Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gelmi
tag
válasz
Jamboo529 #2299 üzenetére
Azt hiszem legyalulom a pent és kezdem elölről az egészet
Web es TM indításánál már ezt írja ki :
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details. -
Jamboo529
senior tag
feraktad mind az 5 csomagot? Ha igen, akkor indítsd el az mc-t. Azzal tallózd ki és nyisd meg a fájlt. Úgy tuti észre fogod venni. Benne kell lennie. A végéről a 3. sorban.
Ha úgy sem látod meg, akkor tegyél fel a gépedre egy winscp-t pl. Jelentkezz be vele ssh-n, és keresd ki a fájlt. Egyszerűbb vele szerkeszteni.Ja és a puttyban előtte állítsd le a transmissiont.
-
Gelmi
tag
A putty ba beírtam : vi /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
A ott megjelenő listában nincs benne a "umask": 18, ez által nem tudom átírni 0-ra semFormázzam újra a pent és kezdjem elölről ?
-
Gelmi
tag
Volt és van egy mentésem a settings.jason fájlról !
Próbálkoztam is a belépési engedélyeztetések átírásával !
Látszólag sikerült is de amikor a Transmission Remoteval importáltam a módosított settings.jason fájlt az újra indítást követően ugyan úgy nem tudtam belépni mint korábbanEzután egy másik pendrive-ot újra formáztam a nas-on keresztül és arra pakoltam a megadott dolgokat .
A HDD-s dolognak nem mertem neki vágni mert annak menetét annyira sem vágom mint az USB-sétA Putty-on keresztül most már van hozzáférésem
De sajnos valamit valahol el ronthattam mert a webes tranmission indításánál ez a hiba üzenet fogad :
Ezek után sajnos a trasmission remote sem tud csatlakozniHogy hol mit ronthattam el lövésem sincs
Azt se tudom hogyan tovább
Bárkinek a segítségét nagyon meg köszönném ! -
Jamboo529
senior tag
Neked meg doosa-nak is írom.
Köszi a tippet, ezt a megoldást már ismertem. Nekem azonban nem az a lényeg, hogy külön mappában legyenek a nason. Az a rész ott nem érdekel, sőt jobban szeretem ha egy mappában van.
Ezt a címkézést én a kliensen belül arra használtam, hogy csoportosítgattam a torrenteket pl. kategória szerint, és amit láttam, azt már megjelöltem még 1 "deletable" címkével is.
Ezek után ha rászűrtem pl a sorozatokra bent a kliensben, akkor látható volt, hogy miket láttam eddig, mit nem, mi van már letöltve, és egy netes oldal segítségével összenéztem, mik azok a sorozatok, amiből már jött ki új rész, és tölthetem lefelé.
Nekem ilyenekre volt segítség a címke.
Aztán pl beléptem a leszűrtem a deletable csoportot, és ott mondjuk ami 1 évnél régebben volt seedben, azokat egyszerre 1 kijelöléssel tudtam törölni.Szóval nekem erre voltak jók.
Ha különböző helyekre mentem a torrenteket az nincs jelölve a kliensben, nemde?
Vagy ha mégis, az csak 1 lehet. Volt olyan torrentem is, aminek volt 3-4 címkéje.
-
Zamery
senior tag
Nekem is volt ilyen, hogy egyik napról a másikra elszállt a TM telepítés. Arra jöttem rá, hogy vagy áramszünet, vagy valami fagyás miatt megsérül a settings.jason fájl, és nem enged belépni a TM. Ha hozzá tudsz férni még putty-n keresztül, akkor (és van mentésed a settings.jason fájlról) ki lehet cserélni ezt a fájlt, és elméletileg működni fog. Ha nincs mentésed, vagy nem férsz hozzá, akkor újra kéne rakni. Én azt javasolnám hogy a HDD-re telepítsd, most már van erre is megoldás.
-
Gelmi
tag
Na végre nem lép ki
De hiába adom meg a korábban lementett jelszavam
Nem enged tovább -
8nemesis8
veterán
Én a helyedben csak a /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json fájlban átírnám a jelszót megint és megnézném a usernamet is, aztán újra kellene próbálni, közben pedig ha mentetted a beállításokat, akkor egy
/ffp/start/transmission.sh restart nem fog ártani, hogy érvénybe is kerüljenek a beállítások! -
Gelmi
tag
Sziasztok !
Másfél év folyamatos használat után nem tudok belépni a Transmission kezelő felületére
Az ip és a jelszó tuti helyesen van megadva .
Ezt írja ki :
Mielőtt újra formáznám a pent volna valakinek valami ötlete mivel is próbálkozzak ? -
Somy_
tag
Sziasztok!
Mit csinálok el, ha a NAS-t újratettem és az ffp-s pendrive-ot (win7 alól formázva, majd ismét rámásolva az ffpstick állományokat) bedugva, minden előzetes telnetezés nélkül van ssh-m és elvileg ugyanúgy nem tudok "pkg" köbyvárat csinálni, mert már létezik, mint a NAS újratétele (HDD törlése) előtt?
Valahogy máshogy kellene a pendrive-ot formázni? Csak erre tudok gondolni, mert elvileg a NAS-ról törlődött minden adat.. -
Doosa
aktív tag
válasz
Jamboo529 #2275 üzenetére
Ez sem feltétlenül baj! Ha nem határolódsz el a már fent említett hozz létre külön mappákat dologtól. Nálunk úgy van, hogy ugyebár amikor indul a torrent megkérdezi, hogy mi is az, ez default a "Downloads" mappára mutat, ha mondjuk egy film akkor 2 kattintással a legördítősávból kiválasztom a "Film" mappát. Ez vagyok én, de van nekem egy kedves húgom is, akinek ez azért nem megy mindig, kissé feledékeny
Ilyenkor jön képbe a gui varázslata amit te is tudsz egyszerűen alkalmazni, mivel ha már vannak létrehozva különböző letöltési helyek (film, zene, stb) akkor jobb gombbal a torrent-re kattintva át lehet helyezni a fájlokat szempillantás alatt, mivel ez egy kivágás ezért tényleges fájl mozgatás nem történik ezért tényleg gyors, természetesen a gui automatikusan módosítja a letöltési útvonalat így a torrent szépen fut tovább. Ezzel szerintem már majdnem ugyan ott tartasz mintha címkézned.
-
Jamboo529
senior tag
Jó lenne, de nálam úgy van megoldva, hogy bármelyik gépről, ami a belső hálón van, a firefox a torrentfájlokat automatikusan a NAS egyik mappájába menti, innen pedig a TM automatikusan elkezdi tölteni anélkül, hogy feljönne az opciók ablak.
Szóval nálam minden automatizálva van. A címkék azért voltak jók, mert ráértem azután is megadni, hogy elkezdett valamit tölteni, vagy éppen már le is szedte.
Ezért sajnálom, hogy itt ilyen lehetőség nincs.
Majd több odafigyelést igényel a rendszerezés. Ennyi. -
-
8nemesis8
veterán
-
wmati
addikt
Sziasztok
Transmission -el az volna a problémám hogy nem indul el a letöltés hanem ezt a hibát kapom "permission denied" Hogy tudnám megoldani ?
-
Somy_
tag
Most volt egy kis időm, nézegettem a hibajelenséget. Olyan, mintha nem érné el a /ffp/tm/ könyvtárat a NAS. Ebben van a settings.json is. Ez fizikailag a NAS-on van? Azaz teljesen újra kell tennem a NAS-t, hogy ezek rendbejöjjenek?
Ugyanis a pendrive-ot formáztam, újra tettem rajta az ffp-t, de nincs változás a hibajelenségben. -
Somy_
tag
válasz
Claude Leon #2262 üzenetére
Sajnos ez az ötlet nem jött be.
-
Jamboo529
senior tag
Címkézhetőség alatt azt értem, hogy pl uTorrent kliensben amikor az oszlopokat állítod be, mi látszódjon, és mi nem (pl seed, eltelt idő sebesség, tracker, hozzáadva stb.) ott volt közte olyan, hogy címke. Itt saját magad által létrehozott címkéket tudsz hozzáadni torrentekhez, akár többet is egyhez (pl sorozat, törölhető, ebook stb.), majd később ezek alapján lehet listázni, szűrni a torrenteket. Na valami ilyesmi kellene.
Ismerősöm szerint nem mindegy milyen gui-t teszek fel a gépre, mert van amelyik tudja? -
Somy_
tag
Sziasztok!
Tegnap az NSA-210-emen leállt az ffp-s TM. Az NSA-t el lehet érni neten (akár ftp-vel is), tehát tuti, hogy a TM-mel van a gond. Előző napokban egyszer az usb ledje pirosan világított. Ekkor kapott egy újraindítást az NSA, de egy napig húzta ezután (most zöld az usb ledje is).
SSH működik, belépve rá 'mkdir /ffp/tm' parancsra azt kapom, hogy nem tudja megcsinálni, mert a file már létezik, valamint a '/ffp/start/transmission.sh start' parancsra a következőt kapom:
"mkdir: cannot create directory '/ffp/tm/.transmission-daemon': Input/output error
Starting transmission-daemon
Couldn't open "/ffp/tm/.transmisson-daemon/transmission-daemon.log": Nosuch file directory"Ez mit jelent? Megszűnt/sérült a TM a cuccon vagy a pendrive sérült? Találkozott már valaki ilyennel?
-
Doosa
aktív tag
válasz
Claude Leon #2258 üzenetére
Igazából azért gondoltam, mert uTorrent-be van ilyen opciót, hátha itt is van rá megoldás, persze tudom, hogy ott kicsit máshogy van
-
Doosa
aktív tag
A Transmission-be be lehet úgy állítani a torrent-et ha az mondjuk egy film, hogy azt real time lehessen a letöltéssel egy időbe nézni (már ha megvan a megfelelő letöltési sebesség)? Talán úgy mondják ezt, hogy stream-elés , de így nem találtam rá megoldást.
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
FFP van nálam is 2 hete nem volt elérhető a NAS, sem torrent sem ssh sem ftp, így toltam neki restartot.
Erre kb 4-5 torrentet újra elkezdett letölteni, mert szerinte csak 20-30%ban volt meg.
Megint restart megint újabb 5-6 torrentet felejtett el...Most megint nem tudom elérni, kezd kiakasztani.
Vajon mi lehet a gond?
FFP őrítette meg?
Sajnos nincs semmilyen hozzáférés, mert akkor lelőném a transmissiont és tolnék restartot, de csak hardveresen tudom most. -
Claude Leon
senior tag
Ki is találtam az egyik felét
Amelyik megosztásban nfs nevű usernek van jogosultsága, azt exportálja majd a script (a beállított teljes vagy olvasási jognak megfelelően)A másik felén még gondolkoznom kell, hogy milyen ip-címekre legyen engedély, mivel az nfs csak azt figyeli.
(#2253) Jamboo529: a másik felvetésedre, tűzrókához van "bittorrent webUI+", az automatán átadja a kattintott magnetlinket (elvileg a torrentet is kéne neki, de most, ahogy próbálom, nem csípi el a mentés elől
)
-
Jamboo529
senior tag
Sikerült NSA 320-ra feltenni az ffp-t és a transmissiont HDD-re.
A webes felülete viszont meglehetősen szegényes. Eddig uTorrentet használtam, abban jóval több lehetőség volt. Visszaolvasgattam a hozzászólásokban, találtam ezt remote gui megoldást.
Ez már jobban tetszik.2 dolog azonban még nagyon hiányzik:
- Az egyik a torrentek címkézhetősége, ahol jelölni tudnám, milyen kategória stb.- A másik, ami fontosabb volna, hogy van-e olyan lehetőség, hogy egy adott mappát figyeljen a TM, és ha oda bekerül egy torrent, akkor azt automatikusan kezdje el letölteni.
Bármelyikre tudtok megoldást, megköszönném.
-
gboszi
senior tag
válasz
Claude Leon #2251 üzenetére
itt most arról van szó, hogy a megosztott tartalmat is nfs protokollon keresztül játsza? Nem kell átmásolni az nfs megosztásba? Mert az tuti jó lenne
-
Claude Leon
senior tag
Királyság!
Végre olvastam eleget "nfs a szamba megosztásokra" ügyben.
Nem kell hajkurásznom a /etc/exports filét, ami tulajdonképp elérhetetlen ezen a nason.
A parancs exportfs.
Még valamelyik rc-be beleintegrálom, aztán állandósulhat
(talán legszerencsésebb volna bootkor az smb.conf-ból mindent kiexportálni, meglátom még)(#2250) gregory007:A routereden kinyitottad hozzá a portot? (biztosabb, mint az upnp)
-
gregory007
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is az a gondom hogy leszedni tudok feltölteni viszont nem tudok torrentet.Ez miért lehet vagy mi történhetett vagy mit kell csinálni?
NAS 210 em van.
Köszönöm a válaszokat és a segítséget! -
Zamery
senior tag
válasz
Claude Leon #2246 üzenetére
Igen, de ez nem "hivatalos" frissítés. Csak a német ZyXEL fórumosok összehaverkodtak Mijzelf-el és csináltak egy .zpkg-et az ffp-nek. Egyébként működik rendesen.
-
Jamboo529
senior tag
További fejlemények az ügyben:
Pendrive-al sikerült létrehozni egy ffpstick-et, feltenni a TM-t és működik is minden, jelenleg is full sávszéllel jön le a cucc.
Most azon töprengek, lehet nekem egyel kevesebbszer volt reboot a műveletek alatt, lehet az volt eddig a baj?
A cikk 8. oldala így szól:A listában megjelenik egy új telepíthető csomag ---> ffp
Telepítsük.
Lépjünk be egyből SSH-n, és tiltsuk a "Telnet"-t. A többi lépés megegyezik az előzőekkel...Viszont ha pendrivera megy az ffp, akkor a fájlok felmásolása után is kell egy restart.
Lehet itt rontottam eddig el?Hogy mikor felraktam a package-ek közül az ffp-t, azután újra kellett volna restartolnom a nas-t mielőtt elkezdem feltenni az 5 csomagot?????
-
Jamboo529
senior tag
chache ürítése, valamint a wmp 11 telepítése és a fw upgrade után már működik rendesen.
Ezenkívül a nagyreset 1-1-3 csipp után végre megint alapra állítódnak a jelszavak, user beállítások.
Most már csak ffp-t és Tm-et kell rávarázsolni de sűrgősen.
Azt mondjátok, hogy akkor kezdjek inkább pendrive-al, és ha megvan a végső megoldás, azt tegyem vinyóra?
Ha pendriveon nem sikerül a telepítés, akkor mi a teendő, hogy tudom leszedni róla a nem működő részeket?
Csak simán kikapcsolom a NAS-t, lehúzom a pendrive-ot, és indítás után megint az alapállapot lesz?
Aztán pendrive be a pc-be ott leformázni a cuccot, és aztán újra kezdhetem az egészet? -
Jamboo529
senior tag
Leszedtem és telepítettem a legújabbat. Most mát 4.5 AFO.1 C1 a verzió.
Természetesen csak úgy tudtam elérni, hogy kivettem a vinyót, és anélkül indítottam el.
A következő lépés, hogy fr upgrade után elvitt valami olyan helyre a nas, ahol kék háttérben jobbra balra lehetett ikonok között választani.
Ezt nem sikerült elérnem eddig sem, és azóta sem.
Ha be akarok lépni a nas-ra, mindig a "nas.ip/playzone,/" helyre visze el állandóan, ami egy tök fehér oldal. Ezt hogyan tudnám megoldani, hogy bejöjjön itt valami?? Gondolom nem véletlenül akar ide kalauzolni.
Ugyanez az oldal jönne be, ha belépek az nas.ip/loginwrap.html oldalon adminként, és az oldalon (úgy néz ki mint egy router felülete) megnyomom a jobb felső sarokban a házikó (home) gombot.
Nektek olyankor hova megy a NAS????? -
Jamboo529
senior tag
Az ő leírását használtam, lehet, hogy akkor azok a csomagok sem jók?
Mindenesetre most megpórbálom még egyszer beletenni egy szűz vinyót. Megcsinálok rajta mindent, kivéve az ffp és a tm dolgokat. Ha újraindítás után nem megy, akkor az nem az ffp miatt lesz, hanem mert maga a NAS szar.
Majd jelentkezem.
Ja, 4.5 firm van rajta, de amikor rányomok, hogy fw frissítés, felugrott egy ablak, eltűnt és semmi változás. Lehet, hogy a legújabb FW van rajta?
A honlapjukról meg nem tudok semmit sem leszedni, még egy nyamvadt user guidet sem. -
Jamboo529
senior tag
válasz
Jamboo529 #2236 üzenetére
Újabb fejlemény, teljes reset után (hátul benyomva, 1 pitty majd még 1 pitty majd elengedve 2x 3 rövid pitty.)
Ezután kivettem a vinyót, beraktam pc-be, leszedtem a partíciókat róla, majd vissza a nas-ba.
Ezután ment.
Feltettem rá az ffp-t, ahogy az a leírásban megvolt, mindent végig követve.
Ezután reboot-oltam a nas-t ahogy az a leírásban van, de azóta (kb. 20 perc) csak villog a system led, és semmi egyéb. Valaki megmondaná, mi a baja ennek a vacaknak??? -
Jamboo529
senior tag
Megvolt ez is. Részeredményem már van, mert ha vinyó nélkül indítom el, úgy már be tudtam lépni a kezelőfelületre, viszont a jelszó, meg semmi sem volt resetelve, minden úgy volt, ahogy a legelső beállításkor hagytam (megvoltak a userek, meg volt változtatva az admin jelszó, a nas elnevezése is úgy volt ahogy beállítottam) csak a fájlok és megosztások hiányoztak.
Most visszatettem bele az egyik vinyót, de azóta még mindig csak villog, pedig ez csak egy 250gb os és elvileg teljesen üres.
-
Jamboo529
senior tag
-
Zamery
senior tag
válasz
Jamboo529 #2232 üzenetére
Mennyi tartalmat másoltál rá?
Media server is running by default on the NAS and checks the \music \video and \photo directories for uploaded files and compiles a database for displaying and viewing through Playzone for example. The problem is if you are uploading lots of music and artwork into the \music folder when initially setting up the server the media server is trying to catalogue it on the fly which on a 5000+ collection will max out the CPU. Forget about compounding the problem by scanning for music inside Squeezecenter, it will take hours.
-
Jamboo529
senior tag
Valami nagyon elb**zódott a nasommal. NSA320. Tegnap feltettem az ffp-t a HDD-re, egész éjszaka másoltam rá az anyagokat, majd reggel, a TM telepítés utolsó lépéseként restartoltam a NAS-t. Onnan teljesen halott, elindul, ég a HDD jelző led, felette a system csak villog. Reseteltem elöl hátul röviden, hosszan, kicseréltem benne már a vinyót is de semmi. Ha böngészőbe beírom a nas.ip/zyxel/loginwrap.html címet, bejön a bejelentkezési ablak, de akármit írok be nem lép be csak homokórázik. Valaki segítsen, hogy tudom visszaállítani?
-
Jamboo529
senior tag
Ma raktam össze az új NSA 320-ast. Webes felületen ha be akarok jelentkezni userként, a playzone, nevű helyre irányít, ami egy tök fehér oldal. Hogy tudnám működésre bírni, kell hozzá telepíteni valamit a gépre is?
-
Jamboo529
senior tag
válasz
Anonymus23 #2227 üzenetére
30-40MB/s
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Most lehetőségem volna lecserélni a 210-esemet egy 310-esre.
Őszintén szólva a 210-es már vagy 1,5 éve megy mindenféle probléma nélkül, egyetlen egy "gondom" van vele, hogy bár a hálózat gigabites, a NAS-ról csak olyan 8-12 MB/sec-el tudok másolni (terheléstől függően)Van értelme lecserélni a 310-esre? Ahogy a specifikációból látom a 210-es és a 310-es is gigabites lan csatlakozóval van szerelve, de gyorsabb a 310-es sebessége?
Akinek 310-ese van, az mennyivel tud másolni hálózaton keresztül? -
Origó
csendes tag
válasz
Claude Leon #2225 üzenetére
Sziasztok!
A problémám megoldott. Még pedig úgy hogy kaptam egy új starter utility-t (ver:2.02), feltelpítettem és azóta szépen megy minden és zöld a kapcsolat a router és a NSA között.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Origó
-
Claude Leon
senior tag
Vagy próbáld meg direktbe kötni (valószínűleg sima patch kábel is megteszi,nem muszáj cross)
Ez esetben a gépednek olyan ip-címet adj, hogy lássák egymást (manualt olvasd hozzá végig)szerk:Ja, jut eszebe, talán az ip-cím nem is fontos, talán MAC alapján nyomulnak még nyers állapotban
-
Origó
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy Zyxel NSA-320-as tulajdonosa lettem. Feltelepítettem a Starter Utility-t. A problémám a következő lenne: ha elindítom NAS-t a router és NAS közötti kapcsolatot zölddel jelöli aztán valami miatt átvált pirosra.A firmware: 4.5. A router egy t-**** Cisco EPC 3925. Már próbáltam más vezetékkel de ez sem működött.Illetve fix IP-t is adtam a NAS-nek
Azt szeretném kérdezni, hogy ezt mi okozza??Köszönöm előre is a segítséget.
Sziasztok.
Origó
-
pacman789
aktív tag
ha van gui-t ott írja.
Nálam:
Eszközök->Trans. beáll.->Hálózat->Bejövő port. -
szjoci
őstag
válasz
Claude Leon #2215 üzenetére
Ez volt a célravezető megoldás, köszi a programot! Linuxos live cd-t nem találtam olyat ami látná ezt a fajta ext3 partíciót normálisan (raid kötetként ismeri fel, és az adatok nem látszódnak). Próbáltam veze ötletét is, átmásoltam a nasban lévő HDD partícióit a másik HDD-re, majd az ext3-at kiterjesztettem a max. méretre, de sajnos nem látta a nas az ext3 partíciót. Így fél terra nem túl fontos adatom oda lett mert legyalultam a 2TB-os HDD-t, betettem a nasba, megcsinálta az ext3 partíciót, beraktam a gépembe mindkét HDD-t, és átmásoltam az adatokat. Szóval a legkönnyebben járható út ilyen esetben egy külső ház, lehetőleg esata-s a sebesség miatt.
Üdv,
Joci -
Somy_
tag
Sziasztok!
Idestova kb 1 éve teszi a dolgát a Zyxel NSA-210-em (valami régi TM működik rajta (~2.42?). Viszont 1-2 napja igen belassult a torrent letöltés, ahogy nézem valamiért paszívan éri el csak a seed servert. Van valami ötletetek mi lehet a hiba?
-
Claude Leon
senior tag
Vagy valami live linuxxal próbáld, ha nem az egész partíciót mentenéd, csak a file-okat.
(Ha ezt már megtaláltad)(Úgy látszik, az nsa-210 óta a filerendszeren is változtattak.)
-
szjoci
őstag
válasz
Claude Leon #2212 üzenetére
Meg fogom próbálni az általam felvetett verziót is (persze mentés után és kevés adattal hogy ne tökölődjön vele sokat a particionáló program), de egyelőre nem tudtam lementeni a nas hdd-jéről az adatokat. Beraktam az asztali gépembe, de nem találtam olyan programot ami látná a tárolt adatokat is. Úgyhogy veszek egy esata-s rack-et, mentek egyet és próba
.
egyébként itt egy kép a nasos hdd partícióiról, ext2-n van a rendszer, ext4-en pedig az adat
-
Kami11
őstag
"Lehet jobb megoldás a másolás, formázás majd visszamásolás."
Én így csinálnám!
Ugyanis amit először elképzeltél azt még nem próbálta senki és nincs róla tapasztalat. Az 5let nem rossz, még működhet is, esetleg annyit tennék hozzá továbbgondolva, hogy az NTFS partíciót rejtsd is el, ugyanis vannak olyan partícionálók amik meg tudják ezt oldani. Így talán nem fogja látni a nas formázáskor. Azért a biztonság kedvéért előbb ments! -
szjoci
őstag
válasz
Claude Leon #2208 üzenetére
A célom az lenne hogy ez kerüljön bele a nasba.
Akkor elmondom az én agyszüleményemet, ami lehet nagy baromság: úgy nem működik hogy csinálok rá egy ext4 elsődleges partíciót külön hogy azt formázza le, majd utána átmásolom az adatokat ext4-re és törlöm az ntfs partíciót majd kibővítem az ext4-et? Vagy a nas totál gyalulja a HDD-t, nem érdekli hogy particionáltam? Bár ez így leírva is hosszú nemhogy ha nekiáll az ember (már ha így egyáltalán meg lehetne oldani)...
Lehet jobb megoldás a másolás, formázás majd visszamásolás. -
szjoci
őstag
Sziasztok!
Vettem egy NSA-310-est és a következő kérdésem lenne: megoldható-e egy 2TB-os ntfs-re formázott félig tele hdd-t működésre bírni adatvesztés nélkül a masinába? Ha igen akkor leírnátok a menetét?
Üdv,
Joci -
dxavier
csendes tag
Van egy Zyxel nsa325-öm 4.5 firmware FFP stickel telepítve a Transmission.
Viszont a Transmission nem tölt felfele, csak le. A problámám ez lenne a beállításoknál a port zárva. A routerem viszont nyitva, tesztelve onine tényleg nyitva van. ssh-n keresztül mindent amit találtam kipróbáltam, volt factory reset is újból minden fel, de akkor is valami miatt a port zárva...
Elötte egy Dlink Nas320 FFP-vel minden ment(most is), ezzel nem megy de a gyári gagyika p2p simán tölt felfele...
Esetleg vmi értelmes jóféle ötlet???
-
csocsika1700
csendes tag
sziasztok. mostanság elegem let a tmből és a nas ból, mert már használhatatlan, lefagy, nincs mac cime nem megy a TM, hiába rakom ujra, frissitem, restartolom stb. beirom a puttyba parancskénthogy induljon el a tm, nem ir hibát, de nem is megy... ha meg stoppot irok rá akkor azt irja hogy nem találja ezt a folyamatot.
mi a retek van?? -
Claude Leon
senior tag
Más.
ffp 0.5-öt használok, ehhez 4.6.1-es mc-t találtam, de nem tudok benne sehova mozogni, akármi billentyűt nymok, betűt ad vissza (pl. felfele nyíl:A), term=vt102, gondolom, ilesmivel lehet összefüggésben -
Claude Leon
senior tag
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Claude Leon #2201 üzenetére
kreáltam már uj nfs-t, nas-on nfs-szervert elindítottam, a path-al szórakozok még, de kezdem már baromira unni. tegnap délután ota ezzel szarakodok.. legfőképp azért idegőrlő, mert állandoan ujra és ujra be kell irogatni a qnap playerbe ip-t, path-ot, próbálni, nem megy, akkor ujra..
de legjobban az zavar, h míg a microsoftos hálozati beállítás kér usert és pass-t
és aztán megy is
addig az nfs meg nem kér usernevet és jelszótés tutira veszem, h itt is bukik a dolog, persze, h connection failed-et kapok..
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #2200 üzenetére
Tévedtem
A mountolás a nas gyökerétől kezdődő hivazkozás:
nas_ip_cime:/i-data/md0/nfs/megosztas, de ha a nas adminjában megcsinálod a megosztást, ki is írja a teljes hivatkozást.(nagyon disznó módon eldugták azt az exports filét, most is próbálgattam, olvasni nem tudom, de írni tudnám, ha nem volna readonly a rootnak is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel topik
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- iPhone 15Pro 128 GB titánkék 92% akku
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 160GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest