akinek csak egy neve van.
-
Tuomas
addikt
válasz
trouble #11875 üzenetére
Sok oka lehet amiért elutasítanak egy tranzakciót. Kereskedő oldaláról kommunikációs hiba, terminál hiba, fizető félnél a szolgaltatójánál lévő hibák. Például.
Nekem spar-ba fordult elő eddig leggyakrabban, hogy elsőre nem fogadja el, másodszorra igen.De aki használ aktívan kártyát akármilyen banknál, legalább egyszer előfordult vele életében, ezen semmi csodásítani való nincsen, ez mindenhol benne van a pakliban, nem csak a revolutnál.
Nem vonta le, hanem kvázi zárolta, majd ha a kereskedő nem igényli akkor visszakapod.
Egyébként hiba volt nem eltenni a bizonylatot, azt kötelesek odaadni, azon még az is rajta van, hogy el lett utasítva, így akkor még átverés is lehet...
-
trouble
senior tag
Félreértés ne essék !
Ami zavar,hogy volt fedezet a kártyán miért lett elutasítva a tranzakció?
Ha meg el lett miért vonta le a lovét a revolut?
Nem sűrűn használok kártyát,de az megszoktam,hogyha van fedezet akkor nincs gubanc,fizetek és kész!
Most ez mind adott(nincs b@szakodás,szállodai deposit stb)akkor miért nekem kell bizonygatnom, hogy bizony az a terhelés nem OK?
Látszik mennyire váratlanul ért,nem is gondolkodtam, még a bizonylatot sem kértem el a hibás tranzakciórol,nem az összeg a story zavar!
De ha ez most mondjuk több 10 ezr ,akkor az ultra gáz, mindahogy vki említette is ezt! -
Friczy
senior tag
Céges út, a cégnek van pénze, de az alkalmazottnak nem okvetlenül. Létezik előleg, ha kérsz, viszont ha úgy becsülöd fel, hogy OK, belefér a számlába az összeg, és jön egy ilyen eset, akkor gond van. Az illető kolléga még junior volt, kicsit más számlaegyenleggel.
Költségkerete a hitelkártyának is van, ami szépen elinflálódik. Nekem kb. 15 vagy több éve van hitelkártyám, annak idején kb. kéthavi bruttó kereset volt a hitelkeret, az összege változatlan azóta is, csak hát az árak kissé feljebb mentek
-
Quinine911
aktív tag
válasz
UberMutant #11867 üzenetére
köszi! (annyira nem örülök neki)
-
Friczy
senior tag
válasz
trouble #11861 üzenetére
Rossz hírem van. Akkor vársz egy hetet.
Normál kártyáknál is ez a helyzet, csak ott többnyire jóval nagyobb fedezet van a kártya mögött, így nem probléma. Van rosszabb eset is: külföldi szállodáknál gyakori, hogy érkezéskor elkérik a kártyádat fedezetellenőrzésre (hogy ki tudod-e majd fizetni a szállás árát távozáskor), ilyenkor történik egy foglalás (zárolják a becsült összeget, a zárolásnak, foglalásnak van egy referenciaszáma), aztán majd távozáskor fizetsz, akkor még egyszer lehúzzák a kártyát. Ilyenkor a tényleges fizetéskor meg kell adni a referenciaszámot, és akkora bank tudja, hogy a korábbi foglalás terhére volt a fizetés, így a foglalást felszabadítja, és lefoglalja a ténylegesen fizetett összeget.
Ez a normál ügymenet, viszont ha valamiért a recepciós elrontja, vagy hanyag, akkor nem adja meg a korábbi foglalás számát, így a korábban foglalt összeg még mindig zárolás alatt van. Ha mindezt egy olyan szálloda teszi meg, ahol 100 EUR/nap felett van egy éjszaka, és eltöltöttél négy napot (üzleti úton előfordul az ilyen), akkor két hétig fogva marad akár 400 EUR is, ami azért már nem csekély összeg. Előfordult, hogy amikor többen voltunk kinn, az egyik kollégámat nekem kellett kisegíteni az út hátralévő részén, mert emiatt a baki miatt már nem maradt szabad pénz a számláján. Képzeld el, ha nem többen lettünk volna, hanem egyedül van...
Hasonló játékot tudnak autókölcsönzők is eljátszani, szerencsére az engem nem érint -
UberMutant
őstag
válasz
Quinine911 #11860 üzenetére
igaz, meg kell adnod az adóazonosító jeled.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
trouble #11864 üzenetére
Gondolom a POS nyugta megvan az elutasításról. Kérj egy live agent-et (nem fog jönni, nincs gond, elkezdheted a beszélgetést), fotózd le a nyugtát és töltsd fel a chatbe. Ettől a lelkednek is jobb lesz (nem negatívan írom, de ez nyugtatólag hat), és legalább lesz bizonyíték az elutasításra. Ha jön majd az élő support, akkor látni fogja a nyugtát, meg tudja nézni épp hol tart a folyamat, esetleg mi ment félre. A chat értesítést ne felejtsd el bekapcsolni az appban, akkor nem kell folyamatosan nézegetni a telót, hogy jött-e válasz. Én így csinálnám.
Amúgy elég hamar meg szokott oldódni ha félrement egy tranzakció. -
Sify
senior tag
Jött új revo app beta (6.10), mondom biztos a billentyűzet hibát javították. Hát nem, ugyanúgy szar még mindig. Nem értem ezeket!
-
trouble
senior tag
válasz
Quinine911 #11863 üzenetére
Reggel 9-kor történt ez.
Nem háborgok inkább csak kíváncsi hok? -
Lex Icon
senior tag
Már az ingyenes Revolut-ügyfelek is kereskedhetnek részvényekkel.
Ebben írják azt is, hogy tervezik ETF-ek bevezetését is. -
Friczy
senior tag
válasz
Tuomas #11853 üzenetére
Minden kártyás vásárlás így működik. Amikor vásárolsz, csak egy engedélykérés, fedezetellenőrzés történik, ez alapján küldi a bank az SMS-t, a Revolut az üzenetet, és amikor a kereskedő megcsinálja a POS zárását, akkor küldi el tényleges könyvelésre. A Revolut annyiban csinálja másképp, hogy már az engedélykérésre könyvel, csak a tranzakció állapota függő lesz (a bank is ilyenkor zárolja az összeget).
Mivel előfordulhat, hogy engedélykérés történik, de tényleges terhelés nem, ha adott ideig nem jön be a kereskedőtől a terhelés (sok oka lehet, ne részletezzük), a bank felszabadítja a zárolást, a Revolut pedig törli a függőben lévő tranzakciót. Ehhez nem kell a kereskedő oldaláról stornózni a tranzakciót, elég, ha nem küldi be. A türelmi idő bankfüggő, jellemzően két hét szokott lenni, a jelek szerint a Revolutnál 7 nap. Ez egyébként nem zárja ki, hogy a kereskedő később mégis terhel, nem tudom, mennyi a maximum idő a vásárlás után, amíg beérkezhet a terhelés.
-
törölt tag
Ugyan úgy, mint a többi brókernél, max annyi különbség, hogy nem kapsz róla kimutatást, és a NAV sem (magyar brókercég jelenti, ott lesz a tervezett adóbevallásban). Adót akkor kell fizetned, ha realizálsz nyereséget, tehát pluszban eladod a részvényt. Kereskedési költség levonódik a nyereségből. Átváltani adott napi mnb árfolyamon kell a dollárt forintra, ezt a honlapjukon vissza tudod nézni. 3 évig ki lehet egyenlíteni a nyereséget-veszteséget, tehát ha idén buksz 10 ezer forintot, akkor azt is valld be, mert ha jövőre lesz 20 ezer nyereséged, akkor a kettőt összeadhatod, és csak 10 ezer után kell adót fizetni.
Osztalék után USA-ból rendes magyar bróker 15% osztalékadót és 17% körüli szochót von, lehet revolutnál ezt is neked kell intézni.
Itt egy alaposabb összefoglaló. -
htc07
addikt
válasz
Tuomas #11853 üzenetére
Ahogy én tudom a POS-tól is függ a sztornózás ideje, pl. az italautomatánál amikor paypass fizettem otp kártyával, levonta az összeget, de nem adta ki a cuccot, egyből jött a sztornó sms. Tehát a szolgáltatónak van X napja, hogy lehívja a zárolt összeget, vagy felszabadítsa. Aztán utána ez végigszalad a rendszeren egy pillanat alatt.
Curve esetében komplikáltabb, de szerintem náluk pattog a labda jelenleg, hogy megküldjék a sztornó kérelmet a revoluthoz. -
Tuomas
addikt
válasz
JohnnyWeiss #11852 üzenetére
Nemtom, én csak abból gondolom, hogy revoluton ha megnézed a tranzakció részleteit, valami olyasmi van írva, hogy ha 7 napon belül a kereskedő nem igényli, sztorizásra kerül az összeg, vagy nemtom fejből hogyan van írva. A valóságban nem tudom, hogy ez a kommunikáció hogy működik, ki vár kire, stb.
De ha valakinek van ilyen infója, megoszthatná!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest