- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Sziasztok!
210 -re létezik megoldás TM -re FFP nélkül? 310 -re van gyári, plusz csomag, de 210 -re nem találom. -
veze
őstag
ha a settings.json fájlban átjavítod a speed limit értékeket kézzel az nem segít?
egyébként nálam a tm-ben is át lehet irni nem kell szerkesztenem sem
bár nálam 200-ra van állitva nappal és csak a éjjel mehet töbel, de most a proba képp átállítottam és elfogadta ( éjszakara meg eleve több van állitva 750 nél..
-
jercsi
tag
Hello mindenki hogy tudom azt beállítani hogy a 750 Kb os letöltési korlátozott sebesség egy picivel nagyobb legyen ez a legmagasabb érték és az unlimited ...
Zyxel Nsa 310 esem van ...ffp vel .. -
batabe
senior tag
válasz
Claude Leon #2494 üzenetére
root és admin.
tm settings file-jában root user van megadva.
-
Claude Leon
senior tag
Kugliztam a no shell-re.
Még annyit nézz meg, hogy a /etc/passwd-ben kiknek a sorában szerepel a /ffp/bin/shnálam:
root@SAJTOK:~# grep bin/sh /etc/passwd
root:x:0:0:root:/home/root:/ffp/bin/sh
shutdown:x:6:0:shutdown:/sbin:/sbin/shutdown
rpm:x:37:37::/var/lib/rpm:/ffp/bin/sh
amanda:x:33:6:Amanda user:/var/lib/amanda:/ffp/bin/sh
netdump:x:34:34:Network Crash Dump user:/var/crash:/ffp/bin/sh
mysql:x:27:27:MySQL Server:/var/lib/mysql:/ffp/bin/sh
postgres:x:26:26:PostgreSQL Server:/var/lib/pgsql:/ffp/bin/sh
pvm:x:24:24::/usr/share/pvm3:/ffp/bin/sh
user:x:500:500:type&user:/home/user:/ffp/bin/sh -
batabe
senior tag
válasz
Claude Leon #2492 üzenetére
erre meg ez a válasz
root@nas-batabe:~# ln -s /ffp/bin/busybox /ffp/bin/sh
ln: failed to create symbolic link `/ffp/bin/sh': File existsamúgy a transmission első sora rendben van
-
Alc
tag
Ennél a parancsnál jön a hibaüzenet?: cd /ffp/start
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*
Ha igen, akkor próbáld ugyanígy felhasználónévnek: user és jelszónak: password beírni.
Végül meg módosítod a jelszót a settings.json fájlban.
Ez a hiba nálam még a pendrive-os időszakban volt az egyik újratelepítésnél. És így oldottam meg. -
batabe
senior tag
-
Alc
tag
Közben megoldottam. Igaz egy kis gondolkodást igényelt. Esetleg ha mást is érdekel:
1. Admin/zy-pkgs könyvtárban web_prefix fájl létrehozása (kiterjesztés nélkül) ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/ tartalommal, utána böngészőből Programcsomagoknál megjelent ffp telepíteni.2. Putty belép (itt volt kis macera mert nem engedett be a nas-ra, de visszaléptem a webfelületre megváltoztattam az admin jelszót, utána már be tudtam lépni putty-n keresztül.)
3. Telnet letilt:
/ffp/start/telnetd.sh stop
chmod a-x /ffp/start/telnetd.sh4. Könyvtárak létrehozása:
cd /ffp
mkdir /ffp/pkg
cd /ffp/pkg5. És itt jön mikor letöltjük a Transmissiont! Viszont nem a megadott wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.5/Transmission-x.xx-x.tgz -t kell megadni, hanem:
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.81-arm-1.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/curl-7.27.0-arm-1.txz6. Ezek után már simán ment az egész, hála Zamery jó kis leírásának.
-
Alc
tag
Sziasztok!
Lecserélem a merevlemezt az NSA-210-ben egy újra, viszont szeretném mindjárt a merevlemezre telepíteni a transmissiont. Olvastam a cikket amit előrébb linkeltetek az "NSA-310 FFP csomag a merevlemezen"-t, viszont ott azt írja uninstalláljuk a pendrive-t és menjünk az Admin/zy-pkgs könyvtárba.
Na most, ha ez egy új merevlemez akkor, bemegyek az adott könyvtárba, létrehozom a web_prefix fájlt az adott tartalommal, majd utána a Zyxel listájából telepíteni tudom a transmissiont, és csak annyi a dolgom hogy belépek telnet-tel és létrehozom a mappát a letöltéseknek és folytatom a TM beállítását a "ZyXEL NSA-210 és a Transmission" cikk szerint?
Kérdésem még, hogy működik ezzel a firmware verzióval is: V4.40(AFD.1)? Vagy az AFD.0 kell neki, ami most is fent van nálam? -
bucihost
senior tag
Sziasztok. NSA-210 gyári cooler bekrepált (csapágyas lett csöppet), kicseréltem egy másikra ami kb bírta 2 hétig és az is elkezdett zúgni de nagyon durván. Jött az ötlet, hogy átépítem valami más házba, és ráteszek valami normális hűtőt. A kérdés az lenne, hogy valaki próbálkozott e már átépítéssel, ha igen akkor milyen házzal próbálkozzak, vagy esetleg valakinek valami ötlet a cooler-re?
Válaszokat előre is köszi
-
zotyesz66
őstag
Rég jártam erre.
Az NSA 210 USB-n keresztül elbír egy 2 terás vinyóval? Egy másfél terás van most benne, emellé szeretném a 2 terásat, de minél kevesebb buherával, mert annyira stabilan működik most, hogy nem szeretném piszkálni.
-
gregory007
csendes tag
válasz
gregory007 #2480 üzenetére
Ha kívülről hívom meg ezt kapom vissza:
4���
5.1.30�0���I?>X"?Wu�˙÷����������������i/Lqttj8rZMP�����˙��Got packets out of order -
bucihost
senior tag
válasz
gregory007 #2478 üzenetére
Router-en port forward-olod a 3306-as portot a nas hálózati IPjére.
-
gregory007
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon idevág de lehet hogy tudtok segíteni.
Szeretném a MYSQL részt kívülről elérni.
Lehetséges ez ?
Fut a MYSQL rész a NSA 210 en és hogyan tovább ha lehetséges.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Eddig is nagyon sokat segítettek!! -
Smithy1986
tag
Sziasztok!
Mindent amit szerettem volna több napos olvasgatás után pöpecül beállítottam, a következő kivételével.
Távolról (no-ip.com) elérek már minden szükséges programom port forwardal, csak a nas-ba integrált stream videók nem indulnak el.
Tehát belébek a nas Web Ui-ra, és a videók között kiválasztom a fájlt, és a VLC megnyitás (jobb alul) után Hibára vált.
A Twonky 9001 portja aktív, ott meg is tudom nézni a videókat, csak ott ugye ömlesztve van, nem mappázva.
Kérdésem az lenne, hogy milyen portot kell nyitnom, vagy mit kell tennem, hogy a web ui-ból is nézhessek streamelve videókat.
(ja igen, belső hálóról működik, csak másik netes eléréssel nem, és NSA-310-ről van szó)
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2475 üzenetére
Linux alatt csináltam.
3 TB -s vinyóra fel az nsa dolgai majd ki a NSA-ból be a gépbe fel csatoltam a meghajtókat majd átmásoltam az adatokat. Linux alatt tökéletesen működik lát mindent. Úgyhogy nagyon nem értem mi a baja. De lassan már ott járok hogy még a végén kell egy külső doboz amin át másolgatja. De mire 800 GB-át másol usb-én .....
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2473 üzenetére
Semmi eltérést nem látok. Én inkább olyanra tippelek hogy a hirtelen nagy fájlokat tartalmazó mappákat nem ismeri fel vagy nem tudom de lassan már ötletem se lesz hogy másoljam át a közzel 800 GB az új HDD-re. Mert a NSA copy funkcióját nem szívesen használnám de lehet ez lesz a vége
-
feco93
tag
Sziasztok
Sikerült meg oldani a 3TB lemez telepítését. Csak úgy kellet csinálni hogy az NSA hdd nélkül fel kelet telepíteni bele a 4.4-es Firmware-t s utána bele a HDD s újra telepíteni s így tökéletesen felismerte.
Viszont a kérdésem az lenne hogy az mitől lehet hogy Linux alatt át másoltam mindent a régi HDD-ről az újra s bele rakom a NSA-ba akkor csak néhány mappát fájlt lát. Esetleg valakinek valami ötlet ? -
törölt tag
Akkor szerencsés vagy. Vagy nem használsz olyan funkciókat, amiknél előjönnek a 210 problémái. Lecseréltem egy 310 -re, de eladni én sem akartam. Beüzemeltem a cégnél az irodába. Amikkel nem boldogulok:
-teljes meghajtó (DISK210) CIFS csatolása Androidon. Csak a megosztásokat tudom külön-külön csatolni. Ez viszont a fájlműveleteknél problémás, mert pl. az áthelyezést végrehajtja, de errort dob és újra kell csatolni a megosztásokat.
-a dropbox nem müxik, mert 210 -re nincs frissítés, ami az API -hibát javítaná.
-nincs távoli ébresztés
Ezek a funkciók a 310 -en tökéletesen működnek. Bár azt hozzá kell tenni, hogy ez az ébresztés -dolog nekem nem teljesen kerek. A 210 -en be tudom állítani, hogy egy váratlan leállás után (a szünetmentes táp se tart örökké) a leállás előtti állapotra álljon vissza. Ezt a beállítást nem találom a 310 -ben. Leáll, oszt annyi. Ébreszteni persze tudom, de ennek a jogát nem szeretném nyilvánossá tenni. Így viszont a kuncsaft küldené FTP -n az anyagot, de nincs hova. -
veze
őstag
válasz
gregory007 #2468 üzenetére
ez segit esetleg?
[link] -
gregory007
csendes tag
Nekem sincs sok gondom vele
Csak rendet kellett rajt rakni és megint jó nekem is.
Igaz nem tudok törölni róla.
Azt írja hogy : Szüntessem meg az irásvédettséget!
Na épp ez az hogy nem is írásvédett a fájl
Ezzel mit lehet csinálni, tud valaki valami jó ötletet ? -
veze
őstag
válasz
kisgyerek85 #2466 üzenetére
Nekem azóta is a 210-es van még, az utobbi idöbekben kevés idöm volt ezzel foglalkozni, hetente küld egy emailt a logfájlból, azt meg szoktam nézni, kb ennyi. De hétről hétre problémáktól mentes. Arra sem emlékszem már mikor volt ujraindítva, de hogy nem az idén, az biztos. teszi a dolgát, folyamatosn. Én nagyon beletalátam és egy jot sikerült kifognom, vagy sikerült jól összeraknom, konfigolnom. Erre mentenek minden nap más gépek, a megfigyelt könyvtáraik tartalmi változásait is.
Két külső vinyó is rá van dugva, azokkal is elbír. A munkahelyemről is elérem, ez is jo. Régóta megvan már, igaz nem egy sebességbajnok. Mit érhet ma, üresen, 6-8 ezret talán? annyiért nem válnék meg tőle, mert olyan mint egy igasló. Nem panaszkodik csak csinalja a dolgat. -
Zamery
senior tag
Amióta átraktam az ffp-t a merevlemezre, nekem atomstabil a TM. Van hogy hónapokig nem is kell hozzányúlni, vagy lekapcsolni a NAS-t. Mondjuk én maximum 50-100 (inkább 50-et) torrentet futtatok, ami nem nagy mennyiség.
-
veze
őstag
válasz
kisgyerek85 #2460 üzenetére
Én ( is) írtam hogy a 210-es 300db torrentel még simán boldogul
-
Claude Leon
senior tag
válasz
gregory007 #2462 üzenetére
Ilyennel már találkoztam, de azzal is, hogy egyik nap még nem volt semmi, másnap a transmission rendszeresen megrogy, aztán kézzel indítgatva sikerült kideríteni, melyik a ludas, de frissen letöltve megint üzemelt.
-
gregory007
csendes tag
Közbe kiderítettem mi lehet elvileg a gond
Egy torrent fájl miatt "akad ki" a HDD.
Most hogy azt a fájlt nem töltöm le akkor simán lehet tölteni mindent
Mi lehet annak a fájlnak a gondja?
Ilyenről halott már valaki? -
gregory007
csendes tag
Eddig nekem se volt vele gondom
De ebből a 900 db ból olyan 300 db nem fut tehát se fel és se letöltés nincs vele.
Lehet hogy akkor törölnöm kellene már torrenteket -
kisgyerek85
senior tag
válasz
gregory007 #2459 üzenetére
OMG 900db
szerintem igen
állíts le 800-at belőle és meglátod mi történik. Egyszer itt vki írta, hogy 210-es nason 300db torrentnél még nem volt baja.
-
gregory007
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #2458 üzenetére
Az is lehet a gond hogy kb 900db torrent fut rajta?
Kipróbálom azt amit mondtál.De ha csak a torrent megy akkor semmi gondja nincsen rendesen megy az eszköz. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
gregory007 #2457 üzenetére
Pár hónapja én is ebbe szenvedtem. Nekem az volt az észrevételem, hogy amikor torrentek futnak akkor "meghal" a nasom. Próbáld ki te is, hogy leállítod az összes torrentet, nyomjál egy restartot és ha újraindítás után jó egy jó darabig akkor ereszd el a torrentet. Ha megfogja akkor ez a baja. (vagyis nálam ez volt)
ffp újratelepítése nálam megoldotta a gondot.A másik ok még lehet az, hogy ha a médiakiszolgáló be van kapcsolva és azon dolgozik a vas. Olvastam olyat aki 1-2 TB anyagra (sok kép is volt közte) elindította ezt a funkciót és a nas több mint 1 napig csak ezen dolgozott.
-
gregory007
csendes tag
Van amikor a procim 100% on megy tehát azt írja ki a kezdő oldalon.A RAM az olyan 50 - 70 % között mozog.Mit tudok tenni hogy jó legyen? Szétszedem kifújom levegővel azonkívül?
A SMART az mindent rendben talál. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
Claude Leon #2455 üzenetére
Mármint ha engedélyezed ezt a funkciót akkor mik vannak itt?
-
Claude Leon
senior tag
válasz
kisgyerek85 #2449 üzenetére
smart mit mond róla?
-
törölt tag
válasz
gregory007 #2450 üzenetére
Nézd meg, hogy olyankor mennyi szabad ramod van! A 128MB nem túl sok. Ha elfogy alóla, (pl. mert a torrent, FTP, médiaszerver, stb. felzabálják), akkor meg tud bolondulni. Ugyanez vonatkozik a procira is, mert abban sem bővelkedik.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
gregory007 #2452 üzenetére
Na, másoltam egy 16GB-os fájlt, Samban és FTP-n is. Egyiknél sem ment a hőmérséklet 38 főlé, sőt néha 37-re le is ment.
Hát szerintem ez lesz a gond nálad. Van olyan külső vinyóm amit ha használok adathordozásra és rádugom gépre, hogy másoljak rá az is 50 fokon működik és a HDD sentinel kis ikonja pirassal mutatja már ezt a hőt.
Ha még nem tetted szerintem szedd szét a nast és a port fújd ki belőle. Lehet a venti teli van és nem bírja kivezetni a hőt. -
gregory007
csendes tag
Nekem 46 fokos a HDD
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
gregory007 #2450 üzenetére
De amikor torrentezel akkor nem pörög annyira a merevlemez. Másolás közben gondolom ilyen 15-20MB/s-et tud a 210-es nas is. Szóval itt dolgozik azért a vinyó. Lépj be a nas menüjébe és meg tudod nézni, hogy hány fokos a vinyó. (Programcsoportnál fel kell telepíteni a SMART alkalmazást)
Nálam konkrétan torrentezés közben néma a vinyó. Amikor másolok akkor rendesen hallom.
Jelenleg itt 38fok van. Lehet indítok mindjárt egy hosszabb másolást. -
gregory007
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #2449 üzenetére
De csak akkor csinálja ha FTP n másolok róla.Ha simán megy tehát megy a torrent akkor dolgozik rendesen és nem lesz piros a led.
Ha újraindítom akkor eltűnik de FTP nél megint elkezdi. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
gregory007 #2448 üzenetére
Csak terhelésnél jelentkezik? Lehet magas hőmérsékletet jelzi.? Nekem ugyan 310-em van és újkorában csinálta, de egy újraindítás mindig megoldotta a problémát (nas kezelőfelületén soha nem néztem ekkor a merevlemez hőmérsékletét)
-
gregory007
csendes tag
Sziasztok!
Nekem mostanában azt kezdte el csinálni a NSA 210 em hogy a HDD led egy idő után pirosra vált.Nekiállok másolni róla megy pár percig és a led piros lesz.
Ez mitől lehet?
A válaszokat előre is köszönöm. -
feco93
tag
Sziasztok
Két kérdéssel fordulok felétek. Vettem egy 3 TB WD vinyót s nem igen akarja a NSA 210 felismerni feltelepíteni rá a dolgait. 30% -nál megakad. Kérdés miből adódhat a probléma. Illetve nem kell megformázni a vinyót mielőtt a NSA-ba bele rakom ugye ?
S a másik hogy vissza akartam rakni bele a régi HDD-t de nem látom a hálózaton a NSA210-et. A vinyón meg van minden meg néztem linux alól.
Üdv:
Fecó -
törölt tag
310 -en, a 4.51 firm javítja a Dropbox API hibát. Talált már valaki ilyen firmet 210 -re?
-
kefealo
csendes tag
Hello!
NSA320
Van valakinek olyan tapasztalata, hogy a Windows/Linux a 2TB-ot 20MB-nak mondja és abból alig ban valami szabadon? Pedig van bőven szabadon vagy fél terabájt.
Valami ötlete valakinek?
Köszi
-
konyi79
addikt
Hali!
Sikerült egy hónapja NSA310-re felküzdenem a transmissiont, fut is rendesen a 2.76 verzió.
Ami nem működik, hogy magától elinduljon. Minden boot után, ha valami miatt leáll (áramszünet, vagy épp fw frissítés most 4.51-re) puttyal belépve tudom elindítani.
Tudtok esetleg segíteni, hogyan menne rendesen autostarttal? Mit kell módosítani?Köszi.
-
pomk
őstag
válasz
Claude Leon #2436 üzenetére
Oda is írtam. Válasz nem sok érkezett...
-
Claude Leon
senior tag
Van saját topikja, bár ott épp más a téma.
-
pomk
őstag
válasz
Claude Leon #2434 üzenetére
Jelenleg a Bast Castle v1.03 verzió van rajta.
Értem. Akkor a böngészőben meglesem a letöltés helyét.
Köszönöm a segítséget! -
Claude Leon
senior tag
(csak, hogy kukacoskodjak, a topik címében az "és" összefüggés is jelölve lett
)
Szóval, ha jól veszem ki, a médialejátszódon gyárilag megy a transmission?
Melyik verzió?Másfelől pedig a gui is ugyanazt a webes interfészt használja, mint a böngésző, más kérdés, hogy esetleg látszatra elérhető rajta böngészőn elő nem szedhető funkció, de szerintem inkább arról lehet szó, hogy a gui kicsit megrágja a webinterfészen kapott adatokat, és más szemszögből is mutat ezt-azt.
Mindenesetre a letöltés helyét a böngészőből jobbegérgombos menüből kilesheted (set location...)
A guin a "kapcsolatbeállítások" - "elérési utak" fülén azt is megadhatod, hogy a torrent letöltési könyvtárai a gépedről merre érhetők el. -
törölt tag
Ha a webes felületen eléred a programot, akkor az valahol telepítve van. Az már fél siker. Sajnos, az én tudásom itt véget is ért, mert nem szoktam torrentezni, így én csak a topik másik összetevőjében vagyok érdekelt. A Transmissionról csak annyit tudok, amennyi itt, olvasgatás közben rám ragadt.
-
pomk
őstag
válasz
#79335424 #2430 üzenetére
Jól érzed, igen. Tudom, hogy ez nem a megfelelő topic, de a Transmission szó is benne van a téma tárgyában, így gondoltam, itt evvel a témával is foglalkoztok.
Sajnos a telepítést nem tudom hogy lehet-e. Gondolom igen. De végülis a webes felülettel is meg tudom oldani a célomat, csak így sajnos valamiért nem seedeli vissza. Letölti ahogy kell, oda ahova akarom, de nem seedeli vissza. -
törölt tag
Lehet, hogy bennem van a hiba, de én ezt nem értem. Jól, következtetek, hogy neked nincs Zyxel NAS -od, csak a Transmission miatt találtál ide? A GUI (Graphical User Interface) kezelőfelületet (gombokat, füleket, stb.) ad egy alkalmazásnak, hogy ne parancssorból kelljen vezérelni. De ehhez magát a Transmissiont, mint általában egy alkalmazást, telepíteni kell. Gyárilag a Zyxel NAS -okon erre nincs lehetőség. De ügyes emberek ezt megoldották és közzé tették. Ezért van ez a topik. Ha Te a médialejátszóddal szeretnél torrentezni, akkor ehhez a lejátszóra kell telepíteni egy torrent klienst. Ez lehet akár a Transmission is, ha az adott médialejátszóra telepíthető. Telepíthető?
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Adott egy média lejátszó, amihez csatlakoztatva van egy külső HDD USB 3.0-n keresztül.
Azt szeretném, hogy a torrentek letöltését és seedelését a média player végezze. Azt olvastam, hogy erre megfellő alkalmazás a Transmission. Le is töltöttem egy torrent fájlt és a Transmission GUI-t. Kérdésem az, hogy hogyan tovább? A GUI kéri az IP címet, megadtam, beraktam a torrent fájlt a GUI-be, de meg kell adnom egy elérési útvonalat. Oda mit kell beírni?
Ill. hogy tudom azt elérni, hogy mondjuk a laptopomról vagy a munkahelyemről elindítok egy torrent fájlt és azt töltse a média player? Ha laptopon elindítom a GUI-t beállítom, hogy mit töltsön és hova, majd kikapcsolom a laptopot, akkor tovább megy a töltés és seedelés a média playerről?
Elég bugyuta kérdéseknek tűnnek még nekem is, de sajnos a válaszokat nem tudom és meg találni sem tudom rá sehol.Szerk.:
A webes felületről simán ment minden. Csatlakoztam erre a címre: ipcím:9091/transmission/web/#upload. De ha a GUI-t kívánom használni, akkor ott minek kell lennie a letöltési helynek? -
Schuby
aktív tag
válasz
#79335424 #2423 üzenetére
a géppel nincs semmi baj, sztem ez is xfs-t használ mert a 210 ből áttett vinyót simán kezeli.
de a lényeg a pendrive, minden particionáló progival látok rajta egy 26 mb os fat16 particiót amihez nem tudok nyúlni. se törölni se formázni se semmit. na ezt szeretném lekaszálni róla, hogy újrahasznosítsam -
törölt tag
Na de ez a 210 topik! Ezzel még nem lenne gond, de ha nem írod, hogy 320, akkor mindenki azt feltételezi, hogy 210 -ed van. Akkor én sem írtam volna pl. a NAS fájlrendszeréről, mert a 210 XFS -t használ, ami nem annyira általános fájlrendszer, mint a 320 -ban lévő EXT4. Legalábbis úgy tudom, hogy EXT4 -et használ, mert nekem nincs 320 -am, csak 210 és 310.
-
Schuby
aktív tag
Időközben úgy gondoltam újra kezdem az egészet, kivettem a pendrivét a nasból, és le akartam pucolni. Viszont 23 mb lett a pendrive. partíciókezelővel megnéztem, látom elosztotta a pendrivét . de a 23 Mb os részt nem tudom törölni, hogy újra egybe legyen az egész. egyszerűen szürke a törlés opció. ezek szerint a win partíciókezelője nem tud vele mit csinálni és próbáljam egy live linux alól vagy valami nagy árulás van nálam?
-
Schuby
aktív tag
Üdv
Eddig jól elvoltam a nas saját torrent kliensével, de mostanra kevés lett a 10 torrent
Elkezdtem felrakni a leírás alapján a transmissiont de mindjárt az elején elakadtam
a második verziót választottam, usert még tudtam hozzá adni, de a jogosultság beállításoknál mindjárt az első parancsra hibaüzit dobott
mkdir: cannot create directory '/ffp/tm .transmission-deamon' : No such file or directory -
törölt tag
Sziasztok!
Próbálta már vki CIFS csatolással egy Androidos eszköz fájlrendszerébe csatolni az NSA210 -et? Mount Managerrel próbálom. Beállítottam DISK210 -re (vagyis a teljes tartalomra). Csatolja is szépen, de az összes fájl és mappa 0 bájtos fájlként látszik. A vicc az, hogy ha az NSA310 -et csatolom ugyanígy, akkor tökéletesen működik. Mit állítok be rosszul? Mintha karakterkódolási hiba lenne, de mindkét NAS -hoz utf8 paraméter van megadva. -
kisgyerek85
senior tag
Igen, azt ismerem és ki is van kapcsolva. Egyszer bekapcsoltam, de nem bírtam kivárni, sima samba megosztás jó nekem.
Nem tudom mivel volt beterhelődve, mert újra megy az összes torrent és 32%-os a memória kihasználtság. Valamivel nagyon dolgozott szegény. Egy hete csak simán újraindítottam, most hagytam állni 2percet kb -
veze
őstag
válasz
kisgyerek85 #2413 üzenetére
van olan is hogyha a médis kiszolgáló engedélyezve van akkor adatbázis fellépités miatt sorra nyálazza az ööszes ellenörzése alá tarozó meghajtót, olynkor is szokott ilyet csinalni.. egyszer hagyni kell hogy a végére érjen és utan megszünik a probléma
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kisgyerek85 #2413 üzenetére
Na úgy néz ki megoldódni látszik. Nagy nehezen be tudtam jelentkezni a felületére és láttam, hogy a memória majdnem full tele volt. Nyomtam egy teljes leállítást + kilőttem az összes torrentet és most indulás után helyreállt.
-
kisgyerek85
senior tag
Mostanában belassult az nsa310-es nasom. Folyamatosan dolgozik a vinyó benne, be van lassulva az egész. Újraindítást csináltam, de nem oldotta meg. Mit lehet ezzel kezdeni? Torrent igaz fut rajta non-stop, de régen nem volt ilyen.
-
jercsi
tag
Éppen a napokban tettem fel ezeket a dolgokat én is ...és ha jól emlékszem akkor lehet változtatni , de ha nem akkor meg ki kell adni ujra azt a parancsot amiben ez benne volt ...
azt hiszem ez az ...
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*
egy próbát megér ....
-
csuki00
tag
Sziasztok,
Anno feltelepítettem a transmission-t és megváltoztattam a root jelszót. És hülye mód el is felejtettem.
Hogy tudnám az eredeti beállításokra visszaállítani?Köszönöm.
-
jercsi
tag
Sziasztok van egy nsa 310 esem , kérdésem az lenne hogy a gyári bittorentben lehet növelni a 10 db torrent tet többre ?
vagy valaki tudna linkelni hogy hogyan megy fel a transmission torrent ? -
Zamery
senior tag
-
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit kilóg a kérdésem, de nem találtam dedikált Transmission-os topikot.
Van egy Intel Atom alapra épített FreeNAS szerverem, amin a Transmission valamiért megmakacsolta magát. Nem enged be sem a webfelületre, sem pedig a Remote GUI-n, 401: Unauthorized Userre hivatkozva. Pedig nincsen semmi ilyen beállítva a settings.json fájlban, eddig simán beengedett, most pedig mégis kéri tőlem a nem létező felhasználónevet és jelszót. Ha a FreeNAS felületén beállítok neki egy kontót, természetesen azzal sem enged belépni.
A torrentek viszont zavartalanul futnak, csak menedzselni nem lehet őket.
Találkoztatok már ezzel a problémával? Mi lehet a megoldás?
Üdv.
-
veze
őstag
elől usb-n bedugsz egy külső vinyót és kijelölöd a könyvtár szimkronizálást (belsö könyvtár a külsöre..)
aztan ott hagyhatod éjszakaára nappalra amíg alszol dolgozol stb és egyszer majd csak végez.
a hálozaton másolást elvetném.. inkabb akkor puppy linux alatt külsö meghajtóként csatlakoztatva -
feco93
tag
Sziasztok
Egy olyan kérdéssel fordulok felétek hogy a Nsa 210 viszonylag sűrűn kifagy. (Már 2 év körül van s elég sokat megy.) Ennek mi lehet az oka s mi lenne rá a megoldás?
Én az egész Nsa újratelepítés gondolkodom de nem tudom hogy meg oldja-e a problémát.
Viszont az újratelepítéssel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem hogy ti milyen módszerrel mentenétek le róla mindent (kb 800 Gb) Én a leggyorsabbak azt látom ha satán be kötöm gépbe és linuxal másolok róla mindent. Vagy 100/100 Hálózaton gyorsabb lenne?Előre is köszi a válaszokat
Üdv:
Fecó
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest