- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed01
őstag
Klasszikus asztali környezet telepítése Ubuntu 11.10 alá.
Ebben a kiadásban már nem lesz megtalálható a klasszikus GNOME menü, mert a még újdonság Unity az alapértelmezett. A klasszikus menü szerecsére telepíthető tárolókból.
Nyisd meg a terminált és írd be a következőket:sudo apt-get install gnome-panel
Mielőtt bejelentkeznél, kattints a "felület" választó gombra és gördítsd le a klasszikus menüre. Így a hagyományos GNOME felület fogad majd Compiz menedzserrel és felül a menüvel.
Ha problémád van és összeomlik a gnome-setting-daemon, bizonysodj meg arról minden szükséges frissítést telepítettél-e.Forrás: Linux Hogyanok Blog.
-
zed01
őstag
-
zed01
őstag
Sikerült stabilan működésre bírni az új 1.3.6-os wine-n a Team Fortress-t. Azért csodálkoztam hogy a régebbi verziójú wine-val nem működött, mert már a wine HQ fél éve írják hogy platinumos minősítésű, tehát mindennek működnie kellett volna már régebben. Egyébként azt vettem észre hogy a Valve source motorját nagyon szereti a wine.
-
zed01
őstag
Továbbá:
Realtime Sunlight Wallpaper:
Terminal:
sudo add-apt-repository ppa:realtime.sunlight.wallpaper/rsw
Thunderbird:
Terminal:
sudo add-apt-repository ppa:ricotz/ppa
GIMP:
Terminal:
sudo add-apt-repository ppa:matthaeus123/mrw-gimp-svn
Openoffice:
Terminal:
sudo add-apt-repository ppa
penoffice-pkgs/ppa
(Figyelem ha telepíted a tárolót, akkor ugyan a legfrissebb Openofficet fogod használni, de angol nyelvű lesz, ugyanis a tároló a nyelvi fájlokat nem tartalmazza)
-
zed01
őstag
Annál is inkább, mert mindössze egy regisztrációt igényel a használata.
https://www.hdcloud.com/session/new
Bár, nekem sajnos egyelőre nincs sok értelme használni, ugyanis ahhoz hogy ki tudjuk használni a képességeit legalább egy 60 MB/S-os internet kapcsolat szükséges, ami a fenti cikk alapján 2014-ben már nem lesz elérhetetlen.
-
Brutforsz
senior tag
-
Sweet Lou 6
addikt
A 10.04-el én is meg vagyok elégedve (pedig a megjelenésekor nem csíptem). Viszont eldöntöttem, hogy eddig ezzel van a legtöbb pozitív tapasztalatom, ezért csak a következő LTS-re váltok. Akkor úgyis a fél családnál meg kell csinálnom (akinél lehetett Ubuntut raktam fel).
-
Sweet Lou 6
addikt
Ja hát ilyenkor hamar elmegy a pénz.
A NOD32 nekem is szimpatikus, valószínű én is megfogom venni. A bétát viszont hanyagolom, mert akárhányszor felraktam Ubuntu Lucidra, az openoffice Segmentation Faultot dob. Próbáltam már 9.10-es Ubuntuval és OxygenOffice-al is, de ha fent van nálam a beta NOD32, akkor mindegyik OO.o Segmentation Faultot dob. Küldtem bug reportot, a véglegesben remélem javítják.
-
zed01
őstag
Egyébként a Gnome alsó tálcáját törtötem, a felsőt alulra tettem és rátettem a bal alsó sarokba Gnomenüt. Így egy kicsit hasonlít a KDE-re is, és a Windowsra is.
Más: Már félretettem a pénzt a NOD32 Linux Desktopra, állítólag cca 13 ezer ft-ba fog kerülni, nekem muszáj steam miatt, nehogy egy windowsos keylogger a wine alatt ellopja steamomat.
-
lorenzen
aktív tag
..én nem értem mi értelme fizetni a linuxért.
Neked semmi értelme. De te is fizetsz csak nem pénzben. Ha például suse-t használsz
teszteled a szoftvert, amiből majd a fizetős változatba emelnek át részeket.Cégeknek szerverek üzemeltetésére megéri Linuxot vásárolni. Ráadásul vannak területek, ahol nincs konkurencia. Még a Microsoft is kedvezményes (Novell) Linuxot biztosít a vásárlóinak. Volt is lázongás miatta néhány éve.
Induló cégeknek az is könnyebbséget jelenthet, ha nem a szoftverét kell fizetni nagyobb összeget, csak a terméktámogatásért kevesebbet, igaz folyamatosan.
-
lorenzen
aktív tag
Most kezdetem el olvasni a hozzászólásokat. Ez a bekezdés szíven ütött egy kicsit.
"Az egyik a Cedega, ami csak és kizárólag játékokra való, de azokból hivatalosan több ezret (enyhe túlzás) támogat, köztük a legújabbakat is. Persze ezt nem próbáltam, mert nem vettem meg, de gondolkodok rajta, ugyanis nem drága, 25 dollár egy évre. Ennyi pénzt megér az hogy válogass a több ezer játék garantált futtatási lehetőségéért."
Azt kétségbe vonom, hogy ennyi pénzt megér.
Ha 4-5 éves távlatba gondolkozom, akkor ennyi pénzért 100%-ig kompatibilis szoftvert lehet vásárolni, amit Windowsnak hívnak. Ráadásul a játékokon túl a felhasználói programokat is kiválóan futtatja. Mondhatni 100%-os a kompatibilitás.Ha később valaki ezt már kitárgyalta, akkor bocsi.
-
zed01
őstag
A sok honlap látogatása után azt láttam leírva, hogy az openSUSE 11.3 annyira friss disztró hogy még az ATI meghajtót nem támogatja. Még ezt a mosdató szöveget. Nekem az a véleményem, addig nem is szabad kiadni egy linux disztribúciót amíg az egyik legfontosabb, a videokártya támogatása meg nem jelenik benne, ugyanis vannak akik játszanának is rajta. Ilyen hiba, egy Ubuntunál elképzelhetetlen.
De behúztak a csőbe! Semelyik komolyabb honlapon nincs erről szó, mikor arról adnak hírt hogy megjelent az openSUSE 11.3. Ez kb olyan mint a hitel intézeteknél az apró betűs rész.
-
zed01
őstag
Most nézem a NOD32 Linux béta licensz 2010.09.30-ig jó. Mindig tologatják a végleges megjelenését, először arról volt szó hogy márciusban jelenik meg, majd kitolták júniusra, most meg szeptember vége. Bár, az is igaz, inkább csússzon a végleges megjelenése, mint hogy kiadjanak egy bugos sz@rt. Az ESET nem Kaspersky, ők nagyon odafigyelnek arra mit adnak ki ki. Én azt mondom hogy már most a béta állapot ellenére stabilabb a NOD32 Linux, mint a Kaspersky véglegesként.
-
zed01
őstag
És most jön a feketeleves.
Mondom brahiból, hogy kipróbáljam hogy a DéJÁ Dup minden funkciója megfelelően működik. Megpróbáltam azt, hogy egy friss mentésről teljes visszaállítást. Szeretem tudni, hogy az ami nálam egy alapkövetelmény, jól működik-e. Öt perc után kiírta hogy ismeretlen hiba, és a visszaállítás leállt.
Úgyhogy windows alól a Norton Ghost 15-el csináltam egy linux partició mentést. Nyolcvan percig csinálta úgy, hogy nem volt a mentésre tömörítés. Én nem vagyok hajlandó, és nem azért vettem 2 TB-os winyót, hogy nyomorult 15-20 GB mentésfájl difiért ezen kívül még legalább másfél órát szenvedjek.
-
zed01
őstag
Visszatérve a DéjÁ Dup partició mentő programra. Mondom hogy el legyenek mentve az új játék mentéseim, csinálok egy mentést. Hát mint mondjak, két perc alatt megcsinálta, ebben benne volt az az egy perc amíg átnézte az addigi mentéseim.
Egy világbajnok program, én mindig is mondtam hogy a nyílt forrásnak nincs párja.
-
Szabesz
őstag
"Történt hogy a mai nap folyamán próbáltam feltenni a win7-emre a Doom 3-at. A telepítés szépen le is zajlott, de indulni egyszerűen nem indult. Valszeg a Win 7 nem támogatja. Úgyhogy ezzel a játékkal kapcsolatban az a nem semmi helyzet állt elő, hogy nálam a linuxon fut, windowson nem."
Erre írtam.
"Nekem az az egyszerű elvárásom egy szoftverrel szemben, hogy feltelepítem és működjön. Ha ez nem jön neki össze, akkor nem kell."
Kávét ne főzzön az OS? Az a hat klikk tényleg megerőltető.
-
Sweet Lou 6
addikt
Ugyanígy vagyok, kivéve, hogy én Operáról szoktam át.
Nagyon tetszik az új Ubuntu. Suset leváltottam, mert a network managerrel sok gond volt.
Az RC óta az összes zavaró bug eltűnt nálam Ubi alatt. Ami a legjobban tetszik benne:
-új design
-gyorsaság
-indicator applet
-új programok alap tárolóban -
zed01
őstag
-
V.Stryker
nagyúr
-
makraipeter1
tag
Nagy jó meg minden!
Csak: Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There may not be a sound device installed on your computer, it may be in use by another program, or it may not be functioning properly.%0
Erre tudsz valami okosságot? -
Sweet Lou 6
addikt
-
Sweet Lou 6
addikt
Ez még nem olyan nagy hiba, sajnos én mikor fáradt vagyok, a betűket hagyom ki...
A netezéssel pedig én is így vagyok, nincs semmi bajom a Win7-el (najó, a boot lehetne egy kicsit gyorsabb), de nem érzem magam biztonságban rajta. Most tértem vissza Ubuntu 9.10-re, örömmel tapasztalva, hogy most végre stabil (olvasd el a legutóbbi blogbejegyzésem).
-
zed01
őstag
Most belefutottam egy bugba a NOD32 betával. Amikor indítanám a gépet a bejelentkező képernyő után megfagy az Ubi. Ha nagy nehezen újraindítom, a kijelentkezés közben öt percet kell is várni a fájlmanager leállására. És ezt eljátszotta kétszer egymás után. Persze elküldtem a hibajelentést. Persze ez megbocsátható, mert még csak béta és a fejlesztők szerint is lehetnek még benne hibák.
-
zed01
őstag
Olvastam a múltkor hogy a Preynek elkészült a natív linuxos portja. Most azt gondolhatjátok hogy örülök neki. Hát nem. Miért olyan játékot portolnak linuxra, ami egyébként is hibátlanul fut a wine-n? A Prey egyike azoknak a kevés játékoknak, ami szvsz jobban fut a wine-n, mint a natív windowsos környezetben. Miért nem tudnak ezek a barmok olyan játékot portolni ami nem fut az ingyenes wine-n? Ezer meg egy ilyen játék van.
-
zed01
őstag
Ha viszont pont fordítva, aviból szeretnél DVD-t csinálni, akkor a fizetős wine-ra telepített ConvertXtoDVD-t ajánlanám. Annyi a hátránya, hogy a wine-ra telepítve nem látja a DVD meghajtódat, így nem tudod kiírni vele a végterméket. De semmi baj, mert a DVD meghajtó hiányában ISO-ba konvertál és az ISO-t annyi minden linuxos írószoftverrel ki tudod írni.
-
Egy pelda, ahol teljesen egyetertek az upgradelessel: ATI-hoz tenyleg erdemes felrakni az uj meghajtot, mert van benne vaapi a 4-es szeriahoz es felette. A több magot már támogatja a Karmic mplayere, csak meg kell adni a -thread paramétert az smplayernek.
Azert ha oszinte akarok lenni az Nvidia evekkel jar az ATI elott a linux driverekkel.
-
Sweet Lou 6
addikt
-
Van olyan, hogy profi? Egy adott teruleten biztos, de nekem pl a desktop resz kiesik.
Az uj verziok sorra hozzak be az uj bugokat, a javitasokat meg backportoljak a regibe, ha erintettek. Par szazalek sebessegert es nehany amugy sem hasznalt csicsaert nem erdemes upgradelgetni. Pontositanek: otthon, kiserleti gepen en is szetutom a linux szajat, de ha valamiv komolyabb fut a gepen, akkor inkabb egy regebbi felpatchelt rendszert latok szivesebben, ahol mar ismertek a hibak. Az ubuntunal pont a sok uj dolog altal behozott hibak kiteszteletlensege okoz gondot neha.
-
Ver linuxos, az meg milyen?
Nem ertem, hogy miert kell mindig a legfrissebb verzio. Az debian talan pont azert stabil, mert nem lapatolnak bele minden ujat. Pont ez a legnagyobb kulonbseg az ubuntu - ami szinten egy deb szarmazek - es a debian kozott. Ha megnezed a RHEL sem erolteti a folyamatosan uj disztek kiadasat, inkabb subreleaseket adnak ki. [link]
-
sztikac
őstag
1. nem "konfrontálódok"
2. remélem mostanra beláttad, hogy a a Windows 32 biten csak 3 GB-ot lát, ugyanis 1 GB-ot windowson lefoglal a videokártya memóriája. mondtatod mekkora marhaság. A #107-ben lévő magyarázatod már valamivel korrekteb.
3. Érdekes PAE-val rajtad kívül mindenki teljesítmény-visszaesést tapasztalHa valaki ennyire láma az operációs rendszerekhez, az miért gúnyolódik?
Pont ezért nem kéne folyamatosan a Windowson gúnyolódnod -
törölt tag
kis ellentmondast erzek ebben a hozzaszolasban a mitkezdjek-es resz es a 1.5Gb kozott
szoval a 32bittel fizikailag megcimezheto memoria a 4G. kiprobalhatod, kerj meg egy szamologepet h arulja el a 2^32-t.
nem neveznem konkretan nagy hibanak azt h ha egy eleg regi oprencer nem rendelkezik a 4G folotti tamogatassal. gondolom az m$ ugy gondolta h akinek kell tobb, az hasznaljon vmi server editiont, egyebkent meg az emberek 95%-anak (de inkabb nagyobb hanyadnak) eleg a 4G. egyebkent emlekezhetsz h a fat16 es fat32-vel is volt egy keves szivas a max particiomerettel es max fajlmerettel.
a pae meg nem tokeletes megoldas, jar egy kis lassulassal linux alatt is. es akkor eldontheted h mi fontosabb. gamerkent a par % sebesseg-csokkenesen is felhaborodhatnal. vagy azon is h 64biten viszont egyszeruen tobb memoriat eszik a legtobb progi. valamit valamiert.az ubuntu tweak meg szep es jo, de azert nem az a vilagmegvalto dolog. egy ember lelkesen csinalt egy gnome-os gui-t sok parancsnak es osszeszervezte oket. apro malor h csak gnome alatt megy. attol meg h az ubi default gnome-mal erkezik, igazan mukodhetne altalanosabban.
tobb funkciora eleve van vindoz alatt grafikus megfelelo (sot, parancssorbol sokkal nehezkesebb lenne) es azert pl a tweakui win alatt eleg ingyenes. -
"64 bites windowst meg nem fogok használni."
Filozófiai kérdéseken kívül van valami technikai oka is? Vista óta teljesen korrektek a 64-bites rendszerek, hacsak nincs valami antik/egyedi hardvered, nagyon hátránya sincs.
W7: Persze, mivel a boot.ini az XP/2003-ra vonatkozik, Vista/2008/W7-nél már a BCD tárolja az indításhoz szükséges paramétereket.
-
Arra igen, hogy Linuxon be tudtad állítani, de mint mondtad, nem nagy varázslat 9.10 óta (feltéve, hogy a hardvered is támogatja). Windows oldalon azért ennél bonyolultabb a helyzet (már a Wikipédia is többet mond az idézett, 2007-es blognál).
Egyébként, csak hogy szélesebb legyen a perspektíva, az OSX kapásból támogatja és kihasználja a PAE-t, még kernelt se kell mókolni hozzá :t
Szerk.: Nem, nem hazudnak, de nem is mondják el a teljes igazságot.
-
sztikac
őstag
Az miért van hogy az Ubuntu látja mind a 4 GB ramot 32 bites környezetben is, a Windows 32 biten csak 3 GB-ot lát, ugyanis 1 GB-ot windowson lefoglal a videokártya memóriája.
ezt inkább ne terjeszd
de azért aláírásnak beteszemNos? Tudja valaki a választ?
igen. már megint alaposabb utánanézés nélkül szakértesz -
anulu
félisten
azért voltam kénytelen beleírni az előzetes kérés ellenére, mert sajnos nyilvánvaló, hogy belülről nem tudod / látod, hogy hogy működik a virtualizáció, és a Win7-re kented azt, ami a VirtualBox hibája (VB-t amúgy én is használtam, otthoni dologra 5ös skálán 4-est adnék neki). bocs utólag is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motoros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vallás
- Eszeveszett AI adatközpont bővítés folyik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos konnektor: tényleg spórol az áramon, vagy csak pénzkidobás?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest