- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Szólánc.
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
avena71 #1595 üzenetére
nekem hp 1018 van, és működik.
amit tapasztaltam: amikor a nast elinditod elötte kapcsold be a nyomtatót, ha utána kapcsolod be, hiába online, nem nyomtat.
hogy miért, nem tudom, de nálam így van
FTP : kipipálod, portot hagyd a 21 -en, routerbenn portátirányítást adsz a 21-es portnak a nasra. veszel fel a nason a megosztás fülnél felhasználót, meghatározod a jogait(admin/user) a mappákat amihez hozzáférhet ( jogosultságait ott, hogy irhatja is vagy csak olvashatja) Aztan belép a felhasználó/jelszó párossal ftp-re és a jogosultságoknak megfelelő mappákat láthatja és kezelheti -
gumimaci1235
tag
Hogy működik a pyload? és mire való?
-
zole72
tag
Nah helyzet van új fejlemények
Sikerült elindítani a transmission-t
Be is tudtam lépni a web-en.
Újra indítottam most a nas-t kíváncsi voltam hogy mostmár jó e elindúl e rendesen.
Amikor belépek a weben ezt írjaConnection FailedCould not connect to the server. You may need to reload the page to reconnect.
Ezt hogy tudom még megcsinálni hogy menjen.?
Valamint ezzel így mennyi torrent futtatható 10 torrent mint az alap programjával?
-
avena71
tag
Üdv!
2-3 hónapja vettem az NSA310-em,azota nagyszerűen működik rajta a TM.Amiért vettem:
-torrent kliens
-nyomtató (USB-s)megosztása hálózaton
-IP kamera képeinek és videóinak rögzítéseebből ennyi működik:
-torrent kliens TM
-nyomtató:HP Laserjet 1020- látja a NAS,azt mutatja,hogy online,win7-ben is látszik a nyomtatók között,nyomtatást is el lehet küldeni rá,csak éppen nem nyomtat semmit,több gépről is próbáltam
-IP kameraTP-t kellene beállítani a NAS-on,de még nem jöttem rá,hogyan kell.
Így néz ki a kamera FTP része:
És így a NAS-ban:
Tudnátok segíteni,hogyan kell beállítani az FTP-t és a nyomtatót?Köszi
-
MSN-em nincsen, úgyhogy csak itt tudok segíteni:
Kikapcsolod a NAS-t.
1. Leformázod a pendriveot FAT-ra, vagy FAT32-re
2. A letöltött FFPStick-et kicsomagolod rá.
3. Bedugod a NAS elejébe a pendrive-ot.
4. Bekapcsolod a NAS-t és vársz jó sokáig, amíg kialszik a SYS lámpa a NAS-on. Nekem az a tapasztalatom, hogy még ezután is kellet neki némi idő, hogy be tudjak létpni rá PUTTY-al. Szerintem az a biztos, ha elmész megkávézol és utána kezdesz neki. Addigra tutira használható lesz a NAS.Innentől haladsz szépen a leírás szerint, annyi különbséggel, hogy Kami11 hozzászólásában lévő csomagokat töltöd le és azokat telepíted. Ez vonatkozik az FFPStick verzióra is.
Egyébként hol akadsz el a folyamatban?
Ne add fel, én ugyanígy vertem a fejem a falba az elején, de csak sikerült megcsinálni.
-
Használd a 4.40-es fiemware-t, és azt az FFPStick verziót (talán március 19-i), amit fentebb linkeltem. A linkelt hozzászólást még Kami11 írta nekem és azt is leírta, hogy milyen módosított csomagokat töltsek le és telepítsek.
Teljesen überláma vagyok linuxhoz, de a témaindító cikk és Kami11 hozzászólása alapján elsőre sikerült megcsinálni.Közben megtaláltam Kami11 postját is: [link]
Azzal kezd, hogy fix IP-t adsz a NAS-nak a routerben, pl. 192.168.1.111
-
zole72
tag
Háát ezt is megpróbáltam de detto nem tudom hogy a nas-on nem megy vagy én rontok e el valamit de nem megy.
Ha valaki esetleg még vállalja azt hogy msn-en segít lépésről lépésre akkor az jó lenne.
Már komolyan nem tudom mi lehet a gond. -
Zamery
senior tag
Azért nem megy, mert ennél az FFP verziónál a bejelentkezési adatok azok amiket a NAS-hoz kellenek tehát alapból: admin / 1234 (NSA-210) Az FFP-stick készítője újított. Én próbáltam ezt a verziót telepíteni, de nálam sosem ment. Nem fogad el semmilyen jelszót. Úgyhogy az előzőnél maradtam.
-
zole72
tag
Én így csináltam formáztam a pendrive-ot fat 32-re letöltöttem ezt
FFPStick-2012-05-28.zip
Kicsomagolva rádugtam a nas-ra újra indítottam megvártam még abbahagyja a villogást aztán letöltöttem a putty programot (csak egy exe volt)
Azon megcsináltam a talnet-es dolgot az sikerült is rendesen ahogy a képeken van aztán kiléptem a programból exit parancsal.
Aztán újra beléptem ssh-ban login,passworld-ot kér-t loginnak beírtam root passworld-nak meg nem lehet semmit írni egy karaktert sem lehet beírni hiába próbáltam.
5let? -
zole72
tag
Nah sikerült az volt a gond hogy régebbi verziót töltöttem le.
Odáig jutottam hogy megcsináltam a talnet-es dolgot most megint el kell indítani a putty és ott az ssh-t kell választani be is jön az ablak kérni a login-t be is írtam neki hogy root
utánna kéri a passworld-ot od is írnám hogy root de hiába írok egy betüt is nem jelenik meg semmi magyarán nem tudok semmit beírni oda.
Hogyan tovább? -
zole72
tag
-
zole72
tag
válasz
kisgyerek85 #1566 üzenetére
Egy linket kérhetnék hogy honnan tudom letölteni és használni (Lehetőleg magyar nyelven a leírást)
Valamint ez nem tesz kárt a nas-ban?
Vagyis nem tudom elrontani vele? -
zole72
tag
Üdv.
Ma vettem egy zyxel nsa 310-et
arra lennék kíváncsi hogy ez a Transmission dolog ezen a fajtán is működik,mert ami van rajta letöltő kliens az csak 10 torrentet engedélyez.
(Firmware:4.40(AFK.0)van rajta. -
-
Ezt nem tudtam, hogy elegendő bedugni az új NAS-ba a pendrive-ot.
Na mindegy most már
.
Mindent ugyanúgy csináltam, mint a múltkor, de a download mappába nem enged a windows intézőn keresztül mappát létrehozni/törölni
A transmission működik, létre is hoz letöltéskor mappát, csak manuálisan nem tudok mappaműveletet csinálni. Valami jogosultság baja van, pedig az unmask-et átírtam 18-ról 0-ra...
Mit ronthattam el?
(#1561) veze: az adatmentésre az ext2fsd teljesen jól bevált...
-
veze
őstag
ezen én ugy segitek, hogy a belsö vinyója csak egy 500GB-os WD green
és hátul esatan van beledugva egy nagyméretű vinyó arra tölt onnan seedel
és ugy vagyok vele mint Te a mesékkel, hogyha kell akkor csak lehuzom és odaviszem ahova akarom mindjárt nem is kell másolnom semmit. ha mégis kéne bedugom esatan a gépbe amelyikre huznám.
ott aztan 100MB-al másol
mellesleg ha bedől a nas vagy a vinyója akkor se kell a mentéssel sokat tkölnöm...
ntfs-ről még mindig könnyebb (egyszerűbb) menteni mint xfs-ről
bedugja a pendriv-ot és müködik, esetleg a benne lévő torrant adatok elérési utjával problémázhat( ha egyáltalán ezt teszi) de egy uj torrent hozzáadasa már biztos simán működik -
Igen, az a leírás nagyon jó.
Anélkül még mindig a libtorrenttel szívnék...
Az új NAS-ra még nem volt időm felpakolni, de szerintem ma időt szakítok rá.
Direkt ezért vettem egy mikro pendriveot, amit ha előre bedugok, akkor nem néz ki olyan csúnyán, mint egy sima USB csatlakozó, vagy egy normál méretű pendrive.
(A hátsó csatlakozóban egy külső HDD-van, amin a gyerek meséi vannak. Utazáskor csak kihúzom és jön a laptoppal együtt.)
Ami miatt kicsit bánkódom, hogy ez "csak" 28-30 MB/s sebességgel mozgat file-t a hálózaton, míg a régi 40 MB/s-sel dolgozott.
Mondjuk inkább menjen lassabban és ne romoljon el.
-
veze
őstag
egyetértek
valóban, otthonra tökéletes és olcsó a tudásához képest
én sem választanék mást, ennek ellenére, hogy előfordult már ilyen
Szerecsére ez a nyügje előjön azonnal vagy még bőven a gari idő elején, aztán a másik már jól működik
nekem még 210 van mert már rég vettem, akkor még csak ez volt.. azokról még ennyi "rosszat" sem olvastam, teszi a dolgát 24/7-ben megállás nélkül már jó ideje. Már a topic inditása előtt megvolt. és akkor még csak probálkoztunk páran a transmission rárakásával több kevesebb sikerrel. külföldi fórumokat olvasgatva próbáltuk összeszedni az ismereteket, összegyúrva a linuxos tapasztalatainkkal
Azután született meg Zamery fórumtársunk remek összefoglalója, aki belevágott abba is, hogy leírja szájbarágósan, képekkel, linkekkel, hogyan is.. jóval megkönnyítve az újonnan belevágók dolgát.
hogy mennyire volt létjogosultsága, látszik abból, hogy azóta is folyamatosan él a topic -
Remélem ez az új darab már problémamentes lesz. Amit eddig észrevettem, hogy kicsit lassabb (hálózati adatmozgatás), mint ez előző volt. De ez lehet, hogy azért van, mert másfajta HDD van benne, mint a régiben volt.
Mondjuk ár/érték arányban szerintem nincs most jobb a piacon. Vagy fogalmazzunk úgy, hogy a tudásához képest nagyon jó áron van szerintem.
-
veze
őstag
volt itt a fórumban olyan aki hazavitte és három napot kérdezgetett mi nem csinalhat jol, mert sehogy nem akart összeállni neki, nem látja a hálózata stb. és annak is hálókártya baja volt már kibontás után..(
más problémát még nem is hallottam a 310-el összefüggésben, ha van valami, akkor mindig ez -
Sziasztok!
Ma kaptam meg az új NSA310-et és vettem hozzá egy 1,5 TB-s HDD-t.
Van valami extra teendőm, vagy beletolom a HDD-t, belépek webes felületen a NAS setupjába, inicializálom a HDD-t és hozhatom létre a könyvtárakat, amiket szeretnék?
Ez egy teljesen új, particionálatlan HDD.Előre is köszönöm segítséget.
-
Szia!
Nekem most cserélték garanciába az NSA310-et, mert elszállt a hálózati része....
Úgy kezdődött, hogy egyszer látta, egyszer nem, aztán néhány ki-bekapcsolgatás után megint ment. Aztán egyszer már csak soha többé nem ment a hálózat....
Nem biztos, hogy Nálad ez a baj, de ördög sajnos nem alszikEgyébként ugyanez a routerem is. A NAS-t áprilisban vettem, és hibátlanul ment 3 hónapig....
-
cse978
csendes tag
Kérlek segítsetek nekem,
Router: TP-Link 1043-as
NAS: NSA310Gyári legfrissebb FW mind2 készüléken.
Probléma: (NSA kap fix IP-t) Rövid használat után a NAS és a hálózat között eltünik a kapcsolat. Vagyis ha pl. megy a torrent akkor egy idű múlva már ne mlátom a *** oldalon hogy töltenék vissza.
Semmilyen otthoni PC-ről nem érem el az eszközt, nem látható a hálózatba.
Külső oldalról pl.FTP ugyan ez a helyzet.Ha csinálok egy kikapcs/bekapcs utána megy de kis idő múlva fennáll a helyzet megint.
Mi lehet a gubanc?
SWs, HWs? Nem bírja a CPU és a RAM a NASba a torrentet?Köszi mindenkinek,
-
Kami11
őstag
Nem ismerem, de a Milyen winchestert vegyek? oldalon biztos tudnak segíteni!
-
Köszönöm.
Azt hiszem megvan a legköltséghatékonyabb megoldás:Zyxel NSA310 2 év garanciával: 20,7k
WD10EZRX 1 TB HDD 2 év garanciával: 21,9kÖsszesen: 42,6k
29k-ért vettem 500GB-s HDD-vel az előző NSA310-et, úgyhogy ~13k-t rá kell dobnom, de kapok cserébe +500GB tárhelyet.
Végül is pénzemnél vagyok...
-
Kami11
őstag
Én mindenképpen egy 5400-as fordulatú példányt vennék, mind a melegedés, mind hang és főképpen ár szempontjából.
Ezek pl. pont nasokhoz ajánlott termékek.
Persze ha árban nem megfelelő lehet más típust ill. akár márkát is választani.
Én ezt venném, ha sikerülne eladni a mostani Hitachimat, ami 7200-as fordulatú. -
Sziasztok!
Bedöglött az NSA310-esem és nem tudják cserélni, meg javítani sem, úgyhogy visszakapom a pénzem. Ez az 500GB-os HDD-vel szerelt verzió volt és már ilyet nem lehet abban az üzletben kapni, ahol szeretném levásárolni a pénzt.
Mivel a hasonló teljesítményű NAS-ok mind drágábbak, ezért úgy döntöttem, hogy maradok az NSA310-nél, mert HDD nélkül kapható az üzletben.
Milyen 1 - 1,5TB HDD-t ajánlotok bele? Szerintem valami halk és hűvöst lenne érdemes venni, de melyiket? Nem baj, ha olcsóVagy esetleg gondolkozzak másik NAS-ban?
Előre is köszönöm segítséget
-
mike784
tag
Sziasztok!
Nekem elromlott az nsa210-em és amíg a garit intézik le akartam menteni a winyóról legalább a legfontosabb dolgokat. Sikerült bemount-tolni Ubuntu alatt az itt leírtak szerint (köszönet érte). Elkezdtem törölgetni a dolgokat amik nem kellenek, hogy felférjen a maradék egy másik meghajtóra de közben abbahagyta a törlést és azóta nem tudom újra mount-tolni a meghajtót. Azt írja, hogy a fájlrendszert tisztítani kéne. Kérem ha valaki tud segítsen (szájbarágósan mert nem értek a Linuxhoz).Köszönöm!
-
veze
őstag
válasz
k.daniel91 #1535 üzenetére
a NAS.ban irjál neki egy fix ip-t!
olyat ami a routered kezelési tartományába esik -
Zamery
senior tag
válasz
k.daniel91 #1531 üzenetére
Nem lehet hogy valami IP cím keveredés volt? Beállítottad a fix IP-t? Illetve a fix IP beállítás után érdemes újraindítani a routert, mert lehet hogy már kiadta azt az IP-t még előtte, egy másik eszköznek.
-
Kami11
őstag
válasz
k.daniel91 #1531 üzenetére
Nekem a 4.50-es van fenn az NSA310-en.
Ha 210-re kell fw. akkor innen válogathatsz. -
k.daniel91
tag
Hát ez már vicc...2 laptopról nem lehet láttni a Nas-t bekapcsoltam a Pc-t erre beírtam az ip-t és tádáám! Mostmár laptopról is látszik és nas discovery-n és minden jó lett..Lehet érdemes lenne egy Switch-re befektetnem?
Most azért újra rakom a 440AFD1C0 frimware-t.
Kami neked hányas frimware van fennt? (nsa210-esed van?) Ha 210-ed van és régebbi frimwared van esetleg egy linket tudsz adni honnan tudom letölteni? (Zyxel oldalán mindig csak a legújabb van fennt. :/) -
Kami11
őstag
válasz
k.daniel91 #1529 üzenetére
Próbáld meg, ha így sem lesz jó, lehet gari lesz a vége.
-
Kami11
őstag
válasz
k.daniel91 #1527 üzenetére
Vedd ki, ártani nem árt.
-
k.daniel91
tag
Hmm, tényleg...jó hogy mondod pár napja járt le az Esetem és nem akartam vele szórakozni és bekapcsoltam a Microsoft-os tűzfalat meg felraktam egy panda cloud-ot...és lehet, hogy tiltotta..ezt tökre el is felejtettem mert Esetnél pl. egyből engedélyezve volt és pl. PC-n rendben is volt, csak aztán kikapcsoltam és benyomtam a lapit és ott egyből már bohóckodott velem... Úgy nézz ki mégis kell valami normális internet security..és nem kellene a Microsoftra bízni.
Ha még egyszer ilyent csinál akkor kikapcsolom a tűzfalat és megnézzem úgy, ha meg nem jó , akkor újrarakom.
Szerk.: újra megcsinálta..úgy nézz ki ebből szoftver újrarakás lesz, hisz most kikapcsoltam a tűzfalat és ugyan az a helyzet.
Nas szoftver újrarakásánál kihúzzam az pendrive-ot?(természetesen előtte kikapcsolom és úgy húzom ki ha kell) -
veze
őstag
válasz
k.daniel91 #1524 üzenetére
Tűzfal?????
tudom, erre mindenki gondol, de hátha.. -
Kami11
őstag
válasz
k.daniel91 #1524 üzenetére
Szerintem ott a nas szoftverével lehet gond. Szerintem. Esetleg megpróbálhatod újratelepíteni, mert nálam a főlapon azt írja a nas-ra, hogy:
Satus: Online
A nas discovery-nél is minden rendben. -
k.daniel91
tag
-
Kami11
őstag
válasz
k.daniel91 #1522 üzenetére
Tedd fel a Zyxel Nas Starter Utility-t és próbáld meg azzal rendbeszedni. Hátha...
-
k.daniel91
tag
Miért van az, hogy többszöri újraindítás után se láttom a NAS-t? se putty, se zyxel szoftver, se hálozati driveként se transmission...ettől függetlenül a Transmission biztosan megy, mivel a torrent oldalon láttom, hogy tölt fel és fut.
-
Zamery
senior tag
válasz
k.daniel91 #1519 üzenetére
A FFPStick-2012-05-28-as FFP nekem sosem ment. Szenvedtem vele eleget, de nem akart működni. Elméletileg ott a NAS bejelentkező adataival kell belépned ha elindítod a Putty-t.
-
k.daniel91
tag
Szia,
Igen szerkesztettem a transmission.sh-t átírtam ahogy a leírásba van.
Felh. user / jelszó. password. Ezt adtam meg ahogy a leírásban volt de már módosítottam másra is, de úgy sem változott.
V4.40(AFD.1)-el csinálom és FFPStick-2012-05-28-as verziójú FFP-vel.
Most formázom le gépen a NAS HDD-t, majd egy HARD Resettel előröl kezdek mindent és hátha így jó lesz. Gondolom lehet hogy valamilyen beállítás összekeveredett a NAS-on mert valamiért a Transmission még seedelni se akart 0/0 volt(és hibát írt ki), valamint a mai nap folyamán a HDD tartalmát se engedte törölni (elkezdte törölni de 0 elem / mp-et írt órákon át.) -
Zamery
senior tag
válasz
k.daniel91 #1513 üzenetére
És milyen felhasználónév/jelszó kombóval próbálsz meg belépni? Mert ahogy látom ez van beállítva: user/password.
Illetve a transmission.sh-t szerkesztetted-e?
És nem mindegyik firmware megy minden FFP-stickkel: [link].
Nekem az NSA-210-en most a 4.40-es fw van, ezzel az FFP verzióval: FFPStick-2012-03-19. És a 2.60-as TM.
-
Kami11
őstag
válasz
k.daniel91 #1516 üzenetére
Sry, de nem tudom mi lehet a gondja.
-
Kami11
őstag
válasz
k.daniel91 #1513 üzenetére
Nálam ugyanígy néz ki, sorról sorra és műxik.
Nem tudom mi lehet a gond.
Esetleg tiltsd le a whitelistet.
"rpc-whitelist-enabled": false,Mégvalami: Ugye a TM nem fut, miközben szerkeszted a config fájlokat?
Mert ha igen akkor nem mentődik el és nem lesz érvényes. TM leállít, fájl szerkeszt, tm újraindít.
A böngésző chace-ét meg töröld. -
k.daniel91
tag
Így nézz ki a A settings.json
Így pedig a másik beállítás:
A transmission-t nem tudom elérni UI-ból,
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.
Ezt írja ki továbbra is. Mit szúrhattam el, hogy nem látom? -
mike784
tag
Köszi, sajnos már nem reagál semmire
Sikerült feltöltenem a fw-t kiírta, hogy újraindul de csak pörög a ventilátor és gyorsan villog a sys led. Se kikapcsolni se resetelni nem lehet. Ha kihúzom a tápot és vissza akkor is ugyanez. Szerintem szervizbe kell vinnem.
Azért köszönöm a segítséget! -
k.daniel91
tag
Hát szerintem V4.40(AFD.1) támogatás, nekem az előző egyszerűen nem akart felmenni, ez meg simán. Egyenlőre ennyi. Viszont van egy kis problémám ismét.. WebUI-ból:
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.
Ezt az üzit kapom.Elvileg úgye az ip-t kellene átírom?
"rpc-whitelist": "*.*.*.*"
"rpc-whitelist-enabled": true,
pl.
"rpc-whitelist": "192.168.1.102"
"rpc-whitelist-enabled": true
De így se megy. :/ -
Kami11
őstag
válasz
k.daniel91 #1509 üzenetére
Van valami "újdonság" az új ffp-ben? Vettél észre valami változást az előző verzióhoz képest?
-
veze
őstag
válasz
k.daniel91 #1504 üzenetére
gondolom azért a sajat particióját amiről fut, nem akarja leformázni
ki kell venned aztan pl az ingyenes g-parted megteszi. -
mike784
tag
Szia!
Ezt raktam fel:
V4.40(AFD.1)
Igazából nem is én hanem amikor beléptem az admin felületre akkor felajánlotta, hogy frissít.
Nem tudok régebbit visszarakni mert az írja, hogy érvénytelen firmware fájl.
Nem lehet valahogy egy hard reset-et csinálni és elkezdeném előröl? Persze az adatok megtartásával.
Köszi! -
mike784
tag
Sziasztok!
Nekem ez a megoldás több mint egy éve hibátlanul működik. Pár napja vettem egy smart tv-t és be akartam állítani a nsa210 gyári admin felületén a megosztási mappákat. Azóta nem tudom elérni a winyón lévő fájlokat. A total commander néha látja a mappákat de nem tudok belépni (sajátgép alatt ugyan ez). Frissítettem a firmware-t is (4.40 lehet ez a baj) Már többször lereset-eltem de erre se történik semmi.Kérem, ha valaki tud segítsen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G3 - AMD A10 I 8GB I 256SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest